- Zeneszerkesztő és DJ topic
- Milyen széket vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
endilv426
csendes tag
Sziasztok!
2 db HDD van a gépemben, egy 250 és egy 500 GB-os WD. Az 500 GB-osról a 250-esre másoltam át 70 GB adatot és eltartott vagy 20 percig. Mi lehet a baj, miért ilyen lassú?
A gép egyébként egy Asus Z97-P alaplap, i5 4460-as CPU és 8 GB Kingston 1600 MHz Ram
-
aikido
csendes tag
Sziasztok !
Van egy kis problémám.A vinyom Western Digital 1TB WD10EZEX Caviar Blue 7200rpm 64MB Sata3 3,5" HDD.A sata csatlakozó részével nem kattan rá a sata kábel simán le lehet huzni a vinyorol.Probáltam káblt is cseréltem de ugyanez történt.Mi lehet a megoldás?Mert előfordul ha elmozdul a sata kábel akkor nem tud elindulni a rendszer.Ez elég kellemetlen.Elöre is köszönöm válaszotokat. -
Pehi
senior tag
B.U.ÉK.Bocs még valami! A sata 2 vinyó ,egy Seagate 2,5 500Gb 8Mb , a másik egy WD Blue 3,5 1TB 64Mb! Köszi!
-
Pehi
senior tag
Szevasztok! Igazából nincs is nagy problémám,csak annyi lenne a kérdésem,hogy nekem tűnik lassabbnak a gépem egy 2,5 -es vinyóval,( sata 2-es),mint egy WD Blue sata 3-al? Köszi!
-
PapG.
tag
Hali! Kis help kellene, vagy ötlet, hogy a windows újból lássa a hdd-met..
Valószínűleg az utolsókat rúgja, ma vettem meg az ujjat amire átmásolnék mindent (ha tudnék..) de jelenleg a régivel nem bootol be a win. Kifagy a win 7es bootlogo közben. Aztán reset marad csak, de semmi változás. Pár hete a sentinel 9%-osnak jelezte, pár bad sector mellett. De akkor még ment, csak néha pont így nem bootolt be, vagy fél órát szöszmötölt a win mire felismerte, úgy hogy kiszereltem míg beszereztem az ujjat. Ha menet közben csatlakoztatom rá a sata kábelt, akkor buborék üziben látni hogy a win felismerte és minden ok, sajátgépben nem jelenik meg, eszközkezelőben frankón látszik, lemezkezelőben is látszik, de se betüjel, se particio se fájlrendszer, és itt ebben a dicső pillanatban bármit is csinálok szétfagy a lemezkezelő. Végérvényesen. Egyébként egy 2TB wd green, csak multimédia van rajta, de a válogatott kedvenceim úgy hogy még harcolni akarok nagyon... -
HolyFire
aktív tag
Szevasztok!
Van egy WD Green 2 terás vinyóm. Elvileg 100/100-as a kondija. Azt csinálja hogy elindul szépen...a gép látja is a vinyót...majd kb 4-5-10 perc múlva eltűnik a rendszerből...Teszem azt elkezdenék róla másolni egy másik vinyóra, akkor elindul a másolás, megy pár százalékot és megszakad, a vinyó eltűnik....mintha kivenném a gépből menet közben. Nem kerreg, nem kattog, nem zörög-csattog. Mi lehet a baja?
-
swado
tag
Sziasztok!
Nem nagyon találtam megfelelő topikot, ezért ide írok, hátha belefér.
Egy WD Blue 1 TB-s winyót szeretnék estére szoftveresen kikapcsolni, úgy, hogy ne pörögjön fel óránként. Ha esténként az eszközkezelőben letiltom és reggel vissza, működhet a dolog? Nem lesz tőle valami baja?
-
Snooker
senior tag
Sziasztok!
Vásároltam ma egy WD Blue 1 TB-s, SATA3-as winchestert. Az alaplapom Sata2-es, de azt mondták működni fog vele a gép, csak nincs olyan nagy sebessége.
Beraktam a gépbe a HDD-t, telepíteném a windowst, és amikor választani kéne partíciót, akkor nem talál semmit, csak valami 31mb-s nem tudom mit. Mi baja lehet a HDD-nek vagy én rontok el valamit?
Egyébként az alaplap Gigabyte Ga p35 ds3
-
Lokii
aktív tag
válasz
totoya76 #4731 üzenetére
Üdv,nem vagyok szakértő meg semmi ilyesmi,hanem csak leírom a saját tapasztalatomat: Nekem egyszer egy 500 GB Sata 2-es natúr WD egyik napról a másikra meghalt,100%-os cuccokkal,szóval ez eléggé kiszámítathatlan (jólvan mondjuk 7 évig volt szolgálatban és még hibás szektor sem volt,szóval valami érintkezési/elektronikai hiba lehetett vele),lehet hogy ez a forgatókönyv lesz.
-
asciitable
csendes tag
sziasztok. Lenne egy olyan bajom hogy most vettem egy WD blue 1 tb-s vinyót, első alkalommal felismerte a gep de azóta nem. Bios látja, eszközkezelő, lemezkezelő viszont nem.
-
oxide83
aktív tag
Sziasztok! Van egy Samsung HD103SJ 1TB-os rendszer HDD-m ami úgy néz ki meghalt. Nem ismeri fel semmi, sem a BIOS sem egy külső rack, mintha nem is volna HDD. Viszont szépen felpörög. Tegnap még 100%-os volt a HDD sentinel programmal. Létezik valamilyen megoldás amellyel valahogy még le lehet menteni róla az adatokat?
-
Lokii
aktív tag
Szevasztok!
Nekem az lenne a problémám hogy irónikus módon az Új WD Black 1 TB WD1003FZEX winchesteremről nem akar bootlni a windows "Bootmgr" hibát jelezve. Na most az a furcsa ebben,hogy a boot sorrend semmit se változott instalállás után, a lítium elem is új,és a boot sorrendet is cserélgettem de nem jutott el a bootolásig(ekkor a Maxtor és a Samsung winchester is bennt volt,11 évesek de azért kondíció 95% és teljesítmény 100%,mondjuk számítok rá hogy tönkre mennek de nem akarom az ördögöt a falra festeni)... Be tettem elsőnek a Maxtort (1.) és Samsung-ot (2.),és érdekes módon fel tudtam őket bootolni. Most ezekről írok,fel tettem a HD Sentinelt,és a Maxtorra és a Samsungra nem ír semmi gondot,és a 12 napja tulajdonomban álló WD Blacken sincen hiba a program szerint (kábelek meg ilyesmik elvileg jól bennt vannak).
Na most a tápegység egyszer tönkre ment 2010-ben a gépben (valami Mercury és társai kategória volt,lehet hogy ártott a BIOS-nak),most egy hasonló Everpower 400 W-os táp van,és eddig valami csoda folytán nem ment tönkre,csak bizonyos cselekmények hatására (pl nem normálisan kapcsol/indúl újra a gép),akkor elkezd ki/be kapcsolni,és ez hosszú távon szerintem nem túl jó(lehet hogy Alaplapi probléma,P5K,kondenzátorokat amikor néztem pár nappal ezelött akkor nem voltak púposak).
Na most van egy régi FSP Gold 350 W-os Tápom,más pin számmal mivel régebbi alaplappal volt használva,így max veszek hozzá egy cserélőt.
A lényeg: Szerintetek mitől lehet a probléma ha ezt a hibaüzenetet írja ki,mikor semmi se változott hardveresen az installáció óta,csak hirtelen valamilyen okból kifolyólag bizonyára meg jelent ez a hibaüzenet(és tegyük hozzá hogy a család másik tagja ugyanezen nap normálisan be tudta bootolni,és csak nálam volt probléma,pedig hardveresen nem láttam semmilyen változást)? -
Getaka
csendes tag
Sziasztok!
vettem egy WD blue 1tb 7200rpm 64mb sata3-as vinyot beszereltem minden inditáskor felpörög biosba nézem látja mondom franki bejön az asztal, belépek a sajátgépbe és nem látja csak az ssd-t meg a másik régi wd blue-t. hd sentinel is látja illetve az eszközkezelő is, és a számitogép kezelés is. -
Gyb001
senior tag
Üdv.
Van egy lekódolt hdd-m. Ennek a feloldásában kérnék segítséget.
Egy lenovo g580 as laptopról van szó, unlockolt biosal használom 2 éve, eddig semmi gond nem volt.
1tb Sata 3 2,5" Samsung hddvel.Az oprendszer betöltése előtt kér egy jelszót, de én Nem állítottam be semmit.
Ha kiveszem akkor bootlol gond nélkül másik lemezről. Biosba is be tudok lépni.
Egy másik PC vel is próbáltam. Ott enged a másik lemezről bootolni, de formázni nem tudom a lemezt.
Ötlet? -
Boxi88
őstag
válasz
Jakszi777 #4720 üzenetére
Az eszközkezelőbe próbálj neki betűjelet adni.
Cancer kollégának is ez lesz a megoldás.
Sterilzona: valószínűleg a tétlenség miatt kiparkolja az olvasófejet a vinyó és azért akad meg mert idő kell neki mire újra működésbelendül. Lehet hogy a parkolás idején kellene állítanod.
-
Sterilzona
senior tag
Sziasztok!
Van egy 1000 gigás Wd red adat vinyóm.
Mostanában elég sűrűn előfordul, hogy ha pl, commanderbe lépegetek, és a vinyón akarok valamit keresni, akkor előtte, ki írja, hogy kapcsolódás .... és várni kell jó pár másodpercet. Mi lehet a baj ? Kábelek nem lazák, ezt már néztem.
Köszönöm szépen! -
Cancer
senior tag
Sziasztok,
Egy olyan problémával állok szemben, hogy a napokban vettem egy Seagate 2TB-os merevlemezt. A BIOS felismeri, a Win7 (64 bit) eszközkezelő felismeri mégsem tudom használni, mert a "Saját gépben" nem látom, így sem formatálni, sem patrícionálni nem tudom.
Van esetleg valakinek ötlete, hogy mi lehet a baj?
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gyúrósok ide!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Jellyfin, Emby, Stream.io, Plesk Streaming platform
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Óvodások homokozója
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Zeneszerkesztő és DJ topic
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- LG 34WK95U-W - 34" NANO IPS - 5120x2160 5K - DCI-P3 98% - HDR 600 - ThunderBolt 3.0/Type-C
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest