- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hobby elektronika
- Milyen processzort vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
93.Szabi
aktív tag
válasz
csabyka666 #4199 üzenetére
Sziasztok lenne egy kérdésem van egy sata 160 gb wd-s merev lemezem és nem tudom fat fálj rendszerbe formázni mert az xp csak ntfs-et kínál fel van rá lehetőség fat fálj rendszerbe formázni?
-
válasz
ha8alpista #4198 üzenetére
Üdv!
Nem tudom, hogy komolyan írtad-e, amit írtál, de ha belenyúltál a vinyóba, akkor az kuka...
-
ha8alpista
csendes tag
Hali!
Én is vettem egy sata vinyót, de csak kattog, nem látja a gép. Az eladó hibátlanként adta.
Ma szérszedtem.. 4x2 oldalas fej van benne. Nos a harmadik felső fejről hiányzik valami, ami a többin rajta van.. Nincs-e valakinek hibás fej-szerejvénye ? Vevő lenné rá..
A vinyó tipusa: Seegate - Barracuda 7200.10 750Gb SATA China
még ez van rajta : ST3750640AS STX-L5310 (B)
Előre is köszi a válasz üdv Pista nyolcal@gmail.com -
-
sK0t
tag
válasz
csabyka666 #4195 üzenetére
Látja, de nem nyithatom meg. Ha rákattintok lefagy a sajátgép. Bios látja, akartam formázni az xp telepítés előtt, de nem engedi. Jumperek rendben.
-
-
sK0t
tag
Üdv!
Van egy 500as wd vinyóm. Külső tápos cuccal működtetem pendriveként.
De egyszercsak nem ismeri fel a gép, mikor beteszem normális környezebe.
Egy 40-es 8-9 éves vinyót később kifüstöltetett. lehet ez túlfeszültség probléma? Szó szerint füstölt a nyáj lap, és kipukkadt. Megmenthető még az 500as ? Mi lehet a gond ? -
válasz
sonicman89 #4191 üzenetére
Üdv!
Ha nem SP3-as WinXP-vel próbálkoztál, akkor célszerű megpróbálni azzal is, hátha felismeri a SATA vezérlőt. Ha nem, akkor marad a floppy-s megoldás.
-
Dimitryj
aktív tag
válasz
sonicman89 #4191 üzenetére
Mert XP. Ahhoz hogy használni tudd kell egy telepítő FLOPYT szerezned amin rajt van a sata vezérlő drivere és telepítéskor muszáj megadnod kül. nem fogja a vindóz felismerni.
-
sonicman89
csendes tag
Üdv
Van egy Abit SG-71 alaplapom és nem tudom a sata winyót elindítani rajta. A winyót felismeri, de telepítéskor nem látja az xp. mit tegyek? -
Dimitryj
aktív tag
válasz
Dannalyno #4189 üzenetére
Hááát hogy USB-s úgy nem biztos hogy működik.
De alapban a működése:
-kiválsztod milyen típusú filer. sérülésről van szó
-megadod melyik eszköz amiin használnád
-megvárod amég pár óra alatt össze szedi a teljes lemez felületén lévő cuccokat (nekem anno az 500Gb-s vinyón kb 6 óra volt).
-megpróbálod kibogarászni a visszanyert könyvtár struktúrából mi az ami használható és mi az ami nemA tapasztalatom vele:
Sikerült valami csoda folytán a Vistának hibernálásból való vissza térés után összebarmolnia a másik lemezt elkezdte a C: adatait ráírogatni az E: meghajróra majd olvashatalanná vált a kötet. Laza 3-4 heti racowery mire a fullon lévő lemez tartalmát sikerólt vissza álítani a többi vinyómra. Csak azért tartott annyi ideig mert az adat struktóra nyira megborult hogy még a getdataback is talált a vinyón (500Gb) 1.2Tb adatot. Persze ennek nagy része redundáns baromságvolt amit a vindóz összerondított a filesys-en. -
Dannalyno
csendes tag
válasz
Dimitryj #4188 üzenetére
Kösz,
Angolul leszedtem a Get dataBack for NTFS-t mert assem ilyen fájlr. van rajta,
Gondolom nekem a :Systematic file system damage, e. g. Format or FDisk. kell.
Röviden letudnád írni, hogy használjam a progot, mert ahogy próbáltam nem ismeri fel a hardvert; Sharkoon sata dokk-kal kapcsoltam a gáphez usb2,0n
Vagy hasonló magyar progot mondjatok kérlek.
Kösz: Dani -
Dimitryj
aktív tag
-
Dannalyno
csendes tag
Sziasztok!
A problémám a következő:
winyo: Samsung HD103SJ / 1Tb.
Win7 x86 -en hibaüzenet: A meghajtóban található lemezt használat előtt formázni kell. Mégsére: A lemez nem érhető el. a kötet nem tartalmaz felismert fájlrendszert.
Az adatok nagyon fontosak lennének, kérlek ha tudsz valami módot a visszaszerzésükre, írj!
Köszi: Dani. -
D.Va
őstag
Heló!
Tudja valaki hogy honnan lehet WD firmware-hez hozzájutni? A wd oldalán nem találtam semmit. meg guglival sem.
Van egy WD 2500bevt-22zct0 HDD-m (2,5"), ami kínlódik, (nem tudom formázni), hátha a firmware segítene rajta...
-
válasz
SystemNorbi #4181 üzenetére
Hali!
Kezdésnek egy teljes ScanDisk mindkét meghajtón, aztán töredezettségmentesítés mindkét meghajtón. Rontani biztosan nem rontasz vele.
-
brd
nagyúr
válasz
SystemNorbi #4181 üzenetére
A teszt alapján megfelel a HDD sebessége egy olyan típusú HDD sebességének. Inkább az lehet a probléma, hogy kevés a RAM a gépben (az egyszerre futtatott programokhoz, tehát pl. van, ahol 512MB is sok, van, ahol 3GB is kevés), esetleg nagyon töredezett a filerendszer a HDD-n (és/vagy a pagefile).
-
SystemNorbi
tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem mégpedig, hogy lehet-e ilyen HDD-től lassú a gép?
Inkább néha gondol egyet és belassul és utána vissza.Teljesítmény: 100%
Kondíció:100%
Egy tesztet csináltam is.Előre is köszönöm a válaszotokat!.
-
-
stirlicz
csendes tag
válasz
csabyka666 #4178 üzenetére
Köszi a Partition Magic segített.
-
-
stirlicz
csendes tag
válasz
csabyka666 #4176 üzenetére
A sajátgépben nem látszik, kizárólag a fent említett helyeken látszik mint external HDD. Ott viszont nem kínál fel formázást. Help!
-
-
stirlicz
csendes tag
Sziasztok!
Van egy 80GB-os Samsung sata hdd-m külső usb-s rekeszben. Egy Sony Bravia tv-n használtam adások rögzítésére. Egyszer csak a tv nem ismerte fel. Most rádugtam a számítógépre ami szintén nem ismeri fel meghajtóként de a tálcán és az "Eszközök és nyomtatók" menüben szerepel. Sőt itt a tulajdonságait is kiírja (méret stb.). Hogyan lehetne használhatóvá tenni, esetleg formázni ugyanis a tv állítólag formázta a saját rendszeréhez?
Köszi -
-
-
lee56
őstag
válasz
csabyka666 #4170 üzenetére
Ha az aláírásodban levő géppel próbáltad, akkor csak memória hibádzik, 2GB már kevés win7nek, nálam alapból visz el annyit üresjáratban
Adj hozzá még két gigát és mindjárt más lesz az élmény.
-
Pyriel
tag
válasz
csabyka666 #4165 üzenetére
Köszönöm, így már működik!
-
-
Dimitryj
aktív tag
válasz
csabyka666 #4168 üzenetére
DOS
Amúgy W7hez kevés a géped?
-
-
Dimitryj
aktív tag
válasz
csabyka666 #4166 üzenetére
Röviden az XP egy fos. Nekem a céges gép illetve bármelyik aálandóan chkdsk-t futtat ha be van dugva a pendrivejaim bármelyike és úgy kapcsolom be....
-
Egy kérdésem nekem is lenne. 2 hete vettem egy 500GB-os SATA-s vinyót a notimba. 3 partícióra osztottam: 50gb, 320gb, "maradék"gb. A vinyó zsír új, eddig másfél napot ment HDSentinel szerint. Állapota 100/100-as.
Tegnap bekapcsolás után elindult a ScanDisk a 320gb-os partíción. Nincs rajta még sok adat, gyorsan végzett. "0 kb hibás szektorban", tehát minden rendben van vele. Ma megint elindult a ScanDisk, megint lefutott, megint "0 kb hibás szektorban", majd egy újraindítás után ismét lefutott.
A fájlok megvannak, használható is mindegyik.Kérdésem: mi okozhatja ezt a ScanDisk futást? Rendszer: WinXP professional, 32bit.
Köszi!
-
-
Pyriel
tag
Sziasztok!
Egy olyan problémám van, hogy windows 7 reinstall után az egyik HDD, mintha nem is volna, a BIOS látja, az eszközlistában is szerepel, de ha megnyitom a sajátgépet, nem látszik a meghajtó, így használni sem tudom. Ha jól emlékszem régen egyszer volt ilyen és valahogy sikerült megoldani, de már nem emlékszem, tudtok segíteni?
Előre is köszönöm!
-
Vartanus
őstag
A (#4161) Vartanus hozzászólás szerkje:
Ma reggel nekiálltam kipróbálni az ACHI képességeit...nevezetesen a HOT SWAP-ot,de gondok merültek fel...a Windows intézőben a HDDnél nincs meg a kiad funkció...jó megnéztem eszközkezelőt és ott sem jelent meg az ACHI vezérlő
Mi lehet a gond? Giga 790GX/SB 750-es deszka, AMD ACHI drivert felraktam elméletileg,bár az AMD-nél már minden driver a Catalystban egyesül
-
deenee20
csendes tag
Halihó mindenkinek !
Vezérlő elektronika kellene minél előbb WD5000AAKS Caviar Blue HDD-re -
Gondwana
addikt
válasz
Vartanus #4158 üzenetére
(AHCI-ra át lehet térni újratelepítés nélkül is - nem két kattintás, de kevesebb macera, mint egy újrainstall)
-
Vartanus
őstag
Sziasztok
A kérdésem lenne a következő SATA-nal Native IDE mód és ACHI között van jelentős különbség? A régi IDE winyóról a cuccok+oprendszer átkerült egy WD SATA winyóra és semmivel nem lett gyorsabb sőt úgy érzem kicsit lassabb is...SATA vezérlő Native IDE módban van.....ACHI-ra csak akkor tudnék váltani ha a Win 7-et újraraknám, amitől meg akarom kímélni magam....De ha azt mondjátok ACHI-val érezhetően gyorsul a rendszer rászánom magam az újra rakásra..
Köszi a válaszokat
-
deenee20
csendes tag
Sűrgősen kellene egy adatmentési árajánlat 300-400GB adatról lenne szó.......
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hobby elektronika
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen processzort vegyek?
- Linux kezdőknek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Tesla topik
- További aktív témák...
- Hikvision 512GB nvme ssd
- BESZÁMÍTÁS! 500GB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB WD Black SN750 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 380GB Intel Optane 905P NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- 4TB Seagate HDD / Kingston NV2 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S24 128GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest