Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Akciókamerák
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Minden a maxon: Asztalunkon a ROG Strix Scar 18 notebook
- CPU léghűtés kibeszélő
- DUNE médialejátszók topicja
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen monitort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
prokxy
veterán
Többen írtátok, hogy "Auto tuning-gal megy a CPU" így-úgy, ennyi MHz-en stb.
Mi ez az auto tuning? Hol találom? -
prokxy
veterán
válasz
djRusT #23456 üzenetére
Szia!
A Heaven 3.0 nem prociteszter, hanem videokártya tesztelő...nekem is így van, ha jól emlékszem. Ott a GPU dolgozik, nem a CPU izzad. Ha elég neki az 1600MHz, akkor minek menjen 4500-on?
A procit pedig úgy tod fix 4500-ra rakni, h az energiagazdálkodási funkciókat C1E és társait kikapcsolod.
Én nem tenném, így energiát spórolsz meg, "kíméled" a procidat, nem kap annyi feszt folyamatosan, ergo kevésbé is melegszik. -
prokxy
veterán
Egyetértek, csak nekem fordított volt a helyzet.
Stabil, nem fagy, 4.5-ön, de a LinX az 5-6. körben elakad, IBT végigmegy. A fene tudja, h miért, nem is érdekelnek. Itt már 1.3V kell neki, jobban is melegszik, nem is használom ki, megy 4GHz-en a palcebo miatt!Alapon is unatkozott néha a drága...
-
prokxy
veterán
válasz
te[rr]or #23282 üzenetére
Nehéz ügy, kinek mi vált be.
Én csalódtam a Gigában, revíziók miatt röhejes, ASUS egyre szarabb, drágább, Asrockból 2 döglött be a gépemben egymás után, nem maradt más mint az MSI.
Nem bántam meg.
Egy baja van az MSI-nek: ha húzod a procit, akkor nem igazán lehet a feszültségét levenni idle módban, ezt nem tudja, minden más hibátlan, stabil és gazdag felszereltség.
Soha semmi bajom nem volt még vele, van pár haveromnak, eddig 0 gariztatás! kopp-kopp-kopp.Hozzáteszem az előzőek (is) mind sorra 30-40e-s lapok voltak!
-
prokxy
veterán
válasz
katt777 #23144 üzenetére
Sajnos ezek nekem sokat nem mondanak (PLL), de utánanézek, h az MSI lapomon ezt hogy is találom meg. Hová állítsam ezt a PLL-t?
Ma adok neki feszt, futtatom a linxet, aztán meglátjuk.
RAM fesz auto-n van, XMP enabled, aztán azt nem is bántottam.
Estefelé jelentkezem, h mi is történt 4,5 GHz-en.OFF:
Azt nem igazán értem, hogy egy i5 2500K LinX alatt több GFlops-ot ad, mint egy i7 2600K.
Lásd fentebbi képek, írások...tény, engem bazira nem érdekel, h hány GFlops, a lényeg, h stabil legyen a rendszerem és tudja azt, amit elvárok tőle. Hogy az most 100GFlops vagy 105, nem izgat, nem erre verem a nyálam. Csak furcsállom, h mitől tűnik jobbak egy i5 egy i7-től, pedig biztosan nem az. -
prokxy
veterán
válasz
ProciVettel #23127 üzenetére
92-94 GFlops 4GHz-en.
-
prokxy
veterán
válasz
ProciVettel #23127 üzenetére
Este megnézem pontosan, de akörül van.
-
prokxy
veterán
válasz
ProciVettel #23125 üzenetére
Nekem is 1.2V-tal megy 4GHz-en stabilan 24/7-ben. Jó lesz az!
-
prokxy
veterán
válasz
katt777 #22948 üzenetére
"prokxy: 1.325V normál esetben esetben még a 4.6GHz-et is elviszi (nálam). Vsz. másnak kell ott kakaót adni. VCCIO lehet a hunyó."
Ezt hogy állítsam be, milyen értékre?Érdekes, h minden megy rendesen, nem fagy, semmi hiba, de a LinX nem megy végig.
Van aki 1.36-on hajtja a 2600K-t 4,5GHz-en. Meddig lehet elmenni 24/7-re, tartósan feszültséggel, h ne legyen baja hosszú távon sem?
-
prokxy
veterán
válasz
Speed® #22911 üzenetére
Most futtatom, eddig 67 a max...
Igen, nem az AVX-es LinX volt fent, eddig 102GFlops.Atomstabil? Azt jelenti nálam, h 3 napja 4GHz-en sem játék (BF3 FULL, Crysis 2) sem tesztprogik alatt nem volt semmi gond. 4.5-ön már más a helyzet, most annak a tesztje megy. Erre gondoltam.
-
prokxy
veterán
válasz
Speed® #22887 üzenetére
Most Intel Burn Test-tel elindítottam, kékhalál lett. Visszavettem 4GHz-re, átlag 99-100GFlopsot ad ki az IBT, de a Linx egy örökkévalóság mire lefut 4GB-ra, úh. ezt meg sem néztem.
Szóval használom 4GHz-en az a tuti, feszt levettem 1.225-re és atomstabil.4.5-ön is játék alatt, egyedül az IBT-nél volt gond. A Linx pedig ott sz@rul mér nekem, mert 4GHz-en is 100GFlops, akkor 4.5-ön minimum ennyinek kell lennie.
-
prokxy
veterán
válasz
Speed® #22878 üzenetére
Most nem várom ki a 4GB-os tesztet, 2GB-tal nyomtam pár kört, de a max hő csak +- 1-2 fokot mozgott, íme
Holnap csinálok olyat, amit kérsz, bár nemtom, h az AVX az mi.
Ill. végig is várom. Ma már végignyomtam egy teljeset 3GB-tal, hasonló volt az eredmény.Ja igen: most a házban meleg van egy picit, 3 óra BF-ezés után!
-
prokxy
veterán
válasz
rayoliviero #22874 üzenetére
Egyenlőre így használom 24/7-re, de vissza fogom venni 4GHz-re.
3DMarkot nem néztem, de biztosan jól szerepelne. -
prokxy
veterán
i7 2600K => 4,5GHZ (1,3V) kép
LinX alatt max 64 fok volt... -
prokxy
veterán
Sziasztok!
Beléptem az i7-esek táborába, méghozzá i7 2600K-val.Jelenleg Artic Freezer Pro 13 van rajta, 40x-es szorzóval fix 1.25V-ot állítottam be neki.
Semmi máshoz nem nyúltam.Mit kell még beállítani a 4GHz-hez?
Ha pl. 4.4-4.5Ghz-et akarok, abban is tudtok segíteni?Lap: MSI Z68A-G45, RAM Corsair Vengeance LP CL9
Nagyon köszönöm!
Olvastam az 1. hozzászólást, de az angolom, háááát, nem az igazi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- AMD Ryzen 5 7500F - Új, 1 év garancia - Eladó!
- AMD A8 7680 - Új, 1 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 7 8700F - Új, 1 év garancia - Eladó!
- LG 32GP850-B - 32" NANO IPS / 2560x1440 / 180Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 400
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad T540P - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 92 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4070 (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE H110M i5 6500 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Deepcool D-Shield V2 500W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest