Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyLa51
csendes tag
válasz
interstate76 #849 üzenetére
Kedves Interstate76!
Köszönöm újabb javaslatod.
üdvözöl: Nagy Lajos -
nagyLa51
csendes tag
válasz
interstate76 #845 üzenetére
Kedves Interstate76!
Köszönöm a Te válaszodat is.
A VCR-t csupán a kazetták végignézése céljából, e rövid időre szerettem volna a PC-monitorral összekötni, mert célszerűbb/kényelmesebb lett volna.
Hasonló okból szeretném a merevlemezes DVD-t összekötni PC-monitorral, a már "ráírt" video tartalom vagdosása idejére.Üdvözöl: Nagy Lajos
-
nagyLa51
csendes tag
válasz
joecontra #844 üzenetére
Kedves Joecontra!
Köszönöm gyors és szakszerű válaszodat.
Mibőlis egyértelműen kitűnik számomra, hogy legcélravezetőbb a VCR-t az LCD tévével összekötve végignézni régi video kazettáimat. Kérlek, engedj meg mégis három kérdést:
- egy aktív, jól működő konverter mit kóstál a piacon
- ösmersz-e ilyet
- ha igen, hol vehetek ilyet
És egy végső, kétségbeesett próbálkozás: a merevlemezes DVD felvevő video/S-video/komponens video kimeneteinek bármelyike (e három fajtával bír) átalakító kábellel, vagy egyszerűen megépíthető kapcsolással kiegészített kábellel összeköthető-e számítógépes LED monitorral?
Egy fórumozó igen szakszerűen felvilágosított róla, hogy egy merevlemezes DVD a legalkalmasabb video kazetták archiválására, mert tapasztalatai alapján hatékony jelfeldolgozó, képszűrő, tömörítő célhardver dolgozik benne, ami amellett, hogy sokkal kényelmesebbé teszi az archiválást, jobb eredményt is garantál, mint egyes olcsó PC-s megoldások. Ezek a készülékek sok esetben jobb eredményt nyújtanak, mint a számítógépekre köthető olcsó digitalizáló eszközök, melyeknél nem egyszer találkozott kép-hang szinkronitási problémával.Üdvözöl: Nagy Lajos
-
nagyLa51
csendes tag
Kedves JoeContra!
Abszolut kívülállóként, mindennemű elektronikai alapismeretek híján, Scart-vga témakörben keveredtem a tárgyi fórum lapjaira.
Nagy élvezettel betűztem egzakt, szakszerű, segítőkész és készséges tanácsait.
Nyugdíjas állapotban leledzve elhatároztam, hogy családi videóinkat digitalizál(tat)om.
Első lépésként meg szeretném nézni azokat, hogy felmérjem, milyen állapotban vannak, továbbá hogy kijelöljem az egyes fejezeteket,stb. Borsódzik a hátam a gondolattól, hogy kotorásszak a tévé mögötti kábelrengeteg Laakoon csoportjában, így támadt az az eretnek gondolatom, hogy az egyik számítógépes monitoromat használjam ideiglenes megjelenítőként. (LG IPS LED 24MP55). Ehhez kék a scart-vga átalakító kábel, mert múlt századbéli samsung VCR-ünk csak Scart kimenettel bír . Ám mindenkinek épp a fordítottjára fáj a foga - kiterjedt tallózásom szerint. Az Ön által közzétett kapcsolás és elméleti leírás is erre vonatkozik.
Tisztelettel érdeklődöm, tudna-e nekem tanácsot, azaz bekötési útmutatót adni, végül ha szükséges jelátalakító kapcsolási sémát is a vágyott jelirányra.Segítségét előre köszönöm: Nagy Lajos
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest