Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple asztali gépek
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- MILC felhasználók szakmai topikja
- Autós kamerák
- Nagyon nem szokványos módon ment tönkre egy ASML gép Kínában…
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Vezetékes FÜLhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr_Vercetti
őstag
válasz
excalibur36
üzenetére
olyan 50 körül

Egy normális lap, szinten 40-50 hozzá
[Szerkesztve] -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
excalibur36
üzenetére
Sokat, sokba.

-
ftc
nagyúr
Jah a lap egy MSI K9VGM....mivel a HT nem birja 224 felett és vissza se lehet osztani és se plusz feszt sem leeht adni,se memória beállitás....szal igazi stabil kis tuningal lévő lap....227FSB-n az összes adat elszállt a hdd-ről...
-
excalibur36
senior tag
válasz
Mr_Vercetti
üzenetére
szia!
mit tudnak ezek a procik és mennyi be fájnak?
Core 2 E6300/6400. -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Mr_Vercetti
üzenetére
Így pontos.

-
rob210
nagyúr
válasz
Mr_Vercetti
üzenetére
Ezt csak úgy írta

-
Mr_Vercetti
őstag
válasz
excalibur36
üzenetére
Szerintem Intel, és Core 2 E6300/6400.
Vagy ha annyi pénzed nincs, akkor mindenképp AMD, és X2.
[Szerkesztve] -
Mr_Vercetti
őstag
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Ezt rob120-nak akartad írni?

Mert én nem értem
MOD: Ja már értem
[Szerkesztve] -
excalibur36
senior tag
sziasztok!
Muszáj vok platformot váltani, mert elszállt a deszkám(asusp4p800e deluxe)
csak azt nem tom, hohy intel v. amd?
Az amd konfig igy nézne ki: Alaplap: Asus M2N SLI Deluxe
Proci: AM2 3800+
Ram: Kingmax DDR2 2X512/800
VGA: Gigabit Geforce 7300GT
Jó e ez (teljesitmény, megbizhatóság, stabilitás stb.)?
vagy inkább intel, de akkor mit ajánlotok? -
rob210
nagyúr
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
NEm a vízre értette. hanem a két chip közötti árkülömbségre

-
rob210
nagyúr
válasz
Mr_Vercetti
üzenetére
Ha veszek az meg nem most lesz akkor már nem lesz ilyen rohadt drága.
Meg én amúgy is olcsóbban veszem.
ÉS azért ezzel láttam már kiugróan jó eredményeket 570-essel még nem, meg stabilitási gondok vannak a kisebb verzióju 500 as chippekkel. -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Mr_Vercetti
üzenetére
Nézd, nem éri meg, de ha lenne rá keret én is levizelném.
Meg szerintem te is. 
-
rob210
nagyúr
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Le le stabilabb is sokkal

-
Mr_Vercetti
őstag
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Zalman 9500AM2

Arctic-t nem veszek rá.
[Szerkesztve] -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Mr_Vercetti
üzenetére
AC Freezer 64 Pro?
Lehet hogy a BIOS hibás, talán a következőben már működik rendesen. Egyébként én meg ki is kapcsoltam, mert néha 100%-os terhelés alatt visszavette a fordulatot, csak azt nem értem miért. 
-
rob210
nagyúr
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Nekem meg az Nf4 ultra sem meleg vízzel

a dfi-n
-
rob210
nagyúr
válasz
Mr_Vercetti
üzenetére
ez igaz viszont ha lapot veszek majd akkor már inkább nem eszek 5 napig de az 590 est veszem meg
mert klasszisokkal jobb mint az 570 -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Mr_Vercetti
üzenetére
Nekem az Abit féle heatpipe-os hűtéssel az NF4 sem meleg, 32-38°C között mozog (277-en).
-
Mr_Vercetti
őstag
Talán ahogy elnéztem az nf570 közel sem melegszik annyira mint nf4, mert a passzív heatpipe-os hűtő, nálam épphogy langyos, az asusomon meg az aktív is forró volt.
Bár ez legyen a legkevesebb
Ja és még máig sem tudtam beállítani a Q-Fan controllert, 2600-on pörög a Zalman, ami igen hangos
Ha valakinek van ötlete légyszi írja meg
[Szerkesztve] -
rob210
nagyúr
válasz
Mr_Vercetti
üzenetére
Persze, persze.
Pont ezt mondom, hogy írjátok le a tapasztalaitokat.
Akkor eddig az abit mellett egy piros pont
-
Mr_Vercetti
őstag
Sztem csak lapfüggő.
Nekem Abit van, abban mindent lehet állítani rendesen.
Az nálam is igaz hogy ha nem indul be a túlhajtás miatt, elég nehezen lehet beindítani
CMOS-reset egyszer-kétszer, vagy ki az elemt aztán vissza.
De ezen kívül eddig más problémám nem volt
[Szerkesztve] -
rob210
nagyúr
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Ez az ez az ilyeneket még

CSak hogy mindenki okosodjon, mert azért lássuk be AM2-ből még senki sem profi
-
VaniliásRönk
nagyúr
Na akkor személyes tapasztalat.

Abit KN9:
Áramtalanítás után tuning mellett csak többszöri reset után tér magához alapbeállításokkal, ill. nem lehet vele elérni a HT 1100MHz-es maximumát (a közelébe se nagyon lehet menni).
Gigabyte M55Plus-S3G:
Antituning alaplap, semmilyen HT opció nincs (feszt lehetne neki adni, de azt nem igényli, 4x szorzóval (Sempron mellett ugye) viszont simán megy a HT 1100-on, szóval Sempront lehet benne húzni 275-ös FSB-ig. Ill. nagyon melegszik az int. vga, valami légmozgás nem árt a környéken. -
rob210
nagyúr
Írkáljátok már le milyen lapok ezek, mert ezt a topikot segítség képpen nyitottam anno, hogy mindenki okosodjon.
Tehát ne csak eredményeket lökjetek, hanem a negeatív tapasztalatokat is.
Ugy veszem észre van elég bőven abból is.
Mindenki panaszkodik a feszállítási lehetőségre.
Mindenki panaszkodik a Ht-re.
Stb stb....
Ha van még valami írjátok linkeljétek.
Köszi, a topiknyitó

[Szerkesztve] -
ftc
nagyúr
Nah 220-as FSB fölé megprobállok majd menni de csaki ujra huzott winnel......AM2-s alaplap totyikban leirtam miért ......

-
ftc
nagyúr
nah elkezdtem az X2 3600t huzni...mivel a lap max 234-es FSB-t enged és fura modon a ram veszt lehet állitani 2.2-ig de ezen kivül semmi mást....szal a ram 2T-n fut....5-6-5-14-19 -en
jelenleg 2,2Ghz-en járok...majd ha elérem a maxot adok képeket is -
(Bundás)
addikt
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Én kérek elnézést!

Reggel van még nekem, csak a fő kérdésre koncentráltam. Újabb 1000 agysejtet vesztettem az este. -
Granada
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek melyiket vegyem meg?
AMD 3200+ Venice 20k. vagy AMD 3500+ NewCastle 36k.
Állitolag az útobbi az sokkal jobb (az eladó szerint). -
Zoli329
addikt
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Hát a 4-4-4-10 820mhz-hez képest is jelentett valamit. Tovább nem igazán megy szerintem.
-
Zoli329
addikt
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Kipróbáltam én is 2.1V-al 4-4-4-8at ment 845ön
-
ftc
nagyúr
Nah holnap megirom az X2 3600-as tapasztalatokat...igaz nem tuning lapba kerül...de azért egy kis huzást majd talán belefér...
-
VaniliásRönk
nagyúr
Elvileg 667-en 5-5-5-15-öt tudnak a ramjaim, ezért nem akarom annyira tépni, de lehet hogy majd megpróbálom. Pont felettük van a CPU-hűtő, így rendesen mozog a levegő a környéken, viszont mivel a matrica alatt sem volt még langyos sem, gyanítom hogy légáramlás nélkül sem melegedne vészesen. Egyébként én sem akartam 2.0V fölé menni, de a jelek szerint meg se kottyan neki.

-
Zoli329
addikt
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Nem neked írtam hogy dobj képet én elhiszem (egyáltalán nem hihetetlenül magas, lehetne még jobb is). Nem tudom, hogy érdemes-e, de sztem viszi lejjebb is. Nekem 16-on megy (persze 1esével vittem le). 4-4-4-10-et vinnie kell neked is ahhoz nem kell (nálam) több fesz. Nálam csak az órajelnél kellett emelnem kicsit. 1.9-ről 2-re mikor 800mhz fölé értem. 2V fölé nem merek menni. 2.1V-on mennyire forró a tiéd? Vagy van rajt vmi hűtés??
-
VaniliásRönk
nagyúr
A konfigomnál írtam hogy 2.1V-ot adtam nekik, 4-4-4-12 alá nem mertem menni, ehhez is kell ez a fesz.
Everest eredményből már írtam párat, szerintem felesleges képet is berakni róla, azt le kell tölteni, törlik is, annyira pedig nem magas értékek hogy ne lehessen elhinni őket.
TRC 19T, ahhoz még nem nyúltam, érdemes?
[Szerkesztve] -
Zoli329
addikt
SuperPI:
[link]
Ennek az alkalmazásnak nem annyira számít a memória milyensége, kb fél másodpercet nyertem vele. A cpu órajele mérvadó. De a feladatkezelő szerint csak 50%-ra terheli le a cpu-t. Akkor lenne igazán jó az optimizer, ha legalább 75-re felvinné a kihasználtságot... -
Zoli329
addikt
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Hány voltot adsz a ramoknak? 4-4-4-10-et nem viszi? Trc-t mire állítottad?
-
rob210
nagyúr
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Végre eredmények ennek örülök, így már van mit szemezgetni.

-
Zoli329
addikt
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Ezeket 1T-be kaptad?
-
VaniliásRönk
nagyúr
Úgy tűnik 277 lesz a proc vége.
Everest 3.01:
Olvasás: 7802
Írás: 6989
Másolás: 6162
Késleltetés: 53.7
Super Pi 1M: 36s
Metabench: 4428 -
VaniliásRönk
nagyúr
Everest 3.01:
Olvasás: 7680
Írás: 6863
Másolás: 6059
Késleltetés: 53.8
A CPU 9x272-n megy, a ram 700MHz-en 4-4-4-12-n. -
Zoli329
addikt
Újabb everest memóriaeredmények:
Olvasás:
[link]
Írás:
[link]
Másolás:
[link]
Késleltetés:
[link]
Tekintve, hogy ezek mondhatni alap memóriamodulok (csak nem noname) egész jó eredmények. De az igazán jó eredményekhez legalább 800mhz-es cl3-as memóriák kellenének. De azok még nagyon nagyon ritkák. De ami késik, talán nem múlik. Addig marad ez. -
vedini
őstag
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
a topikok nagy részét be lehetne zárni, hogyha mindenki csak olyan hardvert venne amit ki is használ

akinek mondjuk egy 1.7 cerkája van, az is mondhatná hogy minek költeni egy 3000+-ra mikor negyed annyiból is bejön az xp -
rob210
nagyúr
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Ne aggódj előszőr mindíg a hardver jön ki aztán a megfelelő szoftver ami ki tudja használni

-
rob210
nagyúr
[link]
A linket egy forumtárstól loptam.
De ez erősen idevág nézegessetek megéri.
Lehet van remény a komoly eredmények eléréséhez az AM2-esetén?
Lesznek végre lapok??

Ez igazán jó hír olyan embereknek akik szeretik a fejlődést
-
rob210
nagyúr
az ilyen rob féléknek persze hogy savanyu a szölö
Na jó ember szerintem akkor olvassgass tovább, az ilyen megjegyzéseidet meg tarsd meg magadnak.
Ez a topic nem erről szól, hogy te, hogy akarsz másokat fikázni.
Amennyiben pedig kicsi kis szemecskédet kinyitod, látni fogod, hogy én eddig mindenkinek azt mondtam, hogy ha régebbi konfigrol vált, akkor AM2-őt vegyen, de akinek 939-ese van, annak nem éri meg váltani és ehhez most is tartom magam.
Majd jövőre mire igazán kiforrja magát a technológia és meglesznek a 65nanos procik is, akkor majd lesz értelme a váltásnak.
Ezek után meg gondolkodj el azon mikor, kit, miért, szólítasz meg.

Én álltalában segíteni szoktam itt az embereket, ha tudok, ha nem tudok valamit, akkor meg inkább nem veszem magam elé a klaviatúrát.

-
törölt tag
Igen, kiadtak hivatalosan s939-es Sempronokat, de csak OEM piacra.
Egyébként eleve hibás elképzelés az alapján megítélni egy platformot, hogy létezik-e rá low-end processzor. A high-end inkább minősíti a platform erejét. Márpedig FX csak s940, s939 és AM2 alatt van. s754-re még véletlenül se. Ez inkább elmond valamit. -
atoka1
tag
Oké, köszi az infókat!
-
atoka1
tag
De gyorsabbak annyival az AM2+800-as memóriák, hogy megérje megvenni? Mert eddig elég volt a jelenlegi is, szerintem nincs akkora különbség hogy 800-asakat vegyek, vagy talán tévedek? Mert csak az új videokari miatt kell új alap+proci mert eddig ugyebár AGP-s volt, és az eddigi játékok amikkel én játszottam csak a videokártya miatt sírtak nagyon.
[Szerkesztve] -
ZoFe
tag
válasz
Mr_Vercetti
üzenetére
hivatolsan kiadtak sempront? innen onnan kibányászott meg...
-
ZoFe
tag
AM2esre a 65nanos ujjabb procik nem jönnek ki 939esre meg majd ha 2008ban jön az AM3 a kétmagosak mennek majd ebben is.. javallom válj meg a kingmaxoktol vegyél vmi jo 800as ramotés vagy 2 évig nem lesz gondod és az am2 gyorsabb is mint a 939 csak lehet most még nem annyira látványosan én is most akarok váltani.. elég ssokat olvasgatok.. az ilyen rob féléknek persze hogy savanyu a szölö
-
atoka1
tag
Szervusztok!
Egy olyan problémában szeretném a segítségeteket kérni, hogy én most látom elérkezettnek hogy 32 bitről 64 re váltsak de túl sok pénzt nem akarok rákőlteni. A régi procim egy Pentium 4 [3000Mhz] és van benne 2x512 Kingmax DDR 400-as memória. Namármost AMD re szeretnék váltani, de nem kell nekem X2 -es mert szerintem nekem egyenlőre felesleges, főleg jáccom de azt is hobbi szinten, ezért gondóltam egy 3800+ -os procira.
A problémám ott teljesedik ki, hogy a mostani 2x512 memóriám az ugyebár az s939- es tokba belemegy, de az AM2-eshez muszáj lenne vennem memóriát! Tehát a kérdésem az, hogy melyik megoldásnak van több értelme, s939 régi memóval és olcsóbban jövök ki vagy AM2 új memóriával? Meg aztán az is kérdés hogy az AMD az új procijait mikor, mennyiért és milyen foglalatba adja ki... mert akkor lehet hogy AM2 -t lenne érdemes???
Na ez az én problémám.
Ha van egy kis időtök, légyszi segítsetek! -
törölt tag
Lehet félreértetted: Volt s939-es Sempron! Csak nem került hivatalosan retail forgalomba, hanem csak brand gépekbe. Néhány teszt: [link]; [link] A PH!-n is volt valakinek.
És nem azért nem került retail forgalomba, mert szar lett volna, hanem mert ez volt az AMD üzletpolitikája. Az AMDCompare-en csak retail forgalomban is hozzáférhető procik vannak, szóval ott ne keresd őket.
Welsing: Ennek inkább az X2-esek klubjában járj utána, ott le van írva.
[Szerkesztve] -
Welsing
csendes tag
Hamarosan lesz egy amd X2 4200+ omés az lenne a kérdésem h melyik cpu driver-t érdemes felrakni amit mellékelnek hozzá cd-n vagy a frissebbet a honlapjukról???
-
dbius
veterán
Ezt nem tudom megmondani

Nézd meg a linkelt oldalon a letöltött hotfix nevét, és próbáld meg megnézni a gépeden lévő telepített frissítéseket. Ha ott megtalálod, akkor neked már fent van....
(véleményem szerint nem lesz fent, mert a win update nem olyan intelligens, hogy előtte megnézze hogy single v. dualcore proci van a rendszerben...bár ki tudja, de sztem ez a hotfix nem kerül fel magától....) -
törölt tag
Márpedig volt s939-es Sempron, de az valóban OEM termék volt. Ami ''retail''-ként került forgalomba, az mind brand gépekből lett kiszedve. (Mint ahogy valódi OEM termék az A64 1500+ is.)
Az s939-es Sempronok azért nem kerültek retail forgalomba, mert az AMD szegmentálta a piacot (s754 low end; s939 mainstream, high end, WS; s940 WS, szerver).
Az AM3 esetén egyrészt DDR3, másrészt HT3 lesz a fejlesztés. Viszont AM2-re még az év vége előtt tervezik bevezetni a 65nm-es procikat (az októberi dátum a Socket F Opteronokra vonatkozik). Ez érdekesebb lesz (megduplázott L1 cache-ek, stb). Az AM3-as procik menni fognak AM2-es lapokban, korlátozásokkal.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lecsap az S26 Ultra az Exynos 2600-ra
- Gitáros topic
- Arc Raiders
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Automata kávégépek
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple asztali gépek
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- 16 GB RTX 4080 SUPER HP OMEN - garanciával
- Intel Core i5 3470 confidential Ivy bridge Quad Core
- Bomba ár! HP EliteBook 745 G6 - Ryzen 7 3700U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3389, 94% Akkumulátor
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 4GB I 320GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest