Új hozzászólás Aktív témák
-
indianka
tag
sziasztok
(előre is bocs ha hosszú leszek...)az történt, hogy összerajtam egy új konfigot magamnak. sata2-es 500 gb-os samsung vinyót vettem bele, gigabyte p35-ds3 alaplappal.
Tudtam hogy sata2-es vinyóra kissé komplikált xp-t telepíteni, ezért már készültem előre, hogy a másikon kiírom floppyra a drivert, de goondoltam előtte megnézem mi a tényállás...
beraktam tehát a telepítő cd-t (azt tudni kell, hogy egy éve vettem, eredeti win xp prof, de azt nem tom hogy sp2-es -e?...) és elsőre nem látta a vinyót....ekkor bementem a biosba, és az ahci (vagy valami ilyesmi) native módot enable-re állítottam...ekkor már látta a vinyót, és formázás után fel is ment rá az xp...ezt egy pár okból furcsának találom, amellett hogy örülök neki....
szóval, úgy olvastam hogy az natív módot épp disable-re kellett volna állítani,hogy felismerje, majd feltelepítés után valami intelese programot telepíteni, és sata2-essé tenni... (valami matrix manager vagy mi... :S) ...erre fel én enable-re állítva fel tudtam tolni a xp-t...
Telepítés után, az első kikapcsolásnál az xp, magától feltett valami 95 db frissítést. utána azt írta hogy sp2 van fenn. az lehet hogy automatice letöltötte és befrissítette az sp2-t?? vagy akkor a telepítő cd-m eleve sp2-es volt, és ezért sikerült minden?HOGYAN tudom megnézni, hogy sata2 módban megy-e akkor most a vinyóm? nem kellene hozzá telepítenem valamit, vagy átállítani valamit??
bocs de nagyon láma vagyok....
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- iPhone topik
- Politika
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Nintendo Switch 2
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Házimozi belépő szinten
- E-roller topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RX 5700 8GB Rampage SHIVA FSP 600W
- Beszámítás! Dell Optiplex 3080 SFF asztali számítógép - i5 10505 8GB RAM 256GB SSD Intel UHD 630 IGP
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- LG 38GL950G-B - Ívelt Nano IPS / 3840x1600 / 175hz 1ms / G-Sync Modul / FreeSync / HDR 400
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest