Hirdetés
- Hobby elektronika
- DUNE médialejátszók topicja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED monitor topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Az ASUS ROG Astral kártyák tájékoztatnak arról, ha épp megrogynának
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
-
PROHARDVER!
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
GEPESZ66
veterán
Szerintetek hol vegyem meg a 43MU6102-őt:
Tesco 150 ezer
vagy
netes vásárlással 159 ezer. -
Ryder1
senior tag
Két napja vettem egy Samsung 58MU6122-es tv-t. Ha esetleg van valakinek valami konkrét kérdése ezzel a típussal kapcsolatban, akkor nyugodtan írjon akár privátban is.
-
Kickass
őstag
Sziasztok!
55" Samu tévéknél honnan érdemes nézelődni, ha mozgás megjelenités talán a leglényegesebb?
Sok sportot nézek, NFL/F1/NBa stb. ahol lényeges lenne hogy ne essen szét a kép és ne legyen darabos a mozgás.
Ezen felül max. még az alacsony input lag ami számit, de ha jól tudom a legtöbb tv-ben ma már van gamemode.
10bit HDR, 4k gaming és hasonlók nem meghatározó szempontok.Előre is köszönöm!
-
qpmex
tag
Hello
Szerintetek mi a különbség a két tv között? Csak a QLED miatt van ez az árkülönbség?https://www.alza.sk/55-samsung-ue55mu7072-d4803637.htm
https://www.alza.sk/55-samsung-qe55q6f-d5133972.htmSzeretnék egy új tv-t venni, de ha nincs nagy különbség nem költenék rá sokkal több pénzt.
Samsungok között nézelődök és ami a legfontosabb szempont hogy ne a tv hátulján kelljen csatlakoztatni a kábeleket (HDMI, USB stb.). Ezt eddig egyedül a Samsungnál láttam. One Connect BOX al.
A képminőség is fontos de pont ma láttam a boltban egymás mellett e két tv-t és nem vettem észre különbséget.Lenne még több kérdésem de előbb erre adhatni valaki választ. Köszönöm.
-
enemi
senior tag
válasz
Intel fan11 #114294 üzenetére
-
Intel fan11
őstag
Udv! Ltezik hdmi hosszabbito kabel kb 40 centis? Szekrenysorba epp befer a tvm es nem szeretnek kibe forgatni az 50 colos samut ha laptopot rakotom a tvre!
-
válasz
gyeniko #114292 üzenetére
Szerintem azért mert a teszt idején még voltak gondok a Sony-val. 24p judder bizonyos szitukban, kisebb fényerő, nagyobb input lag... stb.
Ezek egy részét a review óta javították...
Mondjuk nekem nem tetszik a fix döntött állványa a Sony-nak, szóval már csak emiatt is LG-t vennék.
-
gyeniko
őstag
válasz
FollowTheORI #114291 üzenetére
Érdekes ez a lista: igazad van, hogy az USA KS = EU KS-1000, de akkor hogy lehet benne KS9500?
A másik észrevételem, ami sokaknak probléma lehet: hogyhogy egy LG oled megelőzi a Sony oledet?! -
-
-
PuMbA
titán
válasz
FuRiONight #114285 üzenetére
A kérdés inkább az, hogy KS8000 vagy Sony XE85xx, XE9xxx
-
-
GEPESZ66
veterán
A tévé dobozát kilehet-e dobni, vagy kell egy esetleges garanciális probléma esetén?
-
nem az SD a nézhetetlen általában, hanem az ultraalacsony bitrátán sugárzott SD
bár nem tudom, hogy a diginél hogy alakul, nekem telekom sattv van és ott pl egy rtlklub "jó", míg egy travel chanel (nem tudom van-e még) botrányosan "kenődik" ill. macroblokkos (attól függ mi történik a képen). tipikusan az alacsony bitrátából eredő hibák (nem pedig csupán a felbontás hibája)
az persze evidens, hogy egy jó hd adás jobb egy jó sd-nél
-
FuRiONight
addikt
Hali!
Pana Ex780 vágy inkàbb samu ks8000?
Tapasztalatok is jöhetnek!
Üdv. FN
-
Weeto
csendes tag
Sziasztok!
Mi a különbség a Samsung MU6102 és MU6172 között?
MU6102-t rendeltem, nem volt raktáron, de azt mondják, hogy egy ideig nem is várható. Így szívesen átnyergelek az MU6172-re, ha tudom, hogy semmivel sem tud kevesebbet.Előre is köszi!
-
mpo
veterán
válasz
Csabi1984 #114277 üzenetére
Hosszú lett az előző, de kimaradt, hogy a DIGI nem szórakozik külön kis csomagokkal, mint mások.
Hátránya, hogy még plusz pénzért sem tudok egyes csatornákat HD-ben nézni.Miután megvették a FHD tv-t, mondtam, hogy ennél a szolgáltatónál ebben a csomagban, nincs ez meg ez HD-ban, külön kis csomagokra kellene még előfizetni.
Válaszok:
Annyit már nem fizetek érte.
Bennünket nem érdekel a HD adás.Hogy fog kinézni egy teniszmeccs SD-ben a barátom 49"-os tv-jén?
Azt tudom, hogy a 40"-oson is nézhetetlen.A torzított képet elfelejtettem, amikor széles nagyításban nézték, szóltam, hogy nem jó, mondták már megszoktuk.
-
-
Csabi1984
addikt
válasz
sityupityu #114278 üzenetére
igen
?
-
-
Csabi1984
addikt
És tényleg milyen igazad van
Nem szeretném ilyen értelemben említeni egy volt osztálytársamat de akkor is elmondom. Azt nem felejtem el megvették az akkori Sony Tv-jüket és amikor átmentem hozzá és megláttam,hogy VHS-t és néz rajta nem tudtam,hogy most nevessek vagy sírjak és hát elég pocsék minősége volt. Sőt ugye megkérdezte tőlem,hogy miért olyan rossz a képminőség? Mondtam neki,hogy azért mert az is scarton megy. Mondtam neki menjen be a digihez és kérjen HDMI-is stb-boxot.Általában vannak olyan emberek (idősebbek) akik megvesznek egy új technológiát és TV adásra használják és nem azért mert feltétlenül az a jó hanem mert új technológia.
Igazad van a Smart funkcióval. Nagyon jó dolog csak alig használják
-
mpo
veterán
Tapasztalatok Samsung tv-kel:
Amiben nincs tapasztalatom, az az UHD tv, HD vagy SD adással.
Amiben van az HD Ready, 3D és a Full HD tv.
A DIGI-nél kábelen vagyok és a Sport2-öt SD-ben adja, minden más sportcsatorna HD.
Ha a Barcelonát a Sport2 közvetíti, inkább nem nézem, mert a színes maszatok futkosása idegesít.
A FULL HD tv-n az SD adás pocsék, be szoktam mutatni oda-vissza váltással ugyanazt a műsort az Eurosporton, hogy meggyőzzek valakit a HD csomag előnyéről.
Azt sem értettem, hogy FHD tv-n pocsék divx-et néznek.Nem tudom, hogy a HD adás ugyanezt csinálja-e UHD tv-n?
A másik a nézési távolság, amit itt írtam. [link]
Ha elég messziről nézed a FHD tv-t, akkor SD lesz belőle.
Az UHD-hoz meg közelebb kell ülni, mint a FHD-hoz.
Nem a lakberendezés az első ebben az esetben, meg az 5.1-es hangrendszernél, meg a router elhelyezésénél sem.A 3D-s tv is a boltban mutatott jól a gyártók reklámjaival, aztán otthon már nem volt mit nézni, még akkor sem, ha minden eszköz megvolt hozzá, mert csak egy-két olyan filmet csináltak, ami a reklámhoz hasonló térhatást tudott (Avatar). Most a hajlított a divat, de a 2x10W-os hangszórótól nem tudnak szabadulni, vegyünk hangprojektort. Hány tv adás van 5.1-es hanggal, ha már van optikai hangkimenet?
Ha valaki tv műsort néz, akkor a FHD elég lesz egy darabig, Ethernet, kiépített WIFI, pár USB és HDMI legyen benne.
A hangvezérlés működését már más leírta, nekem az se kellene a mostani formájában.Amikbe belefutottam többször, hogy a tulajok 4 év alatt nem ismerték meg a távirányítót, nem tudják mi a Guide gomb, a Smart HUB-ot egyszer sem nyomták meg, így használják sokan a Smart tv-t, a kézikönyv elolvasása nélkül.
-
Intel fan11
őstag
Van egy sony xb30as bluetoothos hangfalam. Nem akarja felismerni a mu6102es tv. Samu nem szereti a sonyt vagy mit csinálok rosszúl? Hangfal bluetootha villog tv meg rámegyek a keresésre és nem talál semmit!
-
GEPESZ66
veterán
A Tesco-nál a 43MU6102 holnaptól 150 ezer lesz.
Viszont nem jobb inkább 10000 Ft-al többet kiadni netes vásárlással, hisz ott egyszerűbb a terméktől való elállás, ha nem tetszik, vagy
pl. pixelhibára gondolva csak visszaküldöm és kész, a boltinál meg nem ilyen egyszerű, ha jól tudom? -
-
mcwolf79
veterán
Üdv!
Mi lehet a különbség a Samsung [ue49mu6402uxxh] és a sima [49mu6402] között? Nem igazán sikerült kibogarászni, mi a difi a kettő lözt.
Thx -
Zοltta
senior tag
válasz
PuMbA #114266 üzenetére
Még azon is gondolkodok,hogy én csak Sd - 720p - 1080-s filmeket szoktam csak nézni, és a upc medium tv csomagom van még pár évig, és ott szerintem sima sd adások vannak( gondolom én ).
És elég lehetne egy Full HD tv -is crt után, de talán jövőre nézve jó lenne egy UHD-s.Két kiszemeltem.
Full HD Samsung UE43M5502
UHD Samsung UE40MU6102
-
Zοltta
senior tag
válasz
PuMbA #114259 üzenetére
Már majdnem rányomtam a rendelés leadásra, mikor hoppá én nézek Forma 1 et ami igazán gyors kamera mozgásokról szól és az autók is igen gyorsan mennek, így felmerült benne,hogy mi van ,hogy most a UE40MU6102 Direct LEdes és Kedves Pumma azt javasolta,hogy Edge Led-es tv-t válasszon, az aki sport közvetítést is néz, mivel az valamivel jobb mint a Direkt led megvilágításúak.
Ez akkor hogy is van ? -
ult1mate
tag
Srácok pls valaki adjon infót arról, hogy most válthatok (anyám akar magának lapos TV-t) egy Samsung UE40F6100-as TV-ről.
Amikben gondolkozom, a lényeg, hogy smartos kell és Samsung mert már a kábelezést nem akarom megbontani amit kiépítettem az előzőnek és így passzolnának a méretek.
Amiket kinéztem:UE40J5200
vagy
UE40MU6102 esetleg UE40MU6122 (de ebbe talán nincs BT).
Esetleg más Samsung 40" ami jobb?
Ami a kérdésem, hogy UPC HD-s set top box mellett mennyire "butulna" el a sima SD adás vagy akár egy fullHD egy 4K-s TV-n? (viszonylag közelről kb 2m-ről nézve)
Ettől eléggé tartok, hogy rosszabbul járnék mintha egy fullHD-s TV-t vennék, de ebből választék már alig alig van.
Plusz ezek a régi hírek, hogy szaggat néha a 4K tartalom mert "kevés a proci" még fenn áll a mostani helyzetben?Előre is köszi!
-
Karabah77
újonc
Sziasztok.Samsung Ks7000 tulajokat kérdezném.Hbo go alkalmazást szeretném működésre bírni.A készülék szürke képernyővel fogad és nem is lép tovább.Szoftver a legfrissebb,internet sebességgel nincs probléma.Valaki tudná esetleg tesztelni,h nála működik vagy sem az alkalmazás.köszönöm
ja az kimaradt az új alkalmazás ami nem működik.
-
PuMbA
titán
válasz
GEPESZ66 #114251 üzenetére
Túl sokat olvasol és ezért már az lesz a bajod, hogy minden ilyen dologra figyelni fogsz. Ha nem olvasol ilyeneket és simán megveszed, akkor teljesen jó lesz
(#114236) GEPESZ66: Ha személyesen veszed és megkopogtatod a kijelzőjét, csak akkor tudo meg hogy VA vagy IPS panel van benne. 40 és 50 colosban viszont biztosan VA panel van.
-
válasz
GEPESZ66 #114236 üzenetére
"Én is ezt nézegetem az LG 43UJ701 mellett.
Milyenek a síma tévé csatornák rajta?
Ebben, ill. 43MU6102-ben milyen panel van?
A 43MU6100,ill. 6102-nél AMVA-t, ill. IPS-t ír.
[link]
Vagy a dobozára rá van írva?
A Samsung Ügyfélszolgálat azt írta, hogy nem adhatják ki az információt."- Jó napot kívánok, érdeklődnék: a Toyota Auris 1.5 CBV-ben milyen motor van? dízel vagy benzines?
- Sajnálom, ezt az információt nem adhatjuk ki. Az első tankolásnál, amikor lecsavarja a sapkát, látni fogja, oda lesz írva, mit kell bele tölteni.
Abszurdum.
-
GEPESZ66
veterán
Sziasztok!
A másik fórumon a 43MU6102-re ezt írták:
"Az egyetlen bajom az volt vele, hogy SD filmeknél nagyon zavaróan "siettek és elfolytak" a karakterek.
Ezt a tavalyi 55-ös Full HD Samsungomon (amit szintén szeretek) nem tapasztaltam."'
Az UHD tévéknél ilyen gond van a feliratos tartalmakkal?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra / 256 GB / 12GB RAM / 5G / Ezüst / Független / 2,5 év gyári garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest