-
PROHARDVER!
A Sony 2010. május 11-én bejelentette a MILC (tükörnélküli cserélhető lencsés) fényképezőgépcsaládjának első két tagját, a NEX-3, és NEX-5 gépeket, APS-C méretű szenzorral. A piaci várakozásnak megfelelően az APS-C vázak rövid, de gyors evolúciója után 2013.október 13-án megjelent az első full frame méretű érzékelővel szerelt Sony MILC ILCE-A7 néven. Az összefoglaló a rendszert átlátni próbál segítséget nyújtani.
Új hozzászólás Aktív témák
-
.mf
veterán
válasz
tailor #19797 üzenetére
Azért nem keveset elkérnek egy fémdarabért :-/
Építettem-szedtem szét-javítottam sok számítógépet, laptopot, megcsinálom én magam is. Utánanézek, hogy az utángyártottak közül melyik ajánlott még, de ha szept. közepén indulok, talán ide se ér addig... hmm...Mikrofon: ha hozzáadnád a szállítást, vámot, áfát... De még "okosba" is, pont egy ilyen "olcsó" obinál amúgy se nagyon éri meg vele vesződni (főleg nem annak a kockázatát vállalni, hogy a határon lebuksz), EU-n belül is találni időnként 240 €-s ár körül.
-
SkyS1gn
félisten
válasz
D-LAN|FuRioN #19767 üzenetére
De TAFF nem érted?
-
mikrofon
veterán
nem tudom szokott-e valaki USA-ban/-ból vásárolni, de elég jó áron van a Rokinon (Samyang) AF 35mm f/2.8 FE lencse csak ma...
-
tailor
őstag
Garin kívül volt. A bajonettet csak vettem náluk, de ahhoz is 2x kellett odamenjek, hogy egyszer meglegyen...
A cserét egy kedves fotóműszerész cimborám végezte el, kb. egy perc alatt, de ha van egy kis műszaki érzéked, Te magad is meg tudod csinálni otthon.Az ára emlékeim szerint 22K körül volt, ezen a termékszámon kell keresni: 453653101 MB N PLATE (A (3200))
Én is úgy voltam vele, hogy oké, most pár ezerrel olcsóbb a Fotodiox (meg a számtalan másik változat), de egyrészt nem olvastam egyöntetűen pozitív véleményeket róla (főleg adapterezett obiknál, én meg nagyrészt azokat használok), másrészről a Sonyban valahogy jobban bízom precizitás-ügyileg.
-
.mf
veterán
Meglett az A7R2-esé: DPR: "The camera also has a revised shutter mechanism, rated to 500,000 actuations but also promising less vibration than the one on its predecessor.
[...] The α7R II has a new highly durable reduced-vibration shutter that realizes 50% less vibration from shutter movements compared to its predecessor, and has a cycle durability of approximately 500,000 shots"
Hmm, pedig egy bejelentés előtti diasorból tisztán 400k-ra emlékszem... -
mikrofon
veterán
Hát igen lehet, hogy kicsit sok, de amit Elena Shumilova csinál, az már művészet. Amit Jake Olson az meg már manipuláció
Minden esetre Elena Shumilova keményen csinálja. Oroszországban a saját birodalmukban fotózza a saját gyerekeit és állatait napközben. Aztán éjszaka meg dolgozik a képeken.... Ez egy igazi élet stílus....
Talán tényleg túlzás, főleg a téli képei, de vannak iszonyatosan jók is.... -
.mf
veterán
"19 ropi zarszerkezet a7-be meg a7II-be is. 13e a munkadij. netto arak."
Ez meglepően baráti, kb. 2.5-3-szorosát tippeltem volna (Canonnál akörül volt, igaz ott a tükör is megnehezíti a dolgokat). Ha ezt tudom, nem babusgatom ennyire, hanem darálom a time-lapse-eket
Tailor: az A7-re a fém bajonett gariban volt, vagy azon kívül? Ha igen, mennyi, ha szabad kérdezni, és mennyire bonyolult volt elintézni (a hsz-ed alapján ez se volt sima)? (Privátba is jöhet, ha nem publikus). Az enyémen is mozognak az obik és az adapterek, néhány elég csúnyán... A Fotodiox Tough E-mountjáról azt hallottam, hogy túl vastag, vagy szorulnak vagy fel se mennek obik és adapterek, ezért inkább az A7s-ére kell vadászni.
Ixion: én úgy emlékszem, hogy sima és -R 100k és 150k vagy 150k és 200k-ra vannak tervezve. Az R1 hangos zárja után fícsörként hozták, hogy az R2-nél már egy tompító darabot is tettek a végére, és robusztusabbra tervezték, akkor 400k-ra emelkedett az R2 (és gondolom az R3 is ezt örökölte); a sima m2 és m3 zára nem tudom, hogy hogyan változott.
-
Ixion77
addikt
válasz
mikrofon #19787 üzenetére
Ezek már nem is fotók, hanem illusztrációk. Mindenesetre esz az irigység...
Külön tetszik, hogy nem csak nők vannak rajta... Majdnem annyira unom a szépnős portrékat mint az épületfotókat...
(#19785) jmakk: Ilyen fotókat próbálok én is csinálni az enyémekről, csak nekem nem sikerülnek ilyen jól
(#19789) rumos14: A zár idővel itt is meg tud halni. Egyszer keresgéltem a hivatalos élettartamot, és nagyon nehezen találtam meg - nincs nagydobra verve. Ha jól emlékszem, az R és S sorozatok 200000 képre, a 7-esek 100000-re vannak hitelesítve. Vagy 300 és 150e? Esetleg 300e és 200e?
Ne vegyél rá mérget. Lényeg hogy sok.
Amikor nem dolgozik a zár (néma mód) az értelemszerűen nem számít bele. Meg persze olyan ez is mint az autó: nem csak a megtett km számít, állásában is öregszik. -
rumos14
nagyúr
bevallom töredelmesen, A7-ben meghalt zárról még nem hallottam, illetve nemtom, hogy a tükörnélküliség egyátlalán hogyan hat a zárhalálra mint rizikó faktorra.
de bazz ez elég blama h ilyen megnevezések alapján nem bírják beazonosítani a saját gépüket. mondjuk ebben a Sony is ludas az ILCE-7, Alpha7KBanyámkínnya megnevezésekkel. egy Nikon D850 az tök egyértelmű.
én 20k-ért vettem A7II-re +4 év garit, a gumicsere már behozta. persze ehhez mo-i beszerzés kell... -
mikrofon
veterán
válasz
mikrofon #19787 üzenetére
Aki még ezt a stílust jól tolja, az Jake Olson
-
mikrofon
veterán
Az lehet, hogy nem kellene neki de van
ugye ő nikon-ról jött Sonyra. Ami érdekes, hogy nem akar vissza menni egyelőre Nikon MiLC-re, pedig a lencséi megvannak hozzá....
Jók ezek a képek is amit linkeltél. Bár más hangulatú, stílusú. Szerintem jobban hasonlít Elena Shumilova munkásságára, ő is pörgeti a Sony cuccokat és Canon lencséket...
-
jmakk
őstag
válasz
mikrofon #19783 üzenetére
Hát nem tudom, valahogy nem látom megalapozottnak, hogy ennek a mukinak szüksége lenne erre a két kib*** drága nikond obira a Sony-n. Nekem jobban tetszik pl. amit "Miss Podlasinska" művel általában a GM 85/1.4-gyel. Meg Zeiss 135/1.8 és 50/1.4 is előkerül nála.
-
mikrofon
veterán
Hátha másnak is érdekes, amit "sanctusignis" Sony a7iii-n levő nikon 105/1.4 és 58/1.4 lencsékkel portré témában művel.
-
m3ss
veterán
válasz
rumos14 #19773 üzenetére
jah eleg olcso de nem cserelnek annyi mindent mint tukrosben. talan ebben a felhuzo mechanizmus nincs benne, csak a zarszerkezet. naluk kulon van. nem tudom pontosan, mert kicsit elborult az agyam mire infot kaptam mert 3 napja hivogatom oket, emalezgetek veluk, let me google that for you linkeket kuldozgetek nekik, hogy ok is rajojjenek hogy a7 melyik kamera is
eloszor is telefonon nem hajlandok semmit mondani, irjal mailt.
a7 mk1 ezt nem ertik, igaz urban nev de nincs olyan talalat ha ezt beirod googlebe ne derulne ki egyertelmuen. aukeresorol utana elkuldom nekik a linket, ezt, es ebbol sem tudtak, mert el van irva, nem az ilce-a7 a hivatalos tipusjelzes. 3 emailt tudnak irni, hogy nem ertik melyik tipushoz kellene..de valaszolni erdemben azt nemjah, egesz hatso gumiburkolat egyben van sajnos, eleg huzos...mind2 kameramrol kezd lejonni, hatizsak meg a moneymakeren valo lobalas kikezdte oket
de valahogy a kamera aranak a negyedet/otodet faj rakolteni gumi burkolatra. videos kollega is emiatt vett meghosszabbitott garit..valojaban nem is hulyeseg. kb gari hosszabbitas koltsegebol kijon a gumiburkolat csere. -
mikrofon
veterán
válasz
D-LAN|FuRioN #19767 üzenetére
Zseniális találmány!
-
gprspeter
senior tag
Az 1422€ árban hol a hiba? 😆
-
D-LAN|FuRioN
aktív tag
Na ki szeretne a6000 kitet egy sd kártyára cserélni?
-
80hun
addikt
válasz
zümzümm #19764 üzenetére
A6000-en csak az MC11-el kompatibilis obik mennek.
A6300-on már megy a két obi. Arcfelismerés sztem lesz.
EF 24-105/4L IS
Viszont a makrónál sanszos hogy nem lesz az igazi az AF a túl hosszú utja miatt. -
zümzümm
senior tag
Sziasztok,
Másik topicban nem kaptam választ, itt hátha...
Kérlek segítsetek. Nem igazodom el az adapterek/adapterezés világában.
Adott két obi:
Canon EF 24-105 F4 IS USM
Canon EF 100 F2.8 USMA fenti két obit lehet használni A6000 és A6300 vázakon MC11 adapterrel? Vagy kell hozzá EF adapter az MC11-re?
Illetve ha igen, akkor csak az A6300on lesznek teljes értékű obik?(arc szemfelismerés, stb)
Köszi -
konyi79
addikt
Nehéz dolog ez, én is belefutottam. Ami biztos, azért a batár Sigma 16-ból gond nélkül ki lehet szedni 15Mp-t 24-ből annyival nagyobbat rajzol.
De most tényleg ki kell várni. Mert a 6000 már nem hiszem tud olcsóbb lenni, de jöhet valami gyors BSI APS-C-re. Azzal szemben pedig már tényleg teljesen eliminálódik az A7I-II ISO előnye. -
syC
addikt
válasz
gprspeter #19758 üzenetére
Hát legyen igazatok, csak szerintem inkább lesz ilyen a73 közelébe, kicsit alá lőtt új a6700 / a7000 és a többi váz meg marad a mostani árszinten, esetleg egy kicsit csökken. Biztosan lesz az új apsc váz olyan 500 körül. Ha árazásról van szó, sony nem az a szívbajos fajta.
-
gprspeter
senior tag
Köszönöm, köszönöm hasonló gondolat menetet futtattam Én is, csak megkérdeztem a hozzá értők véleményét.
Számomra is szimpatikusabb lenne egy váz csere, ha már azzal is jobb képminőséget lehetne produkálni. -
mikrofon
veterán
válasz
kovsol #19754 üzenetére
Azért ebből a 6300 vs.6500 vázak közötti 10 különbségből, kapásból tudok 3-at, ami egyértelműen fokozza a minőséget és az élményt. Szerintem utóbbi is hiányzik @gprspeter-nek, hogy váltáson gondolkodik...
De azt is elfogadom, hogy nem mindenkinek fontosak ezek, vagy nem éri meg a felárat. Ezért nehéz másnak konkrétan ajánlani... Inkább döntsön saját maga, az olvasott infók alapján a saját preferenciáinak megfelelően...
-
kovsol
titán
válasz
konyi79 #19752 üzenetére
A kis 55-ös APSC vázon is jól karcol. Sajnos itt már az A6300 is közbe szól az ISO1600 mellett a minőségbe: [link]
Egyébként az APSC 24Mpixel szenzort is etetni kell jó objektívekkel, mert a pixel sűrűsége nagyobb, mint egy R3-nak. (crop módban az R3 is csak 18Mpixel ha jól tudom) Arra se teszel rá bármit, hogy meglegyen a kellő mennyiségű részlet.
(#19753) mikrofon 6300 és a 6500 azonos szenzorral és AF rendszerrel van felszerelve. Ott nem lesz semmi minőség javulás, max ott ahol az IBIS segít.
-
mikrofon
veterán
Annyira (, hogy képminőségben melyik jobb) nem akarok bele menni, mert képileg nem ismerem az aps-c-s lencséket. De, az általad összehasonlított FF és APS-C lencsék között többszörös árkülönbség van. Tehát, ha lecseréli a 16 f1.4-ot Batis 2/25-re és Sigma 30. f1,4-et Sony 55/1.8-re, akkor annyi pénzt tesz bele, hogy azt tehetné aps-c-s vázba is.... Főleg ha a 85/1.8 helyett/mellé beszerez egy ekv megfelelőt...
Ráadásul, ha már van FF-re is megfelelő két objektíve Tamron 28-75/2.8 és Sony 85 f1.8, akkor, ha minden áron váltani szeretne, akkor ezt kellene kiegészíteni.... Mondjuk alá valamit, valami UWA-t és ha kevés lenne az f2.8, akkor Samy 35/1.4, ami a 85/1.8-cal jó párosítás és ez költség hatékonyabb megoldás is.......
Minden esetre, ha nekem ilyen lencséim lennének aps-c re, akkor én biztos maradnék azon és építgetném a rendszeremet 6300 vagy még várnék kicsit és 6500 ...... Azért 6000 => 6500 hozhat előre lépést minőségben és élményben is.... A meglevő lencsék meg kiszolgálnák.... és amennyire hallottam, ill olvastam (múltkor @Konyi leírt egy ajánlott sort) ezek elég jó aps-c lencsék.... Ha meg jön újabba, jobb lehet lehet gyűjtögetni és cserélni.
Persze az is értem, ha az embernek van 2FF lencséje, akkor mindig ott motoszkál, hogy lehetne a váz is FF....
-
konyi79
addikt
Az összevetésed érthető volt, csak ha minőségben akarunk előrelépni, gondoltam ne a palacsintából induljunk ki.
Ettől függetlenül nem tudom, akár egy 6300-at hol tudna megszorongatni egy A7II ha már megvan pl a Sigma 16/1,4. Hacsak nem 3-5x árú objektívekkel.
A Sigma 30 helyett is kötelező darab lenne az 55ZA, ami mondjuk tényleg nagyon jó, meg nem olcsó. Igaz, tényleg kisebb a Sigma 30-nál. -
kovsol
titán
Pedig ha most megnézem ezeket az állatos képeket csak mosolygom, hogy mennyivel gyengébbek, mint a friss képeim. Ezeket a képeket kb nagy részben akkor csináltam amikor még pár napos, hetes volt a kamera. Próbálgattam a beállításokat, meg kiismerni a rendszert.
Az első Barcelonában készült kép ami frissnek mondható. Ott nagyon sok képet csináltam, de nem töltöttem fel flickrre. Friss képeim sokkal jobbak már.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- AKCIÓ! Asus Vivobook M1502IA 15 notebook - R5 4600H 8GB RAM 256GB SSD AMD Radeon Vega IGP WIN
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest