-
PROHARDVER!
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
patow
senior tag
válasz
sityupityu #105499 üzenetére
Szia ,mégis kicsit bővebben ha megkérlek
-
-
NeOhu
csendes tag
Sziasztok.
Segítséget szeretnék kérni.
Most gondolkozok Telekom IPTV -re váltáson és egy JU7000 -es TV-m van.
Néztem, hogy a Smárt távirányítót be lehet állítani, hogy irányítsa az STB -t.
Viszont itt felvetődött bennem pár kérdés.Hogy tudom az STB egyéb funkcióit irányítani a smárt távval?
Tehát pl hogy hozom elő az EPG-t?
Mert ugye alapból ha a Smart pointert használom, akkor a kép jobb oldalán lévő ikonra jön be a TV gyári EPG menüje.Ez esetben akkor az STB EPG-je fog bejönni?
Szóval nem nagyon tudom elképzelni... -
patow
senior tag
Sziasztok
Néhány hete egy hosszabb ideje használt 48 h6400 után gondoltam váltok egy nagyobb 55KU6000 re de nem igazán jött be, és gondoltam kipróbálok egy K5500 öt és jelenleg is ez van de ez sem tetszik ( videó lejátszás a színek élettelensége stb) azt szeretném kérdezni hogy ha váltanék KU 6400 re miben látnám a különbséget az előző típusokhoz képest. Ha valaki már tapasztalat alapján ismeri a fent nevezett típusokat ,légyszi írja le, akár privátba is megköszönném. -
dethroner
veterán
-
zerosen
csendes tag
Sziasztok!
Van egy olyan érzésem, hogy kinyírtam párom Samsung LE32B450 típusú tv-jét. A neten olvastam, hogy a szervíz kóddal meg lehet próbálni bekapcsolni a szervíz usb-t és ha ez sikerül, akkor médialejátszó lehet a tv-n .
Szóval: még nem csináltam ilyet, de eljátszottam az INFO-->MENU-->MUTE-->POWER kombínációt és sikerült is belépnem. Nézelődtem benne, beléptem almenükbe is, de nem találtam usbre vonatkozó részt, illetve egyet, de az nem volt változtatható. Emlékeim szerint a típus B650-re való változtatásán kívül mást nem nyomtam meg, kikapcsoltuk a tv-t, de többet nem sikerült életre kelteni.
A "bekapcsoljelző" led pirosan világít, bekapcsolom, villog a led, jön a tipikus üdvözlő samsung hang, de semmi kép a tv-n (se hangyacsata, semmi) csak a fekete képernyő és nem szól az adás sem a háttérben.
Azóta nem tudok visszalépni a szervíz menübe se, mert nem látok semmitVan esetleg olyan köztetek, aki találkozott már ilyen problémával, esetleg orvosolni tudta és lenne pár szava hozzám a leb@száson túl??? !!!
Lécci-lécci
Uti.: Gari már nincs a tv-n, hisz' 2010-ben vették.
Előre is köszi, Gábor
-
-
mrx1212
tag
Kösz a válaszokat Batib és Flashget!
Rendeltem egy UE49KU6400SXXH típust egy LG fog váltani!
-
agobalazs
csendes tag
Sziasztok,
Elolvastam az összefoglalót, de nem lettem okosabb... Amiket kinéztem azok közül egyik sem ajánlott. K5500 (5-ös széria fhd) vagy KU6000 (6os széria uhd)
Átnéztem minden nagyobb elektronikai bolt kinálatát, és nemigazán találtam pl 6os széria fhd-t. Egy LG lh570v-t vittem vissza a héten gariba, ehelyett szeretnék samsungot, az alábbi szempontok szerint:
- tv adást nem néznék rajta
- full hd filmek mkv lejátszás vinyóról/pendriveról
- xbox one (input lag ezért kényes kérdés)
- 108 cm vagy akörüli méret
- smart nem lényeg
- keret: 150-160 ezerTanácsaitokat előre is köszönöm!
-
-
Batib
őstag
válasz
mrx1212 #105482 üzenetére
Az elmúlt években az 50-es végű modellek német (osztrák, svájci) piacra készültek. Valamelyest magasabb felszereltséggel, de nem volt választható Mo. a felhasználási helyként. Tavaly feltűntek itthon is elsősorban a hivatalos forgalmazók között az MM-ben. Nem tudom történt-e a fentebb leírt dolgokban változás. Más különbségről nem tudok.
-
-
válasz
Mikeee89 #105431 üzenetére
Rá tudtam tenni végül a Twitch-et a H6400-ra, de mivel régen frissítették, nem működik benne a keresés és így semmit se ér a Twitch app. Állítólag tizen-es tv-kre is van.
Ezt raktam rá, kellett egy apache servert (xampp) rakni a gépre és a zip-et és a widgestlist-et rátenni (a widgeslitsben át kell írni a saját pc ipjére): [link]
Ez a tizen rendszeres (2015-2017) tévékre való: [link]
Ha valakinek segítség kell hogyan kell ezeket a Twitch appokat telepíteni a tévére, írjon privit!!!
-
Van egy Samsung D650-es Tv-m ami vezetékkel össze van kötve egy Asus routerrel, amin Tomato fut.
A smart funkciók elindítása után, a source gomb megnyomását követően mintha leszakdna a hálózatről a TV és nem látja a routerhez csatolt HDD-t.
Tv ki-be kapcsolása sem segít miközben a hálózat rendben van.
Tapasztalt már valaki ilyet? -
emperorka
tag
Sziasztok
Egyik ismerősöm vett most egy új tévét, és mondta hogy a régit (UE46ES6540) eladná nekem 100 e ft-ért.
Jelenleg egy ilyet UE32D5000 használok. Mivel sok filmet nézek FHD-be, ezért szeretnék jobbat venni,a 3d nem fontos. Az lenne a kérdésem, hogy érdemes megvennem ennyiért, vagy pótoljam ki és vegyek más milyet, mondjuk egy olcsóbb 4k tévét. A max. keret 150 e ft. -
Batib
őstag
válasz
LANcelot444 #105473 üzenetére
Gondolom az a UPS az UPC akar lenni
Egyébként ha a power on gombbal kapcsolod be akkor az utolsó használt forrásra kapcsol. Tehát ne a számgombokkal, vagy a csati léptető gombbal kapcsold be. -
LANcelot444
csendes tag
Sziasztok!
Van egy ilyen TV: UE32F4000AW és egy UPS médiabox. HDMI kábellel kötöttem őket össze. Az lenne a kérdésem, hogy van-e vmi olyan beállítás, hogy ne kelljen minden bekapcsoláskor manuálisan kiválasztani a source-nek a HDMI-t, hanem ez automatikus legyen.
Előre is köszi! -
gippazoid
senior tag
Sziasztok!
Az normális hogy a HDMI kábel kihúzásánál és bedugásánál több mm-t mozog a csatlakozó aljzat (mindkettő mivel egymás alatt vannak) ki vagy be?
Nem tudom meddig bírja így...UE32J5000
-
dethroner
veterán
válasz
sityupityu #105467 üzenetére
Összefoglalóba elég volna annyit változtatni, hogy ha pc, konzol megjelenítésre kell, akkor jó lehet egy olcsóbb darab is, ám ha tévézésre, filmnézésre, akkor nyúlj keményen a zsebedbe, vagy keress más gyártót!
-
-
törölt tag
válasz
Flashget #105454 üzenetére
Az is érdekes, hogy az összefoglalóban még ez van: 5xxx = Alsó-közép kategória Full HD (1920x1080) felbontással és olcsó, műanyag formatervvel. Modelltől függően lehet SMART, 3D nincs. Nem ajánlott, mert nagy a megjelenítők elmosódása és mozgásfelbontásuk 300-350 sor.
Most pedig PuMbA simán ajánlottnak mond mindent, akár 5-ös FHD, vagy a hajlított 6-os UHD-t is. Hibás az összefoglaló? -
torma1981
veterán
válasz
sityupityu #105464 üzenetére
Lehet. Én is gondolkoztam rajta,hogy veszek egyet,de ez a két oldalt álló lábak nagyon ocsmányok. Meg akkora állvány kell rá,hogy fel sem fér. Tervezők jól elszúrták. Lett inkább 60UH8507 380k-ért.
-
-
Flashget
félisten
válasz
PuMbA #105455 üzenetére
ez egy átverés volt a samsung részéről.
az F6100 3D-s volt 200 CMR de nem volt benne smart viszont valós 100hz.
F6200 smart volt, nem volt benne 3D, valós 50Hz mert csak 100 CMR csak minőségibb anyagokból volt összerakva mint az alsó kategóriás smartos készülék talán F5700 volt a neve?
akinek kellett a 3D és a smart F6400-at kellett vennie.Több év távlatából visszanézve a különböző számozásokat, felszereltségeket az ilyen idétlen számozások és tulajdonságok mindig valamilyen kisérletezés, útkeresés féle volt a samsung részéről. Vevő rá a nép vagy sem...lásd HU6900 majd kijött a jU6xxx
ezek az értékek is amiket megadtak ebben a CMR, PQI most az LCD-t átkereszteli QLED-re hogy végképp összezavarjon mindenki milyen tévére van szüksége ami megfelel a H széria 6500 vagy 6400 modellének HD filmekhez.
-
Celtis
veterán
válasz
torma1981 #105450 üzenetére
Tökéletesen alaptalan amit állítasz. Mondhatni rémhír.
- Egyrész nézd meg az Ipon oldalát. "2 év gyári garancia + gyártó által biztosított extra garancia "
- Másrészt én is valóban hivatalos gyári garanciát kaptam és sikeresen regisztráltam a plusz egy éve kiterjesztett garanciára.
- Harmadrészt az 55ös ár is Iponos vol, és most is annyiba kerül.
Egyszerűen akciós volt a 60-as. Ez van. Sikerült lecsapnom rá. Ha azt vesszük pár héttel korább 480-ért vettem ugyanolyat, csak az hibás volt. Így tulajdonképpen spóroltam egy csomót a hibás készülék(ek)kel.
-
Flashget
félisten
válasz
PuMbA #105453 üzenetére
akkor a Samsung megint baszakodik a számozással amiről azt hittem leszoktak már és az íveltsége miatt meg a felhasznált jobb anyagok miatt felrakta középkategóriásnak, miközben mezei 5xxx
volt már ilyen az F6200-al...az a spanyol oldal is jó
ki írják, hogy a 3D aktív
alatta 2D-->3D no
ha nincs benne 3D nem mindegy altív vagy passzív?samung.hu helyett samsung.com/hu jön be teljesen más kinézettel.
-
Flashget
félisten
válasz
PuMbA #105426 üzenetére
tudtommal ez már meglett beszélve..egyetlen középkategóriás UHD sem 100Hz-es, ezért nincs is bennük 3D
valójában 50Hz-es tévékbe aplikált 4K semmi más (első fecske a HU6900 volt)...ezért maradnak el a FHD filmek tekintetében a H6400,J6200 és korábbi évjáratok középkategóriás tévéitől. -
sandró60
addikt
válasz
breal11 #105447 üzenetére
Ahogy elnézem ennél a szériánál már annak is örülni kell,hogy csak"pixel"hiba van.
Az elmúlt hónapokban volt egy pár vásárló aki ilyen-olyan hibával(utólag)derült ki vett tévét.Vajon hány ilyen lehetett országszerte?
A te tévéden az "időjárási" viszony" milyen(felhő) van? -
breal11
tag
Noh nekem is megérkezett a 60KS7000, és mindössze egy pixelhiba van rajta, de az középen fehéren és zöldön.
Gondolkodom a webshop visszavitelen, ám mivel 1 méteren túli távolgásból nem is látható, így kétlem, hogy mozgó képen bármikor egyáltalán észrevenném, nem hogy zavarna. De azért mégis, ennyi pénzért pixelhibás modellt...Bár legalább nem poros, nem jön le a háta és csak egy hibája van.
-
warren29
aktív tag
válasz
Rp526 #105439 üzenetére
pfff...
Megérdemelnék, hogy a gyárban előttük verd szét kalapáccsal: nesztek nézzetek rajta tv-t.Elkeserítő, miközben büszkén nyomatják, hogy quantum dot, meg Qled vagy mi már nem is emlékszem és nagy betűkkel ordít rajta, hogy prémium UHD!
A kiállításon meg melléteszik a szándékosan elállított OLED-et, hogy na a miénk még ezt is alázza.
Szánalmas.Cseréltetni már nem lehet gondolom?
Egyébként 55" vagy 65"? (tudom mindegy csak kíváncsiságból kérdezem)
-
Celtis
veterán
válasz
Rp526 #105433 üzenetére
Ilyen szintű bevilágítás, mint az utolsó képen, ami a fehér képtartalommal is összevethető, semmiképpen sem normális. Ez nem határeset, hanem hulladék. Azonnali csere.
Még tán rossazbb, mint az enyém volt. -
-
A twitch appot rá tudta valaki tenni a Hxxxx szériájú tvre? Githubon láttam egy módszert de nem működik. Vagy pendriveról hogy lehet appot telepíteni? H6400am van.
-
Gabe123
aktív tag
Sziasztok.Egy SAMSUNG UE43KU6500 mennyire minősül jò tvnek? Vagy esetleg egy SAMSUNG UE40KU6400?
-
Bubukain
senior tag
vettem egy 65ks7000 tv-t amire egy beltéri egység van rádugva a hdmi 1 porton
ha lerakom standby módba a tv-t és a beltérit, majd bizonyos idő elteltével visszakapcsolom mindkettőt, akkor a tv azt írja ki hogy nincs jel a hdmi 1-en. hiába kapcsolom ki-be a beltérit azt írja nincs jel.
ha átkapcsolom a tv-t tv módba és onnan vissza hdmi 1-re akkor rögtön jó lesz.tapasztalt valaki hasonlót? mit lehet ezzel kezdeni?
-
mrx1212
tag
Az UE 49 KU6400 és UE 49 KU6450 miben különbözik?? Tudja valaki??
Én csak a kinézetben láttok különbséget másban nem?
Satellite tunner van mindkettőben ha jól látom !?
-
dethroner
veterán
válasz
kornel1000 #105421 üzenetére
Akkor most add el, többet kérhetsz érte mint egy bontatlan de hibás darabért. Lehet azt kéne mint a szoci rendszerben, a Mekur sok év várakozás után tudta csak leszállítani a megvásárolt autókat, amiket aztán sokszor 0KM-es állapotban egyből el is adott a tulaj, jóval drágábban mint amennyit ő a Merkurnak fizetett. Akinek egyből kellett és volt pénze, az vígan kifizette. A használt de viszonylag fiatal autók meg annyiba kerültek mint az új
Tévé esetén is működhetne ez, mint pénzszerzési lehetőség.
-
J00hnny
aktív tag
Sziasztok!
A Samsung UE78KU6500 ajanlott kategoria?
Elore is koszi
-
kornel1000
tag
válasz
kornel1000 #104992 üzenetére
55KS8000 folytatás.. Tegnapi napon megtörtént a 2.kijező csere is. Nem gyenge 16 napba telt a bejelentéstől. Még most sem hiszem el ,de hibátlan, pixel hiba ,és por mentes. Volt még egy problémám, firmware frissítés "1160.6"után, a tv csatornákat nem jegyezte meg bekapcsoláskor a készülék. Ez is megoldódott ,szervizest megkértem csináljon egy factory reset-et ,a szerviz menüből. Ezzel sikerült javítani ezt a problémát is.
Úgyhogy most már van egy hibátlan készülékem! Köszönöm Samsung ezt a csodálatos kettő hónapot -
zibo73
aktív tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani FULLHD tv-t 43" méretben.
Ez menyire ajánlott? Samsung UE40K5500.
Tv nézésre lenne használva max 150 000ft ig vagy ennél jobb ajánlat van.
Köszi! -
glocker
tag
válasz
glocker #105414 üzenetére
úgy tűnik, hogy mégis a TV volt...
más eszközről normálisan látszik a DLNA szerver tartalma... (eddig csak egy fogyasztó volt - a TV, de a teszt miatt most lett még egy... így már látszik, hogy hol kell keresni a problémát...)
...a TV nem akarta befrissíteni a tartalmat... de egy áramtalanítás segített (eddig, csak kikapcs/bekapcs volt...)
hát ennyi...
-
glocker
tag
válasz
Flashget #105410 üzenetére
kösz a tippet, de nem ez lesz... (majdnem biztos, hogy a DLNA szerver vacakol... tipped nyomán töröltem róla mindent egy mappa kivételével... majd TV és DLNA szerver restart... a TV-n ugyanaz látszik mint korábban, de ha most rámegyek egy lejátszandó fájlra... akkor kiakad, hogy nem támogatott... tehát szerintem a DLNA szerver nem frissíti a tartalmak listáját...)
kösz
-
glocker
tag
Sziasztok!
Samsung UE40HU6900S
Egy debianos DLNA szervert használok, a TV WIFI-n csatlakozik a hálózathoz.
Eddig minden tökéletesen működött, most viszont ha a Source-on a Multimédia DLNA szervert választom és ott az "All Video" helyett a "Folders"-t akkor ezt az üzenetet kapom:
Request cannot be completed. You will be returned to the main screen.
Ugyanakkor ha az All Videot választom, akkor "ömlesztve" ott van minden és műxik a lejátszás...
(magyarul: csak mappánként tallózni nem tudom a tartalmat... ami elég zavaró)TV-t, DLNA szervert és teljes hálózatot is újraindítottam már (párszor
)
Nem gondolom, hogy TV oldali probléma valószínű, de a biztonság kedvéért megkérdezem, hátha láttatok már ilyet....
Van ötletetek?!
Előre is kösz!
-
Jacktor
aktív tag
válasz
sandró60 #105406 üzenetére
Jól adta meg, az a hajlított Samu, aminek a panelje elvileg nagyon jó, de "sajnos" hajlított.
A KU6000 a belépőszintű uhd, ha mindenképp ilyet szeretnél, akkor inkább spórolj még kicsit a KU6400-re (jobb elektronika és képminőség, azaz mozgásmegjelenítés ha jól emlékszem). Ha semmiképp nem fér bele, akkor végül is a KU6000 is rendben van, sokaknak van itt és dicsérik. -
stilo18
addikt
Sziasztok.
Van egy 47PFL4307-es Philips led TV-m...
Szeretnék cserélni egy nagyobb tv-re.
A kiszemeltek 55K6300 illetve a 55KU6000.Főleg film és ps4 megy rajta, tv nagyon nagyon ritkán, így az nem szempont...
Kb 20-30k Ft különbség van a két tv között. Nem akkora difi, de persze számításba veszem ezt is...
Melyiket lenne érdemesebb venni ezek közül?
-
Norbi8
csendes tag
Sziasztok !
Segítségeteket szeretném kérni, hátha más is találkozott már ilyen problémával. Neten már keresgéltem, de nem találtam választ.
Múlt hétvégén vettünk egy 32 colos J5000-es tévét. A tévén végigkerestettem a csatornákat, majd Samsung Channel Editor-al átszerkesztettem őket PC-n és visszatöltöttem a tévére. Ez még a régi alapszoftver, D sorozatú tévé óta használom. Minden szép és jó volt addig, amíg a tévét le nem kapcsoltam. Pár óra után a tévé elvesztette a csatornaátrendezést és visszaállt az eredetire, ahogy megtalálja őket alapesetben. Ezt csinálta három napig...
- más beállítást nem veszt el, csak a csatornákat
- van egy E sorozatú tévénk, ugyanezzel a programmal rendeztem a csatornákat, annak semmi baja
- nyomtunk factory reset-et, de semmi sem változott
- a tévét három nap után visszavittük, kaptunk újat, ami ugyanezt csinálja
- DIGI tv van nálunk, ha ez még számítValaki tapasztalt már hasonlót ?
-
jambiyya
őstag
válasz
dethroner #105399 üzenetére
Jó amit írsz, épp hogy reményt ad.
Most is wifin van (2.4Ghz, 4-5m távolság, 1 fal), és én is 20-40GB-os filmeket nézek. Minden harmadik filmnél akad, de csak párszor, épp nem idegel ki teljesen.
Drót nem játszik és mindenképp veszek dualband routert, és akkor marad a remény, hogy jobb lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest