-
PROHARDVER!
A S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl egy nyílt világú, belső nézetű, lövöldözős játék, amelyet az ukrán GSC Game World fejlesztett. A THQ megunta a fejlesztők szerencsétlenkedését és 2007 márciusában kiadta.
Új hozzászólás Aktív témák
-
AthlonXP
őstag
Szept. 24. ? Ok. Köszi, akkor megvárom, amíg kijön a magyar verzió, már várom nagyon.
-
AthlonXP
őstag
Bocsi a hülye kérdésemért, de szeretném megvenni a Clear Sky-t. Namost ebben kéne a segítségetek, hogy hol tudnám ezt megtenni, na és milyen áron? Esetleg itt a PH-n van erre lehetőség vhogy?
-
AthlonXP
őstag
válasz Medvelászló #5322 üzenetére
Pü.
-
AthlonXP
őstag
válasz Rifleman10 #5309 üzenetére
Feltettem az OL 2.1.1 magyarítását, de utánna "Bug Report"-tal kilépett az asztalra. Bejön a menü, indítítom a gamét, majd el kezdi tölteni és mikor már az utolsó részhez ér amikor a pályát beadná, simán kilép... Miután leszedtem a magyarítást, gond nélkül ment a game. Ez amúgy elég érdekes, mert én az OL 1.3-2.0-t az eredeti játék magyarításával játszottam ( amíg meg nem lett a hozzá való magyarítás ). Azok a szövegrészek amik az OL. modban kerűltek a játékba, nem voltak lefordítva ( értelem szerűen ), de minden más magyarúl volt. Itt viszont már nem működik ez a trükk, így várni kell amíg megjelenik hozzá, vagy amíg meg nem lesz a Clear Sky, mert akkor már nem fog érdekelni a magyarítás.
-
AthlonXP
őstag
Az OL 2.2-höz van magyarítás? Vagy jó hozzá a 2.1.1-é is?
-
AthlonXP
őstag
válasz Csiborbogár #5305 üzenetére
Hát elvileg, ha közel mész a kapcsolóhoz és elkezded nyomkodni a "használ" ( alapesetben az "f" ) billentyűt, akkor működnie kéne. Simán kinyílik a rács, csak nyomkodjad a gombot sűrűn és előbb-utóbb ki kell nyíljon... .
szerk: emre megelőzött...
[ Szerkesztve ]
-
AthlonXP
őstag
válasz remington2 #5253 üzenetére
Az sztem csak a térképen van, nem lehet eljutni oda. Legalábbis én sehogy sem tudtam megközelíteni...
Szerintem a Priboi sztory lényege ki is merül abban amit írtál, mert azon kívűl, hogy a zóna sokkal szebb, semmi értelme annak a modnak. Dög unalom az egész, nagyrészt abból áll a cucc, hogy hülye dokumenteket keresgélsz össze-vissza, de semmi értelmes dolog, mint pl az OL-ben.PS.: Holnap jön a Clear Sky!!
[ Szerkesztve ]
-
AthlonXP
őstag
válasz Csiborbogár #5212 üzenetére
Hát nemtom, talán maradt még valaki vagy valami, esetleg túl lépted a feladat teljesítésére szánt időt.
-
AthlonXP
őstag
válasz Mosquitoo #5206 üzenetére
Mindent összevetve azért nekem bejött a Crysis ( ahogy volt, kivéve a Core nevű pálya, ahol az idegen vmi belselyében kellett bolyongani, mert az útáltam, sztm semmi értelme nem volt annak a résznek ), 4x toltam végig. Egyszerűen gyönyörű ( pedig csak 800*600-ban toltam ), sokszor nem foglalkoztam a játékkal, miután végigvittem, csak bolyongtam a pályán a környezetet bámúlva, megannyi túrista módjára . A gépet így is ette rendesen, de hát ez 3.5 éves proci már nem ilyen gaméknak való. Egy év múlva tervezek gépújítást, így addig nem sokmindent tok csinálni a legújabb játékokkal ( de szerencsére azért még egy pár megy szépen pl. Fuel of War, COD4, Stalker, stb. ), de legalább addig is gyűjtögetem őket, így lessz mivel kipróbálni az új konfigot.
-
AthlonXP
őstag
válasz Mosquitoo #5204 üzenetére
Azt mondod? Hm... Akkor talán nálam is menne szerinted? Nagyon örűlnék neki, mert már annyira vártam, csak most, hogy olvastam a tapasztalatokat az orosz verzióról, hát eléggé megviselt.
Am a Crysis Warhead már állítólag optamilizálva van valamelyest, mert azt olvastam az egyik PC magazinban, hogy szebb lett a grafikája, meg a törésmodellen is javítottak és még sok mást is változtattak, viszont a gépigénye már nem lesz akkora, mint a Crysisé. Nemtom, hátha igazuk van.
-
AthlonXP
őstag
válasz Valiczkó1 #5174 üzenetére
Rengeteg minden. Ha kicsit visszaolvasol, akkor rájöhetsz, hisz gyakorlatilag már több száz hsz óta csak ezekről írkálunk itt...
Pl.: sokkal szebb grafika, sok új fegyver és a régiek is jobban néznek ki, sokkal élethűebbek, új szörnyek, sokkal jobb AI, vándorló anomáliák, használható járművek, sokkal pergősebb, dinamikusabb játékmenet, és még sok más is. Szal gyk. mintha egy új Stalkerrel játszanál. Aki végigvitte az eredetit és tetszett neki, annak kötelező ezt kipróbálni, mert ez mégjobb.De pár nap itt a folytatás a Clear Sky, csak ahhoz meg Crysis komapitbilis gép kell sajna..
-
AthlonXP
őstag
Bakker! Olvasgattam egy kissé a Clear Sky-os topikot és a játék oroszban megjelent verziójával való tapasztalatok alapján, olyan gép kell neki mint a Crysisnak.
Hát asszem ezzel nem fogok mostanában játszani... -
AthlonXP
őstag
válasz Bencom ™ #5092 üzenetére
Na bakker, akkor most kimossák a zónát?!! Vajon exoban lehet úszni? Hát asszem tényleg kell egy csónak, ha így folytatódik tovább.... Már a fegyverem is tiszta rozsda és az exoban is egyre nehezebb a mozgás, nem lessz ez így jó.
Chimera hmm lehet, hogy az lessz az nemtom. De az mindenesetre jó, hogy eddig én nem találkoztam vele, csak képeken. Így élőben azért mégis csak más.remington2: A gitáros számokat én is nagyon bírom. Sokszor megállok csak azért, hogy végighalgathassam őket, nagyon eltálálták ezt a fúk sztm jobbak, mint az eredetiben.
[ Szerkesztve ]
-
AthlonXP
őstag
***OL 2.1.1***
Szerintetek az normális hogy már napok óta ( a játék ideje szerint ) folyamatosan esik az eső? Mióta elhagytam az erőművet, megállás nélkül szakad az eső, meg villámlik. Már teljesen visszamentem a játék legelejére, de mindegy hol vagyok, állandóan esik. Kezd már az idegeimre menni. Ilyennel még nem találkoztam. Olyan már volt hogy órákon át, vagy egy fél napon át ( játék idő szerint ) esett az eső, de hogy napok óta és egy perc szünet nélkül folyamatosan, na ilyen még nem. Azóta már kitörésem is volt vagy 2, de az sem oldotta meg az időjárási anomáliámat. Mintha "beakadt volna az időjárás".
Más.
Mikor bent járkáltam az erőmű körül, akkor rámtámadt néhány zombi meg törp.De nem is ez a lényeg hanem, hogy volt velük 2 olyan mutáns is, aminek " 2 feje" volt. A nevük nem jut eszembe, de asszem a szabadságiak vezérénél az épületben van ilyen trófea a falon, meg asszem a bár területén is a dutisok szállásánál. Ezekkel a mutánsokkal még nem találkoztam élőbe eddig, pedig már sokszor voltam az erőmű körül ( persze ebben a modban most először, de pl. az OL 2.0-ban sem találkoztam velük... ). Hát aranyos kis dögök, azt meg kell hagyni![ Szerkesztve ]
-
AthlonXP
őstag
Végigvittem az OL 2.1.1-et. Elindúltam visszafelé és közben bementem a szabadságiakhoz, akik épp egy kontrollerrel múlatták az időt.. Miután elintéztem a mutánst szépen összehaverkodtam velük ( mindenki zöld lett a pda-n ). Később otthagytam őket és elmentem a Barba. Mivel semmilyen kűldetésem nem volt már, meglátogattam a dutisokat ott bárnál. Megkaptam a bulldog 6-os kűldit. Mivel nálam volt az a fegyver, oda is adtam neki. ( Ugyanis miután körbepusziltuk egymást a szabadságiak vezérével, könnyedén kifosztottam a fegyverraktárukat és azt is elvittem. ) Ezután még két feladatot megcsináltam a dutis főnöknek és felajánlotta, hogy álljak be közéjük. Én beleegyeztem és elmondatta velem az esküt . Ezután már őket is zöld pont jelezte a térképen. Szal most szabadsági és duits vagyok egyszerre . Ezt a korábbi játékokban nem sikerűlt megcsinálnom, viszont most szinte akárhova megyek, mindenki zöld a térképen. Most már ilyen is van, tök jó.
-
AthlonXP
őstag
Az OL. egy mod a gaméhoz, ami csomó dolgot tesz hozzá. Pl.: új fegyverek, többféle szörny, vezethető járművek, okosabb AI... stb. Rengeteg olyan dolgot tesz bele, ami a végleges játékból kimaradt ( bár eredetileg benne lett volna, csak hát ugye... ).
Ha még nem játszottál ezzel a játékkal, akkor semmiképp se tedd fel az OL modot. Először játszd végig az eredetit, majd utánna tedd fel pl. az OL 2.2-t. Mire azt is végigtolod, már rég kijött a S.T.A.L.K.E.R. C.S. ( ha hihetünk a mkegjelenési dátumnak. ) és lehet tolni azt is. -
AthlonXP
őstag
válasz Medvelászló #5006 üzenetére
Szeptember 5.-én
-
AthlonXP
őstag
válasz Mosquitoo #4949 üzenetére
Az anomáliát vagy 10 másodpercig "simogatja" mire letenné a földre. Elkezded "simogani" majd mikor már majdnem kész, akkor mész oda, ahol a mutáns mozogni szokott és mikor jön, akkor gyorsan elsprintelsz előle ( miután ledobtad a cuccot a földre ). Közben pedig az anomália szépen létrejön és megöli a szörnyet... Nekem működött, és még csak megsebezni sem tudott közben az a szemét.
Bencom ™: Hát elég hülyén jönne ki, ha a teleport közben pályát töltene a gép.
[ Szerkesztve ]
-
AthlonXP
őstag
válasz remington2 #4950 üzenetére
Hát ilyenről még nem hallottam. Mindenesetre elég érdekesen hangzik, vajon mi a célja ennek?
-
-
AthlonXP
őstag
***OL 2.1.1***
Az Erőműnél voltam a teleportálós pályán. Az egyik teleport visszakűld a játék elejére a kereskedőhöz. Namost nekem eddig minden modban eltette a fegyvert a "Marked Van", most viszont nem. Én éppen exoban és a minigunnal jártam az erőmű körül, szal azzal teleportálgattam ide-oda. Mikor beértem a kereskedőhöz, ösztönösen elkezdtem lőni a minigunnal, szanaszét lőttem az egész kócerájt ( a manusszal együtt... ), így most mek vissza, hogy megnézzem mit csináltam.
Többen is írták korábban, hogy pl. gránátot lehet bedobni hozzá amikor megérkezünk ( youtube-os videon is láttam ), nekem viszont eddig sohasem engedett ilyet. Mindíg elrakja a fegyvert teleportálás közben, ezért nem is értettem soha, hogy a másnak miért engedi. Persze attól még az is relytély marad, hogy most miért nem rakta el a minigunt és miért engedett lőni, ráadásul most 1-2 másodperccel tovább is maradhattam nála, mint eddig. Mert korábban csak egy pillanatra jelentem meg ott, aztán már mentem is tovább... ( néha még a szöveget is alig tudta végigmondani a kereskedő)Szal vannak érdekes dolgok itt az OL-ban.
Mindenesetre most már nemhiszem, hogy elkezdem a 2.2-es OL-t, inkább megvárom a C.S.-t. Most már nagyon ideje volna végre játszani vele
-
AthlonXP
őstag
válasz Mosquitoo #4862 üzenetére
Igen, tudom hogy ő tud téged dobálni de hidd el hogy a minigun elől nincs menekvés. Egy alkalommal egyszerre 3 törpe támadott meg. Dobáltak mindenfélével, meg a távolból karmolásztak meg ilyesmi. Meghúztam a ravaszt és pár másodperc múlva ott feküdtek egymás mellett...biztos elfáradtak és lepihentek kissé .
Ja és egyébként most én az OL 2.1.1-et nyomom, de a 2.0-ban sem engedte használni a minigunt más ruhában, csakis exoba.. Am. az OL 1.3-1.33-ban is ugyanien jó a minigun..
-
AthlonXP
őstag
válasz remington2 #4847 üzenetére
Hát nemtudom.. Én nekem az a minigun az egyik kedvencem. A 7.62-es páncéltörővel használom... Leginkább a súlya az ami aggasztó vele szemben. Nameg ugye azt csak exos ruhában lehet használni és abban meg nem lehet funi. Viszont amit nagyon szeretek abban a fegyverben, az pont a szórása és az elképesztó pusztítás amit végez!
Csak meghúzom a ravaszt, körbeforgok vele egy kissé és 100m-en belűl mindent elpusztítok vele! Többször volt alkalmam ezt kipróbálni amikor kutyafalkák támadtak meg, ők nagyon tudták értékelni..
Amúgy miféle törpéről írtál ami eltérítette a golyókat és nemtudtad vele megölni? Én még egyetlen mutánssal sem találkoztam, amit ne tudtam volna könnyűszerrel kiiktatni azzal a fegyverrel. Mindegy volt, hogy törpe, irányító, pseudogiant, husi vagy vmi más, miután meghúztam a ravaszt nem volt menekvés. -
AthlonXP
őstag
válasz - = Zk = - #4808 üzenetére
Mint az korábban említettem, már legalább 8adszorra tolom a gamét... Ja-ja, nem vok normális, de ez van . Hogy várom-e a STALKER köv. részét? Mint a Messiást !!!!
-
AthlonXP
őstag
válasz Mosquitoo #4800 üzenetére
Vazze, nem semmi! Látom a "MARKEDVAN" be is sz@rt rendesen . Nekem miért nincsenek ilyen szép pillanataim ? Exoban, minigunnal járom a zónát, hogy hátha én találok hasonló hordákat ( jobb félni ugyebár... ) de egyszerűen semmi... Egyenlőre még az antennák felé tartok, remélem útközben találok majd vmit, csak nehogy én is úgy járjak, mint te...
-
AthlonXP
őstag
válasz remington2 #4776 üzenetére
Teljesen egyetértek azzal amiket írsz. Asszem mi vmi más STALKERT játszunk... Mert tényleg, ahhoz képest amiket a többiek írnak, meg mutatnak a képeken, hát tényleg elég "kihalt" a zóna..
-
AthlonXP
őstag
válasz Mosquitoo #4774 üzenetére
Az irányító ellen én a gránátvetőt ( pl.: az f200/2000-es vagy egyébb gránátvetővel szerelt fegyver ), esetleg még a minigunt szoktam haszálni. Természetesen mindenhez csakis páncéltörő lőszert használok és eddig még nem volt olyan mutáns ami ellen tudott volna állni nekem..
Amúgy irígyellek titeket a sok izgalmas storyt olvasva. Oly sokan írtok itt hatalmas zombi meg más mutáns hordákról meg rengeteg artifactról ( nameg a képek is ugye...) . Én most az OL 2.1.1 vs 1.0005-ös patch kombit tolom, a legmagasabb fokozaton. Eddig 2-3 blowoutom volt, de sehol nem találkoztam még ilyen nagyszámú ellenséggel vagy ennyi artifactal. Persze volt 1-2 szép pillanat amikor vagy 3 ! erős izgalmi állapotban levő zombi megtámadott néhány kutya kíséretében, de semmi olyan extra dolog mint amiket ti is írtok.. Pedig annyi skuló és fegyver van nálam, hogy az egy seregnek is elég lenne , de hát így semmi értelme... Direkt azért kezdem most el a legmagasabb nehézségi fokon, hogy hát ha nekem is részem lessz majd ezekben a nagy csatákban, de eddig még semmi.. ( Jelenleg épp az antennák felé tartok, hogy kikapcsolhassam őket ). Nekem inkább kutyákból szokott több lenni, de az is max 6-7, semmi több. Amúgy nekem tetszik ez a mod, nincs vele semmi bajom, csak hiányolom azokat nagy dolgokat amikről írtok meg képeket is mutattok róluk. Vajon nálam van vmi gond, vagy csak egyszerűen ilyen a game?
-
AthlonXP
őstag
Az alapjátékban nem lehet járműveket vezetni. Eredetileg lehetett volna, de álítólag az anomáliákra hivatkozva kihagyták őket a végleges változatból. Lehet hozzá tenni direkt jármű modot, de az semmit sem ér, mert csak az első pályán lehet használni azokat, ráadásúl bugosak is ( pl leesik róluk minden ajtó amikor beszálsz ).
Az OL modban viszont majd' minden pályán lehet használható járműveket találni. -
AthlonXP
őstag
Én is felraktam az OL 2.1.1-et. Új játékot kezdtem a "Pokol" fokozaton, még csak az 1. pályán vok, de eddig nemrosz. Ahogy hallom, ebben is kicserélték a gitározók zenéjét... Amúgy tök jó zene van alatta, olyan mulatozás volt kint, amikor kimentem a kereskedő bunkeréből, hogy hírtelen azt se tudtam hol vok.. Én is beálltam a tábortűz mellé bulizni egy kicsit a feladatok előtt.
Észrevettem még egy érdekességet a 2.0-hoz képest: Úgy tűnik ebben a verzióban az anomáliák már a blowoutok nélkül is vándorolnak. Amikor az 1. feladatban ki kell szabadítani a túszt a banditák fogságából, én a hídon keresztűl mentem feléjük. Visszafele viszont már ki kellett kerűlni a hidat, mert 2 gravis anomáliát is tett oda game, pedig pár perccel azelőtt még simán át lehetett menni rajta. Blowout természetesen nem volt közben, szal nemtom hogyan kerűltek oda, mindenesetre a hídat lezárta így a game . -
AthlonXP
őstag
válasz remington2 #4638 üzenetére
remington2; Brent: Akkor ezek szerint game reinstall és tisztán az OL 2.1.1... Akkor erről ennyit, azért csak leszedem, mert nagyon érdekel az a mod.
Mindenesetre azért köszöm szépen a válaszotokat. -
AthlonXP
őstag
Bocsi a hülye kérdésért, de az OL 2.1.1 az egy külön mod, vagy simán rá lehet másolni a 2.0-ra? Azé kérdem, mert még nem szedtem le ( így nem ismerem ), viszont most az OL 2.0-val nyomom a gamét és ha lehet nem akarom a 2.1.1 miatt az egész gamét újratenni ( bár, ha mindenképp kell, akkor.. ). Viszont érdekelne a 2.1.1. így letöltöm mindenképp, csak jó lenne tudni, hogy mire számítsak, me akkor nem folytatnám tovább a játékot, ha úgy is törölni kell...
-
AthlonXP
őstag
Nagyon tetszik ahogy itt "elfilozofálgattok" a game eseményein és a történeten.. Olyan jó olvasgatni .
***OL 2.0 1.0005***
Am. most voltam annál a résznél, ahol egy tudóssal kell méréseket végezni, hogy megkaphassam a proftól a sugárzástól védő prototípust. Namost amikor ahhoz a lepukadt buszhoz érünk, akkor jön egy videó, aminek ha vége, akkor meglepődve tapasztaljuk, hogy a tudósunk halott, vagy épp zombi lett. Ilyenkor elvesszük tőle a mérőműszert amit elviszünk a profnak és ő meg leb@sz, mert elrontottuk a feladatot és nem lessz jó a prototípus.. Most viszont a videó után a tudósom életben maradt és simán vissza tudtunk menni a bunkerbe. Már legalább 6-7 ! alkalommal játszottam végig a gamét, de ilyen még sosem fordúlt elő. Nem értem, most miért maradt életben? Viszont a prof megdicsért a jól végzett munkáért és nagy örömmel adta át a prototípust.
Viszont mikor már a harmadik kapcsolót kapcsoltam ki az "Agynál", akkor simán meghaltam, pedig az életem a maxon volt, semmi sérülésem nem volt... Tiszta ideg lettem, most kezdhetem előlről, de mié??
-
AthlonXP
őstag
válasz remington2 #4605 üzenetére
Hát, hallod ez jó kérdés. Elég érdekes a dolog, de talán majd a CS-ból többet is megtudunk, bár az az előzményeket meséli el...
Am. sztem a végén csak Strelok számára "lett jó vége a történetnek", vagyis úgy gondolom, hogy a zöld fű meg minden jó, csak számára létezik ( az elmélyében...), valójában minden maradt a régiben... De kitudja...Mr Manson: Te az OL-al nyomod? Me abban az utolsó néhány teleport csak " ismétlédik", vagyis akárhányszor átmész az utolsón, mindíg egy korábbihoz kerűlsz, amin keresztűl ismét mehetsz a végéig és onnan vissza.. ( Jól megaszontam, de remélem érted... ). Az OL-ban a game végtelenítve van, szal a teleportok után visszamehetsz a game elejére is akár, azután csinálsz amit akarsz..
[ Szerkesztve ]
-
AthlonXP
őstag
Me azt a fegyvert csak exoskeletonnal engedi használni... 44.5 kg
remington2: Asszem kb 7 befelyezése van a gaménak. Többször is le lettek írva, melyek ezek, többen belinkelték őket korábban, használd a fórum keresőjét, légyszi...
Én is belinkelném őket de most így nem jutnak eszembe ezek a linkek , am. a Youtube-on is fent vannak ezek, szal meg lehet nézni őket..[ Szerkesztve ]
-
AthlonXP
őstag
***OL 2.0***
Most újratelepítettem a gamét, mert a Priboi volt rajta, de az a mod semmit sem ér, így most visszatettem az OL 2.0-t, az 1.005-ös patchel. Most az első pályán amikor a banditáktól kell kiszabadítani a túszt ( akinél a pendrive van ), "kiakadt" az a jelző ami mutatja, hogy mennyire vagyok látható az ellenség számára ( remélem értitek melyiket mondom.. ). Mikor bementem a banditák közé felment a csík a maximumig és aztán úgy is maradt... Bárhová megyek, akár vissza Sidorovicshoz, akkor is maxon van, nem változik semmit. Amúgy ez már korábban is előfordúlt már ebben a modban nálam, de akkor sem értem, hogy mi okozhatja. Volt már ilyen mással is, vagy ez egyedi eset?
-
AthlonXP
őstag
válasz VinoRosso #4540 üzenetére
Azok igen idegesítő kis dögök. Asszem 2féle támadása van: Ha bizonyos távolságon belűlre kerűlsz, akkor el kezd karmolni( olyan 5-10 méterről...) és eközben olyan erővel meglök, hogy métereket repülsz hátra ( biztos használja az ERŐ sötét oldalát... ). Alig lehet megközelíteni. Viszont ha sikerűl a közelébe menned, akkor meg el kezd ütni-verni, karmolni stb... Ja, és ráadásul elég nehéz őket leszedni, én mindíg páncéltörő lövedékeket használok ( ha már van lehetőségem...), de sokszor egy tárat is bele kell ereszteni mire kinyiffan. Szoktam gránátvetős stukival is lőni őket, hát gránátokból is kell neki vagy 3-4, szal nagyon bírják a kiképzést. Pripjatyban lesznek bőven, meg asszem az erőműnél is...
-
AthlonXP
őstag
válasz ricsy888 #4515 üzenetére
Elvileg ugyanúgy működnie kell, hisz leginkább az számít, hogy hányas verziószámú patch volt telepítve a gaméra amikor a mentések készűltek. ( Ill., hogy az újonnan telepített játékon hányas lesz...) Most az, hogy te a gamét átteszed Vistára az nem befolyásol semmit ilyen szempontból. Nálam úgy is ment a game, amikor még az XP és a Vista egyszerre volt a gépen, hogy az XP-re telepített játékot Vista alól indítottam ( tehát vistára eleve fel sem volt telepítve ) és a mentéseket ott is tudta olvasni ( miután átmásoltam a Vista megfelelő könyvtáraiba, természetesen..) .
Szal nem lesz gond a mentésekkel a Vista alatt sem. -
AthlonXP
őstag
válasz $p@rr0w #4208 üzenetére
Aha.. OK. Mostmár nagyjából értem... Igen, valóban nem tom mi az a "steam", mert én soha nem vásárolok neten. Inkább elmegyek a legközelebbi boltba és ott megveszem, ami kell. Lehet, hogy nem kapok kedvezményt és nem olyan kényelmes, mint a net, de legalább tudom mit veszek és ha nem tetszik viszaviszem azt kérek másikat vagy vmi...
Persze nehogy félreérts én most nem téged akarlak ezzel idegesíteni vagy egyéb, én csak leírtam a véleményem...De az viszont érdekes, hogy nem engedi frissíten a játékot. Gondolom azt nemtudod, hogy az angol/US vagy a nemzetközi 1.005-ös pecs van-e a fent a játékon? Amit én linkeltem az, ha jól tudom csak az angol/US verziót frissíti a másiknál rossz verziót ír ki, vagy ilyesmi, a lényeg, hogy azt nem engedi frissíteni. Mondjuk én annyira még nem néztem utána, de biztos van már olyan verzió is ami a nemzetközi 1.005-öt is frissíti. Vmelyiknek jónak kell lennie.
[ Szerkesztve ]
-
AthlonXP
őstag
válasz $p@rr0w #4202 üzenetére
Akkor én értettem félre.... De ha most jól értem ( lehet hogy megint nem.... ), akkor neked most megvan az eredeti game, amit felraksz a gépre. Ezen nincs semmilyen patch, tehát ez az eredeti 1.0, ugye? Mert ha igen, akkor a pecseket le lehet tölteni ( 1.001-1006-ig ) a hivatalos oldalakról vagy akárhonnan ( gúgle rulez.. ). Ahhoz a pecshez amit linkeltem le kell tölteni az 1.005-öt ( lehet hogy csak az angol US verziót fogadja majd el ) és miután azt feltelepítetted, utána már ennek az 1.006-osnak is mennie kell. Szal ha az automata updaten nem sikerűl ( am. nem értem miért használod azt... Legalábbis azt vettem ki, hogy azt használod ), akkor te magad "manuálisan" frissítsed a gamét, me akko tökmindegy, hogy milyen pecset ragsz fel főleg, hogy a game eredeti. Én pl soha nem használom a játékok beépített updatejét, mindíg én keresem meg a neten az esetlegesen elérhető frissítéseket, javításokat. Ezzel a módszerrel még sosem volt gondom, mindíg minden játéknál működött. Am. ha jól tudom nincs is "varez" patch, mert általában az szokott előfordúlni inkább, hogy az eleve varez, tehát crackelt gaméra telepítik a megjelenő javításokat és azután a játék már nem indul el, mert a javítás felülírja a játék crackelt exéjét. ( A sok Júzer meg nem érti hogy ilyenkor miért nem megy a játék...). Persze mindez eredeti játékkal nem fordul elő, hisz azoknál nem gond ha a javítás felülírja az exét, mert az fog is működni.
-
AthlonXP
őstag
válasz $p@rr0w #4196 üzenetére
Hát akkor fingom nincs...
Sztem jobban jártál volna, ha TÉNYLEG eredeti ( azaz minden pecs nélküli ) gamét vettél volna, ha már mindenképp megvetted te is. Az eredeti gamét felrakod, aztán leszeded hozzá a game weboldaláról vagy máshonnan a hivatalos pecseket és felrakod. Az tuti, hogy ment volna és nem lett volna belőle baj. Én is így csináltam és eddig még minden javítás jó volt a játékhoz, egyikkel sem volt baj. Itt még ugye az is gond, hogy a pecseket utólag leszedni nem tudod ( vagy csak nehezen, de mivel fontos fájlokat is felülír a gaméban, valszeg utána már el sem indúlna ), így csak a játék teljes törlésével lehet játszani. Bár ha neked eleve az 1.005-ös javítással teszi fel a játékot, akkor ez a módszer nem fog működni. Ezért is nem ajánlott eleve pecselt gamékat venni. Inkább vegye meg az ember az eredeti "bugosat" , aztán szedje le a kiadott javításokat, akkor biztos nincs baj.
Mindenesetre azért próbálkozz, hátha találsz hozzá egy jót. Amúgy az 1.005-ös peccsel is jó az a game, max nem múltizol, ha már nincs megfelelő szerver... -
AthlonXP
őstag
válasz - = Zk = - #4181 üzenetére
Hát, nagyon szívesen... Nagyon örülök neki, hogy ennyire tetszett és soha rosszabb játékokat!
-
AthlonXP
őstag
válasz VinoRosso #4175 üzenetére
Én mondtam, hogy a Priboi egy rakás sz@r... Pont azok miatt, amiket te is írtál. Dög unalom az egész, csak járkálni kell benne, meg dokumenteket keresgélni...semmi értelme. Az viszont tetszik benne, hogy a környezet sokkal élettelibb, de más nemigazán jön be a gaméval kapcsolatban.
Az eredeti és az OL mod sokkal jobban sikerűlt, mindkettőtt sokszor végig is vittem, mert tetszett. De a Priboi felejtős .Ha minden igaz, akkor 2 hónap sincs már a CS-ig? Már teljesen rá vok izgúlva *--*. Remélem nem fog tovább csúszni, me nagyon ideges leszek.
-
AthlonXP
őstag
válasz Bencom ™ #4142 üzenetére
Hát, ha jól tudom, akkor azt a Float 32 modot tartalmazza és az javít a grafikán. Arról azt olvastam, hogy úgy javítja a grafikát, hogy a gépigényt nem növeli meg. Bár nekem azonos beálítások mellett az eredeti gaméhoz képest az Ol-moddal kb 5-10 FPS-sel lett kevesebb a játékban. Szal sztm növeli a gépigényt. Bár ez várható volt azért, hisz a szebb grafikának ára van... Bár egy jó gépen az az 5-10 FPS semmi, de ezeken a konfigokon ( Mint pl az enyém és a tied is... ne hari.. ), bizony sokat jelent olykor.
Na mindegy, a lényeg, hogy ha csak egy kicsit is, de bizony megnő a gépigény a mod miatt, de egy próbát megér.
Legfeljebb a beálításokban variálsz egy kicsit... -
AthlonXP
őstag
válasz proci985 #4125 üzenetére
Vagy egy 7600 GT és az legalább még AGP-s be is van. Az én konfigommal a S.T.A.L.K.E.R. 1024-ben (nekem az bőven elég, nem látom értelmét a nagyobb felbontásnak egy Samsung 17" Flat CRT-n nyomom..) full dinamic light-tal dx9-ben megy szépen. Bár ahogy látom Bencom ™-nak egy picit "gyengébb" gépe van ( Meg ne sértődj Bencom ™, nem azért írtam... Az enyém sem ér sz@rt sem egy mai normálisnak mondott konfighoz képest, de pénzem sajna most ugyanúgy nem van, mint neked.. ), így sztm az ő gépébe is elég lenne egy ilyen kártya, bár ez sem olcsó, ahhoz képest...
Szegény Bencom ™, nagyon nem jó az, ha az embernek haldoklik a gépe és most itt nem csak az anyagiakra gondolok, hanem egyébként is. Őszinte részvétem.
-
AthlonXP
őstag
válasz Bencom ™ #4099 üzenetére
ÁÁÁ, az csak egy light-osabb video. Amikor te majd a gaméban mászkálsz ott, akkor lessz ott majd mitől besz@rni a nádasban... Ebben csak a grafikai dolgokat mutatták ( megjegyzem, nekem nagyon bejött. Főleg, mikor abban az álomásban vagy hol volt a kamera és mutatta ahogy a beszűrődő napfény csillog a porszemeken, meg azok a fény-árnyék játékok is nagyon szépek... Na majd meg látjuk, csak jönne már! ).
Meg ugye a nádtól semmit sem látni és csak kis ösvényeken kersztűl lehet majd ott közlekedni ( csak nehogy eltévedjek, mint vmi labirintusban.. ).[ Szerkesztve ]
-
AthlonXP
őstag
válasz proci985 #4097 üzenetére
Na, akkor most aztán keresgélhetek 1000-rel! Sztm teszek a kűldetésre, mert nincs nekem hangulatom ahhoz, hogy össze-vissza bolyogjak a zónában. nem bírom ki a C.S.-ig főleg, ha közben megint elhalasztják, ÁÁÁ.
Amúgy láttad te is azt a tech demot, ugye? Most tényleg lesz benne ilyen térdig vízben mászkálós, elázós, náddal összevagdalós pálya? Ha nekem jön ott a nádasban egy Bloodsucker vagy vmi másik nagy hülyeség, én be is sz@rok!...
-
AthlonXP
őstag
válasz proci985 #4094 üzenetére
Igen. Sajnos ilyenek után már nagyon meg tudja utáltatni magát a game. Nagyon idegesítő, hogy csak a kűldetéseket kapja az ember, de hogy hova kéne menni, azt találja ki. Ráadásul, ha már el is jut vhogy az illető az adott helyre, akkor sem biztos, hogy teljesítheti a feladatot... Azért mindent összevetve, ez a Priboi mod semmit sem ér, csak felidegesíti mgat az ember a hülyeségein. Szal marad az alapgame és az OL!
Jöjjön már a C.S.!!!
-
AthlonXP
őstag
válasz Bencom ™ #4090 üzenetére
De nem akarok már mégegyszer arra járni. Amúgy nem tudom mi elől bújkál, mert nincs a közelben ellenség, mindenkit leszedtem, akit kellett.
Hun'reeth: A Gausos trükk nem működik a Priboiban. Úgyhogy vmi más megoldás kéne. Azért is vinném el a vodkát annak a hülyének, hogy hátha történne vmi, de így ez sem jött össze.
-
AthlonXP
őstag
***Priboi***
Na, most meg elvittem a 20 vodkát, amit kért az tiszt még a game eljén. Viszont nem tudom neki odaadni, mert hiába megyek oda hozzá, nem jelenik meg a beszélgetési lehetőség. Csak guggol ott a fedezékben egy konténer mellett, azt les.
Most mit csináljak? Már gondoltam rá, hogy lelövöm, de akkor a katonák ellenséggé válnának... -
AthlonXP
őstag
Na mivan?! Senki nem ír....
***Priboi***
Eljutottam az erőműbe és megtaláltam az elveszett katonai egységet is. Aztán megkaptam azt a kűldetést, amiben a Monolitosokkal kell vmit csinálni. be is mentem a szarkofágba és eljutottam a kódzáras ajtóig. Itt viszont megakadtam, mert nem tudom kinyitni. Azt hittem nyitva lesz, mert nem kaptam olyan feladatot, hogy keressem meg a titkos szobát Pripjatyban. Tudja vki esetleg, hogy azt a kűldetést mikor és hogyan kapom meg, vagy esetleg máshogy kell itt kinyitni az ajtót?
-
AthlonXP
őstag
válasz Bencom ™ #4081 üzenetére
Namost lehet, hogy az volt a baj. Sztm azt a patcht az 1.005-ös peccsel felszerelt gaméra kell tenni. Úgy mennie kéne. Bár nem értem, hogy miért engedte felrakni akkor, ha az 1.005-ös nem volt fent? De, ha biztosra akarsz menni, akkor csak az 1.005-öset tedd fel, azzal biztosan nem lesz bajod.
-
AthlonXP
őstag
válasz VinoRosso #4072 üzenetére
Öööö... az 1.001-es patchel készűlt mentések kompatibilisek az összes utána készűlt patchel. Csak az alapjáték patch nélküli mentései nem működnek, ha felteszel egy patcht.
Szal, pl az 1.003-as mentések simán mennek az 1.004-essel is, sőt akát az 1.006-al is. De ugyanígy az 1.001-eséi is mennek pl az 1.006-ossal. Legalbbis nálam még mindíg így volt. Persze értelemszerűen a mentéseket nem lehet kavarni ( tehát az OL mentései nem mennek a Priobival, vagy fordítva és az alapjátk mentései is csak az alapjátékkal mennek, stb... ).Bencom ™: Temeg miért nem raksz fel újabb pecset? A mentéseid maradnának, hisz az 1.001-es felefele kompatibilis...
[ Szerkesztve ]
-
AthlonXP
őstag
válasz VinoRosso #4069 üzenetére
Senki nem mondta, hogy hülye vagy... Amúgy mi a frász lehet az az időgép anomália?
Milyen jó lenne, ha visszatudna vinni '86-ba. Ott megakadályoznánk a robbanást és eltűnne a zóna ( ill. soha nem is jött volna létre... ). Aztán bejárhatnánk egy mai Pripjatyot, ami tele volna emberekkel és élettel és minden olyan lenne, mintha meg sem történt volna az egész. Ez amolyan bónusz lenne vagy mi, amit bizonyos esemény vagy akármi után kapna a játékos, mittudomén..
Na jól van, abbahagyom, me aztmondják, má megint hülyeségeket írkálok. -
AthlonXP
őstag
válasz Bencom ™ #4062 üzenetére
Hát az alapjátékban egy sima pulóver és egy "mackónádrág" van a MárkedVan-on. Esetleg vmi kabát féle az eső ellen, de nem több ( az invertoryban is ). A Priboiban viszont a katonai páncélt mutatja... Persze attól ez még lehet egy "optikai bug", becsapás... Na mindegy, felveszem a PSZ-99M-et vagy mit, azt akkor már jó lesz!
-
AthlonXP
őstag
válasz Bencom ™ #4060 üzenetére
Na ugye!
Én is ezt mondom: "két csík van, kék és piros, a kék a ruhát jelzi, ha nincs rajtam, akkor értelemszerűen nem mutatja csak a pirosat, a piros meg az életet jelzi.
Inventoryn belül van még egy sárga csík is, az a sugárdózist mutatja, minél nagyobb a sugárzás, annál magasabb a csík."Nem tudom milyen másik csík lehetne még ott. Szal, ha nem is lett volna rajtam a ruha, akkor a kék csík sem lett volna ott, nem?
Szal teljesen igazat adok Bencom ™ kolegának...
A többiek meg má annyira széthekkelték a gamét, hogy az má nem is a S.T.A.L.K.E.R. ! Ők má más gaméval nyomúlnak.[ Szerkesztve ]
-
AthlonXP
őstag
Na jó kis veszekedés lett ezekből a csíkokból....
Akkor én nagyon kemény vok vazze... Mer má pripjatyban vagyok.. Mondjuk az igaz, hogy sokszor ömlött a vér belőlem, de van is nálam kötszer bőven. Veszem a csapostól, meg fosztogatom a hullákat a kötszer miatt. pedig még örűltem is, hogy milyen fasza ruhám van, mert sokszor volt, hogy eltaláltak és nem véreztem, akkor mi lenne, ha még ruha is lenne rajtam?! Na most hogy így "kisgagyában" végigmentem a zónán, akkor a végére már csak felveszek vmit.. Én szentül meg voltam győződve arról, hogy rajtam a katonai páncélruha van. De amúgy lehetne is, hisz katona vok, nem? -
AthlonXP
őstag
válasz Theodolit #4052 üzenetére
Ez érdekes, mert gyk. nekem pl. a "d"-n van a game és mégis engedte telepíteni. Biztos, hogy rendesen fel van telepítve? Nekem akkor nem szokta engedni a patchek felrakását, amikor pl. újratelepítem az oprendszert és a játékot meg fent hagyom a telepített könyvtárában. A játék ettől még simán megy, csak mivel nem lett újratelepítve ( gyk. nincs benne a registyben sem emiatt ), így nem érzékeli a patch, hogy fent van a gépen, ezért nem is enged telepíteni. Kéri, hogy előbb tegyem fel az alapjátékot és utána a javítást.
-
AthlonXP
őstag
válasz proci985 #4051 üzenetére
***Priboi***
Nade akkor most azt akarod ezzel mondani, hogy gyk. nincs rajtam semmilyen védőruha? Mert én még nem vettem fel új ruhát. van a hátizsákban ruha, de nem hasztáltam még. Ha jól emlékszem, akkor egy piros és egy kék csík van a gaméban, nem? A piros az életerő, a kék meg a ruha, nem? Me, ha használom a kötszeret, akkor a piros csík hosszabb lesz a kék nem. Az most nekem fele olyan hosszú, mint a game elején volt, szal olyan 50%-os. De, ha az nem a ruhát mutatja, akkor nemtom, mit. Viszont, ha szerinted, nincs a katonán semmilyen védőruha a játék elején ( akkor a kép az invertoryban kamu? ), akkor én egy szál mackóban jutottam el Pripjatyig, vérszopókon, ellenséges stalkereken, zombikon és egyéb kedves lényeken keresztül...
-
AthlonXP
őstag
-
AthlonXP
őstag
***Priboi***
Észrevettem egy érdekes bugot.
A saját katonai páncélruhám van rajtam, ami már a játék elején is megvan. Azon a pályán voltam, amiről el lehet jutni Pripjatyba közvetlenűl ( ahol az antennák vannak ). Esteledett és bekapcsoltam az éjjelátót, hogy segítsen a tájékozódásban ( ez kék színű... ). Namost amikor közeledek egy járműhöz ( mindegy milyen álapotú ), akkor hírtelen kigyúllad, szó szerint lángolni kezd, mintha felgyújtotta volna vki. Amikor kikapcsolom az éjjellátót, a tűz elalszik, mintha mi se történt volna. Ha újra visszakapcsolom, akkor a jármű megint el kezd égni. Ezt akárhányszor megismételehetem. De csak egy bizonyos távolságon belűl ( kb 5-6m ) Ha távolabb vagyok a járművektől ( amikor használom az éjjelátót ), akkor nincs semmi baj csak, ha közelebb megyek hozzá. Nemértem, mi lehet. Mindenesetre tök jól el lehet vele szórakozni... -
AthlonXP
őstag
válasz proci985 #4036 üzenetére
***Priboi***
Megvan STRELOK!!! Ott volt a tábortúz mellett a Fredom bázison. Ő "Master" szintű volt. felmentem a Fredom fönök szobájához is, de senki sem volt ott. A vele szemben levő másik szobában szétlőttem a tv-t egy korábbi ottlétem alkalmával. Most, hogy visszatértem ( elmentem a köv. pályára... ), a tvnek semmi baja sem volt, ment benne a videó.. Naná, hogy megint szétlőttem! Biztos van egy szerelő a zónában, esetleg a csapos árul tv-t is... Utánanézek.
-
AthlonXP
őstag
válasz proci985 #4026 üzenetére
Ok. Akkor félreértettem.. Namost a Freedom bázist én kiírtottam, de Strelokot nem láttam. Lehet, hogy mire én odamentem már/még nem volt ott. Na mindegy, azé figyelgetem, hátha összefutok vele. De így a kérdés továbbra is fenn áll: Hol van Strelok?!
A mamast megnézem, köszi a tippet.
-
AthlonXP
őstag
válasz proci985 #4009 üzenetére
Ez most melyik Priobi? Ez az első, ami megjelent? Am. ahhoz van 3 patch és az már javítja ezt kilépést, a halálkor. Bár az újban álítólag ezek a javítások benne vannak. A környezet viszont tényleg sokkal szebb, mint az eredetiben vagy az OL-ben. Számomra sokkal élethűbb, színesebb, élettel telibb. Kevésbé lehangoló.
Amúgy mi az a "dodging"? -
AthlonXP
őstag
válasz groth99 #4010 üzenetére
Én úgy hallottam a TV-be, hogy az új F22-esekre a közeljövőben ( pár éven belűl ) már lézerágyúkat is tesznek. Meg olyan új rakétaelhárító rendszert ( szintén lézert...) is csinálnak az un. AWACS gépekre, amikkel már a levegőben jóval a becsapódás előtt, lelőhetőek lennének az ellenséges ( pl interkontinentális ) rakéták.. De asszem már járművekre szerelhető kisebb lézerágyúk is tesztelés alatt vannak. Szoktam nézni ezt a "Jövő Fegyverei" c műsort is a TV-be és beszarás, hogy miket ki nem találnak már...
Szal legalább már tudjuk, hogy mivel vívjuk a 3. VH-t. Már csak az időpont a kérdéses. -
AthlonXP
őstag
válasz Bencom ™ #4003 üzenetére
[OFF]Igen, így van.
Engem mindíg is um. lenyűgöztek ezek a nagy pusztító erejű fegyverek. S mivel említettétek itt, ezért beszúrtam ezt a linket, ahol írnak róla 1-2 érdekességet. Gondoltam, hátha..
Ja, és szívesen!szerk: Most látom, hogy az volt a 4000. hsz... [/OFF]
VinoRosso: Igen, a Priobi valóban könnyebb, mint pl az OL. Na persze sokkal rosszabb is nála, sztm. Mondjuk én most nem is igazán törődöm a feladatokkal, csak bejárom a vidéket. Nagyon sajnálom, hogy nem lehet eljutni a DC-be, pedig a térkép mutatja, hogy lenne ott valami és az út is látszik jól. A zsoldosok szállásán lenne egy kapu, ami az odavezető utuat zárja le, de akárhogy próbáltam megkerűlni, vagy átugrani, sehogy sem engedte. A kerítést meg lehet kerűlni, de akkor meg át akar tenni az előző pályára, szal sehogy sem enged. Am, sztm a Priobi nehézségét a dokumentek megszerzése adja, mert el vannak rejtve és sokáig tart őket megtalálni. Minden titkos helyet épületet át kell nézni... Többek közt ezért sem tetszik nekem annyira. Jobb szeretem, ha van egy konkrét feladatom, amit végre kell hajtani és tudom hogy nagyjából merre is kell ahhoz mennem. Nagyon nem szeretem az ilyesféle, össze-vissza mászkálós, keresgélős gamékat. Szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
AthlonXP
őstag
***Priobi***
Na megtaláltam a Dead City-t a mapon. Viszont nem lehet eljutni oda, mert az arrafelé vezető út le van zárva, máshol meg szintén nem lehet átmenni, a kerítés miatt.
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Robotporszívók
- Autóhifi
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- DUNE médialejátszók topicja
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Milyen széket vegyek?
- További aktív témák...
- Pioneer DDJ-FLX10 (35 hónap garancia, makulátlan állapot)
- GAMER/UTÓMUNKA PC/GTX1080/i7.7820X/64GB.RAM/1TB.HDD/512GB.SSD+256GB.SSD
- Xiaomi 12T 8/128GB // Újszerű // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23+ 8/256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23 128GB és 256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia //
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest