-
PROHARDVER!
A S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl egy nyílt világú, belső nézetű, lövöldözős játék, amelyet az ukrán GSC Game World fejlesztett. A THQ megunta a fejlesztők szerencsétlenkedését és 2007 márciusában kiadta.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Borge
csendes tag
Beril páncélt találhatsz az X16-ban, még kint a gyártelepen. Ráadásul ez annak fejlesztett változata. Egy halott katonánál lesz, amit könnyen megtalálsz, mert a halottakat szürke pontok jelzik a radaron, abból pedig ott csak egy lesz (mármint szürke pont, a többi csak animált hulla, meg zombi, amiket nem tüntet fel a térkép).
-
rétisün
veterán
válasz
proci985 #7296 üzenetére
nem tudom, ezt a sort a trader mod readme-jéből másoltam....elvileg nem olyan nagy modositás, hogy új játékot igényelne.
mod: trader modot kitörölve simán ment a korábbi mentés, tehát mégsem kell új játék, csak éppen a csapos árukészlete csökkent. nem kicsit, nagyon
viszont menet közben belepiszkálva a gamedata mappába nem igazán lett nagyobb választék, ez valószínűleg csak a játék újraindításával áll majd helyre.
-
proci985
MODERÁTOR
-
rétisün
veterán
de, trader modnál is új játékot kell kezdeni:
"You may need to start new game. Old saves may not work (haven't tested)."
-
rétisün
veterán
ha jól tudom, ez az utolsó patch, 1.0005 . tedd fel, és akkor már tudni fogod, hogy ehhez a verzióhoz kell trader modot keresni. de gondold meg, felteszed-e, mert majdnem biztos, hogy új játékot kell kezdened a patch miatt.
ha csak a trader modot teszed fel, akkor nem (biztos, hogy) kell új játék, ha nem akar meni, egyszerűen letörlöd a gamedata mappát. -
Grisam
tag
Hol tudom megnézni hányas verzió van fent nekem? A menünél nem ír semmit, a trader meg nem jó mindegyikre gondolom, illetve verzió függő..
Erre valaki?
Vagy bármilyen Trader modot megpróbálhatok feltenni az alap játékra? -
Grisam
tag
válasz
proci985 #7290 üzenetére
De már legalább hússzor voltam a Bárban is és a szabadságiak kereskedőjénél is, mégsincs Exo soha egyiknél sem. Értem én, hogy nem 100%, hogy van nálunk, be még egy vacak Beril-t sem árulnak. Bárban csak Stalker ruha van, a Szabadságosoknál meg Stalker, szabadság szele és Szabadság őre ruhákat árulnak. Yantarban meg a sárga és zöld tudós ruhákat és a Seva-t. Nekem meg kellene valami aminek jó a golyóállósága.
-
proci985
MODERÁTOR
-
rétisün
veterán
válasz
proci985 #7288 üzenetére
hát de a CNPP-ből már vissza se lehet jönni
legalábbis az alapjátékban. ahogy a térképen is jelölve van. illetve az OL modban máshogy néznek ki a cuccok, nem? nem mintha különösebb jelentősége lenne, mihez van a térkép, először úgyis befejezem "alapon" aztán majd jöhet valamelyik mod.
meg a többi résznél is -
proci985
MODERÁTOR
válasz
rétisün #7282 üzenetére
alap SoCban nem lehet bemenni a stadionba (teleportál CNPPbe). tehát, ha a stadonban a térkép szörnyeket, rakétavetőt és artifactokat mutat, akkor az a térkép valszeg OLhez készült.
Grisam: exot barman ad el, de csak azután, hogy voltál Pripyatban. és nem 100%os eséllyel.
Borge: a yantari stalker dobhatja a rejtekhelyet. a feltételes módon van a lényeg. és csak a scorcher misszió után elvileg skinflint is ad el néha.
összességében: bizonyos dolgokat a játékban NEM lehet megszerezni, amíg az ember nem ér el egy szintet a sztoriban.
más: úgy néz ki tényleg nem volt Bulat az alap SOCben.
-
Grisam
tag
hol tudom megnézni hányas verzió van fent nekem? A menünél nem ír semmit, a trader meg nem jó mindegyikre gondolom, illetve verzió függő..
-
Grisam
tag
Értem, de a rejtekhely ott van Pripiaty-ban, és ahhoz sem találom az infót senkinél. Pedig ott kell valakinél lennie. Addig persze nem is lehet ott Exo. De lehet ez is csak egy Bug.. Vagy egy nem kidolgozott része a játéknak. Exo sincs sehol az erőmű előtt? Sehol nincs semmi értelmes ruha és csak ez bosszant. A Seva meg nem jó mert szitává lőnek benne. Amúgy a zöld tudós ruha jobb mint a Seva?
Ezt nem gondoltam volna, hiszen a Seva drágább..
Modot pedig nem tudok felrakni.:S -
Borge
csendes tag
Írtam korábban, hogy nem kellett magányos stalkereket megölnöm Yantarban az exoskeleton miatt. Ezek szerint nem szentírás ami a térképen van. Miután tisztázódott, hogy az alapjátékban nincs katonai ruha, feltételezem, hogy a javított exo-t sem fogod megtalálni. Inkább próbáld OL modban.
-
rétisün
veterán
jantarban eddig én leginkább zombikkal találkoztam, illetve megjelent a szolgálat is, de magányos stalkert nem nagyon láttam. éppen most volt egy küldi, hogy ki kell nyírni valami stalkert jantarban, de ott is vagy 6-an voltak. amint kilőttem, a töbiek mind rám támadtak.
-
Grisam
tag
válasz
rétisün #7282 üzenetére
Én is úgy tudom, hogy ez az alap térképe, hiszen ahogy néztem az OL-ben sokkal több a fegyver és másképp néznek ki a cuccok. De akkor sem értem miért nincs sehol egy értelmes ruha sem. De vissza megyek Pripiaty-ból az előző részekre és leszedek mindenkit akivel találkozom, ha exo-t látok rajta. Hátha valakinél ott lesz az infó a spécizett Exo-hoz. Yantarban meg a térkép szerint a Loner, azaz magányos stalkereket kell kilőni a labor után. Ezt írja a térképen.. Én ledaráltam mindenkit, de semmi..
-
rétisün
veterán
válasz
proci985 #7276 üzenetére
tudtommal ez az alap SoC térképe, persze lehet, hogy valami korábbi verzióé. ha jól tudom, egy-egy patch után is változott némelyik rejtekhely tartalma, relikvia, ilyesmik.
Grisam: a kinél-mit lehet venni témában nem tudok nyilatkozni, én most (másodszorra) már trader moddal nyomom, ilyen gondom nincs....
-
Grisam
tag
Én nem tudok venni sehol semmi értelmes ruhát. Se Militarí-s ruha, sem Exo nincs sehol sem elrejtve, sem kereskedőknél.
A többi meg elég vacak.:S
-
Grisam
tag
válasz
proci985 #7276 üzenetére
Az OL-ban nem kellene, hogy többféle cucc legyen? Én az alap játékkal játszok és minden megvan, de a militaris ruha nincs a szobában és a relikvia sincs ott, ahogy a térkép jelöli. És az nem rejtekhely. Azt tudom, hogy a rejtekhelyeken csak akkor van cucc, ha megölünk valakit, akinél van hozzávaló infó. De érdekes, hogy a GP37 re nem megy rá a gránátvető és A Bár-Hadiraktárak között lévő egyik keresztnél már négy sárga tudós szerkót találtam.
-
proci985
MODERÁTOR
rosszul tudod. az alapjátékban is ott a military suit pripjatyban a szobában, és Fang exoja a mamas beadsel együtt is ott van pripjaty közepén a sírnál.
utóbbit csak a brain scorcher után sorsolja a gép (én úgy láttam csak magas szintű neutral stalkerből eshet ki, de ez nem biztos... yantarban azok campelnek), elég nehéz tudomást szerezni róla.
rétisün: a cordonnál lévő ház teteje kivételesen nem rejtekhely
egyébként a stalker suit a játék legelején eléggé imba volt.
-
Borge
csendes tag
Military ruhából kétféle van: skat 9 és 10. Utóbbinak talán 5%-al jobb tulajdonságai vannak a 9-esnél. A csapostól tudsz venni 10-est, a pripjaty-i hotelben 9-es van. Szerintem jobb mint az exoskeleton, mert ez nem akadályoz a mozgásban. Az exoval viszont több súlyt cipelhetsz. Döntsd el melyik éri meg jobban, optimális esetben legyen nálad mindkettő.
A javított exoskeletont Pripjaty-ban egy fejfa alatt találtam, de nem öltem meg senkit Yantarban, inkább egy monolitos makktársnál lesz a megfejtés. De ez csak feltételezés.
Ahogy az előbb is írtam, ezek mind csak ol mod-ban találhatóak. -
rétisün
veterán
a rejtekhelyekől már volt szó korábban, ha csak "úgy véletlenül" rábukkansz egy-egy rejtekhelyre, az esetek töbségében üresen találod. ha utána egy hullánál megtalálod a rá vonatkozó rejtekhely infót, utána kerül bele a cucc.
illetve egy-egy patch után is változott néhány rejtekhely tartlma, pl. kordonban, a stalkerek táborában az egyik ház padlásán van egy rejtekhely, ott nem tudom melyik patch után már csak sokkal gyengébb ruha van, mint a régebbi verziókban. -
Grisam
tag
Erről ennyit. A térkép nemér semmit. Egy halom cucc nincs ott ahol jelöli, például a relikviák hiányosak és a titkos szobában Pripiaty-ban nincs ott a Military-s ruha sem. Direkt vacak ruhában mentem oda, hogy majd ott lecserélem, erre az meg nem volt ott. Pedig még a youtube videókon is ott van.
-
Grisam
tag
Még egy kérdés. Az egyik gránátvetőnél írja, hogy jó a GP 37-re is, mégsem tudom rátenni. Ez miért lehet? A gránátnál is azt írja, hogy GP 37-hez is jó. A gránátvető akkor miért nem csatlakoztatható?
-
Grisam
tag
válasz
rétisün #7261 üzenetére
A térképen látod mi van abban a szobában, de csak akkor tudsz oda menni, miután jártál a dokinál. Én voltam ott előtte is, de akkor nem nyílott az az ajtó. Most megyek majd újra oda a műszerért és persze a ruháért.
De szerettem volna megszerezni a felspécizett exo-t is. -
rétisün
veterán
akkor sem rémlik a pripjatyi titkos szoba a hotelben, aminek a doktor adta meg a helyét. sebaj, most viszont tuti van ilyen
Grisam: nem tudom, mi van a titkos szobában, még odébb van az nekem.....én pl. az agroprom alatti banditák kiirtásával vagyok hasonlóan. lemegyek lelövök mindenkit, mégsem írja a játék, hogy sikeres küldetés
most megyek le majd még egyszer, hátha majd most.... -
Grisam
tag
válasz
rétisün #7258 üzenetére
Köszi, megvan nekem is ez a térkép. Leszedtem már régebben, és pont ezen írja, hogy mikor kijössz az X16-ból, akkor Yantarban a stalker táborban ki kell nyírni mindenkit és ott lesz az infó valamelyik muksónál, de egyiknél sem volt ilyen infó. Azóta próbáltam visszanézni is oda és újra lemészárolni őket ott, de semmi infó továbbra sem. A Militari.s cucc mennyire jó? Mármint amit találni lehet a titkos szobában Pripiaty-ban? Van olyan mint egy Exo?
-
Grisam
tag
Nem tudom olvassa-e még valaki, de ha igen, akkor lenne egy kérdésem. megtalálta valaki Pripiaty-ban a felspécizett Exo-t? Azt olvastam, hogy az X16-os laborból kijövet le kell lőni minden stalker-t Yantarban akik ott táboroznak és azoknál lesz két infó, amiket megtaláljuk az Exo-t. Én háromszor is legyilkoltam ott mindenkit, de sehol semmi arról a spéci ruháról.:S
-
rétisün
veterán
most értem el a doktorhoz agropom alatt, strelok rejtekhelyén. nem tudom, mit csináltam most máshogy, mint amikor először végigvittem, de erre nem emlékszem az első végigjátszásból.
-
h8core
csendes tag
Persze, elküldöm, ha megmondod, hogy hol találom a mentéseket, mert azon a helyen ahol az eredeti játéknak volt, ott nincs, már próbáltam, hogy mutassa a rejtett filekat is, de akkor sem jelentek meg a mentések, ez azért érdekes, átnéztem minden könyvtárat, de sehol nem látom, pedig a játékban megjelennek, különös szerzet ez az oblivion lost 2010
Amint meglesz küldöm, van egy ami pont az agyperzselős álom után van, az tökéletes lenne neked -
hajbel
addikt
Nem működik! Annyi a különbség, hogy nálam nem sötétség van, hanem felébred a karakter, és megdermed. Lélegzik (mozog), de semmire sem reagál, kivéve az esc-et. Mentettem, töltöttem, de ugyanúgy áll. Megtennéd, hogy elküldöd nekem az agyperzselő kikapcsolása utáni save-edet?
-
h8core
csendes tag
-
rétisün
veterán
egy kis érdekesség, csernobilban....
mondjuk a hozzászólásokban nem dícsérik túlzottan, de azért megnézzük...
-
h8core
csendes tag
Üdv!
Ha valaki elkezdte az Oblivion Lost 2010-et és sikeresen végigjutott az X-18-as laboron, mert felébredt az álom után, az küldje már el azt a mentést, mert nekem megint nem ébred fel az animáció után, csak nagy sötétség és semmi nem történik, így meg azért már unalmas folyton a mellék küldetéseket csinálni, de azok nélkül a dokumentumok nélkül nem jutok tovább a fő küldetésben.
Köszönöm. -
h8core
csendes tag
válasz
Kassadin #7240 üzenetére
Én egyszer toltam végig az eredetit és már a 3. modot viszem, mindegyik hozzáad valami újat ami miatt megjön a kedved újrajátszani, ha másért nem már csak azért, hogy megtaláld az új fegyvereket amelyek nagyon ütősek.
Most próbáltam ki az Oblivion 2010-est, pár perc játék után annyi újdonságot felfedeztem, hogy máris megjött a kedvem ezzel is végig vinni, pedig még az Ultimate-ből is lenne pár feladat, nehezebb irányitás, alig tudok célozni annyira mozog a fegyver, a grafika odabassz, pedig kicsit visszább kellett vennem, mert nem birja a gépem, de így is sokkal másabb , mint az előzőek, az alaptól meg klasszisokkal jobb. -
rétisün
veterán
válasz
Kassadin #7240 üzenetére
én is most tolom másodszor, viszont most nagyon rákattantam, valamelyik moddal tuti megnézem majd újra (plusz a pripjatyhoz s.m.a.r.t.e.r. mod, plusz a claer sky-hoz is van ötletem, mit kéne máshogy
aztán jó idő lesz, és inkább majd bringázok, ezek meg maradnak télre, mikorra megint lesz kedvem újrakezdeni
)
-
rétisün
veterán
érdekesen alakul a játék, a csapostól megkaptam ugyanazt a küldetést, amiben szerencsétlen max a falnak ment
-
h8core
csendes tag
válasz
rétisün #7232 üzenetére
Igen ezt telepítettem, abból a megfontolásból, hogy legalább azok a részek , ahol tudtam vele játszani és nem omlott össze a rendszer , legalább napos és zöld legyen, de valami miatt nincs több crash, leszámitva néhányat amikor pályát lépek, de az is csak párszor fordult elő. Azt én sem tudom, hogy mit javitott még, nem is merem piszkálni, mert egyáltalán nem értek hozzá, így hátha különösebb idegbaj nélkül végig tudom tolni ezt a modot. Igaz angol nyelven, de ez is jobb mint a folyamatos leállás.
-
rétisün
veterán
ezt a nature modot tetted fel az ultimate mellé?
-
h8core
csendes tag
válasz
rétisün #7217 üzenetére
Végre megjavult az Ultimate mod, feltettem mellé egy nature mod-ot /spring edition/ és láss csodát semmi bug meg crash és még mellette, napsütötte ,zöld, virágos mezőkön bóklászhatok, kettőt egycsapásra
Persze azt nem értem, hogy ez mivel szüntette meg a folyamatos XR 3DA hibát, , igaz egy cseppet sem értek hozzá a lényeg, hogy nagyon bejött ez a mod, érdemes kipróbálni! -
h8core
csendes tag
A türelem meghozta gyümölcsét, bejött amiben reménykedtem, végre felkerült rar formátumban is az anyag, igaz megint kellett neki egy nap mire lejött, mert a torrent törölve lett. Így a kicsomagoláson már túl vagyok sikeresen, magáról a mod-ról még nem tudom milyen és működik-e, de már ez is haladás, hogy végre kezelhető formátumban tették közzé.
kicsomagolva több, mint 4 giga adatmennyiség , igy biztos van benne anyag bőven, igazi csemegea kommenteknél van 6 részben feltöltve rar formátumban.
http://www.moddb.com/mods/stalker-soc-oblivion-lost-2010 -
Lajkó
őstag
Ehj, bakker... Mindig elfelejtem menteni, aztán mindig visszadob valami nagyon távoli helyre!
Amúgy valaki súgja már meg nekem, hogy mi a rossebet jelent az hogy: -cski-briki???
-
rétisün
veterán
válasz
Kassadin #7224 üzenetére
na., ilyennel pl. még nem találkoztam.....
egyébként sem mondanám, hogy egy bughalmaz a játék, talán ez az első bug, amit ennyire észrevettem. lehet, hogy volt még, de akkor jól átsikottam fölötte....de, volt egy: közvetlenül azelőtt, hogy kapnám a falu tisztogatásos küldetést lukash-tól (katonai raktárak, freedom bázis) csináltam egy mentést, benn az "irodában". a visszatöltéskor mindhárom karakter fegyvert ragad, vadul keresnek valami ellenfelet, és utána úgy állnak meg, hogy nem tudok kimenni a helyiségből. nem tudtam mit csinálni, lelőttem, aki úban volt, de nem igazán zavarta a másik kettőt
-
-
rétisün
veterán
válasz
rétisün #7218 üzenetére
visszatalált a helyére, mire megint eljutottam a raktárakhoz. kár, hogy csak azt hajtogatja mindig, hogy akkor beszéljünk, ha kiirtottuk a szolgálatosokat, pedig tuti nem maradt senki életben. hacsak nem bóklászik valahol a környéken még egy-kettő, de azokat akkor nem lesz könnyű megtalálni, elvégre mégse lövöldözhetek le mindenkit, szolgálatos-e
-
rétisün
veterán
azért vannak még hiányosságok, na....a képen max, akinél jelentkezni kellett a szolgálatosok kiirtásához. kiirtottuk őket, most a falon kerezstül próbál visszamenni a bázisra
itt hiába akarok beszélni vele, csak ugyanazt ismételgeti, így meg nem tekinti a játék befejezettnek a küldetést.....
megyek tovább a dolgaim után a sötét völgybe, kiváncsi vagyok, utána is itt toporog-e szerencsétlen
-
Lajkó
őstag
Sikerült beizzítani a multit, de legyalultak nagyon...
Na meg hogy átneveztem a gamedata mappát, elszálltak a mentéseim is! Hiába neveztem utána vissza...
Úgyhogy most kezdhetem előröl az egészet! -
h8core
csendes tag
Megpróbáltam a winzip-et is , de az fel sem ismeri a letöltött file-okat, ha meg minden file felismerést nyomok akkor is hibát ír ki. Így türelmesen várok, hátha a készítők meghallják a gondokat, a youtube-on is olvasgattam párat a videók alatt, mert az biztos , hogy elég meggyőzőre és szépre sikeredett azok alapján.
Az Ultimate mod meg folyamatosan kilép, így csak annak ajánlom akinek van türelme hozzá, hiába hagytam ki az X18 Laboros részt és mentem tovább, mert a fő szál annyira már nem fontos, így is folyamatos a crash, még vérszopókat sem enged gyilkolni
-
(#7201) rétisün, (#7202) h8core, (#7207) emre
Koszonom szepen mindegyikotoknek, ezt en akkor inkabb most kihagyom.
-
emre
veterán
Szerintem itt van amivel ki lehet csomagolni az OL 2010-et
De az egyik linkelt oldalon fel is volt tüntetve. Mindegy, a progit WinZip-nek hívják, és az OL10_tools nevű mappában megtalálható.mod: én még nem próbáltam.
-
emre
veterán
Az OL 2.2 óta nincs hivatalos Oblivion Lost mod.
Ezek mind összehegesztett mod egyvelegek, egyik jobb, másik rosszabb.Most nem tudom, hogy működik-e, de otthon megnézem a gépemen, lehet megvan már régóta.
Meg leszedem a 2010-est is, és megnézem a csomagolását, de lehet csak a hétvégén lesz belőle valami.
-
h8core
csendes tag
Eddig jó volt az Ultimate, bár most megakadtam, mert egy olyan bug van amit nem tudom, hogyan javítsak, az X18-as laborban mikor már végeztem és jönnék ki, akkor jön az álom az invázióról, de utána nem ébredek fel, a monitor elsötétedik és nem történik semmi, így lehet ezzel a modal be is fejeztem.
Én is próbáltam minden programmal, de nem ment a kicsomagolás sem, igaz nem is vagyok nagy spiler
-
rétisün
veterán
igen, én tegnap este feltettem, de ugyanzt a fájlt rakta össze, mint a jdownloadert, meg a totalcommander.
Lauda: nem ugyanaz, az ultimate az ~820 MB, a 2010-es mod meg majdnem 2 GB.
nem tudom, működik-e, nem mostanában tervezek új játékot.
viszont kitaláltam azt, hogy ha laptopon játszom, akkor a szolgálathoz csatlakozok, az asztali gépen meg a szabadsághoz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch 5 /12 Hó Garanciával
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
- BESZÁMÍTÁS! XFX MERC 310 RX 7900 XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i7-G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged