Hirdetés
- CES 2026: ténylegesen megoldotta a leégő tápkonnektorok gondját a Cooler Master
- Indul a ChatGPT Health
- CES 2026: a Gigabyte legfrissebb csúcs-VGA-ja mindenképp kitűnik a tömegből
- CES 2026: az üzleti mellett a gamer szegmensben is újít az MSI
- CES 2026: felfrissült CPU-hűtők és két pihekönnyű egér a be quiet! gondozásában
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED monitor topic
- Androidos fejegységek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Pánik a memóriapiacon
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
zseko
veterán
Sziasztok! Segítsetek már egy kicsit alaplapot választani
Az (egyik) legfontosabb szempont, hogy NE legyen egymás mellett a pci-e és a pci portok, mivel megy bele egy tvkártya, hangkártya és egy duplaszéles videókártya. Például az ilyen teljesen használhatatlan számomra, mivel nem fér el egymás melett a 3 kártya.Igazából nem is annyira AM3 kell, megelégednék az AM3 ready lapokkal is ( nincs 'kedvem' [piszkos anyagiak ugye..] ramot is cserélni) egy Athlon II X2 250 menne bele.
Azon még gondolkozom hogy kell-e és mennyire jó ha van rajta integrált videókártya is? Linuxozom jobbára, és az 'nem szeresse' a 3850 kártyámat
Még az alaplapival is jobban megy. Most egy nv kártya van benne jobb híján. Meg a márka... melyiket érdemes? Gigabyte-ról hallottam hogy jó, nekem még szimpatikus az Asrock is.Ezeket néztem eddig:
Asrock A790GXH/128M
Asrock AOD790GX/128Més amit most találtam:
GIGABYTE GA-MA785G-UD3HA legutolsó a legszimpatikusabb. A csere úgy lenne, hogy bad szektoros lett az egyik vinyó amit szeretnék átcseréltetni alaplapra, így jó 20e-et megúszok belőle. Ezekbe belemegy a mostani 4850e procim és a 2G ram is, így viszonylag olcsón megúsznám a cserét, mégis tudnák majd később venni új procit. Ami siettetné a váltást az öcsém
mert így kellene neki a régi lap, és ha 'megveszi' tőlem a régit, akkor gyk. nekem csak a procit kell megvennem 
Viszont elgondolkoztam azon hogy mennyit nyernék ha teljesen AM3-as gépet raknák össze DDR3-al. Csak az még + pénz a ramra, és az alaplap is lehet drágább lenne hasonló paraméterekkel.
Mivel most adtam be a vinyót, ezért nem valószínű hogy várnak nekem 3 hónapot mire kijönnek az újabb lapok
Kinéztem még a PhenomII 705e procit is, de procira meg nem érdemes átcseréltetni mert gyorsabban változik az áruk mint a lapoknak.Ami még érdekelne, az az esata. Azt tudom róla hogy hot-plug, ez a része érdekelne, és az is hogy a sima sata-nak miért nem jó ha menet közben bedugom? Sikeresen kipróbáltam (kényszerből) és működött is. Van egy külső vinyóm, ahhoz kellene.
Eddig a legutoljára belinkelt alaplap tetszik.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Horgász topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Projektor topic
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- World of Tanks - MMO
- Autós topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- További aktív témák...
- G.SKILL Trident Z RGB 64GB (2x32GB) DDR5 6000MHz CL30 - XMP - 99 hó garancia
- 32GB DDR5 4800MHz CAMM Laptop memória 1év garancia
- Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 7400MHz CL36 - XMP - 120 hó garancia
- Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Kingston FURY Beast 32GB (1x32GB) DDR5 5200MHz CL40 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- iPhone 11 Pro Max 256GB 100% (1év garancia)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Az (egyik) legfontosabb szempont, hogy NE legyen egymás mellett a pci-e és a pci portok, mivel megy bele egy tvkártya, hangkártya és egy duplaszéles videókártya. Például az
Még az alaplapival is jobban megy. Most egy nv kártya van benne jobb híján. Meg a márka... melyiket érdemes? Gigabyte-ról hallottam hogy jó, nekem még szimpatikus az Asrock is.