Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
NGA
addikt
Vettem egy gyönyörű Sony VGN-CR11Z/R notebookot. Gyárilag német Vistával szállították, ami ott csücsül egy 10 gigás partición a merevlemez elején. Erről egy Alt+F10 kombinációval lehet visszaállítani a maradék 150 gigára a gyári Vistát a gyári Sony programokkal. Ez meg is történt, hibátlanul megy. Hogy tudok ez mellé felrakni egy magyar Windows 7-et? Azért lenne fontos, hogy megmaradjon minden, mivel van egy InstantOn program, amit nem tudok letölteni sehonnan ehhez a géphez, és ez kikapcsol állapotban is 4 mp-al bootol, és elinditja a dvd-t, vagy az mp3-at Windows nélkül. Viszont csak ugy megy, ha fel van telepitve a program. Szóval mit tegyek? Ötletek?
-
NGA
addikt
válasz
deakgyuri #5742 üzenetére
VGN-CR11 hasonló installja:
Windows 7 install
1. Vista driverek letöltése, majd feltelepitése (képernyő, webkamera, hangkártya stb.
[Innen letölthető]
2. Vaio event service feltelepitése
3. reboot
4. Sony DLL Utils feltelepitése
5. reboot
6. Sony shared Library telepítéseEzek után már mennek az FN gombos részek is, mint a fényerő, hangerő stb.
InstantOn:
A következő fileok/könyvtár kellenek hozzá
Könyvtár: C:/InstantON
Gyökérbe a két file:
initrd.pam
kernel.pamReboot, és utánna már megy. Figyelem, csak a C-ről tud képet, zenét játszani.
[ Szerkesztve ]
-
NGA
addikt
Tud valaki segiteni esetleg? Vaio VGN-FW51ZF-hez keresek recovery dvd-t. Sajna ezt legyalulták, mielött megvettem
-
NGA
addikt
VGN-FW51ZF-re hibátlanul felment a Windows 8 előzetes.
Bekapcsolástól a rendeszer felállásáig az idő: 9 másodperc!!!!!!!!!!!!!!!!
(Nem alvó mód!) -
NGA
addikt
Ime:
-
NGA
addikt
Nekem sokféle laptopom volt:
Acer, Asus, Dell, Fujitsu, MSIAztán egy véletlen folytán vettem egy Sony VAIO VGN-CR11Z-t. Na ekkor értettem meg, miről is szól a Vaio minőség. Ekkor még megvolt egy Acer, külső videokártyás, 2 GHZ-es C2D procis gép. De azt inkább átpasszoltam az asszonynak. Majd egy mázli során fillérekért vettem egy Vaio VGN-FW51ZF-et. Amikor lehozta a futár, alig birtam ki hazáig, hogy be ne kapcsoljam. Már eleve érezni lehetett a minőséget a magnézium burkolattal, és ahogy hazaértem, a nejem visszakapta a cr11-es Vaiot, én meg belaktam az FW51-et. Hihetetlen, de élmény vele dolgozni, eszembe sincs bármiféle más márkára lecserélni. Azthiszem teljesitményben most is ütőképes (T9600-as 2,8 Ghz-es C2D, 8G Sony ram, 500 GB HDD, Bluray író, HDMI, 16,4-es FullHD 1080i-s kijelző, 1 GB-os Ati video saját rammal). Ez egy kb 2 éves gép, de szerintem teljesítményben, minőségben, tudásban veri a jelenlegi újonnan kapható mezőnyt 200e Ft-ig.
Maga a design és a felhasznált anyagok minősége is prémiumkategóriás. Talán a MacBook Pro tud versenyben lenni vele. -
NGA
addikt
Ugy olvastam valahol, hogy a Sony garanciát a neten lehet érvényesíteni, továbbvinni. Ugytudom nekem még nincs 2 éves a gépem, akkor még garanciális. Hol lehet ennek utánnanézni?
-
NGA
addikt
A Sony Vaio laptopokban nem lehet használni utángyártott akkumulátort, mivel a BIOS blokkolja. Csak azzal a módszerrel lehet, ha az utángyártott akkumulátor gyártója biztositja a BIOS feltöréséhez való cd lemezt. Ebben az esetben sem megy simán, hanem csak trükkös megoldással.
Nem értem miért kell a Sony-t szidni. Elöbb rá kell keresni a gugliban
www.google.hu
-
NGA
addikt
Biztos jó az utángyártott akksi? Hol vetted? Garancia van rá?
Itt egy video, itt semmi trükk nem kell hozzá:
[link]Windows 7 - Ez a gép ha jól láttam 2006-os kiadás, akkor ne csodálkozz, hogy a fele dolog nem megy. Nagyon sok régi laptopon nem fut a win7, nem csak a sony-n. Pl anyukámnak van FSC-je, arra sem lehetett felrakni normálisan, az is 2006-os, és sorolhatnám.
A Sony és a többi gyártó nem fog a régebbi gépeihez uj drivert késziteni, mivel nem éri meg nekik.
A nejemnek egy VGN-CR11-e van, ez 2007-es, már vista-val jött ki, de ehhez sincs win7 driver. Max a Vista drivert lehet használni.[ Szerkesztve ]
-
NGA
addikt
Állítólag felesleges kivenni. Főleg áramszünet esetén pl biztos védelmet nyújt.
[ Szerkesztve ]
-
NGA
addikt
Ha menet közben monduk merül 5%-ot az aksi, akkor a 100% merülés berakott aksinál 20 nap alatt ad ki 1 ciklust. Azaz 1 évben ez max 20 ciklusvesztés. Ez 10 év alatt okozna jelentősebb károsodást. Ebből meg az következik, hogy felesleges kivenni az aksit, mivel ennyit önmagától sem bir ki. Sőt sok esetben elfelejdkezik az ember a feltöltéséről, és amikor hirtelen kell, akkor pont le van merülve a feléig már. Nálunk nincs fix helye a laptopnak, és sok esetben viszem ki pl a konyhába. Ilyenkor csak alvó módra rakom, és kint ujra bedugom a 220-ba. Éjjel szoktam csinálni ilyet, hogy ne zavarjam a családot.
-
NGA
addikt
-
NGA
addikt
Egész jó összefoglaló, egyébként nekem is ez a tapasztalatom, főként teljes terheléskor:
http://hup.hu/node/102322
"Főként azért, mert egy adaptetr úgy méreteznek, (mert akár 10 forinttal is olcsób lesz ettől a táp, nyomorult marketingesek), hogy a gép áramát maximális terhelésen nem bírja ellátni. Egy átlagterhelést fölött valamive tud leadni, de amikor a gép teljes terhelésen van mindenképp kell neki az aksi árama. Ha kiveszed az aksit, akkor "hamis" hardverhibákat fogsz tapasztalni, hiszen áramhiánnyl küzd a gép. Az amiről te beszélsz (memória effektus a neve) az a NiCd, NiFe aksikra, és kis mértékben a NiMh aksikra jellemző. Li-ion, és Li-pol aksikban ez nem létezik (ill létezik, de másképp,kristálytani okai vannak, de ebbe nem kívánok belemenni). Egy Li-ion vagy Li-pol akkumulátor kb fix ideig bírja majdnem töltésszámfüggetlenül. Ami árt neki az a "túl tempós" töltés, és lesütés. Úgyhogy mint kémiához értőként az javasolom, hogy ha Li-bármi aksid van, ezt ne tedd, hogy kiveszed a gépből. Pláne mert mű hardveres hibákat fogsz produkálni, amiból előbb utóbb valódi hardver hiba lesz. A régi notikban a táp úgy volt méretezve, hogy bőven bírta a az áramellátást, ott ezt megteheted, NiCd, és Fe aksiknak ha töltötten veszed ki még jót is tesz, de tudtommal ezek nagyo régi notik, amiben Ni-aksi van. Ólomakkunál is ugyanez a helyzet mint a NiCd,Fe,Mh, de olyan noti nem volt ami ólomaksis lenne. Ha Ni-aksid van, akkor valamennyire javítható, ha egy pl egy kis teljesítmény izzóval addig meríted, míg teljesen lemerül, és adsz neki utána egy formázó töltést."
[ Szerkesztve ]
-
NGA
addikt
válasz
zozomester #7451 üzenetére
Elég tájékozatlan a cikkiró:
"A billentyűzet a MacBook Air modellek óta megszokott szigetes, süllyesztett megoldás"
A Sony találta ezt ki az x505-el 2004-ben, az apple csak másolta 2005-ben róluk.
-
NGA
addikt
válasz
Shad0wking #7480 üzenetére
A rokonodék meg vannak elégedve vele? Ha igen, akkor nem mindegy, hogy megérte-e a 320e-et? Ez Sony, ennek ennyi az ára.
-
NGA
addikt
válasz
Shad0wking #7482 üzenetére
Én már régóta használok Vaio-t, most is kettő van nálunk, a nejemnek és nekem, 3 éves modellek, de még soha nem melegedett túl.
Nekem most egy 3 éves FW van, ez alapállapotban 40-42 fokon megy, teljes terhelésen megy fel 58 fokra a proci. Igaz ez nem nagy, csak egy P8400 van benne. A merevlemez a gép legmelegebb pontja.[ Szerkesztve ]
-
NGA
addikt
válasz
#03728896 #7523 üzenetére
"elmondom neked úgy hogy fos hugy szar home premiumot raktak fel"
Nekem 3 éve van fent, semmi bajom vele, általános felhasználásra tökéletes. Miért kell mindenáron ultimate?
"meg nem is volt ketté partícionálva ..."
Particiók létrehozása a merevlemezen, itt simán le tudod csökkenteni az 1 partició méretét kicsire (zsugorítás) majd a fennmaradót leformázok, és voilá, kész.
-
NGA
addikt
Sony Vaio VGN-FW145e - Windows 8 tökéletesen megy, egyedül a 64 biteshez nincs ricoh kártyaolvasó driver. Ez nem volt a Win 7-hez sem.
[ Szerkesztve ]
-
NGA
addikt
válasz
soldier2 #7752 üzenetére
Nekem is FW van, ez a második ebből a szériából, amikor az elsőt eladtam, rá 1 hétre nagyon megbántam, de mázlim volt, sikerült vennem egy másikat. Amig birja ez lesz. Hűtés tökéletes, venti nem is megy szinte, kijelző gyönyörű, bill tökéletes. Egy remekmű a formája is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új ASUS Zenbook Flip 13 Érintős hajtogatós Ultrabook 13,3" -50% i5-1135G7 4Mag 8/512 FHD OLED +Toll
- Dimotion HD 15,6 Col LAPTOP! I3 2310 / 4GB RAM / 128GB SSD
- Asus Zenbook UX3402 OLED 14" 90Hz mint az új!!!
- Dynabook Satellite Pro L50,15.6"FHD,i7-10510U,16GB DDR4,512GB SSD,WIN10
- HP EliteBook 8560p 8GB DDR3 Ram
Állásajánlatok
Cég: ABT Hungária Tanácsadó Kft.
Város: Budapest