- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Androidos fejegységek
- Milyen egeret válasszak?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy Tab S9 Ultra - nagy képernyő mindenre
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Billentyűzet gondom van
-
PROHARDVER!
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
amadeus11
senior tag
Szert tettem egy 55Q60R tévére. Van valami egyszerűbb mód, mint a menüben való turkálás a kábel tv és a műholdas csatornák közötti váltásra? Gammát hogy használjátok? Előző tévémen 2.4-en volt. Ez most kb BT:1886 -2? HDR hatás módot hiányolom.
-
-
insight
aktív tag
válasz
Csabi1984 #140992 üzenetére
neeem, ezt még a telefonoknál sem árulják el, hiszen akkor túl egyszerű és átlátható lenne a marketingbullshit. Ahogy az iPhone-okban sem OLED kijelző van, hanem Super Retina, az IPS meg Retina volt, ugyanúgy a tévékben sem kötik az orrunkra a részleteket. Sőt, igyekeznek elhomályosítani a QLED és OLED közti különbséget (pedig nem kicsi van).
Idén lett volna a 2020-as Olimpia, ezért a gyártók egyértelműen a bevált technológiákra és a mennyiségre mentek, és milyen jól tette a Samsung, hiszen nem is fogynak úgy a tévék, ahogyan olimpiák idején szoktak...
Amikor a Philipsnél dolgoztam, az olimpia, a foci vb és eb mind külön projekt volt. És ott is a Perfect Motion Rate technológiát, az aktív 3D-t, a Smart rendszert és az Ambilightot promózták, de senkinek nem kötötték az orrára, hogy IPS a kijelző és Edge LED a világítás. Még a teszteken sem nagyon derült ki akkoriban, és szigorúan tilos volt elárulni a fogyasztóknak. A tesztelők is csak "reverse engineeringgel" derítették ki.
-
-
Gaben06
tag
Köszönöm a segítséget. Megnéztem, mind a kettőre VA panelt ír. De több weboldalon a 65TU8502 esre IPS-t ír és a kissebb 55TU8502 érdekes módon már VA.
Bár nem biztos, hogy veszek. Tiszta visszalépésnek tartom ezeket az idei Tv-et a tavalyi szériához képest. RU8002 120 Hz míg a mostani 60Hz.Érdekesség, hogy felhívtam a Samsung ügyfélszolgálatot, ezzel a VA IPS kérdéssel. Két ügyintézőtől is ugyanazt a választ kaptam.
"Ezt az információ nem kiadható végfelhasználók részére. Titkosított" a miért kérdésemre nem tudtak választ adni.
Ez nagyon gáz.
-
files32
tag
Üdv!
A tv ( UE43TU7102K ) uni távirányítója kb egy hete nem hajlandó együttműködni a T-s iptv beltéri egységével ( Cisco ISB2201 ) A Samunál jeleztem, távolról megpróbálták újraéleszteni nem sikerült, hibát nem találtak. Visszahívást ígértek ( ebben lehet bízni? ). A beltérit hozzárendelem a tv-hez csatorna váltást már nem engedi, hozzáadom cikkszám és típus szerint (ami szerepel a listában) semmi. Érdekes, hogy a beltéri menüjét behozza de nem reagál semmire. Ha jól emlékszem az utolsó frissítés után halt be a remote, de ez nem biztos.
Járt már hasonló helyzetben valaki? Mi lehet a megoldás?Köszönöm.
-
Gaben06
tag
Sziasztok!
Tv-t szeretnék vásárolni a nappaliba, 65 collos méretbe. Inkább filmek nézésére. Két TV ről próbálok infót szerezni. 65TU8002 vagy 65TU8502.
Nekem fontos lenne a sötétebb fekete, úgy tudom ebben az esetben VA paneles TV a jobb szemben az IPS panellel. Egy lengyel teszt oldalon azt írják nem túl jó TV a 65TU8502 fekete megjelenítése mert BOE IPS panell van benne. A fekete inkább szürke.
65TU8002 ről nem találtam semmi infót. Honnan lehetne megtudni, milyen paneles a 65TU8002-es TV? Esetleg tudtok linkelni róla tesztet?
Qledre nincs keret, tudom azok jobb Tv-k.
Köszi a segítséget.
-
adam7778
újonc
sziasztok,
A szobában max 109 cm-es tv fér el. Néztem az ru7470 és a tu8500 tv-ket. Szó volt már róla, hogy a tavalyi tv-k jobbak, ti melyiket választanátok? Vagy esetleg más ebben a méretben?
Előre is köszi! -
esicyhun
tag
Sziasztok!
Samsung QLED LCD-t vennék a hálószobiba. Mivel sötétben is néznék filmeket, sorozatokat, így inkább VA paneles kellene.
Pár dolog fontos lenne nekem, de a Samsung honlapjáról lehetetlen biztos információt kapni.
Amiken gondolkozom: 55Q70TA, 55Q60TA, QE50Q60TA. Az utolsó is elég lenne, de félek nem tudja, amiket akarok. Eddig LG-k voltak, azokon ezek működtek.
Használnám műholdas és kábeles vételre is a tévét, lehet külön eltárolni az adókat és váltani a csatornalistában?
Van külön a tévén sat és kábel RF bemenet? A samsung honlapja szerint ez talán csak a 70-es széria kiváltsága, de nekem nem egyértelmű. Ha lenne 2 külön antenna bemenet a QE-n is, akkor azt venném (nem akarok külön beltérit).
Jó lenne a Zattoo appot használni, ez viszont csak többek között Németországban és Svájcban elérhető. Régiónak ha ezeket az országokat állítom be, akkor az ottani appokat látom? LG-nél ez megoldás volt. (Szintén lenne használva a TV key megoldás is német előfizetéshez, de ez sem támogatott hazánkban, vajon ez ugyanúgy működik mondjuk Németország régiónak beállításával?) -
Peace
nagyúr
válasz
Scarletiel #140982 üzenetére
Soha nem találkoztam ezzel a menüponttal, pedig nem kevés HDR játékot játszottam eddig végig PC-n és PS-en egyaránt. Érdekes. Megkeresem otthon. Remélem ez megoldja!!!
-
-
Peace
nagyúr
Megkeresem majd. Ha ott van a menüben, akkor rábukkanok előbb-utóbb. Remélem tényleg ez a gond. Csak ez is gáz, hogy akkor ezek szerint minden lecsatlakoztatásnál elfelejti a TV. És hogy semmi ilyet nem kellett beállítanom, mikor először összekötöttem az új kábellel......
-
Peace
nagyúr
válasz
evitiguF #140978 üzenetére
Visszaugrott PC-re automatikusan, de átállítottam a házimozira, amin volt. De most lehet közelítek a megoldáshoz. Win 10 topic-ban találtam egy bejegyzést, hogy a tv-n kell lennie olyan menüpontnak, hogy "kiterjesztett bemeneti jel" és ezt kell érvényesíteni arra a HDMI bemenetre, amin a PC van. Nem tudom sajnos estig tesztelni, de reménykedem, hogy ez megoldja!!! Én nem akarom elhinni, hogy kábel adja meg magát. Lehet a tavalyi kábelnek sincs semmi baja amúgy......
-
-
kvarhegyi
csendes tag
Sziasztok!
Samsung UE50TU7102 Crystal UHD SMART LED
Ez egy ajánlott készülék vagy van esetleg buktatója?
Köszönöm a választ! -
Peace
nagyúr
Nem. Kihúztam ugye az Oculus szemcsit, ami egész nap ment. Visszadugtam a TV-t. 1 HDMI van ugye a videókártyámon. És azután már ez fogadott, hogy nincs HDR, nincs 10bit-es panel, nincs színtartomány választási lehetőség. Frissítettem egy NVIDIA drivert, nem változott semmi. Csináltam egy tiszta driver telepítést, semmi. És akkor inkább ledőltem aludni. Annyit még megpróbálok, hogy teljesen legyalulom a drivert, mindent fullra áramtalanítok és mondjuk átdugom a tv-n a HDMI 3-ba. Ha így se változik semmi, akkor meg elengedem. Nem fogok 4-5 havonta kábeleket vásárolni. Akkor max nem lesz HDR, ha PC-n játszok olyan játékkal. Mindig szívok valamivel...
-
evitiguF
senior tag
válasz
Peace #140972 üzenetére
Nem biztos, hogy a kábel a ludas!
Windows frissítés, és/vagy videókártya driver sokkal inkább!
Nálam is előfordult már, hogy az nVidia driver nem töltötte be magát helyesen. Ilyenkor egyszerűen nem érzékeli jól a megjelenítőt a rendszer. Volt hogy egy sima újraindítás meg sem oldotta, hanem drivert kellett tiszta telepítéssel újrarakni.
Ha ilyen előfordul én már egyből ezzel kezdem. Esetleg nézz rá Te is. -
-
Peace
nagyúr
Oké, megint kezdődik a hülyeség......ezen már túlestünk jó pár hónappal ezelőtt. Mikor is a PC úgy látta, hogy a Q70R már nem HDR képes sima 8bit-es kijelző. Vettem egy premium HDMI kábelt és megoldódott. Most egész napra ki volt húzva HDMI PC-ből, mert Oculus Rift ment a géppel. Visszadugtam a tv-t a PC-re és megint azt írja, hogy 8 bit-es nem HDR képes kijelző. De most legalább felismeri, hogy SAMSUNG. Régebben csak valami sima kijelzőt írt. Mi ez a hülyeség? Ritka idegesítő!
-
RR-13
őstag
Sziasztok.
Esetleg, ha valakinek volt Samsung UE55HU8500LXXH típusú Tv-je, vagy akár másik LED Tv-je, tapasztalt olyat pár év után, hogy bizonyos hangoknál recsegni kezd a hang?Ez évekig nem volt, csak 2 napja kezdődött.
Gondolom speakert kellene cserélni
Köszi. -
files32
tag
válasz
FollowTheORI #140965 üzenetére
Köszi.
Közben megoldódott, az Ipv6-ot kellett kikapcsolni. -
válasz
files32 #140964 üzenetére
Ha van routered saját és még nincs megcsinálva, én esetleg beállítanám a google DNS-t.
8.8.8.8
Backup-nak (második DNS) meg mehet az 1.1.1.1
De a TV-n mindenképp próbáld ki ezeket, manuálisan kell a hálózatot konfigurálni hozzá.
De valószínűleg valami hálózati problémád van azért nem megy, NAT-olás vagy ilyesmi.
-
files32
tag
Üdv!
A HBOgo lejátszási probléma hogyan orvosolható, azon kívül, hogy újratelepítem, áramtalanítom, resetelem, ráolvasok, mert ezek már megvoltak? Belépek, aktíválok minden rendben csak a lejátszásnál két kék karika forog egymásban.
A tv UE43TU7102K.
Köszönöm. -
hp16
tag
Sziasztok!
Összekötöttem a Q82R-t Xbox One X-el, de valamiért a game motion plus beállítását nem engedi, azt írja a funkció nem elérhető, játék módban, és képmódban is van.
köszi -
poci76
aktív tag
Sziasztok! Számomra zavar,ó hogy a TV automatikusan elindítja a feliratot a filmhez, ha van, akár beágyazott, akár különálló. Be lehet állítani valahol, hogy ne indítsa el a feliratot automatikusan? (Q82R)
-
MAXIMIZE
tag
Sziasztok, megtudnátok mondani hogy a Samsung QE55Q70-sen van HDMI 2.1? és hogy tudja a 4k 120 Hz-et freesyncel? Mert mindenhol mást írnak, valahol azt írják hogy van rajta valahol azt hogy nincs, valahol azt hogy van de csak 1080p-ben tudja 20-120 Hz-ig. Mi az igazság? [Itt] pl. azt írják hogy nincs benne, de [itt] meg azt írják hogy van. Köszi előre is.
-
Csabi1984
addikt
válasz
sancika007 #140952 üzenetére
Samú fiókot nem csináltam a Tv-n
-
-
Newyorker
addikt
Sziasztok!
Jelenleg egy Samsung ue55d7000-es atv-m van, de tervezek egy újat! Gondolom van, de megkérdezem, hogy van már olyan Samsung TV, amire pl. BT-n keresztül rá tudok csatlakozni és pl a nappaliban bekapcsolt TV-t tudom kint a teraszon hallgatni egy mobil BT hangszóróval? Gondolom a TV alatti soundbarok is már tudnak így csatlakozni, ezért gondoltam, h egy hangszóró is tudna
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- AKCIÓ! DELL OptiPlex 3050 asztali számítógép - i5 7600 16GB RAM 256GB SSD GTX 1650 4GB GDDR5
- Apple iPhone 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest