Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
vargalex
félisten
Szia!
Én mondjuk azt sem teljesen értem, aki úgy jelentkezik a programra, hogy tisztában van vele, hogy nem tudja (vagy nem akarja) úgy bekötni, ahogy a leírásban található.
Szerintem a routeren torrentezőknek a jelentkezés pillanatában is világos volt, hogy a routerük az eszköz szempontjából egy NAS, azaz a leírás szerint mögötte lenne a helye...
Mert ilyen alapon mi akadálya, hogy valaki beállításon az eszköz számára egy le/feltöltési korlátot.
Többek között én pl. azért nem jelentkeztem, mert nem akarom teljesíteni a feltételeket.
-
Tido
aktív tag
Nem az ész osztásról van itt szó, csak nem értem, hogy minek vállaltál el egy dolgot, ha nem tudod betartani. Én ugyanúgy helytelenítem azt is, aki külön köti be, hogy csak magában legyen, de van ahol másként nem megoldható - mert a routeren fut a torrent, vagy lassabb sebességűt küldtek, mint amilyen a belső háló. Én csak arra lennék kíváncsi, hogy mennyit nyersz a kikapcsolásával..
Ezek már nem régi eszközök, amik standby módba is zabálják az áramot... (pl kb 4 éves TVm is standby 1 W alatt fogyaszt..)
Persze az megint más tészta, amikor mondjuk két hétre megy el valaki - akkor szerintem én is kikapcsolnám -
cigam
titán
válasz
donmackó
üzenetére
Köszi, de ezen túljutottam tegnap, és azzal kezdtem, hogy sorry for my poor english

Sajna csak egy sablon válasz jött, amiben újfent elmagyarázzák a működését:
Thank you for contacting SamKnows only collecting data at certain intervals.The SamKnows Whitebox works as a transparent bridge on your network, it just sits in your set-up and does nothing apart from when it is testing your broadband performance and this occurs for only a few minutes every hour.
Before the Whitebox runs a test it checks the bandwidth threshold and only runs tests if you are below our threshold level. Having checked you are breaching the threshold a lot. This would explain why you are not receiving data for every interval.
Lehet itt is rosszul írtam le a probémám. Nem a whiteboxnak nem oszt ip-t a router dhcp szervize, hanem a whitebox-ra dugott eszközök nem kapnak ip címet, a whitebox WAN portjára dugott routertől.
-
donmackó
addikt
Ebben teljesen igazad van. Nem volt szó adsl-ről csak annyi volt hogy a dhcp nem ad neki fix ip-t. Szerintem írj nekik egy mailt, amiben leírod a problémát. Ha esetleg nem tudsz angolul, a google fordító gyorsan lenyomja neked (én is avval írkálok). Ír a végére hogy "sorry of my bad english".
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
cigam
titán
A konkrét problémához érdemben hozzá nem tudtok szólni, de az észt (nem mintha lenne!) azt osztjátok.
Intruder2k5
Hol írtam, hogy ADSL kapcsolatról van szó? -
Ráadásul ADSL net esetén kimondottan káros is, mert a DSLAM központ szakadásként értékeli a leállásokat, és emelheti az SNR margint, miáltal csökkenni fog az elérhető sebesség! Ezt dchard is sokszor leírta, hogy ADSL modemet semmiképpen sem ajánlatos rendszeresen áramtalanítani!
-
Tido
aktív tag
Én nem is értem, hogy minek kértél mégegy 'áramzabáló' kütyüt?!

A routerek miniálisan fogyasztanak egy számítógéphez is. Szerintem a kapcsolgatással több avulást érsz el, mint amennyit az áramon megspórolsz....Fals mérés sem az igazi, de - nekem rendesen van bekötve - én is vettem ár észre olyat, hogy tojt rá, hogy torrenteztem

-
poli27
veterán
-
-
-
donmackó
addikt
Egyébként tényleg bekapcsolva kellene tartanod (mert benne volt/elfogadtad az EULA-t). Mellesleg nem kaptál még tőlük mailt hogy az eszközöd nem válaszol? Nálunk múltkor amikor a vihar kiszedte a villany oszlopot és majd egy napig nem volt villany már kaptuk is a mailt. Én meg vissza küldtem az indokot.
-
cigam
titán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Minek veszek levegőt, pár másodper múlva úgyis kifújom...
Pl. Mert nem akarom hogy ez a kis biszbasz felgyújtsa a lakást, nem mellesleg a routerrel együtt kikapcsolva energiát is spórolok.
-
-
-
donmackó
addikt
Nálam két torrent gép fut. 100-120 torrentel és max 1500 kapcsolattal gépenként. Emellett megy még egy netre/online játékra stb. 4-telefon 1 tablet ami a wifin lóg (persze nem mind állandóan). És az a vicc hogy ezt a UPC-s Technicolor viszi amit sokan szídnak. Sebaj majd ha novemberben lejár a teszt, ebből is lesz seed eszköz, és az egyik gépet kilövöm.
-
cigam
titán
Nem lehet, hogy az enyém haldoklik? Van rajtuk vmi elérhető önteszt, vagy frissítési lehetőség?
Ugyanis mióta master/slave elosztón keresztül a gép kikapcsolja (áramtalanítja) a dobozt is, és a routert is, szundi után elveszti a kapcsolatot a külvilággal. A routernek ez meg sem kottyan. WiFi-n pöc röff visszacuppannak az eszközök, legyen az laptop, telefon, vagy imac. Viszont a kábeles kapcsolat nem áll helyre. Nem csak annyi a baja, hogy DHCP-n keresztül nem kap IP címet. Fix IP-t beállítva sem éri el a routert. Szóval vmilyen tetszhalott üzemmód lesz rajta úrrá, amin csak a ki/be kapcsolás segít. -
-
poli27
veterán
[link] nem rossz 240 es nethez ugye? A fax kivan hogy kezd egyre szarabb lenni, 1,5 hónapja még megvolt a 240 de egyre kevesebb van már.....
-
cigam
titán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
-
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Hát akkor ez valami helyi vonatkozású változás lehet! De mindegy is, csak szemet szúrt!
-
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Google/OpenDNS van a HGW-ben beállítva.
-
Mate
nagyúr
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Amelyiket bemásoltam, az UPC.
-
És milyen DNS-t használtok? UPC, Google...?
-
válasz
Intruder2k5
üzenetére
-
Mate
nagyúr
válasz
Intruder2k5
üzenetére
-
Hi!
Nézegettem a teszt eredményeket... A letöltés továbbra is szép egyenes, mióta van magyar szerverünk!
Ellenben most szemet szúrt a DNS Response Times mérés!
Vajon csinált valamit a UPC a DNS szerverekkel, július 13.-a tájban? Nálatok is látszik ez a változás? Bár jómagam Google DNS-t használok, de legjobb tudomásom szerint a mérés akkor is a szolgáltató DNS szerverre történik! Bár lehet tévedek, csak most lusta vagyok megnézni, már kikapcsoltam a WB forgalom figyelését!

Na majd kiderül, ha valaki UPC DNS-t használ...
-
Mate
nagyúr
Most néztem FAQ-ot.
"You can obtain the source code to all the software in the Whitebox that is licensed under the GPL in two ways:
(1) you can download the source code here: https://files.samknows.com/~gpl/; or
(2) you can request a CD containing the source code by emailing us here: gplsource@samknows.com. We make a charge of £5 plus postage for supplying CDs.
The source code will be available for three years after our last shipment of the Whitebox. This offer is valid for anyone in receipt of this information."
-
YumeD
tag
válasz
wwenigma
üzenetére
Van rajta egy szkript ami a /tmp -be húzogatja le a sebességmérős cuccokat, egyszerűbb így változtatni a dolgokon ha központilag módosul az infrastruktúrájuk, mint minden egyes változásnál végigflashelni a kinntlevő cuccokat.
Elméletileg azt húznak le önmaguktól, amit akarnak úgyhogy a "táv flashelős" dolog sem elképzelhetetlen. -
YumeD
tag
Csináltam egy csomagot, ebben benne van a samknowsos, a gyári tplinkes és a módosított fw is:
-
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Nem, tudom, szerintem elkepzelheto egy szkript ami bejelentkezik mindegyikre majd ratolja a gyari szoftvert. De tenyleg nem nagy buveszkedes felrakni.

-
-
Tido
aktív tag
Szerintem inkább ugyanígy, mókolással. Amikor megkaptam ezt a Whiteboxot a 741-es helyett hiába írtam nekik, hogy hogy lehet előcsalni a router funkciót, nekem is mókolni kellett, hogy fel tudjam rakni a gyárit, majd a gargoyle verziót.. pedig előtte írta, hogy akkor azt semmítsem meg környezetkimélő módon, tehát már nem kellett nekik.
-
Tido
aktív tag
Azt hiszem hétfőn ki is próbálom, amikor szülőknél leszek, mert ott lenne érdekes a dolog. Kérdés: azt írtad anno, ha jól emlékszem, hogy biztonsági mentésnek azért lementetted a Samknows firmwaret, hogy vissza tudd állítani, ha valami nem sikerül. Azt hogy lehet megcsinálni?
ui.: és ha úgy hagyja az ember az USA szabványon a dolgokat, az miben jelent hátrányt? Jól emlékszem, hogy kevesebb csatornát lehet kiválasztani? Vagy más hátránnyal is jár?
-
YumeD
tag
válasz
vargalex
üzenetére
Elérhető. Csak ssh-n van alapból jelszó(+key auth, arra az esetre amikor megkéred őket hogy piszkálják meg mert probléma van
).
Ahh, hülye vagyok, safemode kell neki
Bekapcs előtt mindenki telepedjen rá a reset gombra, és statikus ip-ket diktalja be a hálókártyájának(router:192.168.1.1, saját gép:192.168.1.xx), majd ha epilepsziát okoz a villogás, utánna engedje el a resetet és elérhető telneten jelszó nélkül) -
YumeD
tag
Rövid leírás következik, teszteljétek

Windows tűzfalat kapcsoljuk ki.
Telepítsünk fel egy ftp szerver programot, ajánlott pl. FileZilla.
Adjunk hozzá egy felhasználót / jelszót, és jelöljünk ki egy ftp könyvtárat, amibe
belemásoljuk a public1.bin filenéven futó firmwareünket.Utánna létesítsünk telnet kapcsolatot a SamKnows-os routerünkkel.
(erre a célra én a PuTTy-ot használtamUtánna kalapáljuk be(copypaste?
) a következő sorokat, majd várjunk türelemmel az újraindításra.
Újraindítás után elérhető a router webes felülete(LuCi), és elméletileg IP címet is kapnia kell a
gépünknek.
Saját gépünk ip-jét kinyerhetjük a hálózati csatoló tulajdonságai megtekintésével vagy parancssorból
az ipconfig parancs kiadásával.cd /tmp
wget ftp://létrehozottfelhasználó:jelszo@sajat.gepunk.ip.cime/public1.bin
mtd -r write public1.bin firmwareKöszönettel az FCC és társainak, ezzel még nem ért véget a szenvedésünk, ugyanis a t. tp-linket kb.
nem érdekelte, hogy EU piacra is kerül a cucca, ezért ugyanazok a hírközlési/rádiózási szabályok
vonatkoznak ránk(szerintük) mint az usákokra.
Szerintünk meg nem, ezért ismét lépjünk be telnettel és adjuk ki a következő parancsokat:cd /usr/lib/samknows
./domainregpatch.sh
rebootEzzel megpatcheltük a wifi driverünket (pontosabban a regulatory domain US és 00(world) -re vonatkozó
korlátozásokat iktattuk ki), esetleges későbbi driver update(ha lesz) esetén ismét szükséges lehet,
de amúgy többé nem.Régi pendrive-val/usb-s vinyóval okosíthatunk a dolgon, extroot képes a buherált fw.
Ehhez először a pendriveon hozzunk létre egy ext3/4 file rendszert tartalmazó partíciót,
majd egy pár száz megás swap-ot ízlés szerint.
Webes felületen a Rendszer fül csatolási pontok alfülben adjuk meg a leendő eszközt,
engedélyezzük és a "Beállítja ezt a csatlakozási pontot block-extroot részére mint overlay tároló"
bekapcsolásával használatba is veszi "overlay"-ként ha minden jól megy(ezután telepített csomagok
már a külső meghajtóra kerülnek). Lehet reboot szükséges, ha sikerrel csinaltunk mindent az /overlay
csatolási pont alatt megjelenik a hely amekkora a partíció.
A sok írást mondanom sem kell, flash eszköz esetén kerülni kell, azokra inkább usb vinyó
ajánlott(pl. izomból naplózik valaki...).Alapbeállítások:
WWAN beállítások:
DHCP kliensLAN beállítások:
192.168.1.1/24 (255.255.255.0)
DHCP: van osztás.WIFI beállítások:
AP1: SAMKNOWS24
AP2: SAMKNOWS52
PASS(mindkettőhöz): 1234abcd -
YumeD
tag
Hát közkívánságra, megpróbálok egy minél kevesebb utótákolással használható image-t összerakni, kis türelmet kérek. Persze mindenki saját felelősségre használja, nem buzdítok én senkit semmire sem.
(Nézegessétek hexeditor-ban, azt szabad!
) -
-
Tido
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Azt írják, hogy a következő jelentés van októberben, és a felmérés az év végéig folyik, úgyhogy kérlek tartsátok az eszközt bedugva/online.
"The next reporting period will be October 2014 with the study currently running until the end of 2014, so please keep your device connected"csak hogy ne legyen félreértelmezés.
Mondjuk YumeD megoldása engem is érdekelne, mert jó lenne a szülőknél is az N-es wifi előnyeit élvezni
-
-
adamka16
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
De azt se írnák, hogy küldjem vissza. Mindegy is, nemsokára vége, azt még mindenképp megvárom.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Igen, a DIGI-s boviteseket is 5-8 között fejezték be , az enyémen fentebb az latszik, stabilizalodott a sebesség.

-
-
adamka16
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
És olyankor mi van ha jelzem feléjük, hogy bedöglött a box?

Volt egy vihar azt rotty, végigégett minden. -
Kíváncsi lennék néhány Digi 500 és 1000 mérésre, hogy mit is mérés le a Whitebox ezekből.
-
válasz
adamka16
üzenetére
Azért érdekes, hogy most is keresnek tesztelőket, meg amikor mi kaptuk a boxot, akkor is ezt írták, és van két ismerősöm is, aki jelentkezett, az egyik kb. akkor amikor én, a másik meg akkor, amikor én kaptam a boxot! Előzőtől a címet már kérték amikor tőlünk is, de azóta se keresték, utóbbinak pedig semmit sem válaszoltak eddig!
-
-
-
adamka16
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Pedig de kipróbálnám már ezt az 5ghz-es kütyüt...
-
-
adamka16
őstag
Ha jól értelmezem amit írtak, októberig tart a projekt?
-
-
poli27
veterán
Jul, 2014 02:00 202.78
18th Jul, 2014 08:00 184.30
18th Jul, 2014 14:00 201.12Egyre jobb lassan kiméri a 240 et

-
-
Tido
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönjük Emese!

Az elmúlt 5 hozzászólásban pont ezt tárgyaltuk
-
Ma jött:
As part of the SamKnows Broadband Performance Measurement Study we give you access to your own data via an online reporting system - SamKnows Analytics. As part of our continuous effort to improve system functionality and user experience, we are delighted to announce that we have developed a new and improved SamKnows Analytics which is now available.
The new system has been created with the aim to be more user friendly - making viewing and analysing your data even easier. You will continue to receive monthly email SamKnows Reports to allow you to compare performance and communicate with your ISP.
To access the new SamKnows Analytics, go to the SamKnows login page here and log in using your existing credentials. If you do not recall these please select Forgot login credentials? and a temporary log in link will be sent to you. Once logged in, please refer to our FAQs for further information on how to navigate the new system.
The next reporting period will be October 2014 with the study currently running until the end of 2014, so please keep your device connected!. The study may extend beyond this date. All those who join the project will be notified if this changes.
If you know anyone who would be interested in joining this study by volunteering to host a SamKnows Whitebox please ask them to apply here.
If you would like to be kept informed of the latest SamKnows developments around the world you can find us on Facebook, Twitter or Google+.
We would also like to take this opportunity to thank you for your continuing participation in the SamKnows Broadband Performance Measurement Study. Without volunteers such as yourself the collection and analysis of this invaluable data would not be possible, and your contribution to the study is greatly appreciated.
As always, we value your feedback and comments, so please don't hesitate to contact us at community@samknows.com.
Again, many thanks for your help.Kind regards,
Sam. -
Tido
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Az a vicc, hogy valamikor réges-régen - még az elején - működött a widgetek pakolása, de ennem már volt vagy 2 éve..
-
-
Teko001
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Nem működött úgy se
-
válasz
wwenigma
üzenetére
Szerintem (is) jobb volt a régi!
Mondjuk abban az nem tetszett, hogy a hozzáadott widget-ek nem maradtak ott állandó jelleggel, minden belépéskor külön be kellett kattintani azokat! Persze lehet, hogy ha engedélyeztem volna a cookie-k tárolását a gépen akkor ez is működött volna, de én azt nem szeretem, csak a böngésző bezárásáig vannak engedélyezve, így pedig nem volt maradandó a változtatás! Mondjuk nyugodtan megoldhatták volna a szerveren a beállítások tárolását!
-
Mate
nagyúr
Most kaptam emailt, átalakították az oldalukat.
-
De, nekem legalábbis azóta mindig azt az egy magyar szervert használja!
Napi eredmények:
2014-07-13 61.55
2014-07-12 61.47
2014-07-11 60.97
2014-07-10 60.87
2014-07-09 61.27
2014-07-08 60.99
2014-07-07 61.51
2014-07-06 60.95
2014-07-05 61.46
2014-07-04 60.89
2014-07-03 61.38
2014-07-02 58.15
2014-07-01 61.41
Mai eredmények:
21:00 61.50
20:00 61.50
19:00 61.53
18:00 60.96
15:00 61.51
09:00 61.55
03:00 61.55 -
poli27
veterán
Elég nagy szórással mér, lehet nem egy szerverre méri a sebességet?
Downstream Throughput
Date
Average (Mbps)
21:00 192.08
20:00 169.11
19:00 143.95
18:00 192.49
17:00 165.37
13:00 110.19
07:00 178.15
01:00 177.85 -
Mate
nagyúr
ISP - UPC 240x20 (HU)M
Eddig ISP - UPC Hungary 240x20M
Minek írták át a UPC Hungary-t?
-
Mate
nagyúr
Amennyire észrevettem hivatalos jelentés, név szerint, valami alapján értékelve a szolgáltatót nincs. Ez igazából arról szól, hogy ha sok a gond, jelzik a szolgáltatónak. Így tök mindegy mit mértek eddig. Az is lehet, hogy UPC kereste meg őket, hogy kéne egy hazai szerver, hogy értelme is legyen a mérésnek.
-
Tido
aktív tag
De valaki linkelte régebbről, hogy volt olyan felmérés is abban az országban, hogy külön a külföldi, és külön a belföldi sávszélességet mérték. Nem akarom az UPCot védeni, de az tényleg hülyeség volt, hogy 60 környékén mért 120as netet, mikor kb bárhol töltöttem le - akkor is az esetek 90%ban - simán megvolt a sebesség. De ez érdekelni fog, hogy akkor az eddig mérésésekkel mit kezdenek? vagy beírják a jelentésbe,hogy hoppá, Magyarországban eddig sz@rul mértünk...
-
Mate
nagyúr
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 27% - ASRock RX 7900 XTX Taichi WHITE 24GB OC Videokártya
- ASUS TUF F16 / I7-14650HX / RTX 5070 / 1TB SSD / 32GB DDR5 Notebook! BeszámítOK
- Xbox Series S 512Gb Digital Edition, 24 hónap Garancia, Fehér Színben, Dobozában
- Nintendo Switch OLED, 12 hónap Garancia, Fekete Színben, Dobozában
- Bomba ár! MacBook PRO 16 M1 CHIP magyar 16GB/1024GB SSD!! Alig használt! Akkumlator 97%!
- Apple iPhone 13 Mini 128GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3060
- új érkező gamer gépek - ajánlatokat lehet tenni! :) - 2026.01.18 update - gamer laptop lista
- EREDETI NINTENDO Pokemon Go Plus autocatcher dobozban eladó
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)