Új hozzászólás Aktív témák
-
dbius
veterán
válasz
SallerMaster #1125 üzenetére
én sajnos nem tudok ajánlani....
de a többiek biztos tudnak majd! -
dbius
veterán
válasz
SallerMaster #1122 üzenetére
AM2-es lapokat nem nagyon ismerem, de egyet biztosan tudok ajánlani, mint gyártó: DFI
Igaz, hogy kb. kétszer annyiba kerül, de ezzel lehet tuningolni... -
dbius
veterán
válasz
SallerMaster #1120 üzenetére
szóval:
cmos clear volt, említetted.
ddr2-es ramok közül némelyik nem indul el, csak bizonyos fesz fölötti értéken. Elképzelhető az is, hogy a te lapod a cmos clear után alapbeállításként olyan ram feszt ad a ramnak, amitől az nem indul be....
ha ez az eset állna fent, akkor bizony másik ddr2-es ramot kell a lapba tenned, majd beállítani magasabb feszt neki. (nem tudom, hogy neked mennyin volt korábban)
Ezen kívűl meg a fene tudja, hogy miért nem indul
mondom próbáld meg csak egy modullal indítani, vagy újra berakni a ramokat, vga-t.
Meg majd akinek ddr2-es rendszere van, hátha tud vmi okosságot mondani, én egyelőre leragadtam a jó öreg s939-nél -
dbius
veterán
válasz
SallerMaster #1118 üzenetére
Hohóóóó!!
Akkor bizony tényleg elnézted, mert a procinak 1.3-1.4-től lehet a feszt állítani (vagy még alacsonyabb értéktől kezdve).
Az, hogy 1.8-2.2 között lehet állítani, valóban azt mutatja, hogy a RAM feszültségét állítottad el!
említetted, hogy volt cmos clear, próbáld meg még egyszer, valamint vedd ki a ramot, és rakd be újból, vagy csak egy ramot hagyj a lapban és úgy indítsd el!
[Szerkesztve] -
dbius
veterán
válasz
SallerMaster #1114 üzenetére
Amelyik lapban biosból be lehet állítani 1.9 volt proci feszt, annak el is kell azt viselnie, szóval nagy eséllyel ''csupán'' a procid égett ki!
-
dbius
veterán
válasz
SallerMaster #1110 üzenetére
Jujjj, ember... kis feszemelés???
LOL.... 1.9 voltot nem nevezném kis fesznek....
Bizony szinte 100%, hogy a procit dobhatod a kukába.... -
dbius
veterán
Itt is van egy frissnek mondható AM2 eredmény optival és dfi-vel, bár memsávszél nincs közte, de más igen [link]
-
dbius
veterán
Ezt nem tudom megmondani
Nézd meg a linkelt oldalon a letöltött hotfix nevét, és próbáld meg megnézni a gépeden lévő telepített frissítéseket. Ha ott megtalálod, akkor neked már fent van....
(véleményem szerint nem lesz fent, mert a win update nem olyan intelligens, hogy előtte megnézze hogy single v. dualcore proci van a rendszerben...bár ki tudja, de sztem ez a hotfix nem kerül fel magától....) -
dbius
veterán
Tény, hogy müxik, nem csupán nekem
Sajnos egyenlőre ez van, és legalább van, hogy mit és hogyan érdemes felrakni, hogy minél kisebb esélye legyen bármilyen ''bugnak''
Az is igaz, hogy van, akiknek mindezen hotfixek nélkül is problémamentesen müxik a gépe, de az ördög ugye soha nem alszik...
dbius -
dbius
veterán
www.kepfeltoltes.hu szarakodik egy ideje. Nekem pl. opera alatt hiába töltök fel képet meg sem jelenik az oldal a feltöltött linkekkel...
Eddig viszont jó volt.
Firefox alatt megjelenik ugyan a link a feltöltött képhez, de az általad kérdezett hibás link formájában.
Azaz a link működik, csak kézzel az elejére be kell biggyeszteni, hogy: www.kepfeltoltes.hu és utána bemásolni a többit, tehát ennél a linknél ezt: 060907/am2_939_Metabench098_2900Mhzk_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
És voilá, meg lehet nézni a feltöltött képet
Nem tudom miért szarakodik az oldal, de most szerintem is érdemes más ilyen jellegű helyre felpakolni pl. ide: [link] (Soak kolléga
)
Üdv,
dbius -
dbius
veterán
válasz
-=Lord Tom=- #139 üzenetére
Mivel s939 vs am2 a téma, nem igazán nézegettem, hogy véletlenül nem-e intel procid van....
Amúgy szívesen, mivel érdekelt a dolog attól még elolvashatod, legalább megtudod mire való -
dbius
veterán
válasz
-=Lord Tom=- #136 üzenetére
tccd a nyákon lévő memória ic típusát jelöli. ddr1 ramoknál a tccd chipel szerelt ramok a legjobban húzhatóak mhz tekintetében, pl. van gyárilag ddr1-700 mhz-es ram is tccd chipel....
(Patriot cég gyártja). A tccd chipek a samsungtól valóak.
Laponként általában másként lehet az 1t-2t-t állítani, pl dfi lapoknál command per clock a neve, és enabled és disabled lehetőség van (enabled = 1t, disabled =2t) Az 1T beállítással gyorsabb a ram...
[link] Ebben gyk. minden benne van, amit az a64 overclockingról tudni érdemes (proci, ram - köztük az 1t - 2t -, htt, ldt, stb...) Nagyon hasznos kis cucc
-
dbius
veterán
válasz
markastor #29 üzenetére
AM3-mas procik már a ddr3-mat IS fogják támogatni, a ddr2 mellett. viszont am2-es lapban ugye nem lehet majd ddr3-mas memóriát használni.
Jelenleg én is azon a véleményen vagyok, akik a 939-es rendszer mellett kardoskodnak. Ugyanis akinek jelenleg egy válogatott, ütős 939 rendszere van, teljesen felesleges am2-re váltani... Jelenleg ugyanis nincs semmi plussz teljesítmény am2-ben, ami miatt megérné a teljes konfigot cserélni. Később valszeg lesz, de akkorára már simán kint lesznek az intel 4 magos procik is, meg lehet, hogy am3 is....
Sztem jelenleg vagy kóróra érdemes váltani 939-ről, vagy megtartani a 939-et.... aki nem vált kóróra, annak meg érdemes megvárni am3-mat, vagy a 4 magos amd procikat (2008 elején kerülnek piacra)
Valaki említette, hogy am2-ben 2800 mhz a legnagyobb gyári órajel. Ez való igaz, de sztem nem ez számít.... válogatott 939 procik simán mennek 3giga környékén és afelett is, stabilan.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Érkezik az OpenAI saját böngészője
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Formula-1
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Motoros topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Nintendo Switch Pro Controller (16000 Ft / db)
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest