Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Ch4os

aktív tag

válasz f4lcon #2578 üzenetére

Kb. mindennel egyetértek. meg tudom erőssíteni.
    Install easy. Mindenben segít, vezet mi a következő lépés. Nekem is anno vagy 2-3-szor körbe kellett menni mire jó lett. (Utána pár hónappal jött be azaz upgrade, hogy a már meglévő kert területet tudod növelni és/vagy kivenni belőle, több részre osztani... Ez nem a nogo zone-ra értem.) Mobillalal BT kapcsolaton keresztül kapcsolod és mész utána mobilon irányítod, mint egy mobil game. De amúgy a kézi kör után még valamit finomít a téréképen első saját bejárása után írja is, hogy most gondolkodik, optimalizál...
    A kép amit küldtél így van. Be lehet állítani, hogy hány fokos szögelfordulással (90, 60, 45, 22,5) nyírja a következő kört. De akár lehet fix is. Ez jó, mert a fűben nem lesz annyi vágási hiba. De nagyon menő mikor végigvágja egy irányba és látszik a csíkozás mint a focipályákon.
    Igen a beállított idő azaz mikor menjen (megy-tölt-megy-tölt-megy...) míg le nem jár az idő. Ezért állítottam be én napi egy akksi merülésnyi időt (2h megy és 2:15p után nekem leáll még töltés közben, persze feltölti), majd másnap folytatja úgyis ott ahol abbahagyta. Én ajánlom, kert mérettől függően érdemes 1-2-3x megy-tölt idővel kiküldeni, de felesleges egy nap 1-nél többször levágatni az egész kertet.
    Halk, igen, Tényleg. Kb. nincs motor hang még 1m-ről sem. Csak a kés surrogását hallod ahogy vágja a füvet.
    Amit felvetettél az a "hiba" nekem is fenn áll, hogy ráküldöm a manuális beállító körön a szegélyre bőven, de mikor ő megy akkor a kamera alapján nem megy ki a széléig és ott hagy kb. 5-7 cm-t. Nyomkodtam az appot én nem találtam ott rá megoldást. Erre várok majd valami ugrage-et. Ami megoldás volt erre, hogy hetente-kéthetente kézzel leveszem a töltőröl jóval arrébb leteszem és kézzel elindítom. Azonnal tudja hol van a kertben, kimegy a szélére és elkezdi levégni körbe már jól a szélét. (Nekem úgy van beállítva először körbemegy a szélén majd a közepét oda-vissza)
    Kamera tárgyérzékelés: Eddig nem ütött el semmi károsat, nem vágott el semmit. Nagy tárgyakat felismer és kerül. Kutya, cica, játékvödör, még a fűzöld labdát is. De pl. egy fenyőtobozon átmegy javítva a kés élességét. Kisebb aknákra rámegy a nagyobbat észreveszi. Átment még tavasszal a fűbe ültetett vágott és épp kihajtani készülő pampafüvön is, de nem is várom le tőle hogy utóbbit felismerje, most már erőssebb a töve, nem lesz gond. Keresztben kihúzott 3/4" locsoló csövet is észre vette és arra nem nyírt, nem ment át rajta. (megoldás olcsó intant nogo zona kialakítására.)
    Pitypang, százszorszép, krókusz, egyéb kisvirágokat is vágja. Nekem utóbbi van a fűben nogozone-nal egyszerűen megoldottam a virágzás idejére.
    Este kapcsol lámpát a kamerához, de ő maga sem ajánlja az esti műszakot.
    Én aránylag magasan 5cm-en vágok.
    Havonta 1x adnak ki újabb patch-eket. Ezeket tényleg érdemes feltenni. Új dolgok is jönnek.
    Nekem még sosem akadt el, mondjuk nem is olyan a kert.
    Van VisionFence mode benne. Ez kb. a ne nézd a kamera képet csak a GPS pozi alapján menj bután, így sem tudtam megoldani, hogy kimenjen a szélére, de megoldotta hogy a kertlocsolásos zöld technikai doboz fedelén, ami egyszintben van a fűvel nyugodtan menjen át és nyírja körbe (addig nem ment rá, mert ugyan úgy kerülte mint pl. egy labdát).
    Egy gondom van vele a fentebb említett szélvágás, menjen rá bátran a szélkőre dolog. Ha ezt javítják, akkor ajánlom.

Új hozzászólás Aktív témák