Új hozzászólás Aktív témák
-
Echoo
senior tag
Én nyugalomra intek mindenkit. Amikor megjelentek a 754-es A64-ek, rögtön ráugrottam. Aztán szinte azonnal jött a 939, és nem győztem túladni a single-channel cuccon. Mikor július elején ellopták a gépemet, teleszaladt a t×köm, és összeraktam ezt: DFI Ultra-D, 3700+, 2x512 566 A-Data, Arctic pro64. És mivel iszonyatos tuning rejtőzik benne (igen öcsém /Rob210/, sima léggel is
), nem mostanában fogok beleugrani valami tré időzítésű ddr2-be!
Mivel a Geil hivatalos disztributoránál dolgozom, időnként kipróbálunk ezt-azt. Az a ram, aminek megfelelnének a paraméterei, jelentősen drágább, mint a DDR1. Majd gha csökken az ár, esetleg...
-
rob210
nagyúr
-
éN79
addikt
válasz
cousin333 #87 üzenetére
Hát pont azért ''ütött szíven'' , mert nem is állt szándékomban ellent mondani, ha gyakorlatilag egyetértek veled.
(a szívenütés meg inkább emlékképek keltése volt saját magamban az általad leírtak alapján...)
A 3800+ és 4800+ között persze van különbség, de ez kétségtelenül nem jön elő a netezés közben, ellenben videokonvertálásnál azért gyorsabb volt ''egy kicsit''. -
Eugene Roe
őstag
Szerintem a DDR2-es memóriára mondott szidalmak... lassúság, hülyeség...
Nekem ASUS M2N-E alaplappal 2*512Mb Geil Value Ram DDR2 800Mhz Dual Channel Kit simán veri a régi DDR 400-as Samsung memóriámat nemcsak tesztben hanem ''játékban'' is Pl: Tesztben a DDR2 7200 pontot kapott a DDR1-es konfigom pedig csak 2800-at, hozzá kell tenni ''válogatott procit'' tehát 3800+-t vettem ami a legjobban passzol 800Mh-hez... Ph cikk szerint
Gyakorlati pl: Rise of Legends-ben 3 Játékossal már ici-pici akadozás volt, míg DDR2-nél 6 játékosnál még semmi 8 játékosnál jött elő ici-pici akadozás... noha a proci is erősebb 3200 -> 3800-as de szerintem nem ez befolyásolta a teszelot 4000 ponttal vagy a játékot ennyivel, noha én még így is kevésnek látom a RAM-otezért is veszek még 1Gb-ot így 4*512mb
lessz... essetleg valaki venne ien memóriát ?? szóljon megegyezhetünk
2*1gb az azért biztosabb
szvsz szerintem már most megéri AM2 a DDR2 miatt, csak figyelni kell a párosításra, és a 65nm-es AM3-as Processzorok elvileg kompatibilisek leszenk AM2-vel ami igen süti ha nagy sebesség kell számolásban (asszem szintetikus teszte a neve, noha DDR3 hiánya tudom nagy kár, de ez van.
-
Televan74
nagyúr
Most vettem egy 939 X2 -est.Én megvárom az AM3 -at.
-
cousin333
addikt
Intelnél jelentős (volt), mert érzékenyebb volt a sávszélességre, csakúgy, mint a nagyobb cache-re, de most nem Intelről volt szó
. De az AMD mindkettőre sokkal immunisabb. Most meg már a Core-al az Intelnek sem annyira ''sürgős'', a nagyobb cache ([link]) ill. memóriasávszél ([link]) nem gyorsít rajta annyit, mint régebben.
-
cousin333
addikt
Mit értesz azon, hogy ''szíven ütött''? Nem látom, hogy bárhol is ellent mondtál volna annak, amit írtam. Viszont mintha azt akarnád volna megcáfolni, amit nem írtam...
- először is, nem írtam azt, hogy egy 2000+-os rendszer használhatatlanul lassú. Pláne egy 3000+-os s754-es... De előbbi bizonyos dolgokra már kevés lehet (játék, HDTV)
- az is biztos, hogy a felsorolt sorrendbe a gépekegyre gyorsulnak, nem is olyan kis mértékben. Persze nem mindegy, mire használod. Ha nincsenek leterhelve a procik, nem is jön ki közöttük a különbség. Például tömöríts be egy nagyobb file-t WinRAR 3.60-al mindegyik gépen. Meg lennék lepve, ha az X2 4800+ nem lenne legalább 2-szer gyorsabb, mint a 2000+ (sőt!). Azért 10 perc, vagy 5 perc, nem mindegy. Vagy családi videók tömörítése...
- X2 3800 és X2 4800 között nem is várható nagy különbség. (De azért volt, nem?)
- pont azt mondtam, hogy s939-ről nem érdemes váltani AM2-re. Nem is arról van szó, hogy elavult lenne, hanem az AM2 jövőtállóbb
- fentebb szóba került a ''lesz-e 65nm s939-hez?'' téma. A kérdés, miért lenne? Nem azt mondom, hogy nem lesz, hanem azt, hogy a gyártó szempontjából nincs rá ok. Viszont AM2-re lesz. És hogy miért estek az s939 árai is? Mert akkor senki sem vette volna őket, ha feleannyiért megkapja ugyanazt AM2-ben. -
Ősember
őstag
válasz
cousin333 #83 üzenetére
daa-raa kollega szerint nem jelentös. intelnél biztos vagyok benne, de ugy rémlik amd-nél is jelentös. nekem egy an8 ultra volt 2*512 rammal és ugy emlékszem érezhetö volt a különbség, de lehet csak az emlékeim csalnak
igen az 1-röl 2-re az 1-röl 2 gigára váltást jelentia fene sem tudja pl am2 rendszernél mennyit jelenta dual channel, de én pl huzamosabb ideig nem maradnék 1x1 ramon... kis szerencsével el tudod adni majd a 2*512-t is ugy, hogy ne bukj az egész váltás a dolgon csak 1-2k-val többet, mintha 1x1-et vettél volna és késöbb vennél mellé még egyet.
-
KasztP
csendes tag
Everest mit? Sandra nem jó? Superpi 1M pl 34s (azért ennyi, mert csak 700on megy ilyenkor a ram, és azt is single-channelben), a poén az, hogy 832-re állított ramokkal 2400-en vagy 2600-on hozza a gép ugyanezt...ennyit számít a memsávszél...)
Többieknek:
- én 1,5@2,0 willamette magos p4-ről váltottam kb 2 hete am2-re...azért nem conroera, mert egyrészt ahhoz sokkal drágábbak a tűrhető alaplapok, másrészt meg am2-es foglalatot időtállóbbnak tartom (itt nincs annyi chipsetváltós/revízióváltós bohóckodás, mint a ''sötét oldalon'', és nekem nincs kedvem fél-egyévente lapot cserélni)
- 2 mag: erre csak annyit mondanék, hogy xvid codecet átállítani 2(vagy több) szálasra, és alapórajelen 60-70fps-el kódolja át a filmet 35-40 helyett, meg az sem mindegy, hogy 2-3 erőforrásigényes alkalmazásnál is azonnal reagál a gép minden kattintásra...
- 1x1G vs 2x512M...én az előbbi mellett döntöttem egy EXM667es cl4es modul személyében, és nem bántam meg eddig....ez is megy cl5ben 840körül
Néztem a linet...ez kb meddig (mhz) lehet jó ---> Basic Tripla Watercooling kit?
[Szerkesztve] -
rob210
nagyúr
Most olyan leszek mint egy toporzékoló gyerek.
AM2 eredményeket azonnal -
cousin333
addikt
''biztosan használtál már single és dual channelt ugyan azon a rendszeren?''
Hol írtam hogy használtam? Én ahhoz az elnyomott társadalmi csoporhoz tartozom, akinek nem volt még módja huzamosabb ideig dual channelt használni
. Ha te azt mondod, hogy érezhető a különbség, akkor elhiszem neked, mindenesetre a tesztek alapján 1-1 alkalmazáson nem gyorsít sokat. Persze ez nem jelenti, hogy pl. taskváltást ne gyorsítaná fel...
1-ről 2-re: Ezt úgy érted, hogy 1GB-ról 2GB-ra? Mert így természetesen nem olcsó a váltás. A dilemma itt az 1x1GB és a 2x512MB között zajlik, amik nagyjából egy árban vannak. Ugyanakkor 2x512MB -> dual channel, 1x1GB, később csak egy másikat kell mellétolni a 2GB-hoz.
-
éN79
addikt
válasz
cousin333 #77 üzenetére
Hmmm, bele-bele olvastam a topikba, de sok helyen ''szíven ütött'' amit írtál.
Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a régi ''levetett'' gépeimet az ismerőseim körében (gyakorlatilag család) viszontláthatom rendszeres időközönként.
És mit ne mondjak, mind a mai napig tökéletesen működik az első komoly Athlon XP 2000+-os gép teljesen normális teljesítménnyel. Míg a 3000+-os S754-es másfél-két éves gépem egy másik helyen mindíg megdöbbent, milyen gyors műveletvégrehajtásokra képes OS alatt, és játékok esetén se a legrosszabb alternatíva.
Szóval én nemrégiben cseréltem le a 3800+ X2-t egy 4800+ X2-re kb. fél év után, (ez kizárólag a kedvező árnak volt köszönhető), de iszonyat teljesítménybumm bizony nem történt (nem mintha erre számítottam volna ...)
A jónak mondható és gondosan kiépített S939 rendszeremet AM2-re váltani badarság lett volna a részemről, úgyhogy egyenlőre maradok az elavulandó rendszerem mellett.
Mart az újabb processzorok megjelenésekor meglátjuk mi lesz. -
Ősember
őstag
válasz
cousin333 #77 üzenetére
''1x1GB-vel elveszik a dual channel - amúgy nem túl nagy, de létező - sebességelőnye. 2x512MB-al bővítéskor lehetnek problémák.'' - biztosan használtál már single és dual channelt ugyan azon a rendszeren? szerintem marhára de nem kicsi az elönye a dual channelnek! a többivel nagyjábol egyetértek
aki 1-röl 2-re vált ram téren az ne is gondlja, hogy olcsobban jön ki... még ddr1-nél is 1-röl 2-re sok pénz, de azt hiszem ezt nem kell magyaráznom
-
rob210
nagyúr
Istenem ha ezt tudom ez vita forum lett és nem is arról vitatkoztok amiről kéne.
De azért örülök, hogy ilyen felkapott lett a topik -
cousin333
addikt
válasz
Foglalt név #61 üzenetére
Egy pár gondolatot hozáfűzné, ha megengeded
.
''A 2500+-os barton helyett mit ajánlanál neki? Mert igazán, közel sem kap akkora teljesítményugrást, mint pl. egy 486dx2-ről egy p2-re váltásnál.''
No igen. Nem vagyunk egyformák, de én is úgy gondolkodom, hogy ha gépfejlesztésre szánok sok tízezer forintot, akkor azonnal érzékelhetővé kell válnia fejlődésnek. Valaki írta, hogy fél évente kell cserélni a gépet. És miből? Ráadásul, hogyha az én elvemet követed, és csak jelentős teljesítmény fölény esetén cserész, akkor nincs okod félévenkénti cserére, mert ennyi idő alatt egyszerűen nem jönnek ki annyival gyorsabb technológiák. Itt egyesek azon elmélkednek, hogy s939-ről érdemes-e váltani AM2-re. Egyfelől ez nekem s939 tulajként meg sem fordulna a fejemben. Másfelől még élnek köztünk olyanok (mint pl. én), akinek nemhogy s939-ese, de még s754-e sincsen. Én, ha most váltanék, akkor AM2-t vennék a jövőtállóság miatt. Amire nagyobb szükségem is van, mint egyeseknek, lévén, hogy a mostani gépemet (alaplap+proci) 3,5 éve vettem.
''Akár s939, akár am2 fronton egy x2 lenne ami valóban érdemessé tenné a váltást.''
Egyfelől egy gyorsabb (pl. ''sima'' 3800+-as) egymagos is jelentősen gyorsabb (órajel, architektúra, utasításkészletek... miatt), mint a 2500+-os Barton (az én 2100+-osomnál meg pláne), másrészt a váltásnak több oka is lehet. Például az én esetemben (de még a Bartonnál is) ott van a fogyasztás/hőtermelés problémaköre. Nyáron a procim olyan, mint a kazán, emiatt vissza is vettem az órajelet, amitől csak még lassabb lett. Ezzel szemben az új procik s939, de még inkább az AM2 kisebb fogyasztást és automatikus órajel szabályozást kínálnak. Nem hátrány, ha a nagy teljesítményt alacsony fogyasztás (és zajszint) mellett nyújtják.
''Kérdés szüksége van-e rá? Ami kihasználhatná, pl. egy matlab, az nem hajlandó, a játékok még szintén gyerekcipőben járnak ezen a téren.''
Azért ha valaki kicsit komolyabban használja a gépét (és ez nem jelenti azt, hogy orrba-szájba renderel), az már ma is komoly előnyt élvezhet néhány programban, és a közeli jövőben gyorsan elterjedhetnek a multithread alkalmazások. De ma is elegendő 2 egyszálú programot futtatni, hogy előjöjjön a különbség. Nem a Word+Winamp kombinációra gondolok, hanem pl egy spyware keresés (Ad-Aware), víruskeresés, HDTV videók/trailerek.
Játékok (pl. Quake 4), tömörítők (WinRAR 3.60), lejátszók/encoderek (DivX), renderelő és konvertáló progik. Ezekből mind lehet találni példát kétmagra optimalizált programokra. És egyre több program új verziója tartalmazza ezt az opciót (vagy patch formában jön ki).
''A 2*512 ramot, ha lecsereli bukik rajta és feltételezem szinte 0 előnyét látja.''
Na igen, ez egy kritikus pont. 2GB ma még sok embernek felesleges (és drága). Ha meg csak 1GB-ot vesz, akkor milyen leosztásban? 1x1GB-vel elveszik a dual channel - amúgy nem túl nagy, de létező - sebességelőnye. 2x512MB-al bővítéskor lehetnek problémák.
Amúgy ez meg a csere járulékos vesztesége, a szükséges rossz. De akkor meg már AM2, mert a DDR2 memóriákkal tovább húzza (persze 800MHz ajánlott, ami viszont nem olcsó).
''Ha új lapot vesz valószinű vidkártyát is cserélnie kell. Abból akkor már megéri pci-e-t nézni, mert ott legalább nyer valamit, hiszen az agp-s verziók drágábbak.''
Inkább fordítva. Mivel az új kártyák szinte csak PCI-E-re jönnek ki, és olcsóbbak is, mint AGP-s társaik, ráadásul az újabb chipsetek inkább a PCI-E-t preferálják (1-2 öszvér megoldást kivéve, lásd AsRock), ezért annak, aki, ma pl. Athlon XP-ről váltani akar - és a korszellem miatt legalább s939-et, de inkább AM2-t vesz - mindenképpen alaplapot kell cserélnie, ami gyakorlatilag egyet jelent a PCI-E-re váltással. Ha meg is tartaná a régi videokártyját, nem tudja, mert nem megy bele a lapba...
''Ennek ellenére én neki is azt mondanám várja meg a vistát, az új játékokat és ráér akkor dönteni, az árak folyton csökkenek, tehát az idő az ő malmára hajtja a vizet.''
A Vista helyére egy aktuális hívószót helyettesítve bármikor elsüthetnéd ezt a mondatot. Az árak mindig csökkenek, mindig fél éven belül kijön valami újabb, valami mindig megváltozik. Ezért azt mondom, hogy - főleg annak, aki ritkán cserél - érdemes megvenniaz aktuális legjobb ár/érték arányú konfigot. Vagy annál kicsit jobbat, drágábbat fél szemmel a jövőre figyelve. Ezzel sosem buksz akkorát, mint hogyha az aktuális csúcshardvert vennéd, még akkor sem, ha hosszú távra (2-3 év) gondolkodsz.
-
KasztP
csendes tag
Gyári hűtő (nem hőcsöves), eddig 2800 a max, ezen win még bebootol, de semmit nem lehet vele csinálni, mert fagyi...2750en csak a melegedés a gond
...aki tud am2-re olcsó és jó vízhűtést, az ne tartsa megában!
[link]
[Szerkesztve] -
rob210
nagyúr
válasz
-=Lord Tom=- #39 üzenetére
Rosszul látod az árak karácsonykor csak felfelé mennek ez több éáves tapasztalat.
Higy nekem mert nagyot fogsz nézni a novemberi árlistákon. -
Vamp
senior tag
Nekem egyik sem szimpatikus. Az a rengeteg marketing szarság amivel bódítják az embert mind2 cég felöl érkezik. Nem azért tornászta fel magát a csúcsra az AMD mert olyan király, meg szép meg jó cég. Meg grat is nekik, hogy belőlünk élnek, és nem érdekük 10% gyorsabb processzort csinálni, mert a piac úgy kívánja. Hol lenne már az emberiség, ha a tudósoknak 1000xes számítási teljesítmény állna rendelkezésére? És különben is, mennyi a ló?
-
Ősember
őstag
mint a mesében ahol a gonosz uralkodot legyözte az ifju vándor
ez a ''kialakult'' dolog elég érdekes... olyan mint valami rossz gyerekkori élmény
és akkor mi van ha azt mondták nagyobb a valodi orajel?
tán nem igaz?
sajnálattal közlöm, hogy ezt ugy hivják marketing. amig az amd nem jeleskedik ebben, nem tudja igazán megszorongatni az intelt. nagyon sok ember azt hiszi nem is létezik más csak intel, mert egyszerüen nem hallottak rola
van egy olyan érzésem hogy te is csak felpattantál az ''utáljuk a nagyobb céget'' feliratu kisbuszra és huligánkodsz
remélem készülödik valaki valami fergeteges teszttel
[Szerkesztve] -
hitman,
őstag
Én nem a marketing miatt gyűlölöm az intelt!
Nekem az egész nem jön be úgy ahogy van de ez főleg a Socket A-s időbe alakult ki amikor még több helyen nyomták az intelt meg arcoskodott a cég,hogy nekik magassabb a valós órajel holott semmmit nem értek vele meg ha bementem egy nagyobb áruházba akkor minden gépbe amit árultak intel proci volt.
És jött a kis hírnevü AMD és évek alatt feltornászta magát a csúcsra.
De ez nem vita téma mert mindenkinek más a szimpatikus! -
Ősember
őstag
elég amd függö-hid szag van
a marketing miatt megutálni egy céget
ha neked tényleg az erös gép kellene, akkor nem mondanál ilyeneket és nem fikáznád a conroe-t. igazábol szerintem te csak égeted itt agyba föbe az intelt, pedig most lényegesen gyorsabb dolgokat árul, mint az amd, persze ez árban is meglátszik.
ezt már csak azért is bátorkodtam ideirni, mert végigolvastam a topikot és láttam, hogy semmilyen am2 eredménnyel nem tudtok szolgálni
akinek még mindig ''sokba kerülne ddr2-re váltani'' annak elöször ajánlom a nemrég elkészült ramos ph tesztet és rájön, hogy nem is kerül többe az a ram, mint a ddr1... sött, talán még olcsobb is -
Vamp
senior tag
Engem akartál elnyomni, királyként
A viccet félretéve a fogyasztói társadalom összességéről beszéltem, illetve arról az alap marketing dologról, hogy a fogyasztóval elhitetik hogy ő választ. Persze mindenen a cég nyer, legyen az egy percdíj a T-.....nál vagy egy csomag az UP*nél. -
hitman,
őstag
Ki a f@szt akartam én elnyomni?
Amúgy igazad van azt pl én is hülyeségnek találom ha valaki azért vesz gépet,hogy a kurv@ tesztekben első legyen meg,hogy everestben sok pontot érjen el.
És sajnos van ilyen ismerősöm aki csak tuning miatt vesz gépet.
Pl.: nekem a fő szempont gépvárárláskor,hogy minden játék teljes grafikán mennyen és hogy a gép AMD legyen!
Mert én is hányok már attól a marketingtől amit az intel csinál ahogy ezt te is emlitetted! -
Vamp
senior tag
Azért ha ép ésszel végiggondolod amit mondtál, rájössz hogy nem így van. TE döntöd el hogy mit veszel meg, és ha vannak ész érveid, bizony inkább nem veszed meg. A gyártó nem dönt helyetted, csak felkínál egy lehetőséget, felmutat egy alternatívát, melynek legcsábítóbb velejárója, hogy időben később jelenik meg egy korábbi terméknél. Erre jön még a kiváló marketing (lásd Intel), TE pedig megveszed az újat, mert neked azt mondták, a tied elavult.
Miért nem lehet észrevenni, hogy a gyártó hosszú távon kizárólag a saját érdekeit tartja szem előtt?
Szvsz a számítástechnikában korántsem olyan mértékű az elavulás, mint amilyennek egyesek képzelik. Hiába a k*rvagyors Conroe és társai, ha egyszer nagyon kevés ember van a földön, aki ki tudja használni a számítási teljesítményt, a többinek bőven elég a 2 éves hardver, bármit is mondasz. Képesnek kell lenni kompromisszumot kötni teljesítmény és sebesség között, fel kell ismerni, hogy ami ma folyik, az nem több puszta parasztvakításnál meg milliárdos marketinggépezet zakatolásánál.
Élj úgy mint a király, legalábbis próbálj meg, elnyomni nem fogsz senkit, mert TÉGED nyomnak el. -
dnelb
veterán
Hello!Vki leírná részletesen,hogy az ASUS A8N-E alaplap BIOS-ban hol találom a memória időzítéseket?Mert nem találom
-
törölt tag
A PCI már elég régóta 2.3 környékén jár. (Sőt létezik a 3.0 is.) A PCI-E amire gondolsz ugyan azt az elvet fogja követni, mint a sima PCI: a foglalat nem változik, csak a szolgáltatások köre és a sebesség. A régi eszközök ugyan úgy tudják majd használni, mint az újak.
Hogy lesznek-e 65nm-es s939-es procik? Nagyon kicsi az esélye: [link]
hitman,: A nyers erővel az a probléma, hogy csak szintetikus tesztekben tudod kimutatni, és csak ott feszíthetsz vele. A valós teljesítmény másabb ennél. De ha neked a legnagyobb nyers vagy valós teljesítmény kell: [link]. Válassz.
A fejleszthetőség pedig nagyon is fontos, hacsak nem szakadt rá egy bank az emberre (esetleg apuka jó nagy pénztárcája).
Amit sokan elfelejtenek: a fejlesztések nem csak és kizárólag a teljesítmény irányába zajlanak. Legalább ennyire fontos a fajlagos fogyasztás csökkentése (vagy legalábbis szinten tartása). És itt bizony a DDR2 köröket ver a DDR(1)-re. A DDR2 maga nem lassú, csak más megközelítést igényel, mint a DDR(1). Az intelnek is közel két évébe tellett, mire a DDR2-es rendszerei igazán beértek. -
hitman,
őstag
válasz
Foglalt név #61 üzenetére
Én is azt mondanám neki,hogy most várni kell!
A 939 az jó de már régi az AM2 az úgy ahogy van szar,ezért érdemes várnija az Am3-ra és egy 4magos procira. -
Foglalt név
addikt
Világos. De a piacot ettől még nem mi alakítjuk. Pl nézd meg az elötted szólót. A 2500+-os barton helyett mit ajánlanál neki? Mert igazán, közel sem kap akkora teljesítményugrást, mint pl. egy 486dx2-ről egy p2-re váltásnál. Akár s939, akár am2 fronton egy x2 lenne ami valóban érdemessé tenné a váltást. Kérdés szüksége van-e rá? Ami kihasználhatná, pl. egy matlab, az nem hajlandó, a játékok még szintén gyerekcipőben járnak ezen a téren. A 2*512 ramot, ha lecsereli bukik rajta és feltételezem szinte 0 előnyét látja. Ha új lapot vesz valószinű vidkártyát is cserélnie kell. Abból akkor már megéri pci-e-t nézni, mert ott legalább nyer valamit, hiszen az agp-s verziók drágábbak. Ennek ellenére én neki is azt mondanám várja meg a vistát, az új játékokat és ráér akkor dönteni, az árak folyton csökkenek, tehát az idő az ő malmára hajtja a vizet.
-
hitman,
őstag
válasz
Foglalt név #58 üzenetére
De ez a ph,itt több olyan embernek kéne lenni akit meghat ez a dolog.
Vagy nincs igazam? -
Sonny C.
tag
Sziasztok! Én is most állok egy nagyobb csere előtt alaplap+proci+ram. Jelenleg egy 2500-ös Bartonom van. A hozzászólások alapján inkább egy 939-es procit éri meg venni mint egy AM2-t? A ramokat is cserélnem kellene szerintetek, jelenleg 2x512 Geil DDR 400-s van a gépban. Köszönöm előre is a segítséget!
-
Foglalt név
addikt
Én is, hogy van vlmi hobbid. Csak picit a fórum már nem arról szól, ami a címe. AM2-es eredményeket nem láttunk. Addig találgatás melyik a jobb. Az viszont, hogy az átlag felhasználonak egy régebbi és nem olcsóbb platform érné meg badarság. Mert valljuk meg őszintén kevesek vesznek gépet tuningpotenciál alapján. Megértelek, mert néha jó játszani vele, hogy megy a 7900gt 700-on, de azért egy normális társaságban viszonylag keveseket hat ez meg. Szerencsére
-
hitman,
őstag
válasz
Foglalt név #56 üzenetére
Örülök ha jól érzed megad.
-
miccur
aktív tag
válasz
#65675776 #41 üzenetére
A véleményem a dologról-! röviden az AM2 még nem az igazi és már nem is lesz az AM3 majd jön a Conroe szép de minek a 939 4400+X2-m meg böven jó még ! A fent nevezett architekturák még teljesen feleslegesssek ,nincs progi ami olyan nagyon kihasználná , sem játék sem alkalmazás programok, kevés video vágó és tömöritő ami kihasználja , nálam max 2x40% megy duál támogatott video vágo progiban ,ha 3-4 efektet teszek a vágolapra-! sem térdel le , nekem személy szerint ez is elég!!! majd 2008-ban újra meglátjuk .
Üdv: Mindenkinek
és nem vagyok átlag ember ! Csak nem élvezek el a gondolattol hogy az aktuális csúcs legyen a gépemben!
-
Foglalt név
addikt
De azt Te is érzed, hogy ez a sületlenség max. marketing szövegnek megy el.
A 2200+-os itthoni athlon, amit ha jól emlékszem legalább 3 éve vettem teljesen jól kiszolgál. Az x2 után sem érzem, hogy akkora lenne a visszalépés. Egyedül a dc, ami néha hiányzik belőle, de különben nem érzem a teljesítmény hiányát. Ahogy szerintem a felhasználok 85%.
Kiegészítésnek. Az x2-t nyár elején eladtam 60ért, mert úgysem használom az uborkaszezonban. Most kb. 40-ért tudok hasonlót szerezni. De biztosan nem veszek 939-et, mert am2-be olcsóbb a ram, és szélesebb palettáról választhatok, emellett ha jön egy újdonság arra fog megjelenni. Tehát aki újat vesz, szerintem egyértelmű, hogy a frissebbet választja.
[Szerkesztve] -
rollins
őstag
válasz
Motion_Blur #37 üzenetére
Az am2 amit összeraktál a tied? Ha lenne pénzem kipróbálnám, csakhát ezek a foglalatváltások lehúzzák az embert, régebbit meg áron alul lehet eladni. Szval nehéz ügy.
[Szerkesztve] -
slayer006
addikt
válasz
Foglalt név #48 üzenetére
otthon Monica Bellucci várna rád
ha a nyers erőt nézed, akkor inkább a Pa-Dö-Dö -
hitman,
őstag
válasz
Foglalt név #48 üzenetére
De nem csak azt árulnának mert nem tudná mindenki megvenni.
És gondolkodjál mielőtt hülyeséget írnál! -
LSL1337
őstag
pff vanak itt ,,érdekes dolgok''
s939-es tuninglapoks okkal elérhetőbben én 2x1G kingmax superramot vettem 42ért
ddr440-en 2,5-3-3-5-1T
egy ddr2-800 van vagy 60e
az alaplapok is drágábban nicns kiforrt tuninglap (60-70 körül már van egy fasza DFI lap (csak vki elejebb írta hogy még nincs dfi am2-es lap)
nézegettem olvasgattam véleményeket MSI k9n platinume gész szimpi de a bordája nagyon meglegszik, könnyen megfagyhat:S ráadásul egy fasza cooelr rá se megy max hogy föléteszek egy ventit...
tehát ram drágább alaplap drágább még
procik már pont egy árban vannak, van ahol az egyik van ahol a másik olcsóbb 1 ezressel
s939ről semmi értelme váltani AM2-re de ezt mindenki tudja de aki 478-ról 754-ről vált az nyilván nem fog venni s939-et
az meg hogy az 5000+ 2,8Ghz télelg semmit sem jelent
aki am2-t vagy 939-et vesz az úgysem fog venni 5000+-t bár már 90k körül kapni...
szerintem tökéeltesen ki lehet ,,húzni'' am3-ig nem is kell ddr2-t venni ami semmivel sem vagy alig gyorsabb a ddr400-nál
van a 939es lapod vmi közepes tuningdeszka veszelbele karácsony környékén egy 4200+-t amit ha szerencséd van 4800+-ig elhuzigálod, veszel egy dx10-es karit és minden perfect, várjuk am3
akineksokpénzevan az már vett core2-t
más:
láttam itt előjött a PCI 2.0
az még nagyon messze van és a PCI2-es karik valószínűleg belemennek majd a sima pci slotba is én így tudom
dx10nek pedig semmi köze a platformhoz
65nm az mondjuk lehet egy érv am2 melett de szerintem 939-re is kéne kijönni 65nm-el prociknak...
de szerintem nehéz lesz szerezni és elég drága is lesz a kiforott 90nm-el szemben, nyilvánvaló hogy kevésbé fog melegedni és nagyobb órajelet bír el remélem nem csak AM2-re lesz biztosra nem hiszen hogy akárki is tudhatja
az MAD árcsökkenés elött is sokan ,,tudni vélték'' hogy csak az am2es procik fognak árcsökkenni és mégis 939is árzuhant..
amúgy 3600+ egy közepes tuninglappal jó alternatíva lehet mert ugyan az mint a 3800+ csak 2x512es cache helyett 2x256, és a tesztekben ez nem volt oylan nagy hátráyn tuningolni pedig ugyan úgy lehet, tehát ha kifogsz egy fasza példányt akkor nagyon jól jártál vele
3800+x2-vel találkozni 37k-ért
4200-al 47k-ért
4600, 4800, 5000 ezek is 60 70 80 körül vannak plusz miniusz pár ezer, de heti egy két ezerrel ezek is folyamatosan csökkennek kérdés hogy meddig -
hitman,
őstag
válasz
Motion_Blur #47 üzenetére
Igazad lenne ha nem gépről lenne szó.
Mivel itt nagyon gyorsan fejlődik minden és hiába van egy olyan rendszer amit jól lehet fejleszteni egy kis idő műlva jön új és akkor kénytelen az ember megvenni mert az övé elavult lesz. -
hitman,
őstag
válasz
Motion_Blur #44 üzenetére
És szerinted egy gépben akkor mit kell nézni ha nem a nyers erőt?
A szinét..... -
törölt tag
Vannak, de nagyon kevés. Az utóbbi 3-4 évben elvétve jelent meg igazán jó játék, a többsége egykaptafa. Nekem nem fogsz tudni eladni egy játékot annyival, hogy ebben iylen meg olyan új effektek vannak és úgy néz ki, hogy beszarsz. Márpedig manapság ez a trend a játékfejlesztésben, semmi valódi innováció, ami a játékot magát érintené. (Talán a Cellfactor-ban lesz ilyesmi.)
''Gépet max fél évre érdemes vásárolni.''
Egyébként azt nem ártana figyelembe venni az ilyen kijelentések megtételekor, hogy az átlag ember 2-3 évente vagy még ritkábban cserél gépet. A PH! közössége és a hasonszőrűek az összes felhasználó kevesebb mint 5%-át teszik ki. -
hitman,
őstag
válasz
Motion_Blur #37 üzenetére
De itt nem csak arról van szó,hogy melyiket éri megvenni hanem,hogy melyik a jobb!
És a 939 az jobb teljesitmény szempontból. -
-=Lord Tom=-
senior tag
Én mindig a költséghatékony megoldásokat keresem (Nem leszólni a mostani celeronomat, mert az egy hosszú történet hogy, hogy jutottam hozzá...) De ha én váltok majd gépet talán karácsony táján akkor sztem ez lesz nekem az ideális: Abit KN9, X2 3600+, inno7600GST, és egy giga (2x512) olcsó ram (kingmax superram, mondjuk 12kért darabja) szerintem ennyiért ennél jobbat nem lehet találni...(és X2 3600+ nem lesz s939re...pedig nagyon megér sztem 32k-t(és karácsonyra még olcsóbb lesz, sztem...)
-
Motion_Blur
félisten
''Gépet max fél évre érdemes vásárolni.''
Igen? És mégis miből?
Szerintem az átlagnak úgy 1,5-2 évente érdemes platformot váltania (ez az ésszerű és a gazdaságos). És aki most vált mondjuk PCIe-re (Socket A-ról, vagy S478-ról), annak teljesen egyértelmű, hogy AM2 kell, vagy ha megengedheti magának, akkor Core 2 Duo. -
törölt tag
Nem álltam meg a fejlődésben. Vagy ezt a kijelentésed arra alapozod, hogy nem cserélem egy-két havonta az egész konfigom? (Ami szerintem egy nagy baromság.) Ez nem megállás a fejlődésben. Erős géppel nem művészet jó eredményeket elérni, arra a hülye is képes. (Nekem jelen pillanatban bőven elég a gépem teljesítménye, pedig aránylag sokat tömörítek pl videot. A játékok mai nemzedéke 99%-ban csak 3D orgia (nagyrésze még annak is szánalmas), élményt nem ad szinte egyik sem, hangulatuk ~0.)
Az inkább az, hogy valaki tagadja a fejődés szükségességét. Márpedig az AM2 ilyen szintű leszólása, amit Te megtettél, az a fejlődés értelmét kérdőjelezi meg. -
rob210
nagyúr
Én már több emberrel is találkoztam.
De az a baj hogy abban igazad van az eredményeik alul maradnak.
Ennek ellenére én minden AM2-tulajt kérek, hogy ossza meg velünk eredményeit.
A többiek okulásának céljából.
Jó lenne ha mindenki eldönthetné a tesztek alapján, hogy mi éri meg neki -
rob210
nagyúr
Na látom kezd alakulni a topik.
Viszont még mindíg nem a címről szólunk.
Hol vannak a megszálott AM2-es fanok akik dobálják a bizonyító erejű linkeket képeket. -
dbius
veterán
válasz
markastor #29 üzenetére
AM3-mas procik már a ddr3-mat IS fogják támogatni, a ddr2 mellett. viszont am2-es lapban ugye nem lehet majd ddr3-mas memóriát használni.
Jelenleg én is azon a véleményen vagyok, akik a 939-es rendszer mellett kardoskodnak. Ugyanis akinek jelenleg egy válogatott, ütős 939 rendszere van, teljesen felesleges am2-re váltani... Jelenleg ugyanis nincs semmi plussz teljesítmény am2-ben, ami miatt megérné a teljes konfigot cserélni. Később valszeg lesz, de akkorára már simán kint lesznek az intel 4 magos procik is, meg lehet, hogy am3 is....
Sztem jelenleg vagy kóróra érdemes váltani 939-ről, vagy megtartani a 939-et.... aki nem vált kóróra, annak meg érdemes megvárni am3-mat, vagy a 4 magos amd procikat (2008 elején kerülnek piacra)
Valaki említette, hogy am2-ben 2800 mhz a legnagyobb gyári órajel. Ez való igaz, de sztem nem ez számít.... válogatott 939 procik simán mennek 3giga környékén és afelett is, stabilan.
[Szerkesztve] -
rob210
nagyúr
Egyébbként még egy kérdés felmerült bennem így kora reggel.
Fejlesztik ugye a dx10-es kártyákat.
A kérdés csak az vajon milyen foglalatra, mert erről még nem hallottam híreket.
Aztán ha esetleg lecserélik a foglalattípust akkor az AM2-es lapokat még is csak le kell majd cserélni ha fogadják az AM3-at ha nem.
Ha marad a pci-e akkor persze ez a felvetés csak egy kósza agyszülemény.
De hát láttunk mi már foglalatváltást egy párat -
rob210
nagyúr
válasz
EQMontoya #23 üzenetére
Na pont ez az amiért nyitottam ezt a topikot.
Mindenki mondja el a véleményét és vonjuk le a következtetéseket.
Az én állás pontom az, hogy egyenlőre 939-ben gondolkodom a vásárlóimnak is ilyen rendszert építek.
Igaz a figyelmüket fel is hívom rá, hogy van újabb rendszer, de azt is elmondom, hogy milyen hátrányokkal jár melyik rendszer.
Ezért gondoltam azt, hogy Lesz olyan ember aki AM2-párt lesz olyan aki 939-es.
Én meg meghalgatom a tapasztalatokat és áttérek AM2-re ha már midenki azt mondja, hogy jó.
Vagy ha elhúzódna a dolog akkor már AM3-ra
Tehát itt nem az egymás fikázása hanem sokkal inkább egymás meggyőzése a cél -
EQMontoya
veterán
válasz
#65675776 #17 üzenetére
Nem csak a perspektivával van a baj. ddr2 olcsóbb lényegesen olcsóbb (800as bordás vitesta 50 körül 1g), nforce5 is többet tud. tuning potenciálban csak sejtéseim vannak, hogy az am2 lesz a nyerő, mert a 939-es acrhitektúrában a legmagasabb órajelü proci 2600mhz-es, az am2 esetén 2800mhz-es.
arról nem is beszélve, hogy ma már tényleg nem rédemes 939-es lapot venni. Szal a 939-nek most kicsit olyan érzete van, mint hónapokkal ezelőtt az ati x800 szériának. Nyers erőben nagyon komoly, és árban is jó, de 1-2 év múlva a technológiai hiányosságok nem fog rajta elfutni minden. -
hitman,
őstag
válasz
Motion_Blur #21 üzenetére
Az lenne a csoda ha lenne vele valami....
De nem hiszem,hogy úgy teljesit mint egy 939-es? -
hitman,
őstag
válasz
Motion_Blur #19 üzenetére
Még nem!
Szerintem még nincs teljesen kiforva a dolog.
pl nincs is normális AM2-es alaplap (mert még a DFI nem csinált)
Pont ezt írjuk ebben a topikban,hogy még jobb a 939 és aki rövid távra gondolkodik és a legtöbb ember rövid távra gondolkodik ha gépről van szó ez nem olyan mint egy kocsivásárlás...
[Szerkesztve] -
hitman,
őstag
válasz
#65675776 #17 üzenetére
Igazad van de az majd akkor lesz!
Most még a 939-es a jobb.
Azt elismerem,hogy ez nem lesz így az idő végezetéig de mi a máról beszélünk és most még jobb a 939 és kész.
Nem akartam kötözködni de az ilyen mondat mellet nem mehetek el szó nélkül:
''Persze ha gondoljátok megálhattok a fejlődésben, akár el is utasíthatjátok azt...''
Én úgy látom,hogy inkább te álltál meg a fejlődésbe nem pedig Rob210 kollegám és én... -
törölt tag
Szerintem már egy fél év múlva is más lesz a helyzet. Akkor jönnek ugye a 65nm-es K8-ak, ha minden igaz csak AM2-re és Socket F-re. És egy csapásra teljesen elavult lesz az s939 (nem teljesítményileg, de akkor már háron belül sem lesz esélye a legjobbnak lenni, bár már most sem az). Aztán jövő év közepén ha minden igaz K8L, ami megint nem lesz s939-re. Az AM3 még messze van. De ugye az AM3-as procik mennek majd AM2-ben is, úgyhogy nem értem mi bajotok az AM2-vel. Sokkal perspektivikusabb, mint az s939.
És akkor meg meg lesztek sértődve, ha valaki azt mondja: ''Adjunk a sok ddr''1-es hü***nek!''
Persze ha gondoljátok megálhattok a fejlődésben, akár el is utasíthatjátok azt... -
Soak
veterán
válasz
Motion_Blur #14 üzenetére
700 körül
-
rob210
nagyúr
Én is ezen a véleményen vagyok.
Ezt a konfigot pont azért hozta ki amiért anno a 754-et is.
Hogy a felhasználók kiteszteljék nekik az újításokat.
A hibákból tanulva meg egy ütős gépet tudjanak összehozni.
Ami lássuk be nem hülyeség.
Remélem AM3-ugyan ugy odaver majd mindennek mint anno a 939-es technológia. -
hitman,
őstag
Eséllye sincs az AM2-nek most még.
Később meg mire elérné a szintet az AM2 akkor meg már meglesz az AM3-rom.
Úgyhogy ez egy nagy balfogás volt az AMD részéről.....
De attól még AMD 4ever! -
MooN00
aktív tag
Mutassuk meg az AM2 -es prociknak, hogy ''Ki az úr a háznál'' !!!
-
Soak
veterán
Jihááá , jó topic csak idővl lemaradunk nagyon
, de Up neki, én is össze szedem a kis drágaszágaim
-
rob210
nagyúr
Sziasztok.
Több forumban is jelen vagyok és ugy gondoltam ideje lenne egy ilyen topiknak, mert sokan szokták beírni 939-es topikokba az AM2 es véleményüket.
Na itt meg akkor mehetne a fight.
No meg sok-sok embert át lehetne csábítani AM2-re már ha megéri.
Lehet lökni a bizonyító linkeket képeket eredményeket hát kezdjük el
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- World of Tanks - MMO
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xbox Series X|S
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Subaru topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen routert?
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- Intel Core i5-14500 14-Core 2.6GHz LGA1700 (24M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- Intel Core i5-8600K 6-Core 3.6GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.30 GHz) Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel core I7 8700k
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 6700K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 12 / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 100% akku
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest