- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED monitor topik
- Analóg fényképezés
- E-book olvasók
- Bluetooth hangszórók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyalo94
tag
Sziasztok!
A véleményeteket szeretnék kérdezni.
Nemrég vettem egy MSI K9N4 Ultra alaplapot,rendesen működik csak annyi vele a bajom hogy amikor beállítom neki a processzor tuningot az újraindításnál csak pörög alapjáraton a gép....És amikor újraindítom akkor visszateszi alapra a gépet.....
Gyári hűtés van most rajta és ezek vannak benne:
-AMD Athlon 64 X2 3600+ proci
-Gyári hűtés
-Kingmax 2x512Mb ddr2 533Mhz ram
-ATI 4650 vga
-400 Wattos Eurocase Tápegység
A proci alapon 1.9 Ghz-en van.....
Tippjeiteket,ötleteiteket előre is köszönöm!
Üdv: Roland -
satee76
aktív tag
sziasztok !
Elnézést ha kérdés nem idevaló, de nem találtam más élő fórumot.
Van egy GA K8ns pro 939-es alaplapom. Az a probléma, hogy van hozzá 2GB DDR ramom (2x512+1 Gb), és ebből bármilyen variációba kötve 2 db-ot nem tudom dualba hajtani. Az 1 GB Samsung, a 2 db 512-es Samsung és Infenon. Ezek a ramok (a 3 együtt is !) egy Asus A7N8X-es alaplaban mentek duálban. Itt valahogy nem akar összeönni. Ha valki tudna segíteni...
Thx -
BadGe
aktív tag
válasz
belaazallat #1224 üzenetére
köszi, félreérthető voltam. __nem hibás__ majdnem azt mondtam hogy giga-atom-stabil
a kérdés az, hogy a látszat ellenére előfordulhat-e, hogy lassan, apró hibákat vét a proc (a rendszer) és 2 hónap múlva nem tudom kitömöríteni az egyik archív fájlom, mert belekerült valami nyűg ami a készítés pillanatában nem tűnhetett fel.
"data corruption", hogy magyarul fejezzem ki magam
ilyesmi.
ge.
-
belaazallat
addikt
Hali!
Alapon is csinálja? Proci mikor volt újra pasztázva? Chipset mennyire meleg?
Én memória hibára gyanakszom, nem ártana letesztelni. Hasonló volt, anno mikor a Kingmax HC-jeim nem akartak menni az Asus NF4 SLI-ben.
Ha ezek egyike sem(ram/proci), táp+ vinyó ellenőrzés. HD sentinel mit mond?
Szerk: apróbb kieg.
-
BadGe
aktív tag
Helló Gyerkők,
Athlon X2 4400 (939) proc-ot 230-as fsb és 4x-es HT szorzóval használok. memória 333-ra állította magát, az fsb húzással most ismét 400 közeli. (pontosabban: 166->189)
feszültségek alapon.
Az a kérdésem, hogy mekkora eséllyel mehetnek tönkre az adataim? Arra gondolok, hogy a proc stabilnak tűnik (mert annak tűnik) de közben nagyon apró hibákat vét, amiket csak későb veszek észre, pl amikor már sok ilyen összegyűlt.
thx
ge. -
Kikki90
tag
sry, nem ide akartam :/
-
degu
senior tag
válasz
Dragbajnok #1220 üzenetére
Szia!
Koszi a tippet! Ezt a lapot kaptam ugy,hogy valami gyikja van!Akkor lehet,hogy ez a problema,hogy regi a lap biosa,es viszonylag uj alkatreszek lettek belepakolva...
Megprobalkozom a frisitessel. -
degu
senior tag
MSI K8T Neo2 F v2.0 alaplap, 3500+ proci,2x512Mb/400Mhz Dual, XP/SP2
Megprobaltam huzni a procit,a biosban levo overclocker-opcioban.A szorzo fix,tehat a frekit emeltem 200-rol 210-re.
Siman bebootolt a gep,bejott a win,majd az ujrainditaskor postolaskor semmi sem tortent!
Nem kifagyott! Nem is postolt! Nem is sipolt...semmit sem csinalt.
Ez vajjon mi a fene volt?
Mert ha nem birta a +10 Mhz-etakkor miert bootolt be siman?Nem fagyott ki!
Az ujraiditasnal pedig total agyhalal?! /Csak a bios reset segitett.../ -
aphra2
senior tag
Ez a Cool/Quiet, mikor nincs terhelés alatt a gép akkor pl: a 10-es szorzót leveszi 5x-re, a feszt pedig 1.4 V-ról, 1.1 V-ra, 3200+ esetén, ez ilyen fogyasztás csökkentő progi.
Beállitásához engedélyezni kell a bios-ba, plusz a Win-be a minimális gazdálkodást, + a progit is fel kell telepiteni.
Vannak lapok amikben nem megy tökéletesen, (ki kell próbálni) alapórajelen általában jól működik, húzott rendszereknél kevésbé. -
degu
senior tag
Meglepo /szamomra/ dolgot talaltam az Athlon64 3200+ proci adatlapjanak kukkantasakor.
CPU-driver.Ez mi a mano?
Valami olyasmit ir a szoveg,hogy az optimalis CPU-sebesseget,es feszultseget allit be.
Tud valaki errol bovebbet? -
mrefelbp
csendes tag
Sziasztok.
Nemrégiben szereztem be egy 939-es tokozású AMD X2 4200+ CPU-t, és egy igencsak érdekes dologra bukkantam a tuningolás közben. Az FSB 230MHZ fölé emelésével rögtön fagyás érkezett, de 230-on még betonstabilan működött. Hosszú órák próbálgatásaival meg lett a ludas! Az USB Latnecy fogta meg az fsb-t! Disabled, és láss csodát, egészen 275FSB-ig ment a CPU. Az alaplap A8N5X...
A tuning eredményei (ATI HD4850): 3dmark06 (default) - 10785
CoD5 - 35 - 90 fps (1680x1050 maximum beállítások AA nélkül)
Far Cry 2 - 23 - 59 fps (1680x1050 Very High beállítások AA nélkül)Azt hiszem nagyon szépen muzsikál...
Még egy tipp, a dual channel DDR látványosan megdobta a játékokat (a 3dmark-ot viszont nem), átlag 15% gyorsulást jelentett az említett 2 játéknál!!
HT 3x, DDR 333, CPUv 1,425, VGA 670/1048
Ilyen olcsón ilyen jól tuningolható gépet még nem sikerült összeszednem.
-
Viktoár
addikt
Köszi a segítséget,megoldódott a probléma.
Az catalyst center bekavart az att-nek
Még annyit szeretnék kérdezni hogy a két konfig közül melyik jobb?(az egyiket eladnám)
ASUS M2N4-SLI + AM2 X2 4800+ Samsung 2x512mb ddr2 667mhz dual
vagy
ASRock 939NF6G-VSTA + s939 x2 4200+ (stabil 2600mhz húzva) Kingston 4x512Mb 333mhz dual -
Viktoár
addikt
Egy picit meghúztam a cpu-t és elindítottam egy 3dmark06-ot.ez lett az [eredmény] Elég siralmas szerintem
Ez mond neked valamit?
-
Viktoár
addikt
Hát minden frankónak néz ki.
16x pcie,cpu driver felrakva,oprimizer felrakva.Már csak a ram lehet a ludas de nem hiszem hogy a samsung 2x512 ddr2 667 mhz-en ennyivel visszhúzná a gépet.Everestben 7000 az olvasás.Esetleg a catalyst control center zavarhatja az ati tray toolst?Mit próbálhatnék még meg?
-
Viktoár
addikt
Sziasztok
Olyan gondom van hogy volt s-939-es 3700+-os konfigom.(lásd a nevemre kattintva).Na most ebből lecseréltem a lapot meg a procit egy asus m2n4-sli + am2 x2 4800+ -ra.Persze most 2x512 ddr2 667mhz van benne.Valahogy úgy tűnik nem hozza azt a sebességet mint az egymagos. Feltettem a cpu drivert,meg az optimizert is de még mindig lassabbnak tűnik.A 3dmark05-ben az egymagos 9000-et csinált míg a kétmagos nem éri el a 6000-et.Mit csináltam rosszul?Valaki segítsen legyen olyan kedves mert nekem ez magas.
-
pronyó
tag
Na itt aztán leült a téma...
-
pronyó
tag
Hoffer: X3-mas procin ne is gondolkozz, mivel kalap kakik! Ha X2-est veszel akkor minimum egy 5600+-ost ajánlok annál alább nemérdemes menni! X4-es procikhoz annyi, hogy azokat meg most még nem érdemes venni, mivel nem olyan jók,mint ahogy azt vártuk! (bár a 9850, és a 9950 sorozat nem rosszak), de úgy tudom majd jönnek az uj X4-esek amik magasabb órajeleken fognak menni és alacsonyabb gyártástechnológiával fogják gyártani...na azokat már érdemes lesz megvenni ha X4-esen gondolkozol!
Ui: az 5600+-ost lehet egész jól húzni, 6000+-os nemigazán megy 3,2 fölé,6400+ meg kinek hogy mert elég eltérő tuning eredményei vannak: van akinek megy 4.0 Ghz-en(persze jó hűtéssel!) nekem pl 3,5 fölé nemigazán akar menni...
-
Hoffer
őstag
válasz
VaniliásRönk #1199 üzenetére
Hangsúlyozom nem szeretném eladni a lapot! Csak arra lennék kiváncsi hogy melyik az az AMD proci ami ebbe a leg megfelelőbb lenne és egy elég jó procinak számít?? X2-es vagy X3-mas vagy netalán X4-es! Melyiket éri meg a legjobban megvenni és melyiket lehet tuningolni????
-
Hoffer
őstag
válasz
VaniliásRönk #1197 üzenetére
Nem cserélni akarom a gépem hanem egy másikat összerakni! Az intelesbe is már egy 3870 van! Az alaplap pedig amibe kéne a proci egy Asus M2N SLI Deluxe!! Ebbe is valami jobb videokari lenne!!
-
-
Hoffer
őstag
Hali!
Olyan kérdésem lenne hozzátok, hogy hozzájutottam jó áron egy AMD-s laphoz, de én eddig Inteles voltam! Gondoltam összerakok egy AMD-s gépet akkor magamnak de nem tudom milyen AM2-es procit kéne bele vennem mert az AMD-hez igazán nem értek!
Most egy 6300-mas procim van 2.8Ghz-en!! Ennél rosszabb procit nem igen akarnék venni bele az AMD szintjén!! Esetleg egy 6000+ kellene vagy egy X3-mas Phenom??? Ki mit gondol erről??Köszi előre is!!
Üdv.
-
Viktoár
addikt
Sziasztok!
Egy régebbi gépem van úgyhogy gondoltam fejlesztenem az alaplapot és a procit.Igen ám de ahogy idetévedtem és olvasgattam arra jutottam hogy mielőtt megszabadulnék jó pár ezer forinttól,megnézem érdemes-e váltanom am2-re.Vagyis kiváncsi vagyok mennyit lehet (ha egyátalán lehet) húzni a jó öreg masinán.Persze sohasem csináltam ilyet és nem is értek hozzá. (még
) Szóval megadok pár adatot,képet,kérlek titeket hogy aki érti vagy hozzá tud szólni az segítsen hogy érdemes-e másik cuccot venni vagy húzzam ezt és jó lesz ez is.Itt a [kép] Játékra használnám persze nem kell hogy minden játék csúcs graffal menjen csak ne olyan legyen mintha fotóalbumot nézegetnék.A proceszor hűtésére milyen pasztát és ventit ajánlotok?Ha számít ilyen a videokártyám: ati x1950xtx remélem ezt nem kell cserélnem
Everestes képet is tudok betenni csak mondjátok miről kell info
Bocsánat a hosszú monológért
Köszi mindenkinek!
Viktor
-
finest
addikt
Mit érdemes tudni az új alacsony fogyasztású AM2-es proccokról tuning terén?
Mennyit bír egy 4850-es tuning terén, érdemes a korábbi 4800+ helyett választani? -
McSzaby
őstag
Hello!
Vettem ma egy X2 4200-t és még egy Ati 2600Pro-t! A probléma az az hogy ameddig nem telepítek egy drivert se addig tök szépen megy de miután telepítek bármit is az újra indítás után mindig lefagy a windows...Windows Xp-t használok...a Driver telepítések után mikor elindítom a win-t lefagy minden...Ez mitől van??? tudnátok segíteni?????(Konfigom: MSI k9n6sgm-v , PQI 512 667 mhz ram, X2 4200, Ati HD2600 Pro, Samsung Sata 80 gb vinyó)
-
kovasz
senior tag
van egy 3800+-os am2-es x2. a bios szerint alapbol 2000mhz-en megy. ezt 2700-ra tudom felhuzni ugy, hogy a szorzo marad 10x-en es 270-re veszem a cpu-t.
ez jo eredmeny, vagy van tovabb is? es ez milyen procinak felel meg az amd kodolas szerint?
-
Zso Ro
senior tag
válasz
pincehely #1187 üzenetére
Szia!
Én pont ezt tettem.Egy Asus A8N-E lapba volt egy Athlon64-em,amit lecseréltem X2 4200+-ra.Most az 5*220Mhz HT miatt megy 2420Mhz-en,semmi instabilitás.A processzort simán felismerte a lap.
Eddig nem állítottam a HT-t 4*25-re,mert a gyári hűtő van rajta,de hamarosan egy Arctic freezer-t veszek,és akkor leírom tapasztalataimat.nekem a legutolsó stabil bios van fent.Tedd te is azt fel,és reménykedj
-
misix
csendes tag
Szerintetek mennyire fontos, az AM2-s prociknál, hogy Windsor v. Brisbane mag van e benne?
-
Dízeles
aktív tag
Hali fórumozók.
Egy új gép összeállításán gondolkodom .Milyen alaplapot ajánlotok (csakis AMD procihoz) amely tuningolható is . És 1-2 évig fejleszthető is!!!!Kimondottan játékhoz gondoltam.
HY -
pincehely
addikt
nem ide illik, de hátha tudtok segíteni:
A kérdésem a következő!:
Találkozott már vki olyannal, h 939-es tokozású lapjába újított X2 -es processzort, és nem működött megfelelően?
Nálam a következő a probléma::: no dual chanel
csak 1 magot kezel
a ramok 200 mhz-en futnak!valaki help!
Ha biost frissítek az megoldja a problémát?? -
tibcsi0407
félisten
Sziasztok!A helyzet az,hogy nem tudom egyáltalán húzni a procimat,pedig nagyon jó lenne.A gépem:MSI K9N4 ultra-f , AthlonX2 4600+ ,1024Mb kingston ddr2 800 ,msi 8600gt.
Már többször is kérdeztem,de sajnos használható tanácsot még nem kaptam.
Lefotóztam a biosomnak a tuningos részeit,hátha úgy jobban tudnátok segíteni.
[link]
[link]
[link]ÉS próbálkozás után a következő üzenetet kapom:[link]
Előre is ksözi a segítséget!!
-
tibcsi0407
félisten
Sziasztok!Szeretném húzni a procimat,de nem tudom,mert miután beállítom az fsb-t és újraindítom a gépet a bios kiírja,hogy nem fogadta el a tuningot és állítsam vissza.Ha egy nagyon picit húzok rajta akkor is ezt csinálja.
A gépem: Msi k9n4 ultra-f Athlon x2 4600+ 1Gb kingmax ddr2 800 Msi 8600gt
Nem tudjátok mi lehet a baj?? -
conair
tag
Pedig szerintem jól csinálsz mindent. Először próbálj kicsit emelni. Tehát ha most 2,2-n vagy akkor csak 2,3 húzd, és fokozatosan emelj. Ne az egekbe kezd. Állítólag a windsor magos procikat nem lehet tuningolni annyira, mint a brisbane magosokat, lehet, hogy kifogtál egy procit amit nemigen lehet tuningolni. Javaslom próbáld meg kicsiben, bár nem tudom mennyit emeltél eddig.
-
conair
tag
válasz
Kareszovics #1178 üzenetére
Emelheti a feszültséget, csak nem mindegy hogy terhelve vagy nem. Tehát lehet, hogy alapban fut, de terhelve annyira melegszik, hogy lefagy vagy stb... (ezt jól megmondtam) újraindulás...
-
Maxxter
senior tag
Sziasztok,
a X2 4400+os Toledo magos S939-es menyire birja a tuningot?
Köszi -
Kareszovics
addikt
válasz
Kareszovics #1178 üzenetére
Valaki tudna segíteni?
THX -
Skica
őstag
A gépecskémet szeretném kicsit felhúzni, de valamiért nem tudom.
A biosban beállítom a HT értéket 4x –re, a memóriát már visszaállítottam 400-ra, a processzornak 1.3-as feszültséget (gyárilag 1.2), 5000+ lenne a cél elérni vele. A beállítások elmentése után a gép újra indítása után egy kép ugrik fel.
Ha valaki segíteni tudna szájbarágósan megköszönném, mit rontottam el?
DualCore AMD Athlon 64 X2, 2200 MHz (11 x 200) 4200+ EE
Gigabyte GA-M55S-S3 nVIDIA nForce 550 F6 Bios
2048 MB (DDR2-667 DDR2 SDRAM) PQI
CPU beállítások:
[link]
HT Speed:
[link]
Memória beállítások:
[link]
Hiba képernyő:
[link] -
athomi
veterán
Systool és clockgen-en kívül tudtok még olyan progit mondani, amivel lehet tuningolni win-ből?
Ja és legyen benne ilyen beállítás: ICS 951412 -
Kareszovics
addikt
Üdv Mindenkinek!
Találtam egy olyan programot, hogy Clock Speed Checker! A magam laikus módján arra a következtetésre jutottam hogy úgy működik hogy 1 MHz-ként emeli az órajelet és tesztel hogy ez így jó-e a gépnek vagy sem!
Jól gondolkodok-e és van e még valami olyan információ a programmal kapcsolatban ami létfontosságú lehet.
Előre is köszönöm a segítséget -
breezer55
csendes tag
válasz
valentinho #1170 üzenetére
És bios frissítés után meddig tudtad húzni?
-
Salvador20
őstag
válasz
sosperecek18 #1174 üzenetére
ugyanezt mondták másik topicban, hogy crosshairrel nem gond az 1300 sem...
amugy köszi a választ
[Szerkesztve] -
sosperecek18
őstag
válasz
Salvador20 #1172 üzenetére
Hello igen a HT- az ahol a szorzókat lehet állítani 1-5 között!
Ezt szorozva az fsb-vel kellene 1000 körül lennie, bár a dfi lapoknak nem nagyon árt az sem ha felette van! -
Salvador20
őstag
Hűha.... senki???
-
Salvador20
őstag
Nálam fordítva működik a logika: először megírom a prob. aztán visszaolvasok, na mind1, hol kell állítani azt a ht-t? ez lenne az?:''NB to SB HT speed(1X cpu speed-5X cpu speed?)
vagy NB to SB Fekvencia(200-kb 300-ig talán, most fejből nemtom, és hány voltra kell rakni,ha ez az? mert pc probe-n folyton villog ez a HT-s cucc 1,49V-nál)ja és ez a ht=fsb? tehát ami nekem most 1180-on van annak kéne 1000 alatt lennie?Mert az vicces helyzet lesz....
Ja pci-express 100Mhz-en fixálva.....
(SZERK: előző hsz-ban 2,79Ghz-re gondoltam)
[Szerkesztve] -
Salvador20
őstag
Sziasztok!
Próbálgattam egy kicsi tuningot a minap és erre az eredményre jutottam:
Ramomat 4-4-4-10-re 1T, 800Mhz(2,4V)
a procit pedig 12X233-ra húztam 1,45 V-on(2,79Mhz kb~2,8Ghz, kérdés szempontjából mind1)
Ezek után everestben azt mutatta nekem, hogy memó 940Mhz, proci ugye 2,8Ghz, fsb 1180 asszem. Mem olvasás:9303Mb/s.
Namost ezzel az lenne a bajom, hogy bár, f@sza, hogy ennyit megy, meg minden, meg stabil 1,5 órát járattam stab. tesztel, viszont játékoknál szaggat a kép( vid. kari 600/1700)
Ha visszaveszem a procit alapra+ a ramot 3-3-3-4-re 1T, szintén 2,4V-on, akkor fut rendesen minden. Miért van ez? Nem nőnie kéne a teljesítménynek, ha nő a mhz??
Válaszokat előre is köszönöm. -
breezer55
csendes tag
Hali!
Nekem van egy Athlon64 3200+ Veince magos procimim és próbáltam húzni...A topikba visszaovlastam mert láttam ott ugyanilyen procit tuningoltak és alapfeszen ment 2500Mhz(alap:2000Mhz) sőt votl akinek még ennél többel is ment... Én ha megszakadok se tudom 240ennél feljebb venni az FSBét mert ujraindul a gép vagy el sem indul, pedig a feszen is emelten amennyire csak lehet, a HTis levettem 3X-ra és a Memoórákat is visazvettem 400ról 333ra.. Valaki tudni segíteni hogy mi lehet a próbléma? Előre is köszi. -
GBC csa
csendes tag
Sziasztok! Van egy msi k9n neo-f alaplapom. Örülnék ha vki meg tudná mondani hogy lehet-e ezen a fsb:dram arányt illetve a pci-e frekvenciát piszkálni illetve hogy hol. Valahol már olvastam hogy vki visszaosztotta a memóriát, de sehol nem találtam a biosban.
[Szerkesztve] -
Macka
veterán
Használ valaki Cooler Master Hyper TX-et? Vélemények?
-
sakto
őstag
sziasztok..vettem egy FX62-öt és kicsit szeretnék neki adni
14x200 az alap..szerintetek menyivel kezdjem? gondolom itt az AM2-nél is vissza kell állitani a HT-4x vagy 3x-ra szorzo gondolom 12x250 nel kezdem..ha esetleg valakinek van tapasztalata kb mit birnak ezek az fx-ek akkor örülnék ha leirná!
-
Mozso26
senior tag
válasz
valentinho #1158 üzenetére
Azt már probáltam 4x-en de nem ment.Nem lehet h van még valami beállítás a biosban amit én nem tudok?
-
Mozso26
senior tag
Hey all. Lehet h rosz helyen kérdezek de egy árva Mhz-et sem tudok huzni a trágya gépemen mert vagy a biosz elött lefagy vagy a windowsban. Asus m2n-e van am2-es foglalatban sima 3800+van(egymagos).Alapon 2400Mhz megy. Kingmax mars ramom van 2x1gb 800mhz 5-5-5-18 as idözítésen(ha lejebb állítom CSAK az idözítéseket 4-4-4-12 a bios elött fagy és csipog.Ugy probáltam meg huzni hogy levettem 667Mhz-ra a ramokat, hagytam öket a szer idözítéseken a procit manualra tettem és 5 mhz-t sem lehet huzni , habár feszt nem emeltem sehol.A 12x-es szorzóhoz nem nyultam.Miért nem tudom huzni? Ilyen szar a proci? Vagy az alaplap?Vagy a ram?........pls help me
-
McSzaby
őstag
Értem...Hát köszönöm bepróbálok pár dolgot..
-
McSzaby
őstag
szeva!
Nekem csak egy olyan kérdésem lenne hogy mien progival lehetne procit húzni???
A clockgenen kívül mer az nem igazán jó nálam mert folyamat lefagy maga a progi,a gép megy rendesen csak kidob egy olyat h nem válaszol..létszi írjatok még proci tuninghoz progikat....pls
[Szerkesztve] -
Zoli329
addikt
Hirtelenjében: [link]
-
Zoli329
addikt
válasz
SallerMaster #1147 üzenetére
Igen nekem is ilyen gondjaim voltak. Segithet. Ramok melyik slotokban vannak?
-
SallerMaster
csendes tag
Hali van egy kis gondom és nincs ötletem hogy mi lehet a baj:
Próbáltam állítani ram időzítéseket, de nem nagyon akaródzott. Ha T1be rakom el se indul a gép, 4-4-4-415öt vitte egy darabig, de egy óra után újraindult. A másik dolog amit nem vágok, ha kézzel állítom a feszt, tök mind1 mit, nem indul el a gép.
Mi lehet a baj, lehet egy bios frissités megoldaná a dolgot?
Asus M2N-E, 800Mhz 512Mb Kingmax -
Zoli329
addikt
válasz
SallerMaster #1141 üzenetére
Alap 1.3-1.35V. Max 1.45V gyari hutovel.
-
Sabre
őstag
nah keritetem 602-öt és visszaraktam.
most 10*2600nál járok, a ramoknak auton mennek kivéve az h 800rol 667re visszavettem mert most is igy 866on mennek... 5-5-5-18 2T... elég gyenge idözités, kéne rajta finomitanom...de elöször ezzel a szar idözitéssel akarom megnézni mi a proci vége... 2800mhz-el elégedett lennék már -
Sabre
őstag
802 az deluxe
kinek van meg a 602? mert nem mentettem ki mielött a 802öt feltettem -
Zoli329
addikt
válasz
SallerMaster #1135 üzenetére
Miért az M2N-E-vel lehet a gyári feszen túl adni a procinak?
-
Sabre
őstag
sziasztok!
most vettem am2 rendszert, 939ről váltottam, viszont ddr2 témában totál nem vagyok otthon.
asus m2n-e, x2 3800+ és 2x512mb geil ultra 800mhz ami van.
mennyi feszt érdemes a cpu-nak adni ami még belefér?
1:1be érdemes járatni gondolom, ugy a jó nem?
itt is növelgessem az idözitéseket ahogy az fsb-t tolom fel? -
Probiker
aktív tag
válasz
SallerMaster #1135 üzenetére
Eddig az összes proci ami a kezem ügyébe került, többet tudod tuningba mint ez az AM2-es proci.
Eddig csak 939es A64eket nyúztam, 3000/3200+ és egy X2 3800+ mindegyik simán ment 2400Mhz-en
Ezzel a 3500+al nem fogok tuning rekordokat döntögetni az tuti -
dressed2kill
csendes tag
szerintem aki most vesz gepet az vegyen AM2est.
en is aprilisban tervezek gepet venni. eddig az osszes gepem intel alapu volt.
most egy amd x2 5200+ (Am2) akarok venni.
raktam mar ossze am2 es es 939 es gepet is.
en kulonbseget nem vettem eszre. ezt most halal komolyan mondom. kiatkozhattok a topicbol nekem telleg ez a velemenyem.
viszont 939 esre elobb utobb nem lesznek uj driverek stb.
rob210: AM3ast mikor fogjak kiadni? -
Probiker
aktív tag
Most kössétek fel a gatyátokat vazze, közzé teszem az én tuning eredményem.
Asus M2NVP-MX lapban, egy 3500+os A64-et van szerencsém hajtani.
Majdnem befostam a gyönyörtől a tuning láttán, Max amit a proci bír (alapfesz. en) 2310Mhz
Köszönjük a tapsot, magamtól is leülök -
Zoli329
addikt
válasz
valentinho #1131 üzenetére
Alapfeszen igen.
-
valentinho
senior tag
Sziasztok!2.4-2.5Ghz elfogatható egy gyári hűtős A643000+-tól
És fesszel is ez a vége!
[Szerkesztve] -
Zoli329
addikt
válasz
SallerMaster #1125 üzenetére
30k-ért? Pl Abit Kn9 ultra. Sajnos 40ezerért tudnék csak igazából ajánlani, alsó kat. lapokat nem ismerem.
-
pg012345
senior tag
válasz
küldtem egy privit
-
szesa
senior tag
MSI K8N Neo2
X-3800+
[link] -
dbius
veterán
válasz
én sajnos nem tudok ajánlani....
de a többiek biztos tudnak majd! -
SallerMaster
csendes tag
Sajnos igazam lett. Elszállt az alaplap
Azt hiszem sohatöbbet MSI, ez volt a második Neo ami 2hónap alatt elszálllt. 30K körül milyen lapot tudtok ajánlani? -
dbius
veterán
válasz
SallerMaster #1122 üzenetére
AM2-es lapokat nem nagyon ismerem, de egyet biztosan tudok ajánlani, mint gyártó: DFI
Igaz, hogy kb. kétszer annyiba kerül, de ezzel lehet tuningolni... -
SallerMaster
csendes tag
Elvittem a gépet egy szervízbe, de sok mindent nem sikerült kideríteni, mivel nem volt éppen AM2-es rendszerük, amivel kipróbálhattuk volna az alkatrészeimet. Egyedül a RAMot tudtuk kicserélni, de nem használt az sem, úgyhogy valószínüleg megint az alaplapom halt meg
Nem soká átviszem egy komolyabb üzletbe, ott biztos többet tudnak mondani, de szerintem alaplapcsre lesz a vége.
Tudtok ajánlani, valami stabil lapot, ami a tuningot is bírja? MSI kizárva!!! -
dbius
veterán
válasz
SallerMaster #1120 üzenetére
szóval:
cmos clear volt, említetted.
ddr2-es ramok közül némelyik nem indul el, csak bizonyos fesz fölötti értéken. Elképzelhető az is, hogy a te lapod a cmos clear után alapbeállításként olyan ram feszt ad a ramnak, amitől az nem indul be....
ha ez az eset állna fent, akkor bizony másik ddr2-es ramot kell a lapba tenned, majd beállítani magasabb feszt neki. (nem tudom, hogy neked mennyin volt korábban)
Ezen kívűl meg a fene tudja, hogy miért nem indul
mondom próbáld meg csak egy modullal indítani, vagy újra berakni a ramokat, vga-t.
Meg majd akinek ddr2-es rendszere van, hátha tud vmi okosságot mondani, én egyelőre leragadtam a jó öreg s939-nél -
dbius
veterán
válasz
SallerMaster #1118 üzenetére
Hohóóóó!!
Akkor bizony tényleg elnézted, mert a procinak 1.3-1.4-től lehet a feszt állítani (vagy még alacsonyabb értéktől kezdve).
Az, hogy 1.8-2.2 között lehet állítani, valóban azt mutatja, hogy a RAM feszültségét állítottad el!
említetted, hogy volt cmos clear, próbáld meg még egyszer, valamint vedd ki a ramot, és rakd be újból, vagy csak egy ramot hagyj a lapban és úgy indítsd el!
[Szerkesztve] -
dbius
veterán
válasz
SallerMaster #1114 üzenetére
Amelyik lapban biosból be lehet állítani 1.9 volt proci feszt, annak el is kell azt viselnie, szóval nagy eséllyel ''csupán'' a procid égett ki!
-
Lui76
őstag
Most vettem egy 4000+ 939-est Sandiegost.
A 3000+-om is jó volt de annyira lementek az árak hogy mondom kipróbálom.
3000Mhz-et plusz fesz nélkül viszi ami 250es FSB ezt az Nvidia Ntune-al
elérve legalább a C&Q is működik. -
SallerMaster
csendes tag
Biosban állítottam 1,9et...
Szóval akkor proci kuka?
Lehet hogy más is tönkrement??? -
nguru
tag
válasz
SallerMaster #1110 üzenetére
Kis feszemelés????? Fél volttal? Ha jól emlékszem, alapban 1.4 voltos...az több mint 33%.
Ilyen alapon mehetett volna direkt 220-ról is! Biztos, hogy kuka.... -
dbius
veterán
válasz
SallerMaster #1110 üzenetére
Jujjj, ember... kis feszemelés???
LOL.... 1.9 voltot nem nevezném kis fesznek....
Bizony szinte 100%, hogy a procit dobhatod a kukába.... -
SallerMaster
csendes tag
Sziasztok!
Kéne egy kis segítség:
Ma délelőtt kicsit tuningolni akartam a gépemet, de nagyon rosszul sült el a dolog.
Memóriát visszavettem, hogy a procit tudjam húzni. Emeltem is szépen 208,216Mhzre. Aztán 224nél gondoltam adok neki még egy kis feszt is és felraktam 1,9V-ra. Na mármost azóta nem hajlandó bebootolni.Próbáltam bios cleart, PCI-os videókarival elindítani, vinyó nélkül, hálózat nélkül, néztem az elemet, jumpert, semmi. Van valakinek ötlete hogy mit tehetnék még? Elképzelhető hogy az a kis fesz emelés teljesen haza vágta volna?-Nagyon nem örülnék neki.
a konfig:
MSI K9N neo-F, Amd 3500+, kingmax 512Mb 800Mhz,Galaxy GF 7600GS, 160GB Seagate, 350es táp
előre is köszi -
Zoli329
addikt
válasz
VaniliásRönk #1105 üzenetére
Úgy legyen
csak nem fog ki vmi gyengét.
-
McSzaby
őstag
Hello!
Lehet hülye a kérdésem,de szerintetek egy AM2 Sempron 2800 procit meddig lehet húzni gyári hűtővel???
Köszönöm -
nesa
veterán
Egy kis csemege (nem stabil
) [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Építő/felújító topik
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- No Man's Sky - Már elérhető a Worlds Part 2 frissítés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Hamarosan rézhiánytól szenvedhet az egész chipgyártás
- Gumi és felni topik
- Anime filmek és sorozatok
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Gigabyte BRIX GB-BXi3H-4010 mini PC eladó
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Corsair MP700 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest