- BIOS frissítés
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Androidos tablet topic
- Samsung LCD és LED TV-k
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- HDD probléma (nem adatmentés)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
FazekasLaci
aktív tag
Hali,
sikeresen feloperáltam a Vaio FW21Z-mre a Windows 7 64 bites változatát.
Aki nekikezd, annak ajánlom, hogy a Sony szoftvereket is rakja rá, amit a Sony alapból ad, mert különben nem fog menni a hangerő, az FN-gombok (beleértve a képernyő fényerejének állítását) és a Touchpad scroll-ozása. (Értem ezalatt a Sony Shared Library, stb. progikat)A Touchpad-nél sok mindent kipróbáltam, nagyon nem akart menni, de ez működik: [link]
Érdekesség, hogy az FW31ZJ-hez letöltött driver azonnal felment és működött, a 21Z-hez adott viszont nem.... Pedig nincs is nagy különbség a két termék között...
Amit viszont kiír és amiben a segítségét kérem a tapasztaltabb Vaio FW tulajdonosoknak:
- a Windows 7 lát egy eszközt a PCI bus 10, device 3, function 2 helyen, amit nem tud azonosítani, ezért drivert sem tud hozzá letölteni. Fogalmam sincs, hogy ez mi lehet, mivel ahogy én látom, minden működik a gépen, csak hátha ezzel a driverrel még jobb lehetne. Meg zavar is, hogy van egy nem felismerhető eszköz.... Sokat segítenétek nekem is és másoknak is, akik 64 bites Windows7-re állnak át.Egyébként gyorsabb lett a gépem
Szóval megéri a váltás és nem is bonyolult.
-
kgergo89
tag
sziasztok, akinek VAIO FW31J van küldene nekem egy PÜ-t? fontos lenne köszönöm!
-
EmThor
addikt
itthon 6 cellás akksival kapható a vaio W, de ez így elég szánalmasan néz ki
asusnak lesz ionos, 12", 2 magos gépe még idén... csak ki tudja mennyiért
-
EmThor
addikt
vélemények? túl van árazva, akksi is max 7 óra, de könnyű a kijelző felbontása is zsír, ramot cserélni egyszerű, melegedésről nem tudok mit mondani, teszteket most keresek a neten.
6 cellás akksival jön viszont (remélem nem lóg ki sehol)
külföldön válogatás nélkül 120k az ára
-
EmThor
addikt
Sony Vaio W kapható itthon is
10" helyett 12" jobb lenne + ion, de legalább win7-es... ilyen barna van csak. Sony boltban nem tudom mennyi.
-
vis.p
aktív tag
Szia!
Két hardvert nem ismer fel a windows 7 (32-64bit), sony HID és a kártyaolvasó, de vista driverrel működik. Ezért nincs chipset driver.... De ha annyira akarsz chipset-et telepíteni, akkor az intel honlapján letöltöd a megfelelő win7-es drivert, ami csak egy plusz dolggal telepít többet. Egy jó tanács. A sony-s audio driver-t felejtsd el!!!!!!!!!!!! Mind a két sony win7-es driver szar. Hagyd meg amit a win7 telepített, így nem lesz dolby digital control center, de kinek hiányzik a torzítás, és az alapzaj.FazekasLaci: 64bit-en nem fog működni a kártyaolvasód, nincs 64bit-es driver. Tapasztalatból írom, hogy a 32bit-es jobban muzsikál, ha nem használsz kifejezetten 64bit-es multimédiás (konvertáló, képszerkesztő stb...) programokat, amivel ki tudnád használni a teljesítményt. A játékokat jobban támogatja a 32bit...
-
Banzai
csendes tag
válasz
FazekasLaci #2138 üzenetére
Köszi a választ.
-
kgergo89
tag
sziasztok, akinek VAIO FW31J van küldene nekem egy PÜ-t? fontos lenne köszönöm!
-
mokus1
addikt
válasz
FazekasLaci #2139 üzenetére
Gyanítom hogy tudna.Ha jól tudom az PM45 chipkészletú
-
kecskesadam
csendes tag
üdv mindenkinek!
Az lenne a kérdésem, hogy a rendszervisszaállító dvd-re kiírt eredeti állapotot helyre lehet-e állítani úgy, hogy a rendszer (és nyilván minden egyéb is) a c meghajtó helyett a d-re kerüljön? A dvd-ről bebootolva ilyen opciót nem tudok választani... Vagy csak nem találtam meg? Fe41M, Köszönöm!
-
FazekasLaci
aktív tag
Azt meg tudja valaki mondani, hogy a Vaio FW21Z-be mennyi a max memória, amit bele lehet rakni? Néztem a mostani Vaio-kat, és ami különbséget látok, az annyi, hogy nagyobb a mostaniakban a videókártya + 8 GB memóriával szállítják. Az enyémbe is bele lehetne rakni 8 GB-ot szerintetek? Nem találtam alaplapi dokumentációt sehol, ami a max érzékelhető memóriamennyiséget tartalmazná.
Egyébként Windows 7 Home Premium 64 bit lenne rajta, tehát valószínűleg képes lenne kezelni a 8 GB-ot az oprendszer...
-
FazekasLaci
aktív tag
Szerintem igen. Az én gépem mondjuk itthoni, mert tavaly még nagyon jó áron árulta a Sony. Úgy javították, hogy kiküldtek egy dobozt, amibe bele kellett rakni, kivitték Hollandiába a DHL-lel (vagy Németországba, ez nem derült ki egyértelműen, mivel a címzést is ők csinálták). Megjavították, majd visszaküldték
Ami a szuper, hogy így a matricák is eltűntek róla
Mindezt kb. 5 nap alatt.
Amúgy nem volt vele semmi komoly problémám, csak az, hogy a csatlakozó aljat, ahova a tápot be kell dugni a notiba, nagyon mozgott. Hülye megoldás a rögzítése és úgy mozgott, hogy már féltem, a következő kihúzásnál letörik.
Amúgy meg EU van, tehát a gyártónak kutya kötelessége ugyanazt a garanciát biztosítani két EU-tagállamban., ha mindkettőben jelen van. A Sony.hu-n egyébként az EU-n belüli országokra ugyanaz a telefonszám érvényes, tehát ilyen jellegű probléma náluk szerintem nem is lesz.
-
pekom
csendes tag
Sziasztok!
Van egy FW-21E-m, és win7-et akarok rárakni. Honnan lehet leszedni az összes drivert win7-hez, mert a sony-nál csak pár dolgot találtam. pl chpset meg ilyesmit nem
aki tud kérem írja leköszi
pekom -
Banzai
csendes tag
Sziasztok, ha mondjuk Hollandiában veszek egy FW31zj-t, akkor azt magyarországon javítják gariba? Előre is köszi a választ!!
-
vis.p
aktív tag
Nem driver probléma, állítólag regio... WinDVD Pro 2010-el tökéletes, csak ez a szoftver egy fos...
Azért köszönöm. -
k.
őstag
Ti próbáltátok már az uj vaio netbookot?Én tegnap megnéztem a helyi hülyevagyokban.Nagyon állat
Komolyan-pedig nem vártam volna- felébresztette a must have érzést -
vis.p
aktív tag
Szeretnék segítséget kérni, azoktól a vaio-soktól, akik már win7-et használnak az új win7-es vga driver-el, vagy akik vista-t használnak a friss vista-s vga driver-el. Az original telepített vista-s driverrel nincs gond, sem pedig bármilyen moddolt catalyst, vagy ati mobility xyz series driverekkel!!!
Egy 200megás(1 perces film részlet) iso file-t kellene letölteni és mount-olni valamilyen virtuális meghajtóba (daemon, virtual clone drive stb..), és lejátszani PowerDVD-vel. A WinDvd nem támogatja ezt a lejátszási módot!!!
The Score BluRay.Iso
Sajnos nálam problémák vannak a kép minőséggel, és úgy gondolom, hogy a sony szándékosan hack-elte a driver-eket, hogy másolt BluRay filmeket élvezhetetlenül lehessen lejátszani...Ugynais, nem az m2ts file-al van baj, mert azt le lehet játszani, hanem így, ebben a formátumban, BluRay lemezként....
Várom a visszajelzéseket.
Nagyon köszönöm. -
t_felh
csendes tag
Kedves Fórumtársak, VAIO FW tulajdonosok!
FW51JF vásárlásán gondolkodom, és érdekelne, hogy mennyire időtálló a belső és külső ház, illetve a burkolaton a fedőréteg?
Gondolom ugyanúgy gyártották ezt is, mint az elődeit: az FW31J vagy az FW41E gépeket. Ezeket már többen ismerik, használják.Sok fórumot olvasgattam: Többen írták, hogy idővel KOPIK 'a festés' és alatta fehéres árnyalat lesz megfigyelhető.
Ez a legújabb szériásnál is előfordulhat?Tapasztaltabb FW tulajdonosoktól megkérdezném, hogy SZERINTETEK milyen a gép burkolata, ez mennyire bírja az éveket, valamint mennyire kopik/kophat - és a legfontosabb, mennyire vagytok megelégedve az anyagminőséggel?
Valamint bármilyen más kontra is érdekelne ami ellene szól, ami nem nektek tetszik a gépben, másra számítottatok, bármi. Ez is sokat segítene.
Fogtam már ilyen gépet, nézegettem is, de még nem használtam évekig.
Megköszönnék néhány tapasztalatot.Üdvözlettel
t_felh -
-
vis.p
aktív tag
válasz
perlonvatta #2126 üzenetére
Semmilyen vaio-s programot nem használok.
Ebben nem tudok segíteni. -
perlonvatta
csendes tag
hi
kosz a valaszt.
hat nem igen fogom hasznalni az xp modot, de kit tudja mit hoz a jovo
vszinu hagyom inkabb, nehogy elszaljon vagy vmi bug legyen vele, mert amugy nagyon elegedett vgyok vele.
pendrivrol lehet h megprobalnam, csak kene vmi progi amivel esetleg lehetne egy bios backup ot csinalni.
de ha csak tenyleg a vt on/off valtozott, akkor lehet h felejtos lesz a dolog.
meg 1 kerdes:
w7 rcalatt az App launch mukodott, most nem igazan megy RTM -mel. (S1, audio gombok: OK)
csak ez az 1 nem muxik "AV", pedig fut, csak nem reagal semmire.
esetleg tipp? (az a verzio van fenn, ami a recovery disk-en, ebbol nem talaltam frissebbet)koszi
b -
vis.p
aktív tag
válasz
perlonvatta #2124 üzenetére
Szia!
Szeretnéd használni az XP-Mode-t, azért kellene az új bois? Mert ha csak erre kellene nem sok értelmét látom. Vga-t nem támodat, tényleg csak arra lehet használni, ha véletlenül valamilyen program nem indul win7 alatt.
Először ennek a leírásnak a segítségével engedélyeztem a VT-t. Másodszor én is letöltöttem az új sony bios-t és windows7 alatt frissítettem. Most a bios-ban lehet külön engedélyezni vagy tiltani a VT-t.
Szerintem is egy próbát megér dos-ban frissíteni. Készíts egy bootolható pendrive-ot és arról próbáld meg.
A moddolt ati driverrel tényleg jól megy minden, de ha van hivatalos sony, jó lenne azt használni.
Lehet, hogy szándékosan nem lehet vele lejátszani a Any Dvd Hd Decrypt-elt BluRay (bluray.iso) filmeket? Már erre is gondoltam, mert a vista-s driverrel sem lehet.
Üdv -
perlonvatta
csendes tag
hello
aktivalva volt
, jottek le updatek
eset smart sec4- bol kileptem kozbe,
probaltam vista sp3 sp2 sp modban is, de 1-2 mp alatt lefagyottwin7 RTM van fenn
nekem is moddolt cat van fenn
nekem jol muxik azzal minden
szted pendrivrol boot olva biso frissites elkpzelhezo? (vagy errol ne is almodjak)
probalom keresgelni forumokon a megoldast, de meg tul friss a bios, nincs sok info.
udv
b -
vis.p
aktív tag
válasz
perlonvatta #2120 üzenetére
Szia!
Nekem sikerült win7 alatt bios-t frissíteni. Aktiválva volt a windows-od?
Viszont az új sony win7-es vga driver egy fos... Nem lehet normálisan lejátszani BluRay filmeket Cyberlink PoweDvd-n. Ilyen képpel jeleníti meg: [link]
Marad a moddolt catalyst 9.10. -
perlonvatta
csendes tag
Sziasztok!
Lenne 1 kérdésem:
FW21E + win7 rol lenne szo:
Sony oldalán megjelent 1 BIOS frissítés, ami a CPU VT támogatja.
Vkinek sikerült esetleg felrakni? nálam win7 alatt elindul, de lefagy.
Sony ügyfelszolgálat szerint csak az eredeti rendszeren mukodik a dolog.de nem szandekozom ezert visszarakni a origi rendszert, mert az szetbarmolná a meglévo particiokat is.
ötlet vkinek?
koszönöm
b -
Bigyó
tag
válasz
FazekasLaci #2117 üzenetére
-
FazekasLaci
aktív tag
Hali,
egy 64-bites Windows 7 gond nélkül elfut szerintetek egy Sony Vaio FW21Z-n? Tavalyi forgalmazású, tehát nem régi típus, viszont eredetileg csak 32-bites Vista OS-sel szállították.
Ha igen, akkor szerintetek hogyan lehet az új telepítésre a régihez adott szoftvereket (pl. Acrobat 8 Standard) telepíteni? Mert az meg kellene, viszont a Microsoft Upgrade Advisor csak 32-bites frissítést ajánl fel, a 64 bitet nem. Pedig 20e alatt van a Home Premium nettóban, vagyis már megfizethető a legális OS is.
-
flatout66
csendes tag
NW-21SF széria!!!
Sziasztok! Ma voltam a sonyszalon.hu kecskeméti utcai boltjában és megérkezett hozzájuk az új NW-21SF noti, ami már win 7-tel van! Nagyon szép a gép, ilyen erezett,dombor ezüst váza van, nem karcolódik mint a korábbi verziók. Asszem beruházok egy ilyenbe, ja és 64bites win 7!!!
http://www.sonyszalon.hu/products/product_2753.html
-
fotel
aktív tag
Váltanék VAIO-ra, thinkPad-ról, van köztetek aki hasonló váltáson átesett? Beszámolhatna, hogy megbánta-e vagy sem.
-
Bigyó
tag
válasz
whitewolfika #2108 üzenetére
Szia!
Nekem 41ZJ-m van. Két hetes. Nagyon tetszik, nem bántam meg. Még nem tudok az igazi teljesítményéről nyilatkozni, mert 32bites Xp van rajta 64-es helyett
A billentyű szuper, a képe csodás, mérete szerintem nem nagy és nem nehéz. (Bár nyilván ez attól függ). Minden fut rajta, csak az Xp-hez nehéz a drivereket beszerezni. Például az Fn bill kombináció nem megy a mai napig, de csak kibírom nélküle. A hangszórók design szempontból egy kicsit ódivatú, de minőségre jó.
Csak ajánlani tudom.Bigyó
-
kgergo89
tag
válasz
whitewolfika #2108 üzenetére
olvass..
-
whitewolfika
csendes tag
valakinek van tapasztalat a VGN-FW41E vagy FW51JF/H-al vagy FW41ZJ kapcsolatosan?
valamelyiket a 3 közül szeretném megvásárolni -
Bigyó
tag
Sziasztok,
Újabb gond van. Xp alatt nem mennem az Fn billentyűk. Minden segítséget köszönök.
-
Bigyó
tag
Sziasztok!
Sony Vaio VGN-FW41ZJ géphez keresek ATI drivert XP alá(ATI Mobility Radeon HD 4650). Az ATI oldalán lévő nem megy fel driver. Az XP már rajta van, nem kis munkával. Segítsetek!!
-
recevier
csendes tag
Sziasztok!
Laptopvásárlás előtt állok és kéne valami vélemény ERRŐL a notiról. Ami érdekelne hogy a videókártya az kb milyen játék futtatására alkalmas, nekem igazából néhanapján csak wowra kellene (de ha lehet azért ne low grafikán menjen), mennyire megbízható noti téren a sony?Nagyon tetszik ez a noti és a sonyban eddig nem csalódtam más téren, remélem itt sem fogok.Csak annyit sajnálok hogy nem full hd a kijelzőLegtöbbször filmnézésre használnám, meg netezés, ahoz szerintem ez a kijelző méret is meg fog felelni.
Köszi előre a válaszokat. -
xedos
addikt
válasz
gabikam88 #2096 üzenetére
Keress rá a notid típusára +OSX kulcsszóval.
Windowsban írd ki, mindegyik hardver elemed típusát -erre is keres rá!
Ha mázlid van, akkor csak Wifi kártyát kell cserélned.
Van olyan típus, amelynek még a webkameráját is működésre lehet bírni!
Szóval jó sok keresés és próbálkozás kell... sok sok fórumot végignyalni...
Én S5HPb-n és SZ2-ön használtam. Régin Tiger 10.4.11-et, az újon meg a 10.5.4-es Leopardot.
Fórum pl: [link]kgergo89: típusfüggő! Nekem kettőn "tökéletessen" ment az OSX
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mégsem lesz divat az atomerőműre kötött adatközpont?
- Autós topik
- BIOS frissítés
- Tőzsde és gazdaság
- Gumi és felni topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Androidos tablet topic
- DOOM - The Dark Ages
- Politika
- További aktív témák...
- XPS 15 9500 15.6" 4K+ IPS érintő i7-10750H GTX 1650Ti 16GB DDR4 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Legion 5 15ACH6H 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe gar
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 7 . generáció i7-8650U / 16GB RAM / 500GB SSD
- ÁFÁS SZÁMLÁVAL! Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 9 i7-1165G7 / 16GB / 500GB SSD / Intel Iris Xe
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple Watch S9 45mm Cellular acél GOLD okosóra garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest