- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mandok
tag
Mindkettő 55".
KU6000 és W807C. Nincs baj a mozgásmegjelenítéssel, én fogalmaztam félreérthetően. Annyi van, hogy amenyire lehúzzák egyesek az 50Hz tv-ket, úgy én most nem érzem ,hogy a 100Hz Sony-val bármi változott volna potizív irányban a mozgásmegjelenítés folyamatosságában... (konkrétan csak arra akartam kilyukadni, hogy hiába kapcsolok ki minden képjavító effektetet, pl. a youtube-os videókon akkor is megmarad a szappanopera folyékony mozgás effekt, tehát oda megint külön be kéne állítani a képet, vagy mi?)
Arról beszéltem, hogy összességében, gyakorlatilag nem látom be, hogy mitől annyival jobb ez a Sony TV képminőségben, mint amennyire lehúzta eddig mindenki a KU6000-et. (gyakorlatilag ezzel jutottam el oda, hogy magamnak is bebeszéltem, hogy nem kell a KU6000, hanem veszek egy Sony-t inkább).
Nem jobb, nem rosszabb, egyszerűen úgy érzem, hogy kaptam egy másik keretet, más talpformát és kész. Ha nem tudnám, hogy új tv-m van, nem mondanám meg. (de ha igen, azt is inkább azért, mert negatív irányban változott a képminőség, mint pozitívra).
Ettől függetlenül állom, hogy szeretném szeretni és megtartani a Sony-t hosszabb távra, tehát eszemben sincs reggel becsomagolni és visszavinni, ahol vettem, csak félek, hogy ha a kezelőfelület továbbra is barátságtalan lesz hozzám, akkor hiába lesz az én iparkodásom a Sony tiszteletének irányába, nem fogok tudni megbarátkozni vele...
-
IG55
senior tag
Ez valid ?
-
Joshi
titán
-
Mandok
tag
Köszi!
De ez mit jelent? Hisz mindenki azt tanácsolta, hogy egy 100Hz az nagyságrendekkel folyékonyabb képet fog produkálni, mint az 50Hz.
Abszolút mindent kikapcsoltam, ezzel kezdtem.
Talán a standard alap képbeállításokról kezdtem el saját kedvemre beállítani. Mindenden ki van kapcsolva, az összes digit. képjavító funkció, de hiába...Ráadásul én esküdni mernék, hogy az oldalsó betekintési szög a KU6000-ben nagyságrendekkel jobb, mint a W807-ben. A Sonynál azért látszik, hogy fehéredik a kép, fakulnak a színek, a Samsung meg mintha IPS lenne, semmi invertálás.
Igazából talán még a képen szemet is hunynék, mert elfogadom, hogy egyik ilyen, másik olyan, tökéletesen egyforma képet úgysem lehet kihozni két különböző márkájú TV-nél, egyszerűen csak a Samsungot megszoktam és nekem az az etalon, ehhez próbálom állítani a Sony-t.
Csak rohadtul bosszant a kezelőfelület. Azt sem találom, hogy be lehet-e állítnai valahol, hogy minden forrás ugyanazt a képbeállításokat használja.
Nem gond, ha nem, beállítanám én külön a HDMI-kehez, TV adáshoz és az USB-s külső HDD-s filmekhez is. Csak sajnos ha a Kodi játszik egy filmet, közben ha megnyomom a távon a menü gombot, hogy beléphessek a képbeállításokhoz, akkor máris kilép a filmlejátszásból, így állíthatom a nagy büdös fekete képernyő alapján a képet.Ha a youtube-on nézek valamit, gyanús, hogy ott is tök alap standard kép fogad, mert csúszik rajta mindenki, mintha minden képjavító, mozgás-simító effekt be lenne kapcsolva. Na, most a youtube-on szintén nem tudok átlépni, hogy közben menjen az is és a képbeállítások menüpont is megjelenjen...
Ilyenek vannak, ami bosszant, de nagyon.
-
törölt tag
55 W809c tévémbe a UPC tányéros helyett, kábeltévét használok.
Melyik a legjobb módja a csatornalista szerkesztéséhez?
Mondjuk az első helyekre raknám a hd csatornákat, aztán utána a fontosabbakat. -
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Van a lakásunkban két SONY LCD Televízió, egy KD50W808C és egy KDL55W808C.
Még egy évesek sincsenek, eddig bajuk sem volt, viszont kb. 2 hete először a z 55-ös, aztán két nappal később az 50-es is elkezdte azt csinálni, hogy HDMI bemenet használatakor rövidebb-hosszabb időközönként megszűnik egy pillanatra a kép.A kérdésem az lenne, hogy esetleg más is tapasztalta a hibát? Gyanús, hogy mindkettő szinte egyszerr kezdte el csinálni.
Esetleg van, aki tudja a megoldást a problémára?
A válaszokat előre is köszönöm!
-
Mandok
tag
Sziasztok!
Ma megvettem a W807C-t.
Őszintén megmondom, hatalmas várakozásokkal tekintettem a TV elébe, de számomra semmilyen tekintetben nem hozza, amit vártam.
Egy 4K Samsung KU6000-et áldoztam be érte, de a képminőség tekintetben semmilyen tekintetben nem látom az előrelépést, sőt, valami hiányzik...
Látom, hogy van különbség a képben, mert hosszas állítgatás után sem tudom a Samsungnál megszokott képet kapni, de igazából még abban sem vagyok biztos, hogy történt-e érdemi pozitív változás.Még adok neki egy kis időt, próbálom szokni- a kezelőfelület rohadtul bonyolult és nehézkes a Samsung után. A távirányító is egy rémálom, folyton úgy érzem, hogy vágja a négy irányú navigáció az ujjbegyem. Nem értem, miért kellett a középső OK gombot olyan mélyre süllyeszteni.
TV-n netezni soha nem szoktam, de pl. a youtube alkalmazás sem épp szimpatikus a Samsung saját tizen appja után.Media Player detto. Sokan dícsérték a Kodit, miszerint mind a képminősége, mind a kezelőfelülete sokkal jobb, mint a tv-k 99%-ában lévő beépített media player. Ez konkrétan azért nem tetszik, mert a felirat és beszédnyelv váltás elég hülyén van megoldva. Emellett párszor máris eljátszotta a tv, hogy elindítottam külső HDD_ről egy akrámilyen HD MKV-t és a két fekete szélesvásznú csík helyén az egyik random TV csatorna képét jelenítette meg real-time. Ez mi?
Na, egy szónak is száz a vége, szerintem nem jól tettem, hogy a 4K KU6000-et erre cseréltem. Ha holnap sem szeretteti meg magát velem a TV (nyilván nem várom, hogy egy tök ismeretlen, számomra soha nem látott idegen Sony kezelőfelületet a jól ismert Samsung után pillanatok alatt áttekintsek), akkor megy vissza, ráfizetek és hozok egy 60"-as Samsungot.
(csak egy rövid kérdés: Itt a háttérfény beállítást hogy hívják? Mert a Samsung TV-knél van konkrét háttérfény állítása menüpont, de itt csak a brightness és a black level szinttel tudok játszani..)
Köszi! -
Ablakos
őstag
A garancia, illetve netán későbbi szervízelés miatt a dobozt érdemes megtartani? Vagy Ti hogy szoktátok? (55" Bravia)
-
A kodi nevű lejátszóprogiban megoldható valahogy az ékezetes betű támogatása ?
-
dh66e
veterán
válasz
DoItYourself #30983 üzenetére
Mi a gond vele?
Nekem ez a lényeg egy boltnál.SONY tv:
24 hónap teljes körű jótállás*
* A termékeket a hivatalos, magyarországi márka képviselet teljes támogatásával és garanciális hátterével árusítjuk! A termékekhez NEM saját, úgynevezett "bolti garanciát" mellékelünk, a garanciális szervizelés a gyári garancialevéllel közvetlenül a gyártók magyarországi szervizhálózataiban történik. -
dh66e
veterán
Itt még van 55W755C pár darab meg 50" is ha valakinek kellene.A boltot nem ismerem.
-
gyeniko
őstag
Miért lehet az, hogy a W857C TV-n a Horizon Go nem működik megfelelően? Letölteni le tudtam APK-ban, jelszó, stb. OK, de pl. csak látszólag engedi a saját csatornának kiválasztani, a valóságban nem, illetve egy HD csatornát sem jelenít meg, már a listában sem (???).
-
Mandok
tag
Na, akkor úgy legyen. Mert én is bosszankodom a Samsungok lassú csatornaléptetése miatt. Érzésre elég sokáig kell a fekete képernyőt néznem. A H6400 aránylag jó volt ebben, utána volt J6272-m, az már lassú volt, meg a mostani KU6000 is lassú.
A Sony nagy pozitívum lenne ebben, ha a csatornaléptetés ideje gyors lenne...
-
válasz
DoItYourself #30972 üzenetére
Én Kodival nem is látom a dvd mappát...
-
-
mitvisz
csendes tag
Ok fiúk nekem ez az első TV-m amiben mindkét tuner van ,nem tudtam ezt . Úgy látszik ami ésszerűnek tűnik az a valóságban nem úgy van. Közben megnézetm ez a közösítő nem is olyan egyszerű , a zavarok miatt mindenféle kapcsolósok vannak sokezerért.
-
BBéci
legenda
Próbáltál, használtál már olyat? Más topikokban kizárólag átkapcsolóst ajánlanak, mert zavarhatják egymást az összekeveredő jelek. Létezik távirányítóval átkapcsolható is.
Ráadásul, amit linkeltél, az somogyis, amit messziről kerülni érdemes, mert a bóvlinál is vacakabb minőségű. -
hegylako01
tag
válasz
mitvisz #30957 üzenetére
Szia
Tudja valaki hogy a Sony Tdg-BR750 esetleg a 250 szemüveg jó hozzá ?Ezek közül egyik se jó neked. A TDG-BT500A jó hozzá vagy a Samsung SSG-5100GB
-
mitvisz
csendes tag
Sziasztok!
Megijesztettek itt a fórumon hogy a KDL W809c elfogy úgyhogy sok halogatás után megvettem.
Három kérdésem lenne.
Tudja valaki hogy a Sony Tdg-BR750 esetleg a 250 szemüveg jó hozzá ?
Hogyan lehet a földi és a kábeles adókat is nézni kábeldugdosás nélkül ?
A rettentő lassú csatornaváltásra nincs semmi gyógyír?
Köszi -
x.pet
tag
válasz
headhunter #30945 üzenetére
A legelső (Awesome Development).
Úgy néz ki, mint a demo képeken, csoportokat lehet csinálni, a csoportokba pedig alkalmázokat felvenni. Ide minden alkamazást fel lehet venni, olyat is, ami a Home-on nem szerepel, akár gyári alkalmazásokat is.
Nem cseréli le a Home gombra felugró felületet, ez is egy alkalmazás, amit fel lehet venni a Discover gomb alá a saját alkalmazások közé.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple TV eladó
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest