Hirdetés
-
PROHARDVER!
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
spgabor
aktív tag
Sziasztok!
CoreElec mediaboxot valakinek sikerült már úgy párosítani Samsung tv-hez, hogy a Samsung távval teljes körűen tudja vezérelni? Konkrétan egy X92-es box és egy Samsung TU8002-es tv-ről lenne szó. Annyit magától felismert, hogy a menüben tudok lépegetni, de például ki és bekapcsolni nem tudom a tv távval.
Olyasmire gondolok, mint a T-home beltérit valamilyen szinten integrálta, azt nagyjából teljes körúen tudom vezérelni HDMI-n keresztül.Köszönöm előre is az információkat!
Üdv:
spgabor -
DonDragonka
őstag
válasz
PuMbA #145742 üzenetére
Igen, de a műszer az precíz. Az emberi szem, a kor, a nem, és a környezet ahol a TV van... csak néhány változó amik erősen befolyásolják a vizuális élményt. Az, hogy a beállítások kalibrátorral iparági sztenderdeken belül van,nak vagy azokkal megegyeznek még nem jelenti azt, hogy az adott személynek jó képet mutat a beállítás. Mármint ha ennyire precízen szeretnénk valami belőni. Ami mondjuk Bubaaa-nak piros helyett bordó az lehet nekem még piros, stb stb, Főleg, hogy az Ő beállításaitól nagyon eltérőek az enyémek, bár az is igaz, hogy nekem más típusom van, Q80T.
Félre ne érts no offens, egyszerűen csak hangosan gondolkodom. -
PuMbA
titán
válasz
DonDragonka #145737 üzenetére
Meg szemre elég nehéz beállítani bármit is, ezért vannak a műszerek
-
Bubaaa
aktív tag
válasz
DonDragonka #145737 üzenetére
Igaz
Szóval 43" Q67T QLED Smart 4K a típus. Sd adást csak nagyon ritkán nézek,már a Full HD tévén is borzasztó volt,ezen meg áhh inkább le sem írom
HD adásokon,HBO Go-n, Youtube 4k-s tartalmon,és pendriveről film Full HD ban,ezeken állítgattam.
-
Celtis
veterán
válasz
HornedReaper #145735 üzenetére
Kíváncsi leszek javítják-e TV adásnál reklamált microstuttert a T sorozatnál. Volt itt korábban egy avforums topik is linkelve sokkal több hozzászólással.
Anno a KS7000-nél nem sikerült megoldaniuk még a macrostuttert sem, igaz ott alig pár ember vette észre.Talán most elég nagy lesz a felhasználói nyomás.
-
DonDragonka
őstag
válasz
Bubaaa #145736 üzenetére
Egyrészt köszi a leírást, de mondjuk egy pontos típus irhatnál.
Aztán ezek a beállítások, csak és kizárólag neked lesznek jók. Nekem például teljesen más értékek mentén tűnik jónak a minőség. Nincs két egyforma panel, nincs két egyforma helyiség, és nincs két egyforma szem se.. Aztán azt se írtad, hogy ezekkel a beállításokkal milyen tartalmat nézel, hiszen a 20-as élesség sok legalábbis nálam az SD adásokhoz. -
Bubaaa
aktív tag
Vettem a hétvégén egy 43" QLED-et. Két napja játszom a képbeállításokkal. Most talán eljutottam odáig hogy jó lett, de biztos lehet még finomítani rajta. Film módot választottam, a több lehetőség miatt. A többiben nem enged sokmindent.
Szakértői beállítások:
Fényerő 42
Kontraszt 48
Élesség 20
Szín 40
Árnyalat(Z/P) 0Képtisztasági beállításoknál:
Torzításcsökkentés 0
Ledes képtisztaság Auto
Zajcsökkentés AutoKontrasztjavító Alacsony
Színtónus NormálFehéregyensúlynál állítjuk, hogy a fehér az fehér legyen.
20 pontos beállítások alatt
Intervallum 20%
Vörös 38%
Zöld 0
Kék 0Gamma BT. 1886
Részletárnyékolás -1Csak RGB üzemmód Ki
És talán a legfontosabb, hisz itt keverjük ki a színeket.
Színközbeállítások
Vörös:
Vörös 90
Zöld 0
Kék 0Zöld:
Vörös 0
Zöld 50
Kék 0Kék:
Vörös 0
Zöld 0
Kék 50Sárga:
Vörös 57
Zöld 54
Kék 0Cián:
Vörös 0
Zöld 50
Kék 50Bíbor:
Vörös 50
Zöld 0
Kék 50A fényerővel lehet még játszani, attól függően hogy sötét, vagy világos van a szobában. Megcsináltam ugyanezt a beállítást Filmmaker módban is de ott 14 re állítottam a Fényerőt. Így ezt használom sötétben.
-
HornedReaper
senior tag
Q80T - filmaker (1m-mel írják asszem) módban sem jön be a TV-zési élmény sajnos a micro-stutter vagy mi miatt. Game Mode-ot kábelTV-ről CI kártyával nem enged. Felhősödés vagy pixelhiba nincs.
PC-ről játszani nagyon jó rajta, de főként filmezésre vásároltam. RGB teszttel ahol a színek "mennek át egymásba", furcsa képződmények vannak a képen, lehet a Game Mode hibája is, nem próbáltam még másik beállítással. A szürkeátmenet vertikálisan egész jó, de horizontálisan valami kis csíkok is megjelentek (15 éves TFT tesztprogram, tök jó hogy még win10 alatt is megy)
A Samsung oldalán nem igazodok ki, lehet ott van esetleg újabb FW a TV-hez, amit a TV még nem lát? -
adagabor
csendes tag
válasz
RR-13 #145683 üzenetére
Amikor kicserélték akkor bekapcs megy jól vam az úgy. Most is csak azert vettem észre a pixelt mert rádugtam a sggépet és annak fekete volt a háttere. Majd akkor erre a táp történetre rákérdezek.... Úgy néz ki hkgy kicserélik vagy kaptam maga a csere után 1 év garanciát, vagy amikor a tvt vettem volt ilyen promos 10 év beégés elleni biztosítása a samsungnak keretein belül... Nem akarok előre örülni, de a bejelentés megvt, várom a válaszukat...
-
Zοltta
senior tag
Sziasztok ennek a tévének melyik a mai megfelelője a kategóriájában ?
Ami kell
- 40" vagy 43"
- Samsung vagy LG
- 200k alatt
- 4k
- Smart
- Sok filmet nézek HD- SD ,így fontos ,hogy fekete elég jó legyen ott és olykor foci is játszik így a gyors mozgást is tudja kezelni
- Szembe és oldalról is nézzük
- Ps4 pro lesz majd a közeljövőben hozzáAzt hiszem ennyi
-
-
MAXIMIZE
tag
Sziasztok, látom ez a panel lotto dolog még mindig van a Samsungnál, ebben szeretném a segítségeteket kérni, holnap hozzák az 55q70t-t, azt honnan tudom, hogy nekem jó benne a panel vagy nem. Emléxem régen a tv oldalán valami kódból lehetett tudni, hogy milyen gyártmány, ez most is működik? Köszi előre is!
-
Sonex79
aktív tag
válasz
wallace 234 #145728 üzenetére
Nem, ez nem így van. Ha nincs beállítva az adaptív kép az intelligens mód beállításnál, akkor semmit sem csinál a képpel. Próbáld ki.
-
Sonex79
aktív tag
válasz
wallace 234 #145724 üzenetére
Akkor így csak a hang lesz intelligens, a kép "sima" beállítással megy.
-
anrab
addikt
Érdekes ez a távirányító dolog. Mikor megvettem az én más típusú tv-m, az volt az első kép hogy egy nyíl mutogatott a távirányító egyik gombjára. Nyomja 3 mp-ig a távirányító párosításához. Amíg nem sikerült nem is tudtam tovább lépni.
-
lacqa
tag
válasz
ORCA58 #145715 üzenetére
Nos így ebben a formában nincs leírva, de képzeld el mikor megveszed és lépkedsz az elején és nem tudsz tovább menni, ott még nincs emaual vagy ilyesmi, ott állsz és nézed mi a f.... van most
Én előtte egy LG OLED 55C8 at használtam 2 évig, hát ilyen jellegű gondom nem volt
de megoldódott most már ezt is tudom
-
Kisfifi
friss újonc
Segítséget szeretnék kérni, a következő probléma megoldásához: Adott egy Samsung 43" KU6000 4K Sík Smart UHD TV amin nincs bluetooth, viszont van egy JBL Tune 500 BT fejhallgató, hogyan lehetne a kettőt egymáshoz csatlakoztatni (nem kábellel, hanem blouetooth-al) ?
Előre is köszönöm a segítséget! -
Sonex79
aktív tag
-
stemplar07
őstag
válasz
plejik #145716 üzenetére
azt nem írtad h nasról használod .. wifin ? vagy lanon ? 5g-n nem szaggat, vagy lanon az bizonyos.. én régóta mplayert használok 2 db dupla Sharkoon vinyó tartóval azaz 4 db 4 tb-os vinyóval.. de ha a képe nem tetszik akkor csere.. nekem pl jobban tetszik, hogy nem túlszaturált a képe mint pl a 75MU7002-nek volt, természetesebb színű a 75Q70T-nek..de ízlések és pofonok,,
-
plejik
addikt
válasz
stemplar07 #145714 üzenetére
Én nem várok csodát semmilyen apptól, egyértelmű, hogy a streaming szolgáltatások olyanok amilyenek. De az , hogy nasról film szaggat az gáz. Érdekes módon az előző tv-n hibátlanul ment minden. Ja meg nem támogatott hang formátum és hasonlók. Én nem mondom, hogy rossz tv, de nekem sajnos nem tetszik a képe, ezzel nem tudok mit csinálni. És az az igazság, hogy átlag tv felhasználó ként nem annak kellen az alapnak lennie, hogy össze vissza állítgatni kell , hogy jó legyen a kép. Bekapcsolom kiválasztok egy módot, max 1-2 apróságot állítani és annyi.
-
stemplar07
őstag
válasz
plejik #145708 üzenetére
kb egyet értek Nox1-el, jó kiindulási alap az Rtings, de nem vakon, és 55 vs 75"-on is más lehet a kép, már csak a méret miatt ( a White Balance hoz nem is nyúltam hozzá).. és a forrás...(!), sokan elfelejtik ezt is, én pl ezért b..tam ki egy androidos sat/kábel tunert, mert bár sokat tudott 4K/Netflix YT 4k HDR10 ,de a képe ..az szörnyű és átmenetes, illetve laggolt is az adás, így aztán vissza a ,,jó öreg,, Linux Enigma 2-es de 4K hybrid tunerhez, mali 450-es video , gyors tunerek/proc mindjárt más lett a helyzet. (telefonnak jó az Android ez az egy baja van a Sony X950- tv-nek is a droid az borzasztó..TV-n) A Netflix mint app sem hiba mentes, ne legyenek kétségeid, hatalmas a tömörítés, ugyanaz a film letöltve (netflixről) egy jó media playeren (Himedia Q10Pro) sokkal élvezhetőbb, mint pl. a Netflix saját appjáról a tv-n. A laggolás pedig a hibajavítók kikapcsolásával érhető el legjobban, de ugye itt jön be ,hogy a forrás mi .. érdemes megnézni ? dB-el jön egy kábel v. sat adás, mert ez sem mind1.. ez a Q70T a sötét tónusú HDR felvételeknél jön zavarba, ott kell visszább venni a részletárnyékolást (ezzel vagy együtt élsz vagy visszaküldöd) minden más 4K/2K esetén, 1080i-ben még nagyon világos nappaliban rá süthet a nap, akkor is jó képet ad.. persze mindennél van jobb és drágább is ...( aminek ára is van) hiába hasonlítják a Q60-hoz, még a Q60R-mél is jobb, nem csak a Q60T-nél, már csak a videóprocesszora miatt is ami Q70-Q95T-ig ugyanaz ..
-
válasz
wallace 234 #145712 üzenetére
Én nem tudok, látszik, hogy ki van szürkítve, nem állítható, de ha mégis szeretném, akkor:
Fényerőt azt tudom állítani, meg ilyen alap dolgokat, de másik kép módra nem tudok váltani.
Az adaptív pedig csak akkor jelenik meg, ha intelligens módon vagyok, egyébként ezek a Kép üzemmódok vannak:
- Kiemelt
- Normál
- Természetes
- Film
- FILMMAKER MODE -
válasz
wallace 234 #145710 üzenetére
Intelligens módban nálam a kép üzemmód nem állítható, de adaptívot ír ki oda. Ha kikapcsolom az intelligenst, akkor választhatok kép üzemmódot, de nincs közte adaptív.
-
válasz
plejik #145708 üzenetére
Itt nézhetsz ajánlott beállításokat a Q70T-dhez:
Samsung Q70T QLED Calibration SettingsDe kezeld fenntartásokkal, és ne vakon állítsd be mindent, amit ott látsz. Olvasd el, értelmezd és dönts, hogy neked mi lehet a megfelelő.
Én a Q90T-met full intelligens módban használom és egész elégedett vagyok vele. Semmi kedvem nem lenne állandóan állítgatni a beállításokat annak függvényében, hogy épp mit nézzek és milyen az időjárás odakint. Pont ezt várom az intelligens módtól, hogy majd nekem belövi.
Ha nem akarnék semmilyen utólagos képjavítást, akkor valószínűleg játék módba, vagy filmmaker módba tenném, plusz belőném a fényerő automatikus állítását. -
plejik
addikt
válasz
stemplar07 #145706 üzenetére
Akkor esetleg tudnál nekem privátba küldeni beállításokról képet. Vagy van valami oldal ahol van a beállításokkal kapcsolatba valami útmutató, mert megpróbálkozok vele hátha javulna. Úgy se ma küldöm vissza..
-
PuMbA
titán
válasz
wallace 234 #145705 üzenetére
Samsungnál minden meglepetés. Természetes képmódnak sincs köze a természeteshez olyan hülye elnevezéseket használnak
-
stemplar07
őstag
válasz
plejik #145684 üzenetére
amiket írsz ezek javarészt beállítási problémák (75Q70T-m van) Q60/70T-nél a részletárnyékolást vissza kell venni Netflix és néha más HDR forrásoknál -1/-3 ig , egyből megszűnik az említett ,,felhősödés,, ha a színtelítettség kevés a kontraszt javítót magasra kell tenni ahogy a színt is feljebb lehet tenni.. Laggolást sehol nem észlelek, sem PS4, sem sport nézésnél sem, pedig egy tenisznél a labda utánhúzása látványos lenne ,... lehet, hogy jobb a 80T, de pl egy LG-n ,, rosszul ,, működő Local dimming inkább ront , mint javít .. az Oled kivételével a 9-es Nano is vicces a 900-1500-as kontraszttal a 70T 7200-as nativ kontrasztjával és HDR fényerejével szemben.. (sajnos a ,,jó,, led tv a Sony x950-nél kezdődik , majd 40%+ áron...ez 75" esetén 550 vs. 860 e ..)
-
válasz
wallace 234 #145700 üzenetére
Ez tényleg így van; local dimming normal módban sokkal észrevehetőbb, mint max-on. Én is maxon használom. Q90T
-
Celtis
veterán
válasz
bobby45 #145690 üzenetére
Boltba történő vásárlás esetén nincs elállási lehetőség. A 3 napos csere csak meghibásodásra vonatkozik.
Vedd fel a kapcsolatot a samsung ügyfélszolgálattal és jelentsd be a problémádat. Akár a weboldalukon is megteheted. De az, hogy nem tetszik a TV képe, kevés lesz. Valami konkrét, kézzelfogható hiányossággal próbálkozz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BANKMENTES 12 hónap Részletfizetés elérhető . Lenovo Legion Pro 5 16IRX9
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
- Xiaomi Redmi 13C 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest