- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Home server / házi szerver építése
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
-
PROHARDVER!
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kickass
őstag
Udv
Meg egy gyors kerdesem lenne, szoba kerult a Samsung LE37C530F1WXXH LCD televízió errol valaki tudna valami okosat mondani, ha jol lattam a topikban ketszer kerult szoba egyszer emlitettetek h a 37-esek invertere zughat. Konkret tipussal van valakinek tapasztalata? Most edigitalban 110-ert aruljak de el lehet vinni 0%thm-es konstrukcioban is ami eleg meggondolando... -
jegenye77
addikt
válasz
nightshadow #11896 üzenetére
Az nem semmi,hogy bírja a tv a püfölést.
És még a hiba is megszűnt! -
zistvan
tag
-
botiking
csendes tag
Találtam még régebben egy pixelhibát a tévémen, de úgy voltam vele, hogy nem érdekel, úgy se látom messziről.
Viszont találtam leírást neten, hogy hogyan lehet eltüntetni... és sikerült.
Így most már az elégedettségi szintem 100%os -
botiking
csendes tag
Lemértem a 40C6500as tévém fogyasztását:
- ECO mód kikapcsolva: 100-110W
- ECO mód: alacsony: 80-100W
- ECO mód: közepes: 50-60W
- ECO mód: magas: 40-50WSzerintem közepes már relatív világosban is tök jó a fényerő, s azért ez egész barátságos fogyasztás.
Mennyire reálisak ezek az értékek? Mármint lehet csak a "mérőm" csal
-
vlevi
nagyúr
USB3 teljes mértékben kompatibilis visszafelé az USB2-vel. Én egy WD MyBoook Essential 2TB-t használok, szintén USB3-as.
-
tdezso
csendes tag
Sziaztok!
Sony KDL-24EX320 tv. internetertöngészőjét frissíteni szeretném , de indítás után hibaüzenet. az adott operációs rendszerhez nem talál....
Hol a hiba?
Köszi -
HoReSz1975
őstag
A Samsung 40C530 felismeri az USB 3.0 750GB külső HDD -t
Az USB 2.0 biztos, mert jelenleg az van, csak az USB 3.0 érdekelne
-
BBéci
legenda
válasz
Mezo_B #11865 üzenetére
A 100-as kontraszttól és a dinamikustól megőrülnék, csodálom, hogy el tudod viselni.
A beállítás nem teljesen ízlés dolga, a színhőmérsékletet 6500 kelvinre, a gammát 2,2-re kell állítani a természetességhez. A delta E sem mindegy.
Hogyan függ össze a HDMI és a Motion Plus, miért kapcsolod ki?Zistvan!
Ne félj a G30-tól, egy klasszissal jobb bármelyiknél, amiket felsoroltál. Az ellenérveidet felejtsd el!!! -
zistvan
tag
válasz
botiking #11886 üzenetére
Köszi a linkeket, hát elgondolkodtató...
A lednél akkor ezek szerint ki kell fogni a jót, aminél nincs vagy nagyon
elenyésző a clouding....Gondolkoztam ezen is Panasonic G30 (TX-P42G30E), de
a plazmáktól kicsit "félek" 1: fogyasztás, 2: melegedés, 3: meg a hűtő ventilátorok "zaja"
Viszont ennek a tesztnek a végeredménye a tv tekintetében nem elhanyagolható:
http://www.hdtvtest.co.uk/news/panasonic-tx-p42g30b-p42g30-201104091079.htm"Highly recommended "
-
botiking
csendes tag
válasz
zistvan #11885 üzenetére
Íme: [link]
Pedig a 8ezres sorozat eléggé a felső kategória.
Mindegyik EDGE LED-es ilyen: van ahol jobban látszik, van ahol kevésbé.
Ha nem akarsz felhősödést:
- szerezz egy full LED-eset (megfizethetetlenül drágák): összehasonlítás
- LED csík a hátuljára
- Ambilightos Philips tévé (itt már gyárilag megvan a "LED csík" -
zistvan
tag
válasz
Mezo_B #11881 üzenetére
Na hát ma voltam MM-ban és megnéztem a LE40C750, LE40C650, UE40D6100 és UE46D6100 tévéket. Hát azt kell mondjam a D6100-oknak kegyetlen jó képe van. Az LCD-k se rosszak, de egymás mellett látva a tv-ket, a D6100-nak a képe messze szebb volt minden tekintetben, és cloudingot, és egyéb ledes tvknél jellemző "hibákat" egyáltalán nem láttam,
teljesen fekete kép esetén sem.Lehet, hogy 2011-es 6 series led modellek már eljutottak olyan szintre, hogy a gyerek betegségeket kinőtték???
Valaki használ 2011-es D-s ledes tv-t???, kérem írja le a tapasztalatait!!!!!
Köszönöm.
-
Mr_Rob
tag
Megvettem a 46c530-at és egy kicsit csalódott vagyok :-( A régi B530-nak szebb volt a képe, zavaró, hogy bekékül, ha nem szemböl nézem, ráadásul a 24p is olyan, mintja szaggatna rajta.
-
zistvan
tag
válasz
SFONarayan #11871 üzenetére
Nagyon gyors mozgásoknál hogy teljesít a tv? (100hz miatt) Mik a tapasztalataid?
Nekem azt ajánlották többen hogy a 200hz vegyek mert "megéri"....
----------
Most látom, még csak most rendelted még -
Mezo_B
csendes tag
Mindenképpen érdemes 100Hz-s tv-t venni, mert szebb, élesebb, folyamatosabb a képe. Sajnos 50Hz-nél főleg a FullHD-s tartalmak gyorsabb mozgásnál olyanok mintha kicsit szaggatnának és olyankor kicsit mosottabbak is, nem nagyon, csak éppen zavaró. Az igaz, hogy a Samsung gyári Motion Plus beállításaival kicsit túl gyorsak is lesznek a mozgások és látni egy kis vibrációt az éleknél, de pl nekem sikerült úgy variálnom az egyéni beállításoknál, hogy végül folyamatos is lett és vibrálásmentes-éles. De ha mégsem tetszene, akkor ki lehet kapcsolni.
-
tibiska
csendes tag
Köszi szépen hogy megosztotad velem/ velünk!!
-
Mezo_B
csendes tag
Én is találtam a neten a C650-hez ajánlott beállításokat, de az nem tetszett. Nekem valahogy ezekkel (az alapbeállításhoz közelebbi) a beállításokkal lett az igazi.
-
jcvd
tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni!
Már napok óta TV-ket nézegetek és megőrülök, annyi mindenre kell figyelni, nem is tudok választani.
A lényeg hogy 32 vagy 37 colos FULL HD TV kell, főleg HD filmek nézésére, csak néha néznék TV csatornákat.
A legolcsóbbal akartam kezdeni (32C530) 76 ezerért, de akkor olvastam, hogy 50 Hz-es TV-t már nem érdemes venni manapság, Viszont azt is olvastam, hogy a 100 Hz totál elmossa a hagyományos filmhatást, más mozgást kölcsönöz a filmeknek, ugyanakkor azt is írták, hogy a 100 Hz-es funkciót ki lehet kapcsolni.
LG gondolom kilőve, a Samsungokról hallottam jókat, de itt is ment a kavarás, hogy van ami S-PVA panellel jön, van ami nem, van ami Samsung paneles, van ami nem, van olyan 37 colos, aminek zúg a hangja... szóval már majd megőrülök, nem tudom melyiket válasszam, ebben kérem a segítségeteket! Jó árban legyen, megbízható legyen, időtálló és mindenképp 110 ezer alatt legyen!
Várom tanácsaitokat!
-
zistvan
tag
válasz
SFONarayan #11871 üzenetére
A LE46C750 a jobb panel és a 200hz miatt jött nekem szóba.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Mezo_B #11864 üzenetére
Én ez alapjan allitottam be a TV-t, ugye nekem B679 van. Teljesen jok lettek a szinek. Hatha segitek valakinek aki szintén resetelte a beallitasait a szervizmenube való belépéssel.
Illetve Youtube widgettel mit lehetne kezdeni, hogy rendesen tudjon csatlakozni a fiokomhoz? Kell neki valami portot nyitni a routeren? Nem akar csatlakozni a kedvencekhez, bar en hozza tudok adni, ha jol neztem.
Harmadjara pedig felhoznam a korabbi kerdesem a TV takaritassal kapcsolatban. [link]
-
zistvan
tag
Vagy esetleg LE46C650...???
-
zistvan
tag
Sziasztok.
Ez a 2 tv között gondolkodom és kikérném a véleményeteket:
Samsung LE46C750 v. UE40D6100 árban nem sok van a 2ő között.Ha bármelyik is van valakinek és megírná a tapasztalatait az jó lenne.
Vagy ha valami "típus" hibáról stb. tudtok a készülékekkel kacsolatban
azt is szívesen veszem.Köszi.
-
akos_1984
tag
Akkor a 32D5000-rol semmi negativ, vasarlast ellenzo tapasztalat?
-
Mezo_B
csendes tag
Nekem ezekkel a beállításokkal tetszik, de pesze van, hogy menetközben mégis valamit kicsit máshogy állítok. Lehet, hogy ennek sohasem lesz vége?
Egyébként az ideális beállítás a szobától és egyéb körülményektől is más és más lehet.
-
Mezo_B
csendes tag
HD - hoz (LAN lejátszással vagy USB-ről)
Képméret: 1. üzemmód
Képüzemmód: NORMÁL
Háttérvilágítás: 10
Kontraszt: 100
Fényerő: 40
Élesség: 30
Szín: 40
Eco - ki.
Fekete tónus - ki
Dinamikus kontraszt - alacsony
Szín - 1. meleg
Motion plus - egyedi: Elmosódáscsökkentés: 9
Torzításcsökkentés: 4HDMI-n ugyanez csak Motion Plus nélkül
-
Mezo_B
csendes tag
válasz
tibiska #11863 üzenetére
Szóval jelenleg ezekkel a beállításokkal használom:
SD - normál TV adáshoz (digital UPC, SCART csatlakozással):
Képüzemmód: NORMÁL
Háttérvilágítás: 10
Kontraszt: 95
Fényerő: 45
Élesség: 25
Szín: 40
Eco - ki.Speciális beállítások:
Fekete tónus - ki
Dinamikus kontraszt - ki
Árnyék részletesség - 0
Gamma - 0
Színköz - natív
Bőrszín: 0
Éljavítás: BeKépopciók:
Szín - 1. meleg
Méret - széles nagyítás
Digitális zajszűrés - auto
MPEG zajszűrés - auto
Film mód - ki
Motion plus - tiszta -
tibiska
csendes tag
Helló Mezo_B ! elküldenéd a 650esed kép beállitásait? Előre is köszi!!
-
botiking
csendes tag
válasz
SFONarayan #11861 üzenetére
Hát jah, de 15ezer forintos kütyű kontra párszázforintos madzag.. nem mindegy.
Amikor én szerettem volna eleinte tévét, én is úgy voltam vele, hogy majd mindenképp kell WIFI bele... de most már úgy vok. vele hogy jó a madzag is (a router úgyis a tévészekrényben volt / van). -
SFONarayan
tag
válasz
botiking #11860 üzenetére
Nem szeretem a kötöttségeket.
Meg sajna lehet, h kényszerűség is lesz benne, mert erősen korlátozott, h mit hogyan kábelezek... Így is az IPTV-vel gondom lesz, mert alakítjuk át a lakást, és természetes, h az asszony immár a lakás másik végét akarja használni nappalinak.
-
botiking
csendes tag
válasz
SFONarayan #11859 üzenetére
Az drága kör lesz, ha tényleg szeretnél wifit a tévéhez.
Ilyenre lesz szükséged:
[link]De a LAN is tökéletes a nettévéhez.
-
Mezo_B
csendes tag
válasz
SFONarayan #11857 üzenetére
Én úgy tudom, hogy a "régebbi" gyártásúaknál az oldalán volt SQ01 (samsung), AA01, stb. Ezek alapján, ami ott van a webshopban az nem samu panelos. Újabban csak egy 01 van odaírva és semmi egyéb. Ekkor is lehet úgy ellenőrizni, hogy hátulról a bal felső szellőzőn bevilágítva lehet látni egy vonalkódos kódszámot, esetleg samsung logót. Azt a kódszámot kell értelmezni. A neten több helyen is vannak összefoglaló táblázatok, hogy milyen kódszám, milyen típusú panelt takar. De szerintem mindegyik panel jó, volt valami összehasonlítás és nem találtak olyan durva különbségeket. Főleg amiket egy kis beállítással nem lehetne kompenzálni.
-
-
Mezo_B
csendes tag
válasz
SFONarayan #11855 üzenetére
Én is LE40C650-est vettem a kalocsai cégtől és nagyon meg vagyok elégedve vele. Samsung panelos, ha lehet hinni a kódszámoknak (szellőzőn bekukkantva LTF...-el kezdődik + Samu logo). Kb. 1 hónapja van meg, azóta mindíg finomítok a képbeállításokon, mostanra szinte tökéletes. (Ha valakit érdekel, akkor meg tudom adni). Pesze ez egyéni ízlés kérdése is. Szóval a kép kifogástalan, még az SD (digitális UPC, scart-al) adás is szép rajta. A motion plust jól beállítva hihetetlen jók az SD, de főleg a FullHD tartalmak. A beépített médialejátszó jobb, mint ha számítógépről menne (ezt sohasem gondoltam volna). És sima LAN kábelen, routeren keresztül, folyamatos, akadásmentes a lejátszás. A net szolgáltatás jópofa, de nem nagyon használom. Játékra eddig egyszer használtam, olyankor érdemes a játék módot bekapcsolni és akkor, akár FPS is gond nélkül játszható. Legalábbis nekem folyamatosnak tűnt. Szóval összességében szuper kis TV. Nem bántam meg, hogy nem a LED-eset vettem meg jóval drágábban, kevesebb tudással.
-
lexuska
csendes tag
válasz
SFONarayan #11850 üzenetére
A kettő nem ugyanaz. Az imput lag 45-95ms amíg a jel a bemenettől elér az LCD panelig. Pl. mozgatod a pc-n az egeret, de a tv-n még nem mozog. A frissítés a kis érték ami két kép megjelenítése között telik el. Remélem jól írtam.
Látom valaki már megelőzött.
-
Golota
aktív tag
Nem tudom, hogy melyik panel volt benne. Csak az nem tetszik, hogy nekem, mint vásárlónak esetleg be kell érnem a gyengébbikkel, pedig ugyanannyit fizetek. Nyilván első ránézésre még a gyengébb panelt is jobbnak látom, de az ember már csak olyan, hogy szeretné a legjobbat a pénzéért.
A másik dolog, ami miatt ódzkodok, hogy sokan panaszkodnak a hosszú válaszidőkre, ha konzolt, vagy PC-t kötnek a gépre.
Jelenleg ezek a típusok vannak a kosárban:
LG 46LV5500:
+ jó ár, megbízhatónak tartják, sok szolgáltatás
- nem olyan kontrasztos, mint a SOny vagy a SamsungSony 46EX500:
+ szép kép
- sok helyen panaszkodnak, hogy csíkozódik és a Sony megbízhatósággal sajnos jártam már megSamsung LE64C650
+ szép kép, megbízhatóság
- panel kérdés, lag timeToshiba 46XV733
+ szép kép, most nagyon kedvező ár
- nem ismerem a márka TV-it, 5 ms válaszidő??? -
vlevi
nagyúr
válasz
SFONarayan #11850 üzenetére
Nem. Az az input lag. Magyarul késlekedés, azaz ennyi idő telik el, amíg a kép kijön a dvd játékosod HDMI kábeléből, és megjelenik a képernőn. Természetesen ezt az időt a tévé arra használja fel, hogy végigzongorázzon a képen jópár algoritmust, azért, hogy te szebbnek lásd. Tévézésnél ez nem gond, de számítógépnél igen, mert már az egér mozgatása is vacak érzés, ha tizedmásodpercnyit késik.
-
botiking
csendes tag
válasz
SFONarayan #11848 üzenetére
Bizony.
To discover what panel the Samsung lottery got you, just go to the side (not to the BACK!) of your TV and there should be a sticker with three fields, one of which says "Version".
If the first letter is:
1) an "S" (e.g. SQ01) then the panel is a S-PVA from Samsung-Sony (the best case?);
2) an "A" (e.g. AA01) then the panel is an A-MVA panel from AU Optronics;
3) a "C" then the panel is an S-MVA panel from CMO.És képminőségbe is ez a prioritás: a legjobb az SPVA paneles, de kaphatsz CMO-sat is, ami mérföldekre van az SPVA-tól (ugyan az a sorozat, ugyan az az ár, a "szerencsén" múlik, melyiket kapod).
Részletes összehasonlítást sajna nem találtam. -
SFONarayan
tag
Illetve a C650-nél nem látom egy leírásban sem a válaszidőt... Egy tesztet nézegettem, itt játéknál 45ms-et írnak, amúgy meg 95ms. Ez az az érték, ami más LCD-knél 2-4ms???
Bocs, ha láma a kérdés, de abszolút nem vagyok otthon ebben a témában.
Itt a Teszt
-
vlevi
nagyúr
válasz
botiking #11842 üzenetére
Igen, van ilyen, de sajnos a Win7 hálózatos lejátszása elég gyér. Nálam pl. elég sokszor már a képarányt is elbarmolja. Ja, és mégegy dolog, ami miatt nálam a legelső dolog ennek a win7-es hálózatos lejátszásnak a kikapcsolása az a bakcup. Használhatatlanná teszi, ugyanis folyamatosan módosított állapotúnak mutat minden filet, ettől persze a backup megőrül, és ment mindíg mindent, holott hetente csak 2-300 mega változik a gépemen. Ezzel szembe 15Gigát akarna backupolni
Sajnos DVD lejátszásra még nem találtam meg a tökéletes megoldást, hacsak az nem, hogy Media Player Classiccal játszom le. Nekem közel van a tévé a géphez, HDMI-n össze is van kötve. A másik megoldást médialejátszó lenne. -
Golota
aktív tag
Köszönöm a válaszokat. Még nézelődök kicsit. Most megnéztem az LG LV5500-at, de valahogy a Samsung c650 képe kontrasztosabbnak, élesebbnek tűnik. Ott viszont gond a panel lottó és nincs kedvem ez után rohangálni, nem akarok zsákbamacskát.
Tudom, hogy kicsit OFF, de most a West End-ben láttam egy Toshiba 46 VX 733 tévét, aminek nagyon szép képe volt és az ára most 200 alatt van, leárazva. A válaszidő viszont 5 ms.
-
botiking
csendes tag
válasz
SFONarayan #11841 üzenetére
Én ugyan nem vagyok gamer de találtam egy fórumon egy érdekes hozzászólást:
[link] -
-
Zsembi77
csendes tag
Most töltöttem le egy DVD filmet, ami rar-ba jött le, majd átalakítottam iso-ba.
A Samsung TV media lejátszója az iso file-okat nem tudja lejátszani. (most már tudom)
Van valakinek ötlete, hogy egy iso-val mit lehet tenni ahhoz, hogy a tv kezelni tudja? -
Carvus
senior tag
válasz
SFONarayan #11838 üzenetére
ha még tudsz venni...én is így voltam vele, h mképpen C650 lesz, mégis D5500 áll az asztalon.
-
botiking
csendes tag
válasz
SFONarayan #11835 üzenetére
Szerintem a C650nél nem kapsz jobbat ár/érték arányban, ha megfelel neked az LCD is.
LED-esből hasonló kaliberű a C6000 és a C6500 sorozat.
Viszont ezek drágábbak + mindegyiknél tapasztalható a felhősödés (mondjuk én ezzel együtt tudok élni, abszolút nem zavar) -
botiking
csendes tag
válasz
SFONarayan #11833 üzenetére
Hát a D5500-ra biztos ne költs +40et.
Annyi különbség a D5000 és 5500 között, hogy az egyikbe van net a másikba nincs.A C650 viszont nagyon pöpec nagyon sokak szerint, jó vételnek számít, és örülj hogy még egyáltalán tudsz szerezni valahonnan.
És 40 col alatt nem érdemes szóba állni ezekkel a tévékkel (ha van rá keret + hely).
-
botiking
csendes tag
válasz
SFONarayan #11831 üzenetére
Bizony.
-
SFONarayan
tag
válasz
botiking #11830 üzenetére
12-ig kellene leadjam a rendelést, ezért nem nagyon lenne idő vissza keresgéljek. Azért köszi a tippet, bár egy ctrl+c ctrl+v is megtette volna, vagy egy üzenet szám.
De gyorsban visszaolvasva pár elsőnek kidobott kommentet, azt szűröm le, h a C5000 felejtős, inkább akkor a C650. Jól értelmezem?
-
botiking
csendes tag
válasz
SFONarayan #11828 üzenetére
Ha visszaolvasol, akkor láthatod, hogy már sokakban felmerült ez a kérdés és szerintem a választ is megtalálod.
-
SFONarayan
tag
Esetleg még egy UE40-D5500 is szóba jöhetne, összevetve a D5000-el. Ez a 2 modell is szinte azonos árú, sőt a D5500 valamivel olcsóbb.
-
SFONarayan
tag
Üdv! Viszonylag sűrgős lenne a kérdés, és nem találtam értelmes összehasonlítást a kérdésemre. Ami annyi lenne, hogy mit érdemes venni? 40LE-C650 vagy 40UE-C5000? Egy árban lennének, és én nem vagyok nagy szaki ebben a témában. X360, TV nézés, szám.gépről filmezés, illetve USB-ről. Köszi, ha vki érthető összefoglalást ad a pozitív/negatív dolgokról egy laikusnak.
-
-
aag
őstag
DVB-T szobaantennával kapcsolatban tudtok topikot?
-
-
rokapet
tag
válasz
akos_1984 #11787 üzenetére
32D5000: Én ilyet nyúzok két hete, alapvetően nincs vele baj. Két dolog volt ami problémás:
- Gagyi Auchan-os HDMI kábelen nem fütyült össze a notebook HDMI kimenetével, bár ugyanazzal a kábellel az STB teljesen jól működik, azaz a notebook is lehet ludas. Másik kábellel tökéletes.
- AllShare-en keresztül (kábelen, notebook-ról, a saját Samsung programjával megosztva) egy 11GB-os MKV-t szaggatva játszott le. Éppen csak annyira szaggatott, hogy zavaró legyen. Lehet hogy az MKV baja, vagy a progit kell még tuningolni egy kicsit, de sajnos egy 2 hónapos és egy 3 éves gyerek mellett nem sok időm van próbálgatni. ;-)
-
Mr_Rob
tag
Sziasztok!
LE46C530 vásárlását tervezem. Olvastam a fórumon, hogy S-PVA és MVA. Engem a betekintési szög érdekel, ez mennyivel rosszabb MVA esetén? "Látható", vagy "zavaró"? A szoba úgy van elrendezve, hogy 45°-ról is szoktunk TV-zni.
Jelenleg egy LE37B530-om van, az milyen panellal szerelt? Azzal semmi bajom sincs ilyen téren.
A gyári számból lehet következtetni, vagy csak doboz kibontása után derül ki a típus? Mik a gyakoribbak mostanában?
Üdv,
Robi -
jegenye77
addikt
válasz
nightshadow #11814 üzenetére
Az gyönyörű!
Úgy látszik a D sorozat se lett tökéletes.
De hát mindegyiknek megvannak a maga hibái és előnyei is. -
jegenye77
addikt
válasz
Freestyle79 #11812 üzenetére
Én úgy látom,hogy nincs ezzel semmi probléma.
És ahogy írtad is egy minimális felhősödés elviselhető!Mert az is csak csatornaváltáskor látszódik tök sötétben.
Nem olyanra gondolok,mint az imént linkelt Sony ahol a világos jelenetnél is látszódik!!!
Bár szerintem ez azért ritka,hogy ennyire sz@r legyen. -
Freestyle79
tag
válasz
Anonymus23 #11811 üzenetére
No, megcsináltam teljesen sötétben is Katt
A TV háttérfénye 20-ason, dinamikus kontraszt kikapcsolva.
A kamera fix fókuszon, és fix fényértéken, a legérzékenyebb állásban.De ha jobban felhősödne, bevilágítana se zavarna, mert én sötét szobában 5-ös fényerőn nézem csak.
Előtte egy Le32C650-em volt, Samsung paneles. És az ehhez képest felhősödött szépen.... -
Anonymus23
veterán
válasz
Freestyle79 #11809 üzenetére
Akkor meg az előző kijelentésem él, Nappal szemben nem illik fotózni/filmezni.
Tévedés ne essék, nem azt akarom bebizonyítani, hogy a TV-d vacak, hanem tényleg kíváncsi vagyok, hogy milyen. Anno az első kiszemeltem egy 40c6500 volt, de azon az MM-ben is 50000W világítás mellett is látszott a felhősödés... -
Anonymus23
veterán
válasz
botiking #11798 üzenetére
Ez valóban igaz is lenne, de szerintem a többségnek azért asztali gépe van, amelyek kevés megy 100W alatt. Nem a HTPC-ről beszélek, hanem a komplett asztali gépekről.
A másik meg az amortizáció, ami egy laptop esetében sem elhanyagolható, főleg a szerelhetetlensége miatt.
PL én ezért vettem 2 eSata-t dupla dokkolót, hogy amikor a gép megy, akkor csak az a vinyó menjen, amin a rendszer van. A többi vinyót meg csak akkor használom, amikor éppen szükség van rá. Ebből már szinte automatikusan jött, hogy vegyek egy médialejátszót, nem beszélve pl arról, hogy ezt a feleségem is simán kezeli, mígnem egy hálózatról megosztott cuccosnál ha valami gond lenne a hálózattal, akkor csak engem zaklatna mindig ha meg akarna nézni egy filmet.
Stb. stb. Sorolhatnánk még a speciálisabb okokat, amiért adott esetben egy médialejátszó sokkal jobban megéri...Ja és még egy: egy komolyabb bitrátájú MKV filmnél is megnézted már a laptopod fogyasztását, vagy csak, hogy mennyit vesz fel töltés közben?
-
Freestyle79
tag
válasz
Anonymus23 #11808 üzenetére
A lámpa, ami megy hátul, az nem más mint a Nap
De most már sikerült lakapcsolnom, így megcsinálom a videót még egyszer, de a kamerát is fix helyre teszem. -
Anonymus23
veterán
válasz
Freestyle79 #11789 üzenetére
Azért én még kérnék egy dolgot, hogy ha nem menne hátul a lámpa, akkor szeretném látni a képet. Nem kötekedésképpen, hanem mert a fényképező/kamera optikáját is szépen be lehet csapni (gyakorlatilag sokkal jobban), mint a szemünket egy hátsó fényforrással.
Pl ezért nem illik a fotózni kívánt dolgot nappal szemben fotózni, vagy pl a múlt évben videóztam egy esküvőt, és nem nagyon kérdeztek meg, hogy jó lesz-e a terem ahol az egyházi szertartás ment, és hát, ahol ülni akart az ifjú pár, a mögött volt 2 hatalmas ablak, ami ráadásul az összes külső fényforrása volt a teremnek. Na mondom:
Mondtam is nekik, hogy ha szeretnének valamit is látni a videóból, akkor legyenek szívesek átülni az egyik sarokba, de kicsit nehézkes volt az egész elképzelést felrúgni, ahogy a termet kialakították nekik... -
botiking
csendes tag
válasz
nfsu17 #11804 üzenetére
"A net az gyak. annyit takar, hogy pl port.hu-t, indexet, meg ilyeneket lehet nézni? Meg youtube, stb?"
Pontosan, meg vannak kezdetleges flash játékok, pl. bowling, darts.
Kipróbálni jópofa, és pl. én kettő widgetet használok:
- AccuWeather (szép, okos, és általába eltalálja az időjárást)
- Youtube (ebből mondjuk hiányolom a HD videókat)
- Egyedi fejlesztgetés: probálhatom h h lehet programozni..Elég primitív..
-
nfsu17
veterán
válasz
jegenye77 #11803 üzenetére
botiking, jegenye77 köszönöm.
A net az gyak. annyit takar, hogy pl port.hu-t, indexet, meg ilyeneket lehet nézni? Meg youtube, stb?
Persze ha benne lenne, nem lenne hátrány, de most egy tévén nem ez az elsődleges szempont nekem.
Szerk: á, pf, tegnap óta már nem forgalmazzák a c6000-et, ahol vettem volna. -
botiking
csendes tag
válasz
nfsu17 #11801 üzenetére
C6500om van, olyan mint a 6000, csak van benne net.
Én meg vagyok vele elégedve. Alapból is tök jók a színei + egy kis korrigálással meg abszolút élethű, semmi mesterkéltség benne.
A gyors mozgásokkal jól boldogul, és a sima adásokat még a 40colosom is nagyon nagyon szépen viszi (sokkal rosszabbra számítottam MM, Euronics nézelődés után).És én is wifin játszom le a dolgokat:
Laptop -> Router (wifin)
Router -> Tévé (madzagon).Feliratoknál van némi késés (gondolom a "csodás" wifi miatt, de lehet korrigálni szerencsére.
Más:
Próbálkozott már valaki a téhóm digitális kábeltévével, STB nélkül? Kipróbálta már valaki?
Állítólag van valami Conax konverter, aminek segítségével megszabadulhatsz a ronda, kinai vacak STB-től. -
nfsu17
veterán
válasz
Freestyle79 #11789 üzenetére
Ez elég jó.
A mi LG-nk az olyan, mintha kis kulcstartós lámpával világítanál a sarkai körül. De nem érdekel senkit, mert senki nem néz fekete képernyőt nálunk.Én egy 37C6000-el szemezgetek, nem tudom milyen hátránya van az ideiekkel szemben, ha nagyon nem érdekel a net része, mert arra van szgép, csak tévézni lenne (hdmi), meg hd filmeket nézni, viszont azt lehet, hogy majd wifi-n keresztül. De kezdetben jó a pendrive is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple AirPods 3 dobozos megkímélt jótállással!
- harman/kardon harman kardon Onyx Studio 9 - Új, bontatlan, garanciális, akár beszámítással
- JBL Flip 7 - Új, bontatlan, garanciális, akár beszámítással
- JBL Charge 6 - Új, bontatlan, garanciális, akár beszámítással
- Eredeti Apple Airpods Max Bluetooth fejlhallgató
- AKCIÓ! Asus ZenBook Pro UX7602ZM OLED notebook - i9 12900H 32GB RAM 1TB SSD RTX 3060 6GB WIN
- BESZÁMÍTÁS! Asus ProArt OC RTX 4070 OC 12GB GDDR6X videokártya 3 év garancia 27% áfa
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest