- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Reagált a leégő Ryzenre az ASRock
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
-
PROHARDVER!
A Sony 2010. május 11-én bejelentette a MILC (tükörnélküli cserélhető lencsés) fényképezőgépcsaládjának első két tagját, a NEX-3, és NEX-5 gépeket, APS-C méretű szenzorral. A piaci várakozásnak megfelelően az APS-C vázak rövid, de gyors evolúciója után 2013.október 13-án megjelent az első full frame méretű érzékelővel szerelt Sony MILC ILCE-A7 néven. Az összefoglaló a rendszert átlátni próbál segítséget nyújtani.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Márton #27593 üzenetére
Hja kérlek, jogos
. Izé, gyárt bárki bármilyen 200mm-ekv-nél rövidebb, f/2.8nál fényerősebb stabis obit
? Az IBIS-mániám pont ezek krónikus hiánya miatt hatalmasodott el. Ha nagyon kell, a Tamronnál akad egy-két f1.8-as VC fix.
-
-
Márton
nagyúr
Adj Uram 16-20mm-es legalább F2-es, stabis, aps-c obit megfizethető áron.
Most jövök egy lampionos felvonulásról a 1650 kittel és az 50F1.8-cal.
Mit is mondjak.. Nehéz lesz összevágni a két kamera képét, két külön világ -
HUNgabus
senior tag
már nem engedi szerkeszteni, elnéztem
ez a szerkesztett
https://3.img-dpreview.com/files/p/sample_galleries/1004647162/1756830557.jpg
-
HUNgabus
senior tag
Igen az FE 35mm 1.8 érdekelne, leginkább az élessége a 28mm f2-höz viszonyítva, az volt régebben még amikor A7 II volt, de együtt eladtam őket. Most nekem is A7 III kellene.
https://www.dpreview.com/files/p/articles/8798335189/sample-images/DSC06983.acr.jpeg
azért itt elég durván látható a lilásodás, ez már konverzió után van elvileg
-
Bullitz
aktív tag
Tudnátok segíteni abban, hogy már se az A6000-en, se az új A7II-n nem tudom küldeni a fájlokat telóra. Mi ennek az oka? Valami olyasmit olvastam egyszer, hogy kell app hozzá, de nem enged semmit felrakni a gépre mert hogy nem jó a régió..tárgytalan, megoldottam -
Neck
veterán
válasz
robi1979 #27576 üzenetére
Azt értsd meg, hogy rendszert építesz.
1: Ha a rendszered 1 váz és 1 obi alkotja, akkor tény és való, hogy furán néz ki, hogy az A6600 + f2.8 Zoom árán a7III + tamron is vehető. Az egyik a Sony APSC világ teteje, a másik meg a Sony FF világ alsó közepe, szerintem így fedik le a palettát, és nem mindenkinek a FF a lényeg. Lásd pl Fuji APSC, ott érdekes nem szokott ez feljönni, hogy ennyiért már FF is van.
2: Ha a rendszeredbe több obi kell, esetleg madarazol, hirtelen sokkal költséghatékonyabb az APSC.Nem értem, hogy miért fáj, hogy felfelé bővült az apsc Zoom paletta, ráadásul egy tényleg kiváló obival, amit Arthur összelőtt a 3 Sigma obival. Plusz egy lehetőség rendszert építeni, amit az ára miatt nem mindenki engedhet meg magának - de az ára és az előnyök hátrányok mind el is hangzottak a videóban.
Nem mindig az ár érték arány számít, ha így lenne, senki sem venne pl luxus órákat, prémium kocsikat, és senki nem enne az Onyx-ban. Tudom, nehéz elfogadni, de van aki csak az eredményt nézi, az árát nem, és ebben a méretben ilyen AF és képminőségben nagyon kevés az alternatíva.
-
mikrofon
veterán
válasz
kovsol #27581 üzenetére
De ez csak részigazság...
Mert ugye kell hozzá a váz is és ott az a7iii vs a6600-ról volt szó márpedig akkor kijön a különbség másik irányba..... De mindegy is....
Pont az a lényeg, hogy mindig rendszerben kell gondolkodni, és így összehasonlítani az árakat, mert ez így működik. Egy egy kiragadott rendszerelem semmit nem ér, vagy is csak itt leírva számíthat, meg téve önigazolásnak.... -
-
HUNgabus
senior tag
Sziasztok
Van vkinek "személyes" tapasztalata az új sony 35 1.8 obival?
Kellene vmi lassan házon belülre, 28 f2 van még versenyben, de nem nagyon találok összehasonlító teszteket ahol jobban látni a különbségeket.köszönöm
-
mikrofon
veterán
válasz
robi1979 #27576 üzenetére
Megpróbálok csak a tényekre reagálni, sorrendben a felveteseidre, mert látszik... :
Szerinted az a6600 tényleg a snob turistáknak van?! Azt tudod hogy ez az a6500 utódja és hogy az a6400 fölött van? Szerintem egyik sem turista kategória, de még csak nem is belépő. Az viszint igaz, hogy az a6600 nem a kispénzből gazdálkodóknak van. Erre gondoltál?
Érdekes kérdés hogy szerinted mitől igásabb ló az a7iii és miért lehet vele jobban dolgozni mint az a6600 vázzal? Egyáltalán mit jelent nálad a dolgozni és mit az igásló? Mi az amire az a6600 nem képes de az a7iii igen?
Magad írtad , hogy az aps-c szett 100€-val olcsóbb. Ezek szerint te igen jó helyen vásárolsz hogy veszel egy 85/1.8 objektívet bármilyen markából bármilyen állapotban és még neked fizetnek 100€-t és még használni is tudod az a7iii-don..Érdekes hogy szerinted a 18-35/1.8 agyon üti ezt. Várj melyik márka melyik vázán mit hogyan?
Nem is egy kategória a kettő nem is egy bajonett.... Az meg hogy jobb lenne? Miben is? Jah tényleg fényerősebb ez igaz aztán még? Különbség van még bőven de nem biztos hogy a 18-35 javára....
Kétlem, hogy aki A6600-et vesz az 18-35-tel fogja használni. Nem ez a célja ennek a váznak...A két objektívet szerintem nem csak a Sony felirat különbözteti meg és nem azért jobb, mert Sony van rá írva
Szerinted a 24-105/4 G objektív is azért lehet jobb a 28-75/2.8-nál mert az előbbin Sony felirat van a másikon meg Tamron. Szerintem nem. Itt sem, épp úgy mint az előbbi esetben sem....Vagy te arra gondolsz hogy egy aps-c szett sosem lehet jobb vagy ugyan olyan jó mint egy FF, mert az utóbbiban nagyobb a szenzor?
Ezektől függetlenül természetesen mindegyik eszköz nagyon jó a maga kategóriájában.
Szerintem.... -
-
robi1979
aktív tag
Hát, te tudod. De mire beesik az ára az a6600-nak a TechMffiózó által agyon sztárolt hyper szuper objektívvel, addig az "átlagos, alap" A7III+Tamron 28-75 2.8 ára is ugyan ott lesz kb. És nem azért mert a Tamron ára esne, max az A7III-é ha jön valami újabb a helyére.
Én tényleg elhiszem: a "legújabb technológiát tartalmazó pro szett". De nem kizárólag ettől lesznek jobbak a fotóim. Biztosan qrvajó - a sznob túristáknak talán akik méregdrágán megélik az újdonság varázsát. De ha választanom kell szett és szett között, akkor inkább az igáslovat választom mert azzal akár dolgozni is lehet ha úgy adódik. És egy APSC 16-55 2.8 árából simán kijön egy Tamron 28-75 2.8 meg egy 85 1.8.
Azt is elhiszem hogy baromi jó az új Sony APSC "kit". A teljesség igénye nélkül nekem - igaz még a6300-on és ugyan úgy várom hogy beessenek az árak mint te is (A7III) - de a Tamron tökéletesen megfelel. Itt meg lehet lesni egy vele készült .jpg-t és ebből egy 200%-os croppot+az .ARW-t (utómunka nélkül). De értem, a 16-55 2.8 élesebb, jobb mert a techmaffiózó kissrác azt mondja.
A techmaffiózó tesztje meg tényleg "korrekt" lenne ha - kizárólag az üveg képminősége miatt bár nem egy kategória - mellé rakott volna egy Sigma 18-35 1.8-at amit szintén tesztelt és ami agyon üti ezt a méregdrága "kitobit" (szerintem).
Ja, az meg hogy nem Sony van ráírva, qrvára nem érdekel, ennyire sznob sosem voltam hogy ez érdekeljen.Bár lehet sokunknak itt ez is fontos a képminőségen kívül (ez nem Necked szól és nem is azoknak akik megelégedettséggel használnak 3th party lencséket).
Nekem tetszik a Tamron felirat is - és ha kijön végre a Tamron natív teléje, lehet még jobban fog tetszeni ez a márkajelzés. Bár "nem is értem hogy hogy lehetne natív ha nem is Sony"... Mintha úgy hallottam volna hogy a Sony APSC-s új teléje nem valami acélos.
Téma részemről lezárva. Kinek mi.
-
krmcz
tag
Egy kis érdekesség, hogy a mostani sony-s pénzvisszatérítésbe már bekerült a 24-105 f/4-es objektív is, 30k igényelhető vissza. A 85 f/1.8-nál még idén a nyári akcióban is 20k ment le, most csak 15, de anyagilag ugyanúgy jön ki aki most vásárol, mert most is 160k-ból meg lehet úszni a vételt.
-
kovsol
titán
Tamron 28-75 is hangtalan villám gyors AF -el rendelkezik, és időjárás álló is. (nem egy videó fókusz tesztben jobban szerepelt, mint a 24-70GM)
Egyébként a tamron mindösszesen 17mm-el hosszabb, átmérő egyforma, és 550g vs 494g.
Ezért is szereti szerintem sok ember ezt az objektívet, mert jóformán APS-C zoom mérete van.
Igen 24 vs 28mm az sokaknál kényes pont lehet, a 82,5 vs 75 viszont szerintem ember nincs akinek számítana úgy igazán. Viszont ott nem megy a sírás, hogy az APS-C objektívek többnyire 18mm-ről indulnak, és nem csak sony vonalon.Amúgy fölösleges az egész összehasonlítás, úgyis telesen már a célközönség.
A 16-55G valószínűleg egy remek objektív, de az árát is megkérik. A tamron meg egy tömeg termék igazából, ami megtalálta a sweet spotot az árával és teljesítményével.A tamron amúgy 2018 legnagyobb számban eladott objektíve volt, az ára meg nem lefele, hanem felfelé ment.
-
Neck
veterán
válasz
robi1979 #27546 üzenetére
Szerintem nézd meg a videót még egyszer, felindult lelkiállapot nélkül. Tök korrekt módon megemlíti az előnyöket, hátrányokat, stb. Én örülök a munkásságának, nagyon kevés reviewer néz össze APSC obikat, mindenki full frame lázban ég (amit meg is értek). Szerintem korrekt a videó.
Az árazós összehasonlításodra meg annyit, hogy igen, így, ebben a formában egy árban van, és igazad van. Én pl ugyanígy végiggondoltam, kell-e egy ilyen, mivel ha eladom a 16 f1.4, 35 f1.8, 56 f1.4, 18-200 szettemet, akkor kijön egy f2.8 zoom. És pont ez tart vissza, hogy akkor ennyi erővel már lehetne full frame is ehelyett.
Viszont ne felejtsünk el rendszerben gondolkodni: ha kell mellé egy wide zoom, meg egy tele, meg egy - két fényerős fix (f1.4 v f1.8 mondjuk), akkor a full frame bizony drágább (és nehezebb) lesz. Nekem meg ez egy (így is drága) hobbi, nem akarok két nyaralás árát elverni egy-egy obira.No meg, két vadonatúj cucc árát hasonlítod két, egy ideje már piacon lévő termékhez, amiknek azért már esett az ára, és ezzel együtt így is drágábbak. Eshet még az APSC cuccok ára (remélem).
Azt meg azért a teljesség kedvéért még hozzáteszem, hogy az az APSC egy natív obi, valószínűleg hibátlan, villámgyors, hangtalan autofókusszal, időjárás álló kivitel, illetve ha már ezt nézzük, nagyobb focal range van lefedve: ekv 24-82.5 vs 28-75. Arról nem is beszélve, hogy kíváncsi lennék egy összehasonlításra, nem biztos, hogy a Sony nyitva nem élesebb, mint a Tamron.
Én inkább a FF G Masterrel vetném össze, nem kizárt, hogy attól is élesebb, mivel az nem túl jól sikerült obi, talán az a leggyengébb GM, emez az APSC meg igen jó, bár stabi az nincs benne.
Ettől még nem fognak ennyiért sok 16-55-öt eladni, az biztos.
De aki mégis vesz, az legalább jót vesz ennyire sokért. Illetve, legalább van ilyen is - eddig nem volt.
Viszont 900-1000 euro körül már nem lehet rossz, mondjuk egy beesett árú a6500-al -
mikrofon
veterán
Pontosan.
Egyébként is úgy írtam ahogy gondoltam .
Ha külön valasztjuk az FF és az aps-c vonalat akkor látható hogy az egyik szett az adott vonal csúcsa és nem csak a váz hanem az objektív is. Ezzel szemben a másik a basic kategória az obi pedig nem is Sony.
Úgyhogy szerintem ezen nincs mit részletezni. Nem vázról és nem objektívről beszéltem külön külön hanem szettről. Az pedig szerintem teljesen normális hogy az aps-c pro vonalnak árban ott van vége ahol az FF basic kezdődik. Így kéne minden gyártónak még a nikon-nak is....Aps-c pro = aps-c vonal legtöbbet tudó váza. Egyébként nem értem miért kérdőjeleződik meg az a6600 pro besorolása? Mit nem tud amit kellene?
-
-
konyi79
addikt
válasz
robi1979 #27555 üzenetére
Nem igazán értem a kirohanásod.
Egy srác, aki összehasonlít valamit majd megossza másokkal a véleményét. Az ővé, ahogy egyszer sem állította hogy ez az univerzum alaptétele. A videóját megnézed, a véleményét meg vagy elfogadod, vagy nem, ez meg már a te dolgod. Ettől még nem kell kiakadni, hogy valahogy mást lát mint te. -
Hol mondtak ilyet
? Az APSC-termékvonaluk nagyrésze meg akkor micsoda, játék kategória
?
"...the same advanced autofocus engine found on the lauded A9 and A7R III..."
-
80hun
addikt
válasz
robi1979 #27555 üzenetére
Az a baj hogy azt hiszed hogy az ár a döntő szempont de nagyon sok esetben nem.
Nem az ar szabja meg kinek mire van szüksege.Meg ugye ha hasonlítasz legyél már pontos.
Az aosc 16-55/2.8 ff-m párja a 24-70/2.8
A kezdő 24mm sokaknak nagyon fotos és ezért sokat kell áldozniPlusz én sem értem miért is komolyabb emez vélemény?
-
robi1979
aktív tag
válasz
kovsol #27547 üzenetére
Értem, ha már Sony topic és Sony árképzésről/ár érték arányról és a magukat hiteltelen qrvaként eladó "influencerekről" - és magukat "technoloDZSÍ DON-nak" eladó borzos hajú YT kissrácokról - beszélünk ebben a rózsaszín lufiban amit úgy hívnak hogy "fogyasztói" társadalom akkor csakis 2700 euro vs 2800 euro áll szemben ezen rendszeren belül (és persze ott van még Fuji is meg az összes többi gyártó) - viccesen hangzik the mindegyik 3th party a Sonyn kívül.
(a6600+16-55 2.8=2700euro
A7III+Tamron 28-75 2.8=2800euro) - ez azért szerintem elég komoly szempont ezen rendszeren belül amit lehet csak én hiányolok egy ilyen "technodoDZSYÍ maffiózó" "hiteles" videóból - és ezzel senkit sem akartam megbántani. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen NAS-t vegyek?
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- iPhone topik
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- További aktív témák...
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 15IMH05H notebook - i5 10300H 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1660Ti W10
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB AIO Enigma XL Seasonic 650W
- Így lehet neked Teljes Magyar Logitech Craft Billentyűzet
- 3db Dell PowerEdge R730XD és 3db Netapp RS-1401 NAS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest