-
PROHARDVER!
Socket AM4 topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tóth Márk
csendes tag
-
Madmax81
aktív tag
-
komi77
senior tag
Szia! A keresett csatlakozók az alaplap jobb alsó sarkában vannak - egészen lent a sata csatlakozók alatt. Az alsó sorba - vízszintesen nézve - balról jobbra haladva: HDD Led +-, RESET; felső sorban: PWR Led +-, PWR SW, egy üres, SPEAKER (ha két csatis speakered van akkor két szélsőbe kell dugni, középen kettő kimarad). Üdv
-
Márk
senior tag
Én egy Asus R9 290 DCII OC-t nyúzok.
Lehet hogy hülyeséget írok, de szerintem a BIOS-ban kell beállítani a bootsorrendet, BIOS-on kívül tudtommal nem lehet.
Még egy fontos dolog, a ramokat az A2-B2 foglalatokba rakd, bár ezt elvileg írja az alaplap kézkönyve is.
-
Márk
senior tag
Összerakod a gépet.
Bekapcsolod, elvileg szólni fog hogy lépjél be a BIOS-ba beállítani a dolgokat.
Belépsz a BIOS-ba (F1-el), ott a főképernyőn nyomsz egy F7-et (bejön az Advanced Mode), fönt elballagsz az Ai Tweaker részhez, ott az Ai Overclock Tuner-t Auto-ról átrakod D.O.C.P 3200-ra, majd lecsekkolod, hogy alatta a Memory Frequency-t átrakta-e ennek hatására 3200MHz-re, illetve még alatta a ram feszültséget 1,35V-ra.
Utána esetleg még az integrált dolgokat tiltanám/engedélyezném a saját szájam íze szerint (elvileg alapból minden engedélyezve lesz), majd a bootolási sorrendet állítanám be.
Hogyha a BIOS-ban mentés után újraindításkor csipog, vagy visszarakja a memóriákat 2133 MHz-re (azaz alapértelmezett), akkor megpróbálnék egy 3000 MHz-es ram frekvenciát.
Aztán Windows telepítés, az Asus honlapjáról nem raknék föl semmit, ellenben az AMD honlapjáról felraknám a chipset drivert. [link]
Úgy nagy vonalakban ennyi, futtatnék egy Cinebench-et, fölraknék egy CPU-Z-t, és ott is futtatnék egy benchmarkot. Esetleg egy HWMONITOR-t is fölraknék, hogy lássam az órajeleket.
Hogyha ennél kicsit kevesebbet látsz (nekem 2600X van egy Asus Prime X370-Pro lapban) Cinebench, illetve CPU-Z alatt, akkor olyan nagy gáz nincs, a rendszer jól működik.
Hogyha nagy hülyeséget írtam majd jönnek a többiek és kijavítanak.
Új hozzászólás Aktív témák
- LEGO klub
- Bittorrent topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Formula-1
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Villanyszerelés
- Gyúrósok ide!
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Flashback: Építsünk PC-t akciós alkatrészekből, lassan. upd: 05.28
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte GA-H81M-S1 1150 alaplap eladó kedvező áron!
- Gigabyte MJ11-EC1 AMD EPYC 3151 4c8t, 4xDDR4, 8xSATA, NvME, Mini-ITX, 2xGbE LAN, szervermenedzsment
- Crucial 240GB SSD eladó
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest