Új hozzászólás Aktív témák

• indianka

tag

sziasztok
    (előre is bocs ha hosszú leszek...)

az történt, hogy összerajtam egy új konfigot magamnak. sata2-es 500 gb-os samsung vinyót vettem bele, gigabyte p35-ds3 alaplappal.
    Tudtam hogy sata2-es vinyóra kissé komplikált xp-t telepíteni, ezért már készültem előre, hogy a másikon kiírom floppyra a drivert, de goondoltam előtte megnézem mi a tényállás...
    beraktam tehát a telepítő cd-t (azt tudni kell, hogy egy éve vettem, eredeti win xp prof, de azt nem tom hogy sp2-es -e?...) és elsőre nem látta a vinyót....ekkor bementem a biosba, és az ahci (vagy valami ilyesmi) native módot enable-re állítottam...ekkor már látta a vinyót, és formázás után fel is ment rá az xp... :F :F :Y :Y

ezt egy pár okból furcsának találom, amellett hogy örülök neki....
    szóval, úgy olvastam hogy az natív módot épp disable-re kellett volna állítani,hogy felismerje, majd feltelepítés után valami intelese programot telepíteni, és sata2-essé tenni... (valami matrix manager vagy mi... :S) ...erre fel én enable-re állítva fel tudtam tolni a xp-t...
    Telepítés után, az első kikapcsolásnál az xp, magától feltett valami 95 db frissítést. utána azt írta hogy sp2 van fenn. az lehet hogy automatice letöltötte és befrissítette az sp2-t?? vagy akkor a telepítő cd-m eleve sp2-es volt, és ezért sikerült minden?

HOGYAN tudom megnézni, hogy sata2 módban megy-e akkor most a vinyóm? nem kellene hozzá telepítenem valamit, vagy átállítani valamit??
    bocs de nagyon láma vagyok....

Új hozzászólás Aktív témák