Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
cstomi15
tag
Ha bekapcsoltam a DMZ-t akkor még védve vagyok a betörések ellen, vagy nem?
Olvastam valahol, hogy ha benn van a DMZ, akkor vigyázni kell, mert megkerüli a tűzfalat, és olyan, mintha Direkt kapcsolódnék a Netre.
Pontosabban ezt írták: ''DMZ: (Demilitarized Zone) Vannak olyan, belső hálózatunk gépein futó szoftverek, amelyek a NAT tűzfal funkciójának hála, sajnos képtelenek kommunikálni a routeren keresztül. A DMZ használatával ez a probléma kiküszöbölhető, azonban nagyon óvatosan kell bánnunk vele. A DMZ bekapcsolása esetén meg kell adnunk helyi gépünk IP címét, amelyre a router automatikusan minden internetes forgalmat átirányít, kikerülve a tűzfalat. Ekkor nyilvánvalóan, gépünk teljesen ki van téve a betörési kísérleteknek, tulajdonképpen olyan, mintha közvetlen internet csatlakozása lenne, tehát nekünk kell gondoskodnunk a megfelelő szoftveres tűzfalról és egyéb védekezésről, amit különben a router tűzfala lát el normális esetben.''
Máshol meg azt írták: ''DMZ-t eléred internetről. Mást nem, ha be akarsz támadni, akkor a DMZ zsákutca.''
Most melyik lehet a helyes?
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- HP TPN-C125 15.6" Asztali laptop, Ezüst/Fekete színű - AKKUMULÁTOR HIBÁS
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest