Hirdetés
-
PROHARDVER!
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
L4D1K
őstag
Ma pattintunk egy BYM Moments in Time 2024, Calvados & Apple Brandyt
-
L4D1K
őstag
válasz
thesound
üzenetére
Fuh nekem meg az elsobol is van
En lecsaptam a Gravity Supermassive-ra is. Rettentoen suru katrany - sztem siman 4-5 emberre eleg az a 3 deci. Nagyon sok vizzel kiserve persze
-
L4D1K
őstag
Régi-új sörfőzde Budafokon.
Remélem lesz Bécsi ászok
-
L4D1K
őstag
Üdv Lefkada szigetről.
Lefkas legturisabb utcájában is csak 6 eur a jéghideg Mythos. És a kaja alapból jár hozzá.
Ilyenkor érzem h mennyire levan maradva nálunk a vendéglátás.
-
L4D1K
őstag
Mai random find a Duna King-ben.
Soproni szűretlen lager. Tök jó ködös, illatra is komlós. Viszont nekem édes egy kicsit.
De
Esélyesen a nyár söre lesz ennyiért.
(és nagyon kár a kukoricáért)
-
L4D1K
őstag
válasz
looser
üzenetére
Brno fantasztikus hely, sztem joval elhetobb mint Praga es sokkal inkabb mennek oda egy hatevegere.
Viszont en tavaly megfogadtam egy cseh kollegam javaslatot, aki kikerekedett szemmel nezett ram Brno / Praga hallatan (" mi a viharnak utaztok annyit").
Szoval mi leszalltunk Breclavnal. Vonatallallomason bereltunk bringat, attekertunk Lednicebe meg bejartuk a kornyeket.
Nyaron van kisvonat is oda ami vegig megy a to mellet. Nagyon hangulatos.
Plusz a kornyeken eros a bor kultura is
-
L4D1K
őstag
válasz
proci985
üzenetére
Szerintem meg egy kesdobalo is jo lesz

Viccet felreteve, nezd meg Janek videoit Pragarol. Rengeteg lokal hely, kis ettermek vannak benne felsorolva meg persze sorok is.
https://www.youtube.com/@HONESTGUIDE/videos
En szemely szerint talan csak a Vizilo-t nem hagynam ki, ha esetleg varat is nezel meg par kisebb de stabil helyet. Pl;
Hostinec U Rotundy
U Hrocha -
L4D1K
őstag
válasz
looser
üzenetére
Hu hallod.
Meg megvan valamerre a BS kartyam de en mindig nev alapjan kerek diszkontot
Kicsit mas,
A Tallini Koht legandas tulaja sajnos mar nincs koztunk
-
L4D1K
őstag
Nyitas ota jartam erre a helyre, meg akkor amikor Szilard is pult mogott volt - meg a ket craft sor rajongo csapos, akiknel az egyik a Hoptopba a masik a Ogre urral a Mixatba ment tovabb erosodni.
Sztem a onebeer tok jo kapudrog volt sok embernek - es egy ideig rendszeresen volt naluk premier vagy szuper limitalt sor.
De teny h mai szinten ez a kocsma az focis / amcsi focis esemenyeket leszamitva nem tudott megujulni. Kocsmanak draga, craft helynek keves, webshopnak meg kivalo
Amig nincs jobb, tamasztom a pultot a Beerselection-nel.
-
L4D1K
őstag
Eternal Dreams volt már?
Nagyon jól sikerült, árát számomra megérte. Nekem nagyon megleőp volt, mennyire nem lógott ki a 10% alkohol.
-
L4D1K
őstag
Péntek este volt egy kitérőnk a Liquid Rock-ba. Csapon MadHouse-t láttam kiírva de vmi nagyon mást kaptam sztem
Kicsit olyan volt mint az én whirlpool nélküli duplán hidegkomlós ipam - mert égette a torkom a maradék komló. De legalább nem aludtam el
-
L4D1K
őstag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Bakker én voltam de annyira adhoc volt a dolog h eszembe sem volt beírni ide.
Olyan 9ig elég nagy tömeg volt - meg is lepődtem mekkora erre az érdeklődés.
Én a jubileumi Xes sörtől nem ájultam el, meg is ittam tegnap a 8ast.
Remélem több ilyen eseményt csinálnak majd tavasztól mert sztem igény lenne rá.
-
L4D1K
őstag
válasz
looser
üzenetére
Nope.
Ha tomenyre vagyok akkor olyan kerek. Ha konnyure akkor olyat.
Viszont az siman benne van h kerek 1 vagy 0.5 dl kostolot egy 15%os sorbol es hozza fel-egy liter vizet kulon. Maskepp nem is lehet ezeket tulelni.
Bar emlekszem egyszer megittam egy Double P-t a buszon amig atertem Ujpest Kozpontbol a Vaci uti Firstbe (kb 10p). Az a sor annyira elvan talalva.
-
L4D1K
őstag
válasz
Dilikutya
üzenetére
Gondolom
Mmint en 1-1200as doboz arakra emlekszem ami sztem boven az OK ar (monyo/mad az olyan 1500+ nem?).
Sztem mindenki annyiert adja a sort amennyiert nekik megeri - az mas kerdes hogy fogy-e majd.
Nem tudom h a BT allamilag tamogatott e, de eleg puccos fozdet rittyentettek / tuleltek a covidot - es tettek mindezt eleg kerdojeles sorokkel.
-
L4D1K
őstag
En a porterukre emlekszem toluk, meg arra h mindig kvazi normalisan aron voltak termekeik.
Amugy a Covid / energia arak eleg sokmindent hazavagtak. Mad is kvazi majdnem lehuzta a rolot, monyo feladta (nagy reszt) a terroir teteleket, tobbiek meg veszettul atszerveztek.
Nyilvan, ahol vegtelen penz van ott nem volt gond (lsd Beertailor).
-
L4D1K
őstag
RIP Viharsarok
-
L4D1K
őstag
válasz
galervin93
üzenetére
Invitro, Gravity, Wunder - ezek mind nagyon erosek sorben. Ha kaja kell akkor siman rendelhettek oda mert nalunk nincs.
Koruton a Guri sztem vallalhato vagy a OneBeer. -ezeknek van minden.
Ha nem gond az angol: Ruin Brew
Ha nagyon pici helyre vagytok es zsiros deszkara: Brody.
Ha esetleg komolyabb kaja kene: Kolbizz.
Fancy: Beerstro 14.Mindenki:
Kene csinalni lassan valami rogzitett elso hozzaszolast jol bevalt helyekrol meg fozdekrol.
-
L4D1K
őstag
Nem tudom hány éves a célközönség de ez elég menő.

Az enyém anno vámon eltűnt.
-
L4D1K
őstag
válasz
looser
üzenetére
Miert?
Sztem teljesen jogos megkerdezni illetve megkerdojelezni, mi mennyibe kerul forgalomba es mi alakitja az arazast.
Nem erzem jogosnak, hogy amig az alsopolcos kobambi arat nem szedjuk szet addig egy kvazi "transparens" kraft-et meg igen

Kovetkezo nagy ujitas az lehetne a kraftos helyeken, ha a sorfozde altal megadadott MSRP kikerulne az arak melle

-
L4D1K
őstag
válasz
galervin93
üzenetére
Én is most olvasom

Főztem otthoni habanerobol 3 fajta szószt:
Sárga haba, sárga paradicsom, sárga barack
Sárga haba, reaper, mango, sárga paradicsom
Csoki haba, füge, vegan füst, paradicsom.Mind brutal lett de nem az az arcot letépős

-
L4D1K
őstag
válasz
flash-
üzenetére
Hali! Egyiket sem ajanlom
Hogy ertsd mire gondolok - szerintem sokat szamit a kulonbozo fozdek es sortipusok megismereseben ha vakon vagy. Kostolni es ismerkedni kell - anelkul nehezen fog kialkulni benned egy egyedi rendszer, ami alapjan a jovoben uj soroket kostolnal.
Persze, mindenki szeretne meguszni a kerulendo soroket de sztem itt pont nem fogsz ilyennel talalkozni - max ha maga a stilus nem jon be.
Sajat pelda: Belvarosi Sorfeszt:
- A kiallitok kb felet keroulom mert nem az en vilagom
Es borzasztoan felhuztam az orrom amikor az ANTL standnal azt mondta a szemelyzet hogy naluk marpedig sosem volt Vienna Lager.. Mendtem egy kort, ittam egy Mad Scientist - Glorious Mess-t (erosen ajanlott) es visszamentem dacbol az ANTL standhoz ismerkedni. Na most, 1099ft-ert a fesztival kozepen egy teljesen vallalhato lagert ittam toluk (Hometown Lager) amit valoszinuleg sosem ittam volna ha nem probalok ra "csakazert is".Tessek batran kostolni es ujrakostolni
-
L4D1K
őstag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Talalkoztam vele tegnap de nem mertem megvenni, meg annyiert sem
-
L4D1K
őstag
válasz
tranceplanet
üzenetére
Sztem meglepoen porog a topik
Errol a sorrol full elfelejtkeztem de tegnap szembe -illetve - hazajott.
-
L4D1K
őstag
válasz
looser
üzenetére
Yo - nem annak fogom fel.
A MadHouse
g*ci retekdraga, viszont megis inkabb ide ulok be mint mashova. Ez fokepp azert van mert baratnom it szall at metron es a kornyeken nincs alternativa (illetve van persze a gozsdun tul, hopava vagy mas craft kocsma helyre viszont nem vele megyek).En a craft sort mar regota bor arban nezem. Pont ugy sok 2-3e HUF egy pohar borert a Kadarkaban mint itt 2k egy limitalt tetelert.
Persze, en sem jarok ide minden nap de sztem 2 havonta lenezek.Es igen, minden draga is
foleg ha szeretnel itthon turista lenni. De ezert kell az ujabbnal ujabb helyeket lecsekkolni, legyen az a Gravity, a Parabolic vagy a nemreg nyilt RuinBrew. Jo sort mindenhol lehet kapni. Amugy mikor lesz mar PH! sor talalkozo
-
L4D1K
őstag
Gravityben rápróbáltam a Supernova fantázia nevű almond imp stoutra. Nagyon rég ittam már ennyire szirupos, szinte kanalas köptető állagú stoutot. Nálam simán 4*/5. Tisztességes iparos munka.
-
L4D1K
őstag
Ha vkit érdekel, [link]
750 most az Auchanban.
-
-
L4D1K
őstag
válasz
galervin93
üzenetére
Ő... Nem kell több?
Én épp lefelé építek. -
L4D1K
őstag
válasz
tranceplanet
üzenetére
(Szigorúan személyes vélemény) Végig ittam a söreiket és anno beszéltem velük sör feszteken is. Számomra a címkék designja a legtöbb amit nyújtott.
-
L4D1K
őstag
válasz
Runner_fxr
üzenetére
A hop'd zwickl ezert az arert nagyon jo. Mi is veszuk alap sornek - remelem kesobb sem rontjak el.
-
L4D1K
őstag
Szevasztok!
Jon valaki holnap este Mad Kertbe ?
https://tixa.hu/madvill2023
-
L4D1K
őstag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Próbálkozz meg a Rizmajer / Legenda / Fóti főzdékkel.
Kraft vonalon meg a Hajnali Sörfőzők-kel.
-
L4D1K
őstag
Ha valakit érdekel. Invitro bárban csapon van egy elfelejtett/megtalált adag Bagoly. Tomi kiírása alapján 18as. Nagyon száraz de egyben krémes is. Szerintem érdemes rárepülni.

-
L4D1K
őstag
Tegnap sikerült lekóstolnom pár új MS sört az Ankerben:
Madhouse QDH, Smooth Hoperator Supreme, Double Rainbow All The Way Across The Sky, High on Flower, Flódni, Nasty Riff.Madhouse nem volt bejövős, a sima sokkal balanszosabb.
High on Flower olyan mint a környezet kutató bsc, mindent tud kicsit de semmiben sem jó.
Hoperator Supreme szuper lett, bármikor innám.
Rainbow - érdemes ráugrani és meginni a napsütésben, pozitív csalódás.
Flódni: na itt nekem volt fintorgás mert amellett h hozza kötelező MS pastry szintet, semmi plusz nem adott és azért ez egy mocsok drága tétel.Nasty riff. Ez számomra az év legjobb hazai Stoutja eddig. Kb mint egy Tempest - Mexicake. Tökös, fűszeres, dominál az étcsokoládé és relatív jól is árazott (helló nightshift). Biztos betárazok belőle.
-
L4D1K
őstag
válasz
Aranypatkány
üzenetére
Persze, Vivino

https://www.vivino.com/US-CA/en/
-
L4D1K
őstag
Ha már olasz, jövőhéten megyünk egy hetet a Szárdokhoz, Cagliari és környéke.
Elsősorban persze borozni fogok, de azért remélem az Ichnusan kívül is van élet.
Van esetleg ajánlott vagy netán kötelező márka?
-
L4D1K
őstag

Nekem még az első batchből van egy üveggel nem tudom utána újrafőzték e. Anno a főzdefeszten bejött és gondoltam megéri egy üveggel eltenni.
Ez az egyik magyar "kincsem". A másik egy 3 éves Tsunami illetve egy Gemenc BA barley.
A monyo kékfrankos BA stoutnak még adok pár évet
-
L4D1K
őstag
válasz
Aranypatkány
üzenetére
Most iszom csapolva. Nagyon jó de nem jobb sztem mint a No Memories vagy a Big Lies.
-
L4D1K
őstag
válasz
Aranypatkány
üzenetére
Tegnap itt voltam, mert volt még pár db Bagoly 699-ért.
https://www.borfalu.hu/horizont-night-shift-vintage-2021-tennessee-bourbon-hordo-1631
2200. Bemész bepakolsz és távozol.
-
L4D1K
őstag
Új Herr Lagert kóstolta már vki? Ahogy olvasom újraalkották a receptet és most már dekokciós eljárással készül.
Illetve, új Kecskeméti sörökkel találkozott már vki?
-
L4D1K
őstag
válasz
thesound
üzenetére
Keress rá a berliner weisse és a sour ale típusokra.
Ezeket rendre gyümölcsökkel főzik le, viszont stílusból adódóan a savanyúbb ízekre törekednek.
Még nem kóstoltam, de ott van most pl a Sparba frissen bekerült Deal breaker - Unconditional Love, maracujas berliner weisse söre. Egy próbát megér.
-
L4D1K
őstag
válasz
Aranypatkány
üzenetére
Azért a Luckies-tól erősen messze, bár az sem volt túl jó eresztés.
Ebben a kategóriában / árban szerintem a Legenda - Dublin Memory egy nagyon jó alternatíva.
-
L4D1K
őstag
Ah köszi.
Csak kíváncsi voltam, nagy általánosságban milyen.
Nyilván csodákat nem várok tőle, de hazai vonalon ennyiért nincs alternatíva.Pont amúgy karácsonykor lett volna szükségem 2l ale-re, ahol fontos lett volna, hogy abszolút ne legyen komlóhangsúlyos. A fullers drága volt, ezért maradt a Dreher ale.
-
L4D1K
őstag
Marston's EPA-t ismeri valaki? Jövőhéten lesz lildben 450ért a 0.5l.
Új hozzászólás Aktív témák
- KÉSZLETKISÖPRÉSI KARÁCSONYI ULTRAAKCIÓ! - MacBook Air M4 16GB 256GB Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 1TB SSD RX 7600 8GB Zalman S2 TG Cooler Master 650W
- Dell Latitude 7470 14" QHD IPS touch, i5 6300U, 8GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Apple iPhone 14 Pro 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3967
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Én épp lefelé építek.