Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen videókártyát?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Dell notebook topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
lee56
őstag
válasz
csabyka666 #4170 üzenetére
Ha az aláírásodban levő géppel próbáltad, akkor csak memória hibádzik, 2GB már kevés win7nek, nálam alapból visz el annyit üresjáratban
Adj hozzá még két gigát és mindjárt más lesz az élmény.
-
lee56
őstag
Parancsolj, [link]
Asszem valahol olvastam, hogy a Hita winyóknál szoftverese lehet csak állitani a sata<->sata2 beállitást, de nem vagyok biztos benne, egyrészt mer alig emléxem hol olvastam, másrészt meg sose volt hita vinyóm, se nekem se az ismerőseimnek.
De ha sikerül is átraknod sata2-re szerintem nem fogsz nagy változást tapasztalni, amennyivel gyorsabb a vinyóm az lehet csak annak köszönhető, hogy újabb, 320G-s, és szerencsémre halkan és gyorsan müködő változatot fogtam ki, pedg járhattam volna sokkal roszabbul is más ilyen tipusu seagate-el. De a hitád legalább icipicit jobb random access-ben -
lee56
őstag
''BIOSt ugyan frissítettem, viszont a Windowshoz továbbra is egy régebbi SATA driver progit használtam''
Mindenképpen rakd fel a legujabb sata vezérlő drivert az alaplapodhoz, sokat nem érsz a bios frissitéssel ha még mindig ősrégi drivereket használsz hozzá.
Sata kábelek illeszkedése nem a legfejlettebb dolog a világon, bár nálam ez csak szállitáskor volt probléma, ha nem mozgatod nagyon sokat a házad akkor elég egyszer rendesen belőni, hogy a lehető legjobban csatlakozzon, meg aztán mindig amikor elviszed a géped valahova.
Ilyenkor nálam is lefutott néhány chkdsk és volt hogy partició is elrepült, de valamilyen csodálatos módon adatot sose vesztettem, kábeleket megigazitottam aztán chkdsk rendbetett mindint, persze vindózból csináld ugy hogy automatikus javitást bepipáltad és ujrainditást fog kérni ha az a fővinyód.
Szal nemhiszem hogy nagy kárt okoztál volna, csak frissits mindig drivert és a kábeleket csekkold le néha. A system volume info mappát meg ne buzeráld sztem, fontos adataidat rakd át egy másik vinyóra, és csinálj a satás vinyón egy tiszta formatot (most ne gyorsat) a win cd-s telepitőjével, ott particionálhatsz is ha kell. -
lee56
őstag
válasz
Spiderka #2019 üzenetére
Nem lehet hogy összetévesztetted, és az IDE-nél nézted
, vagy ''B'' variáció a bios-od rosszul ismeri fel a vinyót, esetleg maga a vinyóval lehet valami, lehet nem is satás.
Belinkelem hogy nálam hogy néz ki a dolog a biztonság kedvéért, ide-s vinyóm most nincs a gépbe, de udma4-en fut a dvd íróm, a sata vezérlőbe nekem nem ir udma-t, csak ide-hez.
[link]
[Szerkesztve] -
lee56
őstag
válasz
lazydog #1954 üzenetére
Nekem vagy 3évig ment ilyen lötyögősen, a 120gigás sata seagate vinyóm, csak szállitásnál volt gond emiatt egyedül, de akkoris csak annyi hogy néha ujraindulgatott a rencer, adatvesztés szerencsére nem volt, aztán már mindig megigazitottam a kábeleket, miután elvittem valahova a gépem, ennyi.
Az sata csatlakozók valóban visszafejlődésnek tünnek a patásokhoz képest, de legalább nem lesz vastag kábeldzsungel a gépben, mint sok ide-s eszköz esetében például
Most sata2-es alaplapom és 320gigás sata2es seagatem van, és itt mintha nem lötyögött volna ugy emléxem, szal talán kezd javulni a dolog, majd sata3 jó lesz, reménykedjünk
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Synology 3.5" 8TB SATA3 HDD (HAT5310-8T) Új, bontatlan, garanciával!
- WD Black SN850X 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7300-6600 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Crucial T705 4TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.100-12.600 MBs - Eladó!
- Lexar NM790 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6500 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB KOLINK Observatory Lite TT 500W
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo ThinkPad X270 (15) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest