- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
- Milyen TV-t vegyek?
- Zeneszerkesztő és DJ topic
- Milyen széket vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
pondor313
tag
Sziasztok. Probléma adott, nem látja az ssd-met a rendszer. AsRock P4VM800. Értem én hogy flopyról kéri az illesztőt. De nekem nincs flopym. Se se meghajtó se semmi. Ata sata adapterrel feltelepítettem. Na most kellene rávarázsolni az illesztőt. De hogy? Flopys dolog kilőve. Az a baj hogy csak "A" meghajtóról kéri a win telepítésnél.
-
Irvkhf
aktív tag
Ha a windows telepítés közben lefagy akkor az alaplap rossz ? Mi okozhatja a windows telepítés közbeni lefagyást ?
-
Irvkhf
aktív tag
Miért van az hogy a windows felmásolása után mikor újra indul a gép és a winchesterről kellene indulni nem csinál semmit ?
-
Morpheus95
csendes tag
válasz
Morpheus95 #130 üzenetére
meg van köszönöm a válaszokat!!
-
Morpheus95
csendes tag
Sziasztok!!
nekem van egy olyan kérdésem ,hogy van nekem egy 2,5" laptop vinyóm,és bele tettem az asztali gépembe,és nem látja és ezt hogyan tudnám orvosolni a dolgot???
felpörög a vinyó és nem látja a gép,csak az van bekötve,és nem látja az xp telepítőm ,valamiért,pedig jó a vinyóm,mert laptopomba van a vinyó csak bedöglőt a dvd írója és nem tudom újra rakni,és át tettem az asztaali gépembe és valamiért nem ismeri fel, wd a vinyom
-
virgil75
csendes tag
Hali.
Kell egy kis segítség.
Vettem egy ASUS K50IJ-SX153L notebookot. Az xp telepítése közbeen a következő hibaüzenetet írja ki:
STOP: 0X0000007E (0XC0000005, 0XF748E0BF, 0XF78DA208, 0XF78D9F08)
pci.sys - address F748E0BF base at F7487000, DateStamp 3b7d855c
Mit kellene csinálnom? Ha valaki részletesen leírná, megköszönném. -
piadex2
senior tag
Sziasztok!
A win xp sp3-nál lehetséges, hogy van a telepítőlemezen sata (ill. sata 2) meghajtóprogram (driver)?
Kösz:piadex2
ps: nem figyeltem a telepítésre, csak hagytam, hogy a telepítő eljusson a szerződés aláírásáig, aztán csak lestem, hogy minden féle bios manipuláció nélkül észrevette a telepítő a teljes 500 GB-ot (pedig ez tuti sata) - nem értem
ps: néztem a bios-ban, hogy van egy "on-chip sata", ami "enable"-re van állítva, lehet, hogy ennek köszönhető a floppymentes telepítés?
ps: mivel a hdd sebessége eléggé fontos (lévén játékgépről van szó) szeretném, hogyha a sata 2 hdd-m teljes sebességgel futna, és nem csak udma 5-ön
-
berbatov2
senior tag
Hello!
2002-es xp-t telepítenék hibaüzenet a következő: usbehci.sys sérült. Winyó meg a dvd satás. Alaplap asrock m3a785gxh/128! Valami olyasmi lehet hogy ez az sp nélküli win nem ismeri fel a satát vagy mi? De nem tudom. Segítséget előre is köszi!
-
bercee
tag
sziasztok
van egy fsc amilo pi3540em. sata vinyó van benne. hogy tudnék xp-t telepíteni rá? lehetőleg olyanok írjanak, akik már telepítettek 3540esre xp-t!
köszi -
tzolo
csendes tag
Üdvözlet és BUÉK!
Meglepő módon nekem is segítségre lenne szükségem, azért próbálkozok itt.
Alaplap: Gigabyte 790X DS4
Nem tudom feltelepíteni a legál XP profit.
Athlon 64 x2 5400, 2x1 Gb Kingston kit DDR2 - 800 amit a "compatibility" listából kerestem.
Xp SP3-al és sata driverrel, n-lite-ben összefésülve, cd-re kiírva.
Telepítéskor licenc elfogadásig eljutok, F8-t nyomva azt írja, hogy nem telepítő cd, vagy nem eredeti???!.
3 napja kínozom de nem megy.
BIOS frissítve a feltelepített VISTA alatt, F6A
Állítottam az integrált per. menüben az On chip sata type menüben IDE-ról SATA-AHCI-ra, de semmi változás.
A VISTA home profi (eredeti) simán feltelepült, utána próbáltam telepíteni az XP-t, ugyanaz.
Persze ha jól tudom először az XP-t kellene utána a VISTÁT, ha nem akarok gabeszt.
A merevlemez és dvd író SATA (2) csatolós, floppy meghajtó nincs beszerelve. -
Steve-0
őstag
Hi, allz van egy ilyen lapom: ASRock ConRoe865PE (SATA1) + Samsung F1 640 Gb-s winyora (koliba van) akarom majd telepíteni az XP-t milyen problémákba ütközhetek?
Most integrálom a telepítőbe az inteles achi drivereket elvileg működnie kell. -
tepizoli
tag
Sziasztok!
Érdekesség kép leírom, hogy jártam egy MSI PM8M-V típusú alaplappal. Ez az alaplap a sata I-et támogatja de vettek bele egy Samsung 500Gb-os SATA II-es vinyot és megkértek, hogy rakjam bele.Mivel sokszor csináltam már ilyet magabiztosan indultam neki aztán lassan lehervadt a mosoly az arcomról.Az első probléma az volt ,hogy a biosban semmi satával kapcsolatos beállítás nincs,ezt azért kerestem mert hiába raktam be a vinyot egyáltalán tudomást sem vett róla a Windows ami maradt a patás vinyon ez az új csak másodiknak adatárolásra kelett volna.Egyébként az alaplapon VT8237R sata vezérlő van.A következő probléma az volt ,hogy a samsung vinyon nem volt jumperelési lehetőség ,hogy SATA I-be lehessen kapcsolni.Sok órai nyomzás után kiderült ,hogy a samsung honlapjáról le kell tölteni egy kis progit /estool a neve/ csinálni egy bott flopyt és ezt rámásolni és erről a flopyról bebootolni majd ezzel a progival SATA I-be lehet kapcsolni a vinyót. A probléma az hogy ez a kis program ugyanúgy nem látja a vinyót tehát át kellet tennem a vinyót egy másik gépbe amelyik addig is simán látta és ott megcsinálni az átálitást.Aztán vissza a gépbe és lás csodát már látta is.Ezt csak azért írtam le hogy hogy gondolja a samsung hogyha nincs két számítógéped otthon akkor ne használd az ő vinyojúkat hanem vidd vissza a boltba és kérj pl. egy WD-t amin elég egyszerűen csak átrakni a jumpert és már megy is. -
Red_Bull
aktív tag
Sziasztok!
Nekem a winchesterem meg a meghajtóm is satás akkor én mit tudok csinálni?
Mert akkor bekapcsolás után semmit nem lát a gép se meghajtó, se vinyó. Semmilyen OP rendszert nem lehet így a gépre rakni.
Floppym az nincs, esetleg USB pendrive-ra tudnék rakni valami SATA drivert de azt nem értem hogy milyen az ami magától bebootol meg honnan lehet ilyet szedni?Amúgy van az alaplapom BIOS-ában(meg az újabb alaplapokon mindegyiken van) olyan hogy szimulálja a SATA meghajtókat mintha IDE-s és ilyenkor látja egyből minden mintha nem is SATA-s lenne egyszerűen lehet telepíteni a Windows-t.
Nade ez nekem nem jó (most nem fejtem ki miért) hanem a fenti módon simán natív SATA-bam kell valahogy újratelepítenem az XP-t.
-
fi:zi'k
nagyúr
Sziasztok,
Adott SATA hdd 1 db (azt nem tudom, hogy sima vagy 2), 1 usb-s külső hdd, + külön egy noti.
Nincs floppy meghajtóm.Ilyen kombináció esetén megoldható valahogy az XP telepítése a SATA hdd-re?
Sejtésem az, hogy nem...Jól tudom, hogy a Vista már kezeli a SATA hdd-ket alapból?
Köszönöm!
fizik
-
vati
senior tag
válasz
Johnny Cage #111 üzenetére
Nekem integrált SP2 telepítővel se ment föl az XP a konfigomban szereplő alaplapra.
Kiírta, hogy nem talált telepítésre alkalmas partíciót. Pedig csak elsődleges partíciók vannak a sata2-es diszken.
Ahogy utánaolvastam, ez a sata2-re telepítés floppy nélküli gépben akár lehetetlen is lehet, alaplapi chipkészlet függő, hogy hajlandó rá felmenni az XP vagy nem. -
-
Viperator
őstag
Sziasztok!
Windows telepítéskor a legelején kell telepíteni SATA driver-t, eddigi változat szerint csak floppyról lehet, van más megoldás a SATA telepítéshez?
-
D@vid
csendes tag
ezzel szívtam énis vagy 2 hétig míg ki nem probáltam satomee (senior tag) tippjét: 91es hozzászólás amugy:
Nekem samsung sata2-re telepítéskor (a lap egy sata1-es Asus A8n5x) az első rebootnál állandóan megállt a telepítés egy "Hiba a rendszer betöltésekor" üzenettel.Minden funkció működött,xp,bios rendben felismerte stb,csak épp telepíteni nem lehetett rá.Nem tudom miért,de miután a biosban a meghajtó tulajdonságainál "auto" helyett "large"-ot állítottam be,marha gyorsan felszaladt a win és azóta sincs semmi baj vele.Nem tudom nálad segít e,de a sok próbálkozás közt talán ez is elfér...sztem ez neked is segíteni fog!
üdv.
-
Sziasztok!
Lenne egy problémám:
Elkezdem az XP-t (SP3) telepíteni, a telepítő látja a Satás vinyóimat, kiválasztom a 320-as lemezt (14 és 300 a két partició)
Elkezdi a telepítő file-okat másolni majd miután újraindul a gép hiányzó operációs rendszer fogad.
A Patás vinyó le van húzva, habár indításkor már 3 xp-t is felajánl, amiből csak 1 működik a másik kettő panaszkodik valami hal.dll file-ra.
Mit lehet ilyenkor tenni?
-
piadex2
senior tag
Sziasztok!
Hiába próbáltam floppys megoldást alkalmazni:
- a megfelelő file-okat felmásoltam egy floppyra
- nyomtam az F6 billentyűt, amikor kellett, de csak raides drivert mutatott a driver telepítési listában -> ezt telepíteni nem volt elég, mert végül "merevlemez hiányában" leállt a telepítés.
Mit csináltam rosszul?piadex2
ps: a két hdd-m raid 0-ba van kötve
-
szkorhetz
őstag
Sziasztok, van bajom rendesen.
Megvettem az új gépet giga ep35-ds3-as lappal, bele e8400-et hd 4850-et és 250 gigás hita vinyót ami sata2-es
4gb ram is van még bele.
Én windows bladeedition-t szeretnék telepíteni. Amikor eljutnék a vinyó formatálás ablakba akkor kék-képernyővel befagy a rendszer vinyó hibára voksolva.
Érdekes.
Mi lehet a gond?
köszi -
o zsolo o
csendes tag
üdv.
http://www.cluboc.net/reviews/motherboards/soltek/k8tpro939/index.htm
iyen alaplappal szeretnék uj 500as maxtor winyot használni. szüksg miatt vettem a winyot, mostani ide-s meg meg áll. sehogy se birom rátenni a wint, 'ismereten' szo szerepel a tellepítés során a winben. korábbi winyoval összedugva a gépet hol érzékeli az uj winyot hol nem. formázás megtörténik 30secundum alatt.....everest annyi infot ad, hogy maxtor van benne meg a nevét. pontosabb paramtert nem sorol fel, mint a másik vinyoná(maxtor az is 160as IDE)
alaplaphoz adott floppy - f6 kombinácio telepíténél nem segített. enlkül és ezze is hibát ir ki - sérült a lemez, vagy nincs bedugva vagy nincs jol bellítva
munka miatt jol jönne ha lenne gépem. remélem jo topikba irtam, ujat nem akartam létrehozni.
üzenet jöhet ide is és privátba is
valaki hozzértő esetleg javbasolhatna vmi bios álítást. lehet az hogy az 500giga tul nagy? kis jumper benne van ami korlátoz 1,5re. gépközelben leszek, ha evés vagy rossz infot irtam le
köszi , zsolt -
Xterms
tag
Sziasztok!
Gondoltam, ez a topik lenne a legmegfelelőbb a problémámra:
Sp2-es XP-t használok.
Múltkor egy játék kifagyása miatt reseteltem, ekkor szétment a windows. Az üdvözlőképernyő után csak a háttér jelent meg, az asztal az ikonokkal és a tálca csak az explorer.exe feladatkezelős elindítása után jöttek elő. Mivel ez nem volt állapot, megpróbáltam kijavítani a telepítőCD-ről a windowst. Ekkor a telepítés közben kiírta, hogy szeretné telepíteni az általam használt Avance AC'97 audio drivert, mely nem ment át a logo tesztelésen, ezért van két lehetőségem: telepítés mellőzése/telepítés folytatása. Ettől a pillanattól kezdve azonban nem reagál sem az egérre, sem a billentyűzetre, ezért semelyik opciót nem tudom kiválasztani.
Így a telepítés abbamardt, felraktam viszont azonos HDD-re, azonos partícióra egy másik, friss Windowst, windows2 mappába. Ez most tökéletesen működik, de a másik windowsomon volt egy halom mappa az asztalon, melyek feleslegesen foglalják a helyet, de nem tudom őket törölni, mert megtagadja a hozzáférést.
Próbálnám törölni a másik windowst a telepítőcd-ről, de csak partíciót enged törölni (ergo a friss windowst is le kéne törölni), külön windowst nem. Annyi nem elég, hogy törlöm a windows mappát, mert akkor a documents and settings/saját nevem/asztal mappában ugyanúgy ott marad 5Gb felesleges adat.
Megpróbáltam törölni az audio drivert, és úgy javítani a másik windowst, de most azt írja telepítés előtt, hogy: "Kevés a rendszererőforrás az API végrehajtásához."Aztán újraindul.
Remélem érthető voltam.
Szeretném megtudni, hogy hogy javíthanám meg a windowsomat, vagy hogy törölhetném a mappákat, melyekhez nem enged hozzáférni.
Üdv. -
c.zsolti
őstag
válasz
ApróHird9999 #98 üzenetére
Állítsd vissza IDE-re. Úgy tudom, hogy a natív mód csak akkor műxik, ha úgy is telepítetted az oprendszert.
-
ApróHird9999
csendes tag
SATA natív mód engedélyezése, ha nem úgy telepítettem az XP-t
Hello!
Windows XP-t használok, és mivel máshogy nem ismerte fel, letiltottam a SATA natív módot a BIOS-ban. A kész windowsra feltelepítettem a megfelelő SATA drivert és gondoltam most már mehet a sata natív mód, majd bootol róla a win.
Ehelyett kékhalál szerű hiba cucc... windows hibát észlel....
mit lehet ezzel csinálni? -
ribrob
csendes tag
ja persze be van minden dugva ez egy zsir uj vinyo a régi nincs benne!
-
ribrob
csendes tag
sziasztok! segitség kéne kicseréltem a vinyot rá telepitettem a az xp-ét és nincs internet kapcsolat milehet a baj köszi !
-
komako
csendes tag
Szervusztok!
Az a problémám, hogy vettem egy WD3200AAKS-s winyot, majd telepítettem rá egy Win XP professionalt, elsődleges C jelzésű 100 GB-s partícióra. Az első telepítésnél
nem volt a BIOS-ban beállítva az ACHI mód, így IDE -ként lett telepítve, úgy, hogy nem adtam be és nem is kért SATA drivert a telepítés során. A kész rendszerre feltettem egy Everestet, és egy HD Tune-t, itt jött a probléma, hogy nem ad egyik sem információt a winyóról, sőt a HD Tune AAM állítási lehetősége sem működik.
A második telepítésnéla BIOS-ban beállítottam az ACHI modot, beadtam F6-tal a drivert a kézikönyvben leírtak szerint, az ACHI BIOS megy, minden megy, a helyzet ugyan az. A helyzetet még bonyolítja az, hogy az ACHI telepítés után a BIOS nem lát eszközt.....
Valakinek van valami ötlete?
Ákos
-
satomee
senior tag
válasz
GeneraL_XTX #81 üzenetére
Nekem samsung sata2-re telepítéskor (a lap egy sata1-es Asus A8n5x) az első rebootnál állandóan megállt a telepítés egy "Hiba a rendszer betöltésekor" üzenettel.Minden funkció működött,xp,bios rendben felismerte stb,csak épp telepíteni nem lehetett rá.Nem tudom miért,de miután a biosban a meghajtó tulajdonságainál "auto" helyett "large"-ot állítottam be,marha gyorsan felszaladt a win és azóta sincs semmi baj vele.Nem tudom nálad segít e,de a sok próbálkozás közt talán ez is elfér...
-
rzerge
aktív tag
Sziasztok!
Volna egy olyan problémám, hogy szeretnék egy új xp-t telepíteni, mert beújítottam egy wd 320-as sata2 vinyót.
Most a rendszer egy samu 160 sata vinyón van, arra minden további nélkül tudtam telepíteni a rendszert.
Itt jön a bibi. A bios felismeri a vinyót, mind a 320gb-ot, de amikor a win xp cd-ről bootolok, akkor a particionáló résznél csak 130gb-ot lát a vinyóból.
Csak sima xp telepítőm van, az sp2 pedig külön lemezen.
Esetleg lehet az megoldás, hogy át kell jumperolni sata1 vinyóra, és úgy látni fogja mind a 320gb-ot?
Gondoltam esetleg particionálom futo win alól a vinyót - azon már meg sem lepődök, hogy csak 300gb-ot lehet -, de így vmi hülye betüjelet ad a WD-nek. Esetleg ha így megcsinálom, és utánna lehúzok mindent a gépről, csak a WD marad, akkor átminősíti a telepítő C meghajtónak?
thx -
3x3y
aktív tag
válasz
GeneraL_XTX #83 üzenetére
Ha másik gépre felment a Win-ed, akkor lehet, hogy a mostani gépben difis az optikai meghajtód.
Egyébként megnézhetnéd, hogy a sikeres telepítésed után ha nem nyomsz gombot (tehát nem megint korongrról indítanál), hogy a bios-ban nincs-e kikapscolva a merevlemezed...
Hehh... -
nova001
senior tag
válasz
GeneraL_XTX #81 üzenetére
abba is sata a vinyo?
sok baja lehet az a baj, én végig probálnám már csak ponénbol mindent ami szoba jöhet, pl más sata vinyo mit csinál más dugaszba dugoda sata kábelt, nézd mega bios beálitást, rakj vistát (én ezt ajánlom h nézd meg) -
nova001
senior tag
válasz
GeneraL_XTX #79 üzenetére
akkora windows a nemjo, tuti felrakja rendesen az ms dosnál? nekem pl nem is kellet lemez meg satas windows se h felismerje a vinyomat
egy sima sp2es xp nem satas winem volt
nekem is giga alaplapom van és simán megy a sata
mondjuk én vistával nyomom de volt már fent xp is ezen a gépen és semmi baja nem volt -
nova001
senior tag
válasz
GeneraL_XTX #77 üzenetére
tuti lehet a pci karidrol bootolni?? mert nem mindröl lehet
milyen tipusu a satás karid? -
nova001
senior tag
válasz
GeneraL_XTX #75 üzenetére
valamit nem jol csinálsz
1. bebotolsz a cdrol formázol és telepitesz majd ujraindul ugye mikor felmásolta a fájlokat
2 utána már nem cdrol inditasz hanem a vinyorol. tehát ne nyomj billenytüt mikor bootolni akar rolaprobáld meg igy
-
GeneraL_XTX
veterán
Szegasztok lenne nekem is itt egy problémám remélem tudtok segíteni
namost faternak raktam össze minap egy netezős konfigot, ami itt a lényeg az alaplap ami egy Giga MA-69VM-S2 (AM2-es v690-es amd lapkakészlet) és egy 120 gigás Samsung SATA winyó
olvasgattam itt hogy sata-ra telepíteni problémás ezért beszereztem egy tuti jó 2008/2 havi xp-t ami már tartalmazza a sata drivereket is
minden rendben is megy , a windows látja a winyót le is tudja formázni+rátelepíti a fájlokat de utána (miután újraindul) nem indítja el a grafikus felületű telepítőt hanem megint visszadob oda ahol formázni lehet a winyót (a legelejére) és akárhányszor is csináltam meg már újra egyszerűen sose engedi továbbmi lehet a probláma?
-
nova001
senior tag
hello
köv a gond
silicon 3512tipusu pci sata karim van, rajta egy wd 160gb sta vinyo.
Nem tok rola xpt inditani mert ugye kiirja h rakjam be a boot lemez.
Rajta van már az xp mert a win telepitöbe flopyrol felismertettem, de egyszerüen ha simán bekapcsolom a gépet márn me ismeri fel :S:S mit lehetcsinálni?
olvastam h lehet rola bootolni csak nem tom hogy :S
valaki segitsen
köszike -
3x3y
aktív tag
Az, hogy az XP-d Sp2 vagy sem, könnyen meg tudod állapítani.
A legegyszerűbb módja ennek, hogy amikor telepítéskor indul a már majdnem kész XP-d, akkor mi van kiírva:
Windows XP Professional
vagy
Windows XPUtóbbi esetén, tehát ha nem írja ki, hogy Professional, akkor SP2-s XP-d van.
Telepítés után is bármikor megnézheted:
Sajátgép - jobb gomb - tulajdonságok
És olvasnod kell csak, a megjelenő ablak aljában lesz írva, hogy milyen az XP. -
Hunyus
senior tag
Sziasztok!lehet hogy nem ide vég a kérdésem,de légyszíves segítsetek.Van egy D patricióm amin adatom van,de elszeretnék belőle venni 40gb-tot,de úgy hogy az adat ne vesszen el.Vistát használok mivel lehetne ezt megoldani?Van valami program erre?A patrició magic-en kívűl mert az vistán nem megy csak xp-én.Előre is köszönöm a válaszotokat
-
Hókusz Pók
aktív tag
Hi!
Bizony nem mai darab, de jómagam még mindig ilyent használok. Nem kell leszólni, mert a géppel nem játszom, csak dolgozom (videot editálok, persze nem HD-t) és egy jó CPU-val, elegendő memóriával nincs szégyenkeznivalója. Mindezt csak az alaplap védelme érdekében írtam le.
Az i865PE hardveresen nem tudja a SATAII-t. Az ilyen jumperes megoldások, mint méretkorlátozás, "csatolófelület állítás" az esetek nagy részében nálam nem működtek. Egyszerű a megoldás! A SATAII-es merevlemezt tedd - szavaidból következtetve - a Te újabb gépedbe, ebbe pedig szerezz egy SATAI, vagy PATA felületű meghajtót.
-
Rx
aktív tag
hello mindenki
olyan problémám lenne hogy a gépemben van egy:40gb pata és egy 120gb sata vinyó....természetesen a pata vinyóra felmegy az xp minden gond nélkül,de a sata-s vinyóra az istenért sem akar,telepítő közben olyat ír hogy nincs vmi fájl(a vinyón) ami szükséges lenne és hogy nem talál xp-vel kompatibilis vinyót(magát a vinyót és a 2 partíciót látja)...vmi megoldás,lehetőleg ne floppy-s megoldás legyen...előre is köszi -
zed_
csendes tag
Sziasztok!
Szüleimnek próbálom összerakni a gépet különböző donorokból, viszont van egy kis vinyó parám:
Alaplap: Abit is7 (jó régi)
Vinyó: seagate barracuda 7200.9 500gb - sata 1-re jumperelveProbléma a következő: alaplapon a fellelhető legfrissebb hozzá való bios frissítés van (03/30/2005), a bios látja is a vinyót. Januári frissítéseket, sata drivert tartalmazó winxp sp2t próbálok felpakolni rá. Az install el is indul. Eljutok a partíciós kérdésig, ahol a táblázatban látja is 476gb ismeretlen lemezterületet, OK, akkor formázás.
Probléma itt kezdődik: nem hajlandó elkezdeni a formázást, 1 óra türelmetlenkedés után kiírja, hogy hibás lemez v vmi hasonló, néha előugrik egy kékhalál [0x000000CE (0xF7AB8667, 0x00000000, 0xF7AB8667, 0x00000000)] hibaüzenettel, néha csak leáll a format úgy, hogy visszaugorva a partíciókhoz már nem látja a 476gb-ot, következményekben nem konzekvens az install.
A vinyót leteszteltem másik gépben, ott tökéletesen működik. Már csak vinyó - alaplap összeférhetetlenségre merek gondolniInnentől már tanácstalan vagyok, valakinek valamilyen ötlet?
Előre is köszi: Z -
drpele
senior tag
Úgy döntöttem, hogy hagyom a fenébe a ghost image-et és csinálok egy sata driverrel megspékelt xp sp2-es telepítőcd-t.
Floppy meghajtós bulit kilőttem, mert nincs floppy drive-om. Az alaplapom ASUS A7V600-X VIA VT8237 Southbridge-el amihez leszedtem a drivert a VIAarena-ról v-raid_v560a.zip .
Integráltam nlite-al a telepítőkészletbe, majd kiírtam cd-re. Ezután jött a feketeleves, mert bebootoltam róla és a telepítő nem találja a sata winyót. A végén már driver magician-al lementettem a telepített windowsomból a sata drivert, azt is integráltam a telepítőkészletbe de az sem volt jó.Végső elkeseredésemben integráltam egy DriverPack MassStorage készletet, de azzal sem történ előrelépés.
Van valakinek VT8237-es lapja amihez rendelkezik olyan driverrel amivel látja az XP SP2 telepítő a winyót?
-
kyru74
aktív tag
Sziasztok !
Lenne egy olyan problémám hogy a WD400 Gb sata 16Mb-os winyobol csak kb:127gb-ot lát a gép és nem ismeri fel a drivereket sem.Vistával is probáltam ott felismeri a drivereket de ott is csak kb:127Gb-ot lát belöle. -
drpele
senior tag
A következő problémában kérném a hozzáértők segítségét.
Adott egy PATA-s winyóról ghostolt windows xp amire nem volt feltelepítve a via-s sata driver.
Vettem egy SATA-s winyót, engedélyeztem bios-ban a sata-t, de mivel az image-ben nincsen sata driver bootoláskor újraindul a windows. Hogyan tudnék már telepített windowsra sata drivert erőltetni?
-
csosza
csendes tag
Sziasztok
Szerintetek az normalis, hogy az SATAs drive-jaim szerepelnek a "Safe remove hardware" listaban, mint a pendrive? Bar meg nem probaltam remove-olni..
-
indianka
tag
sziasztok
(előre is bocs ha hosszú leszek...)az történt, hogy összerajtam egy új konfigot magamnak. sata2-es 500 gb-os samsung vinyót vettem bele, gigabyte p35-ds3 alaplappal.
Tudtam hogy sata2-es vinyóra kissé komplikált xp-t telepíteni, ezért már készültem előre, hogy a másikon kiírom floppyra a drivert, de goondoltam előtte megnézem mi a tényállás...
beraktam tehát a telepítő cd-t (azt tudni kell, hogy egy éve vettem, eredeti win xp prof, de azt nem tom hogy sp2-es -e?...) és elsőre nem látta a vinyót....ekkor bementem a biosba, és az ahci (vagy valami ilyesmi) native módot enable-re állítottam...ekkor már látta a vinyót, és formázás után fel is ment rá az xp...ezt egy pár okból furcsának találom, amellett hogy örülök neki....
szóval, úgy olvastam hogy az natív módot épp disable-re kellett volna állítani,hogy felismerje, majd feltelepítés után valami intelese programot telepíteni, és sata2-essé tenni... (valami matrix manager vagy mi... :S) ...erre fel én enable-re állítva fel tudtam tolni a xp-t...
Telepítés után, az első kikapcsolásnál az xp, magától feltett valami 95 db frissítést. utána azt írta hogy sp2 van fenn. az lehet hogy automatice letöltötte és befrissítette az sp2-t?? vagy akkor a telepítő cd-m eleve sp2-es volt, és ezért sikerült minden?HOGYAN tudom megnézni, hogy sata2 módban megy-e akkor most a vinyóm? nem kellene hozzá telepítenem valamit, vagy átállítani valamit??
bocs de nagyon láma vagyok.... -
Thrawn
félisten
-
_Gomba_
tag
Hali
Nálam is van most 1 Asus K8U-X-es lap. Kellene nekem a SATA-hoz Floppy. Van ilyen valakinek ? (Nem akarok más winxp-t felrakni se Blade,se Winter stb)
Előre is thx
-
pigatt
őstag
válasz
(Kolombusz) #45 üzenetére
Nem lehet ellene valamit tenni?
-
pigatt
őstag
Az normális, hogy SATA2 vinyónál a tálcára lerakja a hardver biztonságos eltávolítása ikont,m int a pen drive-oknál?
-
hutapali
csendes tag
Sziasztok!
Nekem az lenne a problémám,h a BIOS látja a SATAs vinyót de a XP telepítő nem :-( Boot alkalmával felismeri a SAMSUNG SP2504C SCSI Disk Device (250 GB, 7200 RPM, SATA-II)-t de a XP Reborn telepítő nemÖtleteket szeretnék kérni, hogy miként tudnám a XPt telepíteni. FDD meghajtóm nincs, a lap egy Asus K8U-X.
Válaszokat előre is köszönöm! -
KIRKJE
csendes tag
Egy kis segítségre szorulnék:
Vettem egy 250GB SATA2-es WD vinyót, 5 órás szenvedés után felment rá a WinXP, miután a biosban mindent visszaállítottam az gyári adatokra, viszont ha procit és ramokat szeretném húzni nem hajlandó bebootolni, egyszerűen lefagy a gép a WinXP betöltő képernyőjénél, ha biost visszaállítom, bootol simán... ötletek?
(pata vinyóval simán megy a cpu+ram magasabb órajelen) -
Shadows
senior tag
válasz
elfelejtette #38 üzenetére
de legalább nem nyitott újat
-
kraftxld
félisten
válasz
Freeenky87 #36 üzenetére
Alaplap?
-
Freeenky87
csendes tag
Heló!Igen SP2-es!Intel core 2 duo,Sapphire HD2600Pro,1Giga Kingmax Ram DDR II,250 Giga Western Digital Caviar vinyó,FSP 350 Watt táp!
-
kraftxld
félisten
válasz
Freeenky87 #34 üzenetére
SP2-es xp cd?
Mondjuk leírhatnád milyen gépről is van szó -
Freeenky87
csendes tag
Összerakattam egy gépet az egyik pc boltban!Van benne egy Western Digital Caviar 250 Gigás Sata vinyó!Felosztottam egy 20 és egy 230 Gigásra!Eljutottam addig ,amikor az xp-t befejezné,vagyis a beállítások mentése és ezt és ehhez hasonlóakat dob be:A rendszer működéséhez nélkülönezhetetlen folyamat vagy szál váratlanul megszakadt vagy le lett állítva!........................kapcsolja ki a biosban lévő memóriabeállításokat,például a gyorsítótárazást és az árnyékolást!
-
Volkov
senior tag
Hali!
kéne gy kis segítség:
Sulinet-es Linux-os gép:
feladat: XP-t tenni rá
vmi MSI lap, SATA vinyóval, XP telepítője nem ismeri fel... flopyt kér: nincs flopy meghajtó a gépben...
ÖTLET?? -
God Vazzeg
veterán
-
szszsz
csendes tag
végre!
partició törlése xpben -> particonálás cd-vel -> formázás -> telepítés
eddig nem volt ezzel gondkösz a tippeket!
[Szerkesztve] -
Coolmat
őstag
Sata vinyóra úgy érdemes telepíteni, hogy minden más pata vinyót le kell húzni a telepítés előtt, mert énis úgy jártam, hogy MBR (Master Boot Record) lett a Pata vinyó, és ha azt kiveszem a gépből, akkor nem bootol be, hiába a Satán van a win. Ha így se lehet rá telepíteni, akkor nézd meg nincs-e véletlen Raid-re állítva a Biosban a Sata vinyó, nekem Abit AI7-es lapon IDE-ként kezeli (meg gondolom a többi másikon is). Hogy SATA1, avgy SATA2 sztem sokat nem jelent...
-
Geli
senior tag
elotte rendesen mukodott?ugyanazzal az xp cd-vel telepitetted?
mert lehet h az elozobe mar alapbol be volt egetve a sata driver,és azért ismerte fel.
[link]
itt a featur tool-al tudod beallitani a sata1/sata2-t! rakd egyesre.
nem valoszinu h serult volna a winyo,ha csak nem manualisan formaztad,de azer egy driver fitness testet lefuttathatsz!
-
Baake
csendes tag
Sziasztok! Van a havernak egy Hitachi Deskstar 7k80 as winchije,ne kérdezzétek hogy Sata 1 vagy 2 mert nemtom. Az a gond hogy a gyárilag futott XP beszart erre formatáltam újra particionáltam NTFS-be és az XP azt írja nincs merevlemez!
Szedtem le vmi SATA drivert, mert Asrock k8Upgrade NF3 az alaplap,de nem megy! Esetleg adnátok vmi linket driverre vagy vmi ötletet? THX
-
szszsz
csendes tag
arni: régebbi alaplapnál abit is7 volt ilyen opció, de ebben még nem találtam ilyet.
somodisoma: de a patan lévő xpben tudtam particionálni formázni, írni, olvasni. a bios látja, csak a telepítő nem indul.
nincs másik nf4 ie-s ismerősöm, vagy nem elérhető távolságban, vagy olyan akinek legalább sata2-t támogató lapja lenne.
most következik a particiók törlése hátha ez segít.
[Szerkesztve] -
somodisoma
senior tag
Még egy lehetőség, hogy tedd be valami ismerős, azonos chipsetes gépébe, és nézd meg ott!
-
Armahun
addikt
Nekem csak úgy sikerült sata2-re telepítenem, hogy lehúztam a patás vinyókat.
A biosban keress olyat, hogy kompatibilis mód
Utánna állíts be úgy, hogy sata+pata asusnál igy működik a kettő együtt.
[Szerkesztve] -
szszsz
csendes tag
'' korábbi ötletek:
-ghostolás... nem hiszem, hogy egy új rendszert csak ghostolva lehet felállítani.
-nlite:... szintén nem hiszem...
-telepítsek patára: az csak kölcsön van''
és ha mindent originál csomagolásból bontok ki akkor esélyem sincs?
ha nem működik a partició eltávolítás, telepítővel újra particionálás akkor marad a ghost... -
rollins
őstag
Ez is csak egy tipp: Pata -n lévő WinXP -t, amelyik tartalmazza az alaplapi drivereket, Norton Ghost -tal lemented, majd ezt másolod vissza N. Ghost-tal Sata hdd -re.
-
bigN
csendes tag
boot az xp cd-ről
első képrnyő telepítő betöltödik kb. 2-4 másodperc
második képernyő alján található ''lenne'' a F6-más külső gyártótól származó...
itt kellene F6-ot nyomni
majd folytatódik a telepítés, és pár perc mulva kéri a telepítő hohy helyezze be a floppy lemezt és válassza ki a megfelelő drivert -
szszsz
csendes tag
igen ez lenne a megoldás, ha odáig eljutna a telepítés... de nem látom azt a képernyőt amin megjelenne. lehet, hogy megy a telepítés csak (nem látom)? de vakon nem akarom telepíteni.
a floppy itt van, ugyis próbáltam h csak simán beteszem és cdról bootol. az eredmény ua.
ha csak a pata+cd van benne, vagy csak cd akkor indul normálisan a telepítés.
[Szerkesztve] -
tomcs
őstag
ha a telepito eleve sp2-es akkor nem tudom, mindenesetre eredeti xp telepitoben nincs sata driver es ugy emlekszem meg az sp1-ben sincs, a telepites elejen ilyen ''nyomd meg az Fxx-et es tedd be a flopit'' modszerrel lehet amikor kulso driverlemezt ker
azt viszont en is kerdezem, hogy az sp2-es xp telepiton van-e mar sata driver, mostansag lenne aktualis ujratelepiteni mert selejteznem le a regi pata rendszerwinyot viszont floppym nincs -
GD
őstag
ettől függetlenül megpróbálnám a xp telepítés közben minden partíciót lezúzni és újra létrehozni.. ja, kérdés, sata drivert floppyról beadagolod neki? f6?
xp telepítő látja a vinyót ahogy kell? -
szszsz
csendes tag
válasz
somodisoma #4 üzenetére
msi p4n diamond, nforce4 intel editon 1,3 bios defaulton minden
próbáltam a sata150 módot is, az sem segít -
szszsz
csendes tag
üdv
adott samsung sata2 250gb, 80 gb pata, msi p4n diamond, p4 630, 2gb pqi ddr2, msi 6800gt. minden alapon semmi sincs húzva.
a probléma, hogy a vinyót sp2-es xpben particionálva-formázva, telepítenék rá xp-t, de odáig sem jut el a telepítés, hogy felajánlja a driver telepítését. ha pata-ra probálok telepíteni, akkor gond nélkül felmegy az xp. a sata2-es vinyót kipróbáltam, az xp látja, de telepíteni nem lehet rá.ha nincs vinyó bekötve akkor a telepítő elindul, csak nem talál ugye vinyót.
bios: 1,3/ default ertekekkel
lba: auto ( auto es disabled van)
sata az alaplapon: engedelyezve, vegig neztem sata1-4 ig
ide: probaltam letiltani hatha.
korábbi ötletek:
-ghostolás... nem hiszem, hogy egy új rendszert csak ghostolva lehet felállítani.
-nlite:... szintén nem hiszem...
-telepítsek patára: az csak kölcsön van
utolsó tippem, hogy törlöm a kész particiókat, talán úgy elindul a telepítő
és megcsinálom újra.
vkinek ötlete, tippe, tapasztala?
Új hozzászólás Aktív témák
- OTP Bank topic
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Gyúrósok ide!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Vicces képek
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Medence topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox/posta
- Gigabyte 120GB SSD 10db egyben eladó átlag 90% felett
- Hibátlan - SEAGATE 2TB ST2000DM008 3.5" 7200rpm 256MB SATA merevlemez
- Kingston A2000 M.2 SSD (1000GB)
- 1 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G733QS! 17.3 Col / 300HZ / RTX 3080 16GB / R9 5900HX / 32GB DDR4
- Samsung S23 128GB / normál állapotban / 12 hónap jótállásal
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest