Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• zseko

veterán

Sziasztok! Segítsetek már egy kicsit alaplapot választani :) Az (egyik) legfontosabb szempont, hogy NE legyen egymás mellett a pci-e és a pci portok, mivel megy bele egy tvkártya, hangkártya és egy duplaszéles videókártya. Például az ilyen teljesen használhatatlan számomra, mivel nem fér el egymás melett a 3 kártya.

Igazából nem is annyira AM3 kell, megelégednék az AM3 ready lapokkal is ( nincs 'kedvem' [piszkos anyagiak ugye..] ramot is cserélni) egy Athlon II X2 250 menne bele.

Azon még gondolkozom hogy kell-e és mennyire jó ha van rajta integrált videókártya is? Linuxozom jobbára, és az 'nem szeresse' a 3850 kártyámat :( Még az alaplapival is jobban megy. Most egy nv kártya van benne jobb híján. Meg a márka... melyiket érdemes? Gigabyte-ról hallottam hogy jó, nekem még szimpatikus az Asrock is.

Ezeket néztem eddig:
    Asrock A790GXH/128M
    Asrock AOD790GX/128M

GIGABYTE GA-MA780G-UD3H

GIGABYTE GA-MA790X-UD4

és amit most találtam:
    GIGABYTE GA-MA785G-UD3H

A legutolsó a legszimpatikusabb. A csere úgy lenne, hogy bad szektoros lett az egyik vinyó amit szeretnék átcseréltetni alaplapra, így jó 20e-et megúszok belőle. Ezekbe belemegy a mostani 4850e procim és a 2G ram is, így viszonylag olcsón megúsznám a cserét, mégis tudnák majd később venni új procit. Ami siettetné a váltást az öcsém :) mert így kellene neki a régi lap, és ha 'megveszi' tőlem a régit, akkor gyk. nekem csak a procit kell megvennem :D

Viszont elgondolkoztam azon hogy mennyit nyernék ha teljesen AM3-as gépet raknák össze DDR3-al. Csak az még + pénz a ramra, és az alaplap is lehet drágább lenne hasonló paraméterekkel.

Mivel most adtam be a vinyót, ezért nem valószínű hogy várnak nekem 3 hónapot mire kijönnek az újabb lapok :) Kinéztem még a PhenomII 705e procit is, de procira meg nem érdemes átcseréltetni mert gyorsabban változik az áruk mint a lapoknak.

Ami még érdekelne, az az esata. Azt tudom róla hogy hot-plug, ez a része érdekelne, és az is hogy a sima sata-nak miért nem jó ha menet közben bedugom? Sikeresen kipróbáltam (kényszerből) és működött is. Van egy külső vinyóm, ahhoz kellene.

Eddig a legutoljára belinkelt alaplap tetszik.

Előre is köszönöm a válaszokat!

Új hozzászólás Aktív témák