Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- ASUS notebook topic
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- SSD kibeszélő
- CES 2026: a mechanikus billentyűzet és a Stream Deck házassága amerikai módra
- Home server / házi szerver építése
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
M@Db0Y
senior tag
Invitel 100/8 kábelnet . Viszont érdekes ,hogy speedtest méréseknél majdnem mindig 104/ 8.2 körül mérek szóval kezdem azt hinni , hogy valami prioritást adnak a speedtest-nek ,hogy ott mindig jó legyen

Letöltésem torrenten, steamen stb meg 11.5 -13 között mozog napszaktól függően -
-
vargalex
félisten
válasz
headhunter
üzenetére
Simán lehet, hogy direkt peering-el a szolgáltatód több másikkal, viszont a bix felé ilyen sebességet tud csak.
-
vargalex
félisten
válasz
headhunter
üzenetére
nem lehet, hogy a szolgáltató olyan QOS-el dolgozik, ami miatt nincs elég idő a sebesség felfutására? PC-ről mérve milyen a sebesség?
(#2094) Gubek-Einste: ezeknél az ingadozásoknál nincs más forgalom párhuzamosan? Mondjuk az átlagból a túl nagy eltéréseket úgyis eldobják. Nálad pedig még ezekkel is jó nagyjából az átlag.
-
válasz
headhunter
üzenetére
Nálam is: [link]
Úgy tűnik az SK most rendesen dolgozik.
-
headhunter
addikt
válasz
headhunter
üzenetére
Helyzet "változatlan"... Kolibri XXL NET100/8Mbps
-
-
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
https://reporting.samknows.com/auth/
Itt elég jól látod, mér-e vagy sem (meg mikor). A SK nem mér olyan gyakran, mint az NMHH-s, viszont mást is mér.Amúgy ezt az összevont topikot a kezdetek óta nem értem

-
vargalex
félisten
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Azt hittem, hogy az NMHH-sról van szó, mert ha jól tudom GoodSpeed-nek csak az van. Bár most az utóbbi néhány hozzászólás nem egyértelmű, mert nem mindig írjátok, hogy melyikkel kapcsolatban írjátok a hozzászólást.
-
-
vargalex
félisten
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Amikor nincs mérés az eszköz webes felületén mit látsz?
-
válasz
üzenetére
Villogni nekem is villog, ezzel nincsen is gond de közben nem jelent semmilyen mérést sem.
Reggel megint megnéztem és ismét nem voltak mérések így ismét újra indítottam az eszközt, most úgy tűnik, hogy mennek a mérések. Lassan úgy gondolom, hogy naponta újra kell majd indítanom. -
törölt tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Nos nekem be van kötve folyamatosan, de hetek óta nem néztem rá... gondolom teszi a dolgát
Villogni villog 
-
ztsoft
őstag
Én is rá szoktam nézni, mikor eszembe jut, pláne ha valami nem úgy működik, ahogy kéne.
(#2081) headhunter Nálam ilyen [link].
-
-
törölt tag
Tegnapi nap telefonon hívtak a NMHH-tól ,hogy valami gond van a dobozommal és egész áprilisban nem érkeztek mérések. Valami gixer volt,de megoldottuk.
Nem nézegettem már régóta a méréseket , de jó hogy "odabent" van aki igen
-
válasz
headhunter
üzenetére
Nálam sem jobb a helyzet: [link]
-
headhunter
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Invitel 60/5Mbit
Nálam hetek óta, "össze-vissza" mér : [link]
-
Nálam az SK box nem igazán akar mérni, pár napja kezdte, hogy nem mért kb 1,5 napig, újra indítottam, akkor mért kb 1 napig, majd megint nem, újabb újra indítás után most perpillanat mér de ki tudja meddig teszi ezt.
Másnál rendesen csinálja a méréseket. -
ztsoft
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Most jobban belegondolva, az NMHH-s box már nálam is meghülyült (látszólag minden rendben, LED-ek szerint), de weben keresztül nem lehetett elérni (újra kellett indítani), a jó öreg társa (TL-WR453G) meg észre sem vette az áramszünetet. Lehet az egyedi szoftver is ludas az ügyben.
-
-
ztsoft
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Sok függ az áramtalanítás mikéntjétől is (csak simán elegy, vagy egy nagy feszültség lökés/csúcs is követi), meg a kapcsoló üzemű tápok, szűrő kondenzátorok életkora is mérvadó lehet (kiszáradó elektrolit kondenzátor). Az ilyen rendszerek nagyon érzékenyek a tápfeszültség ingadozásra, szűretlenségre.
Nem is beszélve a régebbi elektromos gépekről, ontják magukból az elektromos zajt (akkor még nem volt fontos szűrni) vissza a hálózatba.
-
válasz
headhunter
üzenetére
Ez nem újdonság, sokaknál van így.
#2074 ztsoft
Csak azaz érdekes, hogy korábban ilyen nem volt, pedig volt már mindkét eszköz áramtalanítva (manuálisan és áramszünet által is). -
headhunter
addikt
Nálam össze-vissza mér... (60/5Mbit)
-
ztsoft
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Lehet a hirtelen áramszünet miatt is (kis mértékű feszültség lökés/csúcs is okozhat rendellenes működés). Esetleg az indulásnál nem vagy rosszul fut le a reset szignál (memória, processzor).
Nálam a Pace box fagyott csontra áramszünet miatt (még 1 mp sem volt), Egy Sony MiniDisc-et resetelni kellett miatta. Minél bonyolultabb egy rendszer, annál sérülékenyebb.
-
Kedden volt egy áramszünet és akkortól datálható az eltérés, az SK box sem akart magától visszamászni a netre, kellett neki egy újra indítás. Mitől lehet ez?
Nyomtam az NMHH box-on is egy restart-ot és ő is felvette a fonalat és már a rendes időpontot mutatja. Ugyanakkor a weboldalon a helyes időponttal történt meg a mérés elszámolás. -
ztsoft
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Nálam nincs gond a dátummal [link].
Lehet vissza akart menni az időben, egy múltbéli hibát javítani.

-
Nálam jelenlegi ilyen a helyzet: [link] A dátumot kell nézni.
-
ztsoft
őstag
Nálam egész tűrhető. [link]
-
válasz
headhunter
üzenetére
Erre felé ilyen a helyzet: [link]
-
headhunter
addikt
válasz
headhunter
üzenetére
Megint, "Zavar az Erőben"... (2016.04. 21:01:36-tól.)
-
-
headhunter
addikt
-
törölt tag
válasz
headhunter
üzenetére
-
törölt tag
válasz
headhunter
üzenetére
Azért nem nézegettem korábban, mert ez a mérődoboz projekt miután váltottam 100-ra, egyre megbízhatatlanabb eredményeket produkált. Töredékét még a 60-nak is, ha csupán a mérődoboz féle anomália lenne, akkor nem lepődnék meg, de a webes sebességmérő oldalak is érdekesen mennek ugye.
-
törölt tag
válasz
headhunter
üzenetére
-
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Nálam már lassan 2,5 éve megy a SK box, nem lenne rossz ha kapnék egy újat, egy 8.0-t.
-
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
2 évvel én arra gondoltam, hogy elvileg 2 év egy ciklus SamKnows-nál, tehát utána már kiszállhatsz a mérésből úgy, hogy megtarthatod az eszközt. Persze tudom, volt példa ettől jóval rövidebb időszakra is, de én most nem abból indultam ki, hogy valaki megkapja a boxot, és aljas módon 2 hét múlva át flasheli saját fw-vel.
-
válasz
Intruder2k5
üzenetére
A közölt hardver adatok majdnem teljesen megegyeznek a TP-Link Archer C8-éval.
Biztosan nem 2 év lesz amire lesz elérhető alternatíva a 8.0-hoz is. Sok ügyes ember van aki tud trükközni. -
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Elég valószínű, de az is lehet, hogy majd kiderül, hogy a "white box"-ban egy széria router lapja van, akár egy TP-LINK modellé, amire már mehet a gyári fw is. Na de ez még messze van, ha valaki kap is ilyet, annak még legalább 2 évet mérni kell előbb, mire ez téma lehet.
-
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Valószínűleg mivel nem fogják kidobni az eddigi tapasztalatukat a rendszerrel.
Biztosan lesz 1-2 lelkes barkács fejlesztő aki megoldja, hogy felmenjen az eszközre egy "rendes" verzió és teljes értékű router-ként lehessen használni. -
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Feltehetően ezen is OpenWrt fog futni, akárcsak a jelenlegi WhiteBox-okon.
-
-
-
Teko001
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
A facebook oldalukon azt írják, hogy saját HW, és van fent kép is a board-ról.
-
Mivel eddig is TP-Link volt a kiadott eszköz így erősen valószínű, hogy most is az lesz, saját fejlesztés nem hinném.
Hardver alapján az Archer C8-ra hasonlít leginkább. -
Teko001
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Elvileg saját HW
-
törölt tag
Még a TP-Link Archer C5 V1.20-nál is erősebb
(V2.0-nál meg pláne)(#2041) Gubek-Einste: Szerintem TP-Link a gyártó.
-
válasz
headhunter
üzenetére
Még csak a SamKnows Facebook oldalán van kihírezve.
-
-
poli27
veterán
new Whitebox 8.0

Whitebox 8.0
The latest SamKnows Whitebox, the Whitebox 8.0, is capable of measuring
1000Mb/s downstream and upstream.
The specifications of the device are as follows:
− Dual 2.4 GHz and 5GHz WiFi radios, supporting 802.11a/b/g/n/ac
− Dual-core 880MHz CPU
− 128MB RAM
− 16MB flash storage
− 4x 1Gbps LAN interfaces
− 1x 1Gbps WAN interfaces -
ztsoft
őstag
válasz
headhunter
üzenetére
Nálam is jó, [link]
-
válasz
headhunter
üzenetére
Egyébként az előfizetett sebesség meg van?
Nálam mondjuk rendben van [link]
-
headhunter
addikt
Mérődoboz péntek óta "megzavarodott"?!
-
ztsoft
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Persze, nekem is így van bekötve.
-
válasz
headhunter
üzenetére
Bocs, nem értelmeztem az SK-t reggel (kicsit fáradt voltam), én a magyarra gondoltam. SamKnows passz, nagyon régóta megvan az már nekem.
-
válasz
headhunter
üzenetére
1-2 hete regisztráltam és másnap küldték (igaz először rosszat, mert 100 Mbitest kaptam 120-as nethez... xD).
-
válasz
headhunter
üzenetére
Nekem is csak hónapok után küldték ki a box-ot, mindjárt egyből kettőt is, és másoknál is így volt.
-
headhunter
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Regisztráltam több hónappal ezelőtt, de nem kerestek...

-
válasz
headhunter
üzenetére
Nálam frissülnek az adatok nap mint nap.
-
headhunter
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
SK felmérés "szünetel", küldenek még újonnan regisztrálóknak "mérődobozt"?
-
Teko001
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Pedig ismerősnek olyat küldtek, a v2-es verziót.
-
-
Teko001
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Van még WR1043ND is
-
Ők net sebességhez adják az eszközt és a belső hálódhoz. Ezért is csinálják többet azt, hogy nem a kapott eszközön keresztül kötik be a vezetékes klienseket, hanem a router-ükön kap egy saját LAN portot és rája már semmilyen eszköz nem kapcsolodik, ez vonatkozik mind a SamKnows és mind az NMHH box-ra is.
-
ztsoft
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Én 841N-t kaptam a 30-as nethez, az nem érinti Őket, hogy Gb-es hálózat van itthon.
-
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Volt aki ha jól tudom 741ND vagy 841ND-t kapott de ez nem biztos.
-
Nem Gbit-es (WDR3600) boxot küld az NMHH? Az elején mintha azzal indítottak volna. Vagy rosszul emlékszem?
-
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Én is csak egy okostévét kötöttem rá a mérődobozra, elméreget az úgy is, max. ha terhelem a hálózatot kevesebbet mér
Nyilván nem ez lenne a cél, de ha a gépemet rakom utána, sosem fog rendes sebességet mérni 
-
-
adamka16
őstag
Sziasztok!
Ma megjött az NMHH-s mérőbox, de ahogy nézem a bekötését nekem egy így nagyon nem lesz jó. Elvileg a router mögé kellene kötni, és a lan portokra rákötni a gépeket meg ami itthon van kábelen minden. Na de most ugye nekem itthon a gépek fix címen vannak és van egy NAS-om is ami szinten fix címes és szeretem ha elérem legalább gigabit sebességen. De ha úgy kötöm be ahogy itt írták, akkor 100mbit lesz a helyi hálóm sebessége. Miért is jó ez így? Az úgy nem jó nekik, hogy a szolgáltató által biztosított rj45-öt beledugom ennek a WAN-jába az egyik lan-ba meg megy a mostani routerem ahogyan a SamKnows-nál is tettem?
Ez a bekötés szerintem hülyén van nagyon megtervezve. -
ztsoft
őstag
-
-
headhunter
addikt
-
törölt tag
A közeljövőben átköltözök Debrecenbe, és hát gondolom vissza kell juttatnom a mérődobozt, egyrészt mert a címem változik, másrészt mert DIGI 1000-es Internet elérésem lesz. Mindent megtaláltam, de a leragasztó matricát nem. Abból kérni kell másikat az NMHH-tól?
-
törölt tag
Ismerősöm azt mondja, hogy felhívták, hogy látják változott az Internet sebessége (40-esről váltott 100-asra Vidanetnél), szóval azt mondja, hogy azért hívták, mert azt látják, hogy Tp-Link TL-WR841N van Nála, és hát az ehhez nem jó

Közben meg ugyanolyan TP-LINK TL-WDR-3600-at kapott mint én is

Viszont a közelmúltig a saját routere volt előtte ami tényleg csak egy TP-Link 741 volt

-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Lassú víz partot mos

-
ztsoft
őstag
-
-
-
headhunter
addikt
-
-
Teko001
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Én is csak múlt héten a honlapjukra tévedtem, és akkor láttam ezt a hírt. Mondjuk a BIX grafikon alapján, csak péntek éjfél óta nem mér, illetve két hete is kimaradt 3 nap
-
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Ez fertőző? Már Te is kezded?

Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Ubuntu Linux
- Xbox tulajok OFF topicja
- sziku69: Szólánc.
- ASUS notebook topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3959
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X13 G1- i7-10610U I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9060XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 179 - 180 - 189 - 190 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i7-13650HX, RTX 4060
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Nyilván nem ez lenne a cél, de ha a gépemet rakom utána, sosem fog rendes sebességet mérni