Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
A Sony 2010. május 11-én bejelentette a MILC (tükörnélküli cserélhető lencsés) fényképezőgépcsaládjának első két tagját, a NEX-3, és NEX-5 gépeket, APS-C méretű szenzorral. A piaci várakozásnak megfelelően az APS-C vázak rövid, de gyors evolúciója után 2013.október 13-án megjelent az első full frame méretű érzékelővel szerelt Sony MILC ILCE-A7 néven. Az összefoglaló a rendszert átlátni próbál segítséget nyújtani.
Új hozzászólás Aktív témák
-
FID
őstag
Ma összebarátkoztam a 18-55el Sajnos a 18-200al nem tudok elég közel menni pl a macskához. Zoomolva meg nem olyan jó. Igaz ég és föld minőségre de egész használható. Pl Ami 18-55nél zavaros az 18-200al egyáltalán nem. Ez mitől függ? És mintha a stabja is jobb lenne videónál.
Ma lőttem életem legjobb macskás képét: (18-55)
Youtube: Casemod FID Facebook: Casemod FID
-
Tin
veterán
válasz rumos14 #8797 üzenetére
tudom, írtad, és el is gondolkoztam rajta már a napokban, hogy lealkudom a sárga földig az obid, látva, hogy képtelen vagy eladni (), de nem jó a 35, mert túl szűk wide-nak, és túl wide telének. az 50-es sem lesz az igazi, mert 40 centis MFD-vel nem tudok elég közel menni ahhoz, hogy rendesen telézzek is vele, a kitobi 20 centiről is elboldogul.
most is csak azért gondolkoztam el az 50-esen, mert az MM-ben -15% van a sony obikra, és 80-ért az már baráti áron van.
sztem az lesz, hogy majd beleásom kicsit magam abba, hogy lehet ilyen óccsó manuál obizni, meg milyeneket érdemes venni a sonyra, aztán a tárgyfotózáshoz veszek egy olcsóbb tág manuált, meg valami átalakítót (nem tudom mit érdemes, hülyeséget meg nem akarok mondani). nem akarok megint felépíteni egy obiparkot, hogy aztán álljon a pénzem benne (ismerem magam).de ha már reklám, ha kell valakinek egy canon 17-55... csak hülyéskedek
-
rumos14
nagyúr
azt neked kellene kitalálnod, hogy milyen fókusztávú objektívet szeretnél. a SEL 35 és a SEL 50 is nagyon jó obik, ahogy a Sigma 19/30/60-as páros is. a Sonyk óriási előnye a nagyobb fényerő mellett a stabilizátor és a jobb támogatottság.
ahogy írtam neked, van egy eladó SEL 35 F1.8 obim . ez itt a reklám helye volt, köszönöm, ez nyilván nem egy klasszikus portré távolság, de spontán emberfotózásra sztem ennél nincs jobb. minél hosszabb egy obi, annál inkább tudatosan, tervezetten, beállítva kell fotóznod. -
Tin
veterán
sony-hoz kellene a kitobi mellé valami fényerős obi, lehetőleg 100 alatt.
arcportréra kéne, meg tárgyfotózáshoz, meg persze sötétbe. canonon ott volt a 17-55, azt tele állásban F2.8-on tökéletesen tudtam erre használni, ezért ott pl. nem is használtam az 50-est igazán, egyszerűen felesleges volt.
mindenképp valami olyan megoldásban gondolkozom, ami váz upgrade esetén is használható (tehát a fázisos fókuszt is támogatja).
mondjuk 35f18 és 50f18, illetve az ezeknek megfelelő nem sony obikról mik a tapasztalatok? próbáltam keresgélni, de ahány ember, annyi néven nevezi, plusz milcen azért sok a manuál obi is, így rendes véleményeket nem találtam.
akinek vannak a fenti obijai, írna róluk? köszi!
-
contaxg
veterán
válasz Primary92 #8786 üzenetére
Nekem egy NEX 5 van erre a célra (vaku, doboz, stb) de lehet, hogy megválok tőle, mert van egy kis Nikon is.
[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
Primary92
senior tag
Köszi
Kicsit vadul hangozhat, de egy A7II-höz képest miben tudnak kevesebbet?
Nyilván a szolgáltatásra értem.[ Szerkesztve ]
-
Primary92
senior tag
Van egy 1100D játszós gépnek kitobival az A7ii mellett.
NEX-ből mi az ami hasonló minőséget tudhat, és olcsó? -
jit1120
csendes tag
Érdekelnek a fényképezőgépekkel kapcsolatos újdonságok, még akkor is, ha esetleg nincs elég forrásom rá, hogy megvegyem. Várom az a5000 vagy a5100 utódját, mindig reménykedve, hogy jobb lesz mint az előző, bár a Sony ahogy ad, úgy valamit el is vesz, így szoktak kijönni az új fényképezők
De más gyártónál is úgy tűnik így van, tudom ez egy Sony topic, de most az egyik rivális, a Nikon csúcsgépét néztem a DXOmark szenzortesztjén, (ezt a DXOmark tesztet van aki nem értékelli, de más oldalt nem tudok, ahol ilyen összevetések lennének és ezek az értékek kis különbségek, de akkor is valamit jelenzek) és a D5 új fejlesztésű szenzorának 88 pontját elég kevésnek érzem egy 2,3 millió Ft-os gépnél. Ahogy olvastam, sebességben, bufferben, sorozatkészítésben és fókuszban előrelépés. Reklámozzák a 3 milliós ISO-t, erre a Sports Lowlight 2434 ISO értékkel, és a Landscape 12,3 pontszámmal is alacsony. Fullframe, kevesebb 20.1megapixellel, de akkor nagyobb szenzorpontokkal, gondolom újabb technikával, mint a 24 megapixelesei, és mégis ilyen az eredmény. Mindenesetre azért gyakorlatban kipróbálnám, hátha rossz a teszt
Így a Sony A7R II továbbra is a 98 pontszámmal az élén. -
tailor
őstag
-
contaxg
veterán
Semmi baj
grigo
kerítek egy előzőt ugyanezzel az objektívvel.[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
grigo
őstag
válasz konyi79 #8775 üzenetére
Értem mit akarsz mondani, de 2 évet senki nem fog visszanézni. Két év alatt pl a Samsung bedobta a törcsit. Átalakulnak a dolgok. Egy 2 éves infó szerintem nem infó egy szolgáltatás terén. De nyilván, vissza lehet keresgetni, csak ha ezt megtaláltam volna 2 évvel ezelőtt, úgyis megkérdeztem volna, hogy azóta jobb lett-e a helyzet.
A hőzöngésem nyilván nem neked szól, egész egyszerűen nem tudok napirendre térni, hogy egy Sony ezt megengedheti magának.
Ettől függetlenül igazad van, keresni kell, utána kell nézni, de amikor már 10 fontot dobálok rá egy appra akkor akármit is írtak 2 éve rákérdezek, mert 10 font is 10 font, kiskapuk nyílnak és záródnak.#8779 contaxgTudnál reprodukálni egy tisztítás előtt lévő képet? Kíváncsi vagyok mennyiben változott. És most elgondolkodtam rajta, hogy akkor zsír új gépekkel KD-nál kellene kezdeni?
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/120343053@N04/
-
contaxg
veterán
Ez egy jó kérdés.. de most megdöbbentően jobb lett a cucc.
(kár hogy a Dropbox élesítést használ a képnézegetőjén)örömmel vettem volna ha kapok valami visszajelzést
-
contaxg
veterán
Hmm..pedig azt hittem , hogy ha már elfogadta akkor használni is lehet.
Nem tudjátok esetleg, hogy a time-lapse progival az A7-en megy a silent mód??
Egy objektív okán egy igen jó szerelőnél járt a gépem és kiderült, hogy a két hónapos gépem érzékelőjén olajos film réteg van KÉP
Úgy néz ki, hogy végre tudok valóban éles képeket készíteni, mert eddig ezt nem mondhattam el. Az első saját képet rögötn a Mesterről készítettem a szeretett 21mm-es objektívvel.
[ Szerkesztve ]
-
80hun
addikt
Azért nincs M.o.-on meg van még pár kelet európai oraszág ahol nincs mert a webfejlesztők trehányak voltak.
Semmi más indokot nem tudok elképzelni főleg hogy a redszert meg lehet kerülnikonyi79
Hiába keresel vissza. Én megtettem és nem nyujtott megoldást egyik alternatíva sem. Én csak paysafecardal tudtam pénzt tölteni a wallet-be[ Szerkesztve ]
-
konyi79
addikt
Nemezvoltakérdés!
Erre szerintem azóta se tud senki válaszolni, még az importőr se. Mert azért egy vicc, magyar oldalon magyarul hirdetnek olyat, amihez mazochistának kell lenni végig szenvedni.
(#8774) grigo
lsd fentebb, ezzel most sem (meg korábban sosem) azt írtam jól van így.
Te se kezdő vagy a ph-n, most magyarázzam el hogyan működik a kereső? Érdemes használni, ezek a vizát beregisztrálom, aztán nem fizet vele témák már rég kibuktak. -
grigo
őstag
válasz konyi79 #8772 üzenetére
Igen, csak aki most szállt be Sonyba és érdekli a dolog lehet nem olvas vissza, hogy 2 éve milyen megoldást posztoltak rá. Én értem, hogy ez "csak" Magyarország, de vicc, hogy nekem kell szinte könyörögni hogy még a gépvásárláson felül hagy vegyek tőlük appot rá, és úgy kell kikísérletezni egy kiskapu láncot aminek a végén megteheted amit 2 országgal odébb alapból, fizethetsz egy programért.
-
konyi79
addikt
Azért ez az alkalmazás vásárlás nem újdonság, ha visszaolvastok vagy 2 éve van rá megoldás.
-
FID
őstag
Így már király:
Vg10 18-200al elég korrektül használható ezzel a fejjel. Az állványomon is ugyan ez van így nem kell talpazni.
A 18-200al csak az 50 centi a bajom, amúgy nem bántam meg sokat dobott rajta. Viszont ez is ugrálós, de nem annyira mint a Sigma. Gondolom a vg10 ezt tudja ennél jobb nem lesz a fókusz.
Itt a videó 18-200al AF-n : [link]
-
contaxg
veterán
válasz bvvitya #8764 üzenetére
Most próbáltam ki és elfogadta a Paypalra regisztrált VISA kártyámat mint fizetési módot.
[ Szerkesztve ]
-
Ipadipad
tag
válasz McDuglas #8762 üzenetére
köszönöm a gyors választ
azt esetleg nem tudod hogy a samyang vagy a sony lenne jobb éleséget nézve ?ha playmemories-be megveszek 2-3 alkamazást azt több fényképezögépre is fel tudom telepiteni ?
(pár ismerössel gondolkoztunk rajta hogy össze dobjuk a sörös pénzt és akkor igy mindanyian jol járnánk )L26bKz
-
80hun
addikt
válasz bvvitya #8757 üzenetére
Belépsz a PSN accountba (persze nem magyar regisztrációval én UK-t adtam meg)
Account menüpont utánna Wallet
Hozzáadsz egy Credit Card-ot (másképp nekem nem engedett vásárolni)Add Funds to Wallet (Nekem Paysafecardal sikerült 10fontot rátöltenem az accountomra amit újságosnál vettem)
Ha feltöltötted a walletet , a fényképezővel csatlakozol a netre és az appok közt kiválasztod ami kell.
Fizetés (belépsz az accountoddal a fényképezőn belül és fizetsz) -
Ipadipad
tag
válasz bvvitya #8757 üzenetére
Samyang 50mm FF objektivet ha aps-c vázra rakok akkor durván 86mm lesz ügye ?
ha sony FE 50mm obijektivet az aps-c vázra rakok akkor az is durván 86mm ügye ?nos a sony objektivbe van AF és képstabi is ha jol tudom ? éleségbe a samyang és a sony közt aps-c vázon látni lehet valami külömbséget ?
régóta szeretnék egy 85mm obit ,,, csak hát ahogy elnézem aps-c nincs ,, és gondoltam akkor igy az 50mm FF obival kárpotolnám magam
L26bKz
-
Space marine
aktív tag
Hejhooo!
Beléptem egy 5000-sel /16-50mm/ a klubba és egyben meg szeretném köszönni a kollégának a Telekom-os posztot, rájuk néztem és spóroltam 10ezret Még töltőn pihen mert fullon le van merülve, de addig is egy kérdés: plussz gari-t tudok rá venni a sony boltokban?
Na meg úgy tűnik egy külső töltő nem fog ártani, nekem valahogy nem szimpi ez a gépben töltsük az akkut szisztéma -
grigo
őstag
Úgy döntöttem felnyomom 80hun kollégát és elárulom, hogy megkerülte a Sony árnyékügynökeit app vásárlás témában
Megfontolandó lenne egy topicleírás benne a szent grállal
Én előre is köszönöm neki a segítséget, nemsokára lesz Sky HDR-em.https://www.flickr.com/photos/120343053@N04/
-
Ferke66
tag
Sziasztok!
NX30-ról váltanék Sony milc-re.Nagyon kacérkodom a gondolattal hogy beszerzek egy ilyen összeállítást:A6300 váz+SEL-50F18+E55-210.Maga a vázról elég sok tesztet,videót végignéztem/olvastam számomra meggyöző az én fotós szokásaimhoz mérten.Főként természet fotózással foglalkozom,fontos számomra a gyors,pontos fókusz a 4K-sem hátrány,sőt!.Az 50F18-nak nagyon szép a háttérmosása (bokeh-hatás),az E55-210 árban lenne kedvezőbb.Teszt képek alapján nekem tetszene,de szeretném a ti véleményeteket is kikérni ezzel kapcsolatban.Ami egy kicsit aggaszt,én hozzá szoktam az érintőképernyős kivitelhez,nem tudom hogy az a6300-nál mennyire lehet ez a gyakorlatban hátrány valamint aki tulajdonos,valóban 4K-nál melegszik bizonyos idő elteltével és mennyire lehet ez probléma a váz élettartalma szempontjából...?Én úgy gondolom (remélem nem tévedek) hogy hosszú távon úgy mint támogatás,szervizelés,fejlesztés,amortizáció jó befektetésnek tűnik a Sony márka,ezért esett erre a gyártóra a választásom...Előre is köszönöm a figyelmet és a válaszokat,maradok tisztelettel! -
Primary92
senior tag
Valaki rendelkezik Budapesten (vagy Gödöllő környéke) 24-240-el és benne lenne egy kis próbálgatásban?
(A7II, 10-18 lehet érdekes amit eltudok vinni próbálni) -
grigo
őstag
Kezd felidegesíteni a Sony.
Úgy néz ki hiába regisztráltam magam UK usernek, így sem engednek venni mert a paypalomon magyar cím van. Szerintetek át lehet kenni őket úgy, hogy módosítom az ottani címem? Vagy komolyan mit kell ezeketnek a rohadt rasszita japóknak csinálni, hogy náluk hagyhassam a pénzem?https://www.flickr.com/photos/120343053@N04/
-
FID
őstag
Lenne egy hülye kérdésem: ( Nekem csak az van ) A makrónak a fényereje nekem tökéletes beltérre (PlayIT, Veletech) Tegnap vettem egy videós fejet a slideremre. Ugyan az mint ami a velbon 638 állványomon van. Ezzel megoldva az a probléma, hogy állandóan talpat kell cserélni.
A kérdés az, hogy a makró obival ha sliderezek akkor a kép végig tiszta és éles marad amíg elérek a tárgyig a 120 centin, vagy csak ha közel vagyok már a tárgyhoz? Remélem érthető... Mert akkor felesleges az 50 1.8 megvásárlása.
-
grigo
őstag
Elsőre nem sikerült megvennem a Sky HDR-t. Belépek, kikeresem az appot, tovább megyek, feljön a lehetőség hogy credit card vagy paypal. Egyszer még engedett belépni a paypalba ott konzolok meg minden szar volt de amit én kerestem az nem. Utána már oda sem engedett be. Aki már vitt végig vásárlást az felvilágosítana, hogy mit csinálhatok rosszul?
-
wms
senior tag
Sony A5000-nél elég hangos a zár. Nem tudjátok lehet ezt állítani valahol? Én nem találtam
-
bvvitya
aktív tag
Akkor kérnénk egy tapasztalt embert aki megosztaná velünk a tudást hogyan tudnánk letölteni!!!
KösziIngyenes letöltés úgy sikerült hogy szintén Egyesült Királyságot adtam meg regisztrációban.
Gépet össze kötöd a fényképezővel majd katt az alkalmazásra Sky HDR
Ezután katt az ikonra
Követed az utasítás és telepíti a fényképezőgépre az appot.Remélem segítettem
*** Redőny motorok listaártól ólcsóbban! ***
-
grigo
őstag
válasz bvvitya #8745 üzenetére
Nem vásároltam még. Szerintem este próbálkozom én is. Arra figyeltem hogy Egyesült Királyságot adtam meg mindenhol ahol regisztráltam. Írták a srácok hogy egyes régiókat letiltanak Sonynál. Gondolom fizetek és küldenek egy letöltési linket. Vagy csak simán az oldalon engedélyezett lesz egy letöltő gomb. Tényleg nemtudom, még ingyeneset se töltöttem eddig.
[ Szerkesztve ]
-
grigo
őstag
Ha már alkalmazás. Van valaki aki használta a Sky Hdr-t és tud róla véleményt írni?
-
madstunt
addikt
válasz Ipadipad #8733 üzenetére
Instant 1 észrevétel:
HA nem akarod, hogy szörnyű módon nézzen ki a videód, az FPS értékednél ne legyen gyorsabb a záridőd szignifikánsan. 1-2 tizeddel eltérsz akkor még nem lesz probléma, de minél inkább gyorsítod a záridőt, annál szörnyűbb lesz az eredmény, szóval ha 60fps-ben videózol akkor legyen 1/60-ad a záridő, ne kevesebb, ne több, ha 25fps-ben akkor 1/25. Az ilyen 1/500ados meg hasonló záridős videók nagyon igénytelenül fognak kinézni.
Bizony ehhez ND szűrőt kell vásárolni rendesen, ahogy a többiek is írják. Szerencsére az A6000 croppol, így mondjuk 35-ös obin a 2 nem slim ND szűrő se látszik meg, nem vignettál.
Ehhez nem kell nyár, tavasszal én videóztam úgy, hogy az 50es Minoltára egy ND8-ast meg 2-est egymásba tekertem -
Tin
veterán
válasz Ipadipad #8741 üzenetére
az obira vegyél ND szűrőt (fizikait), ne a fotosopban tegyed rá...
nézd, ez a topik nem a "fotózás alapjai" oktatótopik. de, ha felraksz az obira egy ND szűrőt, akkor az sötétíteni fogja a képet. a felvételed azért ég ki erős napfényben, mert annyira sok a bemenő fény az objektíven, hogy azt sehogyan sem tudja kompenzálni.
alapból féleképpen kompenzálhatod a túl erős fényt (vagy a túl gyenge fényt):
1. lerekeszeled az obit (F érték növelése), ezzel csökkentve a blendenyílást, így kevesebb fényt enged be. hátránya, hogy a bokeh-t (háttér elmosás) ezzel csökkented.
2. lecsökkented a záridőt (1/100-ról mondjuk 1/4000-re), ettől egyre rövidebb ideig kapja a szenzor a fényt, így értelemszerűen egyre kevesebb jut be belőle. hátránya mozgóképnél, hogy annyira picike ideig rögzíti a "pillanatot", hogy amikor mozgatod a kamerát, fura "vibráló" érzést kelt, mivel mondjuk 25 fps-nél 1 képkocka rögzítési ideje nem 1/25 mp lesz, hanem sokkal kisebb. (igazából 1/50 az ideális 25 fps-hez).
3. csökkented a szenzor érzékenységét (ISO értéket), de azt csak egy pontig tudod megtenni (100-ig, az alá nem tudsz menni).a 4. pont, amikor a bejövő fényt normalizálod, azaz sötétíted. erre való az ND szűrő, aminek többféle variánsa létezik attól függően, mennyit akarsz sötétíteni. ezzel annyit érsz el, mintha nem lenne olyan erős a napsütés, vagyis kevesebb lenne a fény (mint mondjuk felhős időben).
ilyenkor a gép természetesen mindent utána állít, hiszen képes felhős időben is jó képeket csinálni, viszont így a "mozgástér" a fenti 3 pontot tekintve eltolódik az optimális irányba. azért mondtam, hogy olyan szűrőt vegyél, ami a legtágabb blendénél 1/25-el ISO100-on pont jó felvételt csinál, mert akkor az ideális módon tudod használni az objektívet, azaz, ha rekeszeled az obit, növelheted az ISO-t.
videónál amúgy záridőt nem szokás állítani, 25 fps-nél az legyen fix 50, különben remegős lesz a felvétel.a többinek meg kérlek olvass utána.
[ Szerkesztve ]
-
Ipadipad
tag
probáltam paintal/photoshoppal össze eszkábálni hogy mire is gondolok
L26bKz
-
bvvitya
aktív tag
Sziasztok
Most lettem egy Sony A5000 tulajdonos. Abban kernem a segitsegetek hogy hogyan tudok alkalmazast ra letolteni?*** Redőny motorok listaártól ólcsóbban! ***
-
Tin
veterán
válasz Ipadipad #8735 üzenetére
nem. az ND szűrővel sötétítesz.
youtube-on van csomó magyarázó videó. azért írtam azt, amit, mert így a maximális bokét tudod elérni a legjobb képminőségben, az ideális (1/50) záridővel, az adott napfényben.
ha a blendét szűkíted, akkor a boké csökken. ha a záridőt csökkented, akkor vibrálós lesz a kép svenkelésnél. ha egyiket sem, akkor meg beég a felvételed.
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
-
Ipadipad
tag
sony a6000 videozásal/fényképezésel kapcsolatba volna 1-2 kérdésem
most hogy végre itt a nyár ,,, fényben nem szenvedünk hiányt nos és észre vettem hogy mikor nagyon süt a nap akkor a világos szinek ( leginkább a fehér ) tulságosan is fehér ,,, szoval mintha kiégnének a szinek ,,, ha záridöt megnövelem pl 1/90 röl 1/500 ra akkor meg tul sötét lesz ,, de a szinek még mindig ki lesznek égve ,,,
ha F4 röl pl f8-ra vagy 16 ra rekeszelem az objektivet akkor is ez a jelenség történik ,,, viszont a háttér mosás miatt szeretnék F4 en maradni ,,,
gondolom valamit be kellene álitanom a beállitásokba csak nem tudom hogy mit ,,, ebben kérnék segitségetált.: 1080p Xavc-S 50mbitrate videozok ,,, videozás elött a szinhörmérsékletet probálom mindig manuálisan beálitani ,,, vagy még a stiluson szoktam babrálni : fekete fehér ,,,szépia ,,, portré ,,, természet ,, stb
de akkor is fent áll a szinek kiégése ,,, lehet hogy filtert kellene vennem ? ha igen milyet ?videoban lehet látni ezt a jelenséget
pl a legelején a kislány batyuja szine is ki van égve ,, ( tulságosan fehér )
meg a börén is ha rásüt nagyon a nap akkor már szinte hó fehér lesz a szin ,,,[ Szerkesztve ]
L26bKz
-
törölt tag
válasz rumos14 #8705 üzenetére
Dehogyis. A kérdés nem az volt, hogy tudja-e. Se nem az, hogy paraméterezhető-e. Hanem mennyire agresszívan emeli a gyári algoritmus mögötte az ISO-t, ahogy változik a fény, csak mert a Nikoné látványosan k*jól kezelte ezt a dolgot, míg az Olympus nem (tökmindegy, milyen obi). Affelől szerettem volna megnyugodni, hogy A7-eknél sincs ez elqrva, és megnyugodtam, köszönöm.
-
aktív tag
Kérdezném a hozzáértőket, hogy hol tudnék fotóstáskát venni, amibe beleférne a5000+55 -210 akár egybe is.
A sony oldalán nem tudok eligazodni, hogy melyik táska az, amelyikbe beletudnám így egybe pakolni a gépet? -
madstunt
addikt
Sziasztok
Az normalis, hogy jó fenyviszonyoknal az A6000 visszalép fokusz qlapu AF-re a 18-200-nál ha 200mm-en használom, teljesen nyitott rekesszel? -
Nippon
őstag
Az objektívnek mindegy, hogy mozgó vagy statikus témát fényképezel.
A Sigma sorral biztosan jobb eredményre számíthatsz, különösen a 30-as és a 60-as jó közülük, valamint jó a Sony SEL35F18 és a SEL50F18 is. A Sony-kban van stabilizátor és a teljes képmezőn tudják a pdaf-et, a Sigmák csak középen és nincs stabi. -
fotobolond
tag
-
Nippon
őstag
válasz fotobolond #8714 üzenetére
Konkrétan nincs, de a korábbi gyakorlatból kiindulva remélhetőleg lesz megint valamilyen nyári akció.
-
fotobolond
tag
Sziasztok!
Valakinek van tudomása arról, hogy a közeljövőben várható e valamilyen Sony akció váz+objektív (akár több darab) együttes vásárlása esetén, haosnlóan, mint a korábbi években?
Köszönöm, üdv:
Eladó cuccok: LG V10 - RINGKE Fusion Crystal Clear tok - Új http://hardverapro.hu/apro/ringke_fusin_crystal_clear_tok_lg_v10_-_uj
-
contaxg
veterán
válasz daniduke #8711 üzenetére
Nagyon köszönöm!
Utánanézek ezeknek mert van egy NEX5 is, de valószínűleg nem fogom elkapkodni a vásárlást[ Szerkesztve ]
-
daniduke
tag
válasz contaxg #8710 üzenetére
Milyet vettél?
Ha jól rémlik A7-ed van, arra kb. semmilyet.
Effekt/játszós objektívnek a fujian 25/1.4 és a 35/1.7 kisebb szenzorra jók (tapasztalat).
Az internet szerint m43-ra a Tevidon és a Pentax 25/1.4 ,és APS-C-re a Michael lens (és egyéb neveket forgalmazott) 35/1.7 jobb képminőséget produkál, de még mindig "C-mountos minőségben".https://www.flickr.com/photos/133492723@N03/
-
contaxg
veterán
Ha már szóba jött a C-mount milyen objektívet érdemes beszerezni ezekből?
Vettem egyet pár hete de csak úgy....
Gondoltam jó lesz majd valamire.A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
fattyu
veterán
Sziasztok,
Nincs valakinek esetleg egy elfekvő C-mount adaptere?
[ Szerkesztve ]
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
FID
őstag
Holnap boldog tulajdonosa leszek egy 18-200 le kályhacsőnek. Mivel 18-105G-t akartam, de nem volt eladó az lenne a kérdésem, hogy szerintetek melyik a jobb? Véleménytől függetlenül megveszem mert mindig kiakartam próbálni. Maximum majd később elcserélem vagy eladom. Videózásra lesz használva a zoom annyira nem lényeg. Inkább a képminőség. Értelmes videót vagy összehasonlítást nem találtam.
-
törölt tag
válasz #40935168 #8704 üzenetére
Ezt az A6000 is tudja, pár napja éppen egy koncertfotós galériámat linkeltem, amelynél a legtöbb kép manuálban készült, f2 rekesszel, 1/200, 1/250 záridőkkel. Jól jön ez ilyen esetekben...
-
törölt tag
válasz rumos14 #8703 üzenetére
Ez a Nikonon is így volt, alap dolog egy profi milc-től. Megnyugodtam. Köszi az infót
@ 80hun: aha, erre gondoltam kb. Pláne a kisebb m4/3 szenzoron lenne fontos az iso-val jól bánni, ne lője az egekbe, de Olympus-nak nem jött össze. Talán majd legközelebb, a mark 3-ak felfedezik eme képességet is.. (Addigra eladom).
-
80hun
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest