- Panorámás, E-ATX-es toronyház a Thermaltake-től, akár "lopakodó" alaplapokhoz is
- Sokrétű segédkijelzővel gyarapodott a Corsair portfóliója
- Többféle belsővel jönnek a Kysona 50 gramm alatti, akciós egerei
- Világelső, 321 cellarétegű QLC-s 3D NAND-ot hozott az SK Hynix
- USB portok garmadája az ASRock AMD-s alaplapján
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- Epson nyomtatók
- Házimozi haladó szinten
- Milyen egeret válasszak?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Notebook hibák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Aktív témák
-
Dzsekó
addikt
válasz
powerwade #30 üzenetére
Szia!
Bocsi kicsit elcsesztem tegnap. A Raw Read Error Rate-nek és a Hardware ECC Recovered-nek kell =nek lennie, ami nálad = is. Viszont a Seek Error Rate pedig elvileg 0 kell, hogy legyen. Asszem megnézem a Seagate-emet, mert már nem tudom, hogy Seagate-nél 0-e. A többi vinyónál 0.
Azért csinálj róla mentést, pláne, ha fontos képek vannak rajta.
Üdv:
Dzsekó -
HM21
tag
válasz
powerwade #23 üzenetére
Nekem már a Samsung smartjában a temperature pirossal világít, pedig csak 39 fokos. A Maxtorra pedig kaptam 2 hibaüzenetet : CRC ERROR COUNT changed to 199 - 191, majd mégegyszer 199 - 194, vagy valami ilyesmi.:D Azóta az ULTRA ATA CRC COUNT kékkel világít a smart adatok között.:DDD
Ez tök jó, ma sem fogok nyugodtan aludni, mert arra fogok gondolni hogy hogyan pusztul a gépem. Azt még mindíg nem írja ki hogy a vinyóim mikor fognak kinyiffanni, talán holnap reggelre... -
HM21
tag
válasz
powerwade #18 üzenetére
És ha nullára ér akkor megpusztul a vinyó? Nem tudom mit átlagol, amikor a smart adatoknál minden ok... Lehet hogy ez a genyó progi csak idegesíteni akar, ha ez így megy tovább, kidobhatom az egész gépem a kukába.
(pl tegnap derült ki hogy 2*256 mb ramom is tele van hibákkal, ráadásul mondkét modul:O) -
Dzsekó
addikt
A kábelbe tüskesor megy. Ha sokat húzkodják, akkor az elkezd lejönni róla és elkezd a fém tüskesor kilátszani. Amikor rányomod, akkor visszamegy, de a mosgástól instabil lesz. A 80 eres kábel még érzékenyebb.
Azért annyira ne parázz. Ha nem hallasz furcsa hangokat, és nem növekszenek ezek a számok (azt a két bazi nagyot kivéve, azok véletlenszerűek), akkor nem döglik be a vinyó. Seagate amúgy se bedöglős típus.
Meg IBM se az.
Szerk.:Amúgy ilyen vinyóm van nekem is, és ez a széri megbízható.
Hordozgattad a vinyót?
[Szerkesztve] -
Dzsekó
addikt
Szia!
Az Aida-t ismerem. Nem teljesen egészséges a vinyód!
Árulkodik erről a Reallocated sector count = 1. Azaz 1 darab bad sectorod volt, amit letiltott és a tartalék lemezterületről feloldott egyet. Azaz a tárkapacitás ugyanakkora, mint volt. Figyeld, hogy szaporodik-e (nő-e ez az érték).
A másik nem egészséges dolog, az Ultra ATA CRC error rate. Kábel nem megfelelő rádugásával fordul elő ált. Tipikus a hordozott vinyóknál. Ez azért nem vészes hiba.
A harmadik, hogy a Raw Read Error Rate = Seek Error Rate-el. Azaz kéne, hogy legyen Seagate-eknél. Nálad nem az. Nem tudom miért, de a Seagate-eknél így van. A többi vinyónál 0 és 0 kell, hogy legyen (Pl: az IBM-ednél, persze, ha nem hibás az is). Ez egy fontos tényező. Mivel nálad nem jók ezek az értékek, ezért készülj fel rá, hogy esetleg beadja a kulcsot. Készíts róla biztonsági mentést, menj rá gyári diagnosztizálóval, particionáld újra (lehetőleg 1be), majd formázd meg, és nézd meg a smartot újra. Ha valamelyik érték a rossz irányba változott, akkor szabadulj meg a vinyótól!
Üdv:
Dzsekó
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Végre bemutatkozott a Pixel 8 és a Pixel 8 Pro
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Xbox Series X|S
- Béta iOS-t használók topikja
- Mikrotik routerek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Motoros topic
- Óra topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- További aktív témák...
- ÚJ Bontatlan Honor 400 Lite 8/256 Velvet Grey, Dual SIM
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3081
- Új HP 16 Elitebook 865 G10 WUXGA IPS Ryzen5 Pro 7540U 4.9Ghz 16GB 1TB Radeon 740M Win11 Pro Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3243
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest