Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alteran-IT
őstag
válasz
vargalex #2849 üzenetére
Azért írtam, hogy valami Raspberry Pi-re, vagy hasonlóra, mert ugye az pl. port és WiFi szempontjából korlátolt, de nagy darabszámban ha felkeresik a gyártót, akkor kidolgoznak valami egyéni megoldást, pl. kap integrált flash-t, két Ethernet portot és egy ac-s vagy akár egy ax-es Wireless modult, talán még mindig olcsóbban kijöttek volna, mint ezekkel, ház meg akár lehetne valami hegesztett is, vagy ilyesmi, most egy ilyen routert is már mennyiből tart szétszedni?
A WiFi monitorozás részt nem értem, valami statisztikát is gyűjt?
A 4 LAN port meg ... hát igen, az egyszerű userekre nem gondoltam, akik csak a vacak szolgáltatói modemeket használják routernek is, mert ha még lenne mögötte egy router, akkor ugye elég egy WAN és egy LAN, így már nem, mondjuk így akkor megint dupla NAT van, na mindegy. Már csak azért is vetettem fel, mert néztem a Samknows oldalát, egész kis kompakt eszközt rakta össze és már jóval előrébb is járnak, annyi itt már pont nem lehet igényelni. Anno még a legvégén jelentkeztem, de már nem kerültem be, mert nem kaptam eszközt, pedig érdekelt volna, de akkor náluk ilyen TP-Link-ek mentek talán, sőt talán az NMHH-nál is, ezért is nem értem, miért kellett egy drágább márkára átállni, van hasonló AC-s TP-Link is, sőt már akkor talán AX-es routerek is voltak hasonló áron, erősebb hardverrel. -
-
-
-
válasz
vargalex #2830 üzenetére
Ja, értem. 480perc a lease time, de nem 1x kapcsoltam ki/be az eszközt, pont ezért, hogy ilyenkor kér IP címet, és hátha magához tér.
Olyan nagy forgalmat nem okozhat "minden más" ha a download majdnem max-on van, a feltöltés pedig túl is teljesíti a vállalt maximumot. Valami nem kerek.
-
válasz
vargalex #2828 üzenetére
Ha be van drótozva (Address Reservation), nem is kaphat más címet.
Közben kiderült hogy egyel odébb dugtam. Most hogy újra a WAN portba van dugva a router, már elérem, de látszólag még mindég 9-es kóddal nullás méréseket küld. Pedig ha kézzel indítok (a weboldalon) egy mérést, ott rendben lefut:
Bár az fura, hogy kicsit döcögősen kapcsol egyre nagyobb sebességre. Igaz a TL-WDR3600 sem mai gyerek.
Ez a mérés is belekerül a statisztikába: -
-
válasz
vargalex #2824 üzenetére
Ez benne a trükk! A WEB.oldal a ...109-es címre dob, régebben is ezt a címet kapta, de a DHCP listában nem szerepel.
Persze előfordulhat, hogy rossz Mac címet írtam be a DHCP foglalás listájába. A Digi eszközére kötöttem egy TL-WDR3600 routert, mert a digi eszközén nem lehetett a DHCP-nek DNS-t megadni (pi-hole).
Próbáltam már a DHCP által kiosztott "ismeretlen" címeket is megnézni, de nem jártam sikerrel. A leírás szerint, a http://192.168.199.1 címre is reagálni a kéne, de nem. -
válasz
vargalex #2820 üzenetére
Haliho!
Köszi!
Igen, valami történt.
Most tele van 9, és 12-es hibával, és 0-ás méréssel.
9 – forgalmi korlát túllépése (a mérés közben az adatforgalom meghaladta a feladat végrehajtása esetén elfogadható mértéket, ami jelentősen torzíthatja a mérési eredményt)
12 – „error”Fura mert a torrent letöltés ritkán megy, a feltöltés is jóval 10Mbps alatt szokott lenni. Bár az igaz hogy szinte folyamatosan megy a sweettv mikor itthon vagyok.
-
-
-
válasz
vargalex #2812 üzenetére
Pedig anno írtam az info@-ra, hogy szolgáltatót váltottam, ill most is. Ennek ellenére Inviteles csomagként vagyok nyilvántartva. Sajna a mérőbox szolgáltató beállításaihoz én nem férek hozzá.
Igen, pl. jól látható, hogy a 777.95-ös mérés után van egy nullás értékű, majd a következő megegyezik a grafikonon is ábrázolt 936.99-el.
-
-
-
DaM_HuN
csendes újonc
válasz
vargalex #2793 üzenetére
Akkor rosszul fogalmaztam, a mod és a git közösségnek nem volt eddig szerencséje ezzel. Az hogy a lap milyen -így évek adataival a rendszerben- lehet hogy király, bár nekem tetű lassú, de ez biztos az összegyűlt 30.000+ mérési adatnak köszönhető.
A boxot pont nem érdekli, hogy forgalmazok-e, mert pl most is és 10-kor is mért óra 12-kor, holott közben éppen 4kstream megy már vagy egy órája, ami azért eleszik 10-20mbitet a tv-n az egyik stream szolgáltatótól. Az AppleTv pedig pont a boxba van kötve közvetlenül.
Mit akarok? Live monitoringot -mint a speedtest, vagy a SamKnows white boxa pl,- ha már fizetem a villanyszámláját évek óta ennek a doboznak, aminek egyre kisebb az értelme, mert szemmel láthatóan már belőtte a Digi a tesztszerver IP-ket és mérési intervallumokat, a mérés majdnem mindig jó, holott előtte utána már nem annyira rózsás a helyzet. (és reklamációnál sem fogadják már el az eredményeket amióta 4iG lett, tehát ez már csak egy hobbi, amiből szeretném kihozni az értelmet, ha már másra nem jó)
Bár tény a routerem saját maga is méri a forgalmazásaim sebességét élőben és annak eredményét ki is tudom tenni bárhova, de mint már korábban mondtam, ha már fizetek a box fenntartásáért, akkor ki is használnám.
Lehet az lesz a vége, hogy kisütöm a förmöt belőle, és visszacsinálom routernek, úgyis kellene egy a smarthomehoz. Már úgyse kéri vissza az NMHH 5+ év után. (jó, persze most csak viccelek)
-
DaM_HuN
csendes újonc
válasz
vargalex #2791 üzenetére
Egen ez egyszerű(-nek tűnik). De...
Még nem találtam meg hogyan tudnék:
1. elindítani a measure-t
2. friss adatot olvasni. Mivel az "azonnali hardveres mérés"-ek nem kerülnek be a mérőeszközbe a mentett mérésekbe, és a szelessav.net-re sem mennek fel valamiért.
Tehát amíg nem jövök rá hogyan tudnám elindítani és időzítetten ki is olvasni az aktuális mérést (mert ugye a kezdőlapon jelenik meg a < a> gomb helyén miután lefut), addig csak megjeleníteni tudnám az utolsó hivatalos mérést, ami csak azért gáz, mert nem mindig ugyanakkor történik. (óra 13 tűnik a standardnek, de óra 20-26-30 is van néha.)
Az meg eléggé erőforráspazarlás, hogy -teszem azt- óra 10-től scannelem óra 35-ig az eredményért, vagy óra 35öt választom a scan időzítésnek, akkor pedig lehet már vagy 20 perce nincs is netem (sajna előfordul a Diginél Pest ezen amúgy elég sűrűn lakott sarkában elég sokszor), de a dobozon még úgy látszik , hogy van.
Gondolom ezért is nincs még a szelessav.net-nek sem pl. a Speedtest-hez hasonló asztali, sem mobil appja, a smarthome-os integrációkról már nem is beszélve még, mert többeknek beletört már a bicskája. (pedig van egykét okos magyar srác a Git-en a témában.)Azért még nem adom fel, csak pöppet frusztrál, hogy ennyire nem egyszerű, vagy ennyire nem jó helyen keresem a megoldást a "boxban".
-
dethroner
veterán
válasz
vargalex #2787 üzenetére
Valamit félre értettem a kérdéseddel kapcsolatban. A 10.x.x.x ip cím az a mérőeszközben volt valamelyik fülön. s A szelessav.net oldalon a saját méréseim mindig 109.61.x.x címet mutatnak, az utolsó 2 karakter szokott néha változni.
A mérőboxban van olyan hogy Command & Control szerver IP: 185.72.x.x
WAN IP 109.61.x.x
és utána van még egy IP cím, amit a mérőbox osztott szerintem a saját routeremnek, a mi 192.168.x.x és ez jelenik meg a saját roueteremben is a DHCP résznél.
És a szoftveres szelessav mérésnél ugyanaz az ip van, ami a speedtestnél jelenik meg és amit az ip cím felderítő oldalak mutatnak. -
dethroner
veterán
-
dethroner
veterán
válasz
vargalex #2783 üzenetére
Korábban NAT mögött voltam, de kértem a szolgáltatót hogy adjanak publikus IP-t. Elvileg meg is tették. A mérőbox mérést végezve kiírja hogy publikus ip, de ugye az más cím, mint amit a webes mérések során látok és amit az ip felderítő oldalak mutatnak.
Routerben pedig az az ip cím látszik, amit a webes mérők mutatnak.
Nem lehet hogy a mérőbox miatt van ilyesmi? ONU-mérőbox-saját router, így néz ki a hálózat nálam. -
dethroner
veterán
válasz
vargalex #2776 üzenetére
Munkatársam 2 utcával távolabb lakik, ugyanannál a szolgáltatónál van, egyel magasabb (1000/1000) csomaggal. Ma mondja hogy fel fogja hívni őket, mert a torrenten nem észlel ő sem nagyon durva változást, de bármilyen webes sebességmérőt használ (szelessáv, speedtestek, sőt, a szolgáltató egyik saját webes mérője se), megy 300 megánál feljebb. Neki 300 mega a minimális sebesség a csomag szerint. Ezzel még együtt tudna élni, mivel a torrenten nem lát gondot, de nem tud online bankkártyás fizetést használni, mert amikor fizetni akar, csak pörög, csak pörög az oldal és minden alkalommal kidobja időtúllépés miatt.
Na hát vannak itt dolgok akkor mégis. -
dethroner
veterán
válasz
vargalex #2774 üzenetére
Itt valami nagy turpisság van, vagy hatalmas gikszer. Pár percen belül teszteltem speedtest.net-en az összes bp-i szervert, plusz a szerelő által a közelség miatt nem javasolt Znet-et (ami eddig közel a maxot hozta), plusz parancssoros speedtest, szelessav.net webes mérőjét, és szinte mind ugyanazt az eredményt hozta, 200 alatt. Lehet a nemrég elvonult vihar és az azt követő áramszünet is bedolgozott ebbe az értékbe.
DE! A szolgáltató 2 korábban említett webes mérője, a speedtest bp-i Giganet szerver újfent 450 környéki letöltést mutat, plusz a torrent is szintén az említett 55MB/s sebességgel töltött. Tehát vagy van bőven, vagy turpiság és játszadozás a mérésekkel.
Régebben olvastam valami VGA drivert, ami ha érzékelte hogy benchmark-t fut, a teszt idejére felemelte a kártya órajeleit, hogy ügyesebbnek mutassa magát mint a másik gyártó. De persze játékokban ennek semmi jele nem volt, az órajeleket csak a teszt idejére bírta emelni. Lehet itt is ez van, érzékeli a szolgáltató mérője hogy saját hálózatból érkezik a tesztkérés, gyorsan kinyit minden csapot, ömlik a sok bit, aztán a teszt után meg visszarakja a korlátot, és ezt a korlátot nem inaktiválja egy másik szolgáltató mérője.
De még mindig ott van akkor a torrent, ami meg jól fut -
dethroner
veterán
válasz
vargalex #2768 üzenetére
Igazából csak azért mondta hogy a saját mérőjüket tekintik elfogadhatónak, mivel ezt ismerik, tudják a működését. Kérdeztem tőle ezt a saját és nem saját hálózat dolgot, azt mondta nincs különbség, ők nem korlátoznak, nem befolyásolnak semmit. Javasolta hogy speedtest.net méréseknél ne a közeli szerverekre mérjek, ne is külföldi szerverekre, és ne nagy szolgáltók (voda, T, Digi) szerverre, mert azok csak saját ügyfélnek mérnek sokat, más hálózatba direkt rontja az értéket. Amikor rákérdeztem hogy ugyanezt nem csinálja-e meg a HWR saját mérője, azt mondta nem
Na igen. Javasolta a szerverek között az Antenna hungáriát válasszam, de az már nem elérhető.
Amikor a rendes körülményes sebesség napi 90%-os rendelkezésre állásra kérdeztem, azt mondta a szolgáltató azt is mondhatja, hogy pont amikor a box a napi 24 mérést végzi, pont akkor nincs meg a 90%, de amint vége a méréseknek, egyből megvan. Azt mondta, sajnos ezt is megtehetik, amit ugye csak egy napi 24 órás folyamatos terheléssel tudnám megcáfolni, de akkor meg a szolgáltató levághat a rendszerről, mert extrém módon használom.
Jó fej volt, nagyon segíteni akart, mondta, higgyem el, megvan a csomagomnak megfelelő érték. Ő is akkor boldog, ha az ügyfél boldog. Hát, megkérdezem még az NMHH-t hogy mi a véleménye erről a sokféle mérési eredményről. -
dethroner
veterán
válasz
vargalex #2766 üzenetére
Most beszélgettem közel egy órán át telefonon a szerelővel. Kértem ne jöjjön, mert nem akarok fizetni a kiszállásért, mivel nem tudom egyértelműen bizonyítani hogy hiba van és hogy az a hiba az ő ONU eszközükben, hálózatukban lenne. Beszélgetés közben javasolta hagyjuk ki a mérőboxot és közvetlenül a saját gépembe menjen a lan kábel, így már olyan sebességtesztek is normálisabbak lettek, amik a mérőbox közbeiktatásával lassabb sebességet mutattak. De hogy a szelessav szoftveres mérése miért mutat több mint 100-al magasabb feltöltést (450) mint a hardveres mérésük (330), rejtély. A hatóság szoftveres letöltési sebességtesztje a mérőbox kihagyása után se lett jó, ugyanúgy 250-300 között mér, mint a hardver.
Viszont a torrent jól megy, a szerelő szerint ha kijön, csak a saját mérőjüket fogadják el ha hibát jelzek ( [link] [link] ezek meg a box nélkül jól mennek. Javasolta hogy figyeljem a méréseket, esetleg próbáljam a hatóságnál kicseréltetni a mérőt, használjak a hálózati eszközökhöz szünetmentes tápot, mert ezek a vackok érzékenyek az áramingadozásra, és elmondása szerint ebben a régióban mostanában elég sok ilyen van, ami miatt sok eszközt cserélnek.
Szóval nem mertem így hibára jelenteni, nem akarok felesleges pénzt kidobni, azt mondta ő se tudna többet ha itt lenne, futtatni az említett 2 tesztoldalt, azok meg jó értéket adnak. Központban ránézett, a jel jó minőséget mutat nálam, tehát nem tud mit tenni. -
dethroner
veterán
válasz
vargalex #2764 üzenetére
qBittorrent 4.5.4-et használok. Van egy csomó adat a peernél, de hálózatot nem látom.
Ezekből lehetne következtetni a hálózatokra?És még valami eszembe jutott. Ugye az említett lassulás 06.09-én kezdődött, és írtad korábban, hogy az NMHH változtatott valamit a mérésekkel kapcsolatban. Azt esetleg nem tudod, hogy ez a változtatás akkoriban történt-e, amikor nálam ez a lassulás kezdődött?
-
dethroner
veterán
válasz
vargalex #2762 üzenetére
[HWR telecom]
A torrent peer hálózatokat hol tudom megnézni? -
dethroner
veterán
válasz
vargalex #2760 üzenetére
500/500 az elméleti maximum. A rendes körülményes sebesség 300/200. A garantált minimum 150/40.
De ugye leírtam az előző hozzászólásban a különböző mérési eredményeket, közvetlenül azután elindítottam egy torrent letöltést, ami újra 54MB/s feletti sebességgel jön. Feladom -
dethroner
veterán
válasz
vargalex #2758 üzenetére
Szóval ha a mérőbox 250 megát mér, a hatóság webes mérése szintén annyi, de a szolgáltató 440 megát, a speedtest a 20km-re lévő szerveren 460, a speedtest a pesti Vodafone szerveren csak 184, és a vodafone webes mérője 170 megát mér, akkor senki se tudja megállapítani hogy mi a valós sebesség? Mi alapján lehet akkor hibát keresni, hivatkozni bármilyen sebességre?
-
dethroner
veterán
válasz
vargalex #2718 üzenetére
Én azt tettem, amit az NMHH javasolt reset címszó alatt:
A RESET folyamat:
A mérőeszköz legyen bekapcsolt és üzemkész állapotban. Ezt követően a WAN/LAN csatlakozók felöli oldalon elérhető egy piros RESET feliratú gomb.
Kérjük ezt a gombot (pl egy toll segítségével) a mérőeszköz bekapcsolt állapotában folyamatosan, megszakítás nélkül kattanásig nyomja meg pontosan 25 másodpercig, majd engedje fel a gombot. Sikeres volt a művelet, ha a gomb felengedése után 2-10 másodpercen belül az eszköz összes előlapi ledje felvillan. Ha ez nem történt meg, kérjük ismételje meg a folyamatot.
Na erre jött be a gyári felület. -
-
-
-
DaM_HuN
csendes újonc
válasz
vargalex #2704 üzenetére
Értem, akkor ezek szerint az lehet a hiba, hogy megakad benne a mérés miután véghezviszi a box, ezért nem használja ki a teljes sávszélességet és csak teljes ramtörlés után áll helyre?
És minden rendelkezésemre álló különböző évjáratú, működésű, csipszetű és fw-ű ASUS routernél?
Elhiszem neked, mert Te írtad ezt a kütyüt én meg annyira nem értek sem a router programozáshoz (mondjuk nem próbáltam még sose), se túl mélyen a hálózatokhoz, hogy kétségbe vonjalak.
És az miért lehet, hogyha visszateszem a backupot, akkor azonnal a hiba is visszakerül?Ez azért érdekes, mert visszament a TUF-nál is, az RT-66-nál is és az N56-nál is amikor backupból került visszaállításra a router, direkt kipróbáltam tegnap (illetve a TUFnál ma) mindegyiknél.
Megint teljesen visszaállítottam a TUF-ot (szeretem beírni azt a 100 DHCP-t, meg 100+ WAN filteringet, hogy teljesen tiszta legyen a beállítás, már szinte fejből megy...) és megint megy a gigabit, direkt mindig két tesztet végzek és mindig újra is építem a kapcsolatot két teszt között, hogy dolgozzon a router, az ONT és az OLT is, nehogy valami szerver oldali konfig hiba legyen...
2022-08-29 10:59:17 Digi 92.xxx.xxx.221 944.79 Mbps94 %327.53 Mbps164 %3 msec.1
2022-08-29 10:32:26 Digi 91.xxx.xxx.139 943.03 Mbps94 %327.41 Mbps164 %3 msec.1
Most így hagyom csütörtökig a box nélkül teszek a szerződésre, kíváncsi leszek elő jön-e a sávszélesség hiba, ha nem, akkor visszateszem a boxot ismét és megnézem előjön-e a hiba, ha igen, akkor viszont ismételten fennáll majd a kérdés miért történik, miért nem áll helyre, hogyan kerül bele a minden router .cfg-jébe is és miért az elmúlt évekből csak 1-2 hónapja (egészen pontosan június 9 óta)?
Persze azt nem írtam le, de tegnap éjszaka még játszottam vele a másik DIGInél, a backup routerrel (RT-66) is eljátszottam, hogy feldugtam, elállítódott a net, levettem a boxot maradt rossz, feltettem a másik -már visszaállított és jól szereplő- routert (N56) és ment rendesen, visszaállítottam backupból az RT66-ot úgymaradt, visszaállítottam és kézzel beírtam az RT66-ot és megjavult. Esetleg még azt tudom elképzelni hogy az UPNP-n piszkál bele, azt nem néztem a logban, hogy oda nyúl-e valami, majd amikor felteszem a boxot újra kipróbálom bekapcsolva, illetve kikapcsolva is az UPNP-t hogy mi történik.)
Mostmár jövővel kapcsolatos kérdés, mert sejtem, hogy mihelyt felteszem valószínűleg megint elqrja a netet:
a box firmware-t nem lehet valahogy újra feltenni? (persze meg tudnám customolni, vagy visszatenni a gyári fw-t, de akkor sem lenne meg az a firmware ami most van rajta. Hivatalos formában nem lehet teljesen újraírni a boxot? A reset nem változtat a dolgon, azt már próbáltam mielőtt elkezdtem a DIGIt izélgeti és a hálózatomat tesztelni.) -
-
-
-
-
DaM_HuN
csendes újonc
válasz
vargalex #2655 üzenetére
Szépen vándorol a SZÉP a hálózaton felfelé, már az összes kábelt leteszteltem vele ami van itthon.
Továbbra is hozza a szolgáltató maximumot minden sikeres teszteléskor, ami jó -is lehetne, csak szakadozik 7 és 12 hibával, de soha nem akkor amikor gép közelében vagyok, hogy logot is tudjak menteni. :S
Mindegy, egy értelme biztosan lesz a dolognak, le fogom tesztelni most már a routereimet is, hogy rajtuk át megy-e a gigabit, vagy azért mértem a SZÉP előtt rossz eredményeket, mert "gyenge a hardver", vagy azért mérek most jókat, mert csal a DIGI.
-
DaM_HuN
csendes újonc
válasz
vargalex #2653 üzenetére
OK.
A 19:15-öst lekéstem, a 20:16-os ez, itt most lement a mérés:
Mon May 3 20:16:07 2021 user.notice living.sh: SPEEDTEST
Mon May 3 20:16:12 2021 user.notice meroscript: Hardware server IP: 185.72.16.2
Mon May 3 20:17:00 2021 cron.info crond[1683]: USER root pid 23681 cmd /etc/nmhh/firstlogin.sh
Mon May 3 20:17:00 2021 cron.info crond[1683]: USER root pid 23682 cmd /etc/nmhh/living.sh
Mon May 3 20:17:00 2021 user.notice firstlogin.sh: /etc/nmhh/fesz.id exists. Not first start.
Mon May 3 20:17:00 2021 user.notice living.sh: CC available. Killing PPPoE capture
Mon May 3 20:17:00 2021 user.notice living.sh: Killing all processes with name detect-pppoe
Mon May 3 20:17:00 2021 user.notice living.sh: myKillAll killed 0 processes
Mon May 3 20:17:00 2021 user.notice living.sh: Killing all processes with name pppoe-capture
Mon May 3 20:17:00 2021 user.notice living.sh: myKillAll killed 0 processes
Mon May 3 20:17:02 2021 user.notice living.sh: Traffic: 0.33574 MB
Mon May 3 20:17:12 2021 user.notice throughput.sh: Killing all processes with name watchtraffic.sh
Mon May 3 20:17:12 2021 user.notice throughput.sh: Killing process id 22885
Mon May 3 20:17:12 2021 user.notice throughput.sh: myKillAll killed 1 processes
Mon May 3 20:17:12 2021 user.notice throughput.sh: Download: 929.836062, upload: 339.510605, latency: 1
Mon May 3 20:17:13 2021 user.notice throughput.sh: Port knocking opened the https port
Mon May 3 20:17:13 2021 user.notice throughput.sh: OK
Mon May 3 20:17:19 2021 user.notice living.sh: Port knocking opened the https port
Mon May 3 20:17:25 2021 user.notice living.sh: Result: {"crypt_key":"***","data":"***"}
A mérőscript:
"#!/bin/sh
sleep 5
logger -t meroscript "Hardware server IP: 185.72.16.2"
LATENCY=$(speedtest lat http://185.72.16.2/speedtest/latency.txt 10 2>/dev/null)
DOWNLOAD=$(speedtest down http://185.72.16.2/speedtest/random_1gb 400 30 33333 30 10 1 2>/dev/null)
UPLOAD=$(speedtest up http://185.72.16.2/speedtest/upload.php 28 30 33333 30 30 1 2>/dev/null)
echo "$DOWNLOAD $UPLOAD $LATENCY""
Szerintem a script jó így ránézésre. -
DaM_HuN
csendes újonc
válasz
vargalex #2649 üzenetére
Végre elkaptam egy logot.
16:15-kor 12-es hiba
Mon May 3 16:14:27 2021 user.notice living.sh: IDLE. Nothing to do
Mon May 3 16:15:00 2021 cron.info crond[1683]: USER root pid *** cmd /etc/nmhh/firstlogin.sh
Mon May 3 16:15:00 2021 cron.info crond[1683]: USER root pid *** cmd /etc/nmhh/living.sh
Mon May 3 16:15:00 2021 user.notice firstlogin.sh: /etc/nmhh/fesz.id exists. Not first start.
Mon May 3 16:15:00 2021 user.notice living.sh: CC available. Killing PPPoE capture
Mon May 3 16:15:00 2021 user.notice living.sh: Killing all processes with name detect-pppoe
Mon May 3 16:15:00 2021 user.notice living.sh: myKillAll killed 0 processes
Mon May 3 16:15:00 2021 user.notice living.sh: Killing all processes with name pppoe-capture
Mon May 3 16:15:00 2021 user.notice living.sh: myKillAll killed 0 processes
Mon May 3 16:15:02 2021 user.notice living.sh: Traffic: 0.0967293 MB
Mon May 3 16:15:37 2021 user.notice living.sh: Port knocking opened the https port
Mon May 3 16:15:47 2021 user.notice living.sh: Result: {"crypt_key":"*****"}
Mon May 3 16:15:47 2021 user.notice living.sh: SPEEDTEST
Mon May 3 16:15:52 2021 user.notice meroscript: Hardware server IP: 1**.***.***.***
majd 16:17-kor pedig lement a teszt.
Mon May 3 16:16:00 2021 cron.info crond[1683]: USER root pid *** cmd /etc/nmhh/firstlogin.sh
Mon May 3 16:16:28 2021 user.notice living.sh: IDLE. Nothing to do
Mon May 3 16:17:00 2021 cron.info crond[1683]: USER root pid *** cmd /etc/nmhh/firstlogin.sh
Mon May 3 16:17:00 2021 cron.info crond[1683]: USER root pid *** cmd /etc/nmhh/living.sh
Mon May 3 16:17:00 2021 user.notice firstlogin.sh: /etc/nmhh/fesz.id exists. Not first start.
Mon May 3 16:17:00 2021 user.notice living.sh: CC available. Killing PPPoE capture
Mon May 3 16:17:00 2021 user.notice living.sh: Killing all processes with name detect-pppoe
Mon May 3 16:17:00 2021 user.notice living.sh: myKillAll killed 0 processes
Mon May 3 16:17:00 2021 user.notice living.sh: Killing all processes with name pppoe-capture
Mon May 3 16:17:00 2021 user.notice living.sh: myKillAll killed 0 processes
Mon May 3 16:17:02 2021 user.notice living.sh: Traffic: 0.491034 MB
Mon May 3 16:17:12 2021 user.notice throughput.sh: Killing all processes with name watchtraffic.sh
Mon May 3 16:17:12 2021 user.notice throughput.sh: Killing process id 30800
Mon May 3 16:17:12 2021 user.notice throughput.sh: myKillAll killed 1 processes
Mon May 3 16:17:12 2021 user.notice throughput.sh: Not a valid traffic result: 883.914765 339.097767
Mon May 3 16:17:13 2021 user.notice throughput.sh: Port knocking opened the https port
Mon May 3 16:17:13 2021 user.notice throughput.sh: OK
Mon May 3 16:17:19 2021 user.notice living.sh: Port knocking opened the https port
Mon May 3 16:17:25 2021 user.notice living.sh: Result: {"crypt_key": "*****"}Nem tudom mit kellene látni rajta, az egyiken nem ment végig a script csak egy része, a másik pedig közölte nem jó az eredmény. Ha láttok benne valami mást is, akkor érdekelne miért lett 12-es. Nem sok érdembeli tájékoztatást ad az egyszeri usernek a log, ahogy a honlap se a hibák okairól... legalábbis én nem találtam, pedig kerestem a keresővel is.
-
DaM_HuN
csendes újonc
válasz
vargalex #2647 üzenetére
Helló!
Ahh, akkor nem értem!
Mivel nincs rajta eszköz, ahogy írtam, csak egy pucér router, így mi is zavarhatna be?Most fogom rágyógyítani a PI-t a végére, amivel ellenőrizni tudom mi is ez az "anomália".
Mindenesetre a logot nem tudom megnézni, mert ma 17 óráig lát vissza csak, a mai hajnali 3-kor, illetve 6-kor volt. Azóta ma nem.
A logot nem lehetne valahogy lementeni?
Mindenesetre most figyelni fogom a logot, ha emberi időben történik a hiba.
Közben rájöttem, hogy az ONT-t már teszteltem korábban mielőtt megjött a box, a PI-men futott 5 percenként speedtest.Persze ettől függetlenül meghalhatott az ONT miután összedugtam a MÉRŐBOX-al.
De az furi, ahogy jeleztem is az előzőben, hogy amikor észrevette a DIGI a boxot azonnal csúcsokat kezdett mérni a rendszer. Tehát kijátszható a mérés.
Ezt úgy tudnánk esetleg elkerülni, ha a router mögé tenném és a PPPOE bejelentkezésem mögül mérne, ahogy írod is korábban vargalex, csak így a hálózatom esetleges hibái bezavarhatnak, és most a DIGI szívatása a cél, nem a kábeleimben/routeremben lévő hibák tesztelése. (bár akkor is látszik a teszthez használt cél IP amit ki tudnak játszani ezek szerint.) Nem tudom mi lehet a jó megoldás, majd jövő héten játszom vele.Első körben a 7,12-es hibák okát keresem meg, utána megnézem mit is bír a hálózatom a valóságban ezzel a dobozzal (belül simán megy a giga körüli adatátvitel, jó ez a router, a NAT portot viszont nem tudom könnyen házilag tesztelni, de szerencsére van itthon 2-3 különböző gigás router, így lesz kontroll mérés.)
-
Hegyirabló
veterán
válasz
vargalex #2630 üzenetére
Jó, csak ennyire azért nem értek hozzá, nem tudom, hogy és hol lehet logolni. Vezetékes kapcsolat, de ezt már egyszer megválaszoltam amikor azt írtam, hogy csak egy gigabites port van. Valami még is szakadásokat okoz, és teljesen biztos vagyok benne, hogy a mérődoboz az oka. Azért, mert minden más lehetőség ki lett zárva.
-
Hegyirabló
veterán
válasz
vargalex #2628 üzenetére
Két szolgáltató eszköze sem jön ki a boxxal? Tudok magyarázatot, valamit mókányoltak bent NMHH-nál. Nem tudom, hogy mit, de más megoldást nem igazán látok, és megint csak leírom, ez volna a világtörténelem első esete, hogy a jól működő dolgon a szolgáltató mókányol valamit, amitől utána már nem működik jól. Esetleg megpróbálhatom még bedugni másik 230-ba, de ezt sem tartom valószínű problémának, mert ONT, IPTV ugyanabba az elosztóba van bedugva, és működnek, semmi hiba. Boxhoz adott UTP-re is gondoltam, de nagyjából ez is kizárható, hiszen ne feledjük, ez a második doboz, második hozzá adott UTP kábel, stb. Sajnos a párhuzamos kötés nem megoldható, Sagemcom 5670 modem van, csak egy gigabites port van rajta.
Megjegyzem még, hogy az egész úgy kezdődött, hogy a böngészőben nem jelent meg rendesen a box admin felülete. Természetesen jeleztem az NMHH felé, amire egy homályos választ adott a sütikkel kapcsolatban, meg sem akartam próbálni, akkora baromság volt, végül még is megcsináltam, természetesen nem oldotta meg azt a dolgot, ami azóta is szintén fennáll.
Hajnalban volt egy nullás mérés, de két perc múlva megismételte, akkor jó volt. Kihúztam, mert kétszer szakadt meg, mióta húsz perce beléptem a Prohardverre.
-
Hegyirabló
veterán
válasz
vargalex #2626 üzenetére
A megszakadások az 5-10 másodperc/alkalom. Én készséggel elhiszem, hogy nem mérődoboz+NMHH oldali a hiba, ha elmagyarázod nekem, hogyan lehetséges az, hogy amint kiiktatom a hálózatból a Linksyst, azonnal megszűnik a hiba. A világtörténelem első esete lenne, hogy szolgáltató oldali hiba van (ami ez esetben az NMHH). Lehet, hogy kevesebbet kellett volna költeni konferenciára meg mobil illemhelyre, és többet fordítani a mérődoboz üzemeltetésre. Az pedig egy nagyon-nagyon rossz érv, hogy többen is használják, de senki nem panaszkodik. Senkit nem akarok megbántani, de embertársaim jelentős része mint ha nem is ezen a bolygón élne (értsd, észre sem veszik az ilyen 5-10 másodperc megszakadásokat).
-
Hegyirabló
veterán
válasz
vargalex #2624 üzenetére
Leginkább semmi. Egyszer csak az történt, hogy mérő doboz=szakadozás, nincs mérő doboz=nincs szakadozás. De ne vedd magadra, tudom, hogy (részben?) Te írtad a szoftverét. De az tény, hogy megjelent ez a jelenség, a szolgáltató váltás után sem szűnt meg, így számomra egyértelmű, hogy a hiba nem az én készülékemben van.
-
-
-
válasz
vargalex #2615 üzenetére
Pl. egy egy kellően bonyolult speciálisan megformázott http kérést küldve különböző szolgáltatásokat indíthatsz el WEB szerveren keresztül. Aktiválhatod az ssh belépést, a jelszó sniffelést, a ddos támadást,...
Tudom, hogy te tudod mi van benne, hiszen Te írtad hozzá a kódot, de ha lenne benne is ilyen, azt kellene mondanod, hogy nincs benne
És mint írtam is, nem azt mondom hogy van, de ezek a konteók technikailag megvalósíthatók, míg a Bill Gates féle 5G-s covid-19 chipek nincs tudományos alapja.Mikor kezd el NAT-olni?
-
válasz
vargalex #2613 üzenetére
Nem néztem utána, csak a web-es felületen láttam, és hittem neki. De írhattam volna a web szerver speciális elérését amivel ki/be kapcsolhatóak szolgáltatások.
Amúgy mit csinál az 53-as porton?
Nem azt állítottam, hogy ilyeneket tud. Csak azt, hogy ez egy olyan doboz, amiben nem tudjuk mi van. Nagy valószínűséggel semmi, mert eddig semmi nem derült ki róla. És a felhasználóiról sem. -
válasz
vargalex #2609 üzenetére
Nincs lehetőség az eszköz távoli elérésére.
Hivatalosan. Ugyanakkor ha elég paranoid konteós vagy, eszedbe juthat, hogy
- a résztvevő több 100(0) eszköz, összehangolt támadást intézhet egy megadott szerver ellen.
- korlátozhatja,(vagy akár módosíthatja) bizonyos tartalmak elérését.
- profilozhatja a résztvevőket (milyen oldalakat néz, miket/hol vásárol,...).
- ha nincs lehetőség távoli elérésre, miért van nyitva a 22-es port?A 22-es port kivételével a fentiekre semmi bizonyíték. Nézek felnőtt tartalmakat, 7/24-ben fut a torrent, és elég régóta ahhoz, hogy ha ügyet csinálnának belőle, akkor már jött értem volna a rabszállító ...
Szóval elég megbízható, nem a privát szférádban kutatnak vele. -
allein
addikt
válasz
vargalex #2605 üzenetére
Sziasztok. Amikor először hallottam erről a mérésről, azt hittem szoftveres megoldás, kiderült nem az. Ma kaptam egy bitang nagy Linksys routert. Felmerül bennem a következő kérdés: ez a Linksys akár kiválthatja a mostani Synology routeremet is? Nem olvastam még a szerződést amit kaptam. Ha ki tudom váltani a Synologyt, nem áll fenn az a lehetőség, hogy a Linksys router beüzemelés esetében, hozzáférést adok a belső hálózatomhoz? A forgalmamat nem is említem, gondolom ehhez is lesz hozzáférése az NMMH-nak?
-
válasz
vargalex #2578 üzenetére
Köszönöm, hogy ennyit küzdesz velem
Leesett, hogy mit írtál. Külső elérés (NAS, kamera) szempontjából jelent valamilyen változást a WAN privát IP?
1000-es DIGI FTTH netem van. Évek óta hibátlanul hozta a 850-950-es sebességet, de kb. 1 hete volt egy szolgáltatás kiesés (kb. 10 perc), az ONT is hibát jelzett, majd magától újraindult. Akkor rámértem a netre és "csak" 500-520 volt a sebesség. De ez nem ment feljebb bármikor mértem (reggel, napközben, este, éjjel). Természetesen nem foglalkoznak velem mert a garantált megvan, viszont egyértelmű, hogy valami nem kerek, mert legalább éjszaka ki kellene tudnom mérni egy 70-80 %-os sebességet.
Beregisztráltam a szélessáv.net -re tegnap. Ott ilyeneket mérek. Routeren keresztül, közvetlenül ONT-n, saját PC-vel, céges laptoppal (mindkét gép Ryzen 5-ös 8 és 16GB RAM-mal, SSD-vel, tehát a hardware elvileg nem lehet korlát).
Nem tudom, hogy a kimaradás óta sz*r-e, vagy már korábban lassult be, de az biztos, hogy április környékén nap közben is megvolt a 800, amikor sokan otthonról dolgoztak + digitális oktatás. -
válasz
vargalex #2576 üzenetére
Tehát utóbbi esetben az összes port forward-dal kapcsolatos IP címet át kellene írnom a routerben 192.168.0.XXX -ről, 192.168.199.XXX-re?
Előző esetben pedig semmit nem kellene csinálnom csak a routeremből a LAN kábeleket átkötni a mérőeszközbe?Szerintem az ONT - saját router - mérőeszköz lesz számomra a szimpatikusabb. (Ha egyáltalán jóváhagyják az igényemet
Nosztalgikus élményeket ébreszt bennem ez a mérőeszköz. WRT54GL...)
-
válasz
vargalex #2574 üzenetére
Köszönöm szépen a kimerítő választ
Szerinted melyik bekötési mód a jobb megoldás? Nekem az ONT - Mérőeszköz - Saját router lenne a szimpatikusabb, mert így nem kell mindent átdugdosni. Természetesen az is megoldható, ha az ONT - Saját router - Mérőeszköz a pontosabb mérést biztosító megoldás.
Nem rejtem véka alá, hogy miért rendeltem mérőeszközt, a DIGI-vel van egy kis huza-vona, és egyelőre nem látok más megoldást, mint monitorozni a hálózatot...
-
válasz
vargalex #2571 üzenetére
Szia Vargalex! (Már személyesen is találkoztunk
)
Kezdek elveszni az infóáradatban
. Ha jól olvastam benne vagy ebben a projektben, legalábbis a firmware-hez van némi közöd
.
Akkor melyik lenne a jobb bekötési mód? Az lenne a lenyeg, hogy pontosan mérjen az eszköz, ne zavarjon be, ha saját eszközökön forgalmazok, valamint a saját routeremet szeretném használni IP osztásra, port forwardolásra, stb., stb.
Az nem világos számomra, hogyha az ONT és a router köté tenném a mérőeszközt, akkor a saját routeren át kell-e állítanom az internetkapcsolat fajtáját, illetve hogyan fog történni a PPPOE kapcsolat felépítése, ha a mérőeszközön nem kell semmit állítanom és az ONT bridge módban van. -
Foose
addikt
válasz
vargalex #2530 üzenetére
Most az a baj, hogy egyszerűen nem értem. Wifin telefonon be tudtam lépni a router felületre. Ott minden úgy van ahogy volt. Gépen nincs kapcsolat. Nem lehet hogy a háló kártya halt le? Mert mind az ont, mind a saját router, mind az NMHH működik. Wifi is van. Csak a gépen nincs kapcsolat. De az eszközkezelő sem mutat hibát. Ha jól emlékszem, ezelőtt is úgy volt hogy ont, onnan nmhh eszköz, onnan router, és onnan ment a gépbe. Böngészőbe írom a 192.168.0.1-et és nem jön be a router, hanem egy oldal amin azt írja hogy kapcsolódás sikertelen. Átdugtam a nmhh eszközre a kábelt, ami a gépbe megy. Semmi változás, és továbbra sem érem el a routerem gépen.
-
Foose
addikt
válasz
vargalex #2524 üzenetére
Most az a bajom hogy a saját routerem van csak bekötve, és a gépen kívül mindenhol van net. De semmit nem csináltam vele, csak tévét néztem. Vissza kapcsoltam a gépre a tévét, és ez fogadott. Újra indítottam már mindent. Az NMHH eszközt már kivettem, de nem áll helyre a rend.
-
Foose
addikt
válasz
vargalex #2510 üzenetére
Nálam jó a link. olyanom van hogy nat továbbítás,de ott nincs olyan hogy nat status. és hardwer nat sincs. Rendszerbeállításokban találtam olyat hogy nat. NAT bekapcsolása (ez be van pipálva) És NAT boost. Ez is be van pipálva.
(#2511) Intruder2k5 Kaspersky-t használok,de nemrég pont nekem is eszemben volt hogy tűzfal. Kikapcsoltam a kaspersky-t,semmi ne változott. Volt régen linuxom,de mióta megvettem a windowst,azóta nincs. Emiatt meg pláne nem is lesz a gépen linux.
-
Foose
addikt
válasz
vargalex #2498 üzenetére
Na akkor..... Megrendeltem ezt a vackot. Ezelőtt a szelessav.net oldalon mértem a sebességeket. (ez máris válasz a kérdésre) most ugye megjött az eszköz,valamikor ma aktiválták. Most szelessav.net-en megnéztem miket mért,és már nem azt írta mint eddig,hogy "digi net" hanem hogy nmhh mérő box. Most ennek a mért sebességeit mutattam meg képen. Viszont a gépem ki volt kapcsolva,amikor ezeket mérte. Most csinálok egy mérést gépen,kíváncsi vagyok,akkor is ezeket a közel 1gigás sebességeket fogja-e mérni....?! Ha igen,a megint csak jön a kérdés,a mérőeszköz beiktatása előtt a fent nevezett oldal miért nem ilyen értékeket mért? Nem vágom.
Tehát: Most gépen mért sebesség: 555,90Mbit/s, 317,15 Mbit/s Tehát a szoftveres mérés szerint ennyi. A hardweres mérés szerint pedig az 1 gigás. Ergo megkapom az 1 gigás netet. Csak az eszköz nélküli mérés ezt nem tudja mutatni. -
Foose
addikt
válasz
vargalex #2496 üzenetére
Hát,nekem ma reggel megint PPOE kapcsolat hiba volt. Resetet nyomtam,azóta jó. Majd kipróbálom a lentebb írt tippet,hogy várok vele. Közben aktiválták az eszközt. Megnéztem,miket mért ma. (reggel 6kor én lefeküdtem aludni,a gépet csak most kapcsoltam be!) Ezeket mérte: [kép] Amikor megy a gépem,akkor meg max 5-600Mbps a le,és 350 környéke a feltöltés. Na akkor ez hogy van???
-
-
Foose
addikt
válasz
vargalex #2472 üzenetére
Igen azt jelenti. Mivel ugye nem volt net reggel, rögtön azt próbáltam, hogy legalább ennyi kis infóm legyen a hibáról. Hát látod, sajnos mintha vissza állt volna a tegnapig helyzetbe a NMHH eszköz. Ez így nem lesz jó. Most ugye semmit nem tudok csinálni, mert nem vagyok otthon. Holnap is max egy órám lesz rá, csütörtökön megint munkahelyen leszek
-
Foose
addikt
válasz
vargalex #2470 üzenetére
Úgy értem, hogy a tegnap kapott Ip címet beírtam böngészőbe, és nem az jött mint tegnap, hanem WAN kapcsolat hiba. Reggel semmi eszközöm nem volt bekapcsolva, csak a mobil. Kellett volna wifin a net. Persze, felőlem mehetne is, de úgy hogy cirka 27 órán keresztül nem vagyok otthon, úgy nem. Aztán eshetőség: vacakol a net vagy épp nincs (mint egy-két hete egymás után kétszer) akkor így is, úgy is muszáj kikapcsolni.. tudni akartam mi történik ha kikapcsolom. Ha nem dolgozok de elmegyek otthonról, akkor nem fogom kikapcsolni. Reggel 10 percem volt netre, így aztán semmit nem tudtam megnézni, mi-miért nem működik.
-
Foose
addikt
válasz
vargalex #2460 üzenetére
Asszem WAN kapcsolat hibára panaszkodott amikor így közöttem. Mármint akkor nem értem el a routerem felületét. Tehát most újra bekötöm úgy,ahogy a képen van. Ha ez megvan,belépek a saját router felületére,és minek az ip címét keressem? Feltéve ha be tudok lépni. A saját routeremnek 5 portja van. 4 sárga és egy kék. Mindent a sárga portba fogok kötni.. Mert ugye az a kimenő.Vagyis,a mérőeszközből érkező kábel a kékbe megy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Netfone
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Fujifilm X
- Apple MacBook
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Videó stream letöltése
- Mini-ITX
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Honor 400 Lite - szegény ember kameragombja
- Bemutatkozott és meg is jelent a The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered
- További aktív témák...
- 27% számlával! i9-11900K / RTX 3080 / Z590i / 32GB 4000MHz / 3TB NVMe / 750w GOLD! BeszámítOK
- iPad 6. generációs (32GB, Wi-Fi) tablet + Apple Pencil 1. generáció
- Lenovo IdeaPad 5 15-ABA7 AMD Ryzen 5, 15,7 FULLHD IPS, 8GB DDR4,Garancia!
- Újszerű Lenovo IdeaPad 5 14ITL05 - 14"FHD IPS - i7-1165G7 - 16GB - 1TB SSD - Win11
- Dell 27" 2K 2db kisebb karc a képen! P2723D 27" IPS panel 2560x1440 QHD Pivot HDMI
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest