- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Meghalt a Windows 10, éljen a Windows 10!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Kompakt AIO-val használható rackmount ház jött a Chieftec fémjelzésével
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
rétisün
veterán
akkor még pár szó az eredeti játékokhoz....
gta: episodes from liberty city. nem mai darab, előfizetés mellé kaptam ajándékba, délelőtt úgy gondltam, belenézek, jó lesz a gta V elé bemelegítésnek, amíg egy kicsit (talán) olcsóbb lesz a gta V. az csak hagyján, hogy már telepítéskor csinálhattam microsoft live id-t meg rockstar social club accountot, de hogy ezekkel mindig be kell(ene) jelentkeznem, ráadásul a securom protect exe állandóan kidobált, és egy percet nem tudtam játszani, hát b****k meg a védelmüket, eredeti játékkal kínlódjak?
töröltem is le a francba, van nekem jó kis stalker játékom, mai igaz, hogy szintén kiobál néha, de legalább játszani tudok vele.
-
Dhampir
félisten
Copy Protection
The International (European, North American and Australian) versions of STALKER: Clear Sky use the TAGES copy protection system, while the Russian version of the game uses the Star-Force copy protection system. The game requires that the DVD be kept in the drive while playing, and TAGES also installs two system driver files called atksgt.sys and lirsgt.sys. Note that there are know startup problems due to TAGES, such as the system not recognizing the game DVD at times or opening the game in windowed mode - see the Troubleshooting Tips section for more details of workarounds.
Nekem régebben az európai lemezverziónál a TAGES-szel gyűlt meg a bajom. Innen letöltöttem (32- és 64-bites verziók) és telepítettem.
-
SaGa59
őstag
Annak, hogy a lemezt kéri, amikor bent van, általában az az oka, hogy a DVD meghajtód elé becsusszant egy virtuális lemezmeghajtó, vagy a HDD-k és a DVD-k közül kimaradt egy betűjel. Pl van C:, D: nincs E: (vagy valami virtuális CD olvasó) és F: a DVD. A védelmet kezelő driver ilyenkor megzavarodik és azon a betűjelen keresi a lemezt, ami üres...
-
SaGa59
őstag
Be lehet állítani, hogy csak azokat a rekordokat mutassa, amit az xrEngine.exe generált és azok közül is színezze ki pirossal, ami valami "access denied" (Not SUCCESS) okból került bele. Mert egyébként mindent megmutat, amit a géped csinált, fájl és processzor hozzáféréseket.
-
SaGa59
őstag
Akkor az összes liba megdöglött... Passz.
Illetve még egy ötlet. Valami jóféle vírusvédelem/hardening tool, ami akadályozza a registry írását (merthogy az első induláskor oda is be akar irogatni valamit). Lehet, hogy érdemes lenne bevetni a process monitor-t (sysinternals), megnézni, hogy mit nem sikerül módosítania...
-
SaGa59
őstag
Ne a C:-re telepítsd. Kapcsold ki az UAC-t. Biztos, hogy rendszergazdaként futtatod? Be van állítva az indító ikonon, hogy úgy indítsa? Az, hogy te egyébként rendszergazda vagy a gépen, nem jelenti azt, hogy rendszergazdaként futtatod a játékot. Ahhoz vagy az indító lnk fájl tulajdonságainál kell beállítanod, vagy az exe-re jobbklikk után "futtatás rendszergazdaként" menüponttal kell indítani.
-
Silenzio
addikt
Nem lehet, hogy a magyar kiadás miatt ilyen fos? Sok ilyen játékról hallottam, pl. Fallout 3 GOTY; Gothic 4...
Én Dark Valley-nél járok, de egy buggal sem találkoztam még. Leszámítva azt, hogy vagy 8x kiraboltak.
De sztem még ez sem bug, csak egy logikai érdekesség. Anno írta valaki, hogy a cuccokat többért kapod, mint amibe névleg kerülnek. Ez sem bug, hanem a játékrendszer sajátossága, amivel arra ösztönöznek, ne megvedd, hanem megtaláld. -
rétisün
veterán
most értem át az erőműbe
ma ennyi, holnap (gondolom) a végére is érek. stalker fokozaton nyomom, ezzel még elboldogulok.... 
aztán ha végeztem, megnézem ezt "élőben". nem állok neki még egyszer, előbb a SoC-ot akarom végigvinni, a jó befejezéssel.
arra azért kiváncsi lennék, hogy azok az ellenfelek, akiknél 15-30 lőszert találok, miután elintéztem őket, meddig lőnének még rám, ha nem lövöm le őket

-
rétisün
veterán
azon már túl vagyok, ez már a limanszki rész végefelé van, a téranomáliák után. egy félig kész panelház(?)nál volt, de közben elértem a kórházba, szóval kiderült, hogy azért nem végtelen monolitos van

az volt a legjobb, hogy késő este értem oda, mivel nem akartam sötétben lődözni, aludtam egyet a legnagyobb csata kellős közepén.
aztán reggel még vártam eg kicsit, hogy kivilágosodjon, és agyonlövöldöztem a maradékot 
a rossz viszont, hogy bár van a clear sky-osok között aki javítja a felszerelést, nem nagyon van pénzem kifizetni

-
proci985
MODERÁTOR
ó, én alapvetően nem szoktam rettegni (kivéve az első bloodsucker még a csatornában az SoCben), alapvetően megtanultam, hogy ami vérzik, az kilőhető, ami meg nem vérzik -Alma Fearből -, az amúgy sem tud megölni, mert nem lehetne végigvinni a játékot

viszont, nekem ott még AKm volt, és egy upgradeletlen Sevam. vagy egy upgradelt stalker suitom. masteren. nem volt vicces, korántsem

-
rétisün
veterán
már benn vagyok a városban, de még az elején vagyok.....most valami csatornánál járok, ahol egy géppuskást kell kicsinálni.
lehet, hogy csak azért nem tetszik hirtelen ez a rész, mert eddig a SoC-ban kóvályogtam, aztán hirtelen furcsa lett, hogy nem mehetek amerre kedvem tartja
-
proci985
MODERÁTOR
vörös erdőben bloodsuckerek masteren rondák, és van belőlük pár. a végtelenítődő protect stalker mission is eszi a skulót. meg ott a pseudogiant, abba is kell 3-4 tár. annyival normál esetben egy kötegnyi banditát ki tudok irtani
magában még nem is lenne a dolog veszélyes, de utánna jön a find compass, army warehouse, sniperkedés, és utánna lehet megint elmenni lőszerért. mindez jobb esetben egy Seva suitban, AKval, mert ott még nincs jobb.nekem ott olyan érzésem volt, hogy mintha kivágták volna Bart a kör közepéről
Limansk meg urban warzone kb, viszont van Military suit, exo és GP37. úgy mindjárt kevesebb lőszer kell

Vladi: a végigjátszás alatt azt éretettem, hogy az ember célirányosan megy CNPPbe
portya alatt tényleg sok lőszer megy el. -
proci985
MODERÁTOR

mondjuk szerintem 4000 lőszerrel a játékon végig lehetne menni, nem hogy 12kval
. én SoCban a pripyat-cnpp körre szoktam olyan 500nato+300x9.39el menni (meg mellé olyan 5+5+5 eu csomag), és az is elég szokott lenni bőven. CSben a legtöbb skuló talán a Red Forest/Army Warehouse, illetve Limansk/Hospital körre kell. -
rétisün
veterán
az az érdekes, hogy nem az egész területen mutatja rosszul, azon az uton pl., ahol te vagy, ott már jó.
de a téglatoronyban, ahol az első "szinten" van egy hátizsák (rejtekhely) a rejtekhelyet a tornyon kívülre mutatja, viszont ha ott vagyok (a toronyban), engem is a rejtekhelyen, tehát a tornyon kívül jelez
végülis mindegy, már úgyis tovább kell mennem a limanszki hídhoz

-
Grisam
tag
Én is remélem és azt is, hogy ezentúl nem lesz vele gondom.

A SoC-ot nem vittem még végig, mert még nagyon kezdő játékos voltam, a CoP kész, de a zónában maradtam.
Most ezt is végig szeretném játszani, utána jöhet újra a SoC.
Imádom ezt a játékot. Fantasztikus az atmoszférája. Lebilincselő.. -
rétisün
veterán
hú basszus, ezen aztán minden rajta van

köszi, még bőven hasznát vehetem, most megyek jantarba valami hűtő miatt.....igaz, már jártam itt (előredolgoztam
már a relikvia is megvolt a bányából, csak újra kellett kezdenem a szolgálatos parancsnok miatt)más: a clear sky bázison alapból is lehet kapni mindenféle páncélt, relikviát, vagy csak a trader mod miatt?
-
emre
veterán
nekem azzal nem volt gondom még el is beszélgettem vele kicsit előtte, de tök hülye a csóka

-
Źşë'
addikt
különben tetszik h olyan tárgyakat is össze lehet szedni aminek semmi értelme, pl gitár - nem tudod sehol sem használni, vagyis nem is próbáltam anno, de nem hiszem h lehet.. steam akció keretében megvettem a soc és a call of prypiatot, a cs meg már meg volt, és elkezdtem elölről a játékot, legjobb kalandjáték

-
rétisün
veterán
ha vasat nem is, ólmot kaphatnak, miután felfejlsztették a seva rucimat. talán még szóba állnak velem.
apropó, meg is próbálom majd, tényleg ott csesztem-e el a dolgot, hogy nem mentem elsőre mutánsirtásra. viszont ha tényleg csak egyetlen egyszer, legelőször lehet a megfelelő választ adni, azért az elég gáz...
-
rétisün
veterán
követném a főszálat, mert ez a főszál, de.....
vagy esetleg amikor legelőször jöttem erre, mondta a parancsnok amit kellett, csak akkor nem mentem velük , azóta meg nem mondja?

mindegy, elkezdtem egy régebbi mentéstől újra, talán még nem rontottam el nagyon a foasztogatókkal a viszonyomat, aztán tudok seva-t fejlesztetni.
-
rétisün
veterán
én se álltam be sehova, ezt az egy fosztogatós mellékküldetést csináltam....nem is tervezem, hogy akármelyik frakcióba beálljak, ha jól tudom amúgy sincs jelentősége a játék befejeződése szempontjából.
visszatérve a rabláshoz: ha nincs semmi nálam, akkor nem is adja a "szerezd vissza a cuccot" küldit?
van előtte egy mentésem, lehet megpróbálom

-
rétisün
veterán
igen, ott volt a kirablás
ha tudtam volna, hogy ez lesz, kipakolok, de ki gondolt ilyenre
de már visszaszereztem mindenemet. . azért az is érdekes, hogy a szemétdombon segítek az egyik fosztogatónak (vissza kell vinni a puskáját) aztán mikor mennék a jutalomért, a fosztogató bázison (ahol megkapnám) szitává lőnek 
-
emre
veterán
Az utolsó pályán én az első fedezékig mentem csak, onnét addig lőttem strelokot míg meg nem murdelt. Először én is nekiálltam bolyongani az erőműben, meg próbáltam követni, de tök semmi értelme nem volt.

Ja, és lehetőleg az ott kapott gausst használd, mert akámilyen is van nálad az nem lesz elég jó a feladathoz. Persze tudom nem most kezdted.....
-
-
gV
őstag
nem röhögni h ~1 éves a hsz, Lauda tudja miért most válaszolok
lehet h minden csúszka maxon, de dx9-ben sz@rt sem ér, legalábbis az AA-é a dx10-eshez képest, nézd meg a sorompót, a baloldali fát, jobboldalon a falat és felette a drót keritést sokkal simábbak az élek dx10-ben, ettől még az is igaz h nevetséges mekkorát lassul
-
emre
veterán
Egyelőre én is, bár ha sikerül XP-s parancsikonból elindítani akkor W7-en is ki akarom próbálni DX10-ben. Na éppen most sikerült, de a mentéseket nem találja. Pedig a system.ltx ott an ahol volt. Most éppen elindul, de eltűnt a billentyűzet.
A többi stalke esetében pedig eltüntek a mentések.
Ezen van még mit csiszolgatni. -
emre
veterán
Nemtudom

Én folyamatosan azzal tolom, már azt sem tudom milyen az origo szinkron, mert mindig azt is újra kell raknom. De ez így nem igaz mert nem emlékszek rá mikor pakoltam fel a game-et
Javaslom, ha sikerült egy müködő mod pack-ot összehozni mentsd el a kpl. gamedata állományt.
Egyébként nekem egy komolyabb problémát sikerült találnom, ami lehet a mod-olásnak köszönhető (lehet hogy másnak), az hogy újabban nem tudok belépni a freedomhoz. régebben csak a fizetséget nem tudtam felvenni, mert folyamatosan kitett asztalra a game.Azt remélem észrevetted hogy két féle kötszer van a trade mod miatt?
At egyik sima 200ru, és semmmi másra nem jó. Míg a másik megnevezése a Money Stamp és 1000 ru az értéke. Lehetőleg ne az utóbbit használd ha a gyorsbillentyűn van a bandage.
-
emre
veterán
-
emre
veterán
nálam kb. ez a menete a mod-olásnak
A magyarítást sajnos újra kell pakolni.
-
emre
veterán
Az origi game-ban nincs gamedata mappa sem, ezért kell átírni az fsgame.ltx-ben ezt a sort:
$game_data$ = false| true| $fs_root$| gamedata\
$game_data$ = true| true| $fs_root$| gamedata\erre a sorra hogy engedélyezze, és innét töltse be az adatokat.
De lehet jobban jársz ha töltesz le weight mod-ot pl eztaztán ha ez is kevés akkor ebben már szabadon garázdálkodhatsz

-
emre
veterán
Akkor sorolom hogy miket szoktam felpakolni.
-AMK sleeping bag for CS 1.5.04 (hálózsák)
-Tradermod_for_cs.: csak a Clear Sky boltban kapsz kedvezményesen mindent, és jó áron veszik meg az összeszedett fegyvert
-No degrading armor stb.. mod.: önmagáért beszél
-Full uppgrades armor and weapons.: ha nagy lusta vagyok fejlesztések után mászkálniA súllyal nem foglalkozok, átírom és kész
Lehet hogy így túlságosan is könnyű, de engem piszkosul zavar hogy mindig a pénz után kellett kuslatnom, mert a zsír új AK két tár után már csak 60%-os volt
Igazából látvány és játékélmény javító mod-ról nem tudok, de tervezek egy új vga-t
Azt viszont nem értem, hogy ehhez miért nem jelent meg eddig total conversion mod, minnt pl. az OL. a ShoC hoz.Szerintem a filefronton nézd meg hogy melyik mod-okat szedték le a legtöbbször. Én innét mazsoláztam mindig.
-
emre
veterán
Szerintem valahol az eredeti és a szénné mod-olt ShoC között van.
(PL OL2.2, vagy INFERNO)Az alap Shoc-nál valamivel jobb, de a vége, nagyon szarul sikerült, ezért kicsit rossz szájízzel hagyjuk abba, de összeségében nem rossz game. Ami még szarul sült el, hogy az 1.5007-es peccsig szerintem játszhatatlan volt a game, tele buggal.
Előny: SZINKRON! -
emre
veterán
Ez is egy hozzáállás, de nem az enyém.
Viszont mindenképp tiszteletet érdemel.
Engem egy csöppet sem zavar, hogy kicsit magam felé billentem a mérleget.
Hónapok óta megvan a game, de csak most jutottam el odáig, hogy játszható.
Úgyhogy a telepítés után egyből azzal kezdtem,
0. Full saved game (ritkán nyúlok hozzájuk)
1. 07 paccs (szerintem tuti, eddig csak kétszer fagyott)
2. accuaryweight mod (tele volt a tököm a mászkálással, így sok mindent tudok cipelni)
3. amk sleeping bag mod (nem mindig engedi használni, de hasznos)
4. full uppgrade armor and weapons 1.0 (a pedrive-okat ráérek később megkeresni)
5. magyar felirat & szinkron vissza, mert a mod-ok szétgyakták az origit. Ez is jól mükszik, néha persze előfordul orosz duma a háttérben, de a feliratok rendben vannak, illetve a pda mapjában van 1-2 dolog amit angolul ír. Gondolom ezeket a 07-es paccs hozta ki.Aki akar megkövezhet érte, de majd ha ismerem a pályát, és min. egyszer végigvittem, talán majd nem lesz ezekre a huncutságokra szükségem.
Vagy felteszem az 1 tonnás weight mod-ot, és szólithattok dömpernek![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Medvelászló
senior tag
-
virkir
veterán
Én a mocsárból vissza vezetővel eljövök a géptelepig és csak onnan gyalogolok.
A vezető a faluban mocsok mert elvitt vagy 3-4 x 1800-ért aztán már csak 2800-ért akart, na annyiért meg már megyek gyalog az már majdnem 5 doboz 5.56x45mm AP ami meg fogy mint a fene a FT 200Mből.
Csalni nem is szabad elsőre,
bár én másodszorra is csak a trader ovehaul modot raktam fel, hogy ne keljen sokat menni ha venni akarok valamit. -
emre
veterán
Én úgy oldottam meg, hogy csaltam.
Feltettem MaxWeight500kg modot, és ha mindent kipakolok egy forduló.Lehet neked másik jön be, nem tudom. Lehet már ezt is frissítettem mikor feltettem az 1.507 patch-et. Nézz körül az oldalon.
Egyébként a legrövidebb szvsz, kordonból ingoványba (stalkerbázis mögött), aztán vezetővel központba.
-
virkir
veterán
Én úgy csináltam, hogy amikor egy adagot legyaktam akkor gyorsan kihordtam mindent a kidőlt fa mellé mert ott nem vesznek észre.
Mire ez megvolt már szivárgott vissza az utánpótlás és lehetett menni a következő fordulóra.
Ha volt már legalább 4 fordulónyi cucc azt először behordtam a faluba és onnan mentem a vezetővel a mocsárba eladni.
Vissza sehogyan sem tudsz jönni csak gyalogosan az ottani vezetők csak a Cordon felé menő utat ismerik.
Megcsináltam vagy 4x mikor elvállaltam a stalkertől az eü. csomagos küldetést, na utána már sajnos nem jön több utánpótlás. -
-
katt777
félisten
De a növények nincsenek ott. De mintha nálam ennyi se lenne, ezt meg kell néznem, mert alulról lestem, kívülről befelé sétálva. Azért ha más VGA-kon (pl. 3870) megy, nem feltétlenül csak patch probléma, szerintem a CS-os fiúk, és az ATI-sok is "javították" a maguk dolgait, aztán ez lett a vége.

-
katt777
félisten
Hát már írtam párszor, de nézd csak meg ott az első pályán: DX10-ben álcaháló van a fejed felett, DX9-ben meg a puszta váz. 1.5.0.6-ot letöröltem, és nyilván hibás, ha van 1.5.0.7-es (meg ugye állítólag DX10.1 támogatás, ami nálad persze nem játszik). 1 héten belül lesz új ATI driver, majd megnézem azzal.
Új hozzászólás Aktív témák

- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Meghalt a Windows 10, éljen a Windows 10!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Rocksztár lehet a ChatGPT-ből
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Hisense M2 Pro Lézer Okos Projektor // Számla+Garancia //
- HIBÁTLAN APPLE WATCH ULTRA 2 NATURAL TITANIUM 49MM -1 ÉV GARANCIA - MS3711, 100% AKKUMULÁTOR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP ZBook Firefly 14 Gen8 I7-1165G7 Sale.exe: 29.10.2025-ig Kedvezményes ár!
- Xiaomi Redmi 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

) nem tudom időben megszüntetni strelok védelmét......asszem újra kell kezdenem az erőműves részt.
ma ennyi, holnap (gondolom) a végére is érek. stalker fokozaton nyomom, ezzel még elboldogulok.... 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

ebből nemigen lesz seva fejlesztés