Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
v.attis
őstag
Jablotron rádiós riasztórendszernél az összes "periféria" lemerült. Ha kicserélem az elemeket működni fog, vagy programozni kell valamit? Se rádiós, se Jablotron rendszereket nem szoktam szerelni, a kivitelező meg nem fellelhető a vidéken.
-
kisninja
őstag
Tudod ez attól függ milyen bekötéssel szeretnéd használni... így is jó de ez nem az egyszerű. Illetve annak az ellenállásnak mekkora az értéke ? 11kohm ?
AZ egyszerű az hogy a zöld citrom megy az alarmba a zöld végére megy az 1k ellenállás és az ellenállás vége megy az alarmba..... Ha így se megy sajnos azt kell mondjam kell egy szerelő. -
kisninja
őstag
Úgy hogy a mozgásérzékelőben van az alarm csatlakozó és a tamper. Alapesetben a riasztó ezzel a bekötéssel akkor látja zártnak a zónát ha rövidzár van rajta. A tamper csatlakozó akkor zárt ha rajta van az infra fedele, az egy ilyen szétszedést jelző kapcsoló. Kösd úgy be ahogy fentebb írtam.
-
v.attis
őstag
Milyen megoldás van, ha 4 helyiséget négy kezelővel, egymástól függetlenül, független kódokkal akarok riasztani?
Tulajdonképpen 4 partícióról beszélhetünk. Kizárólag Paradoxban gondolkodom, de ha lehet egy központtal kellene megoldani, egy értesítési lehetőséggel, tehát gsm + IP150 lenne a cél, de értelemszerűen 1db mindkettőből. -
-
fjudors
aktív tag
én nem raknék, de sok helyen van.
a kocsiban sem robban fel az akkumulátor.
(már nem az autóé)meg a szirénában sem, pedig azt sokszor süti a nap.
a pára meg kérdés, mit jelent.egy tusolós fürdőszoba nem jó ötlet, de arra is van példa, tízen évig működött, az utód is oda került.attól még nem javasolt.
-
v.attis
őstag
Padlásra mennyire javasolt központot rakni, mennyire bírja a hőmérsékletet, párát? Sima cserép padlás, semmi fólia semmi hőszigetelés.
-
iceQ!
addikt
-
kisninja
őstag
Hm nem is olyan vészes
Ezért kellene szakembert hívni, de megpróbálom. Először is töltsd le a telepítési leírását. Ne felejtsd el eléggé vacak széria a 4000-es széria a gyenge táp miatt. Tudd melyik kábel melyik szobába megy és csinálj egy zónakiosztást. A legfontosabb, alapesetben 4 vagy 6 eres bekötés van.
Két ér a TÁP + - Két ér a ZÓNA Két ér a SZABOTÁZS (sajnos sokan elhagyják ezt hiszen e nélkül is jelez.
Alapesetben a központ nem zónaduplázós módban van (ATZ a zóna duplikálás)
A központ alapesetben a zónabemenetre rövidzárat vár, ha az eszköz pl infra mozgást lát akkor megszakítja a a kört és ilyenkor az 1Kohm (később 1k) os ellenálláson keresztül folyik az áram, az za nyitott a zóna. (ekkor az ellenállás be van rakva az infra két zóna csatlakozóba. De van egy másik bekötés is csak, hogy jó legyen. A másik bekötés mikor az ellenállást ráforrasztod az az sorsosan rakod rá zónára. Ebben az esetben zárt a zóna ha az 1K-n keresztül zárt az áramkör és mikor nyitott akkor a központnál szakadás van. Ezt mind be kell állítani a központban, Az első esetben a központon soros beállítás kell !! A második esetben párhuzamos beállítást kell választani. Első esetben bonyolultabb a bekötés és 4 vezetéken lehet zónaszabotázst alkalmazni. Második esetben sokkal könnyebb és ha kell szabotázs az felemészt egy külön zónát. Mindkét esetben lehet zónát duplázni de csak a központon a bővítőkön nem csak 8 at mivel zx8 ad van.
Bekötések.
Központbemenet alapban
1. 1k(ellenállás)
2. 1k(ellenállás)
3. 1k(ellenállás)
4. 1k(ellenállás)
Központbemenet ATZ vel
1/5. 1k(ellenállás) / 2,2k(ellenállás)
2/6. 1k(ellenállás) / 2,2k(ellenállás)
3/7. 1k(ellenállás) / 2,2k(ellenállás)
4/8. 1k(ellenállás) / 2,2k(ellenállás)
Tehát kb úgy kösd be a rendszert, hogy bekötöd a tápokat (két ér) majd jönnek a zónák itt lesz megint két ered, az egyik megy az adott zónába majd a másik a C-be (com). Az infra oldalán meg bekötöd az egyik eret a c-be a másik ér végére ráforrasztod az ellenállás egyik felét és a szabad részét a zóna másik felébe ami elvileg nc-nek van írva. Ahol zónát dupláznál az az felső zóna mindent ugyan így teszel de nem 1k ellenállást teszel rá hanem 2,2k-t és bekötöd a megfelelő helyre. Pl: ha 5-ös zónára akarod akkor azt megint a központ 1 es bemenetére kötöd ha 6-os lenne akkor a köpont 2 es bemenetére kötöd. természetesen a másik ér megont megy a C-be. (ebben az esetben a ahol zóna van duplázva 2 ér van a zónabemenetben és több a com-ban) (a C az az com-ok mind egyforma akár egy alá is kötheted de fele annyi van mint zóna.)
Ha szeretnél szabotázst védelmet, pl: központ doboznak vagy szirénának akkor azt is zónaként kell kötni a megfelelő helyre.
Fenti írásban lehetnek hibák, csak gyorsban egy kiindulási alap ! -
iceQ!
addikt
válasz
kisninja #478 üzenetére
Valójában sok minden:
Van egy SP4000 riasztópanel amire rá van kötve egy ZX8 zónabővítő.
Ott akadt el a dolog, hogy ha be vannak kötve a mozgásérzékelők, nem érzékelik, ha mozgás van. Áramot kapnak viszont valami nem jó. Továbbá 1 szobában zóna duplázás van és az istennek se tudom, hogy kell bekötni.
A másik nagy probléma, hogy ezek a mozgásérzékelők, nem PARADOX márkájuak, továbbá szín hűség nincs meg a bekötésnél. Van itt zöld, piros meg sárga vezeték is összevissza húzogatva. Szerencsére lefotóztam a régi panelt, hogy volt bekötve, de úgy tuti nem jó.Ez egy nagyjábóli leírás, esetlge PM-be mehet részletesebben?
-
iceQ!
addikt
Sziasztok,
Paradox Sp4000 programozás / bekötésben elakadtam. Esetleg van aki tudna segíteni?
-
Depression
veterán
válasz
Depression #445 üzenetére
Erre esetleg valaki?
-
bigdady
nagyúr
Sziasztok!
Ismerős attól tart válás miatt a házba lehallgató készülék lehet. Ennek áramforrás kell gondolom, mivel konnektorokban nincs semmilyen eszköz, talán a riasztóra el lehet képzelhető, hogy rá van kötve, látszik ebből bármi laikus szemnek? Esetleg van ötletetek vagy hogyan lehetne ezt kideríteni? -
fjudors
aktív tag
válasz
huliganboy #462 üzenetére
nem lehett, hogy no/nc kavarás van a bekötésnél/programozásnál?
-
v.attis
őstag
válasz
huliganboy #462 üzenetére
Párhuzamosan???
Annak sok értelme nincs... Mi volt a tulaj aki bekötötte? Pék? -
fjudors
aktív tag
válasz
huliganboy #460 üzenetére
a kezelőn látszik a riasztás, illetve nyugalmiban nem látszik semmi
a szoftverben pedig színnel jelöli az aktuális állapotot
-
fjudors
aktív tag
válasz
huliganboy #458 üzenetére
ha nincs zónaduplázva, akkor a zóna riaszt, de nem tudni, melyik érzékelő.
-
v.attis
őstag
válasz
huliganboy #456 üzenetére
Ez csodálatos.
Mivel kevés szóna van kötve a kp-ba, szerintem neked vannak felfűzve is eszközök, mondjuk a nyitásérzékelők sorban kötve egy zónára.
Hát kitartás! Mivel még szín rendszer is kevés van a dologban, nem lesz egyszerű...
Jobban járnál, ha mindent áramtalanítanál és az összeset újrakötnéd. -
huliganboy
addikt
1 éve vettem egy kis házikót. Az előző tulaj ilyen biztonsági rendszer automata kapuk "szakítja" volt. Pár hónapja elkezdtem okosítani a házikót. Köztük a paradox rendszert. És közben döbbentem rá, higy vannak ajtó és ablak érzékelőim amit a babyware programban nem látok...
Illetve van 2 zónám ami a mozgásérzékelő visszajelzése szerint működik, de se kezelő se programban nem látom...
Legutóbb vakon kaptam egy 30 ezres árajánlatot vakon, hogy rendbe rakják...
Hát most inkább neki állok,csak eléggé érdekes módon működik ez a riasztózás... Ellenállások, soros párhuzamos kötések,zóna duolázások stb..
Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy mint írtam az előző tulaj szaki botrányosan rakta ezt össze a központnál legalább is...
-
v.attis
őstag
válasz
huliganboy #454 üzenetére
Ugyanúgy, semmi extra. De ha EOL be van állítva, akkor pontosan 1KOhm kell legyen az ellenállás értéke a zárt zónán. Rá kellene mérned, abból kiderül, hogy esetleg szakadás van, rossz ellenállás érték...
Eddig működött? Vagy most mi történt, hogy jöttél rá, hogy valami nem jó?
-
v.attis
őstag
válasz
huliganboy #452 üzenetére
Valószínűleg a beállításhoz képest, nem megfelelő az ellenállás érték, vagy nincs ellenállás bekötve.
Valamint az is lehet, hogy engedélyezve vannak olyan zónák amin nincs is semmi. -
huliganboy
addikt
válasz
huliganboy #451 üzenetére
Nekem nem jelez egyik sem, viszont pár zónám meg folyamatos nyitott állapotot mutat
[kép] -
huliganboy
addikt
Sziasztok!
Van egy MG5050 központom.
A lakásban több helyen az ajtókon és ablakokon van vezetékes nyitás érzékelő (talán MC21).
Ezeknek Babyware esetén ugyan úgy vissza kellene jelezniük mint egy mozgásérzékelőnek?Elég kókányúl van bekötve, igazán nem is tudom, hogy kezdjek hozzá...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Beszámítás! Xiaomi Redmi Note 10 Pro mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- AMD Csúcskategória! Számítógép Munkára vagy játékra! R9 7950X3D / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Újszeru HP 250 G10 - 15.6"FHD - i3-1315U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - 1év garancia - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest