Hirdetés
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Audison
senior tag
Kövezzetek meg, de ez a Gemini Man nálam nagyon jól néz ki, plusz ugye a 60fps. Sajnálom, hogy nem sok ilyen film készül ezzel a technikával.
-
mlado
csendes tag
Régi készülék KDL-32EX650.Bekapcsolás után pirosan villog 5x,aztán szünet,aztán megint 5x.Ha kihúzom akkor szimplán pirosan ég.Bekaocsolás után zöld villanás majd újra piros villogás 5x.Mi lehet a hiba,érdemes szervizt hívni?
-
Piftuka
veterán
válasz
kolosszus87 #60375 üzenetére
" Tesztek alapján kb. 10-20%-al tud nagyobb fényerőt, mint az XH90."
Átlagban igen. Viszont a 10-20%-os ablakban a HDR fényerőben a dupláját hozza. Nagy dinamikatartományú képanyagoknál azért az sokat számít.
-
Joshi
titán
Tesóméknak tegnap este rendeltünk egy 55XH9096-t a Media Markt-ba, ma el is hozhattuk.
Még mindig 260k, vegyétek míg van. -
Piftuka
veterán
válasz
khron78 #60355 üzenetére
"UPC/Vodafone CI+ kártyával használom. Minden indításnál kiírja, hogy a kártyát detetálja. Ez valami hiba, vagy másnál is jön az infó? Régi Sony TV-m nem csinálta ezt. Elég zavaró."
Az 55W809c tévém is kiírja; de nem mindig!
Én emiatt nem az Android hülyeségére (bár annak is van esélye), hanem a UPC-re gyanakodom. Az ő szolgáltatásuk már önmagában egy óriási "bug a rendszerben".
Ilyenkor volt, hogy a CI kártya eltávolítása, majd visszahelyezése segített. Olyan is volt, hogy nem.
A felső info sáv is megmarad időnként. Eltüntetni sem lehet.
Ugyanez igaz, a "Ez a csatorna kódolt" üzenetre a jobb alsó sarokban, amit megintcsak a CI kártyához tudok kötni.
(A megfagyó, beragadó "Guide", azaz tévéújság menüről már nem is beszélve.)
Én viszont már belefáradtam, hogy a UPC-vel, avagy immár Vodafone-nal "harcoljak"...
-
donat_sz
senior tag
válasz
kolosszus87 #60377 üzenetére
köszi minden hasznos infót srácok! Sokat segítettetek!
belevágok az A8-ba! (még úgy is, hogy tudom, hogy ez inkább érzelmi döntés és nem feltétlen a racionális) -
Jackie_Chan
senior tag
válasz
kolosszus87 #60381 üzenetére
Értem. A Dune-n a Chorma subsampling beállitásoknál nincs autpmata.Nekem kell megadni,hogy 4K 50-60-30-24p illetve 8 és 12bitnél illetve nem 4K 12bitnél miket is használjon. 4:2:0,4:2:2 illetve4:4:4 legyen. Ezeket nem tudom mire is kellene állítani.
-
kolosszus87
senior tag
válasz
Jackie_Chan #60379 üzenetére
TV hdmi beállítása jó. Színmélységek legjobb ha automatikuson vannak mind a tv és mind a media player beállításainál. SDR-HDR konverzió meg legyen kikapcsoldva, semmi értelme SDR anyagból kierőltetni a HDR-t, ha egyszer az alapanyag nem az.
-
Jackie_Chan
senior tag
-
mlado
csendes tag
Sziasztok!Segítséget kérnék.Van egy kb 7 éves Sony LED tévém.A következő a hiba jelenség.Be akarom kapcsolni,pillanatra felvillan a zöld jel,majd vissza vált pirosra,és pirosan villog.Nem kapcsol be .Áramtalanítás után sem.Találkozott vki ilyen hibával?Nagy gond lehet?Ha hívok szerelőt nem akarom lehúzzon ,ha vmi egyszerű hiba . Köszi
-
kolosszus87
senior tag
válasz
donat_sz #60376 üzenetére
A8 egy nagyon baba oled tv, veheted nyugodtan, jobb képminőséget nyújt mint az agyonmarketingelt konkurense az LG CX. Viszont XH90 és az A8 oled között még azért van egy fontos modell amit számításba kell venni az pedig az XH95, ami a tavalyi csúcs led lcd és elég ütős HDR teljesítményre képes és 450e körül van 65"-ban, az új XJ90 se ér fel hozzá. Viszont nyilván az A8 a csúcs, ha van rá keret.
-
donat_sz
senior tag
válasz
Piftuka #60372 üzenetére
KD - KE magyarázatért nagyon köszi. nem találtam meg ezt az infót!
ami a tv vételt illeti 65" a célom és oled-et nagyon rég szeretnék.
z androidhoz ragaszkodom valamint a SONY már nálunk bevált és így preferált márka.a 65XH90 vs. 65X90J-ből az XH jött ki győztesen a jelentős árkülönbség miatt, mert azt nem fedezi a képességbeli különbség és hát úgy olvasom, hogy nem is mindenben változott előnyére az XJ. szóval XH, ami most kb 370e.
így én a 65XH90-hez képest hasonlítom a 65A8-at. Amit eddig láttam az OLED tud egy szinttel jobbat mint a "sima" LED. Hogy megér-e ez +~200e-t ez részemről a nagy kérdés. ezen morfondírozom. Ami mellette szólna nekem, hogy az XH90-től fentebb nem sok más verzió van az OLED-en kívül ami hozhat ekkora vélt előrelépést és azok is mind jelentősen drágábbak, azokhoz képest a 65A8 nem feltétlen tűnik drágának. Viszont ilyen OLED-et ettől igazán jobb áron (az említett Pana is 10e-rel drágább árukeresőn) nem látok.
(az, hogy emag az egy másik történet, van velük is jó és rossz tapasztalatom, de eddig a végeredmény mindig pozitív lett, csak az oda vezető út volt 1x nagyon rögös) -
kolosszus87
senior tag
válasz
Piftuka #60368 üzenetére
XJ90 fényerőben a dupláját hozza?
Ezt hol olvastad? Tesztek alapján kb. 10-20%-al tud nagyobb fényerőt, mint az XH90. Nincs óriási különbség, a kontraszt valóban jobb lett, bár már az XH90 natív kontrasztjára sem lehet panaszkodni sztem. Itt is vannak különbségek mérettől függően mert a 65-ös modellnek pl. jobb a kontrasztja mint az 55-ösnek.
-
Selynelar
aktív tag
válasz
hyperspace #60357 üzenetére
Nos tegnap tüzetesen átnéztem a menüt. Sehol nem találtam olyan opciót,ahol ki lehetne kapcsolni, hogy a tv minden bekapcsolásnál ne írja ki,hogy érzékeli a modult. Még magában a Cam beállításokban is nézelődtem.
-
Piftuka
veterán
válasz
donat_sz #60370 üzenetére
"mi a különbség KE65A8 és KD65A8 közt?"
Semmi (számunkra) érdemi. Néhány hónapja megváltozott az Európai Unió energiafogyasztási szabványokra vonatkozó szabályozása.
A "KD" szériákat a szabályozás hatályba lépése előtt gyártották, a "KE" szériákat pedig azóta. (Az Emag olcsóbban "pörgeti" ki az azonos típusszámú, de 2020-as készülékeket, mint a 2021-eseket, szóval előbbiek nyilván jobban megérik. Ha valaki arra a cégre akarja bízni a pénzét...)
Egyébként az "XH90" ellenében nem fair az összehasonlítás, mert azért az most már csaknem a "felébe" kerül.
Viszont éppen az "X90J" sorozatról beszélgetünk... Derron fórumtárs belinkelte, hogy a SONY Szalon most milyen akciókat tart. És bár leárazták az idei palettát, ezek még mindig nagyon drágák.
Nem hibátlan az OLED technológia, de nem is kérdés, hogy fél millió forintért egy "55X90J" LCD helyett sokkal-sokkal kevesebbért a Panasonic 55HZ980 OLED a jó vétel.
A hatalmas különbözetből még egy korrektebb soundbar-ra, vagy sztereo hangfalpárra, vagy Blu-ray lejátszóra, sör+chips, vagy minőségi bor+sajt kombóra, vagy kerti medence szettre, stb. telik, amivel az ember még jobban élvezheti a foci EB-t.
Ha pedig a "SONY 65X90J"-ben gondolkodik, akkor az megintcsak nem jó vétel ~600.000 forintért. Akkor már inkább a "SONY 65A8", vagy a "Panasonic 65HZ980".
(A Pana OLED-je jobban sikerült mozgásmegjelenítés szempontjából, és a színhűsége is jobb.) -
Piftuka
veterán
válasz
Csabi1984 #60362 üzenetére
Hát igen. Ha a tévéket 10 minőségi kategóriába soroljuk, ahol a 10 a "prémium", akkor az MU6100 a 2. szinten van, míg a H6400 a 7. szinten.
Egyébként fentebb kérdeztél a SONY és Samsung aktuális készülékeinek árairól. Általánosságban a Samsung a drágább.
A SONY XH/XJ90-et a Samsung Q80/90 szériájával kell összehasonlítani. Azok drágábbak.
És összességében is... a SONY és a Panasonic sem "panaszkodhat" ilyen téren, de a tévé piacon jelenleg a Samsung árazása a legdurvább.
Nagyon jók a prémium QLED készülékeik, de az áruk embertelen. Nem kérdés, hogy ha volna 3 millió forintom a célra, annyi pénzből 10-szer előbb venném meg a SONY csúcs OLED tévéjét 83 colos méretben, mint a Samsung 85QN90/Q950T modelljét.
-
donat_sz
senior tag
válasz
Piftuka #60368 üzenetére
KE65A8BAEP-ről mi a vélemény? emagon 0%-os hitel mellett egész érdekes opciónak tűnik. Nyilván drágább mint a 65XH90, de azért az oled okán jobb is. Már ha ez tényleg az 65A8H, ahogy sejtem.
amúgy mi a különbség KE65A8 és KD65A8 közt? Ezt nem sikerült megfejtenem? miért érhető el mindkét néven?
illetve létezik 2021-es verziója a KE65A8BAEP-nek? Szerintem ez egy ordas nagy kamu. a 2021-esnek a j szériásnak kéne lennie. -
hyperspace
őstag
válasz
Csabi1984 #60364 üzenetére
Én Media Marktban vettem az én TV-met, ezért ottani 5 év garanciát és biztosítást kértem hozzá, pont 200 alatt volt, ezért 20ezer ft volt a gari. Sávosan változik, 270ezres TV-re talán 25-30ezer lehet. De a kozpontiszalon.hu-n pl 3-ról 5 évre 26ezerért hosszabbítják meg a garanciát a 55xh9000-re.
-
Piftuka
veterán
-
Derron
aktív tag
Nem erőltette meg magát a Sony akció terén: [link] Talán majd az olimpiára.
-
Csabi1984
addikt
válasz
hyperspace #60363 üzenetére
Általában az mennyi plusz pénz?
-
Csabi1984
addikt
válasz
xXxian #60361 üzenetére
Anyumnak a Samsung H6400 készülékemet "visszasírom" persze nem került el a háztól anyumnál van bent. Akkor az egy nagyon jó széria volt. A mostani Samsung 50"MU6100-as szériát valahogy nem tudom dicsérni. Egy ismerősnél LG készülék van és letisztult a TV adások képe (még a sima HD adások képe) ezt sajnos a Samsung TV-m esetében nem tudom kijelenteni vagyis van egy "keserű íz Előbb utóbb ( hónapok kérdése) megesz az új Sony Tv-m. Nem mellékesen van egy Sony HT-SF150 soundbarom ami a TV hangját váltotta le. Tudomásom szerint pont be is fog a lábához férni
-
xXxian
senior tag
válasz
Celtis #60360 üzenetére
Megerősítem; vagy 5 éve vettem egy kitudjamármekkora 6200-ast. Nem volt csúcs, de akkor is egy 170k-s TV volt olyan foltos (inhomogén, nem tudom, mi a pontos kifejezés) képpel, hogy csak na. Felhívtam a Samsung szervizt / ügyfélszolgálatot, azt mondták, ez ilyen. A mai eszemmel úgy vinném vissza 14 napon belül, mint a huzat. Az ár 100%-ának a megfizetéséért legyen a készülék 100%-os. Menü tetű, távirányító silány...never again.
-
Celtis
veterán
válasz
Csabi1984 #60359 üzenetére
Az LG OLED-eknél is keményen megy a panellottó, de az legalább csak gyártási szórás és nem tök más panelek. Másrészt ott a support nagyon ügyfélbarát. Nekem a legnagyobb bajom a samsunggal, hogy súlyos hiányosságokkal adják el a készülékeiket, és ha kifogással élsz erőből lenyomnak. Olyanokra gondolok, mint az évek óta fel-felbukkanó gond az európai 50i TV formátum normális kezelésével, erős ghosting egyes típusoknál. meg egyéb disznóságok.
-
Csabi1984
addikt
válasz
Celtis #60354 üzenetére
Egyedül a pixelhiba ami tetszik hogy cserélik, de gondolom ha vesz valaki egy új Tv-t 3 napon belül így is kötelesek cserélni.
Mivel Samsungom van jelenleg ezért abban a fórumban is benne vagyok és azért elvagyok keseredve, hogy egy adott típuson belül lehet jó panelt kifogni és pocsékot. Gondolom ezen a téren a Sony de még az LG is ad magára. -
Selynelar
aktív tag
válasz
hyperspace #60357 üzenetére
Na ezt most meg nem mondom. Este megnézem,aztán ha sikerül,akkor írok ide. Bár személy szerint engem nem zavar.
-
khron78
őstag
Sziasztok!
Pár hete vettem ezt a tévét: Sony Bravia KD-49XH950B
UPC/Vodafone CI+ kártyával használom. Minden indításnál kiírja, hogy a kártyát detetálja. Ez valami hiba, vagy másnál is jön az infó? Régi Sony TV-m nem csinálta ezt. Elég zavaró. -
Csabi1984
addikt
Sziasztok! Egy érdekes kérdésem lenne?Miért drágább egy Sony Tv egy hasonló Samsung Tv-hez viszonyítva?
Egyesek azt mondják, hogy a márka miatt drágább a Sony de tényleg csak emiatt?
Tévedek, hogy a Sony (az újabbak) szebben skáláz fel mint mondjuk azonos áron fekvő Samu?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Már 33 000 Ft-tól BONTATLAN. Részletfizetés .Gamer szék noblechairs HERO Valódi Bőr Fekete
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" - és Lenovo Legion Slim 5 RYZEN 7 8845HS
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest