- Mini PC
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Monitortrió a Samsungtól, köztük egy 500 Hz-es QD-OLED-del
- OLED TV topic
- Milyen videókártyát?
- Megjöttek a Corsair Nautilus RS LCD sorozatú, készre szerelt vízhűtései
- AMD FX
- Vezetékes FEJhallgatók
- HDD probléma (nem adatmentés)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZoFe
tag
ez szép elmélet..csakhogy az AM2be belemegy az AM3as proci..
és milyen hibákra is gondolsz? amit ne tudnának biosfrissitéssel orvosolni?
nekemm inkább ugy tünik a 939en tesztelgettek..nemhiába nem jött ki belöle sempron pl
ja..és milyen uj technoligiákra gondolsz ami az am3ban fog debütálni
[Szerkesztve] -
Foglalt név
addikt
-
dbius
veterán
Tény, hogy müxik, nem csupán nekem
Sajnos egyenlőre ez van, és legalább van, hogy mit és hogyan érdemes felrakni, hogy minél kisebb esélye legyen bármilyen ''bugnak''
Az is igaz, hogy van, akiknek mindezen hotfixek nélkül is problémamentesen müxik a gépe, de az ördög ugye soha nem alszik...
dbius -
rob210
nagyúr
Hát tudod Zoli nekem egy bajom van az időtállósággal.
Szerinted ha kijön az AM3-és az jó lesz már pedig ugy néz ki hogy a felmért hibákat a tervezők már orvosolni fogják benne, akkor szerinted mitől lesz ez időtálló.??
Én azt mondom, hogy jó cuccok ezek az AM2-es gépek csak kifejezetten tesztelésre vannak kitalálva.
AZ új technológiát tesztelik benne amit majd az AM3-ban fognak kihozni tökéletesítve.
Azaz szerintem nem véletlen az AM2-es motyók hiányossága azaz hogy kevés van belőllük. -
-
luci
aktív tag
hi neketek mennyit megy a 3500+ os am2 -es A64?
-
Zoli329
addikt
Csak az időtállóság miatt vettem am2-es lapot, hogy ne kelljen majd megint mindent cserélni. Most még értek vmit a régi cuccaim
egyébként nem jobb a 939nél sőt inkább kiforratlanabb. De majdcsak jó lesz (talán mire jön az am3). Esetleg a DFI frankó lehet, arra kiváncsi lennék. De lehet veszek majd egyet csak kicsit drága így első ránézésre. Mondjuk egy Asus hasonló kategóriára is ráver +12ezret
-
Zoli329
addikt
-
ZoFe
tag
válasz
Mr white #363 üzenetére
dehogy tudsz többöl válogatni 5-10K különbség nem olyan sok (ennyit sporolhatsz a ramokkal) és azért idötállobb mert az AM2 foglalat még marad pár évig mig a 939 szépen meg fog szünni, az energiahasználata is jobb a AM2nek és az AM2ben vannak jol huzhato sempronok olcsért
-
Mr white
csendes tag
hi all
nos én most akarom lecserélni az elavul redszerem és szerintem jobban megéri egy
stabbilab kiforrotabb 939-es redszert veni ami kb ugyananyiba kerül mint egy AM2-es söt mivel ramokat nemkell vegyek egy joval erösebb 939es redszert tudok csinálni amihez sokkal több és jobb termék közül tudok válogatni és mint a teszetkből kiderül semivel sem jobb vagy gyorsabb egy AM2-es system söt mint montam a ramok helyet tudok veni egy eröseb pocit vagy bármit
ami pedig az idötáloságot illeti ha én most 200ezrből össze dobok egy erösnek mondhato gépet akkor az 1-1.5 évig kikell hogy birjon, és nemértem hogy mimiatt lenne időtállobb egy AM2-es redszer a ramokmiat az meg kitérdekal ha most nemkel rákölcsk, meg hogy az AM2-es alapba bele menek malyd az új procik de ki akar malyd egy új proceszort beleteni a régi koszos alaplapba, meg ha már uj proci akkor új alaplap (söt nincsis nagy választék AM2-es lapokbol) ugy hogy az AM2-es redszert ugyan ugy kilehet malyd dobni anyi hogy
a ramjaid amire most nem költötél meg maradnak amik most még nemis olyan olcsok -
Zoli329
addikt
Everest memóriatesztek:
Olvasás:
[link]
Írás:
[link]
Másolás:
[link]
Késleltet:
[link]
Egész jó eredményeket értem el, ahhoz képest, hogy csak 2.4-en ment a cpu-m 1.34V-alSzépen csendben 42fokon terhelve. Memóriák is csak 1.8V-on mentek. Szóval gazdaságos és jó eredmények. Nem igazán érte meg feljebb tuningolni a dolgokat, így a memóriáim 800Mhz-en 1T-vel CL4-el mentek. A memória késleltetés eredmény kicsit azért meglepett
mégse rossz a ddr2?
-
rob210
nagyúr
Úgy látom Zoli, hogy az ígért eredmények elmaradnak
-
ela
tag
Sziasztok !.
Segítségeteket kérem .
Az AM2-es alaplapom hűtőrögzítökeretének letörött az egyik pöcke a kettő közül.
Van valakinek felesleges ?
Köszi:
ela -
rob5
aktív tag
Ez így van megerősíthetlek, az x2 topicba ép most tettem képet 2700mhz viszi 1,45-1,48 között mostmár a gép .
Csak a driver és az optimizer van fenn kihagytam a különböző registry módosítást és a ms hotfixet (ami mellesleg csak angol xp hoztak ki ill még németet is találtam) -
rob5
aktív tag
Rob210 ha megkérlek megnéznéd nekem , hogy a super pi mindkét magon inditva műkszik tökéletesen szerintem ez a dual hotfix, meg optimizer szarok zavarnak be.
A gép egyszerüen kikapcsolja magát occt, minden szar amik jobban fűtenek és jobban terhelik a procit lefut ezt mostmár nem értem.
A sp2004 ( egy óráig futtatam jelenleg) egy pontos progi a sandin tapasztaltam a super pi még 2900lefutott mig a sp 2800 engedte itt volt stabil.
Mi a fene lehet ez?
[Szerkesztve] -
rob5
aktív tag
Igen , most feltettem a 1.5xe változatot, az fut faszán egyenlőre egy magon, mi ez az anomália majd rájövök valahogy.
Az sp 2004 fut mint ökör játékok is csak a pi szarozik, a feladatkezelőben nézve olyan mintha kikapcsolná magát néha fut/nem fut között váltakozik.
Azt hozzá kell tennem ez a régi rendszerem lementett pi je volt amin még a sandit tesztelgettem, szerintem valami fájlsérülés lehetett. -
rob5
aktív tag
Előfordulhat hogy összefossa a rendszer magát mivel még alapon sem fut le a két super pi ?
Valami összeakad win alatt ha mindkét magon elinditom, gépet is lekapcsolja egy idő után a táp nem lehet a ludas szerintem 450 cooler master real power.
[Szerkesztve] -
Zoli329
addikt
Én már írtam eredményeket. És egész jókat, ahhoz képest, hogy csak 2.4-en járattam. A maradék 2 progival igaz még adós maradtam de ami késik, nem múlik.
Az alaplapom (Nforce 570) azt hiszem kicseréltetem gariba vmi 590esre mert extra instabil és kényes. Kiforrott AM2? Háááát... Egyébként jó. Csak a hülye nyűgjei... -
rob5
aktív tag
Na ismét feljebb egy kicsit 2700mhz 1,52volton filmeket tömörítettem , játszottam, 3dmarkok, super pi, semmi hiba az orthos fél óra után dobott egy hibát, valószinűleg így használom majd amiket én használok egyik alkalmazás sem izzasztja majd meg ennyire.
Vízet neki csak ez lehet a következő lépés -
rob5
aktív tag
Hát igen a minőségi ámbár nem olcsó alkatrészek egy kicsit segíthetnek, de hát hozott anyaggal próbálja meg mindenki kihozni a legjobb eredményt, nálam ezek az eredmények már nagyon is jónak mondhatóak. Egy kis tákolgatás mindig segíthet, kérdés meri -e válalni valaki, de ezt már az asrock topicban mondtam anno.
-
rob210
nagyúr
Jól látod a sandiegot nekem már kenterbeveri minden alkalmazásban ezt ki merem jelenteni most hogy már volt időm mindent csinálni vele azaz kitesztelni.
A szintetikus teszetek meg csak a szememet gyönyörködtetik, mert lássuk be X23800+ al az everest 8930as olvasási értéke nem egy rossz eredmény -
rob5
aktív tag
Na itt tartok jelenleg, a g-power hűtője visszakerült 1850rpm -en használom , ja újrapasztáztam rob ahogy javasoltad ez is segített egy pár celsiust.
[link]
A asrock lapocska VID3 moddolva (max fesz 1,58 amit tudnák adni neki, mostmár) , hát sajnos az adaták nagyon hiányoznak pedig vízzel és egy jó adata rammal lehetne ezt húzni rendesen a proci bírná.
Mostmár annyira nem vagyok elkenődve féltem hogy hiányozni fog a san diego , de hát ég és föld a két proci akárhogy is nézem.
Gratula az egy éveseknek!!!
[Szerkesztve] -
rob210
nagyúr
Ma vagyok egy éves a Prohardveren
-
válasz
_cirmos_ #325 üzenetére
nálam is az olcsóság volt az egyik szempont
amit én vettem: kingmax ddr2/667, nem találtam olcsóbbat, emellett bírja ugy néz ki cl4-ben a 800mhz-et!
alaplap: ULI chipset? van asrock(ezt vettem én) és MSI, amit igy hirtelen láttam, s a 20-25% tuning simán bennevan bármely lap esetén! Az am2 is mára kiforrott, hiszen azért május óta eltelt kis idő ;) (nforce550et nem vennék, amig ki nem derül h tényleg mesterségesen antituning chipset-e)
ami még szóba jöhetne, az a via kt890, rosszakat arról sem olvasni -
_cirmos_
őstag
válasz
#65675776 #324 üzenetére
remek, akkor nyugodtan vehetek olcsó ramokat, a mennyiség bőven ellensúlyozni fogja az alacsonyabb órajelből fakadó teljesítménycsökkenést.
láttam az nf4-es am2 lapokat, de vajon mennyire írható a rossz tuningolhatóság és a ramokkal szembeni finnyásság a csipszet rovására? nem lehet hogy az imc változtatása van ilyen hatással az am2 rendszerekre? -
Peace
nagyúr
Látom megy itt a harc rendesen.
Bár még bőven nem tervezek gépcserét, azért fél szemmel követem a hardware piac fejlődését. Az az igazság, hogy dupla magos procira nincs szükségem, hisz nem használják ki a játékok. De felmerült bennem a kérdés miért ne vennék inkább majd egy s939-es 4800+-t, minthogy lecseréljem a lapot és ramokat is egy AM2-es x2-re?
Miben jelentene előnyt, mikor összes tesztben szinte fej-fej mellett állnak? De persze a helyzet még bőven változhat. Upgrade akkor lesz, mikor elérhetővé válnak a dx10-es karik. Akkor majd újra elgondolkodok a kérdésen. De azért ti is hozzászólhattok ehhez a felvetéshez ha van kedvetek.
-
_cirmos_
őstag
segítsetek!
most tervezek gépet venni, és rögtön am2-re gondoltam, de nekem nagyon úgy tűnik, hogy kiforratlan, gázos a platform. a terv a következő:
- x2 3600+ vagy 3800+
- 2*1gb memória
- 7600gt
a lapra nem szeretnék egy vagyont költeni, és mindenképpen passzív hűtés kéne a csipszeten. a procit sem alapon hajtanám, egy laza 20%-os tuningnak bele kéne férnie, tehát 2400-2500mhz környékén már boldog lennék.
ami az am2-ről nekem eddig kiderült: alig vannak lapok, arról a kevésről is alig találni review-t vagy tapasztalatot. nf590 drága, 570 pedig teljesen tuningellenes (550-ről nem olvastam), és mindegyik nagyon forrófejű. ati csipszetes lap ritka mint a fehér holló, és az ára sem túl baráti.
ramok terén a platform nagyon válagatós, és ha jól olvastam akkor az x2+2*1gb sem egy egyszerű eset.
ami a s939 mellett szól, hogy egy kiforrt platform, sok csipszettel és lappal (bár az nf4 ugyan olyan melegedős), bár talán kevésbé időtálló mint az am2.
ráadásul van egy elég nagy szürke folt számomra a tuningot illetően: hogyan viszonyul a K8 az asszimetrukis memória-beállításokhoz? mert az a 2*1gb noname ddr400 vagy ddr2 667 lesz, tehát kevés az esély hogy szinkronban tudom majd hajtani az fsb-vel. lehet a ramokat 1 alá osztani? mekkora teljesítmény veszteséggel jár az aszinkron mód?
egy szó mint száz, melyik platformot kéne választanom? -
rob210
nagyúr
Zoli nézd már meg légyszíves azokat a teszteket amiket én csináltam és azokat futtasd már le köszi
Mert így nincs összehasonlítási alap holnap majd én is megcsinálom ezt a kaki aidát meg a winrart is mert látom te erre vagy rágerjedve.
Meg annyi kérésem lenne, hogy az eredmények mellé tegyél már légyszíves mindíg 2 cpu-z képet köszi -
ttt1
őstag
http://www.kepfeltoltes.hu/view/060908/xcpu_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
[Szerkesztve] -
Zoli329
addikt
Barkácsolok egy kicsit, aztán jövök a reklám után
-
rob210
nagyúr
Zoli 329 merre vagy??
Hol vannak az eredmények?
Azt beszéltük ma leszel
/me el van keseredve./
-
rob5
aktív tag
Hát igen az a fránya államháztartás szűk volt, mint a jelenlegi országkassza.
Elérhető árú tuningramot mit ajánlottál volna?
Én ezekre gondoltam:
- adata extreme edition csak az nem tudtak szerezni
- geil value talán bírná , de olvastam hogy az 1gb nem megy valami jól
''óccsón'' akartam fejleszteni -
dbius
veterán
www.kepfeltoltes.hu szarakodik egy ideje. Nekem pl. opera alatt hiába töltök fel képet meg sem jelenik az oldal a feltöltött linkekkel...
Eddig viszont jó volt.
Firefox alatt megjelenik ugyan a link a feltöltött képhez, de az általad kérdezett hibás link formájában.
Azaz a link működik, csak kézzel az elejére be kell biggyeszteni, hogy: www.kepfeltoltes.hu és utána bemásolni a többit, tehát ennél a linknél ezt: 060907/am2_939_Metabench098_2900Mhzk_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
És voilá, meg lehet nézni a feltöltött képet
Nem tudom miért szarakodik az oldal, de most szerintem is érdemes más ilyen jellegű helyre felpakolni pl. ide: [link] (Soak kolléga
)
Üdv,
dbius
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 9060XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Fotó állvány eladó
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- Új és újszerű 13"-14" Gamer, ultrabook, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest