Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- DUNE médialejátszók topicja
- OLED monitor topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Az ASUS ROG Astral kártyák tájékoztatnak arról, ha épp megrogynának
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen notebookot vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Elar
senior tag
Sziasztok
Boldog (?) tulaja vagyok egy Samu Q6F Qled Tv nek.
1 hét után, mikor épp USB-ről néztem valamit egyszercsak az egész képernyő átváltott fehérre - kifehéredett. Majd kb 1 perc múlva vissza, normálra
Utána megint.
Ekkor átkapcsoltam kábel tv-re hátha az USB rossz, de ott is maradt a fehérség.
Na másnap hívás Samsungnak.
Áramtalanítsam, ellenőrízzem a csatlakozásokat stb. Nézzem hálozaton a youtube-ot - ot is előjött.
Na akkor húzogassam ki a kábeleket és nézzem csak wifin a youtube-ot, hogy úgy is előjön e?Na ott tartok, hogy kicseréltem a CL modult és már csak a koax van bedugva, de a TV adásnál előjött egyszer - a youtubeon nem vettem észre, habár tény, hogy nem fogok előtte ülni és nézni órákat.
Most akkor mi lehet a baj?
Cseréljem ki magát a koax kábelt?
Illetve a Pr telekomos srác magyarázta, hogy nem szeretik használni a fali ajzatot, hanem a fali kábelre kötik egyből a csatijukat, mert elektronika van benne ami gondot okozhat.
Létezik, hogy ez tényleg így van? -
direwolf
őstag
válasz
freelanced #123147 üzenetére
Én Nexbox A95X-et és Libreelec os fut rajta.
-
freelanced
addikt
válasz
freelanced #123147 üzenetére
Közben kipróbáltam most, nem értem mi baja lehet. Azért technikai szempontból a 7052 nem egy olyan rossz tévé. A net ezek szerint nem számít. Mégis most a Servioo is akad pedig már kikapcsoltam a Transcodingot is. És néha, percenként megtorpan és forog egy kicsit középen a kör, majd tovább indul. De így persze nagyon idegesítő a dolog, és a leírtak alapján végleg nem értem mi okozza. Lehet, hogy a gép valamelyik komponense zavar be? El nem tudom képzelni.
Gondolom a TV-n jól használom. Programot nem találtam külön hozzá, de ahol a gép hálózatát is kiírja a TV szoftvere ott kiírja, hogy Serviio és rámegyek. Így kellene, nem?
-
Attila0
őstag
Az mitől lehet hogy a Samu 6122-es tévén lilás beütése van az elvileg T-home 720p-s tévéadésának? Frissitenem kéne fw-t vagy egyszerüen csak nem erre találták ki a tévét?
-
direwolf
őstag
válasz
freelanced #123142 üzenetére
Nem ismerem az Apple TV-t, de tuti jó. Ha van rá módod próbáld ki, és hasonlítsd össze a kényelmét a TV saját lejátszójával, mert az utóbbi bár teszi a dolgát rendesen, de én borzalmasan fapadnak érzem (és ezt nem csak a Samsungra értem).
Mpo fórumtárs jól mondja, ha streamelni szeretnél, a transcode amit mindenképp kerülni kell!Szerk.: és PuMbA is említette
-
mpo
veterán
válasz
freelanced #123142 üzenetére
Én Serviio-t használok, Win 10 Home x64, i5, 16 GB RAM, nincs külön VGA kártya.
A desktop UTP-n van, a tv 5 GHz-es WIFI-n, de UTP-n is lehetne, ha nem menne.
A Transcoding-ot kikapcsoltam 5%-on megy a processzor.
A 4K HDR filmek simán mennek.
A Youtube videókhoz nem elég a 2,4 GHz-es WIFI, 5 GHz vagy UTP kell.
Digi FTTB 500/200-as csomag, a routerem dualbandes, gigabites.
[link] -
PuMbA
titán
válasz
freelanced #123141 üzenetére
Az is. Már írtam: "ne nyúljon bele vagy konvertálja át a videót, " biztosan találsz erre vonatkozó beállítást ha átnézed a menüjét.
-
PuMbA
titán
válasz
freelanced #123133 üzenetére
Rádugok egy hozdozható vinyót a TV-re. Legegyszerűbb módszer és hülyebiztosan lejátssza a 4K HDR-t teljes pompájában
Második megoldás a hálózatról lejátszás a TV-vel szigorúan kábeles összeköttetéssel, mert majdnem az összes WiFi hulladék és arra kell figyelni, hogy a PLEX vagy akármi ne nyúljon bele vagy konvertálja át a videót, hanem csak szolgáltassa a TV-nek, mintha egy vinyót kötnél rá és akkor nincs probléma.
-
kw7
csendes tag
válasz
freelanced #123137 üzenetére
Szerintem a processzor és a videokártya teljesítménye kevés.
-
direwolf
őstag
válasz
Mit szeretnél lejátszani? A gépen lévő fileokat, vagy netes streameket? Mert helyi fileokhoz semmi köze az internet előfizetésed sebességének. A gépről ha streamelsz, a szervert nézd meg, hogy nem-e transkódol, mert ahhoz izmosabb gép kell. Amúgy érdemes inkább direktben lejátszani mindent, mondjuk pendriveról, ha nincs médiaboxod. Lehet hdmi-n is pc-ről, ha elég jó a vga-d minden formátum (4k hdr) átvitelére, de itt akadhatnak gondok a színtérrel stb. is.
-
kw7
csendes tag
válasz
freelanced #123135 üzenetére
Az a modem router is , egyébként nem tudnál egyszerre a tv-vel és a számítógéppel is csatlakozni a netre. Nem UPC-s a neted? A géped meg kevés az uhd tartalom lejátszásához.
-
kw7
csendes tag
válasz
Milyen tv-d, milyen routered, milyen számitógéped van. Az újabb tv-k média lejátszója szerintem szuper. Külső hdd-röl mindent lejátszanak.Megfelelő routerral függetlenül az internetes sebességtöl , folyamatos a film lejátszás .
-
freelanced
addikt
Üdv !
Ki mivel játszik le videó fájlokat a TV-n?
Próbáltam már PLEX-el és hasonló programokkal a gépről streamelni de folyamatosan megáll, pedig 500-as internetem van.
Érdemes összekötni a géppel egy HDMI kábellel?
Netán valamilyen külső adathordozó jobb lehet? (Pendrive, külső merevlemez)
Vagy valami teljesen más megoldást ajánlanátok?
Köszönöm előre is !
-
butyu
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek melyik éri meg jobban?
55q6fam (2017) 300.000 huf
55nu8052 288.000 huf
Euronics -ból rendelném, csak internetes vásárlás jöhet.
70% tv adás (30% sport) helyi szolgáltató kb. 25HD adás
30% film külső forrásból FHD vagy jobb
A mozgás megjelenítés nagyon fontos nekem.
Köszönöm -
antocian
csendes tag
Sziasztok,
van egy ue32K5500 tv-m (MMarkt). digitális csatornát szeretnék behangolni, de nullát talál. (UPC CI kártya menne bele).
Digitális csatorna tesztnél a frekvenciát tudom beálítani (346000), de a jelsebességet már nemigazán (előírás 6900, én csak 7000-t vagy 8000-t tudok választani, moduláció megadási lehetőséget meg nem is mutat (64-et kellene ugye beállítani).
Hol a hiba? Másik tv-m (talán J-s sorozat) mutatja mindegyik állítási lehetőséget, és szuperül működik..
Érzésre olyan, mintha a digitális tuner szoftverben korlátozva lenne, vagy nem is tudom.. Ötleteket várnék
Az a néhány upc-s analóg satorna rendben, azokat megtalálja.
Köszönöm. -
bul07
nagyúr
válasz
sandró60 #123120 üzenetére
3 és fél éve van meg a tv, még sose volt megtakarítva
Mert a tv a falon van és lefelé van döntve kicsit mert ágyba fekve szoktam nézni, így a por nem szál ráAkkor megpróbálom a langyos vizes kendőt
(#123119) mpo
Csak ezéért az egy tisztításért nem vennék speciális szereket
Monitorom már vagy 10éves folyékony szappanos zsebkendővel takarítom tökéletes neki
-
mpo
veterán
válasz
bul07 #123118 üzenetére
A tv-készülék gondozása
• Ha a tv-készülék képernyőjén matrica volt elhelyezve, a matrica
eltávolítása után szennyeződés maradhat a helyén. Tévénézés előtt
távolítsa el ezt a szennyeződést.
• A tv-készülék külseje és képernyője tisztítás közben
megkarcolódhat. A készülék külsejét és képernyőjét puha kendővel
óvatosan törölje le a karcolások elkerülése érdekében.
• Ne permetezzen vizet vagy más folyadékot közvetlenül a tv-re. A
termékbe kerülő folyadék meghibásodást, tüzet vagy áramütést
okozhat.
• A képernyő tisztításához kapcsolja ki a tévékészüléket, majd egy
mikroszálas törlőkendővel óvatosan törölje le róla a foltokat és
ujjnyomokat. Kevés vízzel megnedvesített, puha törlőkendővel
tisztítsa meg a tv-készülék külsejét. Ezután egy törlőkendővel
törölje szárazra. Tisztítás közben ne alkalmazzon túl nagy
erőt, mert a képernyő megsérülhet. Ne használjon gyúlékony
folyadékot (pl. benzolt, hígítót stb.) vagy tisztítószert. Makacs
foltok eltávolításához permetezzen némi képernyőtisztítót egy
mikroszálas törlőkendőre, majd ezzel törölje le a szennyeződést. -
bul07
nagyúr
Kicsit off
Tv szervizelés volt most nálam gondoltam leírom hogy ment, hogy erről is legyen friss tapasztalatAlany: Samsung UE48H6400
Igen jól látjátok jó öreg sokak kedvence
És áldom az eszem hogy a gyári 2év mellé vettem meg +2évet, még tavaszig garanciális
Hiba: sárgás lilás foltok, meg zúgás a tápegység felől néha (videó)-Mivel törölték a Samsung fiókokat(Sicc) felhívtam őket
-Ügyintéző monda hogy az oldalon keresztül küldjek nekik emailt, csatoljak számlát, garancia levélről a tv matricájáról képet és ha van a garancia hosszabbítós papiról
-Üzenet megírva képek csatolva elküldve, automata visszajelzés nincs(8hó 28)
-Válasz jön hogy kép tesztet végezem el meg csatlakoztassak le mindent
-Visszaírtam hogy hiba fent áll jöhet a szerviz
-Erre megint válaszolt és számlát meg részletfizetés papírokat miegymást kért
-Vissza írtam mert nem értettem
-Erre megint ugyan az a sablon levél
-Fele se tréfa telefon csak rákérdezek, és kiderült hogy az első levélhez csatolt képek közül csak kettő ment át, a számla meg tv matrica képe nem (na szép)
-Na válaszban csatoltam a dolgokat(meg leírtam jó lenne valami pontosabb jelzés hogy mit kaptak meg)
-Válasz küldi a szervizt (8hó 31)
-Hív a Debreceni cívis szerviz hogy jön a tv-ért, mondom nem így volt megbeszélve előzetes egyeztetést kértem, nem voltam otthon, jó mondja akkor másnap( 9hó 3)
-Szervizes jön elviszi csak a tv-t semmi mást még a talpát se (9hó 4)
-Telefon kész a tv hozza (9hó 07)Cserélték CCD, VSS, (tápját cserélték meg a kijelzőt, azt mondta a tápon nem találtak hibát de cserélték)
Sokkal szebb lett a képe persze nem tökéletes de sokkal jobb, fehér háttérnél van egy két "folt"Debreceni szervizesekkel semmi gondom nem volt
Na de a Samsung rendszere hát, nem megy át a kép, nem pontos információ csereEgy biztos ha ezentúl nem lehet tőlük plusz garancia kiterjesztés venni nekem többet nem lesz Samsung tv-m.
2év jótállás bakfitty, én nem állok úgy hogy 2év után dobjam a tv ha elromlikTisztításban kérnék tanácsot
Most hogy visszajött a tv van egy két ujjnyom, gondolom szerelő megfogta
Sima mikroszálas kendő nem hiszem hogy levinné
Akkor mi?
Esetleg papír törlőkendő kicsi folyékony szappan kíséretében? -
Takika14
aktív tag
Az új TV-k nem rendelkeznek már SoundShare funkcióval?
Adott egy NU8052 és egy HW-K450 + SWA8000 viszont a TV-bluetooth nem látja a soundbart, ez az egyik probléma a másik, hogy míg a 8-as szériájú TV nem csatlakozik vezeték nélkül (nem BT-ra értendő) addig az elődje egy UE40J5510AW volt ami vígan felismerte és kristálytiszta egyenletes hangot küldött a soundbarra vezeték nélkül SoundShare kapcsolódással és minden alapvető funkciót vezérelt a TV távirányítója.
Na most a fő probléma, hogy miután az új TV-t össze kötöttem optikai kábellel konkrétan szar a hang minősége és ereje ami pluszban néha még fel/le halkul másodpercekre. Ez betudható akár annak is, hogy sérült az optikai kábel bár helyesen volt tárolva eddig is.
Második probléma, hogy ezzel a kapcsolódási lehetőséggel a soundbar be/ki kapcsolása nem oldható meg a TV távirányítójával noha a hangerőt lehet szabályozni vele.
Kérdésem az lenne: Hdmi ARC összekötéssel ezen hibák orvosolhatóak? Ha nem akkor van rá másik lehetőség? Miért tűnt el az új készülékekből ez a funkció?!
-
coppola
tag
válasz
bagyulajuve #123106 üzenetére
Az usb portot cseréltetni kéne, sztem a kábellel jobban jársz. Ha nem piszkálod működni fog
-
Takika14
aktív tag
Esetleg tudja valaki, hogy a menüben lépkedve hallható gomb nyomás hangját ki lehet kapcsolni valahogy/valahol? 8-as széria.
-
kiske13
tag
Sziasztok. Van egy 2012-es 3D Samsung tv-m.
Eddig tökéletesen működött 2-3 terrás külső merevlemezekkel.
A 3-as megfőtt és kaptam helyette egy 4terrást.
Na ezt már fel sem ismeri.
Ötlet? -
-
coppola
tag
válasz
bagyulajuve #123102 üzenetére
Dugd vissza, és hagyd úgy, ha sokat huzigálod elgörbülnek az érintkezők, és nem fog működni.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
kareszkaresz #123103 üzenetére
Nem fogod hallani a különbséget, mert a cél hardver, ahonnan jönni fog a jel (a tévé) egy nagy gané. Ez nem audiophile hangzás. Az erősítő lesz a lényeg, hogy az mennyire tudja feljavítani...Azért ne a legolcsóbbat vedd, mert itt inkább a minőségi árnyékolás a lényeg és lehet, hogy bekavar valami, vagy megtörik a kábel idő előtt etc...
-
-
bagyulajuve
addikt
olyankor mi van, ha a hdd-s USB csatlakozót kihúzom és vele együtt jön a TV USB csatlakozójának egy része (magyarul beleszorul) amit amúgy így vissza tudok így dugni a tv-be és működik is a HDD (csak a csatlakozóból nem tudom kiszedni)?
Ez most beletört, ahogy kihúztam? Mert akkor valami k nagy anyaggyengesége volt...mondjuk eléggé szorult a csatlakozó, de ezt nem gondoltam volna
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- DUNE médialejátszók topicja
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E756 - i5-6GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" HD I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest