- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen videókártyát?
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- Bluetooth hangszórók
- Micro Four Thirds
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
megtorlo222
csendes tag
és a chernobilban való voroninos párbeszédet nem javítják??? Így csak fel kell raknunk a bugfixet is hogy azon a főszálon tovább tudjunk menni.
Ám annak örülök hogy végra lesz aréna) végre ölhetem a kutyusokat és szedhetem a lovét az arénából
)
1 kérdés: ha kijön a patch akkor melyeket kell előbb feltennem? a patcheket és utána a bugfix javítócsomagot vagy fordítva??? Mert nem akarom hogy megint voroninos küldinél akadjak el h nem jelzi ki a párbeszédet...
-
(Piro)
csendes tag
válasz
Antonius1978 #3748 üzenetére
Heli messze a legidegesítőbb a játékba, mondjuk én még nem vittem végig szóval még bármi jöhet. Tulajdonképpen nem attol libbennek oldalra hogy RPG tart feléjük csak szimplán igy repülnek, az előtt kell rálőni a rakétát hogy elindulna oldalra, Bar-nal 1-2 hibás lövés után simán lelőhetők a helik.
Akár milyen idegesítőek a helik, engem kárpótol az hogy legalább már a gránátot nem úgy dobják mintha arra születtek volna, anno a SoC ba a legkönnyebb nehézségi fokon is 600 méterről, egy fal mögött állva is a lábad alá dobták, pozitiv csalódás hogy ezt itt már máshogy van, néha még magukat is megölik vele amin jót szórakozok.
-
Antonius1978
addikt
válasz
sagajr78 #3746 üzenetére
Az lehet hogy at tud, de en valahogy mindig ugy csinaltam, hogy majdnem 90 fokban lebegett felettem, szoval nem tudott lefele loni (igy kepzelem en el).
A barnal is igy szedtem le mindket helit, es a tegnap ahogy kijottem a konzolparanccsal, Kordonban is igy szedtem le.Ha latnak teged, akkor rohej, de ahogy elereszted a raketat, arrebb libbennek.A barnal az elejen duhrohamot kaptam, mert nem tudtam eltalalni oket.Aztan bementem egy epuletbe, mellette nott valami fa vagy bokor es abbol lovoldoztem ugy, hogy az ajtoban alltam de takart a noveny.
A raketaja az tenyleg kellemetlen dolog, -25% a katonai ruha tartossagabol ahogy felig meddig eltalalt Kordonban. -
(Piro)
csendes tag
válasz
sagajr78 #3746 üzenetére
Jól emlékszel... mivel kb 3 kereke volt a kocsinak mire átmentem a kapun, másik mapon gyalog útra kényszerültem és ott is elég szépen leszedett pedig fa mögé bújtam, amikor hallottam hogy rám céloz. Meg ugye ott szereztem meg az rpg-t amivel kb 5x eltaláltam lövésenként visszatöltve a játékot hátha az RPG ment rossz helyre.
Lehet hogy én tévedek de az Agropromnál levő helit se tudtam leszedni, de lehet csak én céloztam rossz helyre, mer ott is csak idegességembe löttem bele úgy 500 lőszert, esélyes hogy 1 sem ment jó helyre. (szerencsés alkat vagyok
)
-
sagajr78
tag
Piro:
Nem viccből javaslom mindenkinek aki kérdi, hogy arra a helikopterre felesleges lőszert pazarolni.
Az az egy olyan zavaró röppencs a játékban, amit nem lehet lelőni, mert sérthetetlen.Az összes többi simán leszedhető (még kézifegyverrel is csak jó helyre kell célozni vagy ha nem akar célzással vesződni az ember akkor jó sok skulóval ki kell tömni, ha egy mód van rá páncéltörő lövedékkel), de ez a gép nem. De legrosszabb esetben is egy RPG találattól leesnek.
Ha emlékezetem nem csal, akkor talán még a következő pályán sem hajlandó leesni a drága, csak majd miután meglátogatta az ember a vonat alagút végében lévő új kis játszópajtásait, na utána már le lehet kaparni az égről. Dark Valley-ban ennek a gépnek a szerepe áthajtani a játékost a következő pályára.
Antonius1978:
A helikopter képes átlőni a fán (egyeseken mindenképpen mert hiányzik a collision box-uk így azon a játékos is lazán keresztül tud sétálni) a gépágyújával ha nem is mindig, míg a rakétáit meg pláne nem zavarja a fa ottléte vagy nem léte. -
(Piro)
csendes tag
válasz
sagajr78 #3743 üzenetére
Annál a résznél voltam én is, kb fél órámba telt mire a kocsival átjutottam a kapun mer vagy a kanyarba csúsztam le az útról, aztán leszedett a heli, vagy lelassítottam bekanyarodtam és aztán szedett le a heli. Ritkán idegesít fel egy játék, de ott már hangosan emlegettem a rokonait.
RPG-t én is megszereztem, el is találtam vele a helit, további 3-4 tár NATO lőszer de semmi, ennyi még a COD 4 be is elég volt pedig ott pilóta se volt a helibe. Ritka idegesítő rész.
-
Antonius1978
addikt
virkir , marked one94 nicsak ki beszel itt ?
Virkir ne hallgass MarkedOne94-re, ide panceltoro loszer kell
Allj be egy jo nagy fa torzse melle, es valahogy ugy helyezkedj, hogy a koronaja alol kilesve az agak kozott lasd a helikopter rotorjat.Es akkor az agak kozul lojjed, mivel ugy nem lat, ha meg lat is, akkor a torzs felfogja a lovest.Sagajr78 neked koszonom a konzolparancsot, mukodott, most vigan barangolhatok megint.
-
sagajr78
tag
Azt az egyet nem lehet lelőni (amúgy néhány páncéltörő skuló elég a motorjába és leesne vagy egy RPG találat vagy egy szépen ívelt gránátvetőből indított gránát, ami a rotor tetejét kapja telibe szedi lefelé egyből, míg ha csak az alját vereti az ember páncéltörő lövedékkel akkor vagy 2-3 tárral is bele kell pumpálni a kopterekbe mire leesnek). El kell előle pucolni (nem viccből ajánlja a program a kocsival menekülést, bár gyalog is megoldható a dolog).
-
virkir
veterán
válasz
marked one94 #3741 üzenetére
Há azza lüvöm vazze oszt mégse...
Az én zsótim még elég zűdfülü sokat mellépuffogtat.sagajr78
Nade a hüjje stalkernek még jogsija sincs alig bírja tekergetni a kormányt -
virkir
veterán
X18 dokumentumok után azt a rühes helikoptert hogy lehet leszedni?
A mocsadék egyszer eltalál aztán game over én meg csak kopogtatok a páncéltörő lőszerrel rajta. -
M@trixfan
addikt
"FHD-ben nem tudtam megmutatni mert az asszony ül a TV-n, amikor azon tolom a vga még örül is neki, ugye minél alacsonyabb a felbontás annál inkább nő a cpu igény, Stalkernél ez jobban kiüt. "
Maga a CPU igény nem nő kisebb felbontás esetén, hanem a két korlátozó tényező közül a GPU oldali feloldódik. Ezért mégtöbb fps-t érhető el a CPU órajelének emelésével. Ha nőne a CPU igény akkor kisebb felbontás mellett kevesebb fps-t kapnál
-
SaGa59
őstag
válasz
zuzu000 #3730 üzenetére
Ne a számok mellé böködjetek. Ott van a nagy tárcsa középen. Ahogy egy normális számzáras széfnél, előbb azt kell jobbra tekerni, (a jobb oldalán kattogtatni), míg az első szám beáll a megfelelő értékre. Ez után a nagy tárcsa bal oldalát kell kattogtatni (balra tekered), míg a középső szám beáll, majd vissza a jobb oldalra (jobbra tekered) és beállítod a harmadik számot.
-
PeL
addikt
Itt a changelogja elvileg a köv. patchnek...
Fixes for 13002 needs new game
-------------------------------Fixes:
- fixed vibrating (constant open and close) doors on Great Metal Factory level
- fixed inaccessible "ashes to ashes" stash on Darkdolina level
- fixed crash for missing suit upgrade
- fixed Escape bridge soldiers dying because to far from shelter
- fixed flying tree on Darkscape level
- fixed Pripyat geometry (missing surface)
- fixed arena mobs missing bug
- fixed no available phrase to say, dialog[dm_artefact_merger_wnd]
- fixed no available phrase to say, dialog[forg_stalker_trader_start]
- fixed map marker for bandit suit on Darkdolina
- fixed : Can't find model file 'weapons\crossbow\strela.ogf'.
- fixed levelchanger position from the Power Plant to Sarcofag
- fixed Radar crash near outpost
- fixed ui_repair_wnd.script:471: attempt to index field 'selected_item' (a nil value)
- fixed quickload after death with hotkey
- fixed greben jobs and dialogs on Yantar
- fixed usage of motion blur effect on R2 (dynamic lightning)
- fixed lukash task dialog
- fixed Sidorovich's message to kill zombies even if all are dead
- fixed incorrect RPM for upgraded sig550
- fixed can't open section 'bandages'
- fixed incorrect icon for upgraded VAL weapon
- fixed return entry to Pripyat from Outskirts
- fixed [error]Description : callback kils bone matrix bone: bip01_spine2
- fixed crash when killing stalker trader on forgotten
- fixed some other codes for doors
- fixed broken logic for doors and camera on Lost Factory
- fixed some floating boxes and barrels in Agroprom
- fixed ai-map in Deadcity (monsters climbed the bridge from the river)
- fixed ai-map for the duty sniper on Garbage outpost
- fixed ai-map on Yantar level
- fixed green glass in windows, jars etc. on r1 (static lightning) render
- fixed shader for lamps on dx10 (bulbs in lamps visible again)
- fixed incorrect calculation of money
- fixed Pripyat secret trader, now he will appear
- fixed crash in DetailManager, often shown on Generators level
- fixed some broken freeplay tasks
- fixed pda buttons (needs testing!)
- fixed missing known info strings (finally!)
- fixed unresponsive bloodsucker on Darkvalley when climbing through hole in roof
- fixed Deedee antidote exploit
- fixed kill statistics
- fixed No available phrase to say, dialog[forg_dolg_raid_dialog_finished]
- fixed rendering crashes on all levels, but mainly related to the last few ones
- fixed transparent window frame on Generators level
- fixed missing Sin house (esc_basement_motor_cache) stash in Escape level
- fixed upgraded icon for PSZ-9Md outfitAddons:
- added magnum ammo to traders
- added missing map hint for Garbage sniper
- removed anomaly from the middle of the road on Great Metal Factory which made the access to Military level with car very hard
- strelok book can be dropped now, but it will be available in the articles menu as well
- now can buy cars from Outskirts barman
- monster and character relations were tweaked
- slightly increased probability of rain and thunder
- knife hit powers finetuned
- alcohol postprocess effects tweaked
- dx10 render optimized (more will come in later patches)
- added feature: when checking stash with purple icon and not taking all of the items, the icon will change to green and will only be removed if you take all.
- pda chat finetuned, if a participant goes offline, you will see message "connection lost"
- added X18 documents dialog to the "barman" petrenko so that dialog can complete if doing task later.
- made Sin neutral to the actor.
- made Sin hostile towards actor_dolg and dolg -
-
zuzu000
őstag
srácok, hogy a fenébe kell rendesen beütni a számokat a széfbe?
mert hogy nekem nem sikerül, az biztos. kattintkatok középre, valamikor vált másik számjegyre, valamikor nem.
-
megtorlo222
csendes tag
Piro
Nekem is ez a gond énis ott akadtam el, de sajna már megmondták, nekem is ha visszaolvasol 10-20 beszélgetést, hogy le kell töltened a bugfix csomagot feltelepítened és sajna újra kell a gamet kezdeni
sajna énis ezt szívtam meg
cs1rk3
Köszi a kódot pont tegnap próbáltem feltörni de sikertelenül
Míg nem jön az új patch meg a magyarítás addig nem kezdem ujra a gamet hanem feltérképezem a terepet. Ezt a kódot is felírtam, már van pár széfkódom amik megvannak
)
Ám tudja valaki h össz mennyi széf van és azok hol vannak?
-
Antonius1978
addikt
válasz
sagajr78 #3723 üzenetére
Aha, ezeket a dolgokat nem tudtam, azaz hallottam hogy eldobott fegyvertol talan kinyilnak, de tegnap nem probaltam.Ma majd megejtem, ha nem megy, akkor johet a konzolparancs.Vannak nalam bizonyos rucik, pl monolitos es latni akarom hogy miket lehet rajta fejleszteni, es az exot is meg kellene vegyem hogy lam milyen.Meg esetleg koborolni jobbra balra, hogy talaljak valami uj fegyvert, pl azt a valltamaszos AK-t, amit valaki nemreg mutatott.
Szoval akkor a monolit a Kivansagteljesito, ugyanaz a dolog akkor benne maradt a SOC-bol eszerint.
Nagyon koszonom a segitseget -
(Piro)
csendes tag
Sikerült újra elakadnom, X10-et kipucolva Voroninnal nem tudok beszélni, elméletileg mindet úgy csináltam ahogy, kell de a küldetést nem tudom befejezni, mer Voronin elé állva nincs az az opció a beszégletésnél. Kihagyhattam valamit?
-
sagajr78
tag
válasz
Antonius1978 #3722 üzenetére
Antonius1978:
Abban a teremben (ahol a rámpa mögül felvetted az elemet meg pattognak a mindenféle lángnyelvek és szikrák) kell megkeresned egy létrát és azon felmászva eljutsz a wishgranter-hez ami számtalan, a karakter halálával (vagy hasonlóval) járó rossz befejezéshez juttat. Ne bánd hogy kihagytad.A hiba meg nagyon keveseknél de előfordul. Oka nem egykönnyen beazonosítható, mert valami összekuszálódásból adódik, de ez egyénenként változó, hogy kinél mitől). A probléma egyik lehetséges megoldása, hogy megdobálod az ajtót (beragadt ajtók kinyitásának egyik módja hogy hozzávagdosod a fegyveredet) vagy simán átsétálsz rajta a demo_record 1 konzol paranccsal (ilyenkor a bal egérgomb lenyomásával haladsz előre és ha úgy gondolod eleget mentél már akkor csak nyomsz egy neter-t és visszatérsz normál módba).
cs1rk3:
Nagyon alaposan járd be és figyelmesen kutasd át Rostock területét (ahol a bár is van ha így könnyebb beazonosítani) és megleled a hiányzó információkat, ami után haladhatsz tovább a kereséseddel. Figyeld a hangjelzést ahogy a játék tanácsolta. -
Antonius1978
addikt
válasz
Shogo_84 #3721 üzenetére
Ha az aksira gondolsz, es arra a katlanra, akkor abban jartam...de egy szal fia monolit, vagy foldontuli hang sem jelentkezett
Amugy vajon ki az a monolit hivo hang ? A rossz bacsi a vegerol, vagy mas ? Gozom nincs, de mar annyit gagyogott ott nekem oroszul, hogy ha talalkoztam volna vele, tuti lefejeltem volna -
Shogo_84
csendes tag
válasz
Antonius1978 #3719 üzenetére
De ne akard
.
Ha mégis, felkuszol a reaktoron át. (ahol a kis gnomok jönnek szembe, fapallos folyoson, az elején lesz egy bemélyedés, az visz a rektaor pukkanás helyéhez, (amúgyis onnan kell majd valamit előszedned). -
Shogo_84
csendes tag
válasz
Engikrisztus #3716 üzenetére
Nekem nem volt gondom.
Viszont egyik (külföldi) fórumon olvastam megoldást, ott adnak egy fájlt, amit bemásolsz, felveszed vele kábelt, aztán mentesz, majd kitörlöd.
Keress googleval, ki fogja dobni (stalker wire cimszóval).
(otthoni gépen talán elmentettem, de hogy oda mikor jutok..) -
Antonius1978
addikt
Valaki futott bele abba a hibaba, hogy a jatek befejezese utan Szidorovicsnal nem nyilik az ajto ?
Mar a jatek elejen igy tortent nekem, gondolom valami hiba lehet, amit a 013as patch sem javitott.
Akik jaratosak az allomanyok butykoleseben, vajon letezik ra orvossag ? Ha at lehetne irni valamelyik allomanyban, akkor megprobalnam, ha a mentesben tarolja ezt a dolgot, akkor a menteseket megtartom, es letorlom.Ha meg lehetne oldani jo lenne, azert meg szeretnek itt-ott korulnezni, es egyes dolgokat kiprobalni.Emlekszem, hogy valaki(k) panaszkodtak, hogy a Generator palyan sokszor kidobta oket a jatek.
Erdekes, hogy nekem csak egyszer omlott ossze, habar a konzolt lenyitva lattam hogy egy rakas piros betus hibat irt ki...Meg 1 kerdes : a Monolit hivasat hogyan lehet teljesiteni ? Nem talaltam hogy hova kell menni, igaz maradt meg egy ajto amit nem tudtam kinyitni, lehet hogy ott kellett volna bemenni ?
-
MBazsee
tag
válasz
Engikrisztus #3709 üzenetére
Az egyik ismerősöm talált erre a problémára megoldást, méghozzá azt, hogy le kell lőni a polcról a kábelt és a földről kell felvenni. Akkor elvileg már nem vág ki. Remélem, hogy tudtam (tudtunk) segíteni.
Üdv: Mbazsee
-
cs1rk3
tag
SPOILER
A Cordonban lévő katonai támaszponton lévő széf kodja 4, 7, 1, aki kinyitja 50000 Rubel üti a markát -
Engikrisztus
tag
Sziasztok! Visszakerestem,volt is kérdést a problémára,csak a választ nem találtam sajnos.Mi a megoldás arra,hogy amikor venném föl a drótot a polcról,akkor abban a pillanatban kidob a játék.Sokszor próbáltam már felvenni minden oldalról,de ugyanúgy kivág.A másik,hogy innen kb mennyi %-ban kifejezve a főszál végigjátszása?
-
sagajr78
tag
válasz
megtorlo222 #3701 üzenetére
Amit ott javítani lehetett azt megtette a bugfix csomag. Amennyiben nincs változás akkor az a hiba amit korábban is írtam, hogy a mentésedben eltárolt adatokban keresendő a probléma forrása. Azt nem tudod már megváltoztatni sehogy, így marad a new game, mert folytatni nem tudod a jelen problémád mellett a játékot.
Ha lenne még olyan mentése amit azelőtt csináltál hogy felvetted Voronin-tól a kérdéses feladatot, akkor speciel a bugfix segített volna rajtad ebben a helyzetben, mert abban még nincs elmentve Voronin párbeszéd "csomagja" ami a feladathoz kötődik. Utána lévővel már cumi van mert már az elmentett adatokhoz fog fordulni a program.
Azt az egy-két napot meg már kibírod míg érkezik az új patch és akkor meg amúgy is új játékot kéne kezdened.
-
cheatergs
senior tag
Jól gondoltam, mert a recoilnál rendre accuracyt ír, miközben a kék csíkok változatlanok, és tíz méterre nem találni el a célt a 230%-os recoillal. Én mindig accuracyra gyúrok, mert a 1-es lövést preferálom, spórolandó a nem túl gyakori karabélylőszerekkel.
A tooltip alatti álló számok össze-vissza zöldek-pirosak, sokszor nincsenek is, vagy nem azt fejlesztik, amit a szöveg ír.
Mellesleg úgy átírtam néhány fájlt, hogy pár perc után hibaüzi nélkül kivág desktopra (biztonsági mentés meg minek
), úgyh új install, aztán remélhetőleg túléli a fájl, amíg nem jön a patch az új kezdéssel.
-
sinick
senior tag
válasz
cheatergs #3703 üzenetére
Ne vedd készpénznek, azt hiszem a recoil (visszarúgás) fejlesztése esetén elsütéskor a fegyver kevésbé ugrik el a célról, accuracy (pontosság) fejlesztése esetén nagyobb eséllyel kapsz pontosabb találatot. Van röppálya laposság is (angolul nem ugrik be, talán "flatness"?), azt nem használom. Ezeket csak távcsövessel, távoli célpontokra fejlesztem, közelharca tűzgyorsaságra megyek.
-
-
cheatergs
senior tag
És tényleg. Kösz!
Stalkerben nincs sok kedvem turkálni a megkülönböztethetetlen passzív és aktív stashek miatt, pedig szeretem felderíteni a terepet.Kérdem én, hogy a recoil és accuracy között mi a különbség? Mivel a fejlesztési fa bugos, nehéz kiigazodni, hogy mi mennyit is ér.
-
Dhampir
félisten
válasz
megtorlo222 #3701 üzenetére
Jó szívvel ajánlom a többi fórumot is:
Főleg a fenti első kettő pörög igazán. :-)
-
megtorlo222
csendes tag
Olyan jo hogy itt ez az oldal végre lehet kommunikálni a minden olyan emberrel akiket érdekel ez a game.
Amúgy sagaj: felraktam ezt a bugfixes valamit, de sajna x10 labor után még mindig nem tudok voroninnal beszélni
::::::::: tehát lehet újra kéne kezdenem a játékot?
Nincs valami más mód, hogy azt a főszálon futó küldit valahogy megcsináljam? nem lehet valamit átírni a mappákban hogy továbbengedjen a küldi???Ha valaki tud valamit bármire nyitott vok
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8GB I 256GB I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba Ár! HP ProBook 650 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen, i7-9700 vagy "félkonfig"/ Win11- Számla, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest