- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Locsolkodás helyett hardverekre feni a fogát az ünnepi nyúl
- Házimozi belépő szinten
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
vis.p
aktív tag
válasz
mecsek20 #2196 üzenetére
Nem akarok vitatkozni, de ha egy egyszerű szöveget nem tudsz értelmezni, akkor mit érthetsz a jogi dolgokhoz.
Az egyes szám első és az egyes szám harmadik személy között óriási a különbség!!!!
Ha velem történt volna ez a dolog az első perctől leírok mindent, hiszen azért van ez a topik.
Nincs igazad a 3 napos garanciával kapcsolatban, a vevő szakemberhez fordult.
Általában egy korrekt üzlet, ez esetben, feltünteti a készülék hibáit, és a haszonról lemondva, leértékelve megpróbálja értékesíteni.
Szóval nyugodtan lecserélheti az üzlet a cégtábláját sony-ról cigányra. Vagy ha jobban tetszik gypsy-re.
Utolsó hozzászólásom... -
vis.p
aktív tag
Miért kell kerülni a belvárosi sony szalont?!
Pár hete vásároltak egy FW51J típusú laptopot a kecskeméti úti sony üzletben. Vásárlás után egy nappal visszavitték, mert 2 db piros pixelt véltek észervenni a kijelzőn. Az eladók egyáltalán nem voltak segítőkészek, meg sem nézték a készüléket, annyit mondtak, hogy 11 pixelhiba esetén cserélik a készüléket, és hogy kb 30 laptop van a raktáron ebből minimun 20 pixelhibás. A üzletben elhangzott dolgokról felvétel készült, amivel szeretnék segíteni ...., hogy kinek ?... később kiderül.....
A pixelgaranciával kapcsolatban igazuk volt, de vegyük figyelembe a vásárlás utáni 3 napos garanciát. A laptopot azonnal cseréni kellett volna, de nem így történt. Arra hivatkoztak, hogy ilyen probléma még nem fordult elő soha a vaiok-nál, és 36 óra haladékot kértek. Megígérték, hogy lejelentik a hibát a garanciánál. Ezt nem tették meg. A vásárló beregisztrálta a gépet és bejelentette a hibát, és persze a fogyasztóvédelmet is értesítette. Két nap múlva visszavitte a készüléket az üzletbe, arra hivatkozva, hogy a megígért bejelentésnek nem tettek eleget. A vásárló úgy érzte, hogy csak egyszerűen húzzák az időt. Otthagyta a gépet, egy átvétli elismernyény ellenében. Az igazgató 24 órát kért, hogy megoldják a problémát. 2 nap múlva, vagyis a vásárlástól számított 5 nap múlva az igazgató visszadta a vásárló pénzét, azzal a kijelentéssel, hogy semmi probláma nem volt, a recovery dvd-kről sikerült visszaállítani eredeti állapotát a gépnek és a készüléket el is adták.... Mint már ítram, minden beszélgetésről hanganyag készült, amit szeretnék átadni a megkárosított vevőnek, ha rátalál erre a topikra.
Összefoglalva, egy használt, pixelhibás laptopot sóztak rá egy másik vevőre, úgy, hogy el kellett játszani az eladóknak, hogy abban a pillanatban szakítják fel a készülék dobozát, minha új lenne.
A laptop azonosítók: 00196-012-037-854
Vaio garancia azonosító:27505564-5000017
Product key: xxxxx-Q7CD6-xxxxx-GTBMR-xxxxx -
vis.p
aktív tag
Nem rossz az új 9.10mobility catalyst driver (8.661.0.0000) .
-
vis.p
aktív tag
-
vis.p
aktív tag
Szia!
Két hardvert nem ismer fel a windows 7 (32-64bit), sony HID és a kártyaolvasó, de vista driverrel működik. Ezért nincs chipset driver.... De ha annyira akarsz chipset-et telepíteni, akkor az intel honlapján letöltöd a megfelelő win7-es drivert, ami csak egy plusz dolggal telepít többet. Egy jó tanács. A sony-s audio driver-t felejtsd el!!!!!!!!!!!! Mind a két sony win7-es driver szar. Hagyd meg amit a win7 telepített, így nem lesz dolby digital control center, de kinek hiányzik a torzítás, és az alapzaj.FazekasLaci: 64bit-en nem fog működni a kártyaolvasód, nincs 64bit-es driver. Tapasztalatból írom, hogy a 32bit-es jobban muzsikál, ha nem használsz kifejezetten 64bit-es multimédiás (konvertáló, képszerkesztő stb...) programokat, amivel ki tudnád használni a teljesítményt. A játékokat jobban támogatja a 32bit...
-
vis.p
aktív tag
Nem driver probléma, állítólag regio... WinDVD Pro 2010-el tökéletes, csak ez a szoftver egy fos...
Azért köszönöm. -
vis.p
aktív tag
Szeretnék segítséget kérni, azoktól a vaio-soktól, akik már win7-et használnak az új win7-es vga driver-el, vagy akik vista-t használnak a friss vista-s vga driver-el. Az original telepített vista-s driverrel nincs gond, sem pedig bármilyen moddolt catalyst, vagy ati mobility xyz series driverekkel!!!
Egy 200megás(1 perces film részlet) iso file-t kellene letölteni és mount-olni valamilyen virtuális meghajtóba (daemon, virtual clone drive stb..), és lejátszani PowerDVD-vel. A WinDvd nem támogatja ezt a lejátszási módot!!!
The Score BluRay.Iso
Sajnos nálam problémák vannak a kép minőséggel, és úgy gondolom, hogy a sony szándékosan hack-elte a driver-eket, hogy másolt BluRay filmeket élvezhetetlenül lehessen lejátszani...Ugynais, nem az m2ts file-al van baj, mert azt le lehet játszani, hanem így, ebben a formátumban, BluRay lemezként....
Várom a visszajelzéseket.
Nagyon köszönöm. -
vis.p
aktív tag
válasz
perlonvatta #2126 üzenetére
Semmilyen vaio-s programot nem használok.
Ebben nem tudok segíteni. -
vis.p
aktív tag
válasz
perlonvatta #2124 üzenetére
Szia!
Szeretnéd használni az XP-Mode-t, azért kellene az új bois? Mert ha csak erre kellene nem sok értelmét látom. Vga-t nem támodat, tényleg csak arra lehet használni, ha véletlenül valamilyen program nem indul win7 alatt.
Először ennek a leírásnak a segítségével engedélyeztem a VT-t. Másodszor én is letöltöttem az új sony bios-t és windows7 alatt frissítettem. Most a bios-ban lehet külön engedélyezni vagy tiltani a VT-t.
Szerintem is egy próbát megér dos-ban frissíteni. Készíts egy bootolható pendrive-ot és arról próbáld meg.
A moddolt ati driverrel tényleg jól megy minden, de ha van hivatalos sony, jó lenne azt használni.
Lehet, hogy szándékosan nem lehet vele lejátszani a Any Dvd Hd Decrypt-elt BluRay (bluray.iso) filmeket? Már erre is gondoltam, mert a vista-s driverrel sem lehet.
Üdv -
vis.p
aktív tag
válasz
perlonvatta #2120 üzenetére
Szia!
Nekem sikerült win7 alatt bios-t frissíteni. Aktiválva volt a windows-od?
Viszont az új sony win7-es vga driver egy fos... Nem lehet normálisan lejátszani BluRay filmeket Cyberlink PoweDvd-n. Ilyen képpel jeleníti meg: [link]
Marad a moddolt catalyst 9.10. -
vis.p
aktív tag
válasz
FazekasLaci #1479 üzenetére
Mikor megvettem a notit, már akkor XP-vel próbálkoztam. Nem működött elég sok programom Vista alatt. A Vista-s driverekről nem is beszélve, és magáról a Vista-ról sem
. Szerintem még nagyon béta...
Én is szeretem a Vaio-t, de csak és kizárólag XP-vel. -
vis.p
aktív tag
Haladok az xp-s vga driverrel.
Tegnap már ott jártam, hogy minden film tökéletesen fut kivéve a fullHd-s filmek. Annál még volt némi hiba teljesképernyős nézetben. A driverheaven.net oldalrol olvastam a mobility driverek moddolásárol. Lassan minden catalyst-et próbáltam, mire megtaláltam a tökéletest. 8.4 catalyst driver-t moddolva úgy néz ki minden rendben lesz. Újraindulás után automatikusan beáll a kép 1600x900-as felbontásra (ez a max). Játéknál és filmeknél is minden rendben.
jansto: Nekem is lett volna egy 2 hetes noti eladó, de így már tuti megtartom. Végre tudom használni...
-
vis.p
aktív tag
válasz
gege71.hu #1390 üzenetére
Szia!
Nem nagy munka volt.
Viszont találtam normális xp-s chipset drivert. Innen letölthető.
Ezzel kiegészítve, megegyezik a vistás eszközkezelővel.
Már csak a vga-ra kellene találni valami megoldást. De ha valakit egyáltalán nem zavar a kis felbontás 1280x720, akkor a vga driver is tökéletesen működik.
Az interlace hiha 1600x900-as felbontásnál jelentkezik, ebből adódik a csúnya szaggatás, esetleges hang csúszása a képhez képest.
Semmilyen catalyst csomagot nem lehet telepíteni sajnos.
Omega drivert még nem próbáltam, de itt az ideje. -
vis.p
aktív tag
válasz
Zolee81 #1376 üzenetére
A török oldalról letöltött driverek elég jók, de nem tökéletes. A chipset része hiányos, és a vga driver sem tökéletes, csak játékra alkalmas filmnézésre nem. Persze az is lehet, hogy csak egy normális catalyst center kellene hozzá. A 8.12 nem igazán működik.
Vista vs Xp eszközkezelő -
vis.p
aktív tag
válasz
FazekasLaci #1358 üzenetére
Szia!
Köszönöm a segítséget. Vista alatt ez a próbléma megodódott, ki kellett kapcsonli az energitakarékos üzemmódot. Csak ugye a vista-s driverek..... Van egy creative x-fi surround 5.1 usb-s hangkártyám és vista alatt úgy szól mint egy régi isa-s hangkártya. De az Avermedia sem tud drivert készíteni vista alá. Ezért lenne jó az xp. Találtam drivereket xp-re, akit érdekel, innen letölthető.
-
vis.p
aktív tag
Hali!
Fw21e tulaj vagyok, xp-vel használom, de vistával is ez volt a problémám. Az lenne a gondom, ha videót nézek vagy egy usb-s tv használok, vagy ha pl. youtube-n nézek videókat, interlece-es a kép, és ezért szaggat is 1600x900-as felbontásban. Viszont 1280x720-ban tökéletes a kép, és 1980x1080-ban (xp-s driverrel lehetséges
).
Tudtok valami megoldást, hogy ne kelljen ilyen kis felbontással neteznem, vagy állandóan változtatni a felbontást? Elég zavaró
Előre is köszi a segítségeket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AliExpress tapasztalatok
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ASUS routerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- PlayStation 5
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Yettel topik
- Nők, nőügyek (18+)
- További aktív témák...
- 150 ezerre ár alatt !új 0km-es garanciás Dell G15 gamer laptop rtx 4060 i7 13650hx
- BOMBA ÁR!! MacBook Pro Retina 16" M4 Pro 14CPU / 20GPU / 24GB / 512 SSD / Magyar - ÚJ!!
- UTOLSÓ darab - 2024 MacBook Pro Retina 14" M4 PRO - 12C / 16C / 24 GB RAM / 512 SSD / BONTATLAN
- ZSÍR Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 16/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- ZSÍR Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- APPLE Macbook Pro 14" (2023) - M3 - Asztroszürke - 16GB/512GB - 110 Ciklus - 2 év Garancia - MAGYAR
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest