Új hozzászólás Aktív témák
-
Il Padrone
senior tag
Ha jól értem, ha ez egyik csatornán, kábelen van két eszköz, akkor a két eszköz közötti másolásnál nem megy el a vezérlőig hanem átadja a kábelen?
Ha két külön csatronán van, akkor gondolom kábel, eyik vezérlő, másik vezérlő kábel a jel útja. Persze ha DMA van akkor gyors -
Il Padrone
senior tag
Tudom, hogy keptelenseg mindent kitesztelni, mert annyifele ''kompatibiltast'' kell supportalni.
Ha az ember bonyolitja a dolgokat (SCSI, RAID, ZIP), akkor szamithat a gondra, es tenylegesen imadkozhat.
Eddig nem volt gondom a kartyaval, vitte egy channelen a rackes vinyot (5 giga, regi), meg a zippet. Meg a linux is felismerte.
Csak mint emlitettem, volt egy szabad channelje, amit gondoltam felhasznalok a masik vincseszteremre, es akor jottek a gondok. Hol a scsi elott allt meg, fel nem ismerve a vincseszter, hol felismert a vincseszter, de utana allt meg, hol minden jo volt, scsi is, csak a win nem bootolt.
Nem tudom, hogy mennyivel gyorsabb, ha gyorsabb egy vinyo, ha kulon ide csatornan van? -
Il Padrone
senior tag
Akkor orulhetek, hogy mukodik a rack vincseszterem.
Valami hasonlo osszeakadast sejtettem en is mert amikor atraktam mas PCI-ra, akkor maskent viselkedett. Hol felismerte a vinyot, zippet, hol nem.
Sajnos masterra konfiguralva es standalonkent nem ment a vincseszter a raid kartyan, akarhogy probaltam. Igaz akkor a masik csatornan ott logott a ZIP drive, a rack ki volt kapcsolva
Eleg kiabrandito. Akkor ez egy marek xar.
Azert kiprobalom a javaslataidat.
Koszi -
Il Padrone
senior tag
Nekem ismet van problemam a fent emlitett raid kartyaval
Alapeset: alaplapi ide vezerlon csucsul 2 vincseszter, raid kartyan mobil rack, uazon a kabelen ZIP drive. Minden mukodik
Varialas: raid kartya masik kabelere egyedul rateszem az egyik vincseszter (mert ugy tudom ugy gyorsabb ha kulon vannak), masik, amirol bootolok marad az alaplapi ide vezerlon, a tobbi valtozatlan. Na ekkor nem hajlando bootolni a master vinyo. A raid kartya mindent jol felismer (kiveve a ZIP drive-ot), mert azt neha kihagyja, de amikor eljut a raid kartya csekk utanig akkor megall.
A gepben van meg egy scsi vezerlo is, az megy rendesen.
Mas PCI slotot probaltam mar, mas kabelt probaltam mar, master slvae, primary secondary probaltam mar.
XAR a kartya vagy en cseszem el? -
Il Padrone
senior tag
válasz
Il Padrone #16 üzenetére
Szereztem eredeti CD, ugy nez ki megoldodott
-
Il Padrone
senior tag
válasz
Il Padrone #15 üzenetére
Bedugtam a fent emlitett kartyat a gepbe, a windows fel is ismerte RAID kartyakent, de a fenti driverrel nem megy a kartya.
Ha a windows beepitett PCI IDE vezerlojet telepitem fel, akkor mukodik.
ZIP meghajtoval probaltam.
A bootnal hiaba nyomok F3-at, nem tudok a setupjaba belemenni.
A bootnal a zipet mindig felismeri (csak vinyonal lehet raidkent felismertetni a kartyat?)
Control panelben van egy icon a RAIDNEK, de no device ismer fel.
WinXP
Van rajt a egy jumpert, az zartam is, meg nyitottam, semmi kulonbseg.
Help
[Szerkesztve] -
Il Padrone
senior tag
válasz
Il Padrone #1 üzenetére
up
-
Il Padrone
senior tag
Sziasztok
kellene driver (CDm nincs meg) az alabbi Raides? kartyahoz
chip: sil0680acl144
2g0613
koszi
============================================================
Ha nem akarsz gondot (nem törvényszerű, de sokszor gond), csak winyót teszel a kártyára. Be is tudsz boot-olni róla.
VIGYÁZAT!
A sil680 kontroller DOS üzemmódban megmutatja a 128G (137G) feletti winyókat korrekt mérettel, de NEM kezeli !!!A driver már igen !! Tehát ha innen indul a rendszer, max 120G-s partíciót szabad csak kijelölni !! A hiba a 28 és 48 bites IDE címzésben rejlik. A kártya DOS-os drivere (van) a 48 bitet tudó winyókat le is tiltja !! Még a 120-as Seagate-et is. Ez óriási BUG a kártya bios-ban, nem is verik nagy dobra.
Vagyis csak a boot partícióról szabad a rendszernek olvasnia amíg fel nem áll! És ez nem lehet 120G-nél nagyobb (egyeduli vagy raid1 beállításban, 240G raid0 esetén) !!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation DualSense Edge kontroller AKCIÓ!!! // Számla + Garancia //
- Samsung Galaxy A54 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Apple iPhone 12 Pro / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest