- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Házimozi haladó szinten
- ASUS notebook topic
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Dell asztali gépek
- Milyen videókártyát?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AI a játékokban és azon túl
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dh66e
veterán
válasz daniel2121 #11793 üzenetére
Semmit nem kell venned,ha 55W829B-d van csak a konzolt.Lehet nem jól fogalmazok???
Viszont ha 50W829B-d van akkor gyári adapter kell hozzá ( erről nismoka informált engem is) amit külön meg kell vásárolni. -
Meghivott
addikt
Néhány 1080p filmnél is tapasztalom az 55W829en a "szemcsésedést". Nem zavaró. Ez természetes, a forrás ilyen vagy esetleg állítsak valamelyik beállításon? Esetleg túl jó a szemüvegem? ;-)
-
n000rbi
senior tag
válasz daniel2121 #11793 üzenetére
Troll vagy-e , vagy csak ennyire nem világos, amit már kétszer leírt? A tv-hez adják a két távtartót, benne van az árában, a dobozában, kis műanyag tasakban, tehát nem kell külön távtartót vásárolni hozzá.
-
dh66e
veterán
válasz daniel2121 #11791 üzenetére
"Az 55W829B-hez gyárilag adott távtartót kellett egyedül be tekernem."
A távtartó benne volt a tévé dobozában. tehát nem kellett semmit sem vennem.[ Szerkesztve ]
-
dh66e
veterán
válasz daniel2121 #11788 üzenetére
Semmi a szerszámokon kívül,(egy darab imbusz van a csomagban),mindenféle méretű csavar, 3db 10-es tipli távtartók vannak egy többcellás zacsiban és persze rajzos leírás.
Az 55W829B-hez gyárilag adott távtartót kellett egyedül be tekernem.Kb 1,5 óra alatt feltettem méricskélés és agyalás és persze egyedül voltam.
Azért ajánlom hogy legyen segítség,de én már felraktam pár lapost falra-igaz azok kisebbek voltak- ezért nem estem pánikba ettől a dögtől.
Annyi még ez fontos lehet hogy kb 10 cm eláll a faltól a tévé felszerelés után. -
dualcore
őstag
válasz nightshadow #11785 üzenetére
Köszönöm.
Érdekes cikk. Akkor egyenlőre ez még csak parasztvakítás, és ezért nem aktív a menüpont.[ Szerkesztve ]
-
dualcore
őstag
Arról van valakinek infója, hogy 4k-s tv nél (49x8505) mit jelent a MASTERED IN 4K? Na most nem a szó szerinti fordítás érdekel? Azt írja hogy ez a funkció csak netes videónál, vagy HDMI bemenetnél aktív csak, de nálam sohasem.
-
tony7
tag
válasz #21715712 #11780 üzenetére
Itt a prohardveren a tesztek -házimozi rovatnál van teszt a tévéről. Nagyon jó tv szerintem. Mi xbox360 konzollal játszunk rajta és tökéletes. A saját média lejátszója nekem mindent vitt eddig de mivel a winyoról mindent egy mappában jelenít meg és elég nehézkes megtalálni valamit a rengeteg film között ,én inkább média lejátszót használok. Ha a 42 col elég neked és nincs szükséged 3d re akkor szerintem az egyik legjobb választás.
[ Szerkesztve ]
-
dh66e
veterán
Na felraktam a falikonzolt atomstabil az egy karja ellenére, van rajta leakasztás gátló is.dönthető, forgatható az 55"W829B-t kb 45 fokban ki tudom hajtani.
Felszerelésnél viszont figyelni kell mert az első felakasztásnál nem tudtam hozzáférni a lan kábel csatlakozójához.esetleg ha valakit érdekel a mit és hogyan keressen meg. -
törölt tag
A 42w705rol mik a velemenyek? 220volttol vennem meg. Ez ugye va paneles? Clouding,bevilagitas,utanhuzas mennyire jellemzo ra? Filmnezes es ps3 kesobb talan ps4et is rakotnek. 3d nem erdekel kulonosen csak szep kepminoseg,esetleg kulso winyorol vigye a filmeket.
-
mattheus
őstag
pontosan. Simán meglehetne oldani, ha készítenének valami frissítést, de úgy látszik az bizonyos esetekben nem annyira fontos.......
-
Callisto
őstag
Sehol sem mondtam, hogy a YouTube-ot nem a Google fejleszti. Én a TV-ről beszéltem, ahogy mások is. A kérdéses TV-k firmware-jét nem a Google fejleszti... És ha valaki nem fogja támogatni az új YouTube-ot az nem a Google hibája, hanem a TV gyártóé. Illetve vagy a TV-n már nem megoldható az új YouTube támogatása hardware/kernel miatt vagy nem akarják már támogatni tovább: vegyél új TV-t.
[ Szerkesztve ]
"A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee
-
NGA
addikt
válasz Callisto #11774 üzenetére
A youtube letölthető app. Csak inkább arról van szó, hogy folyamatosan piszkálgatják, mert a külső programok blokkolják a reklámot, és ez nem tetszik nekik. Ezért ismét megváltoztatják, és a 3 éves tv-ken nem fog futni így.
"Továbbra is nagy súlyt fektetünk hivatalos YouTube tévére alkalmazásunk fejlesztésére" Azaz a Google készíti, nem a Sony.
[ Szerkesztve ]
-
Buster17
addikt
3d funkció mennyire jó a sony tvkbe?
-
daniel2121
senior tag
válasz Lacielvtárs #11764 üzenetére
oké te tudod, de azért gondold át.
-
válasz daniel2121 #11763 üzenetére
hát érdekes megközelítés meg kell hagyni, bár ha ezt veszem figyelembe akkor nekem nem szükséges a nagy tévé
én elvagyok a kicsi de formással, nem kell nekem tejcsárda"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
daniel2121
senior tag
válasz Lacielvtárs #11757 üzenetére
Ezt egy másik topicban írták nemrég. "A TV és a kivetítő olyan dolog mint női mell. Elég nagy nem létezik belőle. "
[ Szerkesztve ]
-
Buster17
addikt
Tudjátok mit? Használtan veszek konzolt és így kb 30ezret spórolok és akkor hozzácsapok egy kicsit és akkor veszek 50w8(?) -as tv-t.
Jó ötlet?
-
válasz daniel2121 #11754 üzenetére
én most jelenleg egy 106 cm-eset fogok venni
a jelenlegim 94 cm-es, én ezt sem tartom kicsinek pedig már három éve bámulom"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
lexter00
őstag
válasz daniel2121 #11754 üzenetére
Ez igaz,én eredetileg 32"-at akartam venni de rábeszéltek egy 40"-ra és nem bántam meg és már néha azt érzem hogy ez is kicsi (2-2,5 m nézem).Ha váltani fogok minimum 48 vagy 50-es lesz.
-
daniel2121
senior tag
válasz Lacielvtárs #11749 üzenetére
Ha a korlat a nagyobb tv-hez az anyagiak akkor vegyel kisebbet egyebkent csak is a nagyobbat.Kesobb fogod megtapasztalni hogy jobb lett volna a nagyobb.Mindegyik tv-es topicban ezt ajanljak.
[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
Ha esetleg valakinek van, vagy vesz Harmon Kardon erősítőt, és ilyen távirányítója van, és összeakarja hangolni a TV-vel akkor 172-es lesz a kódja....Ez a kód nem szerepel az erősítő leírásban a Sony TV-k között, de ezzel a kóddal teljes értékűen kezelhető a készülék...
-
Meghivott
addikt
válasz nrb263 #11750 üzenetére
Mezzmo, Twonky, Tversity, Ps3 MediaServer...
De valószínű, hogy nem a server a hibás.
Legújabb serviio van fent, átkódolás kikapcsolva, vezetékes a kapcsolat? Minden film akad?
Vagy: mkvmerge programmal megnyitod az mkv-t, a kép és hang kivételével mindent kiszedsz belőle, ha felirat kell, akkor azt csatolod és mux, kb 3-4 perc.[ Szerkesztve ]
-
nrb263
tag
Sziasztok! Valaki tudna ajánlani normális dlna mediaserver progit? 50W805B -nél többeknél is olvastam hogy akad némelyik film, mint ahogy nálamis. És marha idegesítő. Valakinek valami más alternatíva?
-
-
B-L-A-C-K
titán
válasz Morris #11746 üzenetére
Nem érzem, hogy kicsi lenne.
Még két hét és fogod, én is így voltam az 55-össel...
(#11743) Melon87: Nehogy a kicsit vedd ha van rá pénzed, bánni fogod...
- 800mhz-es képfrissítés jelent e valami pluszt élményben/bármiben
Fogalmazzunk úgy hogy parasztvakítás az egész, szinte észrevehetetlen pl 400 vs 800 között különbség...
Az aktív 3D jobb/rosszabb (tudom mi a különbség az aktív passzív 3D között ezért nem értem mi volt a váltás oka)!
Neked ez nem lényeges, mivel a nagyot veszed és az úgyis aktív...
A készülék hátrányát meg megtalálod a téma összefoglalóban.
[ Szerkesztve ]
-
Morris
veterán
válasz Buster17 #11745 üzenetére
Minél nagyobbat. Az 50-es már egész korrekt.
Eddig én 42-es plazmát néztem, de ez az 50-es SonyW805 nagyon nagyon jó! Nem érzem, hogy kicsi lenne. Nagy ugrás a 42-höz.
Sőt, volt nálam 47-es LG. Ennél éreztem, hogy lehetne nagyobb.Szerk: Akkor zsíroskenyér hagymával. Hidd el, nagyon jó döntés lesz az 50-es. Esetleg igényelj hozzá kölcsönt. Nekem is fel kellett vennem egy 80k-t. Mert egyszer szerettem volna megvenni, de akkor legyen minden igényt kielégítő.
[ Szerkesztve ]
-
Janaboy
veterán
válasz Lackooo84 #11718 üzenetére
Nem lehet, max ha külső HDD-t csatlakozol..van egy TvPause gomb, de HDD híján nem tudom, hogy micsinál
Buster17: Milyen távolságból néznéd? Ha árban belefér akkor 50w8-as széria a "legjobb"!
zerge861:Jól nézd meg a médialejátszókat, mert nem mindegyik tud cloudhoz hozzáférni! Bár én személy szerint ezeket az androidos médialejátszókat nem tartom túl jónak filmnézéshez! Pár hónapja néztem akkor pl 24p-t se tudtak, bár lehet azóta már van amelyik tudja!
FingR86:Screen formatnál próbáltad az összeset? Ha esetleg semmi nem hoz megoldást, akkor érdemes frissíteni a legfrissebb driverre ha nem az lenne!
Janaboy
-
Melon87
tag
Helló!
Egy kis segítséget szeretnék kérni a W829-es szériához.
42"-est szeretnék venni, DE ha elfér a kiszemelt helyen akkor lehet hogy 50"-55"-ost vennék!
Ezzel kapcsolatban az lenne a kérdésem, hogy a 800mhz-es képfrissítés jelent e valami pluszt élményben/bármiben meg, hogy az aktív 3D jobb/rosszabb (tudom mi a különbség az aktív passzív 3D között ezért nem értem mi volt a váltás oka)!
Esetleg más egyéb előny/hátrány ha valaki tud.
Válaszokat előre is köszönöm!
-
FingR86
őstag
válasz Callisto #11738 üzenetére
Itt írtam le, h mi az alap problémám.
de már mindent állítgattam a TV-n belül is, meg az nvidia szoftverében is. Nem igazán akar ugyanaz a felbontás előjönni, hogy látsszon a teljes könyvjelző sáv. Meg igazából az asztalon is észreveszem, h nem annyi az üres hely, mint a monitoron volt.
-
Callisto
őstag
válasz FingR86 #11733 üzenetére
Egyrészt a képen semmit sem lehet látni , másrészt nekem AMD-m van és ott tudom hogy néz ki, NVidián fogalmam sincs hogy néz ki a menü és miként fordították magyarra. Overscan-t keress. (AMD-nél ezt Képernyőméretezés-nek fordították és százalékos értékben lehet állítani.)
"A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee
-
lexter00
őstag
válasz Blaise #11724 üzenetére
Nekem egy 4 éves Asus O!Play minim van anno 14 ezer ft volt nagyon bevált a kütyü a beépitett médialejátszóját a tv-nek csak kipróbáltam.Szerintem is tök felesleges a smart rész (és még a 3 D-ért se vagyok oda) és az is igaz hogy a nagyobb képátlós tv-knél 48" és afölött már alap a smart de hogy miért nem tudom
-
B-L-A-C-K
titán
válasz nightshadow #11728 üzenetére
delassúvagy!
-
Buster17
addikt
válasz nightshadow #11716 üzenetére
42' és 48' között mekkora a méretbeli különbség?
Hülye szokásom van, hogy legyen minél nagyobb, annál nagyobb a pöcsöm
[ Szerkesztve ]
-
krx21
nagyúr
válasz zsistvan #11717 üzenetére
A kép beállításait kell a normál profil-ra állítani...
A feketét csak otthoni sötét környezetben lehet igazán tesztelni. Itt egy összehasonlító kép nem is teljesen sötétben. W8 vs W9 (én fotóztam, és az életben legalább ennyire látszik a különbség, hanem jobban...) Azért jelentős a különbség, viszont a W8 pedig nem triluminos... Tehát kompromisszum az van...[ Szerkesztve ]
-
SG3rg0
őstag
Sziasztok!
Valaki használ a tvhez valamilyen medialejátszót? Nézegetem ezeket a androidos lejátszókat nem rosszak!
Egy csomó személyes tartalmat szeretnék elérni cloudból meg film lejátszás is talán jobb lenne egy ilyen kütyüvel!
Tudtok ajánlani valami jó fajtát? -
Lackooo84
nagyúr
Olyan kérdésem lenne, hogy a Sony KDL szérián van e olyan opció, hogy tv adás közben kimerevítsem a képet, ha mondjuk le akarok írni valamit stb? (képcsöves Thompson, majd az LG HDTV is tudta)
The Truth is out there...
-
Meghivott
addikt
Belépve a médiatárba ugye alapvetően fekete a háttér.
Lehet ott állítani a fényerőt, mert a fekete háttér fehér betűk és (ránézésre) maxra húzott fényerő miatt nem túl szépen mutat a fekete (ellentétben a filmekben mutatottal)? Vagy legalább a háttér színét lehetne állítani...
Köszi -
B-L-A-C-K
titán
válasz Blaise #11708 üzenetére
Nem akartam kérdezni, de én is tök hülyeségnek tartom az egész smart részt, ezért se érdekel. Ha valaki netezni akar egy gépet ráköt és 100x gyorsabb eleve az összesnél. Youtube-ozni viszont szoktam, de azt is úgy hogy telefonon kikeresem mi kell és kiküldöm rá 1 mozdulattal...
-
Buster17
addikt
válasz nightshadow #11704 üzenetére
De játékra meg a sony gondolom.
Mind a kettő fontos.
-
Buster17
addikt
Sony TV-ken mennyire jó smart rendszer?
Ezt a két TV-t néztem ki.
Sony Bravia KDL-48W585B
Sony Bravia KDL-48W605B -
Callisto
őstag
válasz FingR86 #11699 üzenetére
Overscan beállítás probléma és azt az NVidia control panelben keresd.
Esetleg segítség: https://www.youtube.com/watch?v=zsLs0TMfFws"A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest