-
PROHARDVER!
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
-
Dictator^
veterán
válasz FollowTheORI #106886 üzenetére
Persze, de első alkalommal csatlakozik.. én ezt szeretném meggátolni. Screen mirroringnál is simán jön a kapcsolat az újonnan wifire fellépett telefonról...
És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
nagyúr
-
Dictator^
veterán
Srácok, hogyan lehet kitiltani a H6400-es TVről a Wifin lévő telefonok beérkező jeleit? Youtubeon néz valamit a családból valaki, majd véletlen rákattint a TV megosztás ikonra és máris átvált fent a TV-m (amit monitornak használok).
(Ha új ember lép fel a routerre, az is egyből rá tud csatlakozni a tv-re, szóval az sem megoldás ha a meglévő telefonokat tiltom le..)
A TV-től sem egy rákérdezés nem jön, egyből áttölt a youtube alkalmazása..[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
mattheus
őstag
válasz PuMbA #106875 üzenetére
Szia!
Ez a kábel szerinted jó lesz Audioquest Pearl?
Az interneten ellentmondó infókat találok, mert valamelyik oldal azt mondja, hogy 1.4 -es valamelyik pedig azt, hogy 2.0-ás pl. Link
UI: lehet, hogy a jelenlegi kábelen nem megfelelő és azért nincs rendes HDR élmény ? Annak ellenére, hogy elvileg minden beállítás rendben van ?
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz krx21 #106874 üzenetére
Mennyi az input lagjuk interpoláció esetén?
(#106872) Tegla80: Nyugi, elsőnek az újdonság ereje miatt csak az előnyét látjuk a dolgoknak. Később szoktak kiderülni a valós élmények Viccet félretéve. KU6000-nek például egy idő után jöttem rá, hogy elég hálós mintázatú az felhősödése, a "rácspontokban" mindig sötétebb a kép a direkt LED háttérvilágítás miatt. Rosszabb, mint a régebbi F6100-nak például, ami anno edge LED-es volt.
(#106873) mattheus: Azért próbáld ki egy HDMI 2.0 kábellel a HDMI/DVI nevezetű portba
[ Szerkesztve ]
-
mattheus
őstag
válasz mattheus #106837 üzenetére
@PuMbA és Tegla80
Köszönöm először is a segítségeteket, tanácsotokat HDR ügyben.
A HDMI kábel jó minőségű, de amikor annak idején vettem, akkor még HDMI 2.0-nak még híre sem volt nagyon, ennek ellenére a PS4 Pro a beállítások menüpontban azt írja, hogy- HDR supported és
- HDCP 2.2és egy arra alkalmas játék esetében HDR üzemmódba kapcsol a TV, így úgy gondolom, hogy ez a része rendben van.
A beállításokkal játszottam, megnéztem több videót is, azt is amit Tegla80 ajánlott.
Ennek ellenére nekem valahogy ez a HDR opció nem jön át vagy nem igazán látom, de még tesztelem, lehet, hogy nem nagyon mozogtam a karakteremmel olyan környezetben, ahol ez kijöhetett volna.Köszönöm mindenesetre!
-
Dodeszh
tag
válasz blt.62 #106709 üzenetére
Rendelt meg online, és a kiszállítás után lesz 14 napod, hogy megnézed, és he nem tetszik, akkor el tudsz állni a rendeléstől minden indok nélkül.
Csak a saját szemeznek higyj!
Én egy régi, SD plazmat cseréltem le egy ku6000re, meg kellett szokni, hogy más, de van annyi előnye, hogy bőven megérte. Mondjuk én nem nézek focit és f1et. -
-
bopeti98
őstag
Sziasztok!
Van egy Samsung UE40F6340 TV aminek a Smart rendszere az utóbbi időkben teljesen meghülyült. Lefagy, kilép az alkalmazásokból, van hogy magától kikapcsol TV és aztán vissza se lehet kapcsolni csak áramtalanítás után, magától telepít alkalmazásokat (a minap pl egy csomó Napocska nevű nyelvtanulós cucc települt magától), és még sorolhatnám. A gyári visszaállítás sem segít. A TV 2013-ban lett vásárolva, eddig nem volt ilyen gond. Leginkább az HBO GO-t meg a YouTube-ot használtuk rajta. Lehet ezzel valamit kezdeni?
-
bghistvan
senior tag
Szóval csináltam egy gyári visszaállítást,mivel a youtube app wifi-n és lan kábelen keresztül folyamatosan lefagyott majd kilépett. Router hiba kizárva,mert a médialejátszó gond nélkül futtatja az appot wifiről és lan kábelen keresztül is.
Most egyenlőre úgy tűnik hogy jól funkcionál a tv,mert az eddigi pár perces lejátszás utáni leállások után már majdnem 30 perce fut rendesen.
Holnap este azért a Samsungtól ránéznek távsegítségen keresztül,remélem nem lesz vele gond.
Esetleg valakinek közületek volt már ilyen problémája?UE60J6240
Köszi! -
Egrilaci
csendes tag
A Samsung j5100-as tv valós 50 vagy 100hz?
-
PuMbA
titán
válasz #94529552 #106855 üzenetére
Persze, csak a KU6300 tesztben leírtak szerintem igazak a KU6000-re A kinézet teljesen ugyanaz, van Motion Plus, de csak 60fps-ig interpolál, valamint az amerikai oldalon pont ugyanazzal a specifikációkkal reklámozzák, mint nálunk a KU6000-ret. Amikor a boltban nézegettem a KU6000-ret, akkor minden a helyén volt, ahogy az RTINGS-en írták.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz PuMbA #106853 üzenetére
Azt ismerem, de végül is csak egy privát oldal, és nem Samsung infó. Előbb mutattam egy példát, hogy a gyakorlat nem egyezik az rtings elmélettel. Ja, és amcsi modelleket tesztelnek, és mint tudjuk, a Samsung még akár országonként is bármit változtathat. Kijelző, dizájn, tulajdonságok, stb.
Nem ide való példa, de biztos hallotál már a tesztekről a keleti és nyugati országokban a multik által forgalmazott élelmiszerek, üdítők, joghurtok, stb. összetételéről.[ Szerkesztve ]
-
bghistvan
senior tag
válasz sandró60 #106849 üzenetére
Értem,a távsegítséghez be kell jelentkezni a samsung myaccount-ba?
Most meg azt vettem észre,hogy a wi-fi-n keresztül csatlakozva a youtube-ra, bizonyos időközönként leáll a videó és ki is dob az alkalmazásból.......
Ilyen rövid időn belül nem szívderítő érzés használni jó szájízzel. -
PuMbA
titán
válasz #94529552 #106850 üzenetére
Itt keresd meg a "Differences between Sizes and Variants" részt és minden tiszta lesz. Európában a KU6300 már ívelt modell, Amerikában a KU6300 = európában a KU6000.
(#106852) blt.62: A TV beállításokban lévő HDR+ semmire se való. Sima anyagokból próbál HDR-t előállítani, ami lehetetlen. Másodszor, mivel a KU6000 nem tud megjeleníteni HDR-t, csak fogadni tudja, ezért a menüpont csak annyit csinál, hogy felveszi a kontrasztot meg pár dolgot.
[ Szerkesztve ]
-
blt.62
őstag
A HDR-t érdemes bekapcsolni thome-s setaboxnál? 1.4-es hdmi kábelt lecseréltem 2.0-ra és mintha javulást jelentene. Vagy ez csak képzelgés?
MegtorloXp
-
törölt tag
válasz stilo18 #106845 üzenetére
A számozásról van valami konkrét infó is a Samsungtól, hogy ennyire biztos vagy benne? Máskor meg a 6100-as volt a 6000-es megfelelője, meg összevissza. Sok helyen, mint például itt is ívelt az 55KU6300, és van az oldalon 55KU6000 is, szóval nem lehet ugyanaz. Van mindkettő nekik, tehát nem lehet ugyanaz.
[ Szerkesztve ]
-
sandró60
addikt
válasz bghistvan #106848 üzenetére
Samsung ügyfélszolgálat-megbeszélni a távsegítséget egy Factory reset végrehajtásáról,ha van bátorságod akkor a szervizmenüben te is elvégezheted,de inkább az előbbi
Hasonló problémám volt a H6400 tévével egy firmware frissítés után és ez megoldotta.[ Szerkesztve ]
-
stilo18
addikt
válasz dvd_R+ #106838 üzenetére
Nézd, itt már jön az a rész, amikor lehet írogatni a technikai eltéréseket...
Én nem adnék több, mint 100k Ft-ot érte, van akinél ez meg nem is kérdés.
Volt a fórumon egy kolléga, akinek W805-ös Sonyja volt.
(ugye az egy egekig magasztalt Sony tv)
Hazavitte a KU6000-et, amit itt szeretnek olyan jelzőkkel illetni, hogy néha azt hiszem, hogy konkrétan sz. r tv...Egymás mellé tette a két tv-t, aztán megkérdezte a társaságot, hogy na akkor kinek mi tetszik..
Mindenki össze vissza mondta, van akinek a Samu képe tetszett jobban..Pedig leírva a Sony - nak sokkal jobbnak kellet volna lennie...
Egy szónak is száz a vége...
Még ha egy Médiában nem is fogod tudni rendesen megítélni a valós difit a két model között, ez a helyes út..
Menj el és nézd meg, hogy Neked meg ér - e ekkora pénzt a különbség...Amúgy 100 Hz - es panel, jobb mozgásábrázolás, micro diming... Ilyen difik lesznek...
Mattheus :
-2.0-as HDMI kábel kell hozzá
-illetve a PS4 menüjében is aktiválni kell a HDR módot[ Szerkesztve ]
#PS5Pro#C9/QN95#S22Ultra#SSArctisPro+DAC#Aonic50
-
Kuplung1973
csendes tag
Sziasztok!
Múlt héten vettünk egy TV-t (UE32J5000AWXZF) amin egy 1113.1 verziójú szoftver fut. Downgradelni nem sikerült, a Samsung ügyfélszolgálata (külföldi is) ezt a verziót nem ismeri (1111.0 az elérhető, bármelyik országot is keresem) A hiba ami miatt írok, a műsor-besorolási zár ki nem kapcsolhatósága, azaz csak 3-18 korhatár között állítható de nem inaktiválható. Minden egyes csatornaváltáskor, amikor korhatáros adás megy, a pin kóddal kell szarakodni. Hogyan tudnék egy régebbi sw-t ráhegeszteni (ill az aktuális hivatalosan elérhetőt), mert a dátum átírások a file-névben/tartalomban nem hoztak eredményt.
Wot: Kuplung1973
-
mattheus
őstag
Elsősorban a KS7000 /8000-es tulajdonosok segítségét kérném HDR ügyben.
Jelenleg az alábbi beállításokkal próbálkozunk (PS4 Pro)- HDMI UHD color ON
- Game Mode ON
- Backlight (15)
- Color Space Auto
- Smart LED Highés őszintén szólva a HDR-ből én nem látunk semmit (Horizon Zero Dawn és Uncharted 4-el próbálva).
Ha van bárkinek tanácsa az ügyben (ajánlott beállítások), azt előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
bghistvan
senior tag
1 hete használom a készüléket,és azt vettem észre hogy rögtön bekapcsolás után nem mindig reagálnak a gombok a távirányítón,egyszer kiírt valami olyan szöveget hogy a tv előkészítése folyamatban......,ez normális,a boot időnek tudható be?
Illetve ma reggel újra kellett indítanom,mert a hangerő gombokra sem reagált,viszont az infra a tv-n villogott,csak nem történt semmi.....
A legfrissebb verzió van fenn,frissíteni nem lehet.
Esetleg ötlet?
UE60J6240[ Szerkesztve ]
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok ha ebben az évben vennétek új tv-t SMART-osat melyik típust vennétek 102 cm méretig?
-
warren29
aktív tag
válasz blt.62 #106794 üzenetére
" ...Egyébként nagyon tetszik a tv a plazma után is csak még furcsa hogy közeli arcképnél olyan sárgás az arc és ahogy távolodik jó lesz. Meg nem olyan éles és kontrasztos a kép mint a plazmán..."
"...Ha kikapcsolom,akkor valóban nem gyorsabb és nem szaggat,viszont a kép minősége jelentősen csökken,már-már olyan mint a plazmám volt.........."
Most akkor jobb vagy rosszabb mint a plazmád? vesszek meg ha értem.
[ Szerkesztve ]
-
dvd_R+
őstag
Sziasztok!
Tv vásárlás előtt állok és ebben szeretném a segítségeteket kérni, jelenlegi tv-m amit lecserélni szeretnék Samsung UE48H6400 [link] tökéletesen megvagyok vele elégedve, de a csere oka az hogy 4k-ra lenne szükségem egyenlőre még csak a PS4 Pro miatt
Viszont nem cél hogy horribilis árakat költsek rá, itt jött képbe a telekom, jelenleg van 2db 4k-s tv a kínálatukban amit tv szolgáltatás mellé lehet kérni kamatmentes havi törlesztésre (nekem ez pont jó is lenne)SAMSUNG UE55KU6000 [link]
SAMSUNG UE55KS7000[link]
Ez a 2 tv lenne, ebben szeretném a hozzáértő véleményeteket kikérni, a kettő közül melyiket? vagy egyiket se mert annyira rosszak ?Előre is köszönöm a válaszokat
Ha üzletről van szó légy korrekt :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
PuMbA
titán
válasz dethroner #106825 üzenetére
Ilyen is létezik: K5500 Film mód. Elég durva, hogy nagyjából nem kell kalibrálni a Film módot A többi mód értékeit utána láthatod, de nagyon rosszak a Film módhoz képest.
[ Szerkesztve ]
-
dethroner
veterán
válasz Attila0 #106822 üzenetére
Csak az beszél így, aki nem kalibráltatta be műszerrel a tévéjét. Én mindig meglepődök, amikor hazalátogatok és az ősök H6270-es kalibrálatlan tévéjére nézek. Mondjuk pár nap után már nem zavaró, de hatalmas megkönnyebbüléssel nyugtázom amikor hazajövök, hogy nem kidobott pénz volt az a 20K amit fizettem
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
PuMbA
titán
válasz patow #106819 üzenetére
Persze, ki mit szeret, de a Film módnál azt is figyelembe kell venni, hogy a videóanyagtól függ, hogy milyen színeket ad, mert mindenki úgy babrálja a színeket videó utófeldolgozás közben, ahogy akarja. A film mód csak azt jeleníti meg, amit a videó készítő megálmodott. Én láttam módosítatlan, profi minőségű fényképezőgéppel felvett 4K videót Film módban és valóságosak láttam a színeket Csilli-villi akciófilm esetén pedig simán ad a Kiemelt képmódhoz hasonló színorgiát nálam a Film mód is.
[ Szerkesztve ]
-
nrbx
tag
válasz patow #106819 üzenetére
Én is movie modban neztem filmeket a K5500-on, nekem is ez jon be a leginkabb, csak tenyleg szembol kell nezni. Itt reagalnak lisiczki forumtars utobbi bejegyzesere is: szerintem nem mérvadó, amit az uzletben lathattal, mert be lehet a TV kepet allitani elenkebbre, meg movie modban kevesbe elenkre is (en tehat nem felejtenem el a tipust a helyedben). Amint irtam, en is az utobbit preferalom.
[ Szerkesztve ]
-
patow
senior tag
válasz PuMbA #106817 üzenetére
Igen a valóság,... hát a valósághoz a filmmódnak sincs sok köze kapunk egy színtelen meleg kontraszt nélküli képet, mondjuk kimennénk a való természetben nem a film módot látjuk, de én csak reagáltam az Attila0-véleményére és mindjárt más is ráírt hogy ö is így látja.kapásból hármunknak volt ugyan azon a véleménye. ,nekem bejön ha a képernyőn hangsúlyosabbak a színek. De kinek a pap kinek a papné
-
PuMbA
titán
válasz patow #106809 üzenetére
Csak a kiemeltet kevesebb értelme van megszokni, ugyanis egybefolyatja a színeket és így részletek tűnnek el a képből Olyat pedig ritkán hallottam, hogy valaki direkt rosszabb képminőséget akar nézni. Inkább az jellemző, hogy a valósághoz minél közelebbit akarnak.
[ Szerkesztve ]
-
blt.62
őstag
válasz dethroner #106814 üzenetére
Mert a T-home nem engedi a műsorok felvételét csak a setaboxra. Hiába adnám vissza a boxot és kérnék kártyátbakkor se engedné a felvételt. Most se engedi felvenni a tévéműsort a pendrive-ra. Azt írja hogy " nem elérhető". Na ezért tökölök a boxal. Meg a boxra ráfér 80 film egy pendrive-ra (32Gb-os van nekem)8 film. Egy nagyobb vinyó 30 ezer. Talán később az lesz.
MegtorloXp
-
lisiczki
csendes tag
Üdv!
Segítségeteket szeretném kérni, Tv vásárlás előtt állok. 1 hete nézelődök, azt hittem könnyű döntés lesz, de sajnos ahogy a laptop, hűtő stb. vásárlás esetén is kompromisszumot kellett kötni, valószínűleg itt is muszáj lesz. Fő szempont nálam, hogy szép legyen a kép, éljenek rajta a színek (hiszen mégiscsak egy TV-ről beszélünk)! További szempont, hogy 101-108 cm között legyen, bár a 108 lenne a legoptimálisabb. 124 cm és fölött majd a jövő zenéje lesz. Itt a topikban/topikokban olvasgatva a FullHd tv-k között kezdtem a nézelődést. Sajnos azt kell látni, hogy a Samsungnak ilyen felbontásban nincs 108cm képátlójú tv-je.
Az alábbiakat néztem ki:
LG LH630V
Samsung UE40K5500
Sony KDL-40WD650BAEP
Samsung UE43KU6000 (vagy KU6072)Ezeket megvizsgáltam a MM-ban, majd arra a konklúzióra jutottam, hogy globál a Sonynak van a legszebb képe, ugyanakkor 101 cm, illetve nagyon sokan panaszkodtak, hogy nem olvas be minden formátumot. Ezután az UE43KU6000-nak van a legszebb képe. Tudom, hogy ez UHD, és nincs értelme ekkora tv-n ennek a felbontásnak illetve, hogy a sima Tv adások gyengébbek lehetnek mint egy FHD tévén (bár egy külföldi teszten azt írták elég korrekt az SD adás is). A 40K5500-nak sajnos nem teljesen győzött meg a képvilága, nemtudom mennyire lehet korrigálni beállításokkal. Az LG számomra kicsit csalódás, főleg hogy itt fórumon az "év legjobb fhd tévéjének" kiáltották ki. Az összes 2016-os Lg-nek fakóbb, sötétebb a képe a többi márkához képest (azt mondták ha láttam volna a 2015-ös LG-ket biztos olyat veszek). Ezen sem tudom mennyit lehetne korrigálni, hiszen az üzletben levő beállításokkal láttam. Pendriveon is tettünk be filmeket, tehát úgy is lettek tesztelve. Jelenleg egy Samsung ue32f6100aw készülékem van, ennek meg vagyok elégedve a képminőségével, és a színekkel, de ha váltok nyilván jobbra szeretném cserélni Előre is megköszönöm, ha tudnátok segíteni a megfelelő Tv kiválasztásában, vagy ha tudnátok még ajánlani számomra megfelelő készülékeket!
További szép estét! -
Dictator^
veterán
Üdv.
H6400-ból, hogy lehet kitiltani minden eszközt ami a Routerre van csatlakozva?
Oké, a legtöbb ismerősömnek megadtam a wifihez a jelszót, de múltkor valaki egy windows phonenal akart fellépni a TV-re.. érdekes, mert senkinek nincs wifis telefonja..
Nem lehet beállítani, hogy csak adott MAC addresses eszköz léphessen fel rá?Korrekció, aki most csatlakozott fel, az screen mirroringra és youtubera is csatlakozni tud.
Engedélykérés és semmi nem volt..[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz Attila0 #106804 üzenetére
A szemed nem mérőműszer. A movie mód van a legközelebb a szabványhoz és a természeteshez. Ezt már nagyon sok helyen mérték mindenféle típusú, akár régi, akár új Samsung TV esetén. Minden kritikus munkánál is hasonlóan beállított monitort bámulnak. Ha nem tetszik, az csak megszokás kérdése. Én 2 hét alatt átszoktam pár éve, de ehhez csak egy döntés kell, amit vagy meghoz az ember vagy nem Mindenki úgy dönt, ahogy tetszik neki.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Asszociációs játék. :)
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Szólánc.
- ASUS ROG Ally
- Milyen okostelefont vegyek?
- nVidia tulajok OFF topikja
- Elektromos autók - motorok
- Home server / házi szerver építése
- Fűzzük össze a szavakat :)