- 2,5 gigabites hálózati switch jött a QNAP gondozásában
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
Új hozzászólás Aktív témák
-
ponti_ak
addikt
Szia!
Audiopartner: fülpadot szerintem küldenek postán is, ha elutalod az árát. Vagy utánvéttel, stb.
Vezetékjavtás kapcsán őt keresd, jó szivvel ajánlom. A pmx100-asomat és a fülmonitorom jackjét is megvajitotta (cserélte). Szegeden lakik, igy postafordultával oldottuk meg mindkétszer, de szerintem segit is szivesen, ha megkérdezed.
üdv: ponti
-
ponti_ak
addikt
@sipi: Nem annyira off ez..
@Zsombe: Objektív hangzás/torzítás, stb tesztek fül/fejhallgatókról: [link]
Konkrátan itt is volt már szó róla: [link]
Ja, a Westend MM-ben van px200, px100 is, csak nem felakasztva, hanem alul, a kupiban a polcon (tegnap még volt..), de én a basys-ban vennék, ott olcsóbb.
A 201/202-vel nem tudsz sokat bukni, ha nagyon sürgős, inkább végy egy olyat, vagy egy olcsó dugaszt párezerért, esetleg agybadugósból van a 4k-s Panasonic, amit mondtam korábban.
Aztán majd később (ill. addig), ha többre/komolyabbra lesz lehetőséged, próbálj ki egy px-et...Átalakító van mini-jack-re ez nem gond. Inkább az, hogy az mp3-lejátszó kiimenő teljesítménye lesz kicsi...
Többiek: szerintetek a G3-mas képes lenne normálisan meghajtani egy Sennh. HD 595-öst?
[Szerkesztve] -
Zsombe
senior tag
Jó oké. Tudom, hogy az ember meghúz egy lélektani határt ami felett nem hajalndó vásárolni, aztán meglát valamit és beleszeret, végül nem számít az ár és megveszi. De most állok lakásvásárlás és ehhez kapcsolódó jelentős plusz költségek (pl. berendezése) előtt, szóval ilyenkor talán számít az a plusz pár ezer Ft is.
Azért Te a 2k helyetti 13k-val igencsak átlépted a határt. -
renato
aktív tag
1. gondoltam. 6 alá semmiképp nem vinném, de közben rájöttem, hogy télen e fejes fölé még sapkát is húzhatok, nem úgy mint a többiek esetében, és féláron azért nekem sem olyan jó üzlet, inkább megtartom.
2. igen, bocs, fáradt voltam, pedig elolvastam, csak nem esett le...
kösz mindenkinek mindent. majd jelentkezek ha meghallgattattak azok a dolgok. -
ponti_ak
addikt
Naaa...!
Gratulálok!!
Örülök hogy elégedett vagy vele! (Sejtem, hogy a hangminőségre sincs panaszod, főleg most, hogy már -gondolom- ''bejáródott''...).
Igen, hallottam (Zsuzsi írta egy pár hete) hogy a bargain nem jött össze, mert a srác ''elvesztette''.. (pff.., lol!).
Szerintem az amortizáció miatt nem kell második, nagyon tartós darabok ezek, de abban teljesen igazad van, hogy ''egy jó füles öltöztet'' (..ha jól áll..).
Használd egészséggel, sok szép évet együtt!
üdv!
ui: a (túl) nagy hangerővel azért csak óvatosan, ha túllhajtod, az erős basszus képes kinyírni a membránt, és utána recsegni fog, és persze a fülednek sem mindegy..nnahh, nem papolok már itt többet..
-
Xantomas
őstag
Ezaz, kampányoljunk együtt az agybadugósok ellen.
iszonyom van már a cx300-tól.
200, zárt, 100 nyitott, de maga a membrán, és a ház kialakítás hasonló, csak a 200-as külső része zárt borítást, és egy csatornát kapott, míg a 100 nyitott. A fül felöli részekben is van különbség. 100 esetén szivacs, plüsös borítással, 200-nál bőr, amiv jobban szorul a fejedhez és kizárja a zajokat.
A kettő máshogy szól, nekem a 200 jött be, mert jól kiszűri a külső zajokat, de nem annyira csapja le a külvilágnál a biztosítékot mint a cx300.
Inkább px 200, mint az pmx. Nekem megtört az egyik átvezető kábelem ami a tarkópántból a fülhallgatóhoz viszi a jelet. Ez annak köszönhető, hogy ha nem használom, akkor megy be a noti táskába, és a folyamatos forgatástól 2 év alatt megadta magát.
Kb 2 óra volt kicserélni, és nem kívánom senkinek azt a szöszmötölést. A sima px-hez van tok, és kevesebb az ilyen hiba lehetőség. -
ponti_ak
addikt
A fülesedet meg akartam venni, de képes voltál szó nélkül eladni.
A hétszázát, igazad van!Teljesen jogos, és bocsánat! Nem mentem a PH!-talira, és közben meg jelentkeztek érte.. sorry...
Naszóval, hogy ON is legyek:
Azér' nem (annyira) jó a PX200 metróra, mer' az nagyon hangos, és magas frekvencián zajong (nem mély hangon, mint egy busz motorja pl..), és annyit már nem szigetel teljesen jól, csak akkor ha nagyon passzosan, (és elég szorosan) felfekszik a fejeden/füleden (de ez egyébként is alapfeltétel, különben a zaj ''bejön'', a basszus (és minden más is) ''kimegy''... ami ugye nem jó..). *
Ami még a hátránya (lehet): kicsit meleg. Nyáron tud izzasztani, 30 fok felett (mondjuk nem annyira, mint egy 202 vagy akármelyik (nagy) fejhallgató.. de azokról már látom is, hogy letettél..)
Próbálni sajnos nem nagyon lehet (pl a Westend MM-ban régen lehetett, de már nem.. esetleg a Mammutban nézd meg...), de talán a BASYS-ban (Bartók Béla út) kibontanak egyet neked, ha szépen kéred őket (visszazárható a csomagolása)... vagy a legjobb persze az lenne, ha egy ismerős kölcsönadná, és pár nap alatt rájönnél, hogy jó-e... kár hogy az enyém végül Győrben landolt... ehh..
Ha van még valami, szólj.
* Nekem pl. tojás fejem van, ezért nem volt annyira jó... Meg (bár a px-ek is portable, és összecsukható darabok, de) a cx simán belemegy a zsebbe, és még annyi gond sincs vele, mint amazzal volt... ByTheWay: a PMX széria sport kivitel, (emiatt) NEM összecsukható!
[Szerkesztve] -
lorcsi
veterán
nekem hd-202 van, de utcára nem venném fel, elég nagy darab
és a hossz tyúkbéllel sem nagyon lehet ott mit kezdeni (3m), bár adnak hozzá valami feltekerőt...
hangja szerintem a te zenéidhez nagyon jó lenne, és mivel zárt semmi nem hallatszik ki . ok teljes hangerőn valamicske.
prábálgatasd fel tükör előtt és ha szerinted nem túl gáz akkor... -
mcmike
őstag
Na jah ez igaz... Sennheiser-ről eddig csak jót olvastam, ezért én is azt vettem (anno egyébként D.J. voltam)...
Konklúzió: egyáltalán nem bántam meg, sőt talán az egyik Best Buy akcióm eddig. Ha valaki esetleg otthonra keresne fülest, 20k-ig akkor bátran ajánlom a HD-555-öt: [link]
Sajnos ''street wear''-ben nem tudok segíteni, de támogatlak abban h Sennheiser-t vegyél... -
ponti_ak
addikt
Ne aggódj, biztos jól áll... (bár a fejedet és a 202-est csak külön-külön láttam...
)
Szerintem nem annyira nagy az a 202-es, ha nem zavarna (engem pl picit igen..) hogy páran esetleg ''hamburger-fejűnek'' néznek az utcán, akkor jó választás (ár/érték), viszont ha nem akarod/nem tudod cipelni, és zavar hogy ''nagy'', akkor nem az.
Esetleg a középút [Sennh p(m)x széria, vagy valami klipszes Panasonic jöhet szóba] ...bár azok már megint ~12k körül vannak..
...nolátod, ha megvetted volna a px-emet....bár az meg metróra pl nem jó, inkább csak busz-vili-váci-úti forgalomban, stb... ugyebár, ha jól illeszkedik a füledRE (nem köré..).. )
MOD: nézz be ide is [link], ha nem biztos hogy Senni lesz.. (bár az alapfeltevés korrekt: a Szenyáék nem gyártanak szart.
ui: cx300 - ''az agybadugós'' füles - biztos nem lenne jó...? Kicsi, jól zár, szépen cseng-bong.
[Szerkesztve] -
mcmike
őstag
Hmmm....
Tehát akkor neked ilyen kellene:
- a füledet kívülről vegye körbe -> de ne legyen nagy (bumfordi)
- jó minőségű legyen -> de ugyanakkor olcsó
- jó hangképe legyen -> de ugyanakkor teljesen zárt h ne hallatszon ki (azaz nem lehet Circumaurális)
na jah...Szerinted egyébként létezik ilyen?
Nekem HD-555 van, de kifejezetten otthonra. Ez tény... -
Vassili_Zait
senior tag
Üdv Sipi!
Szerintem neked a meizuhoz nincs szükséged 10000 forint fölötti fülesre, főleg ha mp3-at hallgatsz meg mondjuk a metrón. Tehát szerintem egy HD202 vagy 201 is megteszi ,főleg ha nem AKTÍV zenehallgatásra kell. De ha azt akarod hogy jól nézzen ki, és esetleg othon is tudd használni aktív zenehallgatásra akkor a HD415 vagy 435 ös a legjobb választás.
A 415ös az kb 8-9 ezer forint. A 202 es 7000. A 201 5000.
Legtöbbet én 415őst és 435öst szoktam látni az utcákon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest