- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen processzort vegyek?
- A partnerektől függ, hogy lesz-e Arc csúcs-VGA az aktuális generációban
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SSD kibeszélő
- Apple MacBook
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Kompakt vízhűtés
- Milyen egeret válasszak?
-
PROHARDVER!
A S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl egy nyílt világú, belső nézetű, lövöldözős játék, amelyet az ukrán GSC Game World fejlesztett. A THQ megunta a fejlesztők szerencsétlenkedését és 2007 márciusában kiadta.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tegnap este kipróbáltam ezt az OL 2.0-át. Őszintén szólva, nekem nagyon nem tetszik. A fegyverek hangja sem, no és a tartása, mint egy részeg, csak fekve lehet normálisan célozni a távcsövesekkel. A grafika meg abszolute nem, az ég meg szinte gusztustalan, a garbage-nél elég lett, megy vissza az 1.3, az nagyon ott van.
-
AthlonXP
őstag
válasz
proci985 #4097 üzenetére
Na, akkor most aztán keresgélhetek 1000-rel!
Sztm teszek a kűldetésre, mert nincs nekem hangulatom ahhoz, hogy össze-vissza bolyogjak a zónában.
nem bírom ki a C.S.-ig főleg, ha közben megint elhalasztják, ÁÁÁ.
Amúgy láttad te is azt a tech demot, ugye? Most tényleg lesz benne ilyen térdig vízben mászkálós, elázós, náddal összevagdalós pálya? Ha nekem jön ott a nádasban egy Bloodsucker vagy vmi másik nagy hülyeség, én be is sz@rok!...
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
AthlonXP #4096 üzenetére
ahá... akkor van egy ötletem mi lehetett a baj. lehet bizonyos cuccokat csak akkor pakol ki, ha már X dolgot megtaláltál. akkor visszaDarkValley. váá.
igazából nem lenne problémás a dolog, ha Exoban lehetne futni (nem), nem csak pisztolyhoz dobnának lőszert az ellenek (de), a fegyverek már OL szerint sebeznének (nem), lenne PKM (nincs), súlyhatár emelve lenne (gyakorlatilag az inventory/belt átalakítása miatt nem), mert alapjátékhoz a blowout ArmyWarehouse szörnycsomagjai kicsit erősek.
asszem végzek ezzel (dokumentumok 75%a megvan), aztán nekiállok OL 2.0át ill a faction change/reset modot megdolgozni. van 1-2 ötletem, hogy hogy lehetne kicsit megpiszkálni a dolgot (bár kérdés, hogy hogy is müxik az egyes reputáció különböző szervezetknél... meg hogy mennyire lehetne a DeusEx2 faction rendszerét implementálni).
CS pedig nyárvégén... bár addig már időmnemnagyonleszjátszani, az is tény
-
AthlonXP
őstag
válasz
proci985 #4094 üzenetére
Igen. Sajnos ilyenek után már nagyon meg tudja utáltatni magát a game.
Nagyon idegesítő, hogy csak a kűldetéseket kapja az ember, de hogy hova kéne menni, azt találja ki.
Ráadásul, ha már el is jut vhogy az illető az adott helyre, akkor sem biztos, hogy teljesítheti a feladatot... Azért mindent összevetve, ez a Priboi mod semmit sem ér, csak felidegesíti mgat az ember a hülyeségein. Szal marad az alapgame és az OL!
Jöjjön már a C.S.!!!
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
AthlonXP #4093 üzenetére
patchet, modot csak tiszta játékra rakunk, mindenféle mod nélkül. az 1.01es jármű mod nem biztos, hogy 1.05el is kompatibilis... .05-.06ot meg csak tiszta .05re szabad rakni.
*** Priboi ***
elvileg amikor eljutsz Army Warehouseig, onnantól mászkálni fog. hagyd a fenébe, 4000 ru nem ér annyit.
más: CNPPben voltam. kódzáras ajtón nem jutok túl. egyiken se, pedig van 2 és fél kódom. hm.
valami olyasmit pampog a játék, hogy találjam meg az UHFS dokumentumokat. ami nagyon jó, mert a második flee megvan, az első nincs... nem tudja valaki hol a rákban van? yantart végigjártam, Bart vgigjártam, x16?ot végigjártam (az van yantar alatt asszem), x18ba nincs meg a kódom, x10be nincs meg a kódom, az antidote nincs a helyén, nomeg a dokumentumok se dark valley bázison. burer kulcsa megvan, a kék házban szintén a nagy büdös semmi van. agropomban nem maradt semmi, bár az alagút végén lévő cuccot felszedtem, és nem jelent meg a pdaban... remek. ghost és strelok ládikója megvan, de dekódolni még mindig nem sikerült.
az őrült stalker pendriveja mit nyit? és ghosté? ötletem sincs merre kéne menni, potyára meg red forestbe nincs kedvem megint elgyalogolni. pripatyba meg főleg.
bónusz: kinyírtam Baron kívül pár mercet... na következőre vorogyin ellenségessé vált... mind1, már beszéltem vele. maradék dutysok viszont barátságosak
ellenben blowout után tömegesen pakolja ki a szörnycsapatokat a játék army wareousera... nemmintha nem lenne egyéb bajom.
patch meg... valami nem kóser. elvileg a death bugnak már nem kéne bennelennie (jelentem, van), és a két új terület se müxik. vagy csak nekem nem sikerült átjutni, de valami akkor se stimmel. ártweakelés/új fegyvereket se találtam meg, pedig szintén benne kéne lennie. szóval valami nagyon ne stimmel itt.
-
AthlonXP
őstag
válasz
Bencom ™ #4090 üzenetére
De nem akarok már mégegyszer arra járni.
Amúgy nem tudom mi elől bújkál, mert nincs a közelben ellenség, mindenkit leszedtem, akit kellett.
Hun'reeth: A Gausos trükk nem működik a Priboiban.
Úgyhogy vmi más megoldás kéne. Azért is vinném el a vodkát annak a hülyének, hogy hátha történne vmi, de így ez sem jött össze.
-
AthlonXP
őstag
***Priboi***
Na, most meg elvittem a 20 vodkát, amit kért az tiszt még a game eljén. Viszont nem tudom neki odaadni, mert hiába megyek oda hozzá, nem jelenik meg a beszélgetési lehetőség.
Csak guggol ott a fedezékben egy konténer mellett, azt les.
Most mit csináljak? Már gondoltam rá, hogy lelövöm, de akkor a katonák ellenséggé válnának... -
AthlonXP
őstag
Na mivan?! Senki nem ír....
***Priboi***
Eljutottam az erőműbe és megtaláltam az elveszett katonai egységet is. Aztán megkaptam azt a kűldetést, amiben a Monolitosokkal kell vmit csinálni. be is mentem a szarkofágba és eljutottam a kódzáras ajtóig. Itt viszont megakadtam, mert nem tudom kinyitni.
Azt hittem nyitva lesz, mert nem kaptam olyan feladatot, hogy keressem meg a titkos szobát Pripjatyban. Tudja vki esetleg, hogy azt a kűldetést mikor és hogyan kapom meg, vagy esetleg máshogy kell itt kinyitni az ajtót?
-
AthlonXP
őstag
válasz
Bencom ™ #4081 üzenetére
Namost lehet, hogy az volt a baj. Sztm azt a patcht az 1.005-ös peccsel felszerelt gaméra kell tenni. Úgy mennie kéne. Bár nem értem, hogy miért engedte felrakni akkor, ha az 1.005-ös nem volt fent?
De, ha biztosra akarsz menni, akkor csak az 1.005-öset tedd fel, azzal biztosan nem lesz bajod.
-
Sziasztok!
Úgy néz ki, lesz időm kicsit játtszani.
Érdemes előről elkezdeni az OL 2.0 móddal? Jobb, mint az első OL mód? Mert az kurva jó volt meg kell hagyni.
Ja és Ti hogyan telepítettétek? Szedjem le az egészet és a szűz game+patch-re menjen fel, mint a másik?
-
Bencom ™
őstag
válasz
proci985 #4080 üzenetére
nekem magyarítás volt rajta meg gépjármű mod, és egyes patch, aztán valaki linkelte, hogy ezt szedjem le, meg is tettem, a felrakás pillanatától már nem engedett belépni, bugtrapper kidobott mindig, akkor megpróbáltam átmenteni a dolgokat, meg visszaírni a régit, akkor már el sem indult, és reinstall lett belőle... kétszer már így is végigjátszottam, annyira nem bugos, viszont mikor feltettem, el sem indult, szóval jó nekem ez...
-
-
VinoRosso
veterán
válasz
AthlonXP #4074 üzenetére
én úgy emlészem hogy nem kompatiblisek. volt egy gamma amit ezért kellett újrakezdenekm, mikor felraktam az 1.4-et. De lehet nem jól emlékszem. Az időgépre viszont tuti emlékszem, de most vettem új lapot, felteszem a Stalkert azokkal a patchekkel és csinálok róla egy screenshotot.
-
Hun'reeth
őstag
Van új priboi? Mia fene?
-
AthlonXP
őstag
válasz
VinoRosso #4072 üzenetére
Öööö... az 1.001-es patchel készűlt mentések kompatibilisek az összes utána készűlt patchel. Csak az alapjáték patch nélküli mentései nem működnek, ha felteszel egy patcht.
Szal, pl az 1.003-as mentések simán mennek az 1.004-essel is, sőt akát az 1.006-al is. De ugyanígy az 1.001-eséi is mennek pl az 1.006-ossal. Legalbbis nálam még mindíg így volt. Persze értelemszerűen a mentéseket nem lehet kavarni ( tehát az OL mentései nem mennek a Priobival, vagy fordítva és az alapjátk mentései is csak az alapjátékkal mennek, stb... ).Bencom ™: Temeg miért nem raksz fel újabb pecset? A mentéseid maradnának, hisz az 1.001-es felefele kompatibilis...
-
VinoRosso
veterán
válasz
Bencom ™ #4071 üzenetére
nah most néztem nekem sincs benne 1,5ös patchel. Arra már nem emlékszem, hogy 1,4-el szedték e ki belőle, de 1.001-ban vagy 1.003-ban benne volt mert tavaly nyáron ezekkel játszottam, és akkor olvastam. Úgyhogy screenshotot sajna nem tok csinálni róla, de aki nem hiszi tegye fel ezeket a patcheket, és benne lesz. Csak annyiban másak az új patchek, hogy ezekből gondolom kiszedték azokat a dolgokat, amik kikerültek a gammából, mint pl a gyilkosok frakció( lehet hogy 1.003-ban még benne volt, mert ha jól emlékszem azzal játszottam tavaly nyáron, és akkor volt ez az eset, amikor felgyorsult az idő, és a 1.003es mentések ha jól tom nem is működnek 1.004-el, szal ott lehetett, valami nagyobb mértékű átalakítás ). Mind1, a magyarosítás string tábláiban megtaláltam az anomália leírását, és úgy volt ahogy emlékeztem rá:
</string>
<string id="enc_zone_anomalies_time">
<text>Egy igazi csoda ez az anomália: néhány méteres körben az idő jelentősen
lelassul. Úgy néz ki, hogy nincs negatív hatással az emberi egészségre. Habár az Időgépből nehéz kijutni, érdekes módon a Mama Gyöngyének - egy műtárgy, ami az anomália közepében található - eltávolításával a jelenség megszűntethető.</text>
</string>A fájl neve: string_table_enc_zone.xml
-
Bencom ™
őstag
válasz
AthlonXP #4070 üzenetére
na, má megint hülyeségeket írkálsz
Vino: alapban magyarosítás...
a rohadt életbe... akartam lőni egy print screent, de nem engedi beilleszteni sehogy, pedig eddig meg tudtam csinálni!na mind1, akkor legépelem a szöveget szó szerint:
Mama gyöngye
Csodálatos műtárgy. Tartsd biztonságban - Jó mert csak pozitív hatásai vannak. A tudósok nem tudják, hogyan lehet ilyen műtárgyat laboratóriumi körülmények között előállítani.(ennyit ír az inventoryban róla)
A lexikon nem ír róla, sem az időgép anomáliáról, pedig a szarkofágban vagyok, és megcsináltam minden mellékküldetést szinte, és mindig mindenkit átkutatok. -
AthlonXP
őstag
válasz
VinoRosso #4069 üzenetére
Senki nem mondta, hogy hülye vagy...
Amúgy mi a frász lehet az az időgép anomália?
Milyen jó lenne, ha visszatudna vinni '86-ba. Ott megakadályoznánk a robbanást és eltűnne a zóna ( ill. soha nem is jött volna létre...). Aztán bejárhatnánk egy mai Pripjatyot, ami tele volna emberekkel és élettel és minden olyan lenne, mintha meg sem történt volna az egész. Ez amolyan bónusz lenne vagy mi, amit bizonyos esemény vagy akármi után kapna a játékos, mittudomén..
Na jól van, abbahagyom, me aztmondják, má megint hülyeségeket írkálok. -
VinoRosso
veterán
Én játszottam az alapjátékkal, nem is keveset, és ott volt mental health.Az első modot idén tavasszal raktam fel, és emlékszem hogy volt leírás a mamagyöngyéről is, amiben azt írták, hogy az időgép anomáliában keletkezik. Nem vagyok hülye, elég jó a memóriám, ugyhogy kész ennyi erről nem nyitok vitát.
-
Bencom ™
őstag
válasz
proci985 #4067 üzenetére
igen a képen mental heathet mutat, de nekem eddig mindig a páncél állapotát jelezte, ugyanis mint írtam is, ha rákattintok a ruhára inventoryban, akkor maxon van az állapota (középen a vízszintes csík) viszont az a mental heathes meg lemegy kicsit, pont annyira mint a külsőn...
és nekem még SOSEM jelent meg agy ikon, bár itt is látszik, pedig volt olyan hogy a bloodsucker villageban fél órán át bújócskáztam egy controllerrel, pedig kerestem én, de mindig csak bloodsuckerekbe ütköztem helyette, ő meg szédített, vörösen villogott a kép már vagy 10 perce, csont részeg voltam, de hiába, agy ikon nem jelent meg és a mental heath majdnem maxon volt, ugyanúgy mint a ruhám állapota -
proci985
MODERÁTOR
válasz
Bencom ™ #4065 üzenetére
és ha megnézed az inventoryt, ott a három csík, avagy health, mental, radiation, armour pedig külön, tehát meg is van a négy. ezek szerint viszont a hudra tényleg rosszul emlékeztem, sorry.
nagyon régen volt már az alapjáték...
*** Priboi ***
elértem CNPPt. ez így szívás, hogy nehéz a lőszer, keveset is sebez, bezzeg a zombikba eszméletlen mennyiségűt kell beleereszteni. a pisztolyok meg valami extrém módon hsználhatatlanok (de ahhoz legalább van lőszerem alapon).
-
Bencom ™
őstag
hehe, gyorsan végig akartam tolni, és észrevettem hogy a vintarom 25 golyós, és nagyot üt, aztán erről eszembe jutott, hogy igen, átírtam a fegyverek értékeit... erre akkor jöttem rá igazán, amikor gaussal elkapták a kislábujjamat, és már attól is meghaltam... kicsit megemeltem a sebzését... kb 8-szorosára
Na így már tényleg félni kell a gauss sniperektől, már még így is csak most öltek meg először
-
AthlonXP
őstag
válasz
Bencom ™ #4062 üzenetére
Hát az alapjátékban egy sima pulóver és egy "mackónádrág" van a MárkedVan-on. Esetleg vmi kabát féle az eső ellen, de nem több ( az invertoryban is ). A Priboiban viszont a katonai páncélt mutatja...
Persze attól ez még lehet egy "optikai bug", becsapás...
Na mindegy, felveszem a PSZ-99M-et vagy mit, azt akkor már jó lesz!
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Bencom ™ #4060 üzenetére
invertoryban alapjátékban 4 csík van. van a piros, szivecskésikonos, ez magától értetődő. van a kék tüdőikonos, ez a mentális épséget jelöli. általában maxon van, kivéve ha a controller megtámad. ugye ilyenkor szokott megjelenni az agy ikon is. van a sárga, hogy mennyi sugárzást kaptál be. és ha ráklikkelsz a ruhára (ill márkdvánra), ott megint lesz egy kék csík, ami a vért állapota.
alapjátékban sajnos már nem emlékszem a kék csík mit jelent a HUDon, OL alatt biztosan a vértet, Priboi alatt a mentális épséget.
-
Bencom ™
őstag
-
AthlonXP
őstag
válasz
Bencom ™ #4060 üzenetére
Na ugye!
Én is ezt mondom: "két csík van, kék és piros, a kék a ruhát jelzi, ha nincs rajtam, akkor értelemszerűen nem mutatja csak a pirosat, a piros meg az életet jelzi.
Inventoryn belül van még egy sárga csík is, az a sugárdózist mutatja, minél nagyobb a sugárzás, annál magasabb a csík."Nem tudom milyen másik csík lehetne még ott. Szal, ha nem is lett volna rajtam a ruha, akkor a kék csík sem lett volna ott, nem?
Szal teljesen igazat adok Bencom ™ kolegának...
A többiek meg má annyira széthekkelték a gamét, hogy az má nem is a S.T.A.L.K.E.R. !Ők má más gaméval nyomúlnak.
-
Bencom ™
őstag
válasz
VinoRosso #4058 üzenetére
márpedig nincs.
csupasz staler, 1.0001-es pacthhel. hidd el hogy nincs, még inventoryban sem.két csík van, kék és piros, a kék a ruhát jelzi, ha nincs rajtam, akkor értelemszerűen nem mutatja csak a pirosat, a piros meg az életet jelzi.
Inventoryn belül van még egy sárga csík is, az a sugárdózist mutatja, minél nagyobb a sugárzás, annál magasabb a csík.Ejnye, ti aztán jól széthekkeltétek a játékot, ha már nem is emlékeztek, milyen az eredeti
De erről nem nyitok vitát, mivel én azt tolom.
-
AthlonXP
őstag
Na jó kis veszekedés lett ezekből a csíkokból....
Akkor én nagyon kemény vok vazze...Mer má pripjatyban vagyok.. Mondjuk az igaz, hogy sokszor ömlött a vér belőlem, de van is nálam kötszer bőven. Veszem a csapostól, meg fosztogatom a hullákat a kötszer miatt. pedig még örűltem is, hogy milyen fasza ruhám van, mert sokszor volt, hogy eltaláltak és nem véreztem, akkor mi lenne, ha még ruha is lenne rajtam?!
Na most hogy így "kisgagyában" végigmentem a zónán, akkor a végére már csak felveszek vmit.. Én szentül meg voltam győződve arról, hogy rajtam a katonai páncélruha van. De amúgy lehetne is, hisz katona vok, nem?
-
VinoRosso
veterán
válasz
Bencom ™ #4057 üzenetére
alapjátékban nincs mentális épség
Hát akkor Te nem tom milyen alapjátékot játszottál mert nekem teljesen más, ott van mentális épség, egy ilyen agy van felette, ha megnyitod az inventory-t, akkor látszik. Alapból egy egészség van és egy páncél a priboiban is, de a páncél nem látszik,ha nincs rajtad, csak akkor válik láthatóvá, ha felveszel valami göncöt. Akkor kát csík van jobb alul, egy piros megy egy kék.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
AthlonXP #4053 üzenetére
*** Priboi ***
nem mondod, hogy egyszál semmiben eljutottál Pripatyig
nincs rajtad vért. a kék a mentális épség, a sárga medkit gyógyít rajta. azért csökkent mert a controller/törpe elkapott. alapjátékban legalábbis asszem azt jelzi, vagy a nagy büdös semmit. a vért állapotát csak OLben (és ott marha zavaró, mert nem látni a mentális épséget... ami néha eléggé para).
az nfo file világosan leírja, hogy nincs rajtad vért. és mellette 0ás resistjeid vannak. szóval vegyél fel valami vértet, úgy egyszerűbb lesz az életed;>
-
AthlonXP
őstag
válasz
Theodolit #4052 üzenetére
Ez érdekes, mert gyk. nekem pl. a "d"-n van a game és mégis engedte telepíteni. Biztos, hogy rendesen fel van telepítve? Nekem akkor nem szokta engedni a patchek felrakását, amikor pl. újratelepítem az oprendszert és a játékot meg fent hagyom a telepített könyvtárában. A játék ettől még simán megy, csak mivel nem lett újratelepítve ( gyk. nincs benne a registyben sem emiatt ), így nem érzékeli a patch, hogy fent van a gépen, ezért nem is enged telepíteni. Kéri, hogy előbb tegyem fel az alapjátékot és utána a javítást.
-
AthlonXP
őstag
válasz
proci985 #4051 üzenetére
***Priboi***
Nade akkor most azt akarod ezzel mondani, hogy gyk. nincs rajtam semmilyen védőruha? Mert én még nem vettem fel új ruhát. van a hátizsákban ruha, de nem hasztáltam még. Ha jól emlékszem, akkor egy piros és egy kék csík van a gaméban, nem? A piros az életerő, a kék meg a ruha, nem? Me, ha használom a kötszeret, akkor a piros csík hosszabb lesz a kék nem. Az most nekem fele olyan hosszú, mint a game elején volt, szal olyan 50%-os. De, ha az nem a ruhát mutatja, akkor nemtom, mit. Viszont, ha szerinted, nincs a katonán semmilyen védőruha a játék elején ( akkor a kép az invertoryban kamu? ), akkor én egy szál mackóban jutottam el Pripjatyig, vérszopókon, ellenséges stalkereken, zombikon és egyéb kedves lényeken keresztül...
-
Theodolit
tag
hi!
fel akartam patchelni stalkert az 1.0005 ös patchel de mivel nem a c:-n van a játék ezért azt irja ki hogy nincs is fenn és igy nem tudja patchelni...nem tudtok valami megoldást? -
proci985
MODERÁTOR
válasz
AthlonXP #4049 üzenetére
*** Priboi ***
ne tévesszen meg senkit az alap kép, a katonánkon nincs védőruha a játék elején -0ás resistekről is feltűnő a dolog-! a második kék csík a mentális épséget mutatja, legalábbis elvileg, és nem a vért állapotát.
ha éjjellátóban közel mész bármilyen hőforráshoz, akkor az lángolás effektet fog mutatni. pl tábortűznél/anomáliánál olyan a dolog, mintha hatalmas tűz lenne előtted, ez a meghülyült éjjellátó miatt van. viszont így éjjel remekül ki lehet szúrni az anomáliákat.
-
Bencom ™
őstag
válasz
AthlonXP #4049 üzenetére
az csak az alapban van úgy hogy ha inventoryban bármilyen ruha van nálad, bármilyen állapotú, mindig maximálisnak mutatja, ám ha felveszed és kilépsz az inventoryból, akkor már a valós állapotot jelzi? Mert pöppet zavaró, hogy nem tudom egyből megnézni, mi milyen állapotban van hanem még hatszor fel kell venni mindet, hasonlítgatni, kilépni-belépni, stb...
Proci: de az autó miért számít nagy hőforrásnak? Anomália van benne vagy wtf?
-
AthlonXP
őstag
-
VinoRosso
veterán
válasz
AthlonXP #4041 üzenetére
saját katonai páncélruhám van rajtam, ami már a játék elején is megvan
Nem tom nekem is a páncélruhát rajzolja ki, de szerijtem nincs rajtam az elején semmi. Legalábbis nem jelenik meg a páncél állapota csík, és nem írja a védelmet se semmit. Viszont ha felveszek egy másik rucit, akkor megjelenik a csík.
-
Bencom ™
őstag
válasz
VinoRosso #4044 üzenetére
lehet hogy egy külön pályarész (mint az npp 2 csak ez pripjaty2) sose tudhatod. Sajna én sem tudom, hogy hogyan lehetne előcsalni, de ki tudja, talán tényleg lehet
Végül is ezeket a videókat is csinálta valaki, és ahhoz túl gagyi a videó, hogy a készítőkről feltételezzük, hogy ilyet kiadjanak a kezük alól, szóval valaki már hozzájutott -
VinoRosso
veterán
válasz
Bencom ™ #4040 üzenetére
oké, de akkor mondd már meg hogy hova kell tennem azt a pontosveszőt, hogy előjöjjön legalább egy rejtett pálya, vagy ne legyen levágva az ami benne van. Vagy mondj egy modot amiben ilyen van. Mert én nem tok 1et se. Egy fegyó modell semmi helyet nem foglal se a háttértáron se az operatív tárban, de egész pripyat( mint azon a videón kb, szal ami a játékban van az abból 10% ) vagy a DC betöltésével már lehet hogy bajok lennének 2G memóval.
-
AthlonXP
őstag
***Priboi***
Észrevettem egy érdekes bugot.
A saját katonai páncélruhám van rajtam, ami már a játék elején is megvan. Azon a pályán voltam, amiről el lehet jutni Pripjatyba közvetlenűl ( ahol az antennák vannak ). Esteledett és bekapcsoltam az éjjelátót, hogy segítsen a tájékozódásban ( ez kék színű... ). Namost amikor közeledek egy járműhöz ( mindegy milyen álapotú ), akkor hírtelen kigyúllad, szó szerint lángolni kezd, mintha felgyújtotta volna vki. Amikor kikapcsolom az éjjellátót, a tűz elalszik, mintha mi se történt volna. Ha újra visszakapcsolom, akkor a jármű megint el kezd égni. Ezt akárhányszor megismételehetem. De csak egy bizonyos távolságon belűl ( kb 5-6m ) Ha távolabb vagyok a járművektől ( amikor használom az éjjelátót ), akkor nincs semmi baj csak, ha közelebb megyek hozzá.Nemértem, mi lehet. Mindenesetre tök jól el lehet vele szórakozni...
-
Bencom ™
őstag
válasz
VinoRosso #4039 üzenetére
hopp, én beleszámoltam a dvd képfile-t is
hát én láttam érdekes dolgokat, pl a bár külterületén a nagy semmiben, mikor a térkép már azt jelezte, hogy a wild terrytorin vagyok, egyszer csak szembe jött velem egy bloodsucker, meg egyszer egy pseudo dog... és az lehet, hogy leszabták a pályáról, de a játék könyvtáraiban valahol ott van a többezer ltx file egyikében egy vessző, amint ha máshova teszel, már újabb pályákhoz jutsz
álom?Akkor csak közlöm, hogy néhány mod azért ilyen pici, mert csak az ltx-eket írják át, hogy mihez mit rendeljen hozzá... pl a traider mod tartalmaz egy hosszú csövű puskát, ami eleve benne van a játékban, csak míg ezt fel nem teszed, nem találkozol vele. És ez csak példa.
-
VinoRosso
veterán
válasz
Bencom ™ #4038 üzenetére
milyen 9 gigában? Nálam a telepített gamma 6 giga. Szerintem ki kellett hogy vágják, ha a Pripyati pálya lenne, mert az egy elég böszme pálya kellene hogy legyen(kb akkora mint 3 másik ) és az igen nagy memóriapazarlást jelentene az amúgy sem túl spórolós játéknakj. Nem hiszem hogy csak az utakat torlaszolták volna el, akkor ki lehetne jutni a pályáról valszeg, bár én három pályáról nem jutottam ki, a pripyati, az agroprom, meg a kordon. Az összes többin látszik, ha kijut az ember, hogy szét van vagdosva.
-
Bencom ™
őstag
válasz
AthlonXP #4037 üzenetére
a freedomosoknak van egy szerelőjük, kraw vagy hogy hívják...
Vino: valszeg ahogy a cím is mutatja az egyik része az út pripjatyiba, a vége meg maga a város...
Amúgy az a vicces, hogy ezek hiába nem játszható részek, de bennevannak abban a 9 gigában
kiszedhették volna igazán... vagy meghagyták a lehetőséget, hogy az igazi fanok meghekkeljék, és játszhatóvá tegyék?
-
AthlonXP
őstag
válasz
proci985 #4036 üzenetére
***Priboi***
Megvan STRELOK!!!
Ott volt a tábortúz mellett a Fredom bázison. Ő "Master" szintű volt. felmentem a Fredom fönök szobájához is, de senki sem volt ott. A vele szemben levő másik szobában szétlőttem a tv-t egy korábbi ottlétem alkalmával. Most, hogy visszatértem ( elmentem a köv. pályára... ), a tvnek semmi baja sem volt, ment benne a videó.. Naná, hogy megint szétlőttem!
Biztos van egy szerelő a zónában, esetleg a csapos árul tv-t is... Utánanézek.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
VinoRosso #4032 üzenetére
kettőslátás: harminc órája vagy fent, aludjál egyet. mind az OL, mind a Priboi fetureje, alapjátékban ilyen nincs. hm, alapjátékban 1.004ben valszeg el volt szúrva a fordítás, valszeg egy az egyben a priboi leírását használták... alapjátékban nincs időgép anomália (OLben sem).
a pálya ami a videón van, Pripaty. egyébként Pripatynak jóval nagyobb része van lemodellezve, mint ami bejárható.
csináltak is. a production hell egyik ismérve, hogy folyamatosan változik a content, és időnként szó szerint bizonyos dolgokat nulláról kell újrakezdeni, pl textúrák elavulnak, a motor elavul... ezért tudott a Stalker enigne dx8.0át, ezért volt pár szörnynek eléggé undorító a textúrája, ezért tudott a HL2 dx7 módot, csak hogy észrevehetőbb dolgokat mondjak. megjegyzem, a Stalker eredetileg cyberpunk környezetben játszódott volna, űrhajókkal, meg Oblivion Lost néven (pár motívum felfedezhető).
Strelokot én a Freedom bázisnál a tábortüzes pofázós rész mellett találtam (a szakács házikójától pár méterre). doc a főhadiszállás (Lucas/Kanyhalos helye) és a javító rész között volt. Strelok és Kanyhalos hullája nem tűnik el.
-
AthlonXP
őstag
válasz
proci985 #4026 üzenetére
Ok. Akkor félreértettem.. Namost a Freedom bázist én kiírtottam, de Strelokot nem láttam.
Lehet, hogy mire én odamentem már/még nem volt ott. Na mindegy, azé figyelgetem, hátha összefutok vele. De így a kérdés továbbra is fenn áll: Hol van Strelok?!
A mamast megnézem, köszi a tippet.
-
VinoRosso
veterán
Ez milyen pálya lehet? Miért van olyan érzésem, hogy ami végül belekerült a gammába az kb az összesnek kb 30%-a lehet. Valamit talán mégis csinálhattal azalatt a jópár év alatt míg készült
-
VinoRosso
veterán
Ezt nem tom láttátok e[link] Elég zorall.
-
VinoRosso
veterán
válasz
proci985 #4030 üzenetére
na végül asszem rájöttem h mi volt az, jött egy blowout és utána elmúlt. De előtte vagy fél órán keresztül kettőslátásom volt. Nem voltam kibékülve ezekkel a blowoutokkal eddig se, ezután meg már pláne nem is leszek...jah és a bárba is elég érdekesen átszabtak mindent, kicsit hangos lett a rádió, nem lehet érteni tőle a többi ember beszédét. de am jó ötlet, nem tom honnét vehették fel, meg az a Lenin kép a bejáratnál...késsz.
-
VinoRosso
veterán
válasz
proci985 #4030 üzenetére
én nem tom, de azt olvastam hogy az időgép anomáliában keletkezik az a cucc, és én az alapjátékban 1.4es magyarosítással használtam. Igazából nem tom mi az az időgép nevű anomália, konkrétan nem láttam, meg a kép helyén is cska egy NO DATA felírat volt, arra emlékszem, mikor böngészgettem az artifact leírásokat, hogy melyik hol merre hogyan stb...pl volt egy olyan asszem a tűzgolyó, amire azt írta, hogy akkor keletkezik, ha fém kerül az égetőbe, és elkezdtem bedobálni csavarokat meg a fegyókat de nem lett semmi. Az hogy időgép anomália kapott el scak egy tipp ami most jutott eszembe, mert nem tok másra tippelni, mert szó szerint egy idő-anomáliába kerültem az említett esetben, de ahogy olvastam itt a topicot nem csak velem volt ilyen, hanem még jó pár emberrel. Viszont nem láttam mama-s breadet, összesen max 3at találtam, abból egy task, egy stash és egy talált.
Viszont nem tom, ez a priboi most meg lekezdett szarakodni, olyan mintha folyton részeg lennék, homályos a kép néha, néha meg éles, és váltakozik, pedig nem ittam szeszt egyszer csak ilyen lett és hiába töltöm be a mentést, hiába megyek új pályára folyton ilyen, már rohadtul idegesít h megvakulok lassan. Mi a répát csináljak?
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Bencom ™ #4027 üzenetére
nem én lőttem ki. de a freedom vezére nem tudom mibe volt, de egy fél táramba került, amire megfeküdt gp37el (fele célzott, páncéltörővel). amiből minimum 6-7 lövés fejbekapta, és max kettőtől halnia kéne. megjegyzem a Freedom vezetője asszem Kanyhalos volt...
igen, a cook valszeg felismerte. és valszeg sakharov is ("hello erm... marked one").
-
Bencom ™
őstag
válasz
proci985 #4026 üzenetére
ezek szerint a készítők szerint is inkább freedomos volt, mint dutys... látszik ez abból is hogy a freedom bázison többen is ismerősként köszönnek rá, a dutysok meg eleinte mindig elhajtják...
és kemény megölni, vagy annyira könnyű és szánalmas, mint pl a kill the master stalker küldetés?
-
VinoRosso
veterán
válasz
Bencom ™ #4021 üzenetére
jovanna én magyarosítással játszottam a Stalkert és abban mama gyöngye volt, itt félreolvastam azért írtam bread-et, A magyarosításban az artifact leírásnál van olyan hogy milyen anomáliában keletkezik. Én se tom, hogy van e olyan anomália, mert igy konkrétan még nme találkoztam vele, igy nem is tom hogy hogyna néz ki, meg a lírásnál is csak annyi van a képnél, hogy no data, de leírás van róla, és lehet hogy az volt a gyorsított gamma, hogy egy olyanba kerültem bele.
-
Bencom ™
őstag
válasz
VinoRosso #4020 üzenetére
hát én még ilyen anomáliával nem találkoztam, de biztosan
mama's beads (mama gyöngye) és nem kenyér
még itt sem írja, miben és hogy keletkezik, ez csak úgy van... az alapban legalábbis... hogy priobiban meg OL-ban mi hozza létre, azt nem tudom, de az alap gaméban nincs időgép anomália, ezért valszeg nem is okozhatta azt, hogy éhenhalj. -
proci985
MODERÁTOR
*** Priboi 1.0 ***
eeee. átértem Barba, ott már kevesebbszer lépegetett ki. Army Warehousen egyáltalán nem.
a fegyverek ugyanolyan drágák, mint alapjátékban. már el is felejtettem, mekkora jó dolog 36kért az FT200. és ugyanannyit is sebeznek... ami egyrészt jó, mert nehezebben sérülünk, másodszor meg rossz, mert OL után minden fegyver pontatlan és rosszul sebez... a beidegződések meg 3 OL végigjátszás után megvannak, avagy nyugodtszívvel nekiállok hangtompítós pisztollyal/forttal bármilyen ellenfelet szétkapni (avagy ügyes stalker bármivel tud ölni, ami a kezébe kerül).
aztán... mit keres a monolith garbagen?
a blowout spawnt kicsit elszúrták... kb félóránként van egy, hiperidegesítő egy idő után. mondjuk egyszer utánna spawnol egy mamas, szal lehet mégisinkább örülök.
az anomália detektor nem jó kb semmire. cserébe nem mozognak, szal emlékezetből egész jól lehet menni (a legjobb sem... autóban ülve konkrétan semmit nem jelez, cserébe viszont éjjel remekül látni őket... nappal már kevésbé).
aaaa utálom az alapjáték súlyhatárát (najó, asszem +10kiló, de akkoris). és hogy nem emelték meg nemmárkdván mozgásképességét, szóval hiába a hatvanas súlyhatár, ha 30kiló alatt terhelve, +endurance cuccok nélkül baron nem tudok végigfutni.. tüntetőleg vettem egy exot. meg egy touristot, ideiglenesnek. meg egy military S9et, missziózni. viszont van pár jármű, érdemes használni őket.
a vodkás arccal elején nem érdemes foglalkozni. meg kb senkivel. fogod, egyenesen army warehouse, felveszed a kill traitort (de hol van snitch?), kinyirod a 4fős tábort, lesz fegyvered, elmész nyugatra a házikóhoz, lesz stalker suitod (és észak felé kerülsz, mert a chimérák merc suitban veszélyesek), visszamész, veszel némi lőszert, kiirtod a freedom bázist, GP37eket fogod (azok érnek messze a legtöbbet a freedom fegyveri közül), eladod barmennek, meg az armory tartalmát is, meg a dragunovokat, meg az spket, meg a ... szal amit találsz. kb 4 fordulóval meg lehet csinálni. vagy öttel (minden fordulónál respawn van, olyan 4-6 embernél gp -eladási ár min6k/darab- van, szal ha fogytán a pénz, érdemes beugrani a freedomhoz). pénzből veszel militaryt, touristot (ez itt még felesleges), FT200at, Groza 5.45öt és mellesleg sikerül a kill Strelok küldetés, először a Stalker folyamán
. szal így történt, hogy novice priboi már exoban gp37el futkározott... aztán experienced priboi a legjobb anomáliadetektorral, sp9el/exoval és ft200al. life is sweet;>
azért érdemes így kezdeni, mert agropomban megérkezésünkkor a mercek világtalálkozója zajlik (népsűrűség alapján), tehát ajánlott Groza 5.45/FT200/Vintar hármassal menni.
ja és nem gránátoznak az ellenfelek.
szóval OL 1.33hoz képest könnyű, OL 2.0ához képest pedig nevetségesen könnyű
-
Bencom ™
őstag
válasz
groth99 #4013 üzenetére
van ellene pajzs
egy sima tükör, és máris sebezhetetlen vagy
egyébként én is hallottam ezekről a fejlesztésekről, meg arról is hogy először műholdas rakétaelhárító rendszert akartak csinálni, de túl sok műhold kellene hozzá, ugyanis a lézerek igenis szóródnak, és rendkívül kis hatókörben képesek csak megrongálni az ellent. Ezért vetették el azt is hogy hegytetőkre építsék az ilyen lézereket, mert ha az ellenséges rakéta nincs közelebb mint kb 5km, a lézer már hatástalan. Ráadásul ha a közeledő rakéta forog, akkor már a lézer nem tudja eléggé megrongálni, mivel ahhoz sokáig egy pontra kell összpontosítania.
Az F-22-es felszerelése pedig megoldhatatlan, mert ahhoz hogy a lézerrel lőjenek, óriási mennyiségű energia kell, amit akkumlátorokkal nem tudnak felvinni (kb 10-20 tonnával lenne nehezebb egy-egy vadászgép
) vagy mondjuk atomtengeralattjárókhoz hasonlóan atomvadászgépek is lennének?
No mindegy, ez még erősen a jövő technológiája, és a gauss sokkal közelebbi jövőben valósítható meg... de ez tényleg off...
Az OL mod végén vissza lehet menni az előző pályákra az npp-ből és igen kapsz mellékküldetéseket, automatikusan, vagy vehetsz is fel, de egy idő után már csak sablonok maradnak.
-
groth99
csendes tag
válasz
AthlonXP #4011 üzenetére
"azt nem tudom,hogy a 3. vh-t milyen fegyverekkel fogják vívni,de hogy a negyediket botokkal meg kövekkel,az biztos"
Bizony,a lézernek sok - hadászati szempontból - előnyös tulajdonsága van,pl a fénnyel ellentétben nem szóródik még nagy távolság után sem,minél nagyobb energiájú a lézernyaláb,annál gyorsabban hatol át bármilyen anyagon,nincs ellene páncél (tudomásom szerint),stb. Kézenfekvő volt,hogy kifejlesszenek valami fegyvert is,ne csak az orvostudomány használjaHogy ON is legyek egy kicsit: hallottam,hogy az OL moddal freeplay lesz a stalker. Ez konkrétan miben nyilvánul meg? Mindig kapok valami mellékküldetést,vagy mi?
-
AthlonXP
őstag
válasz
proci985 #4009 üzenetére
Ez most melyik Priobi? Ez az első, ami megjelent? Am. ahhoz van 3 patch és az már javítja ezt kilépést, a halálkor. Bár az újban álítólag ezek a javítások benne vannak. A környezet viszont tényleg sokkal szebb, mint az eredetiben vagy az OL-ben. Számomra sokkal élethűbb, színesebb, élettel telibb. Kevésbé lehangoló.
Amúgy mi az a "dodging"? -
AthlonXP
őstag
válasz
groth99 #4010 üzenetére
Én úgy hallottam a TV-be, hogy az új F22-esekre a közeljövőben ( pár éven belűl ) már lézerágyúkat is tesznek. Meg olyan új rakétaelhárító rendszert ( szintén lézert...) is csinálnak az un. AWACS gépekre, amikkel már a levegőben jóval a becsapódás előtt, lelőhetőek lennének az ellenséges ( pl interkontinentális ) rakéták.. De asszem már járművekre szerelhető kisebb lézerágyúk is tesztelés alatt vannak. Szoktam nézni ezt a "Jövő Fegyverei" c műsort is a TV-be és beszarás, hogy miket ki nem találnak már...
Szal legalább már tudjuk, hogy mivel vívjuk a 3. VH-t.Már csak az időpont a kérdéses.
-
groth99
csendes tag
válasz
Bencom ™ #3996 üzenetére
ha a fejed fölé dobják,akkor biztos szar
amúgy nem azt mondtam,hogy szar,hanem hogy nekik nem sikerült. kis különbség...
lézerfegyverekről meg hasonlóakról nem kezdenék vitába,hacsak nem tartozol a kutatócsoportbaegyikünk sem tud részletes infókat ezekről,feltételezéseken meg nem állok le vitatkozni
-
proci985
MODERÁTOR
*** Priboi v1.0 ***
kilépked halálkor. patch erre is jó?
viszont tetszenek a virágok, a zöld rétek (ezek szerint márkdván nem szállt be az arcok közé), nem tetszenek a rejtőzködő anomáliák, a kisebb súlyhatár, hogy pár ojjektum nem lett rendesen kitesztelve. a megváltoztatott pályák ennek ellenére bejönnek.
a macskák bugosak, nem adnak hangot, emiatt könnyű halni. pár lépéshangot szintén kivettek, engem marhára zavart.
dodgingot merre lehet kiiktatni, hányingerem lett rövid úton tőle
-
AthlonXP
őstag
válasz
Bencom ™ #4003 üzenetére
[OFF]Igen, így van.
Engem mindíg is um. lenyűgöztek ezek a nagy pusztító erejű fegyverek.S mivel említettétek itt, ezért beszúrtam ezt a linket, ahol írnak róla 1-2 érdekességet. Gondoltam, hátha..
Ja, és szívesen!szerk: Most látom, hogy az volt a 4000. hsz...
[/OFF]
VinoRosso: Igen, a Priobi valóban könnyebb, mint pl az OL. Na persze sokkal rosszabb is nála, sztm. Mondjuk én most nem is igazán törődöm a feladatokkal, csak bejárom a vidéket. Nagyon sajnálom, hogy nem lehet eljutni a DC-be, pedig a térkép mutatja, hogy lenne ott valami és az út is látszik jól. A zsoldosok szállásán lenne egy kapu, ami az odavezető utuat zárja le, de akárhogy próbáltam megkerűlni, vagy átugrani, sehogy sem engedte. A kerítést meg lehet kerűlni, de akkor meg át akar tenni az előző pályára, szal sehogy sem enged. Am, sztm a Priobi nehézségét a dokumentek megszerzése adja, mert el vannak rejtve és sokáig tart őket megtalálni. Minden titkos helyet épületet át kell nézni... Többek közt ezért sem tetszik nekem annyira. Jobb szeretem, ha van egy konkrét feladatom, amit végre kell hajtani és tudom hogy nagyjából merre is kell ahhoz mennem. Nagyon nem szeretem az ilyesféle, össze-vissza mászkálós, keresgélős gamékat. Szerintem.
-
VinoRosso
veterán
hát ez a priboi story mód marha könnyű...játsztok már vele 2 napja mester szinten, és idáig egyszer sem öltek meg. Egy sima banditadzsekibe nyomom, legjobb fegyóm egy sima AK de többnyire a sima PMm-et használom, és semmi komolyabb ellenállás. Van amikro nem is lőnek rám, nem értem, odamegyek az emberhez és 1 méterről fejbelövöm
. Ez kompatiblis a weather overhalued meg a float 32 moddal? Jó sok bug van benne, bár nálam a meghalásos kifagyás 1x jött elő, igaz csak 2x haltam meg, egyszer belehajtottam egy anomáliába egy autoval, a másik meg az egyik alagútba volt, ahol SOS jel után mentem, és itt fagyott ki. Itt van az SOS jel? Mert a felszín felett kerestem de ott csak sugárzást találtam. Ha az alagútba van mi az? Csapda vagy mi?
-
VinoRosso
veterán
válasz
AthlonXP #4002 üzenetére
pedig elvielg beletették, oda volt irva a release note-s ba. Ha jól tom az eredeti játékba se lehetett bejutni olyan könnyen, mert senki nem tudta, hogy merre van, de volt egy olyan szál, ahol elrabolták a márkdánt a gyilkosok, akiknek ott van a főhadiszállásuk(meg a zsoldosoknak is) és úgy jutott el a cselekmény oda. Am most néztem nem rég én is, hogy a CS-alphában volt csak oda dead city írva( a priboiban valami más volt), meg az NPP melletti pálya, amiről beszéltem, az is ott van, szal kervertem a kettőt.
-
Bencom ™
őstag
-
AthlonXP
őstag
***Priobi***
Na megtaláltam a Dead City-t a mapon. Viszont nem lehet eljutni oda, mert az arrafelé vezető út le van zárva, máshol meg szintén nem lehet átmenni, a kerítés miatt.
-
Sanyix
őstag
Na húde fasza ez az ol mod... este lett. Látom megcsinálták hogy tényleg sötét legyen... hurrá nem látok, de ezzel nincsenek így az npc-k. Úgy pofán lőnek onnan ahonnan nem is látom őket, ahogy kell. Egyébként is, ilyen sőtét max egy erdő mélyén lehetne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Bestbuy játékok
- Óra topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen processzort vegyek?
- Légies iPhone halvány színei
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- HP ProBook 430 G8, 13,3" FHD IPS, I5-1135GU CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év
- Playstation Portal - 3 hónap Bolti Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 5600X 5700X 5800X 5900X processzor 3 év garancia 27% áfa termékbeszámítás
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 8500G / 8600G AMD Ryzen 7 8700G / 7800X3D processzor 3 év garancia 27% áfa
- Remek áron Lenovo ThinkPad x395 AMD Ryzen 7 pro-3700U/16GB/256 SSD/AMD Radeon Vega 10 Grap/FHD/IPS
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest