Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- TCL LCD és LED TV-k
- Bluetooth hangszórók
- Milyen processzort vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Otthoni időjárás-állomás
- ZIDOO médialejátszók
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Monitor hiba topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyzmo
csendes tag
válasz
Mannster #12492 üzenetére
Én is hasonlóképpen jártam múltkor egy Samsung blu-ray lejátszóval, melyet a tv nem akart felismerni, csak fekete képet láttam. Kipróbáltam egy másik tv-n is, és ott automatikusan a készülék felismerte. A megoldás az lett, hogy a külső bemeneteknél (bemenetek) kellett kiválasztani az eszközt, és azóta hibátlanul működik. Mellékesen azóta a tv távirányítójával is tudom vezérelni az eszközt. A tv típusa kdl32w705b, a blu-ray Samsung BD-h 6500. Szerintem még próbáld megnézni a menüben, és ha a bemeneteknél megjelenik az eszköz akkor a tv-vel párosítani kell.
-
Mannster
csendes tag
Az új 828-asomhoz sehogyan se sikerül hdmi-n csatlakoztatni a mede8er 600-as lejátszómat. Minden hdmi csatlakozó kipróbálva, új kábel véve, más cuccot egyből látnak, ezt meg csak az erősítőn keresztül tudtam működésbe hozni vagy compositon. Valami tipp vagy tanács?
-
válasz
Lacielvtárs #12489 üzenetére
egyszer lehet még megérjük majd hogy az e-számla bevezetése is, nem csak a szolgáltatónak fogja megérni
Ezt már rég megértük. Emlékszel még arra, amikor a számlakivonatért, számlákért fizetni kellett. Nos e-számla stb. esetén nem kell és esetenként van más előnye, kedvezménye is. De ez már nagyon Off hagyjuk inkább.
(Lehet még nem is emlékezhetsz rá.)
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Janaboy #12477 üzenetére
nézd igazat adnék ebben neked, ha ennek volna reális alapja...
oké hogy mi védjük a környezetet és azért nem kapunk hozzá kábelt, de a környezet védelem mindig a kis ember pénztárcájánál kezdődik a nagyok szerint
és természetesen nem sértésnek szánom, főleg nem neked
de amúgy alapvetően igaz amit mondasz
egyszer lehet még megérjük majd hogy az e-számla bevezetése is, nem csak a szolgáltatónak fogja megérni -
válasz
Janaboy #12486 üzenetére
Ezt is lehetne. Én arra gondoltam, hogy az infósnak azért csak kéne tudnia vagy utánanéz a dolgoknak. De a másik tipped az jó.
Természetesen velem is előfordult, hogy nem volt kábel és nem gondoltam rá. Körülbelül kétszer az eddigi több évtized alatt, de ezért nem mondom azt, hogy dögöljenek meg a gyártók, mert nem mellékelnek minden termékhez olyan dolgot, amit egyébként újra fel tudok majd használni ás beszerezhető külön is.
A hibámból okulva inkább figyelek erre is. Vannak az egónál sokkal fontosabb dolgok.
Képzeld el egy kis túlzással élve ha pl. egy HM erősítőhöz elkezdnék az emberek követelni, hogy minden ki- és bemenethez mellékeljenek már kábeleket, mert mi esetleg a user mindegyiket használni szeretné.
Teljesen logikus, érthető lépés ennek a gondolkodásnak és gyakorlatnak egyre szélesebb körű elterjedése. -
nismoka
addikt
Minek adjanak a tv-hez HDMI kábelt? Ha adnának is akkor az egy filléres gagyi lenne, ami jobb helyeken modhatni szakértőbb tv tulajoknál csak a szemétben landolna... Nameg a tartozék eladás is kell!
-
válasz
B-L-A-C-K #12483 üzenetére
Ez szimpla user/customer error. Ugyanis lehet tudni, meg lehet kérdezni, hogy mihez mi a tartozék és mi nem. Illetve eladó is felhívhatná rá a figyelmet, de mint tudjuk senkibe se bízz csak magadban.
@Janaboy: Aki pedig infoban dolgozik és... Erre inkább nem mondok semmit se.
-
Janaboy
veterán
válasz
B-L-A-C-K #12483 üzenetére
Jogos, hogy nem jó! Én informatikában dolgozok és marha idegesítő, hogy megveszem a nyomtatót és pont akkor nincs nálam nyamvadt usb kábel
Amúgy valóban kb úgy van, ahogy Callisto írja, hogy a kábel egy nem környezetbarát anyag, a zacskók papírok pedig simán újrahasznosíthatóak.. -
-
Tomekk.
aktív tag
Szerintem azért nem adnak a TV-hez kábeleket, mert az nem a TV tartozéka, hanem azé amit rádugnak. Lejátszókhoz, konzolhoz, STB-hez általában szoktak adni kábelt. Mondjuk ez nem magyarázza, hogy a nyomtatókhoz miért nem adnak USB-t, azért verés járna a gyártónak.
-
válasz
B-L-A-C-K #12480 üzenetére
Persze elolvastam : fele ennyiből megoldhatnák Ez anyagi hivatkozás.
Környezetvédelmileg messze nem lennénk ott. Azok a papírok és szarok már egy ideje természetben lebomló anyagokból vannak (papír alapból az). Míg a többi... (kábel anyaga, töltőkben használt anyagok stb.)
Továbbá a kábelt, töltőd felhasználhatod máshoz, míg a csomagolóanyagot (kis ragasztódarabokat stb.) nem igazán fogod. -
válasz
B-L-A-C-K #12478 üzenetére
Mint említette környezetvédelmi okok, nem anyagiak... És teljesen egyetértek vele, mert szimplán igazuk van környezetileg is és praktikusságügyileg is. Nekem is és összes ismerősömnek kihasználatlanul hevernek a különböző töltők és kábelek, mert vagy van vagy arra a fajtára nincs szüksége. Nem tart semeddig venni hozzá egy kábelt ha kell. Főleg hogy általában ott kapható ahol árulják az eszközt.
-
Janaboy
veterán
válasz
Lacielvtárs #12467 üzenetére
Ennek "iszonyat egyszerű" oka van! Azért hagyják ki sokszor az 50 Ft-os kábelt (pl a nyomtatóból), mert ezzel a környezetet kímélik! Ez most hülyén hangzik, de mivel a nyomtatók többnyire 2-3 éven belül bedöglenek (legalábbis az olcsók), így új USB kábelre úgyse lenne szükség!
Megjegyezném, hogy az is tervben van, hogy pl a mobilokhoz nem adnak majd se töltőt, se kábelt! Mivel úgyis van a házban! Az más kérdés, hogy ezeket többnyire egyszerre töltöm én -
Freezee
senior tag
Sziasztok.
Hol lehet venni értelmes összegért sony kdl-50w828-hoz a speckó távirányítót?
-
antocian
csendes tag
Sziasztok,
van valami app, amivel a tabletet lehet rátükrözni a w828-ra? Pl ha egy kedvenc androidos játékát játsza a gyerek, akkor lássa a tv-n? vagy ez még a jövő zenéje?
-
lexter00
őstag
válasz
B-L-A-C-K #12460 üzenetére
Múlthéten vettem egy hangprojektort és semmilyen kábelt nem adtak hozzá
Anno mikor vettem a médialejátszómat ahoz adtak ajándékba egy HDMI kábelt de annyira hangsúlyozták hogy ajándék hogy rá is ragasztottak egy matricát a dobozra hogy az bizony ajándék nem csak úgy jár hozzá.Bakker monodm hova sz@rjak, még ne köszönjem meg nekik?
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Lacielvtárs #12462 üzenetére
Igen a toner is így van, ez is érdekes. De azt még megértem, üzlet, vegye meg a p@raszt majd utána egyből. De egy ~50 Ft-os USB kábelt miért nem lehet belerakni....
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
B-L-A-C-K #12460 üzenetére
jaja, ez így is van...
mert a tévé még majdhogy nem érthető, no de egy nyomtató usb kábel nélkül semmit nem tud, és igazad van, szinte egyikhez sem adnak...
viszont a boltokban pont ki vannak rakva melléjük...
de a másik amit még lehet hátast dobni, a nyomtató vásárlás és benne a "demo" toner...
ami gyári tonerrel, kinyomtat 1500-200 oldalt, de a demoval, 250-400 oldalakat -
B-L-A-C-K
titán
válasz
Lacielvtárs #12459 üzenetére
Ehhez még oké hogy nem adnak mert nem jár hozzá külső eszköz, de mikor egy nyomtatót megveszel és már 90%-uknál nem jár hozzá ~50 Ft gyártási költségű USB kábel, na az már gáz...
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Alx.Mercer #12456 üzenetére
Nincs. 2 db szemüveg, távirányító, adapter.
-
Alx.Mercer
aktív tag
A Sony készülékekhez milyen kábeleket adnak? HDMI van a dobozban? (pl W828)
-
nismoka
addikt
válasz
Szaki Bácsi #12454 üzenetére
Mem tudja a miracastot, a 40"-sem. 2013-tól tudják pld a W650-től.
-
Szaki Bácsi
tag
válasz
Janaboy #12453 üzenetére
Elvileg tudnia kellene nem? A 40ex650 tudja, akkor ebben is benne kellene lennie. A telefonom egy Z1c. A TV-t már kívül, belül átnéztem, de sehol sem találtam ilyen beállítást vagy alkalmazást. Wi-Fi direct-nél annyi van, hogy összekapcsolom őket, és át tudok játszani filmeket, képeket, zenéket. Nekem meg ugye az kellene, hogy alapból minden ami a kijelzőmön megjelenik az a TV-n is menjen.
-
Janaboy
veterán
válasz
Szaki Bácsi #12452 üzenetére
Én a leírásában nem láttam, hogy tudna képernyőtükrözést, de ha tud, akkor Wifi directet (és talán a bluetooth-t) kapcsold be és keresd meg az alkalmazások között a képernyőtükrözés nevezetű programot, amit ha elindítasz, akkor a telefonon meg kell jelennie egy képernyőtükrözés gombnak (bár a telót nem írtad) és utána fog csatlakozni..
-
Szaki Bácsi
tag
Sziasztok! Volna nekem egy KDL32EX650-es TV-m. Legfrissebb szoftverrel. Hol tudom összekapcsolni a telefonommal? Képernyőtükrözésre gondolok. Ez az első okosabb TV-m és még eléggé noob vagyok a témában. Előre köszönöm a segítséget.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Callisto #12449 üzenetére
"szerintem annyira drágábban nem adhatják, mint a mostani 829-eseket. Ugyanis akkor senki se venné őket a konkurrenciához képesti óriási árkülönbség miatt."
Ez a 320 ezres mostani ár már akciós ár, szóval órási különbség lesz közte mármint ha 100+ összeg annak mondható . Arra meg már most fogadni merek hogy így lesz azaz 420 alatt nem lesz a boltokban....
Viszont egy jó akcióval ha adnak hozzá valamit akkor úgy lehet jó áron jön ki ha azt eladod mint már írtam...
Na de túl tárgyaltuk, nemsokára itt lesz és mindent megtudunk, már én is nagyon várom....
-
válasz
B-L-A-C-K #12448 üzenetére
Apple TV-t is ismerem és megoldható ez úton is. Én csupán azért várok, mert mégis gyorsabb, fejlettebb az elektronika benne, remélhetőleg a képminőség is az lesz és szerintem annyira drágábban nem adhatják, mint a mostani 829-eseket. Ugyanis akkor senki se venné őket a konkurrenciához képesti óriási árkülönbség miatt.
Továbbá ahogy ez lenni szokott lesz egy elég erős akciózás az új széria bolti bevezetése előtt. Na most azt sem tehetik meg, hogy utána hirtelen 200 ezerrel többért adnak egy laikus számára (és legtöbb vásárló az) hasonló tudású készüléket. -
B-L-A-C-K
titán
válasz
Callisto #12446 üzenetére
Viszont ha megint adnak hozzá pl egy 100 ezres hangprojektort mint anno nekem, akkor elgondolkodtató, mert az eladod vagy 70 ért és mindjárt kedvezőbb...
A másik meg kihagytam az előbb, ha nagyon androidozni akarnék én amúgy is almás vagyok, max veszek egy apple TV-t hozzá (nem tudom ismered e), és ugyan ott lennék majdnem. Na de ez a része tényleg nem érdekel...
-
-
dualcore
őstag
Gondolod én leakasztom a szegről a 4K-t? Amikor vettem is tisztában voltam az android újdonságával, mégis a 4K mellett tettem le a voksot. Inkább a képminőség mint a Smart!
Ja és ha már itt tartunk. A tv-ben levő Bluetoth technikának van külön valami értelme, vagy célja? Ha mobil eszközzel rákeresek a készülékekre, hozza a Bravia tv-t és kér hozzá egy kódot amit ugye nem tudok. Viszont van külön NFC-s távvezérlő amivel bármi rácsatlakozik egy érintéssel.
-
Joseka
csendes tag
Még egy kérdés lenne: ebben a 829-ben ugye van WiFi? Ha igen, hogy lehet bekapcsolni?
-
amadeus11
senior tag
válasz
Callisto #12432 üzenetére
Gyakorlatilag öt éve csak nüansznyi különbségek vannak az egyes szériák közt. Nekem volt Samu C650-es tévém,ami 2010-es modell. 0.03 feketét tudott, hangzásban is nagyon kellemes volt. Ahhoz képest hol tartanak az LCD-k képminőségben? Kb. ugyanott.Vékonyabb lett a káva, ezzel együtt a hang is silányabb.Szerintem elértük már rég az LCD technológia határait. Jó lenne emberi áron OLED, az majd minőségi ugrás lesz. Bár az android jó ötlet, ezt egy dzsunka tabbal kiválthatod - általában már mindenkinek van otthon.
-
dualcore
őstag
Persze, ezzel én is egyetértek.
Élőben még ugyan nem láttam csak videón, ott meggyőző volt.
Csak azt hittem, az oprendszeren kívül más újítás nem várható.
Én most el leszek a jelenlegivel egy jó darabig, Nem mondom hogy tép mint állat, de a konkurens márkáknál lényegesen gyorsabb a menüje. Pl. a YT. bútolása 7mp. Szerintem az nem rossz. -
B-L-A-C-K
titán
válasz
Callisto #12432 üzenetére
Nem kötekedés képen de te jós vagy hogy már előre tudod jobb lesz a képminőség?
Amúgy én is gondolkoztam az új modell cserén is, de engem kizárólag a képminőség érdekel a TV-n a többi körítés abszolút nem. Árban biztos ilyen 120 ezer difi minimum lesz, és ha azt nézem hogy az enyém használt és el kell még adni, akkor már 150 ezres ráfizetésről beszélünk minimum...Szóval elég nagyot kellene képminőségben ugraniuk hogy én cseréljem az új modellre...
-
Tomekk.
aktív tag
Most a "TV" része is androidon fog futni? Mert, akkor örülök, hogy még sikerült vennem W828-at.
Bár ez is tud érdekességeket produkálni.
-
válasz
B-L-A-C-K #12430 üzenetére
A sok "csak" (andorid, elektornika, gyors CPU/GPU, jobb képminőség, megvilágítás stb) mellett azért a valós 120Hz panel, a Playstation 3-as játékok játszhatósága sem utolsó. De tényleg: miből is gondolják egyesek, hogy csupán egy androidban - ami magában is rengeteg, szinte végtelen lehetőséget ad - merül ki 1 év után az újítás?
Persze lehet végül 829 lesz belőle, de kivárom. Kibírom a jelenlegi TV-vel addig. -
válasz
B-L-A-C-K #12425 üzenetére
"csak"
Ha csak annyival több már sokkal több. Mellékesen nem csak annyival.
Ui.: Engem speciel Android (sem smart része) annyira nem érdekel jelenleg, mivel számítógéphez lesz. De később ha nem arra lesz kötve vagy eladáskor nagyon is jól jön. Akár még számítógép mellett is, hiszen:
- játékok: kvázi egy "konzol" is egyben
- lejátszószoftverek széles választéka
- sok minden más (tulajdonképpen szinte bármilyen alkalmazás) -
Nos lesz Full HD Android-os 2015-ös Sony modell márciusban-április elején. Szóval egyelőre nem lesz 55W-829B mégsem. Várok.
-
TCr
veterán
válasz
amadeus11 #12412 üzenetére
Az 50W805B meg 305e Ft náluk, ezekkel mi van?
-
-
Joseka
csendes tag
A 805-ös és 815-ös most 235 000 Ft a MM-ban, a 829 máshol 250 000 Ft. Ér-e ennyivel többet és ha igen, miért? Köszi
-
Joseka
csendes tag
-
Joseka
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Én még új vagyok itt. Tanácsot szeretnék kérni. TV vásárlás előtt állok és a sony kdl50w805b, 815b és 829 között vacilálok. Szerintetek meik a jobb és miért? Válaszotokat előre is köszönöm
-
tomp
félisten
válasz
B-L-A-C-K #12402 üzenetére
Azért azt se felejtsük el, hogy a samsung telerakja a tv-t mindenféle csilivili appokkal és sokan ezt nézik. Rengeteg ismerősöm úgy vette a tv-t, hogy legyen rajta facebook meg hasonló hulladékok. A képminőség ott nagyon másod agy harmad rangú! De akiknek a minőség fontosabb azok már a 3. helyen vannak.
-
lexter00
őstag
válasz
nightshadow #12400 üzenetére
Volt alkalmam Hisensét (40") nézni pár hónapig hát nem véletlenül vannak a top 10-ben nagyon jó készülékeket gyártanak.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Ahhoz képest hogy a Sony-nak a 2014-es szériái elég jól sikerültek, és nagyon kelendőek, az eladási statisztika ezek szerint nem lett annyira jobb....
-
Janaboy
veterán
válasz
Én amikor elkezdtem tv-t keresni, tudtam, hogy LG kiesett, de nagyon kacsingattam a Samsung felé! Ha nem olvasok akkor utána, akkor biztos beleesek mindennemű nézelődés nélkül a csapdába!
Új hozzászólás Aktív témák
- One mobilszolgáltatások
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Tesla topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen autót vegyek?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Óvodások homokozója
- Bluetooth hangszórók
- További aktív témák...
- Apple Airpods Pro 2nd Gen. USB-C, Bontatlan, Új, 0 Perces, Aktiválatlan, 1 Év Garancia
- Apple Airpods 4th Gen., Bontatlan, Új, 0 Perces, Aktiválatlan, 1 Év Garancia
- Airpods Pro 2 bontatlan 1 év Apple jótállás
- Thomson Streaming Box 240 TV okosító / Számla / Garancia /
- 40%-os áron!!! - HEGEL P20, H20 - High End elő- és végerősítő
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Bomba ár! HP ProBook 440 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- Extra olcsó! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest