Hirdetés
- Micro Four Thirds
- Boldog karácsonyt kíván a PROHARDVER!
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen RAM-ot vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- Apple asztali gépek
-
PROHARDVER!
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
canniball
nagyúr
Továbbra is érdekelne: honnan tudom meg melyik fw dolgozik a készülékben, kell/lehet-e azt frissíteni?
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
snefftamas
aktív tag
Nem kaptam fel csak nehezen tolerálom a gúnyos válaszokat, illetve nem az elkezdett hozzászólásomat javítgattam újra és újra hanem másik témához szóltam hozzá. Szerkeszteni szoktam persze de egy hozzászólásban 4 témához nem szeretnék válaszolni de ha öt percenként lehet csak fórumozni majd próbálkozom észbe tartani.
[ Szerkesztve ]
Rabolni álarcban, d*gni óvszerben!
-
BBéci
legenda
válasz snefftamas #10596 üzenetére
Ne kapd fel a vizet, hanem tartsd be a fórum szabályait!
Nem hiszem, hogy az ájfon butább lenne, mint az én ZTE Blade telefonom, amivel ugyanúgy működik a szerkesztés, mint PC-vel.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
nfsu17
veterán
válasz snefftamas #10593 üzenetére
Pedig ez a szabály:
"ha 5 percen belül eszedbe jut még valami a hozzászólásod után, akkor használd a (Szerkesztés) gombot, ezzel szerkeszteni tudod az aktuális hozzászólásodat."Még "ájjfónosoknak" is kell szerkeszteni, azok sem kivételek. Ha meg macerás, vegyél normális telefont.
[ Szerkesztve ]
-
fungeld
aktív tag
Sziasztok! Szeretném kérni valamelyik lelkes felhasználó segítségét abban, hogy hogyan lehet a samsung c650-re a youtube-ot HD-t rávarázsolni. Szóval, hogy a youtube videókat HD-ban nézhessem. Régebben lexuska azt írta, hogy a szlovák oldallal lehetséges, de azóta sem tudtam meg többet.
https://www.flickr.com/photos/118824533@N04/
-
Zoli-206
senior tag
válasz gyugyo79 #10590 üzenetére
Tisztában vagyok vele, hogy lehet 1000 féle módon időzítve kikapcsolni a gépet és a TV-t. A lényeg itt az volt, hogy DVD lejátszót szeretnék venni és szerettem volna találni olyat akinek a 2 típusról van tapasztalata. Ha akarnám, akkor az autót is rákötném a TV-re, de nekem DVD lejátszó kell, asztali, akkor is ha elavult
Zenét ilyen alibi kütyükkel amúgy sem hallgatok (arra ott van az Onkyo és a Mission)
Azért köszönöm, hogy próbáltatok segíteni
-
BBéci
legenda
válasz Zoli-206 #10589 üzenetére
Nem akarlak rábeszélni valami drága készülékre, csupán felvilágosító célzattal jegyeztem meg, hogy olcsó húsnak híg a leve.
Az a Pio jónak tűnik.
Paraméterek alapján nem lehet kép és hangminőséget összehasonlítani. Na jó, egy HQV Realta chip már jelent valamit.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
gyugyo79
addikt
válasz Zoli-206 #10583 üzenetére
Ha az esti filmet pld.: media player classic home cinema -val nézed akkor be tudod állítani, hogy a film végén kapcsolja ki a géped.A tv-be meg sleep timer és meg se kell mozdulnod, el is aludhatsz a filmen. Elég sok filmet megnézhetsz így mire kifizeted villanyszámlába az a 10k Ft-ot amit a dvd playere költenél csak azért hogy a villanyszámlán spórolj (számolj utána) ...
Főleg, hogy a dvd player kikapcsolva is fogyaszt egy minimálisat és akkor meg ahhoz kéne felkelned, hogy kihúzd a konnektorból ...
Én amúgy már nem vennék csak sima dvd lejátszót.De persze ez a te döntésed. -
Zoli-206
senior tag
Az említett 2 lejátszót hasonlítottam össze. (paraméterek alapján) Nagyobb összeget nem szeretnék kiadni egy esetleges jobb képminőséget produkáló Pioneer vagy Denon-ért éppen azért, mert kihalóban a technika
Esetleg még szóba kerülhet a Pioneer DV-220V
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Zoli-206 #10583 üzenetére
Hányféle DVD-játszót hasonlítottál össze? Én rengeteget és hatalmas különbségek vannak a képminőségük között. Ráadásul a Samsung lejátszói sosem voltak az élvonalban, mindig le voltak maradva a Denon, Pioneer, Panasonic, Sony gépei mögött.
Egyébként a DVD-játszók ugyanúgy kihalóban vannak, mint a CRT tévék.(#10584) snefftamas
Bármennyire furcsának találod, az a valóság, hogy a BD-játszók nem képesek annyira jó minőségben lejátszani a DVD-ket, mint az arra készített gépek. Persze azonos ár és minőségi kategóriát tekintve. CD-ket mindkettő készülékcsoport pocsékul szólaltatja meg. Kivéve a csúcskategóriás lejátszókat, mint például a Pioneer BDP-LX91.Ha nem muszáj, ne írj 4 percen belül 3 hozzászólást, szerkeszd az elsőt!!!
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
snefftamas
aktív tag
-
snefftamas
aktív tag
válasz krisztofer55 #10580 üzenetére
Szia!
A felhasználáshoz amit leírtál egy AMVA paneles 32C650 felelne meg jobban. A mogásfeldolgozás jobb a amva paneleken mint az spva-n.
-
snefftamas
aktív tag
+1 a DVD számomra is már a múlt, valamit miután a br lemezek esni fognak (mert fognak) akkor még több értelme lesz a BR lejátszónak. Nem hiszem hogy egy BR lejátszó gyengébben adná le a DVD filmeket mint egy DVD lejátszó pláne ha nem 3 chipes DLP projektorra van kötve ahol ki jönnének a lejátszók minőségbeli különbségei
-
BBéci
legenda
válasz Zoli-206 #10581 üzenetére
Mihez képest fizetnél kétszer többet? Az említett 20000 feléért vennél DVD-játszót?
Egyik sem jó ötlet, gagyi a húszezres Blu-ray-lejátszó és a feléért kapható DVD-játékos is.
Én is konzervatív vagyok, szeretem a lemezeket, de összehasonlíthatatlanul egyszerűbb, kényelmesebb médialejátszóhoz csatlakoztatott merevlemezről lejátszani a filmeket, zenéket.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Zoli-206
senior tag
Dehogynem tud De amikor már félálomban vagyok és kikapcsolnám egy mozdulattal az egészet, lusta vagyok felállni, odamenni, leállítani
Meg viszonylag elég nagy teljesítményű a gépsas, feleslegesen fogyasztaná 1 dvd miatt az áramot, lehet hülyén hangzik, de nem kenyerem a pocséklás
Kicsit konzervatív is vagyok, szeretem megfogni a lemezt és betenni az asztali lejátszóba
Blue Ray-re pedig sajnálok 2x többet kifizetni mert tudom, hogy nem használnám ki
-
krisztofer55
tag
Sziasztok!
Előre is bocsánatot kérek - gondolom ezt a kérdést előttem már százan feltették!
Nagyon rég szeretnék már beruházni egy TV-re. A szobám - és a pénztárcám - kellő mértékben kicsi ahhoz, hogy nagyobb (40" körüli) tv-t nézzek - 32"-ban gondolkoztam mindig is.
Ami a lényeg lenne, hogy főleg monitorként szeretném használni - előtte ülve -, főleg játékra ( fps, autós szimulátor) Másodsorban filmezni, harmadsorban pedig tv adásokat "bámulni". A szobám mérete kb. 3x3m. A filmezés közbeni távolság kb 2-2,5m, monitorként kb 1 m. Jelenleg egy 22"-os monitort használok mindenre.
Az általatok már oly sokat emlegetett - és nagyon közkedvelt - típust a C650-et néztem ki, abból is a legkisebb változatot a 32"-t. ( az olcsóbb kategóriás LED tévékről lebeszéltek a "szellemvilág" miatt )
Kérdésem lenne, hogy ez a típus véleményetek szerint meg fog felelni az általam említett "feladatok" betöltésére? Monitorként mennyire használható?
Köszönöm előre is a választ!
[ Szerkesztve ]
"A békés felkelés az, ami szabaddá tesz!"
-
jupp008
senior tag
válasz Carlo009 #10570 üzenetére
Szia,
nekem AA -s 46C650 -es TV van, és meg vagyok elégedve vele...semmi hibát nem találok benne. Minimális felhősödés a jobb oldalon, de ez csak akkor látszódik ha oldalról nézed és másodpercekig tök sötét a képernyő, szal átlag felhasználás mellett nem látható. Ne aggódj, ha szép a képe akkor tök fölösleges ezen rágnod magad. Sztem egy kicsit túl van lihegve a panel mizéria ezen a fórumon...nem feltétlen jelenti azt a más panel, hogy egy tök szar TV -t vettél
-
BBéci
legenda
válasz Zoli-206 #10574 üzenetére
A PC-d nem tud lejátszani DVD-t?
Én sem estem hasra, de amióta 1080-as filmeket is tudok nézni, (legalább 50 db várja, hogy időm legyen rájuk) még elvétve sem veszek elő DVD-t. Sajnos csak porfogók a polcomon.
Inkább letöltöm 720p változatban, mint például nemrég a Halál 50 óráját.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Zoli-206
senior tag
válasz snefftamas #10554 üzenetére
Egyike vagyok azoknak akik nem estek hasra a Blue Ray-től
Ill. nem szeretnék beruházni íróra és a lemezek is jóval drágábbak mint a dvd és a lényeg ott is ugyan az: a film
Egyébként a PC-vel össze van kötve HDMI-vel, ha nagyon "villogni" akarok a képminőséggel az ismerősöknek akkor rátolok egy 40 gigás filmet és annyi , de nekem nincs rá szükségem, ezért keresek csak DVD lejátszót.
-
BBéci
legenda
válasz Willie #10567 üzenetére
30 napon belül kötelesek visszautalni/adni a pénzedet. A 8 napos időtartam munkanapokra vonatkozik. Keresd meg az erre vonatkozó rendeletet! Ide a topikba is többször belinkelték.
-
Carlo009
tag
válasz Willie #10559 üzenetére
Az enyémben AA03 panel van. Ez AUO panel. Miért ilyen panelost hoztak, miért, miért??? Ááááá!!! Azóta is átkozom magam!!!! Miért??? SQ paneles kellett volna!!!
Ááááá!! Ökör vagyok, soha nem bocsátom meg magamnak!!Van még itt valaki, akinek AA03 paneles c650-ese van? Mik a tapasztalatai vele?
-
nightshadow
veterán
válasz botiking #10566 üzenetére
Azok a tévék, amelyek neve LE-vel kezdődik, - mint a Te esetedben - azokat az egyesült királyságba szánják. Ami neked jó, azok az UE kezdetű tévék... és igazából van UE40C650 is, szóval nem értem, miért LE-t választottál.
Ezt rosszul tudod. Ha ez így lenne, ahogy írod, akkor mit keres a magyar Samsung oldalon az összes „brit” modell? [link]
LE- Európai CCFL-es LCD
UE- Európai LED-es háttér világítású LCD
LN- Észak-Amerikai CCFL-es LCD
UN- Észak-Amerikai LED-es háttér világítású LCD[ Szerkesztve ]
-
flexxx2
őstag
Le-32 c530on gondolkodom, az usb media lejátszóról kellene vélemény, hogy mit tud: divxek, feliratok, mkv 720p/1080p akadásmentes-e, upscale avinál nézegettem a netet de nem nagyon vesézik ki ezt a részét.
-
cc_rider
csendes tag
Értem és köszönöm!
NAgyon jó készülék!
-
BBéci
legenda
válasz Willie #10562 üzenetére
Visszaviszed és közlöd, hogy nem kívánod megtartani, adják vissza a pénzedet. Indokolni nem szükséges. Ezt 8 napon belül teheted meg.
-
BBéci
legenda
válasz Willie #10559 üzenetére
Az a cég szürkeimportból származó tévéket (és egyebeket) árul, nem adnak hozzá hologramos Samsung Magyarország garancialevelet, ha elromlik, a boltba kell visszavinni, ahonnan külföldre szállítják javításra. Ez akár 3-5 hétbe is telhet.
Remélhetőleg sem a DVB-C, sem a DVB-T vétellel nem lesz gondod, az országbeállítás miatt!
A helyedben élnék a vásárlástól elállás jogával![ Szerkesztve ]
-
Willie
őstag
Értem, köszi. A gyenge kontraszt az szerintem meg van. Van még esetleg valaki akinek ilyen panel van a tévéjében? Illetve tudna valaki valami jó beállítást adni nekem?
Illetve még mindig érdekelne, hogy miért kaptam hozzá egy angol konnektorhoz passzoló gyári tápkábelt illetve egy nem gyári sima tápkábelt, amit utólag tehettek a dobozba?
Illetve miért van a menüben az országom megadásánál (nem a nyelvi menürész) csak Nagy-Britannia, Írország?
A tévét egyébként a 220V webshopból rendeltem meg.
Van valakinek valami ötlete, hogy most ez miért is van?Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Willie #10556 üzenetére
Hát, az CMO-s panel lesz. A papírforma szerint nem tartozik a legjobbak közé. (Csak olvastam, tapasztalatom nincs vele.)
De szerintem nézd a tv-t, biztos nincs látható gondja. Betekintési szög, és a gyenge kontraszt amit hátrányként említenek. De hogy ez valójában mennyire észrevehető... nem tudom, nem láttam még ilyent.
Szóval, biztos, hogy jó az is. Panellottó az van, de vackot talán nem mernek eladni.Ha tetszik a képe, ne is foglalkozz a panel típusával.
[ Szerkesztve ]
-
Willie
őstag
Ma megjött az LE40C650, kitűnő készülék, nagyon elégedett vagyok vele, csak egy valamit nem értek, hogy miért kaptam hozzá egy angol konnektorhoz passzoló gyári tápkábelt illetve egy nem gyári sima tápkábelt?
Illetve miért van a menüben az országom megadásánál csak Nagy-Britannia, Írország.
A tévét egyébként a 220V webshopból rendeltem meg.Van valakinek valami ötlete, hogy most ez miért is van?
-
Zoli-206
senior tag
Sziasztok,
Bocsánat, hogy ide írom, de a DVD fórumban (amit találtam) elég gyér az aktivitás
DVD lejátszót szeretnék vásárolni, C530-as TV-hez.
Ami szempont: HDMI, USB, HD felkonvertálás
A Samsung DVD-C550 és Samsung DVD-D530 között gondolkozok.
Esetleg van valakinek tapasztalata bármelyikkel is? Ill. hasonló árban van-e amelyiket jobban megéri megvásárolni?
köszönöm
-
villamos
őstag
Viszont ha a távirányítót nyomkodod, a bal alsó led aktivizálódik. Akár meg is lehetne moddolni a készüléket, a jobboldali led helyére betenni egy kicsit nagyobb fényerejűt, és el lehetne helyezni középen, így világíthatna a díszcsík.
Csak kérdés, hogy ki olyan idiot, aki a vadonásúj tévéjét szétbarmolja egy ilyen hülyeségért...
Egyébként véleményem szerint ez a bordó árnyalat nem illik igazán a készülékhez, helyette egy hasonló sötét kék jobban mutatna, meg a samu színe is kék. Szerencsére nem is igen látszik...Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!
-
Tomekk.
aktív tag
válasz sokadikgab #10545 üzenetére
Létezik egyáltalán olyan TV, mert magyar webshopokon kívül sehol sem találni infót róla?
-
vlevi
nagyúr
válasz cc_rider #10544 üzenetére
"Kérdem én, akkor miért világít minden 6-os széria?Az összes netes képen?"
Azért, mert világos helyen van. Az ui. nem tömör anyag, hanem egy áttetsző bordó üveg. Ha egy boltban nézed, ahol hátulról is éri fény, akkor bordónak látszik, de otthon, átlag körülmények között fekete. Csak akkor lesz valami színe, ha a nap rásüt. -
-
canniball
nagyúr
válasz cc_rider #10544 üzenetére
Nem tudom milyen képet néztél de nem világít ott semmi.
Btw sötét szobában filmnézés közben meglehetősen zavaró is lenne ha világítana, én kifejezetten örülök hogy bekapcsolt állapotban még a jobb alsó led sem világít.https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
sokadikgab
csendes tag
Tehat a C650 utodja a D670, hat nalunk (SK) me'g nem kezdtek el arulni...es erdemes lesz ra varni? Van benne valami + a C650eshez kepest, ami megeri a felarat?
-
cc_rider
csendes tag
Üdvözlet Uraim!
Tulajdonosa lettem kb 1 hónapja egy 40LE C650-nek.
Idáig minden klappol vele hálég, viszont volna egy apróság.
A TV alsó káváján elöl a plexit ugye megvilágítja egy piros led.No nekem ez nincs.
Hívtam a Samut 3. beszélgetést folytatom velük, de ő szerintük a TV-m nem tudja ezt a funkciót.
A beálításoknál nincs is fényeffekt.Kérdem én, akkor miért világít minden 6-os széria?Az összes netes képen?
Valakinek ötlete esetleg?
-
hzcs
senior tag
válasz istvanszucs #10535 üzenetére
köszi a választ!
Sajnos már meg van a raidsonic icy box 4220b nas, szóval emiatt nem szeretném lecserélni. Úgy néztem, hogy van benne upnp és twonkymedia szerver, de csak 30 napos, ha hazamegyek kipróbálom. Van esetleg valami ötlet, hogy erre a raidsonicra létezik-e linuxos dlna szerver, ami free? (tgz kiterjesztés mászik fel rá). Amúgy nem értem, hogy akkor miért írja azt a samu oldala is, hogy csak a 7 és 8 sorozatú ledekkel megy a dlna, amikor az 5ös is tudja elvileg. Na majd mélyebben beleásom magam a témába a hétvégén
-
jegenye77
addikt
válasz vagyula #10538 üzenetére
C6000 -ről rábeszéltem magam Én is a C650-re.Remélem nem csalódom benne.
Most is C6000-es van csak 32"-ban.Elcsesztem mikor vettem.Rájöttem ,hogy ez kicsi nekem 2m-ről nézve.Most 40-est tervezek venni.
Viszont sokkal szebb a külseje a 6000-nek.Tudom,hogy tévézésnél nem azt nézem,de számomra fontos a külseje is.Nekem nem a falon van hanem tv állványon.Mikor hazaérve ránézek,hogy milyen "vastag" és dizájnos,akkor amit látok az nagyon tetszik.[ Szerkesztve ]
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!
-
canniball
nagyúr
válasz #16155904 #10534 üzenetére
Nem, ott csak az "értelmezéséről" írtál. De a kereső segített.
Persze, én is csak a saját tapasztalatról írtam. Bevilágítva csak egy szürke lemezt látok, matrica nincs rajta. Lehet csak a Samsung paneleken van ilyen?
Hogy miért foglalkozok vele? Kíváncsiság, kis ördög meg hasonlók.
A szerviz menü azt mondja: Type: 46L6AF0C - akkor ha jól értem AUO.Viszont fw-info menüpontot nem láttam, azt honnan tudom meg?
sokadikgab!
snefftamas véleménye a D szériáról.[ Szerkesztve ]
-
vagyula
senior tag
válasz nightshadow #10539 üzenetére
Ezt nem is látom samu honlapján.
Szereintem nem ér meg 60e-tal többet.miui.hu
-
vagyula
senior tag
válasz sokadikgab #10537 üzenetére
LE40D550 áll legközelebb, más a talp, bár ezt a típust még nem láttam.
Az LE40C650 nagyon jól bevált készülék a legjobb tulajdonos számára.Mivel FUullHD TV nem is értem miért rinyálnak az emberek az analóg tv adások minősége miatt.Hát persze,hogy rossz minőségű, és egy ilyen felbontású tv-n még jobban látható.
Én kb. 3 hónapja vettem a kalocsai cégtől, nem promózni akarom Őket,de másnap házhoz hozták, nem nekem kellett bajlódni vele, beüzemelték, olyan paneleset hoztak, amilyet kértek.
A TV ár-érték arányban szerintem nagyon jó vétel.
FullHD felbontású mkv filmek egyszerűen gyönyörűek rajta,mindent megeszik, egy 1,5T WD elements HDD van rácsatlakoztatva.
Én mindenkinek csak ajánlani tudom.miui.hu
-
sokadikgab
csendes tag
Mar jo regen kineztem magamnak a 40C650est. Sajna egyre kevesebb eshoppban aruljak mar, jottek a 2011es 'D' modellek. Megtudja valaki mondani melyik 'D'-s modell van ehhez a legkozelebb? Esetleg egy reszletes osszehasonlitas, mint pl. ami a topik elejen van?
Koszi szepen! -
nightshadow
veterán
Samsung 32D5500-as teszt: [link]
-
istvanszucs
tag
A synology ds 411jben van DLNA szerver. Én pl azt használom. Kell némi kompromisszumot kötni, de legalább nem kell a számítógépet ki-be kapcsolagatni.
A kompromisszum: Nem lehet nyelvet és feliratot váltani, kb 5-ből 1 formátummal nem birkózik meg, tekerni vagy nem, vagy csak nagyon nehézkesen lehet. -
törölt tag
-
canniball
nagyúr
válasz #16155904 #10532 üzenetére
Akkor ezek szerint a "negatív tapasztalatok" abból adódnának hogy ész nélkül állítgatták a kollégák?
Btw a belépés módját keresővel megtaláltam (INFO-->MENU-->MUTE-->POWER), kell még valamit tudni? Pl. kilépés? Még véletlenül sem szeretném eltolni.
Ajánlásod alapján a jobb felső sarokban kezdtem. Aztán folytattam és vízszintesen az egészet végigkukkoltam, de semmi.https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
törölt tag
válasz canniball #10530 üzenetére
Nem kell a szerviz menütől tartani. Csak belépsz, és pár dolgot megnézel. Semmit nem állítasz át, csak nézelődsz, ez a lényeg. A garancia ettől nem ugorhat.
A jobb felső sarokban kellene bevilágítanod. Ott látszik a panel típusa. De akkor is a szerviz menüben a biztos válasz. -
törölt tag
válasz snefftamas #10529 üzenetére
Nem az ész nélküli "mindent elállítok"-ról beszéltem.
A gyárilag beállított profilok azért messze nem tökéletesek. De mindenki azt használja, ami neki tetszik.
Kalibrálás? ja, 1% talán foglakozik ezzel. Én se tartozom abba a csoportba. -
canniball
nagyúr
válasz #16155904 #10528 üzenetére
Ha te is itt vagy akkor nem privizek rád.
Akkor majd rádugom a mérőt, állítgatom és figyelem a "hatást".
Beszéltünk ugye az oldalán lévő matricáról, erre nekem csak annyi van írva hogy 04 (se AA, se SQ), a hátán lévőről, ezen nekem nincs olyan betű mint a bekarikázott, meg a hátul történő bekukkolásról, ott nem látok semmit, pedig próbáltam körbe-karikába. A szerviz menütől meg egy kicsit fázok a topikban olvasottak alapján (a kereső csomó olyat dobott hogy: elállítottam valamit így ez a baja, az a baja, vagy az sem tiszta hogy ugrik a gari vagy nem).
[ Szerkesztve ]
-
snefftamas
aktív tag
válasz #16155904 #10528 üzenetére
Lehet finomítani de aki csak mezei felhasználó igazán nem is tudja mit kell nézni hogyan állítani plusz nincs két egyforma panel es igazából műszerrel kene minden egyes tv kalibralni a helyes értékek eléréséhez. A film v. Mozi mód mar ad egy eleg jó alapot es ha vki nem ért hozza akkor többet árt vele mint használ ha csak úgy elkezdi allitgatni a képet. Miután kiderül milyen a panel meg ra lehet keresni tesztekben hogy mit kalibraltak az meg jó lehet kiindulási alapnak de csak úgy allitgatni minden nélkül nem biztos hogy célravezető (max a kontrasz brightness értékeket tesztabrakkal) legalábbis en nem teszem es igy is meg vagyok elégedve a képpel. Egy kalibralasra kiváncsi lennék csak az eleg macerás meg hat ugye pénzbe is kerül.
-
törölt tag
-
canniball
nagyúr
válasz snefftamas #10524 üzenetére
Ahogy mondod: szubjektív. Egy hozzáértő biztosan látná, én viszont nem.
"...arra a forrásra külön be kell állítani a kép kellemzoket es ott mar elérhető lesz a HDmi szint nem lesz kiszurkitve."
Szóval csak arra a forrásra érvényes, na majd akkor tesztelem ha rákötöttem."A hatterfeny nálam nappal 15-20 este 12-15 körül mozog egyedi ízlés kérdése."
Most nézem: ajánlottad a mozi módot, ilyen nálam nincs így film módra állítottam, ez automatikusan levette a háttérvilágítást is 12-re (előtte természetes módon 20 volt). Akkor úgy néz ki ezt nem kell piszkálnom.https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
snefftamas
aktív tag
válasz canniball #10523 üzenetére
Ha rakotsz egy média playert persze el is inditod akkor minden eszközhöz külön tudod állítani a kepbeallitasokat. Tehát amit a tvhez most beallitasz az nem lesz érvényes a média playerre arra a forrásra külön be kell állítani a kép kellemzoket es ott mar elérhető lesz a HDmi szint nem lesz kiszurkitve.
A hatterfeny nálam nappal 15-20 este 12-15 körül mozog egyedi ízlés kérdése.
-
hzcs
senior tag
válasz Flashget #10522 üzenetére
Azért kérdezem hogy mit lehet, mert utánanéztem a samsung pc share programnak, de azt írja hogy a készülék letöltéseinél ott van maga a progi, de ott nincs, és egy másik oldalon (mindegyik samsungos) azt írja hogy a led tv-nél csak a 7-8 sorozat támogatott. Ezért kérdezem, hogy ha lehet akkor mivel lehet NAS-ról vagy PC-ről filmet nézni vele. Összekötöttem a hálózatot a tv-vel, de a media playnél csak az usb pendrive látszott, hálózat semmi.
-
snefftamas
aktív tag
válasz canniball #10518 üzenetére
Van meg egy módszer a panel megállapítására ez eleg szubjektív sötét szobába állítást 4:3 a képet es az oldalt levő fekete sávot nézd meg közvetlen közelről es felülről ha kekul a feket akkor amva ha fekete marad akkor spva nézd egész közelről. Mondjuk ebben a méretben eleg ritka szokott lenni az spva. Inkább a 40" Ben gyakoribb.
-
canniball
nagyúr
válasz snefftamas #10520 üzenetére
Vagy úgy, én meg azt hittem az eco-ra gondoltál, úgyhogy be is kapcsoltam. Nálad hányasra van állítva a háttérfény?
Ezt HMDI fekete szintet hogy kell érteni:
- csak annyi kell hogy legyen rákötve valami HMDI-n és akkor minden forrásra érvényes?
- vagy azt az eszközt be is kell kapcsolni?
- esetleg nemcsak hogy be kell kapcsolni, hanem csak arra az eszközre érvényes a beállítás (és nem "globálisan")?https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
hzcs
senior tag
Hali!
Akcióban volt a saturnban samu ue37c5000 tévé, és vettem egyet. Namost a kérdésem az, hogy az utp-n keresztül tud filmet játszani? Mert dlnat szerintem nem támogat, viszont akkor minek rá az utp? Csak firmwaret lehet rajta neten keresztül frissíteni, vagy lehet vele mást is? Ha nem, akkor sok értelme nem volt rátenni
Köszi a válaszokat!
Üdv
Zoli -
snefftamas
aktív tag
válasz canniball #10518 üzenetére
Az ECO módot kapcsold ki a hatterfenyt re gondoltam este lejjeb kell venni persze kézzel nappal pedig feljebb ahogy neked jobban tetszik a kép. A trükk az hogy a beallitosok alatt van egy opció hogy HDmi fekete szint, ez alapból ki van szurkitve de ha hdmin eteted mp rol vagy stbrol akkor allithatova válik es állításad át alacsonyra es nézd meg a hatást sötét szobában.
Sajnos ez csak a samuknal van a pana vt nel nem ott alapból azt adja amit rakuldenek itt viszont a tv lekorlatoz limited rgbre alapból ha minden igaz legalábbis tapasztalat alapján eleg drasztikus a hatás...
-
BBéci
legenda
válasz snefftamas #10517 üzenetére
Pana VT30-ra is alkalmazható a trükk?
-
canniball
nagyúr
Van háttérvilágítás menüpont, de az csak kézzel állítható. Illetve van Energiagazdálkodás és Eco-érzékelő, de ez ha jól értem a fényerőt állítja.
snefftamas!
Erre az Eco-érzékelőre gondoltál?
A bevilágítós módszert mint írtam már próbáltam, de semmit nem látok."Ha van média playered vagy set top Bodoxod hdmivel etetve akkor mondok egy trükköt amit érdemes kipróbálni."
Bár még nincs rákötve nekem előbbi van, úgyhogy várom a javaslatot.https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
snefftamas
aktív tag
Igen ha minden igaz az az első csuszka a kepbeallitasoknal a kontraszt a második es a brightness a harmadik bocs angol menüm van. Ha van média playered vagy set top Bodoxod hdmivel etetve akkor mondok egy trükköt amit érdemes kipróbálni.
[ Szerkesztve ]
-
snefftamas
aktív tag
-
BBéci
legenda
válasz canniball #10514 üzenetére
Cellafény.
A plazmáknál szokott előfordulni, LCD esetében háttérvilágításnak nevezik. Nem ugyanaz, mint a fényerő (brightness).Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
canniball
nagyúr
válasz snefftamas #10513 üzenetére
Nem tudom milyen panel, mert az oldalán lévő matricára az van írva Version: 04 (a 04 előtt nincs se SQ se AA), hátul a rácson meg hiába világítok be nem látok semmi jelzést. Neked mond valamit a Version: 04? Vagy más módszer a panel típusának belövésére? Nem mintha már nem lenne mindegy de érdekelne.
A "cell light"-ot magyarul hogy hívják, ez lenne a fényérzékelő?[ Szerkesztve ]
-
snefftamas
aktív tag
válasz canniball #10509 üzenetére
Milyen panellel szerelt? Oldalán a matrica a kepbeallitasrol a legegyszerűbb módja hogy állításad át mozi módra es a fényviszonyok függvényében a cell lightot állítást mást nem. Ez mar eleg jó képet ad szerintem ennyi eleg lehet meg finomitgatni de sztm átlag felhasználóknak igy is bőven jó es kapcsolj ki minden elektronikai kepjavito funkciót.
A 4:3 kepmoddal kapcsolatban a plazmara vonatkozik LCD is beeghet de ahhoz extrém helyzet kell ne aggódj emiatt. Csatorna kapcsolassal a 4 szamjeggyel nem tudsz mit csinlni igy működik.Rabolni álarcban, d*gni óvszerben!
-
BassHead
tag
Sziasztok!
Azt lehet esetleg tudni, hogy a "kalocsai cég" milyen panellel szerelt Samsung LCD Tv-ket (LE32C530) szállít?
"Apám mindig bent állt a pályán, a hajtűkanyaroknál. Azt figyelte, hogy hol fékeznek a legjobb pilóták... Itt kell fékezned, legalább egy méterrel odébb, mint ahogy a többi versenyző."
-
Bone123
HÁZIGAZDA
Ez a szoba elrendezéséből adódik, de 4m-ről bármilyen teljes képet kitöltő film élvezhető, már ha nem kell feliratot olvasni. Igazából a betűméret még akár el is menne ha nem fehér lenne, kis méret ÉS fehér az viszont 2m-ről sem kellemes.
Csak azért terjedt el a fehér felirat, mert filmszalagra csak 'kiégetve' lehet betűket rátenni, a sárga sokkal kényelmesebb feliratszín a szemnek, és 0 munka ilyen színt megadni digitális eszközöknek.
Na mindegy, azért túléljük vhogy.
-
canniball
nagyúr
válasz snefftamas #10499 üzenetére
Köszi!
Az első tapasztalatok...
- Korábban a 63cm képátmérőjű CRT-ről Philips 37PFL5322-re váltva hatalmas volt a "felhasználói élmény" növekedése, itt nem érzem ezt az ugrást. Persze azért látható a különbség és a két TV-t egymás mellé téve belőhető hogy ezen a 4:3 adás képe olyan széles mint a Philipsen a 16:9-é, de nem akkora a varázs. Szóval igaz a méret miatt aggódóknak általában adott javaslat: nyugodtan lehet jó nagyot venni lehet a végén még az is kicsi lesz.
- Valamiért azt hittem matt a káva, tévedtem: ez is fényes... Lehet egyedül vagyok de engem zavar, nem tudom miért ezt nyomják a gyártók.
- A csatlakozók hátrafelé állnak, falra szerelésnél ez 1 pont mínusz. A Philipsen lefelé néznek, azt hittem ez az általános.
- A káva alsó részére felhegesztett áttetsző csík úgy látom csak design elem (eddig úgy véltem van valami funkciója), én anélkül is jól ellennék.
- A távirányító jóval bumfordibb mint a Philipsé, azé sokkal jobban kézre áll. Persze több funkcióhoz nagyobb méret szükségeltetik. Cserébe bármerre lehet vele lövöldözni veszi a jelet. Király!
- A bekapcsolás kissé lassabb.
- Analóg kábel TV-t nézve a képminőség egy pöttyet mintha gyengébb lenne mint a Philipsen. Persze lehet ez csak a méretbeli különbségből adódik de egyáltalán nem jelenti azt hogy nézhetetlen (párom pl. nem tette szóvá, szóval lehet nekem is csak azért tűnt fel mert direkt figyeltem) és közel sem olyan sz@r mint amit az Osonban láttam 40"-os testvérén.
- A hangszórója jóval hangosabb (kb. 11. vs. 23. "fokozat"). Nem jobb, de hangosabb.
- Az automatikus képarányállítás pedig sokkal gyorsabb....és kérdések
- A könyv azt írja hogy ne használjuk sokáig a 4:3 formátumot és ne nézzük túl sokáig ugyanazon adást, mert a kétoldali fekete csík/az adás logója beéghet. WTF? LCD-n? Ez nem a plazmák egyedi tulajdonsága?
- A készülék oldala azt írja Széthajtható (balra/jobbra) kialakítás, ez nem azt jelenti hogy forgatható az állvány? Nekem elég fixnek tűnik...
- Amikor csatornát váltok négy számjegyet lehet beütni, ha csak egyet vagy kettőt "írok be" akkor vár 1-2 mp-t és aztán kapcsol. Itt maximum kettő számjegy lesz megadva: nem lehet beállítani valahol hogy csak kettőre várjon (így ha azokat beütöttem nem kéne várni)?
- Hol tudom megnézni hogy melyik szoftver van rajta?
- Találok valahol egy optimális beállításról szóló útmutatót?https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
BBéci
legenda
válasz Bone123 #10505 üzenetére
4 méterről még az 55 colos tévé is kicsi, nem csodálom, hogy nem látod a feliratot.
Külső médialejátszót vegyél, azok tudják nagyítani a feliratot és a beágyazottat is megjelenítik.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Bone123
HÁZIGAZDA
válasz oxide24 #10502 üzenetére
A felirat neve legyen ugyanaz mint a videóé. Ha a felirat az MKV fájlban van vmi progival szedd ki és rakd mellé.
Az én kérdésem inkább az lenne, h hogyan tudom a feliratot nagyobbá tenni és fehér helyett sárgává? Hogy ilyesmire miért nem gondolnak a gyártók nem értem, minden készüléken mini fehér betűk jelennek meg, 4m-re ülök a TV-től, én még látom, apám anyám már nem.
-
oxide24
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy 40"-is FullHD samsung LCD Tv-t és rákötöttem az 1TB-os winchesterem.
Az a gondom, hogy ha eredeti nyelveken nézek nagyfelbontású mkv filmeket akkor a feliratot sehogy sem tudom előhozni. A TV beépített media playere csak a hangod engedi változtatni, felírat bekapcsolási lehetőséget nem ad...
Frissítenem kellene valamit vagy más megoldást keressek? Előre is köszi a segítségeket... -
digitaldream
csendes tag
válasz Puby25 #10481 üzenetére
Tp-Link 1043ND -nél ha az új firmware-t felrakod, akkor lesz egy két plusz dolgod, valszeg az újjal megy majd...
most nekem ez van fenn:
Firmware Version: 3.13.4 Build 110429 Rel.36959nUSB Settings
- Storage Sharing
- FTP Server /ez az újban van fenn
- Media Server /ez is és valszeg ezen megosztáson keresztül látni fogja, de ne kövezz meg ha nem
- User Accountsha nem megy ez akkor openwrt-t okosíts fel rá.
Üdv.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sennheiser HD800S (Garanciális)
- SAMSUNG (QE75Q800T) 190CM 8K SMART PRÉMIUM LED TV ! AKCIÓ
- SAMSUNG (QE75QN800AT) 190CM NEO Q-LED 8K PRÉMIUM ! AKCIÓ
- SAMSUNG (QE75QN800DTXXH) 190CM 8K NEO QLED 2024 MODEL! AKCIÓ!!
- Sony XR-77A95L QD-OLED egy éves, magánszemélytől, bolti új árnál 700.000 Ft-al olcsóbban eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest