Hirdetés
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
CyberPunk666
senior tag
válasz
Grande Ale #3357 üzenetére
-
CyberPunk666
senior tag
válasz
Grande Ale #3359 üzenetére
Én nem fogom meglátni mivel én nem is akartam toshibát venni, bőven elég az anyósomét néha rendbe tenni amit kapott...
Én sonyt veszek abból is az eb2z1e típusút, ami ma meghiúsult, mivel változtak a hitelezési szabályok, most már hitelesíttetni kell először a jövedelemigazolást csak úgy fogadják el. na majd holnap megveszem... már az eb1s1e óta ezt akarom, ráadásul ez már fekete így jobban is tetszik...
remélem a vga kimenete jó lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Iga007
tag
válasz
Grande Ale #3359 üzenetére
Nincs rajta HDMI és a 2 USB (nincs is több rajta csak 2!!! Kevesebb, mint egy netbookon) port is a lapos bal oldalán van...
-
CyberPunk666
senior tag
válasz
Grande Ale #3367 üzenetére
sztem a típus lett elnézve, mert neten több helyen is megnéztem a specifikációkat. Azon amit beírtál ide nincs. valószínűleg egy apró különbség lesz a névben. sok helyen egyetlen betű és a fél gép más.
-
SentryGun
aktív tag
válasz
Grande Ale #3373 üzenetére
Az én gépemen nincs WEB gomb, de az ASSIST/S1 (programozható)/VAIO gombok tökéletesen működnek.
-
konzol01
csendes tag
válasz
Grande Ale #3402 üzenetére
Ezer köszönet! Keresgéltem de lefoglalt a gép
-
CyberPunk666
senior tag
válasz
Grande Ale #3583 üzenetére
Színekben, kontrasztban..
végül-is csak a lényegben...
-
Beetlejuice
tag
válasz
Grande Ale #3585 üzenetére
Azt kene latnod, hogy a fuggoleges betekintesi szoge pl. olyan gyenge, hogy a kep aljan, vagy tetejen folyamatosan inverzbe fordulnak a szinek ahogy a fejed kicsit megmozditod. A sotet jeleneteken a szurke, fekete arnyalatok kozott kulonbseg szinte lathatatlan.
Egyebkent a Sony vs minoseg temahoz annyit, hogy az E szeria a Sony kifejezetten versenykepesen arazott kommersz sorozata. Nekem a full HD valtozat volt es annak tobb kategoriaval jobb kijelzoje volt, mint az itthon kaphato valtozatoknak, es a piacon meg az Acernek sem volt hasonlo gepe, hasonlo aron. 953 euroert kaptam core i5 procit, ati 5650-et, es egy kifejezetten decens FULL HD kijelzot 15 colon. Azt hiszem, hogy talan jelenleg sem lehet kapni olyan gepet, ami ezt uberelne ar / ertek aranyban.
Ja (errol mar korabban volt itt szo), de a Sony strategiat valtott, es mar csak a premium sorozatokat gyartjak, illetve tervezik Japanban, ugyhogy ezeket a gepeket igy kell nezni. Ez a Sony, mar nem az a Sony...
Megjegyzem most egy Z11-et koptatok, es az hozza a Sony-tol megszokott top szinvonalat viszont ezt mar 600.000 forintert... dual ssd raid 0-ban, atkapcsolhato vga, core i5, 98% color gamutos kijelzo, 1.4 kilo suly, 4-7 ora akksirol...
-
Osiris
őstag
válasz
Grande Ale #3750 üzenetére
Nem találok a catalystban ilyen beállítást. Hol kéne lennie?
-
fotel
aktív tag
válasz
Igen, de a 24p az pont azt jelenti hogy 1080p/720p azaz nem váltottsoros és 24Hz!
Tehát ha 50Hz-en nézed, akkor neked sincs ott a lehetőség. A filmeket ~24Hz-es képfrissítéssel veszik fel, ha 60-on nézed, akkor 3:2 pulldown van (szaggat a mozgás) 50Hz-en pedig gyorsabb a film, magasabbak a hangok. Erre találták ki a 24p-t, ezzel elkerülhető. 24p esetén a TV és a lejtászó szinkronban van.
Ha 24-es filmet szinkron nélkül nézel 50Hz-en, akkor nem azt látod, ami a videóanyagban van!
60Hz-en: 24 képkocka van másodpercenként, de 24-et kell megjeleníteni. 60 24-nek nem a többszöröse, így minden képkockát kétsze, minden másodikat háromszor mutatnak meg. Így lesz 24 képkockából 24 + 36. Viszont minden második képkockát máfélszer annyi ideig látsz, mint az előzőt. Plusz így egy képkocskát sem annyi ideig látsz, mint kéne. Van aki érzékeny az ilyne rángatózásra. Minél nagyobb tévén néed, annál rosszabb.
50Hz-en jobb a helyzet, hiszen 2x24 = 48, így csak egyszerűen felgyorsítják a filmet, hogy a következő eredeti másodpercből pótolják a hiányzó két kockát. Viszont a filmeket 24-ben veszik fel. A filmek 25/24 arányban gyorsulnak, ez 4,16%. Van akit zavar, van akit nem.
[ Szerkesztve ]
-
Osiris
őstag
válasz
Van egy kijelző beállítási lehetőség a catalyst-ben, ott van ilyen, hogy HDTV, de csak néhány felbontás van felsorolva és melette egy legördülő meü amiben csak 60Hz-et lehet választani. A laptop saját kijelzője esetén lehet választani 50hz-et is.. Nekem viszont a HDTV-n kellene 1920x1080@24Hz, hogy tökéletes legyen a dolog, ráadásul ha videójelet 24hz-re állítom a TV is egyből üzemmódot vált és a sokkal szebbek lesznek rajta a filmek, a 60hz-es jelhez PC üzemmódba kapcsol és a filmek itt nem olyan szépek, sokkal szürkébb a látvány + szaggat a fent leírtak miatt.
Ha nem tudom a sony driverével összehozni a 24hz-et, akkor lehet, hogy megpróbálom felerőszakolni az amd oldalán található drivert. Szerintetek mennyire kell komolyan venni, hogy azok nem jók a sony laptophoz? Próbálta már valaki? A sony supportos driver amúgy is elég régi már az új amd-shez képest.Szerk.: Ha az eszközkezelőben a displaydriver beállításainál nézem az üzemmódokat, ott is csak a 60hz-et mutatja minden felbontáshoz. A hardver pedig biztos képes lenne ennél többféle frekvencián is működni.
[ Szerkesztve ]
-
fotel
aktív tag
válasz
Grande Ale #3757 üzenetére
Nem látod, hogy a 720p@50Hz az nem egyenlő a 720p@24Hz-el?
A 24p annyit jelent, hogy a kép:
- nem váltott soros
- másodpercenként 24 képkocka jelenik meg.Egyébként létezik a mobility modder, azt rá kell ereszteni az AMD driverre és szépen fog muzsikálni. Csak akkor van gond, ha hibrid grafikát hsználsz (automatikus átkapcsolás integrált és dedikált között) nem tudom ez nálad fenáll-e.
-
Osiris
őstag
válasz
Grande Ale #3757 üzenetére
Nálam itt csak 60hz-et lehet kiválasztani ha az lcdtv beállításaiban vagyok.
-
Osiris
őstag
válasz
Grande Ale #3767 üzenetére
Ha a megjelenítőd támogatja a 24p-t és a film is 23.9 vagy 24képkocka/másodperces, akkor igen, sokkal jobb lesz az élmény.
Nézd meg légyszi', hogy tényleg van e a hdtv esetén 24hz-es beállítási lehetőséged, és azt is áruld el milyen laptopod van és milyen vga, mert ha tényleg van akkor nem adom fel a "harcot".[ Szerkesztve ]
-
thesound
őstag
válasz
Grande Ale #5278 üzenetére
Hmmm, milyen beállításokkal használod? Jöhet egy kép is akár, ha van rá mód. Akkor nekifutok megint. Thx.
(bár nálam tuti az izéli el, mert visszaállítva jó, futtatva rossz
)
[ Szerkesztve ]
Vannak a léleknek régiói, melyekbe csak a zene világít be. - Kodály Zoltán
-
deakgyuri
tag
válasz
Grande Ale #5598 üzenetére
Bekapcs > F2, F2, F2 > Csekkold le, hogy a "Hard Disk Drive" mellett milyen értéket látsz.Ha "none" vagy "atapi" vagy a méret nem stimmel, akkor teljesen döglött a winchester.Ha van méret, akkor csak félig, de sokmindent sem így, sem úgy tudsz kezdeni.
Support > customersupport.hu@vaio-link.com vagy 0617779151
Javítás kb 2 hét...
[Lehet, hogy igaz ami nem...][Lehet, hogy nem igaz ami igen...][Vagy nem...]
-
deakgyuri
tag
válasz
Grande Ale #5602 üzenetére
Esetleg egy hardverdiagnosztikát nyomhatsz a recovery lemezről.Hátha javít valamit, de nem tartom valószínűnek.
[Lehet, hogy igaz ami nem...][Lehet, hogy nem igaz ami igen...][Vagy nem...]
-
deakgyuri
tag
válasz
Grande Ale #5606 üzenetére
Hibaüzenet?Vagy nem történik semmi?A BIOS-ban be van állítva a lemezről bootolás?
Ha ez sem sikerül, akkor support > javítás.[Lehet, hogy igaz ami nem...][Lehet, hogy nem igaz ami igen...][Vagy nem...]
-
atlasz52
tag
válasz
Grande Ale #7355 üzenetére
Az ssd méretre megegyezik a hdd vel,a csatlakozója is megegyezik sata,vagy ide.
Bárki kitudja cserélni,legtöbbhöz klónozó szoftvert is adnak.LÁSZLÓ
-
littlemamba
aktív tag
válasz
Grande Ale #7555 üzenetére
Itt van a regisztrációs rész most, talán ez segít.
Zenfone I0 I Garmin Fenix 6S Pro I HP ENVY I Beats Studio + I Sony Vaio Pro
-
littlemamba
aktív tag
válasz
Grande Ale #7557 üzenetére
sajnálom egyelőre nincs jobb ötletem, mint hogy felhívd a supportot.
Zenfone I0 I Garmin Fenix 6S Pro I HP ENVY I Beats Studio + I Sony Vaio Pro
-
Flam
aktív tag
válasz
Grande Ale #8029 üzenetére
Flakon sűrített levegő + porszívó. Egyik felén fújatod be a sprayt (rövid nyomással) másik nyíláson meg szívatod porszívóval.
Vagy ha nem akarsz vele ennyit tökölni, akkor szimplán levegő spray és minden nyílásba rövid nyomással bele-bele fújsz.
-
Flam
aktív tag
válasz
Grande Ale #8031 üzenetére
Ahogy érzed
Tény, hogy ha szétszedik jobban ki lehet takarítani.
Én itthon szedtem szét és takarítottam ki -
norbikaa
csendes tag
válasz
Grande Ale #8136 üzenetére
Nem tudom, hogy erre van-e mód. De nem kaptatok hozzá telepítési kódot? Mert ha igen, akkor innen-onnan összeszeditek a Win8-at és azzal a kulccsal telepítitek a rendszert. Ha más nem akkor fel kell hívni az ügyfélszolgálatot és megkérdezitek, hogy mi volt a kód.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Grande Ale #8391 üzenetére
Ezt csak te tudod megnézni, mi nem
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
válasz
Grande Ale #8393 üzenetére
1, próbáld meg frissíteni a driverüket úgy, hogy a neten is keressen
2, windows update is szokott segíteni
3, ha egyik sem, akkor nézd meg, mit nem telepítettél fel a gyári driverekből (pl. chipset, gyorsgombok, stb.)
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
válasz
Grande Ale #8395 üzenetére
próbáld meg levadászni valahonnan azokat, amiket említettem
pl. gyorsgombok
[ Szerkesztve ]
-
Bazijoe73
senior tag
válasz
Grande Ale #8391 üzenetére
A megoldást itt találod én is küzdöttem vele egy ideig! [link] Azt meg tudod mondani, hogy neked müködnek a Fn billentyűk Windows 8.1 alatt? Mert én meg arra az SFEP driverre nem találom a megoldást?
Samsung Galaxy S5 Rootolt
-
Criton
veterán
válasz
Grande Ale #8428 üzenetére
Beépített skype nálam is az általad leírt problémát produkálta.
Szóval én ha felrakom a Win7et, akkor nem fogom tudni telepíteni a drivereket? Én Windows8al kaptam a gépet.[ Szerkesztve ]
-
válasz
Grande Ale #8428 üzenetére
Ne haragudj meg érte, de ez a sony egyik legolcsóbb, belépő szintű notebookja...persze ettől még megy rajta a 8.1 hibátlanul.
Ettől függetlenül: nyugodtan válthatsz oprendszert, de ha magadnak csinálod, akkor nem árt kicsit érteni is hozzá. Nagyon könnyű szidni a sonyt, meg bármelyik másik gyártót, de nézz magadba: nem lehet, hogy te nem vagy eléggé felkészülve egy ilyen installálásra?
Dobd ki a sonydat, mert sz*r a skype... bakker, ez a hozzáállás annyira gáz.
[ Szerkesztve ]
-
Sefter
veterán
válasz
Grande Ale #8430 üzenetére
az a baj, hogy a Sony szarik a support-ra...én is szívok vele...
Psn ID: sefter_hun
-
Sefter
veterán
válasz
Grande Ale #8433 üzenetére
"Nem is érdekelne mondjuk, ha a hardverek hivatalos driverjeit fel lehetne tenni, mint minden más laptopnál!"
Egyet értek, szemét húzás ez tőlük, legalább foglalkoznának az aláírásokkal...
[ Szerkesztve ]
Psn ID: sefter_hun
-
skiny83
aktív tag
válasz
Grande Ale #8430 üzenetére
Azért lenovonál sem minden fenékig tejfel. Gáz amikor azzal hív fel a partner, hogy az all-in-one-ján nem müködik az usb csati mert nincs win7 driver hozzá.. Win8ra van optimalizálva és szevasz. Egyes modellek teljesen le vannak szarva támogatás terén. Nem tudom milyen lenovotok van de ha idea akkor imádkozz, hogy ne legyen komolyabb szerviz problémád.
..nem értek a gyémánthoz.. ..Antwerpenben terem?
-
Criton
veterán
válasz
Én most megnéztem a Sony oldalát, az én laptopomhoz van Windows7 és Windows8 driver is, független, hogy Windows8-al adták ki. Akkor elvileg mennie kell majd Windows 7el is gondolom.
Innen nekem minden Windows 7 drivert telepíteni kell?
[ Szerkesztve ]
-
Criton
veterán
válasz
Grande Ale #8438 üzenetére
Ez a rész igen jó (A VAIO Update/VAIO Care csak az előre telepített operációs rendszerhez áll rendelkezésre, és a VAIO-ra telepített más operációs rendszer nem támogatja.), szóval Windows 7re ezt nem is fogom tudni telepíteni...
és a többi Windows7 illesztőprogram is csak 64bites oprendszerre telepíthető.
[ Szerkesztve ]
-
skiny83
aktív tag
válasz
Grande Ale #8436 üzenetére
Igazán szerencsés vagy. Milyen típus?
..nem értek a gyémánthoz.. ..Antwerpenben terem?
-
válasz
Nem nekem belépő modell, hanem egyszerűen az. Mindenesetre tisztában kellene lenned a terméktámogatással, és ha nincs a gépedhez olyan driver, amilyen oprendszert fel akarsz tenni, és az nem a gyári, akkor meg kellett volna nézned előtte, mielőtt felteszed, nem itt siránkozni a saját meggondolatlanságod miatt. Szidhatod a sonyt, meg engem is, meg bármelyik gyártót ahol ugyanez van (mert ugyanez van, ezért akkor mindegyik köcsög? - a szavaiddal élve) de ezzel nem leszel előrébb, és okosabb sem leszel. Pontosan itt látni, ki ért hozzá és ki nem. Ha profi lennél, tudnod kellene, hogy a legfrissebb rendszerhez nagyon sok esteben nincs driver, mivel nem ez a fejlesztés legfontosabb része. Valószínűleg majd lesz, ez időbe telik, addig meg használd azzal ami van, vagy ne akard a régi gépeden a legújabb oprendszert hibátlanul futtatni. Ezen megint mesértődhetsz, a lényegen nem változtat.
Miért nem próbálod meg a supportot megkérni, segítsenek a win8.1 driverek beszerzésében? Vagy mondják meg fejlesztenek-e, és mikorra várható?
-
válasz
Grande Ale #8555 üzenetére
sztem így nem fog menni sem pendrive-on, sem dvd lemezeken sajnos
csak az eredeti adathordozóról, amire a recovery kiírta, lehet majd bootolni és feltenni a recoveryt
-
válasz
Grande Ale #8559 üzenetére
majd szój már vissza, sikerült-e, érdekelne
Új hozzászólás Aktív témák
- Asus Érintős Ultrabook,core i5,8GB,512GB SSD+500GB HDD,5óra akku, újszer
- Dell Játékos Kis erőgép,14,1"FullHd IPS,core i5 7440HQ,GT930MX VGA,DDR4,m2SSD,vil.bill, újszerű
- 17,3"HD+,HP Játékra is!AMD GOLD(Ryzen), Vega 3 Vga,8GB Ram240GB SSD, nagyon jó akku,Új töltő
- Vékony,könnyű HP 15,6,"FullHd IPS,7.gen.core i3,8GB RAM,Új 480GB SSD, jó akku,szép állapot
- Asus ROG Strix G17 - 17,3"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7-4800H - 8GB - 512GB SSD -GTX 1650 - 1+ év garancia
Állásajánlatok
Cég: Morgan Stanley
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest