Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• BEndre34

tag

Sziasztok!

Két dologban szeretnék tanácsot kérni egy új, 1 hetes Sony A6000 fényképező (nagyon) boldog tulajdonosaként (bár gondolom ezek Sony MILC téren ez általában mindegyikre vonatkozik).

- Az első a pót akkumulátor kérdése Sony A6000 fényképezőgéphez. A fórumon rákeresve (először keresni próbálok és csak utána kérdezek) a PATONA akkumulátorokat láttam sokszor említve, viszont a beszélgetésekből számomra nem derült ki egyértelműen, hogy kedvelt, széles körben beszerezhető, vagy a legjobb (nyilván az utángyártott kategóriában) és emiatt a sok említés.
    Nem a reklám helye, de ezeket találtam:
    PATONA Sony NP-FW50 950 mAh / 6,8Wh / 7,2 V Li-Ionhoz -> 6.990.- HUF
    PATONA Sony NP-FW50 1030mAh Li-Ion PREMIUM-hoz -> 8.280.- HUF
    Regnas Sony FW50 -> 5.490.- HUF
    Duracell Sony NP-FW50 -> 8.890.- HUF
    Jackal Sony NP-FW50 1050mAh -> 3.990.- HUF
    DÖRR akkumulátor, Sony NP-FW50 -> 10.990.- HUF
    DigiBuddy Sony NP-FW50 1050mAh Li-Ion -> 3.599.- HUF

Feltételezem, a 4e alatti akkumulátorok jobb elfelejteni. Viszont a többi közül melyiket érdemes venni? Illetve fontos kérdés, hogy a fényképező garanciája érvényét veszíti utángyártott akkumulátor használatakor? Illetve a pontosabb kérdés, hogy kimutatható-e hogy utángyártottal volt használva és amiatt keletkezett a meghibásodás???

- A másik dolog pedig a kijelző védő. Mivel „megszokásból” inkább a képkeresőt és nem az LCD-t használom fényképezés közben, az utóbbi óhatatlanul (biztos túl nagy az orrom) maszatos lesz. Erre szeretnék tenni egy védőfóliát, viszont erre vonatkozó érdemi részt a fórumban nem találtam (vagy rossz kulcsszóval próbálkoztam). Ezekből ezeket találtam (nyilván a teljesség igénye nélkül):
    EASYCOVER Soft screen protector Sony A6000/A6300/A6500 -> 3.090.- HUF
    JC GSP-A6000 LCD Védő Üveg -> 3.490.- HUF
    JJC LCP-3N Kijelző Védő Fólia Sony NEX -> 2.990.- HUF
    easyCover üveg Sony A6000/A6300 -> 4.290.- HUF

Eddig telefonon is csak fóliát használtam, üveget nem. Melyik fajtát érdemes venni, ami kevésbé torzítja a kijelző képét (és cserélhető vagy távolítható könnyen el)? Nem hiszem, hogy minden esetben a képkeresőt fogom használni és minél pontosabb képet szeretnék viszontlátni a fólia/üveg felhelyezése után.

Előre is köszönöm a segítséget!! :R :R

Új hozzászólás Aktív témák