Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
liksoft
nagyúr
válasz
Il Padrone #41 üzenetére
Nem !!! IDE esetén az alaplapot mindenképpen megjárja az adat. SCSI esetén van arra lehetőség (nem tudom az OP mennyire használja ki), hogy két winyo egymás között adatokat cseréljen. Ez azért van, mert az IDE az uninteligens MFM utódja, chs kódkészletük megegyezik. Itt van főnök (controller (alaplap)) és beosztott winyó. Tehát alá-fölé rendeltség. Az idővel azért okosodott az IDE, de nem túl inteligens. Az SCSI minden eszköze egyenrangú, és a kábelen a különböző adatmozgatások engedélyezettek. A gyakorlatban hasonló a gépek hálózatához. Ott is szokott server (SCSI controller) lenni, de gép-gép között is lehet adatokat cserélni. Természetesen kell egy szervező (OP) aki irányítja az egészet (controller segítségével).
Mielőtt bárki megrágna! Tudom nem 100% amit fent leírtam, de 2 mondatban nem tudom egyszerűbben a különbséget ecsetelni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green - 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, 95% Akkumulátor,MS2148
- BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) G.Skill Trident Z NEO RGB 4000MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest